Διακομιδή 44χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα με σκάφος

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
Διακομιδή 44χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα με σκάφοςΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρακάτω διακομιδή 44χρονου ασθενή, από το λιμένα ν. Παξών στο λιμένα Αρίλλα Πέρδικας, με το Ε/Γ-Α/Ψ “PAXOS EXPRESS” Λ.Π. 805, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 44χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα με σκάφος Διακομιδή 44χρονου από τους Παξούς στην Πέρδικα με σκάφος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Τοποθέτηση της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κυρίου" Λοβέρδου-Στελακάτου

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
Τοποθέτηση της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κυρίου" Λοβέρδου-ΣτελακάτουΑρχικά, ξεκαθαρίζουμε πως ανέκαθεν καλούσαμε και καλούμε τον κόσμο σε αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής, αντιλαϊκής, αντιαγροτικής πολιτικής Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Κεφαλαίου. Σε διαρκή αντιεθνικιστική, αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη. Με προτάγματα τη διαγραφή του «χρέους» και την αντικαπιταλιστική - διεθνιστική αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Με αγροτική παραγωγή και ποιοτικά προϊόντα για τις ανάγκες του λαού και όχι του καπιταλιστικού κέρδους. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση στα χέρια των παραγωγών του πλούτου, σε πλήρη αρμονία με τη φύση. Αυτή η εργατική απάντηση και αντιπολίτευση πραγματώνεται, όχι στο κοινοβούλιο, όχι στα social, όχι με ακτιβισμούς, αλλά κυρίως με τις προσπάθειες ανάπτυξης και ενίσχυσης ενός οργανωμένου, συλλογικού και μαζικού κινήματος με ξεκάθαρα ανατρεπτικά χαρακτηριστικά και απελευθερωτικές επιδιώξεις.

Είχαμε επιλέξει να μην απαντήσουμε στην λασπολογία, αν και είχαμε ενημερώσει από την αρχή της όλης ιστορίας για τα καθέκαστα, εσωτερικά, γιατί δεν είναι στην πολιτική μας κουλτούρα να εκθέτουμε ανθρώπους που δεν είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, όσο και αν μας επιτίθονται άδικα και με εμπάθεια.

Πρόσφατα δημοσιεύματα του κυρίου Λοβέρδου - Στελακάτου Χρήστου, ξεπερνούν κατά πολύ τα εσκαμμένα, βάλλουν εναντίον της ακεραιότητας του Γ.Χ., όσο και του πολιτικού σχηματισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γεγονός που μας υποχρεώνει να υπαναχωρήσουμε από την πρότερη επιλογή μας των μη δημόσιων τοποθετήσεων, οι οποίες θα εξέθεταν πρόσωπα και καταστάσεις την περίοδο μάλιστα που εκκρεμούσαν δικαστικές διενέξεις και διώξεις από επιχειρηματικούς ομίλους.

Χωρίς μισόλογα καταστούμε σαφές οτι όποιος συνεχίζει να υπηρετεί και να στηρίζει την υπόθεση της αντικαπιταλιστικής ρήξης και ανατροπής θα τοποθετείται στη συνείδησή μας σαν συντροφος και συναγωνιστής.

Η ανοχή στη διαρκή και παρατεταμένη λασπολογία, αντί να εκληφθεί ως πολιτική στάση ενός πολιτικού φορέα που έχει τη διαύγεια να διακρίνει τους πραγματικούς αντιπάλους, μάλλον εκλήφθηκε ως αδυναμία και πεδίο δράσης λαμπρό για τον ίδιο, για «φίλους αριστερούς», για «αγωνιστές αντιεξουσιαστές» και εχθρούς ακροδεξιούς.

Απέναντι λοιπόν στην προσπάθεια, μέσω συνεχούς παραμόρφωσης της πραγματικότητας, με την οποία επιχειρείται μια σύνδεση της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις πολυεθνικές και η ανάδειξη μιας δήθεν υποκριτικής στάση της στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος των εργαζομένων και των αγωνιστών, απευθυνόμαστε κυρίως προς τον κόσμο που μας παρακολουθεί, μας στηρίζει και βρίσκεται μαζί μας, για να ξεκαθαρίσουμε και να θέσουμε στη κρίση του τα ακόλουθα:

Ο πρώην «κύριος» Γρηγορόπουλος (έτσι τον γνωρίσαμε) και νυν «κύριος» Λοβέρδος - Στελακάτος για μια ακόμη φορά επιτίθεται με μένος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. εκμεταλλευόμενος την αντιπαράθεσή του με τον συναγωνιστή μας Γ.Χ. πρόεδρο των ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, και όχι των πολυεθνικών, μια αντιπαράθεση η οποία έχει φτάσει κακώς στα αστικά δικαστήρια. Xαρακτηρίζει ως ψευδή στοιχεία την ιδιότητά του ως εργαζόμενος στις ιχθυοκαλλιέργειες που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα τον στενοχωρήσουμε, αλλά δεν ήταν ιδιοκτήτης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εκείνη τη περίοδο, αυτό προέκυψε αργότερα που έγινε μικρομέτοχος μικρής μονάδας.

