Blog Pop-up

Ερώτηση Γιόγιακα για το λαθρεμπόριο καυσίμων και την εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Ερώτηση Γιόγιακα για το λαθρεμπόριο καυσίμων και την εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων


ΠΡΟΣ:
Τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τον Υπουργό Οικονομικών


Το λαθρεμπόριο καυσίμων αποτελεί μια τεράστια μάστιγα για την ελληνική οικονομία και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο η απώλεια φόρων φτάνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το στοιχείο αυτό κατατέθηκε επίσημα από τον πρώην γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γεώργιο Σούρλα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στις 6 Φεβρουαρίου 2014.

Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει την εγκατάσταση των συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών, όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ακόμη και σήμερα, πολλούς μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία χιλιάδες πρατήρια δεν αποστέλλουν στοιχεία για την εμπορία καυσίμων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ, 02/02/2015) τα ενεργά πρατήρια υγρών καυσίμων που αποστέλλουν στοιχεία είναι 2.952 σε σύνολο 4.671 εγγεγραμμένων.

Από αυτά τα 1.908 αποστέλλουν στοιχεία αδιάλειπτα.

Τα 1.044 αντιμετωπίζουν υστέρηση στην αποστολή στοιχείων, εκ των οποίων:

- Στα 120 η υστέρηση οφείλεται σε μεταβολές μητρώου που είναι σε εξέλιξη,

- Τα 7 αντιμετωπίζουν μόνιμη υστέρηση γιατί μεταβιβάστηκαν μέσω της αδειοδοτούσας και οι υπόχρεοι δεν ενημέρωσαν την αδειοδοτική τους κατάσταση ηλεκτρονικά.

- Τα 917 αντιμετωπίζουν υστέρηση λόγω φορτίων στην αποστολή στοιχείων.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση της ΓΓΠΣ στοιχεία δεν αποστέλλουν τα 1.698 από τα 4.671 εγγεγραμμένα πρατήρια υγρών καυσίμων, εκ των οποίων:

- Τα 1.222 πρατήρια δεν αποστέλλουν κυρίως λόγω ελλείμματος μη διαπιστευμένων ογκομετρικών στα στοιχεία μητρώου

- Τα 471 πρατήρια δεν αποστέλλουν λόγω μη διασύνδεσης από τον εγκαταστάτη (όντας οριστικοποιημένα)

- και τα 5 πρατήρια δεν αποστέλλουν λόγω μεταβίβασης

Οι υπόχρεοι των πρατηρίων που δεν αποστέλλουν στοιχεία, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν άμεσα την εγγραφή τους στο μητρώο και να ζητήσουν από τον εγκαταστάτη τους να επισπεύσει τη διασύνδεσή τους με τη Γ.Γ.Π.Σ.

Σε έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εφαρμογής Κανονισμών, Υποδομών και Ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, (16/01/2015, Α.Π.: 4758/84), αναφέρεται ότι «σχετικά µε την επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις των διατάξεων που αφορούν την εγκατάσταση των συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών, διευκρινίζεται ότι, όπως συνέβη µε την εκπνοή της προθεσμίας εγκατάστασης αυτών για τα πρατήρια των προηγούμενων φάσεων, απεστάλη στο πέρας της προθεσμίας εγκατάστασης της γ’ φάσης, εγκύκλιος (σ.σ. εννοεί την ΑΔΑ:796ΚΦ-2ΝΖ) στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας για διενέργεια ελέγχων σχετικά µε τη συμμόρφωση των πρατηρίων της χωρικής τους αρμοδιότητας, ως προς την εγκατάσταση των ως άνω συστημάτων. Στην ίδια εγκύκλιο καθίστατο σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και παρέχονταν οδηγίες για τον έλεγχο της λειτουργικότητας του συστήματος».

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο: «Ειδικά η διαπίστωση της µη διασύνδεσης µε τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, επιφέρει στον πρατηριούχο κυρώσεις αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Μεταφορών και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας».

Κατόπιν των παραπάνω:

- Πόσους ελέγχους και που έχουν κάνει οι αρμόδιες υπηρεσίες των Διευθύνσεων Μεταφορών και του Υπουργείου Οικονομικών των Περιφερειακών Ενοτήτων;

- Ποια είναι τα αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων;

- Σε ποιες ενέργειες, έχετε προβεί εις βάρος των ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων που δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών – εκροών και λειτουργούν με αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των συναδέλφων τους;
Ο ερωτών βουλευτής
Βασίλειος Γιόγιακας
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για το λαθρεμπόριο καυσίμων και την εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων Ερώτηση Γιόγιακα για το λαθρεμπόριο καυσίμων και την εγκατάσταση συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΣ ΠΟΤΙZEI ΚΑΡΚΙΝΟ (ΧΛΩΡΙΟ); ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΜΑΣ ΠΟΤΙZEI ΚΑΡΚΙΝΟ (ΧΛΩΡΙΟ);
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗΑν και κουραστήκαμε, πια, να ασχολούμαστε με την αλαζονική συμπεριφορά της ηγεσίας της ΔΕΥΑΗ, προς τους καταναλωτές, οι πιέσεις των πολιτών, μας αναγκάζουν να επανέλθουμε.

Να θυμίσουμε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο, με τις πλημμύρες, όταν στις βρύσες των σπιτιών της Ηγουμενίτσας, έφθανε, πότε μαύρο, πότε καφέ νερό, ζητάμε από την ΔΕΥΑΗ ενημέρωση για την ποιότητα του νερού.

