Το τμήμα νεότητας της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας στη Μονή Μολυβδοσκεπάστου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018


Νέοι από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, συνοδευόμενοι από τον εφημέριο π. Ηλία Μάκο (πρεσβύτερο-θεολόγο), βρέθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, για προσκυνηματικούς λόγους στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστου. 
Η ενορία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της επιδιώκει οι νέοι, επισκεπτόμενοι μοναστηριακούς χώρους, να φουσκώσουν πνευματικά την καρδιά τους, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν ένα δυναμικό πέταγμα –πέρασμα στην απέναντι όχθη, στην όχθη του Θεού. 
Ο ιερομόναχος Αρσένιος, που υποδέχθηκε τους νέους με εξαιρετική διάθεση, τους προέτρεψε να πορεύονται ως σοφοί και όχι ως άσοφοι, ξεπερνώντας το αξεπέραστο. 
Και αυτό θα γίνει, όπως ανέφερε, όταν επιλέξουμε να μη μηδενίσουμε τη σοφία του Θεού μπροστά στη δική μας ανύπαρκτη και αυτοκαταργούμενη σοφία. 
Οι νέοι προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστης, και ένιωσαν την ανάγκη τα δύο υψωμένα χέρια τους να γίνουν δυνατά φτερά, που θα τους σηκώσουν ψηλά. 
Πάνω από τα φόβητρα και τις πλεκτάνες του κόσμου. Τα αισθήματά τους, μέσα σ΄ αυτό τον ιερό τόπο, υπάρχει αδυναμία να περιγραφούν, γιατί είναι υψηλά και υπερβαίνουν την κατανόηση.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας


Read More »
Το τμήμα νεότητας της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας στη Μονή Μολυβδοσκεπάστου Το τμήμα νεότητας της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας στη Μονή Μολυβδοσκεπάστου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Ασπροκκλησίου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018
Παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου της κοινότητας Ασπροκκλησίου ο κ. θοδωρής Κούρτης.
Η παραίτηση του οφείλεται σε υπηρεσιακούς λόγους, καθότι στρατιωτικός.
Στην παραίτησή του αναφέρει:

Αγαπητοί μου χωριανοί, κλείνοντας τον κύκλο στη θέση του προέδρου στην κοινότητα Ασπροκκλησιου με όλη μου την αγάπη και εκτίμηση αποχώρησα για υπηρεσιακούς λόγους. 
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σ όλους αυτούς που με τιμήσατε με τη ψήφο σας, αλλά και σε αυτούς που δεν με τίμησαν για τους δικούς τους λόγους. 
Κατά την διάρκεια της θητείας μου εργάστηκα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον και πάρα τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και προβλήματα προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό με υπευθυνότητα,αξιοπρέπεια και κυρίως ανιδιοτέλεια στη θέση του προέδρου. 
Στόχος και όραμα μου από την αρχή ήταν να προσφέρω όσο μπορώ περισσότερο για το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. 
Θα ήταν παράλειψη μου αν δεν ευχαριστούσε ιδιαίτερα τον Αντιπεριφεριαρχη κ. Θωμά Πιτουλη ο οποίος στάθηκε αρωγός στη προσπάθεια αυτή .
Δεν μπορώ όμως να μην πω ότι φεύγω γεμάτος θετικά αισθήματα με γνώσεις και εμπειρίες. 
Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στον επόμενο πρόεδρο. 
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και εύχομαι σε όλους υγεία οικογενειακή και ευτυχία.
Σ.Σ. Την θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Φερεντίνος.


 
Read More »
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Ασπροκκλησίου Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Παραμένει πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Γλυκής ο Μιχάλης Φωτίου

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018Την πρώτη του συνεδρίαση μετά την επιστολή παραίτησης του Μιχάλη Φωτίου από πρόεδρος του ΔΣ, πραγματοποίησε ο ΤΟΕΒ Γλυκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο τα μέλη του ΔΣ όσο και παραγωγοί του κάμπου της Γλυκής, εξέφρασαν την συμπαράσταση τους προς τον Μιχάλη Φωτίου, ενώ ομόφωνα ζήτησαν να παραμείνει στην θέση του.

Αποτέλεσμα των πιέσεων, ήταν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, να ανακαλέσει την παραίτηση του και ως εκ τούτου, συνεχίζει κανονικά ως πρόεδρος με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται.


