Σημαντικά έργα αναβάθμισης των συγκοινωνιακών υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019


Εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης των οδικών υποδομών στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες προωθούνται με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο (3.430.000 €) είναι η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου (ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ) για την αποκατάσταση της βατότητας της οδού Τετρακώμου- Φράξου- Καστανιάς.

Προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχθηκαν επίσης και για την κατασκευή δύο κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο στο πλαίσιο προγραμματισμού της Περιφέρειας για την βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών. Πρόκειται για κόμβο στην Πλαταριά (επί της Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ και προσωρινό ανάδοχο την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.) και στην Ελεούσα Άρτας επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων Άρτας (με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ και προσωρινό ανάδοχο την Αστική Κατασκευαστική Α.Ε.).

Επίσης δρομολογήθηκαν έργα για αποκαταστάσεις ζημιών, στηθαίων και διαγραμμίσεων.

Εκτός των υποδομών, η Ο.Ε. έλαβε αποφάσεις και για έργα περιβάλλοντος και αγροτικών υποδομών.
 
Αναλυτικά:

Ανάδειξη προσωρινών αναδόχων

Προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχτηκαν για τα έργα
«Αποκατάσταση βατότητας της οδού Τετρακώμου – Φράξου – Καστανιάς» προϋπολογισμού 3.430.000 €. Ανάδοχος ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.
«Αποκατάσταση στηθαίων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας» προϋπολογισμού 275.000 €. Ανάδοχος ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.
«Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (θέση Πλαταριά)», προϋπολογισμού 640.000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας (θέση Ελεούσα- Εργατικές κατοικίες) προϋπολογισμού 850.000 ευρώ. Ανάδοχος ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
«Αποκατάσταση οδού Αγίου Χαραλάμπους Κάτω Αθαμανίου – Άνω Καλεντίνης», προϋπολογισμού 600.000 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
«Αποκατάσταση χώρου περιοχής Ροβέλιστας», προϋπολογισμού € 50.000. Ανάδοχος Λ. ΒΕΡΛΕΚΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.
«Άμεση αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ Πωγωνιανής Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 70.000,00 €. Ανάδοχος Β. ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ
«Ανακατασκευή λιθοδομών αντιστήριξης στην ΤΚ Βαρλαάμ της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 70.000. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλα. .
«Κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στην επαρχιακή οδό Ανθοχώρι-Περιστέρι», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Κ. Κούγκουλης.
«Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Φράστα της Τ.Κ Αγνάντων μέσω της επαρχιακής οδού 22», προϋπολογισμού € 65.000. Ανάδοχος Ιωάννης Χρόνης.
«Ασφαλτοστρώσεις οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Στεφάνης καθώς και στις θέσεις Ταράνα και Καλαμίτσι Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 160.000 €. Ανάδοχος Ιωάννης Καραμπιτιάνης.

Κατακύρωση διαγωνισμών

Κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβάσεων για τα παρακάτω έργα:
«Τεχνικά έργα ανάσχεσης βραχοπτώσεων ανάντη πρανούς τμήματος Πάργα – Ανθούσα της 5ης Επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.
«Εργασίες διαγράμμισης στο εθνικό οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού 150.000,00 €, Ανάδοχος Κων. Γκεσούλης.
«Αποκατάσταση στηθαίων στο Εθνικό οδικό δίκτυο», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος ΜΕ.ΚΟΝ. Α.Ε.
«Κατασκευή γέφυρας στο Καβαλάρι μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο σημείο αυτό λόγω καιρικών συνθηκών» προϋπολογισμού 378.000,00 €. Ανάδοχος Σ.ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ &ΣΙΑ Ε.Ε..
«Κατασκευή γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσά – Λάλιζα σε αντικατάσταση καταστραφείσας παλαιάς από θεομηνία» προϋπολογισμού 498.000 €. Ανάδοχος Π.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ &ΣΙΑ Ο.Ε.
«Βελτίωση – αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Τραπεζάκι Τ.Κ. Διστράτου μέσω της επαρχιακής οδού αριθμ. 18», προϋπολογισμού 65.000,00 €. Ανάδοχος Γ. Μπαζούκης.
«Ασφαλτόστρωση πεδινού επαρχιακού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 33.700 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
«Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου παραπλεύρως τάφρου στην περιοχή Περάνθης» προϋπολογισμού 15.000 €. Ανάδοχος Παναγ. Στεφάνου.
«Συντήρηση - βελτίωση οδού Ν. Σινώπης – Κανάλι - Εθνική οδός Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.
«Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Λούτσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 37.200 €. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης.

