Από τον Ηρακλή Φιλιατών στην ΑΕΚ o 17χρονος Μηνάς Στεργίου

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Aνακοίνωση της AEK BC για την απόκτησή του:

"H προσπάθεια ενίσχυσης των Τμημάτων Υποδομής Καλαθοσφαίρισης με το βλέμμα στο μέλλον της «Βασίλισσας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό και η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Μηνά Στεργίου (17 χρ., 1μ.90), μέλος των εθνικών ομάδων και μέχρι πρότινος αθλητή του Ηρακλή Φιλιατών.

Η ΑΕΚ καλωσορίζει τον Μηνά στην οικογένειά της."
Από τον Ηρακλή Φιλιατών στην ΑΕΚ o 17χρονος Μηνάς Στεργίου Από τον Ηρακλή Φιλιατών στην ΑΕΚ o 17χρονος Μηνάς Στεργίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ένας νεροκότσιφας στον ποταμό Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016
video

Ένας νεροκότσιφας στον ποταμό Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Ένας νεροκότσιφας στον ποταμό Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Τουρίστες ψάχνουν τη Vola, για να πάνε στα Σύβοτα

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν πλησίον της αρχής της Εγνατίας, στο Λαδοχώρι, οι επιβάτες ενός τροχόσπιτου με Αυστριακές πινακίδες σταμάτησαν να με ρωτήσουν πως θα πάνε στη Vola . 
 
Το gps που είχαν ήταν στα Αγγλικά αλλά στη διασταύρωση δεν υπήρχε καμία πινακίδα που να γράφει Vola. 
 
Τους εξήγησα ότι κάποιο λάθος υπάρχει στο gps τους και ότι η σωστή ονομασία είναι ΣΥΒΟΤΑ ή SIVOTA. 
 
Στη συνέχεια ψάχνοντας στον υπολογιστή μου διαπίστωσα ότι η επίσημη ονομασία στα Αγγλικά για την GOOGLE, των Συβότων του Θουκιδίδη του 433 πχ, είναι η Αλβανοτσάμικη ονομασία VOLA . 
 
 
 
Στις εικόνες βλέπετε διαφημιστικά από τουριστικά γραφεία αλλά και οι ίδιοι μπορείτε να μπείτε στο google earth και να δείτε πως γράφονται τα Σύβοτα στα Αγγλικά. 
 
Ελπίζω ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας να στείλει μια διαμαρτυρία στη GOOGLE τονίζοντας ότι στο Δήμο μας δεν έχομε καμία περιοχή που να ονομάζεται VOLA και ότι τα ΣΥΒΟΤΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ .
 
Χ.Σ. 

Σ.Σ. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε επισημάνει με επιστολή και η Κίνηση Ενεργός Πολίτης για την Ηγουμενίτσα, στις 18/4/2016 (Δείτε ΕΔΩ), προς τους Βουλευτές Θεσπρωτίας κο Μάριο Κάτση και κο Βασίλειο Γιόγιακα , τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας  και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
Τουρίστες ψάχνουν τη Vola, για να πάνε στα Σύβοτα Τουρίστες ψάχνουν τη Vola, για να πάνε στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Καταστροφή πινακίδων του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Αμμουδιά

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016Για δεύτερη φορά οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης, στις 04-07-2016, εντόπισαν κατεστραμμένες πινακίδες με σήμανση την απαγόρευση κυνηγιού, στην περιοχή της Αμμουδιάς. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν δύο διαλυμένες πινακίδες στο Έλος της Αμμουδιάς, μια ριγμένη στο έδαφος ενώ η δεύτερη είχε απομακρυνθεί από την περιοχή. 
 