Ζητάμε να μάθουμε αν και κατά πόσο καθαρίστηκαν οι δεξαμενές της ΔΕΥΑΗ, αλλά προσκρούουμε στην αλαζονική έως και ύποπτη (;) σιωπή της ηγεσίας της.

Τον τελευταίο καιρό, οι κάτοικοι – καταναλωτές νερού, ζούν ένα δράμα, από το γεγονός ότι το νερό που φθάνει στα σπίτια τους, είναι «ποτισμένο» με χλώριο.

Προσφεύγουν τηλεφωνικά στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΗ, όπως καταγγέλλουν, αλλά απαντήσεις δεν παίρνουν.

Με τρόμο παρακολουθούν τα καθημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, στα οποία η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, αλλά και της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, σιωπά απαξιωτικά.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, προσφεύγουμε στην τοπική Εισαγγελική Αρχή, προκειμένου επιτέλους, να υποχρεωθεί η ΔΕΥΑΗ να προβεί στην ενημέρωση, όπως έχει υποχρέωση και όπως το δικαιούνται οι καταναλωτές.

Προκειμένου δε να… ευαισθητοποιήσουμε κάποιους από την ηγεσία της, καταχωρούμε πόρισμα-κείμενο, από το οποίο προκύπτει πόσο επιβλαβής είναι η χλωρίνη για την υγεία όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών:

Πόσο επιβλαβής είναι η χλωρίνη για την υγεία των παιδιών;

Ο καθαρισμός με χλωρίνη μπορεί να σας φαντάζει ανακουφιστικά αποτελεσματικός, καθώς θεωρείται πως σκοτώνει όλα τα μικρόβια, ωστόσο δεν είναι ακίνδυνος ούτε για τη δική μας υγεία, ούτε για αυτή των παιδιών μας.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Ιατρική», τονίζουν την ανάγκη περαιτέρω έρευνας σχετικά με το πόσο επιβλαβές είναι το καθαριστικό αυτό για την υγεία των νεαρών ατόμων. Τα παιδιά που συμμετείχαν στη μελέτη ζούσαν σε σπίτια ή πήγαν σε σχολεία όπου χρησιμοποιούσαν χλωρίνη για τον καθαρισμό τους.
Φάνηκε μάλιστα πως αυτά τα παιδιά, διέθεταν υψηλότερα ποσοστά της γρίπης, αμυγδαλίτιδας και άλλων λοιμώξεων, σε σύγκριση με παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί σε χλωρίνη, διαπίστωσαν οι ερευνητές. «Η υψηλή συχνότητα χρήσης των απολυμαντικών προϊόντων καθαρισμού – προκλήθηκε από λανθασμένη πεποίθηση, που ενισχύεται από τη διαφήμιση, ότι τα σπίτια μας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από μικρόβια», σημειώνουν οι ερευνητές.
Για την έρευνα, ρωτήθηκαν οι γονείς περισσότερων από 9.100 παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών που ζουν στην Ολλανδία, τη Φινλανδία και την Ισπανία. Οι γονείς απάντησαν ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά κατά το παρελθόν έτος τα παιδιά τους είχαν πολλές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, αμυγδαλίτιδας, ιγμορίτιδας, βρογχίτιδας, ωτίτιδας και πνευμονίας. Οι γονείς ανέφεραν, επίσης, αν είχε μούχλα στο σπίτι τους, και αν χρησιμοποιούν χλωρίνη για να καθαρίσουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, δήλωσαν οι ερευνητές.
Μετά από τον έλεγχο για παράγοντες όπως το παθητικό κάπνισμα στο σπίτι, την εκπαίδευση των γονέων και την παρουσία μούχλας των νοικοκυριών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο αριθμός και η συχνότητα των λοιμώξεων ήταν υψηλότερη μεταξύ των παιδιών των οποίων οι γονείς καθαρίζουν τα σπίτια τους με χλωρίνη. Συνολικά, τα παιδιά των οποίων οι γονείς καθαρίζουν το σπίτι με χλωρίνη αντιμετωπίζει ένα 20 τοις εκατό αύξηση του κινδύνου της γρίπης, 35 τοις εκατό αυξημένο κίνδυνο υποτροπιάζουσας αμυγδαλίτιδας, και ένα 18 τοις εκατό αυξημένο κίνδυνο να έχουν οποιαδήποτε υποτροπιάζουσα λοίμωξη.
Read More »
ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΣ ΠΟΤΙZEI ΚΑΡΚΙΝΟ (ΧΛΩΡΙΟ); ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΑΣ ΠΟΤΙZEI ΚΑΡΚΙΝΟ (ΧΛΩΡΙΟ); ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Στον ημιτελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, πέρασε το Σούλι Παραμυθιάς

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Στον ημιτελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, πέρασε το Σούλι Παραμυθιάς

 
 
Στον ημιτελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, πέρασε το Σούλι Παραμυθιάς, σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του και αποκλείοντας τον Κυπελλούχο Φλώρινας, Ερμή Αμύνταιου.