Ο εν λόγω «κύριος» καλό είναι να πλένει το στόμα του όταν αναφέρεται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας της οποίας τα μέλη έχουν δώσει αναρίθμητους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή αλλά και για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο «κύριος» εργάζονταν σε ιχθυοκαλλιέργεια της περιοχής (από το 2012), την περίοδο που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έλεγε ότι η περιοχή δεν θα γίνει ΜΑΝΩΛΑΔΑ των ιχθυοκαλλιεργειών. Αυτή τη περίοδο ποτέ δε νοιάστηκε για την εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες, ούτε φυσικά για το περιβάλλον για το οποίο κόπτεται. Ο συγκεκριμένος «κύριος» απαίτησε να απολυθεί συνάδελφός του, απειλούσε συναδέλφισσες/ους, σφύριζε αδιάφορα όταν στήνονταν σωματείο εργαζομένων στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών, θεωρούσε μαλάκες - χαζούς τους συναδέλφους του, δεν απέργησε ποτέ, δε συμμετείχε σε καμιά συλλογική διεκδίκηση. Πέρασε από τη περιοχή μας ως συκοφάντης αλλά και τραμπούκος στέλνοντας στο νοσοκομείο μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Και πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων (μέλους του ΠΑΜΕ) και όχι μόνο αυτόν…

Μπορούμε να πούμε πολλά ακόμα για έναν «κύριο» ο οποίος έχει κριθεί (όχι στα αστικά δικαστήρια) από όσες/ους έπεσαν θύματα των συκοφαντιών, των απειλών και των τραμπουκισμών του. Για εμάς, ο «αγώνας» που δίνει ο «κύριος», αφενός δεν έχει τα ελάχιστα κοινά χαρακτηριστικά που απαιτούν οι αναμετρήσεις, με βάση τη γνωστή πολιτική μας φυσιογνωμία, αφετέρου μας είναι πασιφανές πως η ανιδιοτέλεια δεν αποτελεί μέρος του χαρακτήρα του. Μέσω της συκοφάντησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απλά εμπλουτίζει το φάσμα “αλληλέγγυων” συνεισφορών.

Δεν ανησυχούμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε γύρω μας. Ο τόπος εδώ στη Θεσπρωτία είναι μικρός, γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι ξέρουν το ποιόν του «κυρίου» όσο και αν φροντίζει να κρύβεται στο μεγάλο κόσμο της άγνοιας των social…
Read More »
Τοποθέτηση της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κυρίου" Λοβέρδου-Στελακάτου Τοποθέτηση της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα του "κυρίου" Λοβέρδου-Στελακάτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις μονάδες βιομάζας

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
Δήμος Σουλίου: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις μονάδες βιομάζας


Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η διαδυκτιακη, όσο και με φυσική παρουσία (τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα covid) ενημερωτική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα κατά των μονάδων καύσης βιορευστών Προδρομίου- Χόικας, προς ενημέρωση των τοπικών αιρετών- προέδρων των κοινοτήτων και του Δημοτικου Συμβουλίου , για το ζήτημα των μονάδων καυσης βιομάζας στις κοινότητες μας και τις πολλαπλές επιπτώσεις τους.

Εισηγήσεις- τοποθετήσεις γίνανε από επιστημονες και καθηγητές , οι οποίοι αναλύσανε ο καθένας σύμφωνα με το επιστημονικό του αντικείμενο τις πτυχές του θέματος.

Συμμετείχαν σύσσωμο το ΔΣ του Δήμου (ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων), καθως και οι τοπικοί πρόεδροι των κοινοτήτων Γαρδικίου, Χόικας, Ζερβοχωρίου,Προδρομιου, Καρβουναριου, Χρυσαυγής,Καριωτιου, Παγκρατίου, Παραμυθιάς, Κρυσταλλοπηγής,Γκρικας,Ψακας,
τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική συμβολή τους, τους επιστημονες:
•Μιχάλης Χατζής, Χημικός ΑΠΘ και μέλος της συλλογικότητας Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
•Γιώργος Μπαλιας, Δικηγόρος - Επίκουρος Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
•Λητώ Παπαδόπουλου Περιβαλλοντολόγος, Συντονίστρια Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών

Η Επιτροπή Αγώνα επιστημονικά καταρτισμένη, αλλά και ενισχυμένη αρκετά από την ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των κατοίκων, συνεχίζει τον αγώνα αυτό, με άσβεστο παθος και καλεί την καθεμία και τον καθένα εντός και εκτος του Δήμου μας να μετέχει όπως μπορεί.

Είναι υπόθεση όλων μας!
Συνεχίζουμε!!

Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα πολιτών Δήμου Σουλίου
κατά των μονάδων καύσης βιορευστών Προδρομίου - Χόικας 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις μονάδες βιομάζας Δήμος Σουλίου: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις μονάδες βιομάζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου Αφρικής

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου ΑφρικήςΈνας από τους τέσσερις συνολικά νομούς της χώρας όπου έχουν εντοπιστεί στελέχη με την μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής είναι ο Νομός Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 55 θετικά δείγματα με την παρουσία της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Είναι όλα εγχώρια και τα 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα πέντε από την Αττική, ένα από την Κρήτη και δύο από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Επίσης έχουν ταυτοποιηθεί 2.476 δείγματα με μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας. Ο αριθμός αυτός αφορά από την έναρξη της διαδικασίας γονιδιωματικής ανάλυσης και μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την κατανομή, δύο δείγματα με μεταλλαγμένα στελέχη Μεγάλης Βρετανίας έχουν επιβεβαιωθεί στο Νομό Άρτας, τρία στο Νομό Θεσπρωτίας, 11 στο Νομό Ιωαννίνων και πέντε στο Νομό Πρέβεζας.

Επίσης έχουν επιβεβαιωθεί μεταλλάξεις Μεγάλης Βρετανίας σε τέσσερα δείγματα που είχαν σταλεί από το Νομό Ιωαννίνων και αφορούν σε ασθενείς που είχαν διακομισθεί από την Αλβανία.