 
Ο Φορέας Διαχείρισης προέβη στην τοποθέτηση συνολικά 84 πινακίδων στις περιοχές ευθύνης του, με βασικό σκοπό την έγκυρη πληροφόρηση – ενημέρωση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των προστατευόμενων περιοχών και παράλληλα την ανάδειξή τους καθώς παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό, πολιτιστικό και αισθητικό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και πινακίδες που τοποθετήθηκαν στα όρια των περιοχών απαγόρευσης του κυνηγιού με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των κυνηγών που κάνουν χρήση της περιοχής. 
 
 
Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια καθώς πρόκειται για αδικαιολόγητη καταστροφή δημόσιας περιουσίας αφού οι πινακίδες αφενός τοποθετήθηκαν σε δημόσιες εκτάσεις και αφετέρου η τοποθέτησή τους δεν παρεμποδίζει την άσκηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή, ούτε επιφέρει αλλαγή στα όρια των ζωνών προστασίας και στις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτές. 
 
 
Παρότι η ίδια ενέργεια έχει επαναλειφθεί στην ευρύτερη περιοχή (Βαλανιδοράχη), και κατά το παρελθόν, θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, και αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών, χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή τους και αποτελεί στάση ευθύνης ο σεβασμός στις δράσεις που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Καταστροφή πινακίδων του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Αμμουδιά  Καταστροφή πινακίδων του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Αμμουδιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

"Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

 
 
Φθινόπωρο του 1946. Οι πρώτες νύχτες στο οικοτροφείο της Παραμυθιάς, αξέχαστες. 
 
Η πόλη την περίοδο της κατοχής και του μεταπολέμου, αποτέλεσε φάρο μόρφωσης για όλο το νομό. 
 
Το μοναδικό γυμνάσιο φιλοξενούσε μαθητές από όλη την Θεσπρωτία και από περιοχές του Φαναρίου και των Ιωαννίνων.

Ένας από τους μαθητές ήταν και ο Θεόδωρος Κώτσιος από το πλαίσιο Θεσπρωτίας. Ο Θεόδωρος συγκέντρωσε όλες τις αναμνήσεις του από την Παραμυθιά και το οικοτροφείο και έκδωσε με τον εκδοτικό οίκο «το βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ», το βιβλίο «Τα παιδιά του Οικοτροφείου».

Αναμνήσεις, βιώματα και συναισθήματα συγκεντρωμένα σε 240 σελίδες, σε ένα εξαιρετικό αφήγημα με λαογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Το πραγματικό σκηνικό είναι το Οικοτροφείο της Παραμυθιάς κι όλα τα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου. Είναι ένα οδοιπορικό σε μια εποχή που άφησε σημάδια στον τόπο μας. Ένα κοίταγμα στον άνθρωπο που ξεπέρασε τα σύνορα της λογικής. Ένα βλέμμα σε μια γενιά που πορεύτηκε μέσα στη φωτιά και στο σίδερο, σε μια γενιά που φορτώθηκε πόνους και καημούς που δεν γιατρεύονται.

Το βιβλιο κυκλοφόρησε και ο Θεόδωρος Κώτσιος, μας έκανε την τιμή να το στείλει στην Paramythia-online.gr
 
Μέσα σε 24 ώρες, οι 240 σελίδες ήταν παρελθόν.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδω
"Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς "Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016
Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Σουλίου Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ιδιόχειρη έκθεση το 1943 του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, που ζούσε στην Παραμυθιά, για τους Τσάμηδες

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

 
 
