Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχετε στον «4ο Δρόμο Αγάπης , Προσφοράς και Αλληλεγγύης» που θα γίνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:30 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2018 με συμβολική συμμετοχή 2€ που θα περιλαμβάνει 1 σκουφάκι του Αι Βασίλη, αριθμό συμμετοχής και ένα κρουασάν με 1 νεράκι μετά τον αγώνα. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Δημαρχείου και θα υπάρχουν 2 διαδρομές μια μικρή και μία μεγάλη.

Μικρή: πλατεία Δημαρχείου-ΟΤΕ-πεζόδρομος-πλατεία Δημαρχείου Μεγάλη: πλατεία Δημαρχείου-Dali-Τράπεζα Eurobank - πλατεία Δημαρχείου

Παραλαβή σκούφων-αριθμών συμμετοχής:

- για το κοινό σε σταντ (σπιτάκι) στην πλατεία Δημαρχείου στις εκδηλώσεις που ξεκινούν την Παρασκευή 07-12-20Ι8 από 16:00-20:00, Παρασκευή 14-12-2018 από 16:00-20:00, Σάββατο 15-12-2018 από 10:00-13:00 και Κυριακή 16-12-2018 έως και μία ώρα πριν τον αγώνα δρόμου.

-για τις ομάδες (σχολές χορού, σύλλογοι κ.α) από τον υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας κ Αλέξανδρο Γιαννακό ώρες γραφείου (τηλ.2665360019)

Αγοράζοντας το σκουφάκι των 2€ συμμετέχουμε στην αγορά γευμάτων αγάπης στους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Όσες οι περισσότερες συμμετοχές μας στον αγώνα τόσα περισσότερα και τα γεύματα αγάπης που θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Σύνθημά μας είναι: ‘’Τρέχω-Προσφέρω Ένα Γεύμα Αγάπης’’.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1295680383903812/

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο 4ος Αγώνας Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα η Θεσπρωτία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018


Στο Μιλάνο βρίσκονται από τη Δευτέρα σε εξέλιξη επαφές μεταξύ ΔΕΠΑ, Εdison και Gazprom για τον αγωγό IGI – Poseidon εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στη Μόσχα ο πρωθυπουργός με τον Ρώσο ομόλογο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 7 Δεκεμβρίου, θα είναι τα ζητήματα της ενέργειας.

Και αυτά περνάνε μέσα από την Ήπειρο και τη Θεσπρωτία, καθώς ΔΕΠΑ και Edison έχουν ολοκληρώσει στην πλειοψηφία τους τις διαδικασίες που απαιτούνταν για την αδειοδότηση του Ελληνοϊταλικού αγωγού μεταφοράς αερίου (IGI – Poseidon), ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει την επέκταση του Turk Stream στην Ευρώπη μεταφέροντας ρώσικο αέριο, με τις δύο εταιρείες να έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την ρωσική Gazprom. Επαφές των τριών εταιριών (ΔΕΠΑ, Edison & Gasprom) για το ίδιο θέμα είχαν προηγηθεί προ δεκαημέρου στη Μόσχα.

Ο Ελληνοϊταλικός υποθαλάσσιος αγωγός ξεκινά από τον σταθμό συμπίεσης που χωροθετείται στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας και αναμένεται να είναι και ο αποδέκτης του αερίου της Κύπρου μέσω του αγωγού “EastMed”. 


 
Read More »
Στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα η Θεσπρωτία Στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μηχανάκι τράκαρε με άλογο - Στο νοσοκομείο ο οδηγός

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας, λίγο μετά τη Νέα Σελεύκεια.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός της μηχανής, κινούμενος στην Εθνική Οδό, αντίκρισε ξαφνικά μπροστά του και πάνω στο οδόστρωμα ένα μαύρο άλογο και σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό, δεν κατάφερε να το αποφύγει έγκαιρα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο ζώο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι ο οδηγός της μηχανής, στο οποίο χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση.

Σοβαρά τραυματίστηκε και το άλογο, σπάζοντας το πίσω δεξί του πόδι και είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή ή θα κριθεί απαραίτητη η ευθανασία του.