Δημοπρατήσεις νέων έργων
Τα νέα έργα που, μεταξύ άλλων, δημοπρατούνται με σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα εξής:
«Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου από Κουτσελιό προς Ελληνικό», προϋπολογισμού 250.000 €.
«Συντήρηση - βελτίωση της επαρχιακής οδού (12) από Άνω Καλεντίνη - Ξηρόκαμπο - Σταυρόβρυση – Γέφυρα Κοράκου - Όρια νομού Καρδίτσας», προϋπολογισμού 176.000 €.
«Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου 2019-2021», συνολικού προϋπολογισμού € 74.000.
«Αποκατάσταση βατότητας της οδού Πηγή Τετρακώμου – Πετράλωνα μετά από έντονες πλημμύρες», προϋπολογισμού 74.400€.
«Αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγική μονάδα στη θέση Γυαλός της Τ.Κ. Κομμένου», προϋπολογισμού 74.400 €.
«Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της Ε.Ο. Άρτας – Γέφυρα Καλογήρου στη διασταύρωση για μουσικό σχολείου και επί της ΕΟ Παραμυθιάς - Γλυκής» προϋπολογισμού 74.400 €.
«Ολοκλήρωση δασικών δρόμων με την ανακατασκευή-βελτίωση του καταστρώματος για την αντιπυρική προστασία του δημόσιου δάσους ΤΚ Παλαιόπυργου Δήμου Πωγωνίου», προϋπολογισμού 15.000 €.

Καταπολέμηση του δάκου στην Π.Ε. Πρέβεζας
Σε διαγωνισμό για την ανάδειξη εργολάβου/ων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2019, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προϋπολογισμού 146.012,48 ευρώ., προχωρά η Περιφέρεια με απόφαση της Ο.Ε.

Αντικατάσταση σωλήνων δικτύου ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή
Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΠΕ 100 Φ500 PN 12,5 Atm για την αντικατάσταση του κεντρικού αρδευτικού δικτύου (θέση Πριάλα Α3-Α4) του ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 63.215,00 €, ενέκρινε η Ο.Ε. Ανάδοχος αναδείχτηκε η ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Α.Ε..

Επισκευή φράγματος για το αρδευτικό Κλειδωνιάς
Τέλος, με άλλη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για την «Επισκευή φράγματος Βοϊδομάτη αρδευτικού έργου Κλειδωνιάς», προϋπολογισμού 30.000,00 €.

Read More »
Σημαντικά έργα αναβάθμισης των συγκοινωνιακών υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Σημαντικά έργα αναβάθμισης των συγκοινωνιακών υποδομών στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Αυξανόμενο το ενδιαφέρον από Γερμανία και Ρωσία για τουριστικές δραστηριότητες στην Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019


Με δύο ακόμη συμμετοχές της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις που απευθύνονται σε μεγάλες αγορές τουρισμού, συνεχίστηκε και το Μάρτιο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου. Η πρώτη χρονικά ήταν στην ΙΤΒ Βερολίνου της Γερμανίας και η δεύτερη στη Mitt Μόσχας της Ρωσίας.

Τα συμπεράσματα ήταν θετικά για την περιοχή μας, καθώς από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που έγιναν με tour operators και μεμονωμένους επισκέπτες, επιβεβαιώθηκε το αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στις δύο αυτές χώρες για τουρισμό πολλαπλών επιλογών και εποχών στην Ήπειρο.

