"ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
"ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι 


Σε περιπέτειες μπαίνουν, στο σύνολό τους οι δημοτικές παρατάξεις, που έχουν εκλεγεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο δήμο Ηγουμενίτσας.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, εξετάζει καταγγελία που αφορά τις περιπτώσεις περίπου 10 δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, οι οποίοι εμφανίζονται με χρέη προς το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν μπορούν να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων όποιοι είναι, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος, εφόσον η συνολική οφειλή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 93 του ν. 5079/2023 (Α΄ 215), οι αιρετοί οφείλουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές που είχαν πριν την εκλογή τους και υπερβαίνουν το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ έως την ημέρα εγκατάστασης των δημοτικών αρχών, δηλαδή έως και την 1/1/2024, λόγω όμως της εξαιρέσιμης αργίας έως και 2/01/2024
Αν η οφειλή των εκλεγέντων αιρετών δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί έως και στις 2.1.2024, ο εκλεγείς δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα
Για την έκπτωση, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκδίδει διαπιστωτική πράξη το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών (15) από τότε που έλαβε γνώση της μη εξόφλησης ή τη μη ρύθμισης της οφειλής από την οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Στην περίπτωση του δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουμε να κάνουμε με δημοτικούς συμβούλους και των τριών παρατάξεων (Νταή, Λώλου και Μπέζα), με κάποιες από τις περιπτώσεις να χαρακτηρίζονται "σοβαρές" ενώ κάποιες άλλες να αποδίδονται σε "παρεξήγηση".
Σχεδόν το σύνολο από αυτούς, εμφανίζεται με οφειλές προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας.
Εάν ισχύει η καταγγελία και οι πληροφορίες, τότε δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές σε μεγάλη έκταση, στα πρόσωπα που απαρτίζουν σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας και μερικές από τις κοινότητες.
Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη.
Read More »
"ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι "ΒΟΜΒΑ" στο δήμο Ηγουμενίτσας | Κινδυνεύουν με έκπτωση 10 σύμβουλοι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΊΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Σας κάνουμε γνωστό πως την Κυριακή 7/4/2024 και ώρα 7:00 Μ.μ.
Θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Σεραπίωνος
Read More »
Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Παραδίδεται και εγκαινιάζεται, παρουσία Μητσοτάκη, η Γ’ φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Παραδίδεται και εγκαινιάζεται, παρουσία Μητσοτάκη, η Γ’ φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας


Μετά από 16 χρόνια περιπετειών σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο της Γ’ φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Την τελετή των εγκαινίων, αναμένεται να κάνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χρόνο που προσδιορίζεται από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου.
Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Δ’ προγραμματικής Περιόδου με προϋπολογισμό 110 εκ. ευρώ.
Από τα τέλη του 2009, οπότε και κατατέθηκαν οι προσφορές, έως και σήμερα απαιτήθηκαν υποκαταστάσεις του αρχικού αναδόχου και συνεχείς παρατάσεις που κάλυψαν σχεδόν 16 χρόνια για ένα έργο, το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί εντός 5ετίας, ενώ ο τελικός προϋπολογισμός του ανήλθε στα 50 εκ. ευρώ.


Το φυσικό αντικέιμενο του έργου περιλαμβάνει:

Λιμενικά Έργα
Κρηπιδότοιχος μελλοντικού Ra-Ra μήκους 93,0 μέτρων περίπου και ωφέλιμου βάθους -10,20m, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την πρυμνοδέτηση ενός Ο/Γ–Ε/Γ πλοίου.
Νότια κρηπιδώματα κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής του όρμου Ηγουμενίτσας συνολικού μήκους 610,0 μέτρων περίπου και ωφέλιμου βάθους -10,20m, για την δημιουργία δύο νέων θέσεων πλαγιοπρυμνοδέτησης Ο/Γ–Ε/Γ πλοίων, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Προγραμματικό Σχέδιο του λιμένα.
Κρηπιδότοιχος βαρύτητας από συμπαγείς τεχνητούς ογκολίθους, μήκους 21,0m περίπου.
Διαμόρφωση των προβλεπόμενων χερσαίων χώρων με ύφαλες και έξαλες επιχώσεις και θωράκιση του προκύπτοντος νέου θαλασσίου μετώπου.

