https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Από τον Ηρακλή Φιλιατών στην ΑΕΚ o 17χρονος Μηνάς Στεργίου

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Aνακοίνωση της AEK BC για την απόκτησή του:

"H προσπάθεια ενίσχυσης των Τμημάτων Υποδομής Καλαθοσφαίρισης με το βλέμμα στο μέλλον της «Βασίλισσας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό και η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Μηνά Στεργίου (17 χρ., 1μ.90), μέλος των εθνικών ομάδων και μέχρι πρότινος αθλητή του Ηρακλή Φιλιατών.

Η ΑΕΚ καλωσορίζει τον Μηνά στην οικογένειά της."
Read More »
Από τον Ηρακλή Φιλιατών στην ΑΕΚ o 17χρονος Μηνάς Στεργίου Από τον Ηρακλή Φιλιατών στην ΑΕΚ o 17χρονος Μηνάς Στεργίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ένας νεροκότσιφας στον ποταμό Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016
video

Read More »
Ένας νεροκότσιφας στον ποταμό Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Ένας νεροκότσιφας στον ποταμό Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Τουρίστες ψάχνουν τη Vola, για να πάνε στα Σύβοτα

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν πλησίον της αρχής της Εγνατίας, στο Λαδοχώρι, οι επιβάτες ενός τροχόσπιτου με Αυστριακές πινακίδες σταμάτησαν να με ρωτήσουν πως θα πάνε στη Vola . 
 
Το gps που είχαν ήταν στα Αγγλικά αλλά στη διασταύρωση δεν υπήρχε καμία πινακίδα που να γράφει Vola. 
 
Τους εξήγησα ότι κάποιο λάθος υπάρχει στο gps τους και ότι η σωστή ονομασία είναι ΣΥΒΟΤΑ ή SIVOTA. 
 
Στη συνέχεια ψάχνοντας στον υπολογιστή μου διαπίστωσα ότι η επίσημη ονομασία στα Αγγλικά για την GOOGLE, των Συβότων του Θουκιδίδη του 433 πχ, είναι η Αλβανοτσάμικη ονομασία VOLA . 
 
 
 
Στις εικόνες βλέπετε διαφημιστικά από τουριστικά γραφεία αλλά και οι ίδιοι μπορείτε να μπείτε στο google earth και να δείτε πως γράφονται τα Σύβοτα στα Αγγλικά. 
 
Ελπίζω ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας να στείλει μια διαμαρτυρία στη GOOGLE τονίζοντας ότι στο Δήμο μας δεν έχομε καμία περιοχή που να ονομάζεται VOLA και ότι τα ΣΥΒΟΤΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ .
 
Χ.Σ. 

Σ.Σ. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε επισημάνει με επιστολή και η Κίνηση Ενεργός Πολίτης για την Ηγουμενίτσα, στις 18/4/2016 (Δείτε ΕΔΩ), προς τους Βουλευτές Θεσπρωτίας κο Μάριο Κάτση και κο Βασίλειο Γιόγιακα , τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας  και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
Read More »
Τουρίστες ψάχνουν τη Vola, για να πάνε στα Σύβοτα Τουρίστες ψάχνουν τη Vola, για να πάνε στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Καταστροφή πινακίδων του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Αμμουδιά

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016Για δεύτερη φορά οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης, στις 04-07-2016, εντόπισαν κατεστραμμένες πινακίδες με σήμανση την απαγόρευση κυνηγιού, στην περιοχή της Αμμουδιάς. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν δύο διαλυμένες πινακίδες στο Έλος της Αμμουδιάς, μια ριγμένη στο έδαφος ενώ η δεύτερη είχε απομακρυνθεί από την περιοχή. 
 
 
Ο Φορέας Διαχείρισης προέβη στην τοποθέτηση συνολικά 84 πινακίδων στις περιοχές ευθύνης του, με βασικό σκοπό την έγκυρη πληροφόρηση – ενημέρωση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των προστατευόμενων περιοχών και παράλληλα την ανάδειξή τους καθώς παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό, πολιτιστικό και αισθητικό ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και πινακίδες που τοποθετήθηκαν στα όρια των περιοχών απαγόρευσης του κυνηγιού με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και ειδικότερα των κυνηγών που κάνουν χρήση της περιοχής. 
 
 
Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια καθώς πρόκειται για αδικαιολόγητη καταστροφή δημόσιας περιουσίας αφού οι πινακίδες αφενός τοποθετήθηκαν σε δημόσιες εκτάσεις και αφετέρου η τοποθέτησή τους δεν παρεμποδίζει την άσκηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή, ούτε επιφέρει αλλαγή στα όρια των ζωνών προστασίας και στις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτές. 
 
 
Παρότι η ίδια ενέργεια έχει επαναλειφθεί στην ευρύτερη περιοχή (Βαλανιδοράχη), και κατά το παρελθόν, θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, και αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Ωστόσο θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών, χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή τους και αποτελεί στάση ευθύνης ο σεβασμός στις δράσεις που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Read More »
Καταστροφή πινακίδων του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Αμμουδιά  Καταστροφή πινακίδων του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα στην Αμμουδιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

"Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

 
 
Φθινόπωρο του 1946. Οι πρώτες νύχτες στο οικοτροφείο της Παραμυθιάς, αξέχαστες. 
 
Η πόλη την περίοδο της κατοχής και του μεταπολέμου, αποτέλεσε φάρο μόρφωσης για όλο το νομό. 
 
Το μοναδικό γυμνάσιο φιλοξενούσε μαθητές από όλη την Θεσπρωτία και από περιοχές του Φαναρίου και των Ιωαννίνων.

Ένας από τους μαθητές ήταν και ο Θεόδωρος Κώτσιος από το πλαίσιο Θεσπρωτίας. Ο Θεόδωρος συγκέντρωσε όλες τις αναμνήσεις του από την Παραμυθιά και το οικοτροφείο και έκδωσε με τον εκδοτικό οίκο «το βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ», το βιβλίο «Τα παιδιά του Οικοτροφείου».