Αεροπορική σύνδεση με Ισραήλ

Στο περιθώριο των Εκθέσεων προέκυψε μια ακόμη θετική είδηση: Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας TUS Airways επισκεπτόμενος το περίπτερο της Περιφέρειας ανακοίνωσε, πώς μετά την αεροπορική σύνδεση Λάρνακας - Ιωαννίνων, εξετάζεται η σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ, ύστερα κι από συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Η προβολή της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, της γαστρονομίας και των τοπικών της προϊόντων, συμπληρώθηκε με συνεντεύξεις σε Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης από μέλη της αποστολής της Περιφέρειας.

Ολική παρουσίαση του τουριστικού «πακέτου» στη Ρωσία

Η συμμετοχή και παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή ΄Έκθεση της Μόσχας, ήταν συνέχεια της περυσινής καθώς και της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ.

Βασική στόχευση ήταν και η προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον θρησκευτικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό οι προωθητικές ενέργειες της αποστολής της Περιφέρειας, ενισχύθηκαν και από την αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος την οποία εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (με καταγωγή από τη Μολυβδοσκέπαστη Κόνιτσας).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας κα Ιουλία Μαρκούλα, το στέλεχος της Υπηρεσίας, κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας αλλά και Ηπειρώτες επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου παρουσίασαν σε tour operators και στους επισκέπτες το πλήρες «πακέτο» των τουριστικών δυνατοτήτων που διαθέτει η Ήπειρος.

Αίτημα για απλοποίηση διαδικασιών χορήγησης τουριστικής βίζας

Το συμπέρασμα και από τη φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση της Ρωσίας, όπως προέκυψε και από τις αναφορές των Ρώσων tour operators, είναι ότι υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για εντυπωσιακή αύξηση των τουριστών που τα επόμενα χρόνια θα επισκεφθούν την Ήπειρο. Προϋπόθεση όμως είναι να αντιμετωπιστεί και το θέμα των καθυστερήσεων που διαπιστώνεται στην έκδοση τουριστικής βίζας. Τον προβληματισμό αυτό έθεσε η Διευθύντρια Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα στην Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πώς ο χρόνος αναμονής που σήμερα είναι μεγάλος δρα αποτρεπτικά στον προγραμματισμό ταξιδίων προς την Ήπειρο και γενικά προς την Ελλάδα.

Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αποστέλλει ενημερωτική επιστολή προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού, προκειμένου να εξετάσουν λύσεις βελτίωσης των σημερινών διαδικασιών.

Επόμενος «σταθμός» η Κύπρος

Το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Ηπείρου, συνεχίζεται με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση «Ταξίδι» της Λευκωσίας που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Μαΐου. Πρόκειται για τουριστική αγορά, η οποία μετά τις διαδοχικές συμμετοχές της Περιφέρειας στην εν λόγω έκθεση και τις παρουσιάσεις που έχουν γίνει, αποδίδει ήδη σημαντικά οφέλη στην Ηπειρωτική οικονομία.

Read More »
Αυξανόμενο το ενδιαφέρον από Γερμανία και Ρωσία για τουριστικές δραστηριότητες στην Ήπειρο Αυξανόμενο το ενδιαφέρον από Γερμανία και Ρωσία για τουριστικές δραστηριότητες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας: Μετ΄ εμποδίων η ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019Το Υπουργείο Παιδείας με την υπ΄αρ. 36380/Δ3/07-03-2019 εγκύκλιό του προς τις Διευθύνσεις Εκπ/σης προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και καλούνται οι σύλλογοι Διδ/ντων να εισηγηθούν μέχρι 28/3.

