550.000€ για επέκταση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
550.000€ για επέκταση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Ηγουμενίτσας Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Χ, της Πράξης: «Ολοκλήρωση και επέκταση εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 550.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ: 9ΤΠ346ΜΤΛ6-3Ε8). 

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του υπό κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο χώρο όπου λειτουργούσαν τα πρώην δημοτικά σφαγεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και στην επέκταση των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αυξηθεί η παρούσα δυναμικότητα των 37 αδέσποτων σε δυναμικότητα των 100 αδέσποτων και προκειμένου να λειτουργήσει το υπό ίδρυση διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα εξυπηρετεί και τους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου. 

Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελεί η προστασία των αδέσποτων, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους. 

Παράλληλα ο Δήμος αναζητά και άλλες πηγές χρηματοδότησης σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, αλλά και κάθε δυνατή συνεργασία με εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.
Read More »
550.000€ για επέκταση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Ηγουμενίτσας 550.000€ για επέκταση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με χρήματα και κάρτες και άρχισε τις αγορές

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με χρήματα και κάρτες και άρχισε τις αγορές 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για υπεξαίρεση. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο κατηγορούμενος την 12-09-2020 σε περιοχή της Ηγουμενίτσας ιδιοποιήθηκε παράνομα χρηματικό ποσό και δύο τραπεζικές κάρτες, που βρήκε εντός απολεσθείσας θήκης ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση της μίας κάρτας πραγματοποίησε ανέπαφη συναλλαγή σε κατάστημα της Ηγουμενίτσας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, που εξασφάλισε και τη φωτογραφία του δράστη από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης souper market, στο πορτοφόλι υπήρχαν 350 ευρώ, ενώ και οι δύο κάρτες δεν περιείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως. 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με χρήματα και κάρτες και άρχισε τις αγορές Ηγουμενίτσα: Βρήκε πορτοφόλι με χρήματα και κάρτες και άρχισε τις αγορές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Καταμετρήθηκαν 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην ΉπειροΣυνολικά 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Επίσης υπάρχουν 195 περιπτώσεις μόλυνσης στην Αττική. 

Παράλληλα, 79 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. 2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

H γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:
- 23 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 195 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 26 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
21 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην Ήπειρο Καταμετρήθηκαν 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Στις 30 Οκτωβρίου τελικά ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Στις 30 Οκτωβρίου τελικά ο διαγωνισμός για το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΠαρατάσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι νέες ημερομηνίες έχουν ως εξής:
-Για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020.
-Για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020
-Για την υπο-παραχώρηση του Φίλιππος Β στο λιμάνι της Καβάλας: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 και

Read More »
Στις 30 Οκτωβρίου τελικά ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Στις 30 Οκτωβρίου τελικά ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Παράδοση ηλεκτρικού ποδηλάτου στον νικητή της κλήρωσης

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Παράδοση ηλεκτρικού ποδηλάτου στον νικητή της κλήρωσης Παραδόθηκε σήμερα το ηλεκτρικό ποδήλατο στον κ. Ευάγγελο Στράτο, νικητή της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας (αριθμός τυχερού λαχνού 00839). 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, αφού συνεχάρη το νικητή, που ανέδειξε η κλήρωση, μεταξύ των άλλων δήλωσε: 

«Μέσα από μια συλλογική προσπάθεια με κοινό σκοπό την προαγωγή εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει πλέον εδραιωθεί ως θεσμός στην πόλη μας. 

Η ενίσχυση της πεζής μετακίνησης και της χρήσης του ποδηλάτου – μεταξύ άλλων – δίνει και τη δυνατότητα για αποδέσμευση πολύτιμου δημόσιου χώρου για την ανάπτυξη πρασίνου και ποικίλων δραστηριοτήτων. 