 
Read More »
Παραμένει πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Γλυκής ο Μιχάλης Φωτίου Παραμένει πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Γλυκής ο Μιχάλης Φωτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Nova Ηγουμενίτσας: ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018Το Κατάστημα Nova στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει υπάλληλο πλήρους απασχόλησης για το τμήμα ΠΩΛΗΣΕΩΝ.

Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας.

Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Nova Ηγουμενίτσας: ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Nova Ηγουμενίτσας: ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Για συγκεκαλυμμένες «διαφημιστικές» καταχωρίσεις δικαστικών αποφάσεων κάνει λόγο ο δικηγορικός σύλλογος Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρξαν δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, σχετικά με «ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ» Δικηγόρων, από τις οποίες, πέραν της αναφοράς συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων, προκύπτουν τα στοιχεία του Δικηγόρου, του αντιδίκου και είναι εύκολο να προσδιοριστούν και τα στοιχεία των εντολέων του Δικηγόρου.

Τις δημοσιεύσεις αυτές ακολούθησαν τοποθετήσεις από «αυθόρμητους χειροκροτητές» των δικαστικών επιτυχιών, οι οποίοι στη συνέχεια ανέλαβαν το ρόλο του «κράχτη», καλώντας ομάδες εργαζομένων να επικοινωνήσουν με συγκεκριμένα άτομα και σε συγκεκριμένα τηλέφωνα, τα οποία «ήρθαν σε επαφή με Δικηγορικά Γραφεία, με σκοπό τη συμφωνία» για κατάθεση νέων δικογράφων.

Είναι προφανές ότι πρόκειται περί συγκεκαλυμμένων «διαφημιστικών» καταχωρίσεων, πρακτική η οποία είναι αντίθετη με τη φύση και λειτουργία του δικηγορικού επαγγέλματος, που ο Νόμος με σαφήνεια προσδιορίζει.

Ο Δικηγόρος, κατά το Νόμο, είναι δημόσιος λειτουργός. Το λειτούργημά του αποτελεί θεμέλιο του Κράτους Δικαίου και χαρακτηρίζεται ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, η δε άσκησή του δεν συνιστά εμπορική δραστηριότητα (άρθρο 1, 2 ,3 του ν. 4194/2013).

Η επιτυχία σε δικαστικές υποθέσεις, ιδίως δε σε περιπτώσεις που αφορούν σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, δεν είναι προνόμιο ενός ή κάποιων Δικηγόρων, αλλά προέρχονται κατά βάση από την ορθή εφαρμογή του νόμου.

Τέτοιου είδους καταχωρίσεις, που προφανώς υποβάλλονται από τους ίδιους τους προβαλλόμενους Δικηγόρους, αποτελούν υποκρυπτόμενη και παράνομη διαφήμιση, πέραν και εκτός των προϋποθέσεων του Νόμου, για την επαγγελματική προβολή (άρθρο 40 του ν. 4194/2013 σε συνδυασμό με τον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος), με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται το επάγγελμα του Δικηγόρου, από λειτούργημα σε διαφημιζόμενο εμπόρευμα, δημιουργώντας ταυτόχρονα συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πεποίθηση μας είναι ότι ο Δικηγόρος καταξιώνεται, όχι από επιλεγμένες ευκαιριακά συμφέρουσες – ευνοϊκές αποφάσεις, αλλά από το σύνολο της προσφοράς του στον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο και για το λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοιες «διαφημιστικού τύπου» καταχωρίσεις. Η κατ΄ αυτό τον τρόπο υποβίβαση του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος είναι προσβλητική για το σύνολο του δικηγορικού σώματος.

Ως Δικηγορικός Σύλλογος, είμαστε αποφασισμένοι, να διαφυλάξουμε το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος, που η Πολιτεία μας τίμησε και μας εμπιστεύτηκε, στηλιτεύοντας κάθε τέτοιου είδους «διαφήμιση», εντός των ορίων της αρμοδιότητας και της αποστολής μας, και επισημαίνουμε σε όλους ότι στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να συνεχίσουν να κινούνται μέσα στα πλαίσια τα οριζόμενα από τον Κώδικα των Δικηγόρων και τον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος και να περιφρουρούν ανελλιπώς το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος. Καλούμε τους αυτόκλητους «διαλαλητές» Δικηγορικών Γραφείων και υπηρεσιών να περιοριστούν στα του «οίκου τους» και να αφήσουν τους Δικηγόρους και τη Δικαιοσύνη να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους. Οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, δεν έχουν ανάγκη από διαφήμιση, γιατί διαφήμιση είναι το κύρος τους και οι υψηλής ποιότητας νομικές υπηρεσίες που παρέχουν.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
Νικόλαος Π. Μπέζας


Read More »
Για συγκεκαλυμμένες «διαφημιστικές» καταχωρίσεις δικαστικών αποφάσεων κάνει λόγο ο δικηγορικός σύλλογος Θεσπρωτίας Για συγκεκαλυμμένες «διαφημιστικές» καταχωρίσεις δικαστικών αποφάσεων κάνει λόγο ο δικηγορικός σύλλογος Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Ο Ράκης Νικολάου ζωντανά στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, παίζει με το κλαρίνο του. το kiki challenge (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018


Read More »
Ο Ράκης Νικολάου ζωντανά στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, παίζει με το κλαρίνο του. το kiki challenge (ΒΙΝΤΕΟ) Ο Ράκης Νικολάου ζωντανά στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, παίζει με το κλαρίνο του. το kiki challenge (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Fake news η δήθεν μεταβίβαση στο Υπερταμείο, αρχαιολογικών χώρων

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018

Με μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι μερίδα των ΜΜΕ της Ηπείρου και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ που άσκησε μάλιστα και κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακολουθούν κατά πόδας τα κεντρικά fake news, χωρίς καν να μπουν στον κόπο να διασταυρώσουν την πραγματικότητα ή να αναπαράγουν, έστω, την απάντηση της Κυβέρνησης για τη μεταβίβαση, δήθεν, στο Υπερταμείο, αρχαιολογικών χώρων, περιοχών Natura, νοσοκομείων, κέντρων υγείας κ.ο.κ.

Ορίστε λοιπόν ο νόμος 4389/2016 στο άρθρο 196, που ΕΞΑΙΡΕΙ ΡΗΤΑ αυτά τα ακίνητα, όπως επίσης και το αντίστοιχο ΦΕΚ Β΄2320/19-6-2018 που παραπέμπει σε αυτόν.Αντιπολίτευση σε στρατηγικό αδιέξοδο,που δεν της βγαίνει το αφήγημα της καταστροφής και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου να δικαιολογήσει το ρόλο της, δεν βοηθά τη χώρα και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. 
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Ορίστε και η χθεσινή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή για το συγκεκριμένο (λεπτό 8:00) :

https://www.facebook.com/left.gr/videos/1819738274791261/


 
Read More »
Μάριος Κάτσης: Fake news η δήθεν μεταβίβαση στο Υπερταμείο, αρχαιολογικών χώρων Μάριος Κάτσης: Fake news η δήθεν μεταβίβαση στο Υπερταμείο, αρχαιολογικών χώρων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ;"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018


Για την παραχώρηση δημοσίων ακινήτων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Θεσπρωτίας στην ΕΤΑΔ ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών ο Βασίλης Γιόγιακας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι, σύμφωνα με εν εξελίξει ταυτοποίηση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στα μεταβιβασθέντα ακίνητα περιλαμβάνονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και εκτάσεις στην πεδιάδα της Νέας Σελεύκειας που είναι χαρακτηρισμένες Natura 2000. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Μεταβίβαση δημοσίων ακινήτων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος του Νομού Θεσπρωτίας»

Με την υπ’ αριθ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 (ΦΕΚ Β΄2320/19-6-2018) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταβιβάστηκαν 10.119 δημόσια ακίνητα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) τα οποία καθορίζονται στην υπ’ αριθ. 86/18.06.2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Στην τελευταία απόφαση η ταυτότητα των μεταβιβαζόμενων ακινήτων προσδιορίζεται μόνο με τον 12ψήφιο κωδικό αριθμό του Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ).

Σύμφωνα με εν εξελίξει ταυτοποίηση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στα ακίνητα περιλαμβάνονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το κτίριο όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και εκτάσεις στην πεδιάδα της Νέας Σελεύκειας, σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη Natura 2000. Ακίνητα, δηλαδή, τα οποία είτε για διάφορους λόγους δεν είναι αξιοποιήσιμα, είτε/και αποτελούν ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του Νομού Θεσπρωτίας, όπως έχει διαπιστωθεί σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Σημειώνεται επίσης ότι η μεταβίβαση των ακινήτων έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών υπηρεσιών και των βουλευτών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν στην εν λόγω απόφαση περιλαμβάνονται ιστορικά κτίρια, αρχαιολογικοί χώροι και άλλα μνημεία του Νομού Θεσπρωτίας και, αν ναι, ποια. 