-Με ιδιαίτερη αναφορά για τον ρόλο των δήμων, επισημαίνει ότι ως προαπαιτούμενο για να ιδρυθεί Τμήμα Ένταξης «πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των προτεινόμενων Τμημάτων Ένταξης από την αρμόδια Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας ή Β/βάθμιας Εκπ/σης. Στη βεβαίωση θα αναφέρεται το απαιτούμενο ποσό από 01/09/2019 έως και 31/12/2019 και το απαιτούμενο ετήσιο ποσό για κάθε επόμενο έτος καθώς και ότι υπάρχει δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων»!

Είναι απαράδεκτο! Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας χωρίς ντροπή, όπως κάνει άλλωστε και με την καθιέρωση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, μετακυλίει την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων δομών για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης στους δήμους, θέτοντας ως προϋπόθεση τη χρηματοδότησή τους από τους ίδιους.

Βέβαια, τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να μειώσουν τα χρήματα προς τις Σχολικές Επιτροπές σε βαθμό, που σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα, πόσο μάλλον να ανταποκριθούν σε επιπλέον ανάγκες!

-Επιπλέον, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και λαμβάνοντας υπόψη και το αρ. 6 του ν.3699/2008 : «… Για την ίδρυση ΤΕ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν κατ’ ελάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία……» . Στα νηπιαγωγεία είναι δύσκολο να υπάρχουν τρία νήπια με γνωματεύσεις, είτε γιατί τα παιδιά δεν έχουν φοιτήσει σε καμία δομή προσχολικής, είτε αν έχουν κάνει αίτηση προς κάποια διαγνωστική υπηρεσία (ΚΕΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικό…) ο χρόνος αναμονής είναι μεγάλος. Οπότε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έχει φτάσει το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αν συνυπολογίσουμε τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και σε σύγχρονες κτηριακές υποδομές που υπάρχουν σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και σε Ειδική Αγωγή, καταλαβαίνουμε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και όχι διαχείριση της μίζερης πραγματικότητάς τους.

Φτάνει πια η κοροϊδία! Εδώ και τώρα απαιτούμε:

Η κυβέρνηση να κόψει κάτι από τα 4,5 δισ. για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, και τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματιών, για να εξοικονομήσει τα απαραίτητα κονδύλια για τη λειτουργία όλων των δομών της Ειδικής Αγωγής και να μη μεταθέτει τις ευθύνες της.

Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες σε Ειδική και Γενική αγωγή με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μόνιμους μαζικούς διορισμούς χωρίς κριτήρια απολύσεων.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις Σχολικές Επιτροπές για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους.


Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας
Δώρης Δήμας
Υποψήφιος Δήμαρχος

Read More »
«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας: Μετ΄ εμποδίων η ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας: Μετ΄ εμποδίων η ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Χαρίζονται 15χίλιαρα - Του Σταύρου Κωστάρα

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019Νομίζω ότι είναι καιρός να σοβαρευτείτε εκεί στην ΔΕΥΑΗ, Διότι είναι πραγματικά εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει με τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος!

