Συζήτηση με το Θεσπρωτό Χειρουργό Ορθοπεδικό Σωτήριο Λέλε για την Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Συζήτηση με το Θεσπρωτό Χειρουργό Ορθοπεδικό Σωτήριο Λέλε για την Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική ΓόνατοςH Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος αποτελεί ένα θέμα που ακούγεται όλο και συχνότερα. Η Δημοσιογράφος Υγείας, Ιωάννα Λάκα, επισκέφθηκε το γνωστό Χειρουργό Ορθοπεδικό, Σωτήριο Λέλε, και είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Ο Γιατρός μας εξηγεί τι ακριβώς είναι η Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος και ποια τα κυριότερα οφέλη της για τον ασθενή.

Τι γνωρίζουμε για την εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος;
Η εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μια επέμβαση, ειδικά σχεδιασμένη βάσει του προβλήματος και των αναγκών του κάθε ασθενούς. Η διαφορά της μεθόδου αυτής σε σχέση με την κλασική μέθοδο είναι ότι σέβεται την ιδιαίτερη ανατομία και μορφολογία του γόνατος του κάθε ασθενή. Ο στόχος είναι να παρασκευασθούν ειδικά εργαλεία – οδηγοί που μας βοηθούν στο χειρουργείο προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια στις οστεοτομίες μηρού και κνήμης. Αυτό γίνεται με την βοήθεια μιας τρισδιάστατης αξονικής τομογραφίας του μέρους που πάσχει, καθώς και την χρήση ειδικού λογισμικού.

Γιατί να υποβληθεί κανείς σε εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος;
Ενδεικτικά, αναφέρονται παρακάτω μερικά μόνο από τα οφέλη που αποκομίζει ο ασθενής:
1. Ταχύτερη κινητοποίηση, ταχύτερη αποκατάσταση και επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες.
2. Γίνεται πολύ μικρότερη τομή που σημαίνει μικρή καταστροφή των ιστών και των μαλακών μορίων.
3. Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.
4. Μείωση του χρόνου χειρουργείου στα 45 λεπτά.
5. Λιγότερη απώλεια αίματος και ταχύτατη επούλωση των ιστών.
6. Ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση.

Γιατρέ, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τη Σύγχρονη εξατομικευμένη πρόταση για την διενέργεια αρθροπλαστικής γόνατος;
Στην Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος οι οδηγοί, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί ειδικά για τον κάθε ασθενή σύμφωνα με την μοναδική του ανατομία, τοποθετούνται επάνω στον μηρό και στην κνήμη. Κατά την διάρκεια της επέμβασης εκτός από του εξατομικευμένους οδηγούς, χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία για να γίνει η σωστή τοποθέτηση και ευθυγράμμιση των εμφυτευμάτων και δεν χρειάζονται εργαλεία που τοποθετούνται μέσα στον αυλό των οστών. Έτσι, λοιπόν, επιτυγχάνεται βελτίωση της αποτελεσματικότητας του χειρουργείου, λιγότερο επεμβατική διαδικασία με πολύ μικρότερη απώλεια αίματος, λιγότερες πιθανότητες για μετεγχειρητικές επιπλοκές.

Τι να περιμένει ο ασθενής μετά το χειρουργείο;
Εξατομικεύεται η χειρουργική επέμβαση, τα εμφυτεύματα προσαρμόζονται στην μοναδική ανατομία του κάθε ασθενούς και όχι το αντίθετο. Μετά από την εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος, ο ασθενής μπορεί να βαδίζει ανώδυνα, να εκτελεί τις καθημερινές του δραστηριότητες και να κινείται χωρίς δυσκολία. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες που αφορούν στην επιστροφή π.χ. σε αθλητικές δραστηριότητες θα συζητηθούν μεταξύ του ειδικού και του ασθενούς.

