Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης 


Απάντηση προς την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, απέστειλε ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης, αναφορικά με την προσπάθεια εκδίωξής μου, από το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες του τριήμερου ο Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξήγαγε η ΟΛΗΓ Α.Ε.

Μια απάντηση γεμάτη από ανυπόστατα ψέματα αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτοντας αρκετές αλήθειες.
Πριν αναλύσουμε την απάντηση του κ. Πορφύρη, ας βάλουμε πρώτα τα πραγματικά γεγονότα στη σειρά τους.
Την περασμένη Τετάρτη στις 15.30 το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί η έναρξη του συνεδρίου. Μάλιστα η διοίκηση της ΟΛΗΓ, δηλαδή ο κ. Πορφύρης, μας είχε στείλει πρόσκληση για να παραβρεθούμε στο συνέδριο. Όπως και κάναμε. 


Στην αίθουσα του ξενοδοχείου, έφτασα στις 15.30, μαζί με τη συνάδελφό μου δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Βάσω Γκόρου. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι  μοναδικοί εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, ήμασταν εγώ για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ και του thespro.gr και η Βάσω Γκόρου για την ΕΡΤ.
Κατά τη διάρκεια της αναμονής για την έναρξη του συνεδρίου και ενώ βρισκόμασταν με τη συνάδελφο στο προθάλαμο της αίθουσας συνεδρίων, μας πλησίασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης και απευθυνόμενος προς εμένα, απαίτησε να βγω εκτός ξενοδοχείου και να πάω στο πεζοδρόμιο όπου είναι η θέση μου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Παρά την παρέμβαση της συναδέλφου η οποία προσπάθησε μάταια να πείσει τον κ. Πορφύρη για το λάθος της απαίτησής του, εξηγώντας μάλιστα ότι αν επιμείνει, τότε θα αποχωρήσει και η ίδια, εκείνος συνέχισε να απαιτεί την απομάκρυνσή μου. 
Τη συνέχεια την έχετε όλοι δει στο βίντεο που δημοσίευσα και το οποίο κατέγραψα φανερά με το δημοσιογραφικό μου εργαλείο, που είναι η κάμερα του κινητού μου.
Φυσικά η απαίτηση του διευθύνοντα συμβούλου, δεν με πτόησε και αφού ξεκίνησαν οι διαδικασίες του συνεδρίου, συνέχισα κανονικά τη δουλειά μου, βγάζοντας τις φωτογραφίες που χρειαζόμουν. Αφού άκουσα όλους τους χαιρετισμούς, αποχώρησα για άλλες εργασίες και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.


Πάμε τώρα να αναλύσουμε την απάντηση του κ. Πορφύρη.

Ψέμα πρώτο: "Όλα τα τοπικά μέσα και η ΕΡΤ 3 έδωσαν το παρόν σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση προς το σκοπό της -χωρίς παρεμβάσεις- ενημέρωσή τους". 
Τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης όπως προανέφερα, που ήταν παρών κατά την έναρξη των εργασιών, ήταν η ΕΡΤ και τα δύο μέσα που διαθέτω. Ούτε οι τοπικοί άρχοντες δεν ήταν εκεί...
Το "-χωρίς παρεμβάσεις- ενημέρωσή τους" δεν αξίζει να το σχολιάσουμε, αφού είναι ολοφάνερος ο τρόπος που φαντάζεται την αδέσμευτη δημοσιογραφία ο κ. Πορφύρης.

Αλήθεια πρώτη: "Μοναδική παραφωνία βεβαίως η παρουσία ιδιοκτήτη μέσου της Θεσπρωτίας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί εκ μέρους μου αγωγή στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια"
Πράγματι, ο κ. Πορφύρης μετά από δύο εξώδικα, έχει υποβάλει εναντίον μου αγωγή, με την οποία ζητάει 30.000€. 
Φυσικά και δεν μπόρεσε να με φοβίσει ώστε να σταματήσω το συνταγματικό μου δικαίωμα και υποχρέωση, να ελέγχω αυτούς που διοικούν δημόσιους οργανισμούς και διαχειρίζονται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Και στην τελική, το ότι κ. Πορφύρη έχετε απευθυνθεί στα δικαστήρια, αυτό δεν σας χρήζει αυτομάτως και δικαστή, ώστε να απαιτείτε την απομάκρυνση μου από ένα δημόσιο χώρο και μία δημόσια εκδήλωση στην οποία εσείς με προσκαλέσατε και την οποία διοργανώνει ένας δημόσιος οργανισμός.