Αναμνήσεις, βιώματα και συναισθήματα συγκεντρωμένα σε 240 σελίδες, σε ένα εξαιρετικό αφήγημα με λαογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Το πραγματικό σκηνικό είναι το Οικοτροφείο της Παραμυθιάς κι όλα τα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου. Είναι ένα οδοιπορικό σε μια εποχή που άφησε σημάδια στον τόπο μας. Ένα κοίταγμα στον άνθρωπο που ξεπέρασε τα σύνορα της λογικής. Ένα βλέμμα σε μια γενιά που πορεύτηκε μέσα στη φωτιά και στο σίδερο, σε μια γενιά που φορτώθηκε πόνους και καημούς που δεν γιατρεύονται.

Το βιβλιο κυκλοφόρησε και ο Θεόδωρος Κώτσιος, μας έκανε την τιμή να το στείλει στην Paramythia-online.gr
 
Μέσα σε 24 ώρες, οι 240 σελίδες ήταν παρελθόν.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδω
Read More »
"Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς "Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016
Read More »
Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Σουλίου Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ιδιόχειρη έκθεση το 1943 του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, που ζούσε στην Παραμυθιά, για τους Τσάμηδες

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

 
 
Διασώθηκε πολύτιμη, ιδιόχειρη έκθεση για τους Τσάμηδες, γραμμένη στις 23 Δεκεμβρίου 1943, του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, ο οποίος, αν και κατάγονταν από τα Καλάβρυτα, ζούσε μόνιμα από το 1922 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: 
"Εν τω Νομώ Θεσπρωτίας εν συνόλω 60.000 κατοίκων, υπάρχει η Μουσουλμανική Μειονότης εκ 18.000 εξισλαμισθέντων κατά τον 18ο αιώνα ομογενών. 
Τούρκοι όντες την εθνικότητα οι πλείστοι τούτων και προς την Τουρκίαν κατευθυνόμενοι οσάκις απεδήμουν, διετήρησαν τους μετά ταύτης δεσμούς και μετά την ίδρυσιν του Αλβανικού Κράτους. 
Πλην έχοντες συμφέρον να εξαιρεθώσι της ανταλλαγής πληθυσμών, επεκαλέσθησαν το πρώτον, το 1924, Αλβανικήν καταγωγήν και εθνικότητα και επέτυχαν την εξαίρεσίν των από της ανταλλαγής, δια πράξεως της Μ. Επιτροπής. 
Είτα, το 1926, επί Κυβερνήσεως Παγκάλου, απέσπασαν δήλωσιν του Υπουργού Λουκά Ρούφου, δι' ης ανεγνωρίζοντο ως Αλβανική Μειονότης Τσαμουριάς και ήρξατο πλέον να ενδιαφέρεται δια τούτους ενεργώς η Αλβανική Κυβέρνησις, υποστηρίζουσα παράπονά των εις την Κοινωνίαν των Εθνών, και ζητούσα την ίδρυσιν Αλβανικών Σχολείων. 
Τον Απρίλιο του 1943 οι Μουσουλμάνοι οπλίζονται επισήμως υπό των Ιταλών και αναλαμβάνοσι μετά τούτων επιχειρήσεις κατά των ανταρτών. 
Κατά τας αρχάς Αυγούστου 1943, ότε οι Γερμανοί επιχειρούσι την εκκαθάρισιν της κοιλάδας του Αχέροντα (Φανάρι), ένοπλοι συμμορίαι Μουσουλμάνων εξ΄ Ηγουμενίτσης, Μαργαριτίου και Παραμυθίας, υπό την αρχηγίαν των αδελφών Μαζάρ και Νουρή Ντίνο, συμπράττουσι μετά των Γερμανών εις την εκστρατείαν, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξεν η πυρπόλησις υπερτριάκοντα χωρίων, ο φόνος υπέρ τριακοσίων ομογενών, η απαγωγή εκατοντάδων ομήρων εις Ιωάννινα, ο βιασμός και η απαγωγή νεανίδων εις τουρκικά χαρέμια και η λεηλάτησις όλου του κινητού πλούτου της ευφορωτάτης πεδιάδας του Φαναρίου. 
Οι Γερμανοί την 27ην Σεπτεμβρίου 1943 συλλαμβάνουσι 55 Προκρίτους εις την Παραμυθίαν, εξ ων εκτελούσι, την 29ην 9ου 1943, 49. 
Εις τα συλλήψεις ταύτας συνέπραξαν, καθώς και εις τας εκτελέσεις και οι Μουσουλμάνοι Παραμυθίας, οίτινες εσκύλλευσαν και τα πτώματα των εκτελεσθέντων. 
Τοιουτοτρόπως, κατώρθωσαν να περιέλθη εις χείρας των πάσα η έκτασις του Νομού Θεσπρωτίας, την οποία καρπούνται πλέον ως ιδία. 
Και καθ' ον χρόνον τα ελληνικά γθναικόπαιδα μαστίζονται υπό της πείνας, του ψύχους και των ασθενειών εις τα σπήλαια και τας τρώγλας των ορέων, οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες θησαυρίζουσι εκ των εγκαταλειφθεισών εις χείρας των περιουσιών. Μυθώδη είναι τα ποσά, άτινα σπαταλώσιν εις Ιωάννινα. 
Η νάρκη του πλούτου και η χλιδή ως και το πάθος της εκδικήσεως, δεν τοις επέτρεψε να σκεφθώσι ποτέ τας συνεπείας των εγκλημάτων των. 
Υπολογίζουσιν εις φυγήν μετά των Γερμανών.... 
Δια της παρούσης εκθέσεως πενιχράν μόνον εικόνα δίδομεν της καταστάσεως, ήτις εδημιουργήθη εν Θεσπρωτία εκ μέρους της μειονότητος αυτής. 
Θα εχρειάζοντο τόμοι ολόκληροι δια να περιγραφώσι τα εγκλήματα των νεωτέρων αυτών γενιτσάρων εις βάρος της φυλής μας. 
Το σπουδαίον όμως είναι ότι μετριώνται μόνον εις τα δάκτυλα όσοι δεν μετέσχον εις τα εγκλήματα ταύτα. 
Η δράσι εναντίον μας υπήρξε ομαδική, εκδηλωθείσα μετά φανατισμού, τον οποίον υπεβοήθησαν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί.
Read More »
Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ιδιόχειρη έκθεση το 1943 του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, που ζούσε στην Παραμυθιά, για τους Τσάμηδες Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ιδιόχειρη έκθεση το 1943 του αείμνηστου δικηγόρου Χρήστου Σταυρόπουλου, που ζούσε στην Παραμυθιά, για τους Τσάμηδες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