Διασώθηκε πολύτιμη, ιδιόχειρη έκθεση για τους Τσάμηδες, γραμμένη στις 23 Δεκεμβρίου 1943, του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, ο οποίος, αν και κατάγονταν από τα Καλάβρυτα, ζούσε μόνιμα από το 1922 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: 
"Εν τω Νομώ Θεσπρωτίας εν συνόλω 60.000 κατοίκων, υπάρχει η Μουσουλμανική Μειονότης εκ 18.000 εξισλαμισθέντων κατά τον 18ο αιώνα ομογενών. 
Τούρκοι όντες την εθνικότητα οι πλείστοι τούτων και προς την Τουρκίαν κατευθυνόμενοι οσάκις απεδήμουν, διετήρησαν τους μετά ταύτης δεσμούς και μετά την ίδρυσιν του Αλβανικού Κράτους. 
Πλην έχοντες συμφέρον να εξαιρεθώσι της ανταλλαγής πληθυσμών, επεκαλέσθησαν το πρώτον, το 1924, Αλβανικήν καταγωγήν και εθνικότητα και επέτυχαν την εξαίρεσίν των από της ανταλλαγής, δια πράξεως της Μ. Επιτροπής. 
Είτα, το 1926, επί Κυβερνήσεως Παγκάλου, απέσπασαν δήλωσιν του Υπουργού Λουκά Ρούφου, δι' ης ανεγνωρίζοντο ως Αλβανική Μειονότης Τσαμουριάς και ήρξατο πλέον να ενδιαφέρεται δια τούτους ενεργώς η Αλβανική Κυβέρνησις, υποστηρίζουσα παράπονά των εις την Κοινωνίαν των Εθνών, και ζητούσα την ίδρυσιν Αλβανικών Σχολείων. 
Τον Απρίλιο του 1943 οι Μουσουλμάνοι οπλίζονται επισήμως υπό των Ιταλών και αναλαμβάνοσι μετά τούτων επιχειρήσεις κατά των ανταρτών. 
Κατά τας αρχάς Αυγούστου 1943, ότε οι Γερμανοί επιχειρούσι την εκκαθάρισιν της κοιλάδας του Αχέροντα (Φανάρι), ένοπλοι συμμορίαι Μουσουλμάνων εξ΄ Ηγουμενίτσης, Μαργαριτίου και Παραμυθίας, υπό την αρχηγίαν των αδελφών Μαζάρ και Νουρή Ντίνο, συμπράττουσι μετά των Γερμανών εις την εκστρατείαν, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξεν η πυρπόλησις υπερτριάκοντα χωρίων, ο φόνος υπέρ τριακοσίων ομογενών, η απαγωγή εκατοντάδων ομήρων εις Ιωάννινα, ο βιασμός και η απαγωγή νεανίδων εις τουρκικά χαρέμια και η λεηλάτησις όλου του κινητού πλούτου της ευφορωτάτης πεδιάδας του Φαναρίου. 
Οι Γερμανοί την 27ην Σεπτεμβρίου 1943 συλλαμβάνουσι 55 Προκρίτους εις την Παραμυθίαν, εξ ων εκτελούσι, την 29ην 9ου 1943, 49. 
Εις τα συλλήψεις ταύτας συνέπραξαν, καθώς και εις τας εκτελέσεις και οι Μουσουλμάνοι Παραμυθίας, οίτινες εσκύλλευσαν και τα πτώματα των εκτελεσθέντων. 
Τοιουτοτρόπως, κατώρθωσαν να περιέλθη εις χείρας των πάσα η έκτασις του Νομού Θεσπρωτίας, την οποία καρπούνται πλέον ως ιδία. 
Και καθ' ον χρόνον τα ελληνικά γθναικόπαιδα μαστίζονται υπό της πείνας, του ψύχους και των ασθενειών εις τα σπήλαια και τας τρώγλας των ορέων, οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες θησαυρίζουσι εκ των εγκαταλειφθεισών εις χείρας των περιουσιών. Μυθώδη είναι τα ποσά, άτινα σπαταλώσιν εις Ιωάννινα. 
Η νάρκη του πλούτου και η χλιδή ως και το πάθος της εκδικήσεως, δεν τοις επέτρεψε να σκεφθώσι ποτέ τας συνεπείας των εγκλημάτων των. 
Υπολογίζουσιν εις φυγήν μετά των Γερμανών.... 
Δια της παρούσης εκθέσεως πενιχράν μόνον εικόνα δίδομεν της καταστάσεως, ήτις εδημιουργήθη εν Θεσπρωτία εκ μέρους της μειονότητος αυτής. 
Θα εχρειάζοντο τόμοι ολόκληροι δια να περιγραφώσι τα εγκλήματα των νεωτέρων αυτών γενιτσάρων εις βάρος της φυλής μας. 
Το σπουδαίον όμως είναι ότι μετριώνται μόνον εις τα δάκτυλα όσοι δεν μετέσχον εις τα εγκλήματα ταύτα. 
Η δράσι εναντίον μας υπήρξε ομαδική, εκδηλωθείσα μετά φανατισμού, τον οποίον υπεβοήθησαν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί.
Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ιδιόχειρη έκθεση το 1943 του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, που ζούσε στην Παραμυθιά, για τους Τσάμηδες Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ιδιόχειρη έκθεση το 1943 του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, που ζούσε στην Παραμυθιά, για τους Τσάμηδες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