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ;" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ;" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Στη φωλιά των Κου Κου στο STAR η Δάφνη Νικολάου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018Read More »
Στη φωλιά των Κου Κου στο STAR η Δάφνη Νικολάου (ΒΙΝΤΕΟ) Στη φωλιά των Κου Κου στο STAR η Δάφνη Νικολάου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Στον κάμπο Πλακωτής Θεσπρωτίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένα αλογάκι...

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018Σύμφωνα με ανάρτηση της Λιλιάνας Παπαδοπούλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένα αλογάκι στον κάμπο της Πλακωτής Θεσπρωτίας.
Ενδεχομένως, σύμφωνα με κάποιους, χωρίς να γνωρίζουν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, το οποίο καταγγέλθηκε στις αρμόδιες αρχές και ερευνάται, να νομίστηκε το αλογάκι ως αγριογούρουνο, υπάρχουν πολλοί άπειροι και ενθουσιώδεις κυνηγοί, και να στοχοποιήθηκε. 
Γράφει η κ. Παπαδοπούλου: "Μας πυροβόλησαν και σκότωσαν εξ'επαφής τον "Μάρκο" μας, το αλογάκι μας, κάτω στον κάμπο.... Έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία, όμως όποιος ξέρει κάτι, ας μας το πεί, είμαστε όλοι καταρρακωμένοι". 


 
Read More »
Στον κάμπο Πλακωτής Θεσπρωτίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένα αλογάκι... Στον κάμπο Πλακωτής Θεσπρωτίας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ένα αλογάκι... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Πρωτοβάθμια

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας με κύρια θέματα:

(α) τις αναγκαίες προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό,

(β) τη στήριξη του αιτήματος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για μονιμοποίησή τους και

(γ) την επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών στο προηγούμενο ισχύον πλαίσιο,

που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τον Σύλλογο Εκπ/κων Πρωτοβάθμιας Εκ/σης, στα γραφεία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκ/σης, την Παρασκευή 28-09-2018 και ώρα 1330.

Ο Πρόεδρος
Καραπάνος Ευάγγελος

Ο Γραμματέας
Κιτσάτης Κωνσταντίνος


Read More »
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Πρωτοβάθμια ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στην Πρωτοβάθμια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Υλοποίηση Σεμιναρίου Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26/09/2018 και ώρα 18.30-20.00, το Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, ενισχύοντας τη διαδικτυακή τους παρουσία όλο το χρόνο, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας .

Το σεμινάριο με θέμα: «Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις», συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google και συμμετείχαν ενδιαφερόμενοι όλων των επιχειρηματικών κλάδων.

Ο εισηγητής της εκδήλωσης κος Βασίλειος Πολύζος Senior Business Analyst - DOPE Studio και οι Online Advisors του Grow Greek Tourism Online, κα Κωνσταντίνα Τσίκου και Ρόμπερτ Μπάρτρικ-Κρανάς, με το πέρας της εκδήλωσης απάντησαν σε απορίες των συμμετεχόντων και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με το ευρύτερο πεδίο της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της πληροφορικής από την επιχειρηματικότητα αλλά και την πραγματοποίηση κατ' ιδίαν συναντήσεων των στελεχών της πρωτοβουλίας με επιχειρήσεις της Ηπείρου με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας των όλο το χρόνο.

Αφορμή αποτέλεσε η συνεχής αύξηση αναζητήσεων των χρηστών του διαδικτύου για την Ήπειρο, αποδεικνύοντας τη δυναμική που έχει η Περιφέρεια στον Ελληνικό τουριστικό χάρτη. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση αυτής της δυναμικής προσεγγίζοντας όχι μόνο τις αμιγώς τουριστικές αλλά και κάθε επιχείρηση που προσφέρει στην εμπειρία του επισκέπτη με εστίαση στην υποστήριξη των επιχειρηματιών της Ηπείρου, προσφέροντας τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο

Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα κος Pervin Gjikuria τον οποίο και ευχαριστούμε.

Η υλοποίηση του σεμιναρίου εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του φορέα μας για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών του στις νέες τεχνολογίες και παρασχέθηκε Δωρεάν στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στα Τακτικά Μέλη του.


Read More »
Υλοποίηση Σεμιναρίου Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Υλοποίηση Σεμιναρίου Ψηφιακών Δεξιοτήτων Grow Greek Tourism Online της Google με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Η μοναδική BMW μηχανή με το καλάθι, που κυκλοφορεί στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018


Μία μόνο BMW μηχανή με καλάθι, κυκλοφορεί στη Θεσπρωτία. 
Από τις εκατοντάδες, που υπήρχαν παλαιότερα, κυρίως τα χρόνια μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 
Η μοναδική στη Θεσπρωτία αυτή μηχανή με το καλάθι είναι καλοσυντηρημένη και σε άριστη κατάσταση.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ζοφερά χρόνια της Κατοχής η θέα της γερμανικής μηχανής με το καλάθι μόνο τρόμο προκαλούσε. 
Τι περίεργα μέσα μεταφοράς, που ήταν, όμως, οι μοτοσικλέτες με τα καλάθια.
 Η πρώτη αναφορά για μηχανάκι με καλάθι έρχεται από διαγωνισμό του 1893, όταν μια γαλλική εφημερίδα έδινε ένα παχυλό έπαθλο σε όποιον θα ανέπτυσσε έναν κομψό και βολικό τρόπο για τη μεταφορά του συνεπιβάτη. Τρεις διαφορετικές λύσεις προτάθηκαν, ένα καλάθι προσαρμοσμένο μπροστά στη μηχανή που τη μετέτρεπε σε τρίκυκλο ουσιαστικά (δύο ρόδες μπροστά και μία πίσω), ένα καλάθι στο πλάι και ένα καλάθι-τρέιλερ στο πίσω μέρος, το οποίο έκανε όμως τον συνεπιβάτη να τρώει όλη τη σκόνη και τις αναθυμιάσεις της εξάτμισης! 
Ο μεσιέ Bertoux, ένας γάλλος αξιωματικός του στρατού, νίκησε στον διαγωνισμό, καθώς το καλάθι που προσάρμοσε στο πλάι του ποδηλάτου ήταν πράγματι ο πιο επιτυχημένος σχεδιασμός. 
Οι πρώτες μηχανές που θα το φορούσαν δεν θα αργούσαν καθόλου να κυκλοφορήσουν. Ήδη από το 1903, για παράδειγμα, ο αμερικανός κατασκευαστής Thor είχε στον κατάλογο των μηχανών του και μία με πλαϊνό καλάθι. Την ίδια εποχή, τον Ιανουάριο του 1903, τα αδέλφια Graham από το Μίντλσεξ της Αγγλίας πήραν την πατέντα για την τρίτροχη μηχανή. 
Πέντε χρόνια αργότερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές παρείχαν εργοστασιακά μοντέλα με ελαφριά καλάθια στο πλάι και όχι αποκλειστικά επιβατικά, αφού υπήρχαν καλάθια για μεταφορά εμπορευμάτων και άλλες εξειδικευμένες χρήσεις. Ήταν όμως οι μηχανές της BMW, που θα γινόταν θρύλος. 
Το ημερολόγιο έγραφε 14 Φεβρουαρίου 1935 όταν παρουσίασε η BMW στο Γερμανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Βερολίνο την R12 και την R17, αμφότερες γεμάτες τεχνολογικές καινοτομίες. Μέχρι το 1942, η BMW είχε κατασκευάσει περισσότερα από 36.000 κομμάτια της R12 και ήταν αυτό το μοντέλο που επέλεξε ο Χίτλερ και οι επιτελείς του για να κοσμήσει την τρομακτική πολεμική μηχανή του Γ’ Ράιχ. 
Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου άφησε την BMW ερείπια. Το βασικό εργοστάσιό της στη Βαυαρία, έξω από Μόναχο, είχε καταστραφεί μέχρι θεμελίων, την ίδια ώρα που η μονάδα παραγωγής του Eisenach ήταν ολοσχερώς κατεστραμμένη, αν και είχε επιβιώσει ο εξοπλισμός της. Οι περισσότεροι μηχανικοί της εταιρίας έφυγαν για τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση μετά το πέρας του πολέμου για να συνεχίσουν την έρευνά τους στον τομέα των αεριωθούμενων κινητήρων, όπως ακριβώς έκαναν και στην BMW κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι όροι της συνθηκολόγησης της Γερμανίας απαγόρευαν τώρα στην BMW να κατασκευάζει μηχανές, όρος που ίσχυσε ως το 1947, όταν οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως να ξανανοίξει η μονάδα του Μονάχου. 