Οι μεταλλάξεις του ιού θεωρούνται από τους επιστήμονες ως ένας από τους παράγοντες της μεγάλης διασποράς που δεν βοηθά και στην αποκλιμάκωση.
Read More »
21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου Αφρικής 21 δείγματα με στελέχη Μεγάλης Βρετανίας, δύο με Νοτίου Αφρικής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

3.073 νέα κρούσματα - 45 νέοι θάνατοι και 645 διασωληνωμένοι

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021

3.073 νέα κρούσματα - 45 νέοι θάνατοι και 645 διασωληνωμένοι 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.073, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 230.317 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 45, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.297 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.537 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 525 (ημερήσια μεταβολή +29.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 453 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη). 

Read More »
3.073 νέα κρούσματα - 45 νέοι θάνατοι και 645 διασωληνωμένοι 3.073 νέα κρούσματα - 45 νέοι θάνατοι και 645 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

8 κρούσματα στη Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
8 κρούσματα στη Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 3
Π.Ε. Θεσπρωτίας 8
Π.Ε. Ιωαννίνων 27
Π.Ε. Πρέβεζας 2Read More »
8 κρούσματα στη Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο 8 κρούσματα στη Θεσπρωτία - 40 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Φιλιάτες: Δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ στο παζάρι της Πέμπτης

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
Φιλιάτες: Δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ στο παζάρι της Πέμπτης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 6000 ευρώ επέβαλε σε ισάριθμους πλανόδιους εμπόρους στους Φιλιάτες η αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στην καθιερωμένη λαϊκή αγορά της Πέμπτης, οι οποίοι πουλούσαν ενδύματα και υποδήματα, των οποίων η εμπορία το διάστημα του καθολικού lockdown απαγορεύεται ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Read More »
Φιλιάτες: Δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ στο παζάρι της Πέμπτης Φιλιάτες: Δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ στο παζάρι της Πέμπτης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Συνεχίζεται η Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
Συνεχίζεται η Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. ΗγουμενίτσαςΟλοκληρώθηκε η πρώτη από τις τρεις συνολικά ομιλίες, της Διαδικτυακής Δράσης Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργάνωσε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και είχε ως θέμα τις κατηγορίες της κατάθλιψης, τα συμπτώματα, τους τρόπους αντιμετώπισης και τη συννοσηρότητα.

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντική, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να αναζητήσουν εγκαίρως αποτελεσματική θεραπεία. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε την πρόληψη στους Δήμους. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοηθείας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σκοπό τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών.»

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Αντιπρόεδρος Β’ του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε «Είμαι περήφανος που το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετέχει στη δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη που διοργανώνει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων δεδομένου ότι σήμερα, την εποχή του κορωνοϊού, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη. Μέσα από την ενημερωτική αυτή δράση θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία απέναντι σ’ αυτή την ασθένεια και να βοηθήσουμε στην έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.»

Τη δράση επίσης χαιρέτησε η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα. Μαρία Αϊδίνη, η οποία τόνισε ότι: «Το Δίκτυο αποσκοπεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας εν μέσω πανδημίας, δημιουργώντας διαδικτυακές εκδηλώσεις για την διαρκή δυνατότητα ευαισθητοποίησης των πολιτών».

Η δράση, που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα συνεχιστεί την Τρίτη 23 Μαρτίου με τη 2η ομιλία και θέμα: «Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19: Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη - Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19»

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία μέσω της πλατφόρμας Ζoom και να θέσετε τις ερωτήσεις σας στην ομιλήτρια, κα Σμαράγδα Χρηστάκη, Ψυχολόγο.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://zoom.us/j/91748211245

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση και παραπομπή για αυτοεξέταση με το Τεστ της κατάθλιψης κατά Zung.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για να ενημερώνεστε για τις προληπτικές εξετάσεις που ταιριάζουν στην ηλικία και το φύλο σας και για την επανεξέταση τους, καθώς και για να έχετε πρόσβαση στην προληπτική εξέταση κατά της κατάθλιψης (την κλίμακα αυτοαξιολόγησης κατά Zung), μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας μέσα από το site www.kepygeias.org και να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ.

Facebook event: https://fb.me/e/6ZD0ML4a3
Read More »
Συνεχίζεται η Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας Συνεχίζεται η Διαδικτυακή Δράση Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για την Κατάθλιψη από το ΚΕΠ Υγείας Δ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

74 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
74 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (17-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (74) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(69) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 23 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 1 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
74 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 74 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Άλλες 40.000€ πλήρωσαν οι δημότες, από μη νόμιμη ανάθεση της αλησμόνητης δημαρχίας Κάτσινου

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021

Άλλες 40.000€ πλήρωσαν οι δημότες, από μη νόμιμη ανάθεση της αλησμόνητης δημαρχίας Κάτσινου

Στις 11 Δεκεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, συζητήθηκε το 9ο θέμα που αφορούσε την έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την αγορά ενός μηχανήματος καθαρισμού παραλιών - ακτών.
Εισηγητής ο τότε Δήμαρχος κ. Κάτσινος.

Τότε μετά από πολλές ερωτήσεις αλλά και διαβεβαιώσεις, σχεδόν ομόφωνα (μειοψήφησε ο κ. Τσώλης) αποφασίστηκε η αγορά του μηχανήματος καθαρισμού των ακτών, με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού.Η αλήθεια όμως ήταν πολύ διαφορετική από όπως ήθελαν να την παρουσιάσουν τότε ο κ. Κάτσινος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχό του κ. Κάτσιο.

Η αλήθεια είναι πως στις 20/8/2012 υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της εταιρίας Πεΐδης, ιδιωτικό συμφωνητικό προμήθειας ενός καινούργιου μηχανήματος καθαρισμού παραλιακών ακτών έναντι του ποσού των 34.440€.

Στο ίδιο συμφωνητικό αναφέρετε και η απόφαση του Δημάρχου στις 14/8/2012 για απευθείας ανάθεση στον κ. Πεΐδη και πως μάλιστα θα έπαιρνε ως στις 31/12/2012 ως προκαταβολή 5.000€.

Στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η σύμφωνη γνώμη του κ. Ρέβη Προκόπη ως υπεύθυνο της υπηρεσίας καθαριότητας, του κ. Βασιλείου Βασίλειο ως υπεύθυνο των οχημάτων και του κ. Κουτσοκώστα Λάμπρο ως οδηγός μηχανημάτων.2 χρόνια δηλαδή πριν κληθεί να πάρει απόφαση το ΔΣ για την διενέργεια διαγωνισμού, ο κ. Κάτσιος ο οποίος μάλιστα στο συμφωνητικό υπογράφει ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, είχε ήδη συμφωνήσει για την αγορά του και μάλιστα από συγκεκριμένο προμηθευτή και με απευθείας ανάθεση.

Στις 5/9/2012 ο κ. Κάτσιος (ξανά ως Δήμαρχος!!!) υπογράφει την βεβαίωση καλή εκτέλεσης της προμήθειας βεβαιώνοντας πως το μηχάνημα είναι της απολύτου αρεσκείας τους (της επιτροπής παραλαβής) και ανταποκρίνεται πλήρως στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται.

 

Μέλη της επιτροπής παραλαβής ήταν ο κ. Κάτσιος, ο κ. Βασιλείου και ο κ. Ρέβης.Η εταιρεία με την επωνυμία "ΠΕΙΔΗΣ ΕΠΕ" άσκησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας την με αριθμό έκθεσης κατάθεσης 71/2017 αγωγή της , με την οποία εξέθεσε ότι την 05/09/2012, μετά από παραγγελία του Δήμου επώλησε στο Δήμο , χωρίς κατάρτιση έγγραφης σύμβασης, ένα μηχάνημα καθαρισμού παραλιών ακτών άμμου, τύπου «ΠΕΪΔΗ ΜΚΑ 170 SUPER», έτοιμο προς λειτουργία και έχον αριθμό σειράς 0398, έναντι τιμήματος ύψους 28.000 ευρώ, πλέον του ποσού του ΦΠΑ.

Η εταιρεία Πεΐδης αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς ο δήμος Ηγουμενίτσας αν και παρέλαβε το μηχάνημα την 5-9-2012, δεν είχε καταβάλει το ανάλογο συμφωνηθέν τίμημα, παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες οχλήσεις της εταιρείας , τόσο προφορικές, όσο και έγγραφες υπό μορφήν εξωδίκου.

Και δεν το εξόφλησε γιατί δεν επιτρεπόταν να το εξοφλήσει αφού η τότε Οικονομική Υπηρεσία δεν προέβη σε καμία ενέργεια σχετικά με την ανάθεση της προμήθειας του μηχανήματος καθαρισμού παραλιών στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΕΙΔΗΣ ΕΠΕ. 
Ήτοι, δεν υπήρχε η διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης, απόφαση Δημάρχου για την έγκριση της δαπάνης και των τεχνικών προδιαγραφών και την ανάθεση της προμήθειας στην εν λόγω εταιρεία.

Μεταξύ των εγγράφων συμπεριλαμβάνεται πρωτόκολλο παραλαβής με ημερομηνία 05.09.2012 το οποίο αφενός δεν φέρει τις υπογραφές όλων των μελών, αφετέρου δε οι υπογράφοντες Αντιδήμαρχοι κ. Κάτσιος Χρήστος και κ. Προκοπής Ρέβης δεν αποτελούσαν μέλη της ορισμένης από το Δημοτικό Συμβούλιο επιτροπής παραλαβής των προμηθειών του Δήμου.

Όσον αφορά στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό μεταξύ του δήμου Ηγουμενίτσας και της εταιρείας ΠΕΙΔΗΣ ΕΠΕ, αυτό δεν είχε συνταχθεί από την Οικονομική Υπηρεσία, δεν έφερε αριθμό πρωτοκόλλου ούτε ημερομηνία και επίσης δεν έφερε αριθμό ανάρτησης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).
Από το έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας και το σχετικό φάκελο προκύπτει ότι το μηχάνημα παρελήφθη από το Δήμο αν και δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Η υπόθεση συζητήθηκε και εκδόθηκε η με αριθμό 157 /2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή της εταιρείας κατά την επικουρική της βάση και υποχρεώθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας , να καταβάλει στην ως άνω εταιρεία το ποσό των 34.720 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρι την εξόφληση , και καταδίκασε το δήμο στη δικαστική δαπάνη της εταιρείας την οποία όρισε στο ποσό των 500,00 ευρώ
Συνολικό ποσό 40.216,46.

Η οφειλή προς την εταιρεία εξοφλήθηκε με το με αριθμό 1345/23-10-2020 Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής.

Συνοψίζοντας, με προφορική ανάθεση του κ. Κάτσινου το 2012, έγινε παραγγελία ενός μηχανήματος, έγινε η παραλαβή του, αλλά δεν έγινε ποτέ από την τότε δημοτική αρχή η πληρωμή, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο, αφού δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Για να έρθει σήμερα η δικαιοσύνη και να υποχρεώσει τη δημοτική αρχή και κατά επέκταση τους φορολογούμενους δημότες, να καταβάλει στον κ. Πεΐδη το ποσό των 40.216,46, από τα οποία τα 500€ είναι δικαστικά έξοδα και τα 5.000€ οι νόμιμοι τόκοι.