69χρονος έχασε την ζωή του στην θάλασσα

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε στις 13:30, από την θάλασσα στην Λούτσα Πρέβεζας, ένας 69χρονος, έλληνας ο οποίος έκανε τις διακοπές του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
 
Την προανάκριση ενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

69χρονος έχασε την ζωή του στην θάλασσα  69χρονος έχασε την ζωή του στην θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 25, 26 και 20 χρονών, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό του οικείου λιμένα εξωτερικού, διότι έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Συμβολή του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αποβίβαση 13χρονου ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό αποβίβασης 13χρονου αλλοδαπού επιβάτη από το Κ/Ζ SINFONIA σημαίας Παναμά το οποίο έπλεε νοτιοδυτικά ν.Κέρκυρας.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφεραν στο λιμένα Λευκίμμης ν. Κέρκυρας απ' όπου στην συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Συμβολή του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αποβίβαση 13χρονου ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου Συμβολή του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αποβίβαση 13χρονου ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

ΣΥΒΟΤΑ, η «Καραϊβική της Μεσογείου»

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Κάποιοι χαρακτηρίζουν την περιοχή ως η «Καραϊβική της Ελλάδος», ενώ άλλοι λίγο πιο φιλόδοξοι περνούν τα σύνορα της χώρας και τα Σύβοτα γίνονται «Καραϊβική της Μεσογείου»!

Σας φαίνεται υπερβολικό; Εμείς σας παρουσιάζουμε τα Σύβοτα μέσα από φωτογραφίες και τα συμπεράσματα δικά σας!

Περίπου μισή ώρα μακριά από την Ηγουμενίτσα βρίσκονται τα μαγευτικά καταπράσινα Σύβοτα. Το «Μονακό» ή αλλιώς το μικρό κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας.


Από την πρώτη στιγμή το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο μαγεύει το μάτι του επισκέπτη. Τα Σύβοτα είναι χτισμένα γύρω από ένα θαλάσσιο κόλπο στον οποίο σχηματίζονται μικρά νησάκια σαν φιόρδ.


Τα Σύβοτα είναι ένα μικρός παραθαλάσσιος οικισμός που πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστός. Γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά, που αγκαλιάζονται με το καταπράσινο τοπίο, δεμένα αρμονικά σε μία παραδεισένια ατμόσφαιρα είναι οι εικόνες που συνθέτουν ένα άκρως ειδυλλιακό τοπίο και δελεάζουν ακόμη και τον πιο δύσπιστο επισκέπτη να το επισκεφθεί.


Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Η ιστορία συνδέει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από το Θουκυδίδη «Σύβοτα νησιά», μεταξύ των οποίων έγινε το 433 π.Χ. ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

Το όνομα του οικισμού κατά τη τουρκοκρατία ήταν Μούρτος το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 50.

Η σημαντικότητα του παρελθόντος κατάφερε να κρατηθεί μέχρι και σήμερα. Τα Σύβοτα αποτελούν αφετηρία για μια εξόρμηση στα μνημεία της Ηπείρου, όπου θα μείνει πραγματικά ανεξίτηλη στη μνήμη όλων όσων τη δοκιμάσουν.