Ένα από τα παραδείγματα είναι η περίπτωση κατά την οποία η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας κατέβαλε 14.531 ευρώ [Ένταλμα πληρωμής] για δικαστική αποζημίωση σε εργαζόμενο τον οποίο απέλυσε παρανόμως, ενώ απουσίαζε για λόγους υγείας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου [Άρειος Πάγος 594/2015]. Από δε αυτά τα χρήματα σχεδόν τα μισά ήταν τόκοι υπερημερίας.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι διευθυντές και προϊστάμενοι προσπαθούν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες, και, δεν μπαίνουν καν στον κόπο, να συμβουλευτούν και να λάβουν γνωμοδότηση από έναν αρμόδιο δικηγόρο, ο οποίος βεβαίως είναι σε θέση να ερμηνεύσει το εργατικό δίκαιο και να καθοδηγήσει για τις νόμιμες ενέργειες.
Βέβαια, όπως προκύπτει από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΗ, ο οποίος ψηφίστηκε με την 317/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας [ΟΕΥ ΔΕΥΑΗ Αποφ. 317/2017], η παραπάνω καταβολή δικαστικής αποζημίωσης δεν ήταν αρκετή για να συνετιστούν οι διοικούντες και να διαμορφώσουν έναν κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας, ο οποίος θα βοηθούσε στην αποφυγή τέτοιων λαθών.
Και αναρωτιέμαι! Μήπως δεν προσέλαβε ακόμη νομικό σύμβουλο η επιχείρηση αυτή και συνέταξε μια «έκθεση μικρού παιδιού δημοτικού σχολείου» την οποία υπέβαλε ως Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, και, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, πλην μιας εξαίρεσης, τον επικύρωσε χωρίς καμία μελέτη ή παρατήρηση επί των άρθρων;
Πάντως την τελευταία φορά που επιχείρησε να προσλάβει δικηγόρο η ΔΕΑΥΗ, έγινε άμεση παρέμβαση από τον δικηγορικό σύλλογο Θεσπρωτίας, διότι η προκήρυξη που δημοσίευσε ξέφευγε από τα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και φωτογράφιζε συγκεκριμένους υποψήφιους! [Καταγγελία Δικηγορικού Συλλόγου] [Προκήρυξη ΔΕΥΑΗ] [Ορισμός δικηγόρου από Αθήνα]
Διότι τόσο τα πειθαρχικά παραπτώματα, όπως αναφέρονται στα άρθρα 22 & 23 του Οργανικισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, και προκαλούν το γέλιο ακόμη και με μια απλή ανάγνωση, όσο και τα αναφερόμενα στα άρθρα 9 & 10, που αφορούν το προσωπικό και τα προσόντα πρόσληψης, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες διατάξεις που κρύβουν μάλλον ηθελημένες και σκόπιμες παρεμβάσεις για μελλοντικές εξυπηρετήσεις δικών μας ανθρώπων, είναι εμφανώς μη σύμφωνα με την νομοθεσία.
Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η «παράβλεψη» δύο τουλάχιστον επιστημονικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν, σύμφωνα με τον νόμο, να ασκήσουν καθήκοντα γενικού διευθυντή, και η πρόβλεψη για την θέση αυτή μόνο ειδικοτήτων που μάλλον «βολεύουν» ορισμένους.
Ευτυχώς δηλαδή που εκεί στο υπουργείο εσωτερικών σας πρόλαβαν, έστω και αναδρομικά, με την εγκύκλιο 24006/30-05-2018 [Εγκύκλιος], η οποία στηρίζεται στο άρθρο 348 του νόμου 4512/2018 [Ν, 4512/2018] και είστε πλέον υποχρεωμένοι, κύριοι της ΔΕΥΑΗ, να διορθώσετε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, τον οποίο, εν αγνοία τους μάλλον, ψήφισαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς να γνωρίζουν τις πραγματικές σας προθέσεις.


Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Read More »
Χαρίζονται 15χίλιαρα - Του Σταύρου Κωστάρα  Χαρίζονται 15χίλιαρα - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Και από την ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ σωματείο φάντασμα

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η παράταξη της ΔΑΣ (Π.Α.ΜΕ) έστειλε εξώδικο προς το Προεδρείο της ΓΣΕΕ για τους εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους που δεν πρέπει να συμμετάσχουν στο Συνέδριο.

Το εξώδικο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην δύναμη της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, Π.Ο.Υ.Π.Α. ανήκουν 11 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτής για την ΓΣΕΕ.

Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων και το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Νομού Θεσπρωτίας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού την 16/7/2016, με 138 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους.

Το Σωματείο εργαζομένων Θεσπρωτίας είναι ανύπαρκτο στο Πρωτοδικείο από το 2008.