Η ομάδα της Παραμυθιάς αν και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, βρέθηκε να χάνει με 1-0 στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση των φιλοξενούμενων. Και σαν να μην έφτανε αυτό βρέθηκε για άλλη μια φορά να παίζει με 10 παίχτες μετά από αποβολή. Ωστόσο στην τελευταία φάση του αγώνα ισοφάρισε με τον Λάμπρου στέλνοντας το ματς στην παράταση όπου εκεί επικράτησε ολοκληρωτικά και σημειώνοντας 2 γκολ (Νάτσης με πέναλντι και Γκέκας με κεφαλιά), πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου και θα αντιμετωπίσει τον Νέστο Χρυσούπολης, ο οποιος επικράτησε επισης στην παραταση του Απόλλων Παραλιμνίου με 2-1. Στο άλλο ζευγάρι του ημιτελικού θα αναμετρηθούν η Θήβα με την Θύελλα Ραφήνας

Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί επισης στο γήπεδο 49 Προκρίτων στην Παραμυθιά την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Σούλι Παραμυθιάς: Σωτηρόπουλος, Μπέλλος Αλ. (85’ Μπέλλος Αγγ.), Γεωργίου Χ, Γεωργίου Α., Γεωργίου Γ. (72’ Ντούμας), Ζήγος, Τσαγκάς, Γιαννάκος (53’ Νάτσης), Γκέκας, Κατσιφάς, Λάμπρου

Ερμής Αμυνταίου: Μπερμπερίδης, Βλάχος, Κοσμίδης, Καζαντζίδης, Παρτάλης, Νταλάκας (46’ Αθανασιάδης Σ.), Τζορλίνης, Λίκο, Σουμελίδης (67’ Πατίτσης), Χαμαλίδης, Πουρλουκάκης (46’ Ηλιάδης)

Read More »
Στον ημιτελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, πέρασε το Σούλι Παραμυθιάς Στον ημιτελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΟ, πέρασε το Σούλι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι

Η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του Δημόσιου συστήματος Υγείας έχει ως αποτέλεσμα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας να βρίσκονται στα όρια της λειτουργίας τους και να δυσκολεύονται ακόμα και να καλύψουν στοιχειωδώς τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες. Κλινικές που υπολειτουργούν, ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, απλήρωτες εφημερίες, βασικές ειδικότητες που δεν εφημερεύουν καθημερινά, εργαζόμενοι στα όρια της κατάρρευσης, εργαζόμενοι που "τρέχουν" για να βγει η δουλειά και χάνουν τα "ρεπό" τους. Μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας χωρίς γιατρούς.

Η κατάσταση βέβαια δεν είναι σημερινή! Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που θέλει με κάθε θυσία να περάσει το φιλέτο της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και σχεδιάζοντας νέες στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζει την πολιτική που εμπορευματοποιεί παραπέρα τον κρατικό τομέα Υγείας και ενισχύει την επιχειρηματική δράση. Στην ουσία υλοποιεί τον προϋπολογισμό που ψήφισε η πρώην συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και που προβλέπει για την Υγεία μείωση της χρηματοδότησης το 2015 κατά 22,8% σε σχέση με αυτόν του 2014 και μείωση για τον ΕΟΠΥΥ που φτάνει το 17%.

Αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα προσπαθούν να τη σκεπάσουν με φιέστες, κούφιες υποσχέσεις και λόγια του αέρα.

Ακόμα και η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ είναι “σταγόνα στον ωκεανό”, αφού οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν σειρά εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ και οι ανασφάλιστοι θα συνεχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μόνο “δωρεάν”, με την κατάργηση των 5 ευρώ, θα είναι η είσοδος στις δημόσιες μονάδες Υγείας, αλλά η έξοδος απ’ αυτές θα ’ναι με μεγάλες πληρωμές από τους ασθενείς για σειρά εξετάσεων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον η κυβέρνηση παραπέμπει στο μέλλον την κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή, ενώ δεν είπε κουβέντα και για τη μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα στους οικονομικά ανήμπορους, όπως υποσχόταν προεκλογικά. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή των αρρώστων μόνο στα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ έφτασε το 2014 στα 622 εκατ. Ευρώ.

Τα προβλεπόμενα κονδύλια και οι αναμενόμενες προσλήψεις σε προσωπικό, δεν αρκούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, αυταπατών και συμβιβασμού σε παροχές φτωχοκομείου.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.


Διεκδικούμε:

· Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.

· Την ανασυγκρότηση της διαλυμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

· Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των κλάδων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών, των Κέντρων Υγείας Ηγουμενίτσας και των Παραμυθιάς.

· Κάλυψη των αναγκών με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

· Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

· Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έτσι ώστε να καλύπτονται το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας όλο το 24ωρο.

· Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας.

Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Φιλιατών, την Παρασκευή 24 Απρίλη στις 10:00 π.μ.
Read More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Ηγουμενίτσα


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες.
Μετανάστες, πρόσφυγες
Νέοι και νέες
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.

Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας!

Δυναμώνουμε την εργατική αλληλεγγύη. Είναι το δικό μας όπλο!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το ΠΑΜΕ ξανά όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία.

Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταστροφή, η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν με τις «πατριωτικές» κορώνες και τις εθνικιστικές φιέστες. Όποτε οι εργάτες και ο φτωχός λαός ακούν τα αφεντικά και τους ανθρώπους τους να μιλούν για πατριωτισμό πρέπει να κουμπώνονται. Αυτοί που βρίσκονται στις λίστες των τραπεζών μιλούν για πατριωτισμό σε αυτούς που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας! Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένειαπό κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν: καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στις 10 π.μ. στον Πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Ηγουμενίτσα Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Οριστική διακοπή εκπομπής του αναλογικού σήματος στην πόλη των Φιλιατών

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Οριστική διακοπή εκπομπής του αναλογικού σήματος στην πόλη των Φιλιατών


Την Παρασκευή 24/4/2015, διακόπτεται οριστικά η εκπομπή του αναλογικού σήματος από τον ιστό εκπομπής που βρίσκεται στον Ξενώνα στην πόλη των Φιλιατών.