Παραλίες


Μπέλα Βράκα
Δύο παραλίες σε μία! Η παραλία βρίσκεται στην ουσία στο νησάκι Μουρτεμένο. Περνάτε στο νησί διασχίζοντας την θάλασσα με τα πόδια, όπου το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο.


Μέγα Αμμος
Η Μέγα Άμμος απλώνεται λίγο έξω από το χωριό. Με καθαρά και πολύ δροσερά νερά, η παραλία είναι μεταξύ των πιο διάσημων των Συβότων. Είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, οπότε πάρτε μόνο πετσέτα!


Μικρή Άμμος

Ο παράδεισος της νεολαίας των Συβότων και της Ηγουμενίτσας! Το bar που λειτουργεί στην παραλία έχει μετατρέψει την παραλία στο hot spot του νομού! Ωστόσο μην σας τρομάζει το beach bar, τα νερά της παραμένουν τρομερά καθαρά, σε απίστευτη απόχρωση πράσινου και μπλε!


Μέγα Ντράφο
Φεύγοντας και από την Μικρή Άμμο με κατεύθυνση την Πέρδικα θα βρείτε την παραλία Μέγα Ντράφο. Η παραλία έχει άμμο και βότσαλα, ενώ απέναντι της βρίσκεται η Μικρή Ντράφος, λίγο πιο απόμερη και με ελάχιστο κόσμο.

Η πισίνα

Η παραλία όνειρο. Αν ζηλέψατε έστω και για ένα λεπτό την παραλία στην ομώνυμη ταινία, όπου πρωταγωνιστούσε ο Leonardo di Caprio, εδώ θα μηδενίσετε ότι έχετε δει στο παρελθόν. Τα διαυγή νερά σας καλούν για ατελείωτες βουτιές μέσα της! Βέβαια, η πισίνα δεν είναι έτσι απλά προσβάσιμη σε όλους, θα πρέπει να πάρετε καραβάκι από το χωριό των Συβότων και να πάτε! Είναι τελείως ανοργάνωτη και με ελάχιστη σκιά!

ΣΥΒΟΤΑ, η «Καραϊβική της Μεσογείου» ΣΥΒΟΤΑ, η «Καραϊβική της Μεσογείου» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Συνεχίζει η αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα Σύβοτα

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Σε συνέχεια της καταγγελίας στης 16/06/2016 (δείτε την εδώ και δημοσιευμένη http://www.thespro.gr/2016/06/blog-post_565.html ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η κατάσταση όχι απλά παραμένει η ίδια, αλλά μέρα με την μέρα χειροτερεύει διότι τώρα πλέον είμαστε στα μέσα καλοκαιριού, οι επισκέπτες είναι πολλοί περισσότεροι και συνεπώς οι ανάγκες μεγαλύτερες. Είναι απαράδεκτες οι εικόνες αυτές που αντικρίζουν οι επισκέπτες, αλλά το ίδιο αισθανόμαστε και εμείς ως κάτοικοι και επαγγελματίες.

 

Δεν θα πρέπει να καταγγέλλουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την αδιαφορία του, διότι αυτά που καταγγέλλουμε είναι αυτονόητα και δεδομένα ότι πρέπει να τα παρέχει και να φροντίζει να τα διευθετεί. Είναι στις αρμοδιότητες του, έχει ευθύνη, είναι υπόλογος και εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα.

 

Δεν γίνεται συνεχώς εθελοντικές ομάδες, ή ακόμα και μεμονωμένοι πολίτες να διενεργούν πράξεις καθαρισμού και να εκτελούν χρέη τροχονόμου ή οδικής βοήθειας για τα οχήματα που έχουν κολλήσει σε λακκούβες τεραστίων διαστάσεων.

Εκτός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας με τα σκουπίδια που περιφέρονται κατά μήκος του βομβαρδισμένου χωματόδρομου που θυμίζει Συρία, το ίδιο το οδόστρωμα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο τόσο για υλικές ζημιές στα τροχοφόρα, αλλά και για ατυχήματα στους πεζούς. Ποιος ευθύνεται? Εμείς οι επαγγελματίες και κάτοικοι?

Δυστυχώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας το όραμα που είχαν για μια πιο ποιοτική ζωή, το οραματιζόντουσαν ανάποδα. Είναι πάγια τακτική και επαγγελματίες, να γράφουν ατελείωτες σελίδες με κανονιστικές αποφάσεις, τροποποιήσεις, διαβουλεύσεις και να οραματίζονται να πραγματοποιήσουν κάτι που ζήλεψαν από ταινίες, αλλά μένουν μόνο στα λόγια και όχι στο να υλοποιήσουν τα δικά τους λεγόμενα, τα αυτονόητα, τα απαραίτητα.

Δεν ξεχνούν όμως κατόπιν δικών μας παρεμβάσεων να δικαιολογούν τις πράξεις τους με τις λέξεις ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ και ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, διότι και εδώ θα μας / σας απαντήσουν ότι ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ξέχασαν να βάλουν κάδους στην παραλία Μπέλα Βράκα, ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ παρέλειψαν να ρίξουν έστω ένα φορτηγό χαλίκι να μπαλώσουν τις επικίνδυνες λακκούβες με κόστος το πολύ 150,00€, ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ξεχνάνε τα καλαθάκια γεμάτα με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν, και θα ακολουθήσουν μερικές σελίδες από ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ στην κανονιστική της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να εμπλουτίσουν τα παραμυθένια κείμενα και άρθρα τους.

Επειδή λοιπόν η απουσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, η αδιαφορία, η παράλειψη, η κατ εξακολούθηση αγνόηση των καταγγελιών μας, είναι σύμμαχος τους, θα σας παρακαλούσαμε θερμά, να λάβετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υποχρεωθεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις του. Δεν ζητάμε καμία χάρη από τον Δήμο, τονίζουμε ότι ζητάμε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες.

Η παραλία Μπέλα Βράκα


“Οι Πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι. Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια ... Νικήτα Χρουστσώφ”

Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Τζοβάρας Κωνσταντίνος
Συνεχίζει η αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα Σύβοτα Συνεχίζει η αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Αυτοκτόνησε 42χρονος αρχιφύλακας, που είχε αποσπαστεί στη Λέσβο

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 
Ένας 42χρονος αρχιφύλακας έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό όπλο του, στη Λέσβο.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας είχε αποσπαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων σε εκείνο της Μυτιλήνης.
 
Σήμερα το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προέβη στο απονενοημένο διάβημα μέσα στο σπίτι που διέμενε..
 
Ο 42χρονος από τα Γιάννενα, υπηρετούσε το τελευταίο δίμηνο στη Λέσβο ενισχύοντας τις δυνάμεις της αστυνομίας στο προσφυγικό.
 
Ο ιατροδικαστής απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και έκανε λόγο για στοιχεία που είναι συμβατά με αυτοκτονία.
 
Ο άτυχος αστυνομικός είχε αφήσει και ιδιόχειρο σημείωμα εξηγώντας στους οικείους του, τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του.
Αυτοκτόνησε 42χρονος αρχιφύλακας, που είχε αποσπαστεί στη Λέσβο  Αυτοκτόνησε 42χρονος αρχιφύλακας, που είχε αποσπαστεί στη Λέσβο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016
 

Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας στο κέντρο πλήροφόρησης

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας επισκέφθηκε στις 13-07-2016 το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που αφορούσε τις περιοχές ευθύνης του Φορέα και έγινε παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα.
 