69χρονος έχασε την ζωή του στην θάλασσα

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε στις 13:30, από την θάλασσα στην Λούτσα Πρέβεζας, ένας 69χρονος, έλληνας ο οποίος έκανε τις διακοπές του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
 
Την προανάκριση ενεργεί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Read More »
69χρονος έχασε την ζωή του στην θάλασσα  69χρονος έχασε την ζωή του στην θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 25, 26 και 20 χρονών, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό του οικείου λιμένα εξωτερικού, διότι έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Συμβολή του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αποβίβαση 13χρονου ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό αποβίβασης 13χρονου αλλοδαπού επιβάτη από το Κ/Ζ SINFONIA σημαίας Παναμά το οποίο έπλεε νοτιοδυτικά ν.Κέρκυρας.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή και τον μετέφεραν στο λιμένα Λευκίμμης ν. Κέρκυρας απ' όπου στην συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Read More »
Συμβολή του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αποβίβαση 13χρονου ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου Συμβολή του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την αποβίβαση 13χρονου ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Συνεχίζει η αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα Σύβοτα

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Σε συνέχεια της καταγγελίας στης 16/06/2016 (δείτε την εδώ και δημοσιευμένη http://www.thespro.gr/2016/06/blog-post_565.html ), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η κατάσταση όχι απλά παραμένει η ίδια, αλλά μέρα με την μέρα χειροτερεύει διότι τώρα πλέον είμαστε στα μέσα καλοκαιριού, οι επισκέπτες είναι πολλοί περισσότεροι και συνεπώς οι ανάγκες μεγαλύτερες. Είναι απαράδεκτες οι εικόνες αυτές που αντικρίζουν οι επισκέπτες, αλλά το ίδιο αισθανόμαστε και εμείς ως κάτοικοι και επαγγελματίες.

 

Δεν θα πρέπει να καταγγέλλουμε τον Δήμο Ηγουμενίτσας για την αδιαφορία του, διότι αυτά που καταγγέλλουμε είναι αυτονόητα και δεδομένα ότι πρέπει να τα παρέχει και να φροντίζει να τα διευθετεί. Είναι στις αρμοδιότητες του, έχει ευθύνη, είναι υπόλογος και εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα.

 

Δεν γίνεται συνεχώς εθελοντικές ομάδες, ή ακόμα και μεμονωμένοι πολίτες να διενεργούν πράξεις καθαρισμού και να εκτελούν χρέη τροχονόμου ή οδικής βοήθειας για τα οχήματα που έχουν κολλήσει σε λακκούβες τεραστίων διαστάσεων.

Εκτός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας με τα σκουπίδια που περιφέρονται κατά μήκος του βομβαρδισμένου χωματόδρομου που θυμίζει Συρία, το ίδιο το οδόστρωμα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο τόσο για υλικές ζημιές στα τροχοφόρα, αλλά και για ατυχήματα στους πεζούς. Ποιος ευθύνεται? Εμείς οι επαγγελματίες και κάτοικοι?

Δυστυχώς η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας το όραμα που είχαν για μια πιο ποιοτική ζωή, το οραματιζόντουσαν ανάποδα. Είναι πάγια τακτική και επαγγελματίες, να γράφουν ατελείωτες σελίδες με κανονιστικές αποφάσεις, τροποποιήσεις, διαβουλεύσεις και να οραματίζονται να πραγματοποιήσουν κάτι που ζήλεψαν από ταινίες, αλλά μένουν μόνο στα λόγια και όχι στο να υλοποιήσουν τα δικά τους λεγόμενα, τα αυτονόητα, τα απαραίτητα.

Δεν ξεχνούν όμως κατόπιν δικών μας παρεμβάσεων να δικαιολογούν τις πράξεις τους με τις λέξεις ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ και ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, διότι και εδώ θα μας / σας απαντήσουν ότι ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ξέχασαν να βάλουν κάδους στην παραλία Μπέλα Βράκα, ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ παρέλειψαν να ρίξουν έστω ένα φορτηγό χαλίκι να μπαλώσουν τις επικίνδυνες λακκούβες με κόστος το πολύ 150,00€, ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ξεχνάνε τα καλαθάκια γεμάτα με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν, και θα ακολουθήσουν μερικές σελίδες από ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ στην κανονιστική της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να εμπλουτίσουν τα παραμυθένια κείμενα και άρθρα τους.

Επειδή λοιπόν η απουσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, η αδιαφορία, η παράλειψη, η κατ εξακολούθηση αγνόηση των καταγγελιών μας, είναι σύμμαχος τους, θα σας παρακαλούσαμε θερμά, να λάβετε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υποχρεωθεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις του. Δεν ζητάμε καμία χάρη από τον Δήμο, τονίζουμε ότι ζητάμε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες.

Η παραλία Μπέλα Βράκα


“Οι Πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι. Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια ... Νικήτα Χρουστσώφ”

Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Τζοβάρας Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεχίζει η αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα Σύβοτα Συνεχίζει η αδιαφορία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Αυτοκτόνησε 42χρονος αρχιφύλακας, που είχε αποσπαστεί στη Λέσβο

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 
Ένας 42χρονος αρχιφύλακας έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό όπλο του, στη Λέσβο.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας είχε αποσπαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων σε εκείνο της Μυτιλήνης.
 