"Συγχαρητήρια" στον τέως δήμαρχο κ. Κάτσινο και την τότε δημοτική ομάδα του, που κατάφεραν και πάλι να χρεώσουν τους δημότες με επιπλέον χρήματα, γιατί εάν ήταν νόμιμοι, θα είχε εξοφλήσει τον κ. Πεΐδη και σήμερα οι δημότες δεν θα πλήρωναν επιπλέον 5.500€, τόκους και δικαστικά έξοδα.

Άξια η "Κοινωνία Αξιών" κ. Κάτσινε.
Read More »
Άλλες 40.000€ πλήρωσαν οι δημότες, από μη νόμιμη ανάθεση της αλησμόνητης δημαρχίας Κάτσινου Άλλες 40.000€ πλήρωσαν οι δημότες, από μη νόμιμη ανάθεση της αλησμόνητης δημαρχίας Κάτσινου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Εισαγγελική παραγγελία για τα έγγραφα των ΣΜΑ

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
Εισαγγελική παραγγελία για τα έγγραφα των ΣΜΑ


Εισαγγελική παραγγελία τελικά εκδόθηκε ώστε να δοθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου όλα τα έγγραφα για το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Η εισαγγελική παραγγελία ήρθε μετά από ενέργειες της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς επί δύο μήνες δεν είχαν χορηγηθεί τα σχετικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Ηπείρου καλείται να χορηγήσει άμεσα αντίγραφα :

1) Των πρακτικών των τακτικών συνεδριάσεων της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Άρθρου 5 της από 24 /11/2015 Προγραμματικής Σύμβασης αποτελούμενη από τους κ. Θ. Πιτούλη με αναπληρωτή τον κ. Χρόνη Καλτσούνη, κ. Σπ. Κωνσταντόπουο με αναπληρωτή τον κ. Α. Παπασπύρου, κα Στ. Μπραϊμη με αναπληρωτή της τον κ. Δ. Παππά, Ε. Γιαννούλη με αναπληρωτή τον κ. Κ. Βούλγαρη, και Σπ. Κοσιώρη με αναπληρωτή του τον κ. Α. Τζώρτζη η οποία συνέρχεται τακτικά κάθε έξι μήνες. Τα πρακτικά των έκτακτων συνεδριάσεων με τα οποία εγκρίνονται οι πέραν του εξαμήνου παρατάσεις του χρονοδιαγράμματος όπως και τυχόν άλλα πρακτικά που αφορούν σε επίλυση κάθε διαφοράς μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών της προγραμματικής σύμβασης.

2) Των 12 συμβάσεων των υποέργων που περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση συγκεκριμένα των υποέργων : 1. Προμήθεια εξοπλισμού προϋπολογισμού 6.322.500,00€ 2. Κατασκευή ΣΜΑ Ιωαννίνων προϋπολογισμού 34.959,35€ 3. Κατασκευή ΣΜΑ Ζίτσας 265.853,66€, 4. Κατασκευή ΣΜΑ Πωγωνίου 585.365,85€, 5. Κατασκευή ΣΜΑ Μετσόβου 501.626,02€, 6. Κατασκευή ΣΜΑ Άρτας 400.813,01€, 7. Κατασκευή ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη 394.308,94€, 8. Κατασκευή ΣΜΑ Ηγουμενίτσας 711.382,11€, 9. Συνδέσεις με ΔΕΗ 109.756,10€, 10. Συνδέσεις με ΟΤΕ 50.000€, 11. Αρχαιολογικές Έρευνες και εργασίες 50.000€, 12. Τεχνικός Σύμβουλος (Α΄φάση) 190.000€ όπως και οποιουδήποτε έργου τυχόν προέκυψε συμπληρωματικά μαζί με τα πρακτικά των επιτροπών παρακολούθησης του κάθε υποέργου

3) Οποιαδήποτε απόφαση ή άλλο έγγραφο που αφορά στην τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση και τη δοκιμαστική λειτουργία των Σταθμών, οποιαδήποτε πρόσθετη σύμβαση έχει τυχόν συναφθεί έκτοτε για την συμπλήρωση ή εξειδίκευση της από 24/11/2015 προγραμματικής σύμβασης

Την αίτηση για έκδοση είχε καταθέσει την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 στην Εισαγγελία Ιωαννίνων ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Ηπείρου μετά την με αρ. πρωτ 4156/87/14-1-2021 και την με αρ. πρωτ 32002/557/8-3-2021 αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και αρκετές ακόμα προφορικές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις για τη χορήγηση εγγράφων τις οποίες η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε να απαντήσει.
Read More »
Εισαγγελική παραγγελία για τα έγγραφα των ΣΜΑ Εισαγγελική παραγγελία για τα έγγραφα των ΣΜΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