Όσοι λαμβάνουν αναλογικό σήμα από τον συγκεκριμένο ιστό, θα πρέπει να προσαρμόσουν αναλόγως τους δέκτες τους, ώστε να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα από το Κέντρο Εκπομπής που βρίσκεται στο Φαρμακοβούνι.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Πέτρος Κατσάρης
Read More »
Οριστική διακοπή εκπομπής του αναλογικού σήματος στην πόλη των Φιλιατών  Οριστική διακοπή εκπομπής του αναλογικού σήματος στην πόλη των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμαΤον προβληματισμό του για τα ζητήματα που θα προκύψουν στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των ταμειακών διαθέσιμων εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ και στη συζήτηση που έγινε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα.

“Αυτή τη στιγμή -τόνισε- η αυτοδυναμία και η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης καταργείται. Δεν είμαστε αυτοί που δεν θέλουμε να βοηθήσουμε το κράτος, όταν περνάει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αλλά θέσαμε το θέμα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός, που μπορεί σε δύσκολες καταστάσεις να βοηθάει την κοινωνία. Εμείς έχουμε αυτά τα λίγα χρήματα για συντηρήσεις, για το επίδομα νεφροπαθών, για τη μεταφορά μαθητών, για την αποκατάσταση ζημιών, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ για τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες. Ούτε και σε αυτό υπάρχει κάποια μέριμνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίσαμε πως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και τώρα, στις δυσκολίες ήμασταν παρόντες. Με βάση αυτό έπρεπε να μας αντιμετωπίσουν και όχι να φέρουν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που είναι αντισυνταγματική. Μπορούσαμε να κληθούμε προτού να υπογραφεί και να πούμε τη γνώμη μας και να βρούμε μια λύση. Ο Υπουργός κ. Μάρδας παραδέχθηκε ότι όλα αυτά έγιναν ερήμην μας και ότι δεν είναι σωστά γενόμενα, αλλά είναι εθνική ανάγκη. Ότι καλό γίνεται αυτή τη στιγμή στην χώρα, το έχουν αναλάβει οι αιρετές Περιφέρειες».

Ειδική αναφορά έκανε και στα έργα του ΕΣΠΑ: « Σκεφτείτε- είπε- ότι είναι η τελευταία χρονιά του ΕΣΠΑ. Αν το ΕΣΠΑ ή τα μεγάλα έργα δεν πάρουν τις χρηματοδοτήσεις που πρέπει για ένα μεγάλο διάστημα, το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που τελειώνει φέτος, βγαίνει εκτός προδιαγραφών. Τότε θα πληρωθούν τρία ΕΣΠΑ από πλευράς της Ελλάδος για να καλυφθούν όσα θα μείνουν στη μέση. Πολλά από αυτά τα έργα θα μεταφερθούν στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Τότε δεν θα μιλάμε καν για πρόγραμμα Επενδύσεων και πρόγραμμα Υποδομών στο νέο ΕΣΠΑ. Κρέμονται όλα σε μια κλωστή. Θέλει από όλους σύνεση αλλά και συζήτηση».

Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης συνεχίζοντας είπε ότι ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και δεύτερον, να διευκρινιστεί αν η ισχύς της απόφασης είναι για ένα δίμηνο. «Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που δεν βοηθάμε το κράτος αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά μια αντισυνταγματική διάταξη όταν θα καταλύσει κάθε έννοια του αυτοδιοίκητου θα μας βρει απέναντι".

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Περιφερειάρχης, τάχθηκε κατά του συμβολικού κλεισίματος των Υπηρεσιών της Περιφέρειας: «Εμείς- είπε- δεν συνηθίζουμε να κάνουμε ακραίες εκδηλώσεις. Και με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση θα πορευτούμε μαζί. Θεωρούμε ότι όλοι που είμαστε στην αυτοδιοίκηση για 5 χρόνια ξέρουμε να στηρίζουμε την πατρίδα. Ξέρουμε μέχρι που θα φτάσουμε και θα είμαστε από κοντά να παρακολουθούμε τα γεγονότα ώστε να μην πει ποτέ κανείς πως ό, τι έπαθε η πατρίδα, το έπαθε από εμάς».

Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι "Εμείς λέμε προς τους έχοντες συνεργασία με την Περιφέρεια, είτε εργολάβους, είτε μισθωτούς, πως θα κοιτάμε στο πλαίσιο της ύπαρξης του ελληνικού κράτος, να είμαστε σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις μας, όπως είμαστε συνέχεια στη λειτουργία της Αιρετής Περιφερειακή Αρχής".

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ ειλικρινή τον Αν. Υπουργό: «Μας έδωσε την εντύπωση ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, για αυτό ελήφθη αυτή η απόφαση και ότι είναι εξαιρετικά επείγον αυτά τα χρήματα να υπάρχουν στα ταμεία του κράτους μέχρι το τέλος Απριλίου».
Read More »
Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα Δηλώσεις Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

34χρονος από τα Γιάννενα, νεκρός στο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
34χρονος από τα Γιάννενα, νεκρός στο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού

 
Άλλος ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.
 
Πρόκειται για έναν 34χρονο Γιαννιώτη,ο οποίος πολεμούσε επί σειράν ετών το τέρας της εξάρτησης...
 