Το άλογο φιλοξενείται από οικογένεια φιλόζωων, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του ζώου. Read More »
Ηγουμενίτσα: Μηχανάκι τράκαρε με άλογο - Στο νοσοκομείο ο οδηγός Ηγουμενίτσα: Μηχανάκι τράκαρε με άλογο - Στο νοσοκομείο ο οδηγός Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Εμπιστοσύνη - Του Σταύρου Κωστάρα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018
Σε κάθε συλλογικό επιχείρημα απαιτείται εμπιστοσύνη. Η φυσική τάση του ανθρώπου να δουλεύει από κοινού για το καλό του συνόλου, υπάρχει από τις πρώτες οργανωμένες κοινωνίες και οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουλέψουν μαζί αν δεν αναστείλουν την καχυποψία τους ο ένας απέναντι στον άλλο.
Με την φορολογία π.χ καλούμαστε να καταβάλουμε φόρους για την εξυπηρέτηση κοινών οφελών και υποθέτουμε ότι όλοι πληρώνουν εξίσου τους φόρους που τους αναλογούν. Διαφορετικά αισθανόμαστε άνισα με αποτέλεσμα να δυσανασχετούμε για την δική μας συνεισφορά, ενώ κάποιοι άλλοι δεν συνεισφέρουν. Εμπιστευόμαστε και όσους έχουμε τοποθετήσει πρόσκαιρα σε θέσεις εξουσίας και οι οποίοι καλούνται να συλλέξουν τα χρήματα και να τα διαθέσουν υπεύθυνα. Αν διαπιστώσουμε ότι τα υπεξαίρεσαν ή τα σκόρπισαν παύει να υπάρχει η εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες.
Το μεγαλύτερο κομμάτι των φόρων προορίζεται είτε για εξόφληση παλιών χρεών είτε για επένδυση σε μελλοντικές δαπάνες. Κατά συνέπεια υπάρχει μια σιωπηρή σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους παλιούς φορολογούμενους και σε αυτούς που ωφελούνται σήμερα. Ανάμεσα στους φορολογούμενους του σήμερα και στους παλιούς και μελλοντικούς λήπτες. Και φυσικά και με τους μελλοντικούς φορολογούμενους οι οποίοι θα καλύψουν το κόστος των σημερινών μας εκταμιεύσεων.
Οφείλουμε λοιπόν, θέλουμε δεν θέλουμε, να εμπιστευόμαστε όχι μόνο όσους δεν γνωρίζουμε σήμερα αλλά όσους δεν θα γνωρίσουμε ποτέ, με τους οποίους έχουμε μια σχέση αμοιβαίου συμφέροντος, μην παραλείποντας βέβαια το γεγονός ότι οι μελλοντικά ωφελημένοι θα είναι οι απόγονοί μας.
Αν με τις δημόσιες δαπάνες χρηματοδοτηθεί η παιδεία, ωφελημένοι θα είναι τα παιδιά μας και τα παιδιά κάποιων άλλων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις εισφορές για την υγεία, την ιατρική έρευνα, τις υποδομές του κράτους, τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και για κάθε άλλη συλλογική δαπάνη.  Κάποιοι άλλοι επένδυσαν για μας στο παρελθόν και πρέπει να θεωρούμε αυτονόητο ότι, σαν μέλη μιας κοινότητας πολιτών, αυτό θα επεκτείνεται από γενιά σε γενιά, Οι στρεβλώσεις και η  σπατάλη που παρατηρήθηκαν στην χώρα μας, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του ασφαλιστικού, έχει αντίκτυπο σε μας, αλλά θα έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στα παιδιά μας.  
Μια ενιαία κοινότητα συνίσταται από ένα σύνολο ανθρώπων οι οποίου αναγνωρίζουν από κοινού έναν τρόπο ενασχόλησης με τις διευθετήσεις του συνόλου. Πολιτική είναι η ενασχόληση με τις διευθετήσεις αυτές.
Ποιο όμως είναι το εύρος που ορίζει μια κοινότητα, ένα σύνολο ανθρώπων, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει στα πλαίσια της αμοιβαίας εμπιστοσύνης?
Οι περισσότεροι ζούμε σε έναν τόπο ό οποίος καθορίζεται από κοινά χαρακτηριστικά. Γλωσσικά, χωρικά, ίσως και θρησκευτικά ή και λόγω χρώματος του δέρματος ακόμη.  Οι τόποι αυτοί όμως δεν παραμένουν πάντα σταθεροί. Προ ολίγου μόνο καιρού ο προσδιορισμός κάποιου ως Ευρωπαίου δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο. Η υπερεθνική συνεργασία δεν ήταν δεδομένη και προκαλούσε, και προκαλεί ακόμη, καχυποψία σε τοπικό επίπεδο. Οι χρηματοδοτήσεις οι οποίες κατευθύνονται από χώρα σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, και από τις οποίες ωφελημένη υπήρξε στο παρελθόν και η χώρα μας, έχουν σαν σκοπό μια ευρεία ανακατανομή του πλούτου μεταξύ των κρατών.
Βέβαια οι άνθρωποι συνηθίζουν να εμπιστεύονται περισσότερο ανθρώπους με τους οποίους έχουν πολλά κοινά. Η γλώσσα και η θρησκεία από μόνα τους δεν αρκούν, Το εισόδημα είναι ένα σημαντικό κριτήριο και όσο πιο ίση είναι μια κοινωνία τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη υπάρχει. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπου οι άνθρωποι έχουν παρεμφερή ζωή και προοπτικές, έχουν και κοινή ματιά στα πράγματα. Όπου υπάρχουν μεγάλες διαιρέσεις οι μειοψηφίες, ή ακόμη και μια πλειοψηφία, μπορεί να ενδώσουν συχνά ενάντια στη θέληση τους. Εκεί η χάραξη της πολιτικής είναι σαφώς πιο δύσκολη και οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις αμφισβητούνται πιο έντονα.
Η εμπιστοσύνη δεν είναι κάτι που μπορεί να θεσμοθετηθεί και άπαξ και κλονιστεί είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί. Η απουσία της βαίνει σαφώς ενάντια στην εύρυθμη λειτουργία μιας κοινωνίας. Διαπιστώνουμε την ύπαρξη της σε σημαντικό βαθμό, μόνο όπου η κοινωνίες είναι αρκούντως συμπαγείς και ομοιογενείς. Για παράδειγμα τα επιτυχημένα, μικρά σε μέγεθος, κράτη πρόνοιας της βόρειας Ευρώπης, ήταν  εντυπωσιακά ομοιογενή. Παραδείγματα, όπως αυτό του Καναδά, που η εμπιστοσύνη και οι κοινωνικοί θεσμοί έχουν γερές ρίζες, χωρίς να υπάρχει ομοιογένεια, είναι λίγα.
Και ενώ η ομοιογένεια και το μικρό μέγεθος ευνοούν την ύπαρξη εμπιστοσύνης και συνεργασίας, η πολιτισμική και οικονομική ετερογένεια μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό φάνηκε όταν οι πρώην υπήκοοι αποικιών πολλών κρατών, η επιτυχία των οποίων σαν σύγχρονα κράτη στηρίχτηκε στην εμπιστοσύνη, κατέκλυσαν την Ευρώπη, Η αύξηση του αριθμού των εισερχόμενων μεταναστών, ιδίως από τον τρίτο κόσμο, σχετίζεται ολοφάνερα με την πτώση της κοινωνικής συνοχής και την απώλεια της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης.
Οι άμυνες που βλέπουμε να έχουν υψώσει για να περιορίσουν την εισβολή μεταναστών, στηριζόμενοι σε κοινές συμφωνίες εντός της Ε.Ε, και το κλείσιμο των συνόρων σε πολλές περιπτώσεις, έχουν τρομερό αντίκτυπο στις χώρες υποδοχής των προσφύγων, οι οποίες υποφέρουν από τους μεγάλους αριθμούς που συσσωρεύονται..
Παρ όλα αυτά το γεγονός παραμένει το ότι η εμπιστοσύνη και η συνεργασία ήταν δομικοί λίθοι του σύγχρονου κράτους και όσο περισσότερη εμπιστοσύνη υπήρχε τόσο πιο πετυχημένο ήταν το κράτος!
Σταύρος Κωστάρας 


 
Read More »
Εμπιστοσύνη - Του Σταύρου Κωστάρα Εμπιστοσύνη - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Διαγραφή προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, πέτυχε ο Δήμος Φιλιατών

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018

Στην απόφαση 256/2018 του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, που πρωτοκολλήθηκε στο μητρώο μας, στις 7 - 11 – 2018, αναφέρεται η οριστική απαλλαγή του Δήμου Φιλιατών από πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 4.500.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, για το διάστημα 2000 – 2007, στην ευρισκόμενη υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία « Νέα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλιατών» (ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ.).

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας επίγνωση του δίκαιου του αιτήματός της, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, ζητώντας την απαλλαγή της από τα παραπάνω πρόστιμα και ύστερα από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη δικαιώθηκε.

Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά, πάντα βέβαια ανώνυμα, για δήθεν χρέη και ατασθαλίες εκ μέρους της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η αλήθεια είναι όμως εντελώς διαφορετική. 
Συγκεκριμένα: Στο δήμο υπήρχαν ελλείματα και ληξιπρόθεσμες οφειλές από προηγούμενες δημοτικές περιόδους. 
Η Δημοτική Αρχή, από την έναρξη της θητείας της, ενστερνιζόμενοι της αξίες της νοικοκυροσύνης και της χρηστής διοίκησης προχώρησε στη σταδιακή εξόφληση όλων των αναγνωρισμένων οφειλών, αξιοποιώντας το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών. 
Με την επιμονή μας, τις αρχές μας και την απαιτούμενη εργασία, καταφέραμε να εξοφλήσουμε οριστικά τα χρέη προς την ΔΕΗ και το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και να εξοφλήσουμε το 85% των οφειλών προς τρίτους ( Εργολάβους, Προμηθευτές και ελεύθερους Επαγγελματίες ).

Αναμένουμε έως το τέλος της θητείας μας την οριστική εξάλειψη κάθε είδους οφειλών.

Η Νέα δημοτική περίοδος θα βρει το Δήμο οριστικά απαλλαγμένο από τα προβλήματα του παρελθόντος και θα έχει διαθέσιμο όλο το χρόνο της για να επιτελέσει το έργο που οι πολίτες θα της αναθέσουν στις αναμενόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Αυτό εμείς, όταν το 2014 αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, δεν το είχαμε στη διάθεσή μας, παρ ΄ όλα αυτά κατορθώσαμε να επιλύσουμε και να διεκπεραιώσουμε πολλά μικρά και μεγάλα έργα που ζητούσαν οι συμπολίτες μας από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.Read More »
Διαγραφή προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, πέτυχε ο Δήμος Φιλιατών Διαγραφή προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, πέτυχε ο Δήμος Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, ο δήμος Σουλίου

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018


Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ξεκινά το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, στο οποίο και φέτος θα συμμετέχει ο δήμος Σουλίου, μετά από απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

Στο φετινο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό-ποιοτικό μέλι.

Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί Μελισσοκομικό Συνέδριο, γευσιγνωσίες μελιού και Γαστρονομικές Παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να:
Ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών.
Γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς μελιού απ? όλη την Ελλάδα.
Γευτούν γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα.
Παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με την μέλισσα.
Δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι.
Βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών.
Γνωρίσουν Διατροφολόγους και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού στο παιδί.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μελισσοκομικό Συνεδρίο
Γευσιγνωσία αμιγών κατηγοριών μελιού και βαθμολόγηση από το κοινό
Γαστρονομικός Διαγωνισμός με βάση το μέλι Εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται με μέλι
Ενημέρωση καταναλωτών σε ειδικά περίπτερα
Εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας»

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ 2018

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.


 
Read More »
Στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, ο δήμος Σουλίου Στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, ο δήμος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Προβοκάτσια Αλβανών εξτρεμιστών σε μειονοτικό χωριό - Κατέστρεψαν άγαλμα, έσκισαν την σημαία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018Νέα προβοκάτσια από ακραίους Αλβανούς, πιθανότατα την ομάδα εξτρεμιστών του αποκαλούμενου Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Κρανιά, κοντά στους Αγίους Σαράντα. Οι Αλβανοί εθνικιστές πραγματοποίησαν «καταδρομική» επίσκεψη στο χωριό και ένας εξ αυτών επιτέθηκε εναντίον του μνημείου του αγωνιστή Θύμιου Λιώλη που βρίσκεται στην πλατεία. Έσπασε το γλυπτό που αποτύπωνε τον ήρωα του κατάγονταν από το χωριό, κατέστρεψε μέρος της μαρμάρινης πλάκας και έσκισε την ελληνική σημαία. Οι κάτοικοι του χωριού, ανάστατοι, βγήκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα το όχημα να απομακρυνθεί και να αναζητείται από την Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης που είχε κατέβει από το όχημα εγκαταλείφθηκε από τους συνεργούς του και εικάζεται ότι κρύβεται στην περιοχή.

δράστη, ο οποίος έχει κρυφτεί κάπου στην περιοχή του χωριού.

Τον περασμένο Μάιο εθνικιστές της ομάδας του γνωστού Ταχίρ Βέλιου είχαν «χτυπήσει» και πάλι την Κρανιά αφαιρώντας την ελληνική σημαία από την πλατεία του χωριού.

Τότε οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου δήλωναν ότι πρόκειται για ένα μήνυμα και συμπλήρωνε ότι η "ελληνική σημαία θα καταπολεμηθεί με όλα τα μέσα όπως και ο ελληνικός σοβινισμός".

Ταυτισμένοι πλήρως με τους ακραίους κύκλους των Τσάμηδων μιλούν για αντίποινα στην κατοχή της Τσαμουριάς από την Ελλάδα.

Από την ίδια ομάδα το άγαλμα είχε καταστραφεί και τον Μάιο του 2017.

Το άγαλμα είχε τοποθετηθεί το 2010 ύστερα από πρωτοβουλία της Ομόνοιας και άλλων συλλόγων της ελληνικής μειονότητας.


 
Read More »
Προβοκάτσια Αλβανών εξτρεμιστών σε μειονοτικό χωριό - Κατέστρεψαν άγαλμα, έσκισαν την σημαία Προβοκάτσια Αλβανών εξτρεμιστών σε μειονοτικό χωριό - Κατέστρεψαν άγαλμα, έσκισαν την σημαία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Μέτρα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να σωθούν τα πλατάνια

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018


Πρωτοβουλία για το θέμα της αποτελεσματικής προστασίας του πλατάνου και της καστανιάς από τις ασθένειες που τα απειλούν, αναλαμβάνει ο Υφ. Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς. Ο Υφυπουργός συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο ΥΠΕΝ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των σοβαρών ασθενειών που απειλούν τον πλάτανο και την καστανιά, οι οποίες εξαπλώνονται σε όλη την χώρα όπως επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη επιστημονική ημερίδα που οργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα».