100 υπογραφές από την Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
100 υπογραφές από την Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζαΣε σχέση με τις επιχειρούμενες επενδύσεις εγκατάστασης μονάδας καύσης βιομάζας έχουμε ήδη τοποθετηθεί ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή με ανακοινώσεις, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και φυσικά μέσα από την καθημερινή πολιτική και μαζική δράση.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χόικας, του Προδρομίου και του Καμινίου- Ζερβοχωρίου είναι δίκαιος και τα αντανακλαστικά τους σωτήρια για τον τόπο μας, παρά τις προσπάθειες απόκρυψης των σχεδίων. Οι επιχειρούμενες επενδύσεις δεν είναι ένα στενό τοπικό θέμα. Από την μία πλευρά, οι περιβόητες εγκεκριμένες άδειες είναι πολύ περισσότερες από 2 (άρα μπορεί να αφορά και το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου μας), από την άλλη πλευρά, το όλο θέμα συνδέεται ευρύτερα με τις ΑΠΕ- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ή τις ΗΠΕ- Ήπιες Μορφές Ενέργειας) και την απορρύθμιση, ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που σημαίνουν κέρδη για το κεφάλαιο και ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Η απελευθέρωση της ενέργειας είναι μια πραγματική «αρένα». Οι ιδιωτικοί όμιλοι επιλέγουν πότε και πού θα επενδύσουν, ποιο θα είναι το μέγεθος της επένδυσης, ποιο καύσιμο θα χρησιμοποιήσουν, με μοναδικό γνώμονα τη μέγιστη κερδοφορία τους. Σ’ αυτή τη «ζούγκλα» ο κρατικός ενεργειακός σχεδιασμός, στρέφεται πάντα ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και τα συμφέροντα. Έτσι, η νομοθεσία των εκάστοτε κυβερνήσεων όπως και της σημερινής, αποσκοπεί στην παροχή διευκολύνσεων προς τα επενδυτικά κεφάλαια, παραβλέποντας τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν τέτοιου τύπου επενδύσεις στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Αγωνιζόμαστε να σταματήσει κάθε διαδικασία υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων ειδικά τη στιγμή που βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών. Παράλληλα αγωνιζόμαστε και ενάντια στην μετατροπή των ιστορικών Θεσπρωτικών και Σουλιώτικων βουνών σε “εργοστάσια παραγωγής ρεύματος” που θα κοστίζει πανάκριβα στους “ιθαγενείς” και θα πλημμυρίσει με κέρδη τους μεγαλο-επενδυτές, με παράλληλο βιασμό του φυσικού περιβάλλοντος με την εγκατάσταση 46 ανεμογεννητριών.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας και όλης της Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο, τα Εργατικά Σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους και φυσικά όλους τους κατοίκους να πούμε συλλογικά ένα βροντερό ΟΧΙ στην μετατροπή των χωριών από αγγροτοκτηνοτροφικές και οικιστικές περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας σε “πεδιάδα καύσης βιοκαυσίμων”.

Σημειώνουμε ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό και πολιτικό και γι’ αυτό ο δρόμος για την οριστική ακύρωση των συγκεκριμένων επενδύσεων δεν θα είναι εύκολος, επειδή προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με το καθεστώς ιδιοκτησίας στις πηγές, στις υποδομές παραγωγής και μεταφοράς της Ενέργειας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, στηρίζουμε χωρίς προκαταλήψεις κάθε μορφή λαϊκής διεκδίκησης και αγώνα. Παράλληλα όμως εφιστούμε την προσοχή ως προς τη «νομική διεκδίκηση» που προτάσσεται, καλοπροαίρετα, ως λύση. Οι νόμοι του αστικού κράτους δεν έχουν φτιαχτεί για να υπερασπίζονται το δίκιο του «αδυνάτου» και τυχόν αρνητική έκβαση θα φέρει απογοήτευση, θα αφοπλίσει έναν κόσμο που δεν έχει εμπειρία από αγώνες. Επίσης, πιστεύουμε ότι η λύση δεν μπορεί να έρθει με παρακλήσεις προς αυτούς που με τη σύμφωνη γνώμη τους ή την περίεργη σιωπή τους προώθησαν και προωθούν τέτοια επενδυτικά σχέδια και στη Θεσπρωτία και σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Θεωρούμε ότι για να έχει ο αγώνας ουσιαστικό αποτέλεσμα και προοπτική, θα πρέπει να αναδεικνύει την ανάγκη του εθνικού κεντρικού ενεργειακού σχεδιασμού, σε μια οικονομία που θα λειτουργεί με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.