Σήμερα το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προέβη στο απονενοημένο διάβημα μέσα στο σπίτι που διέμενε..
 
Ο 42χρονος από τα Γιάννενα, υπηρετούσε το τελευταίο δίμηνο στη Λέσβο ενισχύοντας τις δυνάμεις της αστυνομίας στο προσφυγικό.
 
Ο ιατροδικαστής απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και έκανε λόγο για στοιχεία που είναι συμβατά με αυτοκτονία.
 
Ο άτυχος αστυνομικός είχε αφήσει και ιδιόχειρο σημείωμα εξηγώντας στους οικείους του, τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του.
Read More »
Αυτοκτόνησε 42χρονος αρχιφύλακας, που είχε αποσπαστεί στη Λέσβο  Αυτοκτόνησε 42χρονος αρχιφύλακας, που είχε αποσπαστεί στη Λέσβο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016
 

Read More »
Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά Ο Άκης Φατήρας ζωντανά στο Maroken στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας στο κέντρο πλήροφόρησης

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας επισκέφθηκε στις 13-07-2016 το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που αφορούσε τις περιοχές ευθύνης του Φορέα και έγινε παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα.
 
Στα παιδιά μοιράστηκε το ενημερωτικό παιδικό τεύχος platalea.
Read More »
Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας στο κέντρο πλήροφόρησης  Νέα ομάδα παιδιών από την κατασκήνωση Σαγιάδας στο κέντρο πλήροφόρησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar το Σάββατο 16/7 και ώρα 23:00.
Στο μεγαλύτερο πάρτυ του καλοκαιριού ... 
Τιμή εισόδου 8 ευρώ με ποτό .. 
Μην λείψει κανεις
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar Ηγουμενίτσα: Ο Υποχθόνιος στο Balux pool bar Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

Read More »
Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Κυριακή 17 Ιουλίου: Boxing & Kick Boxing Event στο Balux (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016To Balux Pool Bar στην Ηγουμενίτσα θα μας προσφέρει ένα δυνατό καλοκαίρι γεμάτο διασκέδαση με τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο της μουσικής.

Στις 15/7/2016 ζωντανά ο Πάνος Καλίδης. Την Κυριακή 17/7/2016 το Balux pool bar καλωσορίζει την διοργάνωση που επιμελείται ο Α.Σ. Κολλοσος Ιωαννίνων σε ένα μοναδικό event αγώνων πυγμαχίας και kick boxing.Αθλητές από τη δυτική Ελλάδα θα λάβουν μέρος προάγοντας πάντα αξίες και νοοτροπίες αθλητών υπό την εποπτεία μεγάλων δασκάλων και προπονητών του χώρου.

Για άλλη μια φορά ο NIGMA DeeJay θα έχει το μικρόφωνο ώστε να συντονίζει τη ροή του προγράμματος.

Το thesprotiaball.gr & thespro.gr b θα αναλλάβουν την φωτογραφική κάλυψη.

Οι αγώνες θα προβληθούν online σε πραγματικό χρόνο!!

Είσοδος 5 euro και παραλαβή ειδικού βραχιολιού hosted by DJ Runner Aris Kolossos A.S. KOLOSSOS IWANNINWN, Kick Boxing, Muay Thai, ΠΥΓΜΑΧΙΑ Balux.

Προηγουμένως θα ακολουθήσει pregame πάρτυ με 6 διαφορετικούς Djs: Dj Runner, Dj Abart, Dj G.Alex, Dj Ghost, Dj S. Savvoulidis & Dj Nigma.

 
Read More »
Κυριακή 17 Ιουλίου: Boxing & Kick Boxing Event στο Balux (+ΒΙΝΤΕΟ)  Κυριακή 17 Ιουλίου: Boxing & Kick Boxing Event στο Balux (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρώτος "παράνομος" ο Δήμαρχος;

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

Τελικά δεν υπάρχει καμία απολύτως ελπίδα να μπει τάξη στο χάος που επικρατεί στη πόλη της Ηγουμενίτσας.

Μια πόλη που ο καθένας μπορεί να παρκάρει όπου θέλει, ακόμα και πάνω σε πεζοδρόμια.

Με πρώτο "διδάξαντα" τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο, ο οποίος σήμερα το πρωί, θέλησε να πάει στην τράπεζα (στην πρώην Αγροτική) και αφού δεν βρήκε να παρκάρει το υπηρεσιακό όχημα, καβάλησε το πεζοδρόμιο και έκανε την δουλειά σαν ... κύριος.


Βέβαια καμία κλήση δεν επιβλήθηκε στον Δήμαρχο.

Εάν ήταν κάποιος από εμάς, θα είχαμε ήδη τρέξει στο Δημόσιο Ταμείο για να πληρώσουμε το 50% του ποσού του προστίματος.

Δεν είναι πρώτη φορά που στελέχη και υπάλληλοι του Δήμου προκαλούν την κοινή γνώμη και τους πολίτες, αφού είναι συχνό φαινόμενο, έξω από το παλιό Δημαρχείο, να παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Ελπίζουμε πως κάποιος από την τροχαία Ηγουμενίτσας θα τους συνετίσει ή έστω θα προσπαθήσει.

Ειδάλλως, το ηθικό δίδαγμα θα είναι πως όλοι μας μπορούμε να παρκάρουμε όπου μας καπνίσει...

 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρώτος "παράνομος" ο Δήμαρχος; Ηγουμενίτσα: Πρώτος "παράνομος" ο Δήμαρχος; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Ξεκινάνε οι αιτήσεις για την εμποροπανήγυρη Γλυκής

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Η θρησκευτική εμποροπανήγυρη για το έτος 2016, διάρκειας πέντε (5) ημερών σύμφωνα με τον Ν. 2323/΄95 άρθρ. 2 παρ. 1, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3377/΄05, τον Ν. 3577/΄07 και το άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, θα διεξαχθεί στο Δήμο Σουλίου και στην Τ. Κ. Γλυκής κατά το χρονικό διάστημα από 11 μέχρι 15 Αυγούστου 2016 επ’ ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου).