Πόσο σημαντική είναι η σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων;
Η σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων της ολικής αρθροπλαστικής επηρεάζει την επιβίωσή της στο χρόνο, καθώς και τη λειτουργία της. Επιπλέον, μελέτες έχουν αναδείξει το σημαντικό ρόλο της σωστής εξατομικευμένης τοποθέτησης των προθέσεων του γόνατος, στη μετεγχειρητική ικανοποίηση του ασθενούς.
Σε γενικές γραμμές, η ολική αρθροπλαστική γόνατος βοηθά σχεδόν αμέσως τον ασθενή να απαλλαγεί από τον πόνο και να αποκτήσει ξανά τη χαμένη κινητικότητά του. Τα αποτελέσματα της χρονικής διάρκειας ζωής της εξατομικευμένης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με την τεχνική, το υλικό και την καθημερινότητα του ασθενούς. Σε κάθε περίπτωση η συμβολή του έμπειρου χειρουργού ορθοπεδικού είναι καθοριστικής σημασίας!
Read More »
Συζήτηση με το Θεσπρωτό Χειρουργό Ορθοπεδικό Σωτήριο Λέλε για την Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος Συζήτηση με το Θεσπρωτό Χειρουργό Ορθοπεδικό Σωτήριο Λέλε για την Εξατομικευμένη Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) δια του Προέδρου του κ. Αλέξανδρου Πάσχου σας προσκαλεί στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2» που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Webex το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00 (διάρκειας 90λεπτών) στον σύνδεσμο:

Κεντρικός ομιλητής:
κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:
• Δικαιούχοι και κριτήρια επιλεξιμότητας
• Διαδικασία Αίτησης
• Ποσοστά Κρατικής επιδότησης διάρκειας 8 μηνών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ: http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/

Στο τέλος της παρουσίασης θα διατεθεί χρόνος για την υποβολή ερωτημάτων και να δοθούν απαντήσεις από τον ομιλητή.

Η ανωτέρω ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται από το Π.Ε.Σ.Η. στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Επιμελητηρίων της Ηπείρου προς τα μέλη τους.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή και θα επιτρέπει την σύνδεσή σας από τις 14:30 προκειμένου να επιλύσετε προβλήματα σύνδεσης.

Παρακαλείστε να διατηρείτε κλειστά το μικρόφωνο και την κάμερά σας.

Εάν υπάρξουν απορίες, παρακαλείστε να τις σημειώσετε και να τις υποβάλλετε στον εισηγητή όταν δοθεί ο ανάλογος χρόνος για συζήτηση κι επίλυση αποριών ή να τις αποστείλετε μέσω μηνύματος από το πεδίο Συνομιλίες (Chat).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τηλεδιάσκεψη στο ακόλουθο σύνδεσμο στο YouTube: https://youtu.be/usbdLSyJROE
Read More »
Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2 Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Απάντηση του Δήμου Φιλιατών για τις εργασίες στο νεκροταφείο του δήμου

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Απάντηση του Δήμου Φιλιατών για τις εργασίες στο νεκροταφείο του δήμουΑγαπητέ κύριε Αναστασίου,
Με αφορμή σχόλιό σας για το νεκροταφείο Φιλιατών σας ενημερώνουμε τα παρακάτω: κατ’ αρχάς σας ευχαριστούμε για τις υποδείξεις όσον αφορά τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας του νεκροταφείου, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι τόσο η διοίκηση όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν αρκετά καλά τις παραπάνω διαδικασίες οπότε δεν μας χρησιμεύουν σε τίποτα.
Οι εργασίες που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Δήμου αφορούν καθαρισμό και διαμόρφωση χώρου εντός του οριοθετημένου νεκροταφείου της πόλεως των Φιλιατών και κατά συνέπεια επέκτασή του.
Όσον αφορά το ενδιαφέρον σας για τον εργολάβο που εκτελεί τις εργασίες θα απογοητευτείτε. Οι εργασίες εκτελούνται με ιδία μέσα και το προσωπικό ανήκει στην κοινωφελή εργασία.
Καλό Πάσχα!