Οι εκλεγμένοι, υποψήφιοι και υποστηρικτές της Λαϊκής Συσπείρωσης:
 1. Αθανασίου Ευάγγελος, άνεργος, Γλυκή.
 2. Αθανασίου Στέφανος, συνταξιούχος, Γλυκή.
 3. Αναστασίου Βίβιαν, επιστήμονας εργαζόμενη στην Αγγλία με καταγωγή από Μανδρότοπο.
 4. Αναστασίου Γιάννης, αγρότης, Καμίνι.
 5. Αναστασίου Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος, Αθήνα (με καταγωγή από Μανδρότοπο).
 6. Αναστασίου Σπύρος, αυτοαπασχολούμενος, Αθήνα (με καταγωγή από Μανδρότοπο).
 7. Αναστασόπουλος Αθανάσιος, συνταξιούχος, Ζερβοχώρι.
 8. Βλάχος Αναστάσιος, έμπορος, Παραμυθιά.
 9. Βλάχος Σπύρος, οικοδόμος, Γλυκή.
 10. Γαλανόπουλος Θωμάς, βιοτέχνης και έμπορος, Παραμυθιά.
 11. Γεωργάκης Χρήστος, ελεύθερος επαγγελματίας, Γλυκή.
 12. Γεωργίου Βάσω, συνταξιούχος, Παραμυθιά.
 13. Γεωργίου Γιάννης, αγρότης, Ποταμιά.
 14. Γεωργίου Χρυσηίδα, φιλόλογος και καλλιτέχνης, Παραμυθιά.
 15. Γιάγκας Αθανάσιος, υπάλληλος, Παγκράτι.
 16. Γιάγκας Πάρης, λογιστής, Παγκράτι.
 17. Γόγολου Σπυριδούλα, ιδιωτική υπάλληλος, Καρβουνάρι.
 18. Γούλας Μιχάλης, ζαχαροπλάστης, Παραμυθιά.
 19. Δημητρίου Αννίτα, αυτοαπασχολούμενη πτυχιούχος γερμανικής φιλολογίας, Προδρόμι.
 20. Δημητρίου Δημήτρης, τοπογράφος, Αγγλία με καταγωγή από Ηγουμενίτσα.
 21. Δημητρίου Μιχάλης, συνταξιούχος της αρχαιολογίας και γλύπτης, Αυλότοπος.
 22. Δημητρίου Σπυρίδων του Γεωργίου, συνταξιούχος ΝΑΤ, Ποταμιά.
 23. Δημητρίου Σπύρος του Στυλιανού, αγρότης, Ποταμιά.
 24. Δημητρίου Τάσος, αγρότης, Ποταμιά.
 25. Ζήκος Θοδωρής, έμπορος, Ξηρόλοφος.
 26. Ζούμπος Χριστόφορος, συνταξιούχος, οικοδόμος, Γαρδίκι.
 27. Θεοτικός Νίκος, συνταξιούχος, Βέλιανη.
 28. Καλόγηρος Ιωάννης, υγειονομικός Νοσοκομείου Φιλιατών, Ηγουμενίτσα με καταγωγή από Παραμυθιά.
 29. Καλύβας Τέλης, αυτοαπασχολούμενος, Ξηρόλοφος.
 30. Κάτσιος Φάνης, οικοδόμος, Ιωάννινα με καταγωγή από Παραμυθιά.
 31. Κάτσιου Λυδία, εκπαιδευτικός, Ιωάννινα με καταγωγή από Παραμυθιά.
 32. Κοντός Βασίλης, οικοδόμος, Καρυώτι.
 33. Κουτσής Ηλίας, εκπαιδευτικός οικονομολόγος, δημοτικός σύμβουλος, Παραμυθιά.
 34. Κυριάκη Αλίκη, φοιτήτρια, Παραμυθιά.
 35. Κυριάκη Λίλα, ιδιωτική υπάλληλος, Κερατσίνι (με καταγωγή από Παραμυθιά).
 36. Κωσταρά Βαλεντίνα, αγρότισα, Παραμυθιά.
 37. Κώτσης Μάρκος, άνεργος, Παραμυθιά.
 38. Κώτσης Σπύρος, συνταξιούχος, Παραμυθιά.
 39. Κώτσης Χάρης, αυτοκινητιστής, Νεοχώρι.
 40. Λαμπρούση Μαρία, επαγγελματίας επισιτισμού, Παραμυθιά.
 41. Λιάκου Μελίνα, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Παραμυθιά.
 42. Λουαλί Σάιντ, ιδιωτικός υπάλληλος, Παραμυθιά.
 43. Λούκα Μαρία, εκπαιδευτικός, Παραμυθιά.
 44. Μαγγέλης Αναστάσιος, επιστήμονας εργαζόμενος στην Αγγλία με καταγωγή από Μανδρότοπο.
 45. Μάντη- Μπαξεβάνου Ντίνα, νοικοκυρά, Παραμυθιά.
 46. Μάντης Θόδωρος, συνταξιούχος, Παραμυθιά.
 47. Μαρέτα Αικατερίνη, φιλόλογος, Παραμυθιά.
 48. Μαρέτα Δέσποινα, εκπαιδευτικός, Παραμυθιά.
 49. Μαρέτα Δήμητρα, εκπαιδευτικός, Παραμυθιά.
 50. Μαρέτας Άρης, συνταξιούχος οικοδόμος, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Παραμυθιά.
 51. Μαρέτας Τίτος, συνταξιούχος, Παραμυθιά.
 52. Μαρτίνη Αικατερίνη- Ειρήνη, χημικός, Παραμυθιά.
 53. Μουσελίμης Παναγιώτης, συνταξιούχος, Ραχούλι.
 54. Μπαζάκος Ιωάννης, εργαζόμενο Κέντρου Υγείας, Παραμυθιά.
 55. Μπαξεβάνος Σπύρος, συνταξιούχος, Παραμυθιά.
 56. Μπαξεβάνος Θωμάς, αυτοαπασχολούμενος, Παραμυθιά.
 57. Μπαξεβάνου Ροδάνθη, ιδιωτική υπάλληλος, Ιθάκη (με καταγωγή από Παραμυθιά).
 58. Μπάλλας Νίκος, άνεργος, Παραμυθιά.
 59. Μπόλοση Βάσω, Συνταξιούχος, Παραμυθιά.
 60. Μπουρνάς Ελευθέριος, συνταξιούχος ΟΓΑ, Γλυκή.
 61. Μπούτζας Κώστας, οικοδόμος, Αγία Κυριακή (Πόποβο).
 62. Μπρέστας Ζώης, τοπογράφος μηχανικός, Θεσσαλονίκη με καταγωγή από Παραμυθιά.
 63. Μπρέστας Θεόδωρος, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, Παραμυθιά.
 64. Μπρέστας Νικόλαος, φαρμακοποιός, Παραμυθιά.
 65. Μώκου Μηλιά, ιδιωτικός υπάλληλος, Παραμυθιά.
 66. Νίκου Ιάσονας, εργαζόμενος στον κλάδο του επισιτισμού, Γαρδίκι.
 67. Ντρίτσος Σωτήρης Εργάτης και αυτοαπασχολούμενος μετανάστης στη Γερμανία, με καταγωγή από Αγορά.
 68. Παπαδόπουλος Βαγγέλης, βιοτέχνης- έμπορος, Ζερβοχώρι.
 69. Παππά Έλλη, μηχανικός εργαζόμενη στην Σουηδία με καταγωγή από Παραμυθιά.
 70. Παππάς Βαγγέλης, προγραμματιστής, Θεσσαλονίκη με καταγωγή από Παραμυθιά.
 71. Παππάς Κωνσταντίνος, συνταξιούχος, Ζερβοχώρι.
 72. Παππάς Παναγιώτης, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Παραμυθιά.
 73. Πήλιου Άρτεμις, συνταξιούχος, Ραχούλι.
 74. Σιάννας Βαγγέλης, κτηνοτρόφος, Γκρίκα.
 75. Σισμανίδης Χάρης, αγρότης, Αμπελιά.
 76. Σισμανίδης Χρήστος, συνταξιούχος, Αμπελιά.
 77. Σιτάι Φίλιππος, οικοδόμος, Παραμυθιά.
 78. Σιώζος Ανδρέας, συνταξιούχος, Προδρόμι.
 79. Σκαπέρας Σωτήρης, μεταδιδακτορικός ΠΑΜΑΚ, Θεσσαλονίκη με καταγωγή από Παραμυθιά.
 80. Σπύρου Παύλος, συνταξιούχος υγειονομικός, Αθήνα με καταγωγή από Καρβουνάρι.
 81. Σπύρου Σωτήρης, εκπαιδευτικός πληροφορικής και φυσικός, Παραμυθιά.
 82. Τζάκου Ματίνα, ιδιωτική υπάλληλος, Παραμυθιά.
 83. Τζιμούλη Ισμήνη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Αθήνα με καταγωγή από Μανδρότοπο.
 84. Τζούρτζος Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος, Κρυσταλοπηγή.
 85. Τζούρτζου Αθηνα, υπάλληλος Υπουργείου Παιδείας, Αθήνα με καταγωγή από Κρυσταλοπηγή.
 86. Τόκας Ευάγγελος, συνταξιούχος, Πρέβεζα με καταγωγή από Σαμωνίβα Σουλίου.
 87. Τόκας Λάμπρος, δημοσιογράφος- οικονομολόγος, Αθήνα με καταγωγή από Σαμωνίβα Σουλίου.
 88. Τόκκας Σταύρος, εργαζόμενος στον επισιτισμό, Παραμυθιά.
 89. Τουλούπης Δονάτος, συνταξιούχος, Ζερβοχώρι.
 90. Τσάκου Έλενα, μηχανικός πληροφορικής, Παραμυθιά.
 91. Τσίλη Βιβή, ιδιωτικός υπάλληλος, Παραμυθιά.
 92. Τσίλης Νικηφόρος, ιδιωτικός υπάλληλος, Παραμυθιά.
 93. Τσιτσολλάρι Γκρέτα ιδιωτικός υπάλληλος, Καμίνι.
 94. Τσουρά Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, Ηγουμενίτσα με καταγωγή από Γαρδίκι.
 95. Τσώνη- Χρήστου Αθηνά, συνταξιούχος, Ξηρόλοφος.
 96. Χαντζάρα Ναταλία, αρχαιολόγος, Θεσσαλονίκη με καταγωγή από Καρβουνάρι.
 97. Χόβολου Μαρία, Φαρμακοποιός, Παραμυθιά.
 98. Χρήστου Ηλίας Δημήτρης, Πολιτικός Μηχανικός , δημοτικός σύμβουλος. Παραμυθιά.
 99. Χρήστου Δημήτριος (Τάκης), συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Παραμυθιά.
 100. Χρήστου Τάσος, συνταξιούχος, Ξηρόλοφος.
Read More »
100 υπογραφές από την Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα 100 υπογραφές από την Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

O ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021
O ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζαΗ χωροθέτηση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε μόνο στους επενδυτές. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν λόγο μέσα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Δήμο και στην Περιφέρεια. Η αυτοδιοίκηση είναι το δημοκρατικό ανάχωμα των πολιτών για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους. Σήμερα είναι οι μονάδες βιορευστών/βιομάζας, αύριο είναι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών (Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας/ΑΣΠΗΕ) στα βουνά του Σουλίου και αλλού και σημειώνουμε την συνεχιζόμενη ανάπτυξη φωτοβολταικών πάρκων στην πεδιάδα υψηλής παραγωγικότητας του Δήμου μας .

Η Κυβέρνηση ΝΔ με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο (Ν.4685/2020) που έφερε, και με το πρόσχημα της «απλοποίησης» της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, υποβάθμισε τη δημόσια διαβούλευση και τις διαδικασίες γνωμοδότησης φορέων, ενώ πολιτικοποίησε, για προφανείς λόγους, τη διαδικασία εξέτασης φακέλων που παραπέμπονται στο Κεντρικό και τα Περιφερειακά Συμβούλια Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει άναρχη έκρηξη αδειοδοτήσεων εγκατάστασης ΑΠΕ που ξεσηκώνουν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Δήμου Σουλίου συμπαραστέκεται ενεργά στις πρωτοβουλίες των κατοίκων της περιοχής μας, που εναντιώνονται στην εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων βιορευστών/βιομάζας, καθώς υπάρχουν εύλογες αναπάντητες ανησυχίες για το πόσο τηρούνται οι προϋποθέσεις προστασίας που θέτει η νομοθεσία.

Η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα και οι επενδύσεις στις ΑΠΕ είναι αναγκαία προϋπόθεση για την μετάβαση και την επίτευξη του Εθνικού στόχου για καθαρή ενέργεια. Είμαστε ΥΠΕΡ των επενδύσεων σε ΑΠΕ στην περιοχή μας, αρκεί να γίνεται σεβαστή η γνώμη των Τοπικών Κοινοτήτων και του Δήμου, να υπάρχει εγκεκριμένο χωροταξικό πλαίσιο και να προστατεύεται το περιβάλλον. Η δημιουργία μιας ή περισσότερων ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή του Δήμου, του ΤΟΕΒ και επαγγελματιών με επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα είναι η αρχή μιας φιλόδοξης προσπάθειας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λαμβάνονται υπόψη προϋπάρχουσες δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μας, όπως ο αγροτουριστικός κλάδος με καθαρούς κανόνες ώστε να μην αποβαίνει η μία αναπτυξιακή δραστηριότητα εις βάρος της άλλης.
Read More »
O ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα O ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021 Rating: 5

Σελίδες