Ο χώρος που θα διατεθεί για την λειτουργία της εμποροπανηγύρεως θα είναι στην Τοπική Κοινότητα Γλυκής και στη θέση Πλατεία Γλυκής συνολικού εμβαδού 1600 τ. μ. Στον ανωτέρω χώρο θα αναπτυχθούν ογδόντα έξι(86) παραπήγματα, διαστάσεων καθενός μέτρων : 3 Χ 3 (9 τ. μ.), με μία πρόσοψη τριών (3) μέτρων, με την επιμέλεια και την ευθύνη του Δήμου μας. Στα ανωτέρω παραπήγματα συμπεριλαμβάνονται έξι ( 6 ) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα και ένα (1) παράπηγμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για περίπτερο του Δήμου.

Η παραχώρηση της χρήσης και η διάθεση των χώρων θα γίνει σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, του άρθρ. 19 του Β.Δ. 24-9/20.10.΄58 (δικαίωμα χρήσης κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών), καθώς και κάθε σχετικής ισχύουσας διάταξης.

Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο σύμφωνα με όσα στο άρθρο 285 του ν.3463/2006 αναλυτικά αναφέρονται).

Η παραχώρηση της χρήσης και η διάθεση των χώρων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 16 του Ν. 3769/΄09, του άρθρ. 19 του Β.Δ. 24-9/20.10.΄58 (δικαίωμα χρήσης κτημάτων, έργων ή υπηρεσιών), καθώς και κάθε σχετικής ισχύουσας διάταξης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου από 18/7/2016 ημέρα Δευτέρα έως και την 29/7/2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00., με συνημμένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

-Αστυνομικό δελτίο ταυτότητας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής (για τους αλλοδαπούς).

-Ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα (για τους αλλοδαπούς)

-Ταμειακή απόδειξη έτους 2016.

-Έναρξη από την εφορεία.

-Βεβαίωση εγγραφής ασφαλιστικού φορέα.

-Βιβλιάριο υγείας για όσους πωλούν είδη τροφίμων.

-Υπεύθυνη δήλωση για κατοχή πυροσβεστήρα &Υπεύθυνη δήλωση ότι ο αιτών αποδέχεται τα όσα αναφέρονται στον παρόντα κανονισμό λειτουργίας της Θρησκευτικής Εμποροπανήγυρης Γλυκής .

τα οποία θα υποβάλλονται είτε ατομικά, είτε με εξουσιοδότηση προσώπου θεωρημένη από Κ. Ε. Π. ή Αστυνομικό Τμήμα, ή από συμβολαιογράφο (η μή κατάθεση δικαιολογητικών επισύρει αποκλεισμό της αίτησης).

Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο σύμφωνα με όσα στο άρθρο 285 του ν.3463/2006 αναλυτικά αναφέρονται).

Καθορίζει ως τέλος χρήσης των χώρων της εμποροπανηγύρεως ανά παράπηγμα το ποσό των τριακοσίων πενήντα ευρώ (350,00 €) για τα έξι (6) παραπήγματα που θα διατεθούν με κλήρωση για τη διάθεση παραδοσιακών γλυκισμάτων και παγωτών, όπως παγωτό χωνάκι, λουκουμάδες, χαλβάς και άλλα και το ποσό των τριακοσίων ( 300,00) ευρώ για όλα τα υπόλοιπα ογδόντα ( 80) παραπήγματα.

Η ημερομηνία της κλήρωσης θα γνωστοποιηθεί μετά τις 29/7/2016.

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ.
Read More »
Ξεκινάνε οι αιτήσεις για την εμποροπανήγυρη Γλυκής Ξεκινάνε οι αιτήσεις για την εμποροπανήγυρη Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Δύο Ρομά χτύπησαν και λήστεψαν 93χρονο

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016


Συνελήφθησαν, προχθές (12-07-2016) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 22 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη της Πρέβεζας, οι κατηγορούμενες αφαίρεσαν αρχικά, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 93χρονο ημεδαπό το πορτοφόλι του και όταν έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα, του επιτέθηκαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διέρχονταν από το σημείο τη στιγμή του συμβάντος, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τις δύο γυναίκες.

Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Δύο Ρομά χτύπησαν και λήστεψαν 93χρονο Δύο Ρομά χτύπησαν και λήστεψαν 93χρονο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Επιστολή Θεσπρωτού προς τις ενώσεις Δικαστών & Εισαγγελέων

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

ΠΡΟΣ:

1. Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων endikeis@otenet.gr και info@ende.gr
2. Συμβούλιο της Επικρατείας και Διοικητική Δικαιοσύνη ΦΑΞ: 210-3231154
3. Διοικητικοί Δικαστές info@ddikastes.gr
4. Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος eisag@otenet.gr
5. Ελεγκτικό Συνέδριο grammatia.proedrou@elsyn.gr
6. Νομικό Συμβούλιο του Κράτους info@nsk.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών info@dsa.gr
2. Pro News info@pronews.gr
3. Ζούγκλα info@zougla.gr
4. thespro.gr


Με αφορμή την δημοσίευση του ProNews σχετικά με την καταγγελία των Διοικητικών Δικαστών, ότι ο Ελληνικός Λαός έχασε τα δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα (http://www.pronews.gr/portal/) , και επίσης

Με αφορμή την πιο πρόσφατη δημοσίευση του ProNews σχετικά με την κοινή σας ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης ( http://www.pronews.gr/portal/20160601/elliniki-politiki/anakoinosi-dikaston-kata-kyvernisis-gia-ta-sklira-metra-litotitas) για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, θα ήθελα να εκφράσω την ευχαρίστηση μου για την κοινή σκληρή στάση που κρατήσατε, η οποία ανακοίνωση είναι μεταξύ άλλων και προειδοποιητική, αλλά θα πρέπει να σας τονίσω πως και εσείς, που αποτελείται τις 6 βασικές Δικαστικές Ενώσεις, που στο σύνολο απαρτίζουν την Δικαστική Εξουσία της Χώρας,,,,, απαρτίζεται και το σύνολο των απλών πολιτών της Ελλάδας, διότι και εσείς είστε καταναλωτές, έχετε δικαιώματα, υποχρεώσεις, ότι έχουμε όλοι. Παράπονα, Αγανακτισμένοι πολίτες, απελπισμένοι πολίτες και μια μεγάλη μάζα του Ελληνικού πληθυσμού, που σίγουρα είναι πλειοψηφία, θα ήθελε το κράτος να μεριμνήσει προς όφελος του Λαού, και όχι προς όφελος των δανειστών.