Η δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται σε αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010

Ωστόσο, κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 37/27.9.2018 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, στο οποίο υπάγεται το ανωτέρω αναφερόμενο πρωτοβάθμιο σωματείο, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησε το ως άνω πρωτοβάθμιο σωματείο, ούτε αίτηση για διορισμό δικαστικού αντιπροσώπου, προκειμένου να παραστεί στις εκλογές του ως άνω σωματείου.

Το τελευταίο πρακτικό αρχαιρεσιών του εν λόγω σωματείου που υπάρχει κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, είναι αυτό του έτους 2008 (13-7-2008).

Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι η ανωτέρω αναφερόμενη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στην πραγματικότητα ουδέποτε διεξήγαγε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την Π.Ο.Υ.Π.Α. κι επομένως παρανόμως συμμετείχε και μάλιστα με 3 αντιπροσώπους στο Συνέδριο την εν λόγω Ομοσπονδίας.»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για ακόμα μια φορά καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τις πρακτικές τις.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου– ΣΥΡΙΖΑ) που προσπάθησαν με κάθε τρόπο, ακόμη και με κινήσεις μαφίας, να επιβάλουν τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους εργατοπατέρες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, να βγάλουν συμπεράσματα και να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών!

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, καλεί την εργατική τάξη του νομού να συσπειρωθεί στα σωματεία, για να συνεχίσουμε τον αγώνα απέναντι σε αυτους που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι των εργατών και μέσα στα γραφεία τους σχεδιάζουν καθημερινά τον αφοπλισμό των αγώνων και την εξουδετέρωση των συνδικάτων για να μπορούν οι εργοδότες να τσακίζουν τους εργαζόμενους και να κερδίζουν περισσότερα.

Με σύνθημά μας «Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών – Γ.Σ.Ε.Ε. εργατών και όχι των εργοδοτών», συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Read More »
Και από την ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ σωματείο φάντασμα Και από την ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ σωματείο φάντασμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Σύστημα αρχειοθέτησης ιατρικών εικόνων (PACS) τέθηκε σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019


Σύστημα αρχειοθέτησης ιατρικών εικόνων (PACS) τέθηκε σε λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Το νέο σύστημα είναι βασισμένο σε τεχνολογία cloud

3ης γενιάς ,με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην επιβαρύνεται με το κόστος αγοράς εξοπλισμού και υποδομών υποστήριξης .

Το έργο περιλαμβάνει τη διασύνδεση όλων των απεικονιστικών ιατρικών μηχανημάτων του Νοσοκομείου, επιτρέποντας την κεντρικοποίηση της ψηφιακής αρχειοθέτησης ιατρικών εικόνων και την ταχύτατη ανάκτηση τους, παρέχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση μέσω ενός περιηγητή (web borwser) . Επιπρόσθετα, το λογισμικό παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την πραγματοποίηση έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης και το ιστορικό του ασθενούς είναι άμεσα διαθέσιμο οπουδήποτε χρειαστεί από το κεντρικό αρχείο του συστήματος σε απομακρυσμένο datacenter, για τη σύγκριση εξετάσεων και εικόνων.

Το σύστημα PACS σε συνεργασία με το συνολικό πληροφοριακό σύστημα του Νοσοκομείου πετυχαίνει την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο και δίνει την δυνατότητα στη μετάβαση σε περιβάλλον ηλεκτρονικής διακίνησης της παραγόμενης πληροφορίας και την σταδιακή κατάργηση της εκτύπωσης φιλμ (filmless Hospital environment).

Με την νέα εφαρμογή οι ασθενείς θα λαμβάνουν άμεσα την εξέταση τους σε cd για κάθε περαιτέρω χρήση.