Ψέμα δεύτερο: "Την ίδια «σπουδή» του εξακολούθησε και κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το οποίο βεβαίως δεν παρακολούθησε, ούτε ανέδειξε τα ζητήματα που πραγματεύεται, αρκούμενος μόνο στην παρουσία του εκτός της αιθούσης προκειμένου να διαμοιράζει αντίγραφα της «εφημερίδας» του στους προσκεκλημένους και τους πολίτες εν γένει που προσέρχονταν να παρακολουθήσουν." 
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω αποδεικνύουν πως και στην αίθουσα βρέθηκα και το ρεπορτάζ που ήθελα να κάνω, έκανα και εγώ κρίνω πότε και εάν θα το αξιοποιήσω. Οπότε δεν χρειάζεται να κάνετε τον "κόκορα" πως δεν με αφήσατε να μπω στην αίθουσα. Είδαν όλοι στο βίντεο το τί είστε.
Μαζί μου είχα 3 αντίτυπα της εφημερίδας μου, η οποία εκδίδεται εδώ και 28 συναπτά έτη. Εφημεριδάς είμαι κ. Πορφύρη, εφημερίδες μοιράζω. Δεν είμαι διευθύνων σύμβουλος για να μοιράζω αναθέσεις, ούτε εργολάβος δημοσίων έργων για να λαμβάνω αναθέσεις..Αλήθεια δεύτερη: "Είχε φροντίσει βεβαίως προηγουμένως, να προλάβει να εκδοθεί το φύλλο της Εφημερίδας του με τίτλο «το βουλιάξανε» και τη φωτογραφία μου σε πορτρέτο, ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις στους συνέδρους, οι οποίοι μπορούσαν από την αθέμιτη πράξη του αυτή να αναγιγνώσκουν συκοφαντίες περί σύνδεσης της διοργάνωσης αυτής με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, δήθεν αλόγιστων σπαταλών και εκατοντάδων δήθεν αδιαφανών αναθέσεων, όλα κατάφωρα ψευδή και συκοφαντικά."
Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που έχω ακούσει από εσάς. Το ότι το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μου για την κατακόρυφη πτώση των κερδών της ΟΛΗΓ, ήταν η πραγματική αιτία που σας έκανε να βγείτε εκτός εαυτού. Βέβαια, ούτε και σε αυτές τις αποκαλύψεις μου δεν έχετε απαντήσει. 
Οι αλήθειες ενοχλούν μου έλεγε ο πατέρας μου. Και φυσικά είχε δίκιο. 
Όσο για το ότι έσπευσα να τυπώσω την εφημερίδα μου πριν την έναρξη του συνεδρίου, να σας ενημερώσω κ. Πορφύρη πως τα τελευταία 6 χρόνια η εφημερίδα μου κυκλοφορεί κάθε Τρίτη. 
Δεν ήξερα πως θα έπρεπε να την κυκλοφορήσω μετά τη λήξη του συνεδρίου για να μην σας στεναχωρήσω. Όπως και το ότι θα πρέπει να στέλνω σε εσάς για έγκριση τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές.

Ψέμα τρίτο: "Δεν διαφωνώ, αντιθέτως υπερθεματίζω στην αναφερόμενη εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου πρόσκληση για ελευθερία καταγραφής των θεμάτων της περιοχής καθώς και την πρέπουσα διευκόλυνσή τους στο έργο τους, η οποία εκ μέρους μου είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη."
Αφού κ. Πορφύρη δεν διαφωνείτε και μάλιστα υπερθεματίζετε υπέρ της ελεύθερης καταγραφής των θεμάτων, γιατί ζητήσατε από εμένα να απομακρυνθώ από το συνέδριο. Είναι στο μόνο που δεν απαντάτε. Και τι να πείτε όταν όλη η Θεσπρωτία και όχι μόνο, σας είδε με τα μάτια της να μου το ζητάτε.

Κύριε Πορφύρη, επειδή κλείνετε την απάντησή σας προς την ΕΙΕΤ, αφήνοντας να εννοηθεί πως σας παγίδεψα με αθέμιτες μεθοδεύσεις και πρακτικές, μάθετε πως η μικρή κοινωνία της Θεσπρωτίας μας γνωρίζει όλους καλά. 
Αντιλαμβάνομαι τον πανικό στον οποίο έχετε περιέλθει αλλά θα σας συμβούλευα την επόμενη φορά, να αντιδράσετε πιο ψύχραιμα, ώστε να περισώσετε κάτι από την αξιοπρέπειά σας.
Προβληματιστείτε γιατί κανένας από τους τρεις δημάρχους της περιοχής καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης δεν πάτησαν το πόδι τους στη "μεγάλη σας γιορτή" και αφήστε τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους όπως κρίνουν αυτοί. 
Εάν θίγεστε μπορείτε πάντα να καταφύγετε στη δικαιοσύνη και όχι να προσπαθείτε να φιμώσετε τον τύπο με τέτοιες πρακτικές.

Θα κλείσω με μια Κρητική μαντινάδα "Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις". Και το ξεπέζεμα είναι πολύ κοντά Θανάση...

Ίσως και με μια αρχαιοελληνική ρήση: Αρχή άνδρα δείκνυσι... 

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του κ. Πορφύρη προς την ΕΙΕΤ:

Προς : ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 
ΘΕΜΑ : «Απάντηση Στην Καταγγελία Της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου» 

Την 15/09/2021 ξεκίνησαν οι εργασίες του τριήμερου ο Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξάγει η ΟΛΗΓ Α.Ε. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΜΣ «Οργάνωση, Λειτουργιά, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων»). 
Τα λιμάνια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο αλλάζουν συνεχώς και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. 
Οι τεχνολογικές εξελίξεις, ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, οι μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι επενδύσεις σε υποδομές στα λιμάνια και περιφερειακά αυτών, οι απαιτήσεις για συνέργειες στο χώρο των μεταφορών και τέλος η ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα απέναντι σε αναδυόμενους κινδύνους και έκτακτες συνθήκες (π.χ. πανδημίες) δημιουργούν την απαίτηση για συνέργειες ερευνητικών και επιστημονικών φορέων με τους οργανισμούς των λιμένων. 
Κρίθηκε συνεπώς επίκαιρο και σκόπιμο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να συνδιοργανώσει με τον Ο.Λ.ΗΓ. το 2ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο, το οποίο σκοπεύει στη συζήτηση και εξέταση των παραπάνω θεμάτων με συμμετοχή ομιλητών από τoν ελληνικό και διεθνή χώρο. Είναι απαραίτητο και βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας, να γνωρίζουν την πραγματικότητα. 
Όλα τα τοπικά μέσα και η ΕΡΤ 3 έδωσαν το παρόν σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση προς το σκοπό της -χωρίς παρεμβάσεις- ενημέρωσή τους. 
Μοναδική παραφωνία βεβαίως η παρουσία ιδιοκτήτη μέσου της Θεσπρωτίας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί εκ μέρους μου αγωγή στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια, για συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και εν γένει εναντίον της ΟΛΗΓ Α.Ε., περί δήθεν πρακτικών αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και «περίεργων» αναθέσεων, συνοδευόμενες όλες από αναρτήσεις του στα μέσα που διοικεί και διαχειρίζεται με τη φωτογραφία μου σε μεγέθυνση. 
Την ίδια «σπουδή» του εξακολούθησε και κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, το οποίο βεβαίως δεν παρακολούθησε, ούτε ανέδειξε τα ζητήματα που πραγματεύεται, αρκούμενος μόνο στην παρουσία του εκτός της αιθούσης προκειμένου να διαμοιράζει αντίγραφα της «εφημερίδας» του στους προσκεκλημένους και τους πολίτες εν γένει που προσέρχονταν να παρακολουθήσουν. 
Είχε φροντίσει βεβαίως προηγουμένως, να προλάβει να εκδοθεί το φύλλο της Εφημερίδας του με τίτλο «το βουλιάξανε» και τη φωτογραφία μου σε πορτρέτο, ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις στους συνέδρους, οι οποίοι μπορούσαν από την αθέμιτη πράξη του αυτή να αναγιγνώσκουν συκοφαντίες περί σύνδεσης της διοργάνωσης αυτής με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, δήθεν αλόγιστων σπαταλών και εκατοντάδων δήθεν αδιαφανών αναθέσεων, όλα κατάφωρα ψευδή και συκοφαντικά. 
Δεν διαφωνώ, αντιθέτως υπερθεματίζω στην αναφερόμενη εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου πρόσκληση για ελευθερία καταγραφής των θεμάτων της περιοχής καθώς και την πρέπουσα διευκόλυνσή τους στο έργο τους, η οποία εκ μέρους μου είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. 
Άλλωστε ο ΟΛΗΓ ουδέποτε διαχώρισε τα μέσα ως προς τις συνδρομές και την επιλογή για δημοσιεύσεις και ουδέποτε υπήρξε, αλλ’ ούτε και υφίσταται κανένας σκοπός παρεμπόδισης του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης. 
Η παγίδευση όμως ανθρώπων και προσωπικοτήτων/ κρατικών λειτουργών αθέμιτες μεθοδεύσεις και πρακτικές όπως οι παραπάνω, που παραβιάζουν συνταγματικά και άλλα ατομικά δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην προσωπικότητα και την αξία του ανθρώπου, θεωρώ ότι αποτελούν επίσης καταδικαστέο γεγονός το οποίο και σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας στο πλαίσιο της ηθικής και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας την οποία είμαι σίγουρος ότι συμμερίζεσθε. 
Στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση.

Αθανάσιος Πορφύρης
Read More »
Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης Παραδέχεται πως οι αποκαλύψεις μας είναι η αιτία για την προσπάθεια φίμωσης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Μέσα στο 2021 η λύση στη μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου στους Φιλιάτες

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: Μέσα στο 2021 η λύση στη μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου στους ΦιλιάτεςΕπιταχύνεται και θα συσταθεί μέχρι το τέλος του 2021 το Υποκατάστημα του Ελληνικού Κτηματολογίου στην Ηγουμενίτσα το οποίο θα ανήκει στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηπείρου, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης στον Βασίλη Γιόγιακα.
Στην τοπική αρμοδιότητα του νέου Υποκαταστήματος θα υπάγονται τα ακίνητα που σήμερα ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου – Κτηματολογικού Γραφείου Φιλιατών και του Υποθηκοφυλακείου – Κτηματολογικού Γραφείου Παραμυθιάς, τα οποία και θα καταργηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάργηση των Έμμισθων και Άμισθων Υποθηκοφυλακείων και η συγχώνευσή τους σε περιφερειακά κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα προβλέφθηκε με το Ν. 4512/2018 και βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.
«Με την επίσπευση της συγχώνευσης των Υποθηκοφυλακείων στη Θεσπρωτία δίνεται λύση στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας τους τελευταίους 7 μήνες λόγω της μη λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου στους Φιλιάτες. Η προσοχή μας στρέφεται τώρα στην τήρηση των χρόνων που έχει δώσει το Κτηματολόγιο», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Μέσα στο 2021 η λύση στη μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου στους Φιλιάτες Βασίλης Γιόγιακας: Μέσα στο 2021 η λύση στη μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου στους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Είχε κρυμμένους στο φορτίο 9 μετανάστες

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
Είχε κρυμμένους στο φορτίο 9 μετανάστεςΣτη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών καθώς και του 26χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα, ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου, ανάμεσα στο χώρο του φορτίου, τους εννέα (09) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Είχε κρυμμένους στο φορτίο 9 μετανάστες Είχε κρυμμένους στο φορτίο 9 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΚινητικότηταςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας με στόχο την προαγωγή ενός τρόπου ζωής πιο δραστήριου και φιλικού προς το περιβάλλον συμμετέχει και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με μια σειρά υπαίθριων δράσεων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.
Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το έτος 2021 είναι «Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα». Η επιλογή του φετινού θέματος αποτίνει φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη – και ο κόσμος – καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19. Αντικατοπτρίζει δε, τις δυνατότητες για αλλαγή που προκύπτουν από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί θεσμό, που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Το σύνθημα, φέτος είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών πόλεων παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς και να δείξουν ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την υγεία των άλλων μέσω της επιλογής του τρόπου μετακίνησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκαν με συνέργεια οι ακόλουθες υπαίθριες δράσεις:

1. Σάββατο, 18/09/2021 (8:00 – 11:00)

Κωπηλατικές βόλτες στον κόλπο της Ηγουμενίτσας με τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας.

2. Δευτέρα, 20/09/2021 (15:00 – 20:00)

Ομορφαίνουμε τη μεγάλη παιδική χαρά στην παραλιακή με τα Κ.Δ.Α.Π. «ΔΙΑΥΛΟΣ» & «ΑΡΙΩΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

3. Τρίτη, 21/09/2021 (9:00)

Η ομάδα του Κ.Α.Π.Η. περπατά με ασφάλεια στο δασάκι της Ηγουμενίτσας και γνωρίζει το Ενετικό Κάστρο.

4. Τρίτη, 21/09/2021 (17:00)

Τοποθετούμε πινακίδες μέτρησης απόστασης στον ποδηλατόδρομο της 49 Μαρτύρων, με μηνύματα και πληροφορίες για την άσκηση και την υγεία, παρέα με τις ομάδες «ΕΡΜΗΣ VOLLEY» & «ΚΑ.Ε. ΠΡΩΤΕΑΣ BASKET».

5. Τετάρτη, 22/09/2021 (18:30) Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ»

Ποδηλατάδα στο παραλιακό τμήμα της πόλης με προορισμό το Δρέπανο, παρέα με φίλους και τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος».
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμος Ηγουμενίτσας: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΝΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΗΠΙΑ , ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ

- Την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο, εν μέσω πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας μετέτρεψε τον εκπαιδευτικό σε όργανο σώματος ασφαλείας, που έκανε έλεγχο στους μαθητές του, αν έφεραν την ταυτότητα self test και τον υποχρέωνε να τον αποβάλει σε περίπτωση μη επίδειξης της εν λόγω ταυτότητας,

- Αδιαφόρησε για τις εκκλήσεις των εκπαιδευτικών για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και την αξιοποίηση για το λόγο αυτό αιθουσών που ανήκουν σε δημόσιους φορείς ή ευέλικτο ωράριο, που θα αξιοποιούσε και τις απογευματινές ώρες,

- Μετέτρεψε τις οικείες μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχολικές αίθουσες με τη διαδικασία τηλεκπαίδευσης, παρά την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής από πλευράς και μαθητών και εκπαιδευτικών, αφήνοντας μάλιστα τους δεύτερους ακάλυπτους σε ό,τι έχει σχέση με την επιμόρφωση.

ΤΩΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, αμετανόητο το Υπουργείο Παιδείας και συνεχίζοντας την παραπάνω τακτική, αφού εξόντωσε ηθικά και οικονομικά τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των μαθητών (αγορά υπολογιστών, αυξημένες ανάγκες των οικογενειών σε θέρμανση, για τουλάχιστον 6 ώρες καθημερινά, συμπεριλαμβανομένης της ανεργίας και της οικονομικής δυσπραγίας πολλών γονέων λόγω lock down), θεωρεί ως βασική λύση τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών και μαθητών. Όταν, μάλιστα, σύμφωνα με την Επιτροπή Ειδικών οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν και νοσηλεύονται.

Δε διστάζει μάλιστα να εκβιάζει και, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, να τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς, εκείνους, δηλαδή, στους οποίους έδινε πριν συγχαρητήρια για την αξιέπαινη προσπάθειά τους να κρατηθεί το ελληνικό σχολείο όρθιο μέσα στη διάλυση που επέφερε η πανδημία και η διαχείρισή της. Τους τιμωρεί αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και μάλιστα τους καλεί να εξοντωθούν ακόμη περισσότερο ηθικά και οικονομικά.

- Ηθικά διότι θα επιβληθεί ένας ιδιότυπος διαχωρισμός μέσα στους συλλόγους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών και

- οικονομικά διότι, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, θα επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα από rapid εργαστηριακό test, το οποίο θα επιβαρύνει τους ίδιους το λιγότερο 20 ευρώ την εβδομάδα, σύνολο τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα.

- Παράλληλα, πιέζει τα εργαστήρια, τα οποία θα δεχτούν μεγάλο φόρτο εργασίας, με κίνδυνο να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αλλα πιέζει και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών στην ανεύρεση εργαστηρίων η φαρμακείων τα οποία μπορεί να βρίσκονται μακριά από τις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σ΄ αυτά, μάλιστα δύο φορές εβδομαδιαίως, να καθίσταται από ψυχοφθόρα και αντιπαραγωγική για τη δημιουργική εργασία ενός εκπαιδευτικού, έως αδύνατη, ενώ, παράλληλα, επικρέμεται διαρκώς πάνω από το κεφάλι του η σπάθη της αναστολής οποιανδήποτε στιγμή το αποφασίσει η Κυβέρνηση.

Ο εμβολιασμός, οφείλει να είναι δικαίωμα και αγαθό για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικότητα, σύμφωνα και με τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες, υπογεγραμμένες και από τη χώρα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
1. Με ήπια και στοχευμένα μέτρα, που δεν θα διαταράσσουν το σχολικό βίο και δεν θα επιβαρύνουν την ψυχολογία μαθητών και εκπαιδευτικών.
2. Δωρεάν, μη επεμβατικό τεστ, για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Σε όλα τα ευνομούμενα κράτη του κόσμου, οι συνθήκες υγιεινής μέσα στους εργασιακούς χώρους επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον εργοδότη.
3. Τήρηση κανόνων υγιεινής και μέτρων καθαριότητας σε καθημερινή βάση, πράγμα που συνεπάγεται τη διατήρηση, αν όχι την αύξηση, των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων
4. Μείωση των μαθητών ανά αίθουσα και διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων, με παράλληλη αξιοποίηση είτε διπλού ωραρίου πρωί – απόγευμα, είτε με την αξιοποίηση δημοσίων χώρων – αιθουσών ανά Δήμο
5. Στήριξη της παραμελημένης πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε να παραμένουν τυχόν νοσούντες συνάδελφοι ή μαθητές στο σπίτι τους, με τη φροντίδα θεράποντος ιατρού και φαρμακευτικής αγωγής, χωρίς να αναγκάζονται να καταφεύγουν στα πιεζόμενα νοσοκομεία.
6. Την άμεση θέση και υποστήριξη της ΟΛΜΕ σε όλα τα παραπάνω ζητήματα. Η τοπική ΕΛΜΕ αρκέστηκε να μας πει περί μαζικού και καθολικού εμβολιασμού, υποκρύπτοντας έτσι την επιθυμία της για υποχρεωτικότητα…

Οι παλινωδίες των ειδικών, του Υπουργείου Παιδείας αλλά και όλης της κυβέρνησης περί μασκών, ατομικών τεστ, τηλεκπαίδευσης, εγκλεισμού στα σπίτια, με όλες τις ελλείψεις και τις παραλείψεις, έφεραν στο πρόσφατο παρελθόν δυστοπία, που έρχεται σήμερα να συμπληρωθεί με υποχρεωτικότητες και εκβιασμούς.

Το ελληνικό σχολείο είναι τόπος γνώσης, διάδρασης, δημοκρατίας και ελευθερίας. Η ελεύθερη θέαση του κόσμου είναι το μάθημα που θέλουμε για τους μαθητές μας και ο τρόπος εργασίας για τους συναδέλφους μας. Κάθε είδους καταναγκασμός, που υπερσκελίζει το ηθικό καθήκον του πολίτη προς το σύνολο και προσβάλλει την αυτοδιάθεση και το αυτεξούσιο του ανθρώπου, δεν έχει θέση σε ελεύθερες κοινωνίες με ελεύθερους πολίτες.

Η τακτική του διχασμού σε εμβολιασμένους – υπάκουους - ακίνδυνους και ανεμβολίαστους – ανυπάκουους – επικίνδυνους πολίτες, όπως προβάλλονται από τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ, οδηγεί σε υιοθέτηση εφιαλτικών πρακτικών και αναμοχλεύει μνήμες οδυνηρές στην ιστορία της διεθνούς κοινότητας .

Οι κομματικές αγκυλώσεις δεν έχουν θέση στο θέμα αυτό και καταδικάζουμε οποιαδήποτε θέση περί μαζικών και καθολικών εμβολιασμών, με οριζόντιο τρόπο, στην κοινωνία. Ζητάμε μια κοινωνία ελεύθερη, ένα σχολείο ελεύθερο και ασφαλές για τη δημιουργία μαθητών με δημοκρατική συνείδηση.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες υπάρχουν λύσεις και προσεγγίσεις των προβλημάτων. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς υπαλλήλους, που δίνουν την μάχη τους με τις αναστολές εργασίας, καθώς και σε όλους εκείνους που θέλουν να έχουν το δικαίωμα επιλογής για τις ιατρικές πράξεις στον οργανισμό τους. Η πατερναλιστική πολιτική είναι μιας άλλης ξεπερασμένης και ξεχασμένης εποχής... Στον 21ο αιώνα η λογική δεν μπορεί να βαδίζει ξεχωριστά από τον ανθρωπισμό, η ασφάλεια των πολιτών μακριά από τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δωρεάν δημόσια υγεία μακριά από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…

Ζητάμε τη στήριξη των γονέων, ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΩ, ΑΥΡΙΟ ΕΣΥ.
Read More »
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

50 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο σήμερα στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
50 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο σήμερα στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 8
ΠΕ Ιωαννίνων 29
ΠΕ Πρέβεζας 10


Read More »
50 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο σήμερα στη Θεσπρωτία 50 τα κρούσματα στην Ήπειρο - Μονοψήφιο νούμερο σήμερα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Για έλεγχο της Μητρόπολης Παραμυθιάς από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος κάνουν λόγο δημοσιεύματα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
Για έλεγχο της Μητρόπολης Παραμυθιάς από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος κάνουν λόγο δημοσιεύματαΓια έλεγχο της Μητρόπολης Παραμυθιάς από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος το αμέσως επόμενο διάστημα, κάνει λόγο σε άρθρο της, η ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων orthodoxtimes.gr με το άρθρο αναπαράγεται και από άλλες θρησκευτικές ιστοσελίδες οπως το “Βήμα της Ορθοδοξίας”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αρμόδιες ελεγκτικές αρχές έχουν ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο και σύντομα – αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη- κλιμάκια ελέγχου δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα κάνουν φύλλο και φτερό την Μητρόπολη Παραμυθιάς. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά πως “είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος. Το τι ακριβώς θα βρουν και ποια θα είναι η πορεία των ερευνών και που θα καταλήξουν συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αρμοδιότητα των αρχών”.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα, το οποίο πρέπει να σημειώσουμε πως δεν υιοθετούμε ότι αναφέρεται σε αυτό και πως οι αρθρογράφοι του, δεν αποκαλύπτουν τα στοιχεία στα οποία στηρίζονται:

Η αδυναμία αρκετών, πια, Μητροπολιτών να διοικήσουν τις επαρχίες τους δεν είναι νέο φαινόμενο. Το πρόβλημα «μητροπολιτικής ακυβερνησίας» παραμένει έντονο σε πολλές Μητροπόλεις.

Κάποιοι αρχιερείς είχαν την γενναιότητα να υποβάλλουν την παραίτησή τους, βλέπε την περίπτωση του Μητροπολίτη Θήρας. Άλλοι, να ζητήσουν την τοποθέτηση έξαρχου, όπως έκανε ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου, όταν διαπίστωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν.

Υπάρχει και η περίπτωση, λένε, του Μητροπολίτη Φλωρίνης, ο οποίος πιστεύει πως ολοκλήρωσε το έργο του και ήρθε η ώρα να δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους.

Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, τα «περιβάλλοντα» φαίνεται ότι παραμένουν ισχυρά και κρατούν τον Μητροπολίτη, σώνει και καλά, στην καρέκλα του.

Περιβάλλοντα που αποτελούνται από πρόσωπα που συνδέονται με τον Μητροπολίτη με σχέσεις πολυετούς συνεργασίας ή έχουν δεσμούς αίματος.

Συγκρατήστε όσα γράφω τώρα, γιατί αν τον Οκτώβριο έχουμε την εκλογή πέντε Μητροπολιτών τον προσεχή Φεβρουάριο θα έχουμε ακόμη πέντε. Μητροπόλεις που θα ελευθερωθούν λόγω παραιτήσεων ή άλλων εκκλησιαστικών εξελίξεων. Όχι κατ’ ανάγκη βιολογικής απώλειας των αρχιερέων. Γι’ αυτά θα σας ενημερώσω προσεχώς.

Οι πληροφορίες μου δεν χωρούν αμφισβήτηση. Μαθαίνω πως οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές έχουν ενημερώσει την Ιερά Σύνοδο και σύντομα – αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη- κλιμάκια ελέγχου δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα κάνουν φύλλο και φτερό την Μητρόπολη Παραμυθιάς.

Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο της εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος. Το τι ακριβώς θα βρουν και ποια θα είναι η πορεία των ερευνών και που θα καταλήξουν συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αρμοδιότητα των αρχών.

Στην επαρχία της Παραμυθιάς βοά ο τόπος πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την βιολογική αδυναμία του Μητροπολίτη κ. Τίτου και λειτουργούν χωρίς μέτρο. Εκμεταλλευόμενοι την υπογραφή του Μητροπολίτη. Ενός σεβαστού προσώπου που δυσκολεύεται όχι μόνο ο άνθρωπος να διοικήσει αλλά και να επικοινωνήσει με τους γύρω του.
Read More »
Για έλεγχο της Μητρόπολης Παραμυθιάς από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος κάνουν λόγο δημοσιεύματα Για έλεγχο της Μητρόπολης Παραμυθιάς από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος κάνουν λόγο δημοσιεύματα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
8 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 159 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 67 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 16.797 rapid test και ανευρέθηκαν 343 θετικά (2.04%). Από τις 343 περιπτώσεις, οι 161 αφορούν άνδρες και οι 182 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.10 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
128 rapid test με 8 θετικά (6.25%) αφορούν σε 4 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 60 έτη

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΥΒΟΤΑ
27 αρνητικά rapid test
Read More »
8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 8 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 47χρονης στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
Σύλληψη 47χρονης στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη μίας 47χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 47χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 47χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Πρόστιμα σε πελάτες και καταστήματα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021
Πρόστιμα σε πελάτες και καταστήματαΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (17-09-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (28) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

(14) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων (-8- ύψους -300- ευρώ και -6- ύψους -150- ευρώ), ως εξής:
-6- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-6- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(14) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή προστίμων, ως εξής:

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (3) εργαζομένους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (4) πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
Πρόστιμο -2.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας (7) ημερών σε κατάστημα για εξυπηρέτηση πελάτη σε εσωτερικό χώρο στερούμενου πιστοποιητικού εμβολιασμού / νόσησης
Πρόστιμο -300- ευρώ σε πελάτη καταστήματος στερούμενου πιστοποιητικού εμβολιασμού / νόσησης
Πρόστιμο -300- ευρώ σε εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων για μη χρήση μάσκας

· Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:
Πρόστιμο -300- ευρώ σε (2) πελάτες καταστημάτων για μη χρήση μάσκας Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμα σε πελάτες και καταστήματα Πρόστιμα σε πελάτες και καταστήματα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Σελίδες