Με εκτίμηση,
Τσότσης Δημήτρης,
Αντιδήμαρχος Δήμου Φιλιατών
Read More »
Απάντηση του Δήμου Φιλιατών για τις εργασίες στο νεκροταφείο του δήμου Απάντηση του Δήμου Φιλιατών για τις εργασίες στο νεκροταφείο του δήμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

ΜΛ ΚΚΕ - Συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
ΜΛ ΚΚΕ - Συγκέντρωση την Παρασκευή στην ΗγουμενίτσαΠαρασκευή 9 Απρίλη 7μμ - Ηγουμενίτσα - Πλατεία Δημαρχείου

Ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, στην πολιτική
της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής και της υποτέλειας
που εμπεδώνουν μια ζοφερή και επικίνδυνη πραγματικότητα για το λαό μας

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, με τον εντεινόμενο αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία και τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών και λαϊκών κινητοποιήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέσα στο σταθερό πλαίσιο εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, αποτελούν στοιχεία της κλιμακούμενης επιχείρησης ιδεολογικής και πολιτικής επέλασης της αντιδραστικής κυβέρνησης της Δεξιάς.

Έχοντας αφήσει τα νοσοκομεία να λυγίζουν - χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, εμβόλια και ΜΕΘ - με τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους να αυξάνονται, με την επίταξη - κοροϊδία 200 γιατρών και όχι των ιδιωτικών κλινικών, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλειστά, με τη φτώχεια και την ανεργία να θεριεύουν, τα λαϊκά εισοδήματα να τσακίζονται και τα χρέη να πνίγουν τα λαϊκά στρώματα, με τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται τη χαριστική βολή, αποτελεί πρόκληση ο πρωθυπουργός και διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες, με έπαρση, να βλέπουν «φως στην άκρη του τούνελ».

Γνωρίζοντας η κυβέρνηση ΝΔ πως η υπομονή του κόσμου τελειώνει, βέβαιη πως η κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια θα μετατραπεί σε έντονες διαμαρτυρίες και αγώνες, ανήσυχη γιατί ψυχή και κινητήρια δύναμη αυτών των αγώνων είναι η νεολαία, ο προοδευτικός κόσμος, η Αριστερά και οι κομμουνιστές, επιλέγει τον πολιτικό αυταρχισμό, την εκτεταμένη καταστολή και την ιδεολογική επίθεση.

Με τον «αέρα» της κυρίαρχης δύναμης, με την αστική αντιπολίτευση να ταυτίζεται επί της ουσίας μαζί της και να περιορίζεται σε παραγωγή επικοινωνιακών εντυπώσεων, με τα ΜΜΕ απολύτως ελεγχόμενα, σε ρόλο συντεταγμένου προπαγανδιστή της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρεί να δημιουργήσει όρους ιδεολογικής και πολιτικής ηγεμονίας και επιβολής.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή τα 200 χρόνια από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του1821, οι ξένοι προστάτες - δυνάστες του λαού μας βρίσκονται ξανά εδώ, στις παράτες και τα φαγοπότια, με τις βάσεις, τα αεροπλανοφόρα και τις στρατιωτικές ασκήσεις, με αυξημένους τους κινδύνους στο Αιγαίο και την Κύπρο από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την τουρκική επιθετικότητα και με την υποτελή ελληνική κυβέρνηση έτοιμη για νέες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Ελπιδοφόρο φαινόμενο είναι η απάντηση λαού και νεολαίας σε αυτή την πολιτική, με αλλεπάλληλες μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, που έσπασαν και τις κυβερνητικές χουντοαπαγορεύσεις, μέσα από τη δραστηριοποίηση συλλόγων και συνδικάτων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της Αριστεράς και την πραγματοποίηση αρκετών Γενικών Συνελεύσεων. Ένα άλλο ελπιδοφόρο γεγονός των κινητοποιήσεων αυτών είναι ότι έβαλαν στο περιθώριο διασπαστικές, ιδιοκτησιακές και σεχταριστικές λογικές και πρακτικές.