Εσείς ως Δικαστική Εξουσία της Χώρας, στείλατε μια επιστολή στην κυβέρνηση, που αποτελεί εκτός από προειδοποιήσεις, αλλά και παράπονα, ότι το Κράτος δεν σας άκουσε, ότι σας παραμέρισε, ότι σας απογοήτευσε, αλλά και ότι δεν σας υπολόγισε. ‘Όποιος μπορεί να καταλάβει το νόημα από το συμπέρασμα μόνο Ντροπή νιώθει…….

Αναφέρει η επιστολή σας, μεταξύ άλλων πως η διάσωση της χώρας δεν θα επανέλθει από την υπερφορολόγηση των πολιτών, πολύ σωστό, ότι είχε πει και ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Κ. Μπέζας Αντώνης, πριν 4 χρόνια, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία (http://thesprotia-news.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4758.html ) όμως το πιο κρίσιμο σημείο της επιστολής σας είναι ότι παραδέχεστε πως το κράτος δεν ιδρώνει το αυτί του ούτε για την κατάσταση που βιώνει η χώρα, που είναι αποτέλεσμα καταπάτησης και καταχρασμού του Δημοσίου (Οικονομικού) Συμφέροντος, ούτε για τον τρόπο που συνεχίζουν να καταρρακώνουν όλους τους Έλληνες με χειρότερες μαύρες μέρες, αλλά ούτε και σέβονται τις αμετάκλητες δικαστικές σας αποφάσεις…

“Η συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή έννομης προστασίας περιορίζεται συνεχώς, αφενός ως προς τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών με τη θέσπιση μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα (υψηλά παράβολα, ένσημα κλπ.), με συνέπεια να αμφισβητείται εάν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας υπηρετεί τις γενικές αρχές του Κράτους δικαίου διασφαλίζοντας όλα τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και αφετέρου με τη μη συμμόρφωση της Πολιτείας σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης”

Όταν αυτό είναι προφανές, όταν το ίδιο το κράτος δεν σας υπολογίζει (μειώνοντας το κύρος σας σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον Κόσμο), όταν κάνουν δημόσιες δηλώσεις πως για κάθε δικαστική απόφαση η οποία αντιτίθεται στα αποτελέσματα των σχεδιασμών τους (για την πλήρη καταστροφή του Ελληνικού Λαού) και πως σε κάθε τέτοια δικαστική απόφαση θα προβαίνουν σε αντίμετρα ώστε το αρχικό τους αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί, και βέβαια το κάθε μέτρο που παίρνει η πολιτεία είναι προς όφελος των τεχνοκρατών και μόνο, οι οποίοι αποδεδειγμένα λειτουργούν προς όφελος των δανειστών, και άρα την καταστροφή μας, τότε δεν έχει νόημα αυτή η επιστολή που στείλατε, γιατί όσες επιστολές ακόμα και αν στείλετε, θα τις βάλουν “το λιγότερο” στο συρτάρι.

Δεν αναρωτηθήκατε ότι δεν συμμορφώθηκαν με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και θα συμμορφωθούν με την κοινή επιστολή σας? Δυστυχώς ΝΤΡΟΠΗ για αυτούς, και ΝΤΡΟΠΗ και για εμάς που αποφασίζουν για εμάς

Εσείς, όπως είναι λογικό, η σοβαρότητα που σας διακατέχει είναι μη αμφισβητήσιμη,, ,όμως αυτοί που απευθύνεστε είτε δεν έχουν την ανάλογη σοβαρότητα και συνείδηση οπότε είναι εκ των ουκ άνευ, είτε πρόκειται για ανθρώπους που χρήζουν σοβαρής θεραπείας από εξειδικευμένους ιατρούς και μιλάμε τότε για πνευματικά, συναισθηματικά και ψυχικά άρρωστους.. Ακατάλληλοι και άκρως επικίνδυνοι για την Διοίκηση της χώρας.

Τονίζω πάλι, πως η επιστολή σας είναι μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση, διότι όταν εσείς, η τρίτη εξουσία της χώρας, φτάνετε σε σημείο να καταγγέλλετε την κυβέρνηση, ο εκτροχιασμός έχει ξεκινήσει προ πολλού, αλλά το τρένο ακόμα το κρατάνε με μαγικούς τρόπους.

Το άδικο “Ασφαλιστικό Δίκαιο” που έχετε επικεντρωθεί δεν είναι η μόνη βόμβα που ρίχνουν στον Ελληνικό Λαό, πρέπει επιτέλους ΚΑΙ η Ελλάδα να λειτουργήσει ως Κράτος Δικαίου, η γενέτειρα της Δημοκρατίας έχει φτάσει σε σημείο να αναζητά εναλλακτικούς τρόπους Δημοκρατίας, οι οποίοι είναι βολικοί για λίγους, τους 300 και πρώην, ενώ για τους υπόλοιπους, κάθονται πολλές φορές άδικα στο σκαμνί της Δικαιοσύνης, επειδή έτσι έλαβε αποφάσεις το κράτος, που εσείς με την σειρά σας θα καταδικάσετε τους πολίτες για τα χρέη τους και ή θα πάνε φυλακή, ή θα πάνε στον άλλο κόσμο από ντροπή και απόγνωση.