Στα παιδιά μοιράστηκε το ενημερωτικό παιδικό τεύχος platalea.
Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας στο κέντρο πλήροφόρησης  Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας στο κέντρο πλήροφόρησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar το Σάββατο 16/7 και ώρα 23:00.
Στο μεγαλύτερο πάρτυ του καλοκαιριού ... 
Τιμή εισόδου 8 ευρώ με ποτό .. 
Μην λείψει κανεις
Ηγουμενίτσα: Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar Ηγουμενίτσα: Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Κυριακή 17 Ιουλίου: Boxing & Kick Boxing Event στο Balux (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016To Balux Pool Bar στην Ηγουμενίτσα θα μας προσφέρει ένα δυνατό καλοκαίρι γεμάτο διασκέδαση με τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο της μουσικής.

Στις 15/7/2016 ζωντανά ο Πάνος Καλίδης. Την Κυριακή 17/7/2016 το Balux pool bar καλωσορίζει την διοργάνωση που επιμελείται ο Α.Σ. Κολλοσος Ιωαννίνων σε ένα μοναδικό event αγώνων πυγμαχίας και kick boxing.Αθλητές από τη δυτική Ελλάδα θα λάβουν μέρος προάγοντας πάντα αξίες και νοοτροπίες αθλητών υπό την εποπτεία μεγάλων δασκάλων και προπονητών του χώρου.

Για άλλη μια φορά ο NIGMA DeeJay θα έχει το μικρόφωνο ώστε να συντονίζει τη ροή του προγράμματος.

Το thesprotiaball.gr & thespro.gr b θα αναλλάβουν την φωτογραφική κάλυψη.

Οι αγώνες θα προβληθούν online σε πραγματικό χρόνο!!

Είσοδος 5 euro και παραλαβή ειδικού βραχιολιού hosted by DJ Runner Aris Kolossos A.S. KOLOSSOS IWANNINWN, Kick Boxing, Muay Thai, ΠΥΓΜΑΧΙΑ Balux.

Προηγουμένως θα ακολουθήσει pregame πάρτυ με 6 διαφορετικούς Djs: Dj Runner, Dj Abart, Dj G.Alex, Dj Ghost, Dj S. Savvoulidis & Dj Nigma.

 
Κυριακή 17 Ιουλίου: Boxing & Kick Boxing Event στο Balux (+ΒΙΝΤΕΟ)  Κυριακή 17 Ιουλίου: Boxing & Kick Boxing Event στο Balux (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρώτος "παράνομος" ο Δήμαρχος;

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

Τελικά δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα να μπει τάξη στο χάος που επικρατεί στη πόλη της Ηγουμενίτσας.

Μια πόλη που ο καθένας μπορεί να παρκάρει όπου θέλει, ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια.

Με πρώτο "διδάξαντα" τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο, ο οποίος σήμερα το πρωί, θέλησε να πάει στην τράπεζα (στην πρώην Αγροτική) και αφού δεν βρήκε να παρκάρει το υπηρεσιακό όχημα, καβάλησε το πεζοδρόμιο και έκανε την δουλειά σαν ... κύριος.


Βέβαια καμία κλήση δεν επιβλήθηκε στον Δήμαρχο.

Εάν ήταν κάποιος από εμάς, θα είχαμε ήδη τρέξει στο Δημόσιο Ταμείο για να πληρώσουμε το 50% του ποσού του προστίματος.

Δεν είναι πρώτη φορά που στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου προκαλούν την κοινή γνώμη και τους πολίτες, αφού είναι συχνό φαινόμενο, έξω από το παλιό Δημαρχείο, να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ελπίζουμε πως κάποιος από την τροχαία Ηγουμενίτσας θα τους συνετίσει ή έστω θα προσπαθήσει.

Ειδάλλως, το ηθικό δίδαγμα θα είναι πως όλοι μας μπορούμε να παρκάρουμε όπου μας καπνίσει...

 
Ηγουμενίτσα: Πρώτος "παράνομος" ο Δήμαρχος; Ηγουμενίτσα: Πρώτος "παράνομος" ο Δήμαρχος; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5
Από το Blogger.