Η δική μας η ελπίδα, η ελπίδα της νεολαίας και του λαού, που στενάζει πάνω από μια δεκαετία από τα βάρη των μνημονίων και της παρατεταμένης και βαθιάς παγκόσμιας και εγχώριας καπιταλιστικής κρίσης, βρίσκεται στο δρόμο του μαζικού, ενιαίου και συλλογικά οργανωμένου αγώνα, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης του κεφαλαίου, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών - εκπαιδευτικών τώρα!


Δημόσια δωρεάν Υγεία - Παιδεία για όλο το λαό!


Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Έξω ΗΠΑ-Βάσεις-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τη χώρα μας


Για Ψωμί - Δουλειά - Δημοκρατία - Ειρήνη - Εθνική Ανεξαρτησία
Read More »
ΜΛ ΚΚΕ - Συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα ΜΛ ΚΚΕ - Συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

3.445 νέα κρούσματα | 75 νέοι θάνατοι και 749 διασωληνωμένοι

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
3.445 νέα κρούσματα | 75 νέοι θάνατοι και 749 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.711 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.607 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (65.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.805 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 524 (ημερήσια μεταβολή -0.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 517 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).
Read More »
3.445 νέα κρούσματα | 75 νέοι θάνατοι και 749 διασωληνωμένοι 3.445 νέα κρούσματα | 75 νέοι θάνατοι και 749 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

49 νέα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
49 νέα κρούσματα σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 5
ΠΕ Ιωαννίνων 41
ΠΕ Πρέβεζας 0
Read More »
49 νέα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο 49 νέα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώραTo άνοιγμα των Λυκείων, και για τις τρεις τάξεις, αποφάσισε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για όλες τις περιφέρειες της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Στη συνεδρίαση συμμετέχει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία χρησιμοποίησε ως σοβαρό επιχείρημα την υποχρεωτική χρήση των self tests από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Άλλωστε, σήμερα το απόγευμα (7 Απριλίου), αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για τη χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, ενώ ξεκινάει η διάθεσή τους αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Η επιτροπή, παρά τις διαφωνίες που εξέφρασε για το άνοιγμα των λυκείων σε όλη τη χώρα, τελικά υποχώρησε στο αίτημα της κυβέρνησης και αποφάσισε τη διά ζώσης λειτουργία στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Αρχικά οι ειδικοί είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους σχετικά με τρία βασικά ζητήματα:
- Αν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι τάξεις των Λυκείων.
- Αν θα πρέπει να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου.
- Αν θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν επισήμως από τη Νίκη Κεραμέως σήμερα στις 18:00.

Η υπουργός Παιδείας συμμετέχει στη συνεδρίαση με ολοκληρωμένη πρόταση για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, την οποία παρουσίασε στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Εφτά από τους επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εξέφρασαν ανησυχίες για τον κίνδυνο να αυξηθεί η κινητικότητα και κατά συνέπεια η διασπορά του ιού από τη λειτουργία των σχολείων, παράλληλα με το λιανεμπόριο, που έχει ήδη ανοίξει, από προχθές Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test για κορωνοϊό μία ή δύο ημέρες πριν προσέλθουν στο σχολείο. Στην περίπτωση που είναι θετικό, θα προχωρούν και σε μοριακό τεστ. Ομοίως θα συμβαίνει και με τους εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, τότε οι μαθητές με έγγραφη βεβαίωση του γονέα θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.
Read More »
Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα Ανοίγουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα στο Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας  για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα στο Δήμο ΣουλίουΤο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στην πάλη και τις διεκδικήσεις της επιτροπής αγώνα κατοίκων κατά των μονάδων καύσης βιομάζας Προδρομίου-Χοικας του Δήμου Σουλίου.

Οι συγκεκριμένες περιοχές, εδώ και δύο μήνες σχεδόν, είναι ένα καζάνι που βράζει μετά την “ανακάλυψη” της εν λόγω «επένδυσης» από τους ίδιους τους κατοίκους.