Ο 34χρονος Γ.Α. συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες στα Γιάννενα για κατοχή 80 γραμμαρίων ηρωίνης.
 
Ο θάνατος του νεαρού Γιαννιώτη,έρχεται να μας θυμίσει πως οι τοξικομανείς στην Ελλάδα,παντελώς αβοήθητοι, δίνουν καθημερινά μία άνιση μάχη με τον μεγάλο εχθρό...
Read More »
34χρονος από τα Γιάννενα, νεκρός στο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού 34χρονος από τα Γιάννενα, νεκρός στο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Σαν σήμερα, η μάχη του Σέλτσου με περισσότερους απο 1300 νεκρούς Σουλιώτες

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Σαν σήμερα, η μάχη του Σέλτσου με περισσότερους απο 1300 νεκρούς Σουλιώτες
 
 
Η Μάχη του Σέλτσου και η τελευταία θυσία των Σουλιωτών το 1804, που έπεσαν στον γκρεμό δίπλα από την Ιερά Μονή Σέλτσου στην Κοιλάδα του Αχελώου, είναι ένα δεύτερο Ζάλογγο τραγικότερο και υπέρτερο ίσως, σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Από τους 1400 περίπου Σουλιώτες που κατέφθασαν στην Ιερά Μονή που υπήρχε στο Σέλτσο διασώθηκαν μόνο 65.

Φέτος συμπληρώνονται 211 χρόνια από εκείνο διήμερο της 22-23 Απριλίου του 1804 όταν συντελέστηκε το Ολοκαύτωμα των 1.400 περίπου Σουλιωτών και Ραδοβιζινών στο Σέλτσο της Βρεστενίτσας -σημερινές Πηγές Άρτας, ιστορική έδρα του Δήμου Γ.Καραισκάκη. Μέχρι τότε άντεξαν την σκληρή τετράμηνη πολιορκία του Αλή Πασά πού ξεκίνησε στις αρχές του 1804, λίγες μέρες μόνο αφ' ότου εγκατέλειψαν τις πατρογονικές τους εστίες στο Σούλι.

Για να τιμηθεί η ημέρα της θυσίας η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας και ο Σύλλογος γυναικών Δήμου Γ.Καραϊσκάκη «Η Λένω Μπότσαρη», με τη συνδρομή και του Δήμου Γ.Καραϊσκάκη πραγματοποίησαν μια λιτή εκδήλωση την Τετάρτη 22 Απριλίου στον ιερό χώρο της Μονής. Πλήθος κόσμου προσήλθε για να προσκυνήσει στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως, αλλά και να αποδώσει ελάχιστο φόρο τιμής στους Σουλιώτες που μαρτύρησαν. Μετά την τέλεση Θείας Λειτουργίας και επιμνημόσυνης δέησης, έγινε ρίψη στεφάνων στο όπισθεν της μονής φοβερό βάραθρο της Γκούρας τον «Πέτακα» όπου έπεσαν τα 250 και πλέον γυναικόπαιδα των Σουλιωτών.

Με αφορμή την συμπλήρωση 211 χρόνων από την θυσία ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, δήλωσε ότι «ο ιερός τόπος του Σέλτσου που καθαγιάστηκε με το αίμα των Σουλιωτών αλλά και η ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου μπορεί να καταστεί πόλος έλξης και να αναπτυχθεί, διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και την φυσική ομορφιά του, αρκεί να υπάρχει όραμα και ισχυρή θέληση. Όλη η περιοχή είναι πλούσια σε ιστορία και θρησκευτικό συναίσθημα, όπου κυριαρχεί η λαϊκή μας αρχιτεκτονική, αλλά και με περάσματα υπερφορτωμένα από τις μικρές και μεγάλες στιγμές της λαογραφίας και της τοπικής μας ιστορίας, που αποτελούν απαράμιλλες ζωντανές πλευρές της παράδοσής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και οφείλουμε να διασώσουμε, να γνωστοποιήσουμε, να αναδείξουμε. Και αυτό πράττει, μέσα από διάφορες δράσεις η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.

Αυτή η προσπάθεια αποτελεί συνέχεια των ενεργειών που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια και που αποσκοπούν στην ανάδειξη του ανεξερεύνητου και μοναδικού φυσικού, ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής μας, με σεβασμό στον άνθρωπο, τη φύση και τις πολιτιστικές και ιστορικές παρακαταθήκες της περιοχής μας». Τέλος τόνισε ότι η «Μάχη του Σέλτσου και η θυσία των Σουλιωτών είναι ένα δεύτερο Ζάλογγο, τραγικότερο και σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό. Προσκυνούμε και αποδίδουμε φόρο τιμής σα αυτούς που αγωνίστηκαν για την δικιά μας ελευθερία». Η ιστορία της Μονής Σέλτσου Όταν με την συνθήκη της 12ης Δεκεμβρίου του 1803, το Σούλι παραδόθηκε στον Αλή Πασά, οι Σουλιώτες άρχισαν να εγκαταλείπουν τον τόπο τους, για να μην παραδοθούν στους Τούρκους. Με αρχηγούς τον Κίτσο και Νότη Μπότσαρη, 1.148 Σουλιώτες τα Χριστούγεννα του 1803 έφτασαν στην Μονή του Σέλτσου, όπου λόγω της τοποθεσίας αποτελούσε ένα φυσικό οχυρό. Είκοσι ημέρες αργότερα στις 12 Γενάρη του 1804, άρχισε η στενή πολιορκία τους από 8000 στρατιώτες του Αλή Πασά. Με σοβαρές απώλειες στο εχθρικό στράτευμα, οι Σουλιώτες κατάφεραν να τους αποκρούσουν. Όλο το χειμώνα έμειναν αποκλεισμένοι στο Σέλτσο, με λιγοστά τρόφιμα και πολεμοφόδια που τους προμήθευαν κρυφά, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών του Λιάσκοβου και της Βρεστένιτσας.