Έχετε αναρωτηθεί πως και εσείς είστε πολίτες του συνόλου που αδικούνται? Μην λαμβάνετε υπόψη σας μόνο το Ασφαλιστικό Δίκαιο που καταστρέφει όλους τους επαγγελματίες, και που έφτασε να αγγίξει άμεσα και σε μεγάλο βαθμό όλους τους Επιστήμονες, (ποιος θα φανταζότανε να κατέβουν σε πορείες κατά της κυβέρνησης οι Γιατροί, Δικηγόροι κλπ ) αλλά να σκεφτείτε πως και εσείς οι ίδιοι, έστω μερικοί από εσάς, ελάχιστοι, μπορεί μια μέρα να “αποκτήσετε” αρκετά χρέη στην εφορία (αμφιβάλλω αν δεν υπάρχει κανείς), από όλους τους παράλογους φόρους που μας έχουν αλλάξει την ζωή, να σας επιδώσουν όπως ορίζει ο Νόμος κάποια διαταγή πληρωμής, ή να βρεθείτε ακόμα και στο σκαμνί του κατηγορουμένου, (όπως πολλοί συμπολίτες μας, που δεν έχουν να πληρώσουν τα τεχνητά χρέη που δημιούργησε αυτό το άθλιο και προδοτικό κράτος) και ξαφνικά τότε να αντιληφθείτε το μέγεθος της καταστροφής. Ναι, αυτή θα είναι η χειρότερη στιγμή της ζωής σας, ο χειρότερος σας εφιάλτης, οι άνθρωποι και οι συνάδελφοι σας που εργάζεστε σκληρά για την απόδοση της δικαιοσύνης, ξαφνικά να δικάζουν εσάς…..!!! και ίσως με το Βρετανικό Δίκαιο…!!!

Γιατί εσείς δεν έχετε λευκή επιταγή όπως οι 300, εσείς δεν απολαμβάνετε σωρεία αδικημάτων άνευ επιπτώσεων, κατ’ εξακολούθηση προδοσία, και καταπάτηση των συμφερόντων του κράτους, εσείς δεν δικαιούστε όπως οι 300 απαλλαγή φόρων, εισιτηρίων σε θέατρα κλπ, δεν έχετε προστασία για παραγραφή αδικημάτων όπως οι βο(υ)λευτές, δεν έχετε πολλά που έχουν οι 300, αλλά τα περισσότερα που έχετε και απολαμβάνετε είναι,,, ότι και εμείς, όπως όλοι οι απλοί οι πολίτες, έτσι είστε και εσείς και δεν υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα. Μόνο οι 300 έχουν πλήρη ελευθερία για όλα, ακόμα και για τα χρέη που δημιούργησαν τα κόμματα τους στις τράπεζες, εμείς πάλι τα πληρώνουμε, και πάντα εμείς θα πληρώνουμε για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.

Είναι απίστευτο ένα Λαός σαν τους Έλληνες, με τόσους Επιστήμονες, με διακρίσεις από τα παλιά χρόνια, να κάνουμε “εισαγωγή” τεχνοκράτες για να φτιάξουν (?) το κράτος μας… Αυτοί που απευθύνεστε αν δεν τιμωρηθούν ΣΚΛΗΡΑ για παραδειγματισμό, και αν δεν παρακάμψετε αναγκαστικά πλέον, τις εξαιρέσεις που έχουν ψηφίσει για να είναι πάντα νόμιμοι σε όλα, τότε Δημοκρατία δεν υπάρχει, Δικαιοσύνη δεν υπάρχει, Κράτος δεν υπάρχει,,,,, Ελλάδα δεν υπάρχει.

Δυστυχώς αυτή η αρρώστια που τρώει την Ελλάδα σιγά σιγά και σταθερά, είναι ένα δημιούργημα που μέρα με την μέρα μεγαλώνει σκλαβώνοντας περισσότερους Έλληνες ενώ παράλληλα δίνει περισσότερη δύναμη και εξουσία στους γνωστούς λίγους που μας έφεραν σε αυτή την κατάντια.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, καλώ όλους τους αρμόδιους Δικαστές, Εισαγγελείς, Οικονομικούς Εισαγγελείς κλπ,, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος και δεν σας αντικαταστήσουν με εισαγωγές δικαστών made in Germany (για να κάνουν την δουλειά της εξόντωσης τους πιο ήσυχα οι μελετητές του σχεδίου), να λάβετε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, και να ερευνήσετε εφ’ όλης της ύλης τους πολιτικούς και εμπλεκόμενους που ευθύνονται για την πολιτική και οικονομική αστάθεια της χώρας από το 2010 και μετά, με προτεραιότητα πάντα τις συγκεκριμένες δίκες, παραμερίζοντας όλες τις υπόλοιπες που αφορούν χρέη με αφορμή την κρίση….

Είστε η τελευταία μας ελπίδα…..

Με εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Read More »
Επιστολή Θεσπρωτού προς τις ενώσεις Δικαστών & Εισαγγελέων Επιστολή Θεσπρωτού προς τις ενώσεις Δικαστών & Εισαγγελέων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Γολά και Ραβοστίβα, δύο πανέμορφα χωριά της Θεσπρωτίας, με πολλούς ξενητεμένους

Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016

 
 
Γολά και Ραβοστίβα, είναι δύο πανέμορφα χωριά της Θεσπρωτίας, με πολλούς ξενητεμένους! Η Γολά είχε πληθυσμό, ασχολούμενο με την κτηνοτροφία, το 1971 175 κατοίκους, το 1981, 93 και το 2001, 74 κατοίκους, ενώ σήμερα έχει λιγότερους. Η Ραβοστίβα αποτελεί συνοικισμό της Γολά. Ένα λογοτεχνικό κείμενο, που περιγράφει τη μετανάστευση στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και δημοσιεύθηκε πριν τρία περίπου χρόνια στη γνωστή ιστοσελίδα "Protagon", εξηγεί και τα αίτια του ξενητεμού των κατοίκων, με φυσικό επακόλουθο την ερήμωση των χωριών. 
 