Παρά την προφανή προσπάθεια απόκρυψης της ενημέρωσης των κατοίκων για τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων για τις συγκεκριμένες επενδύσεις, οι ίδιοι έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά, προχωρώντας σε διάφορες μορφές διαμαρτυρίας και συγκροτώντας επιτροπή αγώνα με ένα πλαίσιο πάλης που εναντιώνεται στη δημιουργία και λειτουργία τέτοιων επενδύσεων στο Δήμο Σουλίου.

Οι συγκεκριμένες μονάδες και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις (αιολικά πάρκα, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά κλπ) σε όλη την Ελλάδα αποτελούν κομμάτι των επενδύσεων ΑΠΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενέργειας, της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της- στρατηγική πολιτική της ΕΕ για την προώθηση της ” πράσινης ανάπτυξης”.

Στην πράξη σημαίνουν νέο πεδίο κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δρουν στον τομέα της ενέργειας και ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Τη στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που επιτάχυνε η πανδημία, της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής ,που θέλει να βάλει φραγμούς σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση και αντίδραση, της έντασης της καταστολής που πάει αντάμα με την ένταση της εκμετάλλευσης ενώ παράλληλα δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, ερχόμαστε αντιμέτωποι, και στον τόπο μας, με το μύθο της “πράσινης ανάπτυξης”.

Η πείρα και από άλλες περιοχές με τέτοιες εγκαταστάσεις έχει αποδείξει ότι η ανάπτυξη αυτή δεν είναι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Αντίθετα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με:

• Την ρύπανση του περιβάλλοντος σε όλα τα άλλα επίπεδα
• Τον περιορισμό και την αλλοίωση καλλιεργήσιμων ή αξιοποιήσιμων, για αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, αναψυχή κ.α, εκτάσεων γης.
• Την επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών με ακόμη ακριβότερο ρεύμα, γιατί η ενέργεια είναι ήδη ιδιωτικοποιημένη και δεύτερον ήδη πληρώνουμε ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ που αναγράφεται σε κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος.
• Ανοίγουν τον επικίνδυνο δρόμο των αλλαγών στις μαζικές χρήσεις γης, ακόμα και για περιβαντολλογικά προστατευμένες.

Στο παζάρι της πειθούς για την αντιμετώπιση τέτοιων επενδύσεων ως “καλών για τον τόπο μας” πουλιέται το παραμύθι της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αν και εφόσον υπάρχουν τέτοιες γεννάται ερώτημα: για πόσες ,ποιες και τι είδους θέσεις εργασίας μιλάμε-με τι όρους; Τη στιγμή που οι εργασιακές σχέσεις, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, έχουν γίνει λάστιχο, έχουν καταστρατηγηθεί οι ΣΣΕ, ψηφίστηκε η 10ωρη εργασία, προωθείται η ιδιωτική ασφάλιση και όλα αυτά που ανήκουν στο πακέτο της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντεργατικών νόμων, που ψηφίζονται και από την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά προωθήθηκαν και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ).

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Οι συγκεκριμένες μονάδες αποτελούν κρίκο στην αλυσίδα της επιχείρησης εγκατάστασης τέτοιων επενδύσεων πανευρωπαϊκά, πανελλαδικά και πανηπειρωτικά (βλ. ανεμογεννήτριες Σούλι, φωτοβολταϊκά στους Σπαθαρίους κ.α) και έρχονται ως συνέχεια μιας πολιτικής που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους την υγεία, το περιβάλλον, την ενέργεια. Μόνο μέσα από το συλλογικό οργανωμένο αγώνα τους μέσα και από την επιτροπή μπορούν οι κάτοικοι να βάλουν φραγμό στα επενδυτικά σχέδια στην περιοχή σε συμπόρευση με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Σε συμπόρευση με τους αγρότες που ήδη πλήττονται από τη βαριά αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που κάνει κουρελόχαρτα νόμους έστω υποτυπώδους προστασίας του περιβάλλοντος για «επενδύσεις», ενώ από την άλλη βάζει εμπόδια στην αγροτική παραγωγή. Η δημιουργία αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων σε αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει ακόμη πιο αναγκαία σήμερα.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στηρίζει και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και της επιτροπής αγώνα.

Αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους παράλληλα με την πάλη μας εκείνη που αναδεικνύει την αναγκαιότητα για συγκρότηση οργανωμένης λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης ενάντια στην πολιτική που γεννά βία και αυταρχισμό, νομιμοποιεί τη λεηλασία του περιβάλλοντος, αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή, την υγεία και την ενέργεια ως εμπόρευμα. Μαζί με τον αγώνα εκείνο που θέτει στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης να μπει φραγμός στο όργιο καταστολής και αυταρχισμού, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σε υγεία, παιδεία, οικονομία και ενέργεια.
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα στο Δήμο Σουλίου Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας  για τις μονάδες ενέργειας με βιομάζα στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Συνάντηση Λώλου - Πλακιωτάκη σήμερα, για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Συνάντηση Λώλου - Πλακιωτάκη σήμερα, για τη χερσαία ζώνη ΗγουμενίτσαςΣυνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος.

Η συνάντηση έχει ως κύριο θέμα την παραχώρηση της λεγόμενης χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗΓ, στην κυριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το ραντεβού έρχεται σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ, της ΟΛΗΓ Α.Ε. και του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Στην οποία τηλεδιάσκεψη αναζητήθηκε η νομική οδός, που θα επιτρέψει την άμεση παραχώρηση της χερσαίας ζώνης προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.


Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη πως θα ικανοποιήσει τα αιτήματα της δημοτικής αρχής, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκαν αδιάλλακτοι τονίζοντας πως η όποια αλλαγή στην απόφαση του 2017, θα δημιουργούσε πρόβλημα στην διαγωνιστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Ελπίζουμε στη σημερινή συνάντηση του δημάρχου με τον Υπουργό Ναυτιλίας, να βρεθεί η χρυσή τομή και να τηρηθούν οι πολιτικές υποσχέσεις, στα δίκαια και λογικά αιτήματα της δημοτικής αρχής αλλά και της Θεσπρωτικής κοινωνίας.

Κάτι που πρέπει να απαιτήσει ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας, ο οποίος θα είναι παρών στη συνάντηση.
Read More »
Συνάντηση Λώλου - Πλακιωτάκη σήμερα, για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας Συνάντηση Λώλου - Πλακιωτάκη σήμερα, για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τα self tests

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τα self testsΤο θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας,
Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.

Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς . Όλα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας, για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά
Read More »
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τα self tests Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας για τα self tests Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης Χασκής

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης ΧασκήςΗ πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας zoom με τη συμμετοχή των 21 νέων μελών του συμβουλίου υπό την προεδρία της Σοφίας Σακοράφα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης το συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, ενώ επιλέχθηκε η εκπρόσωπος των αθλητών στο συμβούλιο, που αυτή θα είναι η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία στη συνέχεια συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία των ψηφοφοριών.
Στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο Κώστας Κεντέρης, ενώ για τη θέση της Β΄ αντιπροέδρου η πρόεδρος πρότεινε την Τασούλα Κελεσίδου, που αφού ευχαρίστησε την κ. Σακοράφα και δήλωσε παρούσα να βοηθήσει στο νέο διοικητικό συμβούλιο, δεν αποδέχθηκε. Έτσι τη θέση του Β΄ αντιπροέδρου κατέλαβε ο Ιάκωβος Πετσούλας και τη θέση του Γ΄ αντιπροέδρου ο Παναγιώτης Μελαχρινός. Νέος γενικός γραμματέας θα αναλάβει ο Αθανάσιος Χασκής, ταμίας ο Γιάννης Λιούμπας και αναπληρωτής ταμίας, ο Γιάννης Μυστακίδης. Για τη θέση του α΄ Ειδικού γραμματέα προτάθηκε ο Παναγιώτης Δημάκος, β' ειδικής γραμματέα η Βούλα Παχατουριδου και του Εφόρου ο Γιώργος Γιατρουδάκης. Η θέση του αναπληρωτή εφόρου προτάθηκε αρχικά στον Στέλιο Δημότσιο, ο οποίος δεν την αποδέχθηκε, και τη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Θεμελίδης. Αναπληρωματική εκπρόσωπος των αθλητών στο συμβούλιο θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη .

Η κ. Σακοράφα έλαβε ομόφωνα την εξουσιοδότηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να προχωρήσει σε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα η συνάντηση με τον Υφυπουργό θα γίνει τις επόμενες ημέρες μέσω zoom και θα συμμετάσχουν σε αυτήν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ
Πρόεδρος: Σοφία Σακοράφα
Α΄αντιπρόεδρος: Κώστας Κεντέρης
Β΄αντιπρόεδρος: Ιάκωβος Πετσούλας
Γ΄αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Μελαχρινός
Γενικός Γραμματέας: Αθανάσιος Χασκής
Ταμίας: Γιάννης Λιούμπας
Αναπληρωτής ταμίας: Γιάννης Μυστακίδης
Α΄Ειδικός γραμματέας: Παναγιώτης Δημάκος
Β΄Ειδικός γραμματέας: Παρασκευή Παχατουρίδου
Έφορος: Γιώργος Γιατρουδάκης
Αναπληρωτής έφορος: Γιάννης Θεμελίδης
Μέλη: Τασούλα Κελεσίδου
Αλέξης Αλεξόπουλος
Στέλιος Δημότσιος
Νίκος Τσώνης
Βασίλης Οικονόμου
Κώστας Γκατσιούδης
Κωνσταντίνα Ρετσινά
Ηλίας Βασιλειάδης
Γιάννης Μπόλας
Χάρης Παπαδιάς
Τακτικός εκπρόσωπος αθλητών: Μαρία Μπελιμπασάκη
Αναπλήρωματικό μέλος εκπρόσωπος αθλητών: Κατερίνα Στεφανίδη
Read More »
Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης Χασκής Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης Χασκής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Το σχέδιο για την ψηφιακή μετάβαση της ΝΔ διευρύνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς πολιτών και επιχειρήσεων

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
Μάριος Κάτσης: Το σχέδιο για την ψηφιακή μετάβαση της ΝΔ διευρύνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς πολιτών και επιχειρήσεωνΟ Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριος Κάτσης, ξεκινώντας την ομιλία του σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», απευθύνθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, λέγοντας του ότι «ούτε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν μπορείτε να πείσετε, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που πετάει τη σκούφια του ακούγοντας σας να λέτε ότι όλο το ταμείο ανάκαμψης και οι επιχορηγήσεις θα περάσουν μέσα από το τραπεζικό σύστημα, τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να περάσει ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες», ενώ συνέχισε την τοποθέτηση του αναρωτώμενος «γιατί στην αίθουσα είναι μόνο ο κ. Σκυλακάκης; Που είναι οι υπόλοιποι παραγωγικοί Υπουργοί; Γιατί ευτελίζουν με την απουσία τους το κοινοβούλιο»;
Περνώντας στο κύριο μέρος της ομιλίας του, που αφορούσε τις, σχετικές με την ψηφιακή μετάβαση, δράσεις του ταμείου ανάκαμψης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως «από τα αρχικά 5.5 δις ευρώ για τα Ψηφιακά και τα έργα ΤΠΕ που μας είχατε πει, βλέπουμε 2.1 δις ευρώ στο Ελλάδα 2.0. Γιατί τέτοια μείωση; Σε ποιους άξονες μεταφέρθηκαν τα κονδύλια; Ως προς τις ψηφιακές δεξιότητες, τις οποίες πρέπει να αποκτήσουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού ώστε να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, που είναι η εμπλοκή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τέτοιας εξειδικευμένης δράσης; Πουθενά. Εδώ βλέπουμε ένα σχέδιο ύψους 1.2δις ευρώ, τα οποία καταλαβαίνουμε ότι έχουν πάει στο Υπουργείο Εργασίας αποκλειστικά. Μήπως ετοιμάζεστε για ένα ακόμα Σκοιλ Ελικίκου ύψους 1.2δις; Έχουμε μεγάλες ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένους, και ΑμεΑ που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν email και web banking, πως θα αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του gov.gr όλοι αυτοί χωρίς να έχουν αποκτήσει τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες; Εμείς προτείναμε να φτιαχτούν δημόσιες σταθερές δομές για δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση αποκλειστικά για ψηφιακές δεξιότητες γενικού πληθυσμού και εργαζομένων. Με τη συνεργασία Πανεπιστημίων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένων επιστημόνων αναλόγως την ομάδα που απευθύνονται τα προγράμματα».
Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ σχολιάζοντας το ζήτημα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Επιχειρήσεων, ανέφερε ότι «δεν παρουσιάζετε κανένα σχέδιο σχετικά με το ποιους φορείς θα εμπλέξετε στις απορροφήσεις, και με ποιους θα κάνετε προγραμματικές συμβάσεις, ώστε να εμπλακούν στο σχέδιο ανάκαμψης. Ένας φορέας είναι το ΤΕΕ που θα του δώσετε να τρέξει το έργο του κτηματολογίου. Οι υπόλοιποι ποιοι είναι; Σας έχουμε πει ότι για να μετασχηματιστούν ψηφιακά οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου χρειάζονται κατά τόπους πλατφόρμες e-shop μέσω των επιμελητηρίων, με την επίβλεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Έχει αποδειχτεί ότι η επιδότηση για να φτιάξει η κάθε επιχείρηση το δικό της e-shop δεν αποδίδει».
Σχετικά με τα έργα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου ο κ. Κάτσης ασκώντας έντονη κριτική στο αρμόδιο Υπουργείο ανέφερε πως «βλέπουμε ότι μεγάλα οριζόντια έργα που παραλάβατε συμβασιοποιημένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ και το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων, σέρνονται ενώ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί. Τι έχετε κάνει με το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ, τον ηλεκτρονικό ΟΑΣΘ και τις έξυπνες πόλεις; Εμείς θεωρούμε ως απόλυτη προτεραιότητα την ψηφιακή απονομή των συντάξεων που ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες, μετά ειδικά από τις απίστευτες παλινωδίες της κυβέρνησης, που ο κ. Βρούτσης τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις ενώ σήμερα ο κ. Χατζηδάκις τους δίνει 360 € προσωρινή σύνταξη πείνας».
Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόνισε ότι «Η χώρα δεν πρέπει να λειτουργήσει ως απλός καταναλωτής έτοιμων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων, αλλά να ενισχύει εσωτερικές παραγωγικές δυνάμεις που θα παράξουν προϊόντα και θα δημιουργήσουν υπεραξία, παράλληλα πρέπει να επιταχυνθεί η ψηφιοποίηση του Δημοσίου με απλούστευση των διαδικασιών ώστε να μην ψηφιοποιούμε τη γραφειοκρατία, απαιτείται να αρθούν οι κάθε είδους ψηφιακοί αποκλεισμοί, και τέλος είναι απόλυτη ανάγκη να διασφαλίζεται η προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων προσωπικών δεδομένων των πολιτών, και η ασφάλεια των δημοσίων δεδομένων».


Read More »
Μάριος Κάτσης: Το σχέδιο για την ψηφιακή μετάβαση της ΝΔ διευρύνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς πολιτών και επιχειρήσεων Μάριος Κάτσης: Το σχέδιο για την ψηφιακή μετάβαση της ΝΔ διευρύνει τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς πολιτών και επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

78 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021
78 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (06-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (78) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(65) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(13) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
78 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας 78 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021 Rating: 5

Σελίδες