Read More »
Σύστημα αρχειοθέτησης ιατρικών εικόνων (PACS) τέθηκε σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Φιλιατών Σύστημα αρχειοθέτησης ιατρικών εικόνων (PACS) τέθηκε σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Τα Ηπειρωτικά προϊόντα «κέρδισαν» την αγορά της Σιγκαπούρης

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019


Ευοίωνες προοπτικές για εξαγωγές Ηπειρωτικών προϊόντων σε μια νέα μεγάλη αγορά, αυτή της Σιγκαπούρης, δημιουργήθηκαν με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου να μετάσχει σε ειδική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για πόλη – εμπορικό κέντρο, στο οποίο σήμερα εργάζονται περί τους 1,6 εκ. πολίτες από άλλες χώρες και την επισκέπτονται ετησίως 17 εκ. τουρίστες.

Η Έκθεση Ηπειρωτικών προιόντων πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβεία στη Σιγκαπούρη και η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν η πρώτη από την Ελλάδα που προέβη σε αυτό το εγχείρημα.

«Υπήρχε συνεχές αίτημα από την Ελληνική Πρεσβεία και ιδιαίτερα από την πρέσβειρα κ. Κωνσταντίνα Κολιού, που επίμονα ζητούσε τη διοργάνωση έκθεσης ηπειρωτικών προϊόντων στη Σιγκαπούρη. Μετά από πολλές συζητήσεις με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε τελικά η διοργάνωσή της. Εκπροσωπήθηκαν είκοσι συνολικά επιχειρήσεις που είχαν τις προδιαγραφές σε είδος, ποιότητα και ποσότητα που ζητήθηκε εκ μέρους της Πρεσβείας», τόνισε σε σήμερα σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε πως αν και ήταν πρωτόγνωρο και αρχικά δύσκολο το εγχείρημα, τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο Περιφερειάρχης σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής για την εξωστρέφεια των τοπικών προϊόντων, προαναγγέλλοντας και συνέχεια:

«Θέλουμε- εξήγησε- να έχουμε μια εξωστρέφεια τέτοια, που θα δώσει ώθηση στα προϊόντα μας, αλλά και γενικότερα στην τοπική οικονομία και την απασχόληση. Η Περιφέρεια είναι δίπλα σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αυτό τον σκοπό και έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε όλους όσοι θέλουν και μελλοντικά να προωθήσουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό».

«Θεωρώ ότι ανοίξαμε μια μεγάλη πόρτα για την εξωστρέφεια στην περιοχή αυτή. Μας έχουν προσκαλέσει να συμμετάσχουμε το 2020 σε μέγιστη έκθεση που έχουν προγραμματίσει. Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να μας συνοδεύσουν και άλλοι παραγωγοί προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης της Ηπείρου. Μετά τις ευρωπαϊκές αγορές ανοίγουμε μια τεράστια αγορά, που αρχικά δεν είχαμε εκτιμήσει ότι θα είναι τόσο μεγάλη» ανέφερε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης.

Την εκδήλωση – παρουσίαση των Ηπειρωτικών προϊόντων επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουϊκ, ο οποίος μιλώντας σε αφιέρωμα του τηλεοπτικού σταθμού ant1, εξήρε την πρωτοβουλία εξωστρέφειας που ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου. Εκ μέρους της Περιφέρειας το συντονισμό της αποστολής, είχε η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού κ. Σοφία Φούκη.

Στην εκδήλωση – παρουσίαση εκπροσωπήθηκαν οι επιχειρήσεις:
FISHFARMS - Ψάρια (Λαβράκι, Τσιπούρα)
ΚΑΡΑΛΗΣ – Τυροκομικά
ΜΠΑΦΑΣ – Τυροκομικά
ΔΩΔΩΝΗ – Γαλακτοβιομηχανία
ΜΕΛΙ ΗΠΕΙΡΩΙΤΚΗΣ ΓΗΣ – Μέλι
ΒΙΟΚΙΡ – Βιολογικά προϊόντα
EPERION – Ελαιόλαδο
MONOLITHI - Παραδοσιακά Ζυμαρικά & Γλυκά Κουταλιού
FILIPPOS Flavors - Ελιές
ΖΑΓΟΡΙ – Νερά
ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ – Κρασιά
ΖΟΙΝΟΣ – Κρασιά
ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ – Κρασιά
BAKLAVAS – Μπακλαβάς
ΓΕΙΤΟΝΑΣ - Χέλι- Καπνιστό Φιλέτο- Καπνιστή Πέστροφα
EVDOKSIAS PROPERTIES – Κρασιά
KOMINI HERBS - Αρωματικά Φυτά και Βότανα
KOLIOS - Συσκευαστήριο Φρούτων
THESAURI – Χαβιάρι ελληνικό
ΧΑΒΕΛΑΣ- Παραδοσιακό Ζαγορίσιο φύλλο.
Read More »
Τα Ηπειρωτικά προϊόντα «κέρδισαν» την αγορά της Σιγκαπούρης Τα Ηπειρωτικά προϊόντα «κέρδισαν» την αγορά της Σιγκαπούρης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Εγκρίθηκε από την Διυπουργική ΣΔΙΤ το μεγάλο έργο οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019


Ένα εμβληματικό έργο, αυτό του Αστικού οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε πρόσφατα ως έργο ΣΔΙΤ, από την αρμόδια Δι-υπουργική Επιτροπή της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Μετά από πολύμηνες προετοιμασίες και διαπραγματεύσεις, η Περιφέρεια Ηπείρου υπό την ευθύνη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη-που είχε και τον γενικό συντονισμό- επιτυγχάνει για πρώτη φορά για τα Ελληνικά δρώμενα την υλοποίηση έργου εξοικονόμησης ενέργειας με την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, μέσω της διαδικασίας Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση 8.500 φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας τύπου LED, σε όλο το μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, την συντήρηση – αντικατάσταση ιστών φωτισμού, καθώς και την αντικατάσταση ήλεκτρο-μηχανολογικού εξοπλισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία του οδοφωτισμού στο δίκτυο. Ο προϋπολογισμός κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 5,3 εκατ. €

Το έργο θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την οδική ασφάλεια αυτοκινητιστών και πεζών που χρησιμοποιούν το σύνολο του Εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας, ενώ αναμένεται να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 67% σε σχέση με την υφιστάμενη κατανάλωση.

Η μοναδικότητα του έργου έγκειται αφενός στην υλοποίησή του μέσω του μηχανισμού ΣΔΙΤ, ως το πρώτο έργο που υλοποιείται με την μορφή αυτή και αφετέρου στο γεγονός ότι η Τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση του έργου προέρχεται από δωρεάν επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Με τον τρόπο αυτό το έργο φέρει την σφραγίδα και εγγύηση τόσο της Ελληνικής Κεντρικής Κυβέρνησης, όσο και του θεσμικού Χρηματο-πιστωτικού Οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σχόλιο της η κα Καλογιάννη, υποψήφια πλέον Δήμαρχος για τον Δήμο των Ιωαννιτών, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα μιας επίπονης αλλά συστηματικής δουλειάς επιβραβεύονται, με την θεσμική και οικονομική θωράκιση ενός καινοτόμου έργου μέσω του μηχανισμού ΣΔΙΤ, αλλά και της αρωγής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ώστε να εκτελεστεί ένα άρτιο έργο αστικού οδοφωτισμού που πρωτίστως θα παρέχει ασφάλεια και οδηγική άνεση στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Ηπείρου.

Read More »
Εγκρίθηκε από την Διυπουργική ΣΔΙΤ το μεγάλο έργο οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Εγκρίθηκε από την Διυπουργική ΣΔΙΤ το μεγάλο έργο οδοφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τις 120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια κ.α.

Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:


«120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών»,

Το Σάββατο 06 Απριλίου 2019 και ώρα 11:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας (Παραλιακή οδός Ηγουμενίτσας)

Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο Πρόεδρος
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέκος Πάσχος
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τις 120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια κ.α. Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τις 120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια κ.α. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 05, 2019 Rating: 5

Σελίδες