Στις 20 Απριλίου, έπειτα από τετράμηνη πολιορκία, οι Τούρκοι αφού εξουδετέρωσαν την αντίσταση στα φυλάκια μπήκαν στο Μοναστήρι. Άλλοι σφαγιάστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν, ενώ 250 γυναικόπαιδα για να μην πέσουν στα χεριά των εχθρών έστησαν ένα νέο μεγαλύτερο Ζάλογγο. Ο Νότης Μπότσαρης αιχμαλωτίστηκε τραυματισμένος, ενώ ο Κίτσος μαζί με τον 13χρονο Μάρκο και 10 σουλιώτες γλίτωσαν της σφαγής μέσα σε μια σπηλιά. Σύμφωνα με την ιστορική έρευνα το κτηριακό συγκρότημα της Μονής αρχικά κτίστηκε τον 10ο αιώνα και καταστράφηκε από μεγάλο σεισμό στις αρχές του 15ου, για να ανεγερθεί εκ νέου το 1697.

Σήμερα σώζεται το καθολικό της Μονής που είναι λιθόκτιστο, Αθωνικού τύπου και τριγύρω βρίσκονται ερείπια από τα κελιά. Το εσωτερικό του ναού έχει εξαιρετικές αγιογραφίες και τοιχογραφίες, ενώ αποτελεί το μοναδικό ενυπόγραφο έργο του ιερέα Νικόλαου από την Άρτα . Εντυπωσιακό είναι και ξυλόγλυπτο τέμπλο με το χρυσό επίχρισμα, τις σημαντικές εικόνες , το φυτικό και ζωικό διάκοσμο σε φόντο κυανέρυθρο. Η Μονή Σέλτσου όπως και η Μονή Μεγαλόχαρης περιλαμβάνονται στο έργο που ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Ηπείρου «Δράσεις προβολής των αρχαιολογικών, ιστορικών και βυζαντινών μνημείων της Περιφέρειας Ηπείρου».

Read More »
Σαν σήμερα, η μάχη του Σέλτσου με περισσότερους απο 1300 νεκρούς Σουλιώτες Σαν σήμερα, η μάχη του Σέλτσου με περισσότερους απο 1300 νεκρούς Σουλιώτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

H Pelorus συμμετέχει και διοργανώνει διήμερο εθελοντικών δράσεων 25 και 26 Απριλίου

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
H Pelorus συμμετέχει και διοργανώνει διήμερο εθελοντικών δράσεων 25 και 26 Απριλίου
 
 

Το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 10:30 σας περιμένουμε στο λιμάνι των Συβότων όπου με τους "Sivotistas", την καταδυτική σχολή "Deep blue Divers" και το καταδυτικό συνεργείο “Comercial Divers Igoumenitsa” του Αλέξανδρου Μαρκέτου, θα καθαρίσουμε τις ακτές και τον βυθό στα νησάκια Μαυρονόρος, Άγιο Νικόλαο και Μπέλλα Βράκα.

Την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 09:00 σας περιμένουμε στην είσοδο του Camping Δρεπάνου, όπου σε μια κοινή προσπάθεια με τον "Φορέα Διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΚΑΛΑΜΑ", το Κ.Δ.Α.Π. "ΔΙΑΥΛΟΣ", την εθελοντική ομάδα "Μανούλες Ηγουμενίτσας" και το “Γραφείο Μεσογειακής Πληροφόρησης”, θα καθαρίσουμε την ακτή σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα διαθέσει λεωφορείο για την μεταφορά των εθελοντών στο Δρέπανο το οποίο θα αναχωρήσει στις 9:30 από την πλατεία Δημαρχείου.

Το περιφερειακό τμήμα του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας θα διατηρεί Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στο ύψος του “Κεντρικού” καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού.
Read More »
H Pelorus συμμετέχει και διοργανώνει διήμερο εθελοντικών δράσεων 25 και 26 Απριλίου H Pelorus συμμετέχει και διοργανώνει διήμερο εθελοντικών δράσεων 25 και 26 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, έχοντας υπόψη τα άρθρα 6,7,8,9 και 26 του καταστατικού του Συλλόγου καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση στις 26 Απριλίου 2015 , ημέρα Κυριακή από τις 9:00 πμ έως 15:00μμ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας,
1.Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου 6/μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 2/μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9:00 πμ και θα τελειώσει στις 15:00μμ.
Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει απαρτία στις 19/04/2015 (που είναι και το πιθανότερο) η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 26/04/2015 στον ίδιο χώρο ,την ίδια ώρα με το ίδιο θέμα χωρίς άλλη πρόσκληση.Σημειώνουμε ότι το δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι κυνηγοί - μέλη του Συλλόγου μας που έβγαλαν άδεια κατά την κυνηγετική περίοδο 2014-2015 και ότι για την ψηφοφορία απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια κυνηγιού.
ΣΗΜ: Υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνονται στο γραφείο του Συλλόγου  ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ 01,1ος όροφος έως και 04/04/2015. 
Το γραφείο του Συλλόγου μας θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα πλην Κυριακής από τις 9:00 πμ έως και τις 11:00πμ.
Διευκρινίζεται ότι η τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι στις 04/04/2015 ημέρα Σάββατο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ:2565022333