"Με πέντε στρέμματα χωράφι και οικογένεια με τρία παιδιά, δύσκολα να τα έβγαζες πέρα, όσο δουλευτάρης κι αν ήσουν. Έκανε βέβαια και λίγα μεροκάματα, στη διάνοιξη του δρόμου για τα Γιάννενα, κι όπου αλλού εύρισκε, αλλά πάλι δύσκολα τα έφερναν βόλτα. Άρχισε να του μπαίνει η ιδέα να φύγει για τα ξένα. 
 
Είχε όμως κακό προηγούμενο, ο πατέρας του είχε φύγει το 1933 για την πόλη και γύρισε το 1958 χωρίς να κάνει προκοπή. Δεκατριών χρονών τον είχε αφήσει και τον βρήκε με δυο παιδιά όταν γύρισε. Αλλά πάλι σκεφτόταν ότι αυτός δεν του μοιάζει, είναι εργατικός και οικονόμος με λίγα χρόνια στην ξενιτιά θα μπορέσει να ξεφύγει από τη φτώχεια. Αλλά πού να αφήκεις τη γυναίκα μοναχή της με τρία παιδιά και χωρίς έναν συγγενή στο καινούργιο χωριό; του φαίνονταν κι αυτό δύσκολο. 
 
Ένα Σαββατόβραδο εκεί που κάθονταν στο τζάκι και σκάλιζε τη φωτιά με το μασιά είχε πάρει την απόφασή του και της είπε: «αύριο θα πάω στη Ραβοστίβα να φέρω τη μάνα σου, θα κάτσει με σένα, αφού δεν έχει κανέναν στο χωριό». Σηκώθηκε χαράματα, ήπιε γρήγορα το καφέ, σαμάρωσε τη φοράδα, καβαλίκεψε κι έφυγε για τη Ραβοστίβα. Όταν έφτασε στο χωριό χτύπαγε η καμπάνα κι η πεθερά ετοιμάζονταν να πάει στην εκκλησιά. Όταν τον είδε ανησύχησε και κοντοστάθηκε στην αυλόπορτα. 
 
Αυτός ξεκαβαλίκεψε, σκάλωσε το καπίστρι στη σκαμνιά, την καλημέρισε και μπήκε στο μαγειρειό και ακούμπησε στο σκαμνί. «Μη πας σήμερα εκκλησιά», της είπε. «Εγώ αποφάσισα να φύγω για τη Γερμανία και θέλω να ‘ρθεις στο Πιτσάρι να κάτσεις με την κοπέλα σου. Έτσι κι αλλιώς εδώ δεν έχεις κανέναν, γιατί να ‘σαι κι εσύ μοναχή και η κοπέλα σου;». Αυτή δεν μίλησε καθόλου, την έπιασε ένας κόμπος στον λαιμό και άρχισαν να τρέχουν τα δάκρυα. 
 
Αφού πέρασαν 2-3 λεπτά χωρίς να μιλήσει κανένας, τον ακούμπησε στο γόνατο και του 'πε: «Πού να το αφήκω το σπίτι, παιδάκι μου; Εγώ, εδώ μεγάλωσα και τα τρία τα παιδιά μου, χήρα από 27 χρονών». «Δεν παθαίνουν οι πέτρες τίποτα», της είπε. Πρόσφατα είχε εγκαταλείψει κι αυτός το πατρικό κι είχε πάρει μια πρώτη γεύση από ξεσπίτωμα. Μάζεψε τα χρειαζούμενα σε δυο σακιά, τα φόρτωσαν στη φοράδα, έκλεισε την πόρτα με τον σύρτη και μια κλειδαριά που 'χε και κατέβηκε στην αδερφή της να της αφήσει το κλειδί. Δεν της είπε καθόλου πόσο καιρό θα λείπει, «θα πάω στην Κατέρω, να κοιτάς το σπίτι και τις κότες, μέχρι να γυρίσω». 
 
Ο γυρισμός πήρε τελικά είκοσι χρόνια και δεν ήταν ζωντανός. Σ’ όλο τον δρόμο δεν άλλαξαν κουβέντα, αυτός μπροστά τράβαγε τη φοράδα κι αυτή ακολουθούσε κλαίγοντας βουβά, στον περισσότερο δρόμο. Μόνο όταν πέρναγε από τ’ άλλα τα χωριά σκουπιζόταν για να μη φαίνεται ότι έκλαιγε. Έφτασαν στο Πιτσάρι αργά το μεσημέρι, αυτός ξεφόρτωσε τη φοράδα κι αυτή μπήκε στο σπίτι και πήρε αγκαλιά το νεογέννητο που ήταν στη σαρμανίτσα αφάσκιωτο. Την κοπέλα της δεν τη χαιρέτησε καθόλου, τη θεωρούσε «υπεύθυνη» για το ξεσπίτωμά της. Την άλλη μέρα κίνησε για τη Νομαρχία στην Ηγουμενίτσα. Άρχιζε ο Γολγοθάς της γραφειοκρατίας. To να πουλήσεις τα εργατικά σου χέρια στις βιομηχανίες της Δύσης, είχε περισσότερες δυσκολίες εδώ, παρά εκεί που θα πήγαινες. Επιτροπές, βουλευτικά γραφεία, κομματικοί παράγοντες, έπρεπε όλοι να συνηγορήσουν για να μπορέσει το «όνειρο» να γίνει πραγματικότητα. 
Το «όνειρο» κράτησε 15 χρόνια, ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 61 μέσα στον «KOLOKOTRONI» και τελείωσε το Καλοκαίρι του ‘76". 
 
Read More »
Γολά και Ραβοστίβα, δύο πανέμορφα χωριά της Θεσπρωτίας, με πολλούς ξενητεμένους  Γολά και Ραβοστίβα, δύο πανέμορφα χωριά της Θεσπρωτίας, με πολλούς ξενητεμένους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες