Στα ροζ το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
Στα ροζ το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας


Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον καρκίνο του μαστού, η συμβολική ροζ φωταγώγηση του Δημαρχείου μας καθώς και άλλες δράσεις, αποτελούν υπενθύμιση αλλά και μήνυμα ελπίδας και δύναμης σε κάθε γυναίκα ότι με τακτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί και σύντομα να ιαθεί.
Τιμούμε κάθε γυναίκα που δίνει μάχη με τον καρκίνο και στέλνουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Δεν ξεχνάμε πως ο καρκίνος του μαστού είναι υπόθεση όλων και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί!
Read More »
Στα ροζ το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Στα ροζ το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣΒραβεία αριστείας έφερε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ο 9Ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών 2021.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως είχε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση, έλαβε μέρος, με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 στη Β΄ φάση του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών . Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Οι μαθητές μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή που έγινε, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, συνέχισαν στη δεύτερη φάση πανελλήνιας εμβέλειας, όπου και τώρα έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι κατέκτησαν βραβεία αριστείας. Συγκεκριμένα, η Διαμάντη Δέσποινα, κατέκτησε το 1ο (πρώτο) Βραβείο αριστείας ,η Θεοχάρη Σταυρούλα κατέκτησε το 2ο (δεύτερο) Βραβείο Αριστείας, ο Καρράς Μάριος κατέκτησε το 3ο (τρίτο)Βραβείο Αριστείας η Σκουρή Ασπασία κατέκτησε το 3ο (τρίτο)Βραβείο Αριστείας, η Γιώτη Πελαγία βραβεύτηκε με έπαινο και ο Κατσίμπρας Γεώργιος με έπαινο.
Επισημαίνουμε δε ότι, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, δεν στόχευε στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις ήταν αυτοσκοπός. 
Η συμμετοχή τους στόχευε στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας, ευρύτερο του σχολείου τους, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιείχαν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες. 
Γι’ αυτό και δεν απαιτούνταν ειδική προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό αυτό, αλλά ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης, με βάση τις υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητες, που αποκόμισαν οι μαθητές στο μάθημα των Φυσικών επιστημών και τη δυνατότητά τους να τις χρησιμοποιούν κατάλληλα, ώστε να ερμηνεύουν τον κόσμο γύρω τους.

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

20 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
20 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (25-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (20) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(17) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και συναφείς παραβάσεις με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-8- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(3) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
20 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 20 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

Διαμαρτυρία γονέα για τη μη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις παρελάσεις

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
Διαμαρτυρία γονέα για τη μη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις παρελάσεις


Κύριε Καχριμάνη. 
Εκφράζω την αγανάκτηση μου και την απογοήτευση μου. 
Απαράδεκτη η απόφαση να κόψουμε το δικαίωμα των μικρών παιδιών τα οποία περιμένουν από την πρώτη δημοτικού να φτάσουν στην έκτη δημοτικού για να κάνουν παρέλαση. 
Οι γονείς περιμένουν όλα αυτά τα χρόνια να έρθει ο καιρός να δούνε τα παιδιά τούς. 
Οι παππούδες να καμαρώνουν για τα εγγόνια τούς. 
Με μεγάλη στεναχώρια τα παιδάκια την ώρα που κάναν πρόβα για την παρέλαση και ετοιμαζόταν για πρώτη φορά στην μαθητική τούς ζωή να κάνουν παρέλαση τούς ανακοινώθηκε ότι δεν τους χρειάζονται και ότι περισσεύουν. 
Τα αγόρια και τα κορίτσια ξέσπασαν σε κλάματα από την στεναχώρια . 
 Οι γονείς για άλλη μια φορά νοιώσαμε την απογοήτευση. 
Οι μαμάδες είχαν αγοράσει τα ρουχαλάκια και περίμεναν να ετοιμάσουν με χαρά τους παρελαύνοντες.
Μπορεί άλλες εποχές που η παρέλαση γινόταν από την πρώτη δημοτικού το αποτύπωμα αυτής της απερίσκεπτης απόφασης να είχε μικρό αντίκτυπο στης ζωές των μαθητών. Τ
ώρα όμως που ήταν η πρώτη τους φορά θα τούς σημαδέψει για πολλά χρόνια .
Ζητάμε έστω και την τελευταία στιγμή να αναιρέσετε την απόφαση σας και να δούμε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών μαθαίνοντας τα χαρμόσυνα νέα.
Σήμερα θα εκφράσουμε πολλοί γονείς την δυσαρέσκεια μας και στον αντιπεριφερειαρχη Θεσπρωτίας.
Read More »
Διαμαρτυρία γονέα για τη μη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις παρελάσεις Διαμαρτυρία γονέα για τη μη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις παρελάσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

Δήλωση του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Φάνη Κωνσταντίνου

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
Δήλωση του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Φάνη Κωνσταντίνου24 Οκτώβρη 2021ημέρα που οι συναγωνιστές μας με ήθος και αξιοπρέπεια ανέδειξαν τους εκπροσώπους της Παράταξης μας στο Νομό μας.
Ο έντιμος αγώνας θα συνεχιστεί από όλους μας για το καλό της Πατρίδας μας κι αυτό μας εγγυάται ο Πρόεδρος κ.Κυριάκος Μητσοτάκης κι εδώ δεν περισσεύει κανένας .
Πολλοί φίλοι μας δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία εμείς αφουγκραζόμαστε τις απόψεις τους και τους καλοδεχόμαστε στην Ν.Δ. 
Με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό της Θεσπρωτίας και της Ν.Δ. ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν αρκεί για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μας.

Φάνης Κωνσταντίνου
Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Θεσπρωτίας
Read More »
Δήλωση του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Φάνη Κωνσταντίνου Δήλωση του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Φάνη Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

Με επιτυχία η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
Με επιτυχία η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο Σουλίου, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Μέσα από εννιά ανακοινώσεις διακεκριμένων επιστημόνων, έγινε προσπάθεια να καλυφθούν θέματα που άπτονται της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας για το Σούλι, της αρχιτεκτονικής και της λαογραφίας και να αναδειχθεί η ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα του τόπου στον χρόνο, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και τέθηκαν ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να ανατροφοδοτήσουν τον επιστημονικό διάλογο.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και διαδικτυακά τις εργασίες της ημερίδας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σουλίου.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στον Δήμο Σουλίου που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά της και συνέβαλε τα μέγιστα -με την ηθική και υλική υποστήριξή του- στην επιτυχή διοργάνωση της ημερίδας και ιδιαίτερα το τμήμα Πληροφορικής για την τεχνική υποστήριξη και την επιτυχημένη διαδικτυακή της κάλυψη.

Τα βίντεο της ημερίδας:


Read More »
Με επιτυχία η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό την 28η Οκτωβρίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό την 28η Οκτωβρίου


Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάνε σε όλη την Ελλάδα, ενώ πολεμικά πλοία θα επισκεφθούν λιμάνια σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων άνωθεν Αθήνας και Θεσσαλονίκης και σε όλη την έκταση της Ελληνικής Επικράτειας, καθώς και ελλιμενισμός Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού ως ακολούθως:

Κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, (την 10:40 Ω) πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, 6 Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου (την 10:30 Ω) στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας και 9 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. 

28η Οκτωβρίου: Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάνε σε όλη την Ελλάδα
Επιπλέον διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16 θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια πάνω από: Πολύγυρο, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά.
Κιλκίς, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Άρτα, Πρέβεζα, Άκτιο, Λευκάδα, Μεσολόγγι. Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Πάτμο, Κάλυμνο, Ερμούπολη.
Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο. Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Γύθειο, Καλαμάτα, Πύργο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Άραξο.
Επίσης, διελεύσεις από 4 μαχητικά Mirage 2000-5, θα πραγματοποιηθούν πάνω από Θήβα, Λειβαδιά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Λαμία, Χαλκίδα.
Επιπρόσθετα, διελεύσεις από Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, θα πραγματοποιηθούν πάνω από Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο.
Read More »
Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό την 28η Οκτωβρίου Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό την 28η Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

Επιστρεπτέα: Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
Επιστρεπτέα: Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσειςΑντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Οι επιχειρήσεις θα μάθουν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου το ακριβές ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που πρέπει να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν να πληρώσουν είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις από τα τέλη Οκτωβρίου το ποσό που τους αναλογεί.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν και οι τελευταίες υπουργικές αποφάσεις που θα ενσωματώνουν τις πρόσφατες αλλαγές στα ποσοστά της επιστρεπτέας προκαταβολής και αμέσως μετά η ΑΑΔΕ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση θα «περάσει» τα ποσά που χρωστούν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το θέμα αφορά σε περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS.

Εκεί, θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Το ποσό που θα επιστραφεί και από τους 7 κύκλους των κρατικών δανείων υπολογίζεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει περίπτωση η έκπτωση να φθάσει και το 78,75% του δανείου που έλαβαν υπό προϋποθέσεις.

α) Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2019 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:
– το 25% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 άνω του 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
– το 33,3% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 μεταξύ 30% και 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
– Το 50% για τις λοιπές επιχειρήσεις

β) Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή είχαν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 επιστρέφεται:
– το 25% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 (εφόσον είχαν καταγράψει θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019) άνω του 30% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
– το 33,3% για τις λοιπές επιχειρήσεις.
Read More »
Επιστρεπτέα: Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις Επιστρεπτέα: Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

2 μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021
2 μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε2 μετάλλια κατέκτησε ο αθλητής Κατσακουλας Χριστόφορος με την εθνική ομάδα εφήβων νέων στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε που έγιναν στην Κύπρο τις 23 & 24 Οκτωβρίου 2021.

Έχοντας καταπληκτική απόδοση έφτασε στον τελικό της κατηγορίας κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στο ομαδικό με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει την 3 θέση .

Είχε κατακτήσει το Σεπτέμβριο το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νέων κερδίζοντας την μοριοδότηση του για τα Ελληνικά πανεπιστήμια .

Οι προπονητές του Γκορέζης Παναγιώτης – Γκορεζη Λυγερή και Γκορέζης Δημήτρης συγχαίρουν τον αθλητή τους για την μεγάλη του επιτυχία.
Read More »
2 μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε 2 μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2021 Rating: 5

Σελίδες