 
Read More »
Η μοναδική BMW μηχανή με το καλάθι, που κυκλοφορεί στη Θεσπρωτία Η μοναδική BMW μηχανή με το καλάθι, που κυκλοφορεί στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Ημερίδα για την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία στο θέατρο Καρκαμίσι

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018Ημερίδα με θέμα ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ, θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Καρκαμίσι στην Παραμυθιά, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί.

Ομιλήτριες:

ΠΕΤΣΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ Ψυχολόγος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας – Επιστημονικά Υπεύθυνη

ΔΗΜΑ ΑΡΕΤΗ Κοινωνική Λειτουργός – Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας

Διοργάνωση: Αναστασιάδου Αντιγόνη – Κοινωνική Λειτουργός


 
Read More »
Ημερίδα για την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία στο θέατρο Καρκαμίσι Ημερίδα για την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία στο θέατρο Καρκαμίσι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 1η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect (Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «Interreg V-B Adriatic-Ionian Programme – ADRION 2014-2020») που υλοποιεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας ως επικεφαλής, πραγματοποιήθηκε στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας η 1η συνάντηση εργασίας – επιστημονική συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων Φορέων της πόλης της Ηγουμενίτσας και των Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ, εταίρος του έργου υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος του έργου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, η κυρία Μαρία Μορφουλάκη, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος & Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α’ του ΙΜΕΤ, η κυρία Γλυκερία Μυρόβαλη, Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Συνεργάτης του ΙΜΕΤ, ο κ. Ανδρέας Νταής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., ο κ. Αντώνιος Μάζης, Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας, ο κ. Ανδρέας Οικονόμου, Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ο κ. Σέργιος Πιτούλης, Εκπρόσωπος της SUPERFAST FERRIES, η κα Ελίνα Σταυροπούλου, Εκπρόσωπος της ΜΙΝΟΑΝ LINES, ο κ. Ευάγγελος Νάκος, Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Θεσπρωτίας, ο κ. Γρηγόριος Γκίκας, Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Ιωαννίνων, ο κ. Βασίλειος Μητσιμάρης, Αερολιμενάρχης Ιωαννίνων, ο κ. Θέμης Σέρμπης, Ελεγκτής Υ.Π.Α. Ιωαννίνων, ο κ. Γεώργιος Αντωνίου, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών (Associate Partner του Δήμου Ηγουμενίτσας στο συγκεκριμένο έργο) και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηγουμενίτσας και Διαχειριστής του έργου, κ. Παντελής Καραπιπέρης.

Αντικείμενο της συζήτησης απετέλεσε ο ρόλος και η συμμετοχή των Φορέων στο εν λόγω ευρωπαϊκό έργο και ειδικότερα

· Η συλλογή δεδομένων/πηγών δεδομένων για επιβατικές ροές σε τοπικό επίπεδο και από/προς τις χώρες της Αδριατικής – Ιονίου,
Τα πιθανά προβλήματα/εμπόδια στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας στο έργο Inter-Connect,
Οι δυνατότητες/ευκαιρίες για την ανάπτυξη των πολυτροπικών μεταφορών στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου.

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, πως όλοι οι παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αποστολή όλων των στοιχείων που τους ζητήθηκαν από μέρους τους, καθώς και στη συμμετοχή τους στην έρευνα που θα διεξαχθεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ.


Read More »
Ηγουμενίτσα: 1η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect Ηγουμενίτσα: 1η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού έργου Inter-Connect Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Τραυματισμός επιβάτιδος Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβοτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για τραυματισμό 55χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ι/Φ “ΛΟΝΤΟΝ”Ν.Κ. 1029, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Συβότων.
Κατά δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια του πλου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον “ΛΑΚΚΑΣ” Παξών και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η 55χρονη έπεσε από βρεγμένη κλίμακα εντός του σκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.
Με τον κατάπλου του Ι/Φ στον λιμένα Συβότων η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 


 
Read More »
Τραυματισμός επιβάτιδος Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα Τραυματισμός επιβάτιδος Ι/Φ σκάφους στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2018 Rating: 5

Σελίδες