Στην σύσκεψη που συντόνισε ο Υφυπουργός, συμμετείχαν 20 επιστήμονες και ερευνητές, εκπροσωπώντας φορείς που ασχολούνται με το θέμα όπως το ΥΠΕΝ, το ΥπΑΑΤ, το ΕΛΓΟ-Δήμητρα, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Πράσινο Ινστιτούτο, το ΓΕΩΤΕΕ καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες του Αν. ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλου και του Υφυπουργού ΥπΑΑΤ Β. Κόκκαλη. Στη σύσκεψη παρευρέθηκε επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, δασολόγος, Κατερίνα Ιγγλέζη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τόσο η ανάγκη βελτίωσης της υφιστάμενης νομοθεσίας που χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα, όσο και θέματα συντονισμού των υπηρεσιών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιούνται στις κοίτες των ρεμάτων, αλλά και στην ανάγκη έναρξης ευρείας καμπάνιας ενημέρωσης από τα εθνικά και τοπικά ΜΜΕ. Όπως τονίστηκε είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι η ασθένεια μεταφέρεται από το άρρωστο πλατάνι στα υγιή από τα αλυσοπρίονα και γενικά τα εργαλεία κοπής καθώς και από τα σκαπτικά μηχανήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία της ασθένειας, κάτι που καθιστά εξαιρετικά σημαντική τη λήψη μέτρων προστασίας από τη μετάδοσή της.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης θέματα υποστελέχωσης των περιφερειακών υπηρεσιών, το πρόβλημα της έλλειψης μέσων και πόρων, οι δυνατότητες χρηματοδότησης, οι ερευνητικές προτεραιότητες καθώς και η ανάγκη παρακολούθησης και αξιολόγησης των μέτρων που έχει ήδη αναλάβει το Υπουργείο.

Όπως τόνισε ο Υφ. Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς: «Η άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών, η ανάληψη δράσης και ο αποτελεσματικός συντονισμός για την επίλυση τέτοιων σοβαρών προβλημάτων, αποτελεί υποχρέωση κάθε πολιτικού σε θέση ευθύνης. Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να κάνουμε άμεσα βελτιώσεις για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στα θέματα φυτοϋγείας και εισβολικών οργανισμών δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα η απαραίτητη βαρύτητα. Είναι σοκαριστικό να μαθαίνει κανείς ότι υπάρχει πιθανότητα σε λίγα χρόνια τα εγγόνια μας να βλέπουν τα αιωνόβια πλατάνια μόνο σε αναμνηστικές φωτογραφίες. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί»!


 
Read More »
Μέτρα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να σωθούν τα πλατάνια Μέτρα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να σωθούν τα πλατάνια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μνημόσυνο υπέρ της μνήμης του Κωνσταντίνου Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018Read More »
Ηγουμενίτσα: Μνημόσυνο υπέρ της μνήμης του Κωνσταντίνου Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσα: Μνημόσυνο υπέρ της μνήμης του Κωνσταντίνου Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

14 προσλήψεις στα νοσοκομεία της Ηπείρου - Δύο στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία κατανέμονται διακόσιες ογδόντα επτά μόνιμες θέσεις προσωπικού, που συστάθηκαν με τη διάταξη του ένατου άρθρου του ν. 4565/2018 στα Δημόσια Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Από το σύνολο των θέσεων οι δεκατέσσερις αφορούν στη στελέχωση των νοσοκομείων της Ηπείρου.

Οι εν λόγω θέσεις προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις του κάθε Νοσοκομείου, που προβλέπονται στους επιμέρους οργανισμούς λειτουργίας τους, καθ’ υπέρβαση των οριζόμενων του αριθμ. 87/1986 προεδρικού διατάγματος (Α΄ 32).

Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων για τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας θα ενισχυθεί με μία θέση ΤΕ διοίκησης μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, το Γ.Ν. Άρτας θα ενισχυθεί με δύο θέσεις ΠΕ φαρμακοποιών, το Γ.Ν. Φιλιατών με δύο θέσεις – μία θέση τραυματιοφορέα και μια θέση ΔΕ διοικητικών γραμματέων -, το Γ.Ν. Ιωαννίνων Χατζηκώστα με δύο θέσεις ΠΕ πληροφορικής και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Ιωαννίνων με επτά θέσεις – τρεις θέσεις ΤΕ νοσηλευτικής, δύο θέσεις ΠΕ διοικητικού οικονομικού, μία θέση ΠΕ χημικών-βιολόγων και μία θέση ΔΕ χειριστών ιατρικών συσκευών. 


 
Read More »
14 προσλήψεις στα νοσοκομεία της Ηπείρου - Δύο στο Νοσοκομείο Φιλιατών 14 προσλήψεις στα νοσοκομεία της Ηπείρου - Δύο στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Σελίδες