Ευχαριστώ θερμά τους συνδημότες μου, που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι, ενισχύουν την επιθυμία μας για αλλαγή κουλτούρας στην αστική μετακίνηση».
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Παράδοση ηλεκτρικού ποδηλάτου στον νικητή της κλήρωσης Δήμος Ηγουμενίτσας: Παράδοση ηλεκτρικού ποδηλάτου στον νικητή της κλήρωσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 50% ανανέωση στους αντιδημάρχους με έντονο το "άρωμα" γυναίκας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Ηγουμενίτσα: 50% ανανέωση στους αντιδημάρχους με έντονο το "άρωμα" γυναίκαςΤο πρωί της Πέμπτης αναμένεται να ανακοινώσει ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, τις επικείμενες αλλαγές στη διοίκηση του δήμου, στα πρόσωπα των αντιδημάρχων και των προέδρων των οργανισμών του Δήμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thespro.gr, ο κ. Λώλος πρόκειται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο σχήμα, αντικαθιστώντας τουλάχιστον το 50% των αντιδημάρχων.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, θέσεις αντιδημάρχου φαίνεται πως θα καταλάβουν δύο γυναίκες και συγκεκριμένα οι κυρίες Τζέλλου και Τσώτου, φέρνοντας έντονα το "άρωμα" γυναίκας στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Σταθεροί θα παραμείνουν στις θέσεις τους οι μισοί σημερινοί αντιδήμαρχοι, αφού ο κ. Λώλος θέλει να συνεχίσει τη θητεία του, με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει τον πρώτο χρόνο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα να προσφέρουν, από θέσεις ευθύνης, στη συνολική διοίκηση του δήμου Ηγουμενίτσας..

Read More »
Ηγουμενίτσα: 50% ανανέωση στους αντιδημάρχους με έντονο το "άρωμα" γυναίκας Ηγουμενίτσα: 50% ανανέωση στους αντιδημάρχους με έντονο το "άρωμα" γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Ένα κρούσμα στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020

Ένα κρούσμα στη Θεσπρωτία

Ένα νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, θετικό είναι το δείγμα που λήφθηκε την Τρίτη από γυναίκα, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Από εχτές το βράδυ που έγινε γνωστό το θετικό δείγμα, έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της και ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σήμερα πάρθηκαν δείγματα από την οικογένεια της γυναίκας, περίπου 55 ετών, που ζει στην Ηγουμενίτσα.

Η γυναίκα δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και παραμένει καλά στην υγεία της, στην οικεία της.

Read More »
Ένα κρούσμα στη Θεσπρωτία Ένα κρούσμα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Εγγραφές στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας "Τιτάνη"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Εγγραφές στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας "Τιτάνη"


Η νέα τενιστική χρονιά ξεκινάει . 
Κάθε μέρα (Δευτέρα με Παρασκευή) 6-8 το απόγευμα, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6971849920 για πληροφορίες και εγγραφές . 
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη την ίδια ώρα μπορείτε να επισκεφθείτε και τις εγκαταστάσεις του Ομίλου . 

Εκ του Δ.Σ.
ο Πρόεδρος 
Κώτσιας Ευάγγελος


Read More »
Εγγραφές στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας "Τιτάνη" Εγγραφές στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσπρωτίας "Τιτάνη" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΑυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από ελληνικούς όσο και από ξένους ομίλους, έχει προσελκύσει η ιδιωτικοποίηση του 67% του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Είναι μάλιστα τέτοιο το ενδιαφέρον και οι διεργασίες, που ανάγκασε το ΤΑΙΠΕΔ, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα των υποψηφίων, να δώσει παράταση στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου, κατά δύο εβδομάδες.

Ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, γνωστός στην Ελλάδα από την ιδιοκτησία των Μινωικών Γραμμών, θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό. 
Άλλωστε είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. 
Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει γνωστό πως εκδήλωση ενδιαφέροντος πιθανόν θα καταθέσει και η Attica Group, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή και η βασική ανταγωνίστρια των Ιταλών στις γραμμές της Αδριατικής.

Τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό αξιολογεί ακόμα η γερμανική Förde Reederei Seetouristik, που δραστηριοποιείται στην Αλβανία, ενώ τελευταία ακούγεται ως ενδεχόμενη υποψήφια και η δανέζικη DFDS, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες να καλύπτει τις γραμμές της Τεργέστης με την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.
Read More »
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Κανονικά η ανακύκλωση στο Δήμο Φιλιατών

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Κανονικά η ανακύκλωση στο Δήμο ΦιλιατώνΕνημέρωση προς τους πολίτες:

Σας κάνουμε γνωστό ότι η ανακύκλωση του Δήμου Φιλιατών πραγματοποιείται κανονικά εβδομαδιαίως με ημέρα μεταφοράς την Παρασκευή.

Ας φροντίσουμε όλοι να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της κοινωνίας.

Από το Δήμο Φιλιατών
Read More »
Κανονικά η ανακύκλωση στο Δήμο Φιλιατών Κανονικά η ανακύκλωση στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020
Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και παράλληλα είχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Σελίδες