Ο πρόεδρος του Κ.Σ.Η.  
Δήμου Βασίλειος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Παπαγεωργίου Γρηγόριος
Read More »
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά καθαρίζει το Μακρυγιάλι

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά καθαρίζει το ΜακρυγιάλιΟ Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα λάβει μέρος στη δράση Let's Do It Greece και σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης σας προσκαλούμε όλους να συντονιστούμε για να καθαρίσουμε την Ελλάδα σε μία μέρα!
Read More »
Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά καθαρίζει το Μακρυγιάλι Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά καθαρίζει το Μακρυγιάλι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Ακυβέρνητο σκάφος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Ακυβέρνητο σκάφος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Συβότων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ότι το Ε/Γ – Τ/Ρ – Ι/Φ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ σκάφος «ΜΙΡΙΑΜ» Ν.Π. 10525 αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις μηχανές στην θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδων Σύβοτων.
Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στην περιοχή «ΚΑΡΒΟΥΝΟ» Συβότων Θεσπρωτίας με τη συνδρομή του ιδιωτικού σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Σ. 74 όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με τους πέντε (05) επιβαίνοντες καλά στην υγείας τους.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του έπλεαν από Κέρκυρα προς Σύβοτα με τα ιστία και κατά την απόπειρα εκκίνησης των μηχανών αυτές δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα να αγκυροβολήσουν.
Το «ΜΙΡΙΑΜ» ρυμουλκήθηκε από το επαγγελματικό σκάφος «ΙΑΣΩΝ» Λ.Σ. 09 με ασφάλεια στο λιμάνι Συβότων.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Συβότων.
Read More »
Ακυβέρνητο σκάφος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ακυβέρνητο σκάφος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ 
 

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των ανέργων την Δευτέρα 27 Απρίλη στις 10:00 π.μ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι,


Το ζήτημα της ανεργίας δεν χωράει καμία αναμονή και δεν αφορά μόνο τους ανέργους, αλλά κύρια τους εργαζομένους.
Την ώρα που φτώχεια και ανεργία έχουν μπει για τα καλά στα σπίτια μας, με τα παιδιά μας να ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο χωρίς μέλλον, τους γονείς χρόνια άνεργους ή με πετσοκομμένη σύνταξη, και όσους εργάζονται να βιώνουν την ανασφάλεια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μοιράζει την φτώχεια. Μέσα από υποτιθέμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρουσιάζει ως λύση τα συσσίτια, την παροχή καταλυμάτων σε άστεγους, την προσωρινή αναβολή πλειστηριασμών.
Μετονόμασαν την τρόικα σε «θεσμούς», το μνημόνιο «πρόγραμμα- γέφυρα», τον ΕΝΦΙΑ «φόρο ακίνητης περιουσίας», όμως τα χρέη παραμένουν χρέη και τα αδιέξοδα για την εργατική-λαϊκή οικογένεια καθημερινά μεγαλώνουν.
Ακολουθούν πιστά το δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με στόχο να γεμίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τους κουμπαράδες τους με τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για την απόφαση της να ικανοποιήσει την απαίτηση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση των ταμειακών διαθέσιμων σε κρατικά ρέπος στην Τράπεζα της Ελλάδας. Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι δεν παίρνουν ούτε καν αυτό το επίδομα φτώχειας, η διοίκηση του Οργανισμού βρήκε ότι περισσεύουν 120 εκατ. ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων και πρέπει να δοθούν για τους καπιταλιστές και το κράτος τους.

Και επειδή στις λύσεις που μας προτείνουν, ο άνεργος θα παραμένει άνεργος και στον εργαζόμενο η ανεργία θα χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για να δέχεται το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του, χρειάζεται να δοθεί τώρα απάντηση από τους εργαζόμενους, με απαίτηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.
Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς η στήριξη και αλληλεγγύη σε κάθε άνεργο. Μέσα από την οργανωμένη πάλη για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας κρύψουν ότι η ανεργία είναι σύμφυτη με το υπάρχον σύστημα.Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας διεκδικεί:· Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

· Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

· Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

· Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

· Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.

· Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.

· Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

· Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. · Να καλυφθεί το σύνολο των απωλειών που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια στα επιδόματα και στα αποθεματικά που λεηλατήθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα και πιο πριν.
Read More »
Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι Ενεργοί Πολίτες καθαρίζουν την περιοχή γύρω από το ΠΑΝΘΕΟΝ

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Ηγουμενίτσα: Οι Ενεργοί Πολίτες καθαρίζουν την περιοχή γύρω από το ΠΑΝΘΕΟΝΟι Ενεργοί Πολίτες ανέλαβαν σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας τον καθαρισμό στην περιοχή του «Πάνθεον» μέχρι το λιμανάκι.

ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9.30 π.μ.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι Ενεργοί Πολίτες καθαρίζουν την περιοχή γύρω από το ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσα: Οι Ενεργοί Πολίτες καθαρίζουν την περιοχή γύρω από το ΠΑΝΘΕΟΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Βάφουμε τα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Βάφουμε τα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου
 
 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος “let’s do it GREECE”, που ως βασικό σκοπό έχει την ενεργοποίηση των πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε μία κοινή ημέρα εθελοντικής δράσης, καλεί τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας να συμμετάσχουν την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στην δράση εξωραϊσμού:

«Βάφουμε τα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου».

Ελάτε να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά μας!
Ας είμαστε όλοι εκεί, γιατί μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα!
Read More »
Βάφουμε τα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Βάφουμε τα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον τραγικό θάνατο μετανάστη σε λεωφορείο στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον τραγικό θάνατο μετανάστη σε λεωφορείο στην Ηγουμενίτσα
 
 

Εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Ο ιμπεριαλισμός έχει μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο ψυχών.

Τα προηγούμενα χρόνια και στην Ηγουμενίτσα είχαμε ατυχήματα με θανάτους μεταναστών που αναζητούν καλύτερη τύχη στης χώρες της Ευρώπης.

Το ίδιο σκηνικό αναλήφθηκε και τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου ένας 21χρονος Αφγανός, βρήκε τραγικό θάνατο ενώ είχε κρυφτεί κάτω από λεωφορείο το οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο, με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας. Ο μετανάστης «τρύπωσε» στο λεωφορείο για να μη γίνει αντιληπτός στη διάρκεια του ελέγχου καιόταν ο οδηγός κίνησε το όχημα, εγκλωβίστηκε στον άξονά του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Ελληνικής Κυβέρνησης που παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Υποκριτικά πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Απαιτούμε:

· Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.

· Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.

· Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους.

· Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν · Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς
Read More »
Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον τραγικό θάνατο μετανάστη σε λεωφορείο στην Ηγουμενίτσα Το εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας για τον τραγικό θάνατο μετανάστη σε λεωφορείο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Λαγκάβιτσα 1994 - Ντοκιμαντέρ του tvA

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Λαγκάβιτσα 1994 - Ντοκιμαντέρ του tvA
 

Δείτε μια παραγωγή για λογαριασμό της ομοσπονδίας Μουργκάνας και των φορέων της περιοχής από τον τηλεοπτικό σταθμό της Θεσπρωτίας tvA


Read More »
Λαγκάβιτσα 1994 - Ντοκιμαντέρ του tvA Λαγκάβιτσα 1994 - Ντοκιμαντέρ του tvA Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Τα Μονοπάτια της Λαμπανίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Τα Μονοπάτια της ΛαμπανίτσαςΑυτή την Κυριακή ξεκινάμε την προσπάθεια ανάδειξης των μονοπατιών της Λαμπανίτσας. Γνωρίζουμε, καθαρίζουμε και καταγράφουμε τις διαδρομές που ακολουθούσαν δεκάδες χρόνια οι κάτοικοι αυτού του Τόπου.
Περπατάμε τα μονοπάτια το παρελθόντος, “χαράζουμε” τον “δρόμους” για το μέλλον .

Σημείο συνάντησης ο χώρος του Σχολείου στην Λαμπανίτσα, Κυριακή 26/4/2015 09:00 το πρωί
Υπεύθυνος εκδήλωσης Χάρης Καρακίτσος.
Read More »
Τα Μονοπάτια της Λαμπανίτσας Τα Μονοπάτια της Λαμπανίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Μπλέτσας Γ. & Υιοί Α.Ε. Φυλλάδιο προσφορών Άνοιξη - Καλοκαίρι 2015

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Μπλέτσας Γ. & Υιοί Α.Ε.
Φυλλάδιο προσφορών Άνοιξη - Καλοκαίρι 2015Read More »
Μπλέτσας Γ. & Υιοί Α.Ε. Φυλλάδιο προσφορών Άνοιξη - Καλοκαίρι 2015 Μπλέτσας Γ. & Υιοί Α.Ε.  Φυλλάδιο προσφορών Άνοιξη - Καλοκαίρι 2015 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Εντολή Πιτούλη να σβήσουν όλες οι μηχανές!!!

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Εντολή Πιτούλη να σβήσουν όλες οι μηχανές!!!


Η πράξη νομοθετική περιεχομένου με την οποία αδειάζουν οι λογαριασμοί δήμων και περιφερειών, προκαλεί γενικό ξεσηκωμό στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην Ήπειρο η επανάσταση ξεκίνησε από το Νομό Θεσπρωτίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, έδωσε ήδη εντολή να σβήσουν όλες οι μηχανές των μηχανημάτων που δούλευαν σε διάφορα σημεία του Νομού...

Επρόκειτο σε μεγάλο βαθμό για έργα αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες του χειμώνα!

Όλα τα έργα παγώνουν προς το παρόν με τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη να σημειώνει στο Epiruspost πως «με την τροπή που πήραν τα πράγματα αδυνατούμε να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια».
Read More »
Εντολή Πιτούλη να σβήσουν όλες οι μηχανές!!!  Εντολή Πιτούλη να σβήσουν όλες οι μηχανές!!! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Νεκρός 21χρονος μετανάστης στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015
Νεκρός 21χρονος μετανάστης στην ΗγουμενίτσαΈνας (01) παράνομα εισελθόντας αλλοδαπός, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του βραδινές ώρες χθες, από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, στα αξόνια Λεωφορείου το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 21χρονος Αφγανός μετανάστης κρύφτηκε στα αξόνια του λεωφορείου το οποίο επρόκειτο να μπει σε πλοίο για την Ιταλία. Όταν όμως το όχημα ξεκίνησε, ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο ανωτέρω απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 36χρονος οδηγός του λεωφορείου, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας αφέθηκε ελεύθερος.
Read More »
Νεκρός 21χρονος μετανάστης στην Ηγουμενίτσα Νεκρός 21χρονος μετανάστης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Σελίδες