Έργα οδοποιίας
Συμπληρωματικά έργα οδοποιίας και κυκλοφοριακά έργα εντός και εκτός της ελεγχόμενης χερσαίας ζώνης του λιμένα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το εγκεκριμένο Προγραμματικό Σχέδιο.

Αναλυτικότερα, περιλαμβάνονται:
  • έργα κυκλοφοριακής διαμόρφωσης της ελεγχόμενης (περιφραγμένης) χερσαίας ζώνης του λιμένα
  • έργα διασύνδεσης του λιμένα με την Ε.Ο Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας
  • διαμόρφωση των χώρων αναμονής / στάθμευσης εντός της ελεγχόμενης (περιφραγμένης) χερσαίας ζώνης του λιμένα, για τα προς επιβίβαση οχήματα
  • διαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου του λιμένα εκτός της ελεγχόμενης (περιφραγμένης) χερσαίας ζώνης αυτού, προς τον μελλοντικό Τερματικό Σταθμό Επιβατών (Νο4).

Υδραυλικά έργα
Απαραίτητα υδραυλικά έργα για την αποχέτευση ομβρίων της προκύπτουσας συμπληρωματικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, αλλά και των περιοχών όπισθεν αυτού, επέκταση δίδυμου οχετού στο νότιο τμήμα του λιμένα κατά 130 μέτρα περίπου.

Κτιριακές εγκαταστάσεις
Συγκρότημα Νότιας Πύλης, κτίριο Η/Μ εγκαταστάσεων και δεξαμενή ύδατος.

Η/Μ Εγκαταστάσεις χερσαίας ζώνης λιμένα
Οι σχετικές εργασίες περιλαμβάνουν τις επί μέρους Η/Μ εγκαταστάσεις του περιβάλλοντα χώρου (χερσαίας ζώνης) και συγκεκριμένα α) ύδρευση, β) αποχέτευση, γ) άρδευση, δ) πυρόσβεση, ε) εγκαταστάσεις ισχυρών ρευμάτων, στ) εγκαταστάσεις ασθενών ρευμάτων, ζ) οδοφωτισμό.

Έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου
Έργα διαμόρφωσης στον περιβάλλοντα χώρο του τερματικού σταθμού και του αρχαιολογικού χώρου, στη νησίδα μεταξύ τοίχου αντιστήριξης Εθνικής Οδού και οδού πρόσβασης του λιμένα, καθώς και στη νησίδα εισόδου στον χώρο του λιμένα και τον περιβάλλοντα χώρο πύλης ελέγχου κτιρίου Υπηρεσιών και Η/Μ.
Σύνταξη Βάσω Γκόρου - ertnews.gr
Read More »
Παραδίδεται και εγκαινιάζεται, παρουσία Μητσοτάκη, η Γ’ φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας Παραδίδεται και εγκαινιάζεται, παρουσία Μητσοτάκη, η Γ’ φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα για το ευαίσθητο θέμα της Κακοποίηση Ηλικιωμένων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα για το ευαίσθητο θέμα της Κακοποίηση Ηλικιωμένων (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ολοκληρώθηκε χθες Δευτέρα 1-4-2024 με επιτυχία, η ημερίδα των Δομών του Βοήθεια στο Σπίτι της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας επάνω στο ευαίσθητο θέμα "Κακοποίηση Ηλικιωμένων" η οποία συμβάλει στην ανάδειξη προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα άνω των 65 ετών ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος . 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βρίσκεται κοντά στους ηλικιωμένους αναδεικνύοντας τα προβλήματα και στηρίζοντας μέσω του προσωπικού και των εργαζομένων της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας και του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι την ευαίσθητη 3η ηλικία !

Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα για το ευαίσθητο θέμα της Κακοποίηση Ηλικιωμένων (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα για το ευαίσθητο θέμα της Κακοποίηση Ηλικιωμένων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας


DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Σκρέκας: Πρόστιμο 120.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας e-shop

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Σκρέκας: Πρόστιμο 120.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας e-shop


Πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση e-shop «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», που διατηρεί το ηλεκτρονικό http://perishop.gr, επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ύστερα από ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης, η λειτουργία του site διεκόπη αμέσως, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Πρόστιμο σε e-shop

Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του ΥΠΑΝ, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας, και ειδικότερα:

Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών, τα οποία ουδέποτε παρέλαβαν μετά από καταγγελία της σύμβασης και την ακύρωση της παραγγελίας.

Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών, ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

Η δυσχερής έως αδύνατη επικοινωνία με την επιχείρηση.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επεβλήθη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης μετά από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην άμεση διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης, ώστε να αποτραπεί πάραυτα η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όποιος παρανομεί θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου. Αυτή είναι μία από τις πάγιες αρχές μας για την ορθή λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες τού υπουργείου Ανάπτυξης παρακολουθούν με άγρυπνο μάτι την αγορά, τόσο τη συμβατική όσο και τη διαδικτυακή και επιβάλλουν όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό».

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή (https://kataggelies.mindev.gov.gr/).
Read More »
Σκρέκας: Πρόστιμο 120.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας e-shop Σκρέκας: Πρόστιμο 120.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας e-shop Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι


Την ανεπάρκεια του οδικού άξονα από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως το Μαυρομάτι αναγνώρισε ο Υπουργός Υποδομών και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου..

Όμως δεν αρκεί η αναγνώριση αυτού που ξέρει καλά όλη η Ήπειρος και η μισή Αλβανία.. Άλλωστε ρόλος του Υπουργού δεν είναι να κάνει διαπιστώσεις αλλά να δίνει λύσεις.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι η υπουργική παραδοχή έγινε κατά λάθος αφού έπρεπε να αιτιολογήσει επαρκώς την εισήγησή του για την υπαγωγή στη διαδικασία του άρθρου 7Α του ν. 2882/2901 (Α’ 17), των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις και αφορούν στην εκτέλεση του έργου σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας – Εγνατίας Οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας).

Έτσι λοιπόν ανέφερε ότι «πρόκειται για έργο Εθνικής σημασίας αφού αφορά τη Βόρεια Είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας που συνδέει τον Λιμένα Ηγουμενίτσας και την Εγνατία οδό, με την Εθνική οδό που οδηγεί στα Ελληνοαλβανικά σύνορα (Τελωνείο Μαυροματίου).

Ο σχεδιασμός της παρακαμπτήριου οδού της πόλης της Ηγουμενίτσας προβλέπει την κατασκευή κόμβου που θα συνδέει τις δύο οδούς. Η εμπορευματική διακίνηση από το λιμάνι και την Εγνατία γίνεται μέσω αυτής της οδού (πρώην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων), η οποία ήταν ανεπαρκής για να δεχθεί τον κυκλοφοριακό φόρτο που αποτελείται κυρίως από οχήματα βαρέως τύπου».

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι στον σχεδιασμό να προχωρήσει το έργο άμεσα.

Όταν όμως ο ίδιος ο Υπουργός αποδέχεται ότι ο δρόμος είναι ανεπαρκής τότε οι τοπικές αρχές έχουν έναν παραπάνω λόγο να διεκδικήσουν από τον ίδιο να χρηματοδοτήσει το έργο που έχει πλέον ολοκληρωμένες μελέτες.
Read More »
Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι Ομολογία Σταϊκούρα για ανεπάρκεια του δρόμου από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας | Γνωρίζουμε το άθλημα της ποδηλασίας

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας | Γνωρίζουμε το άθλημα της ποδηλασίαςRead More »
3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας | Γνωρίζουμε το άθλημα της ποδηλασίας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας | Γνωρίζουμε το άθλημα της ποδηλασίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου : Ανακοίνωση για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Ο Δήμος Σουλίου : Ανακοίνωση για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων.


Τα ογκώδη αστικά απορρίμματα, (παλαιά έπιπλα, στρώματα, οικιακές συσκευές κ.λπ.) αποτελούν ειδική κατηγορία απορριμμάτων, δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε, τοποθετούνται σε κατάλληλο σημείο, ώστε να είναι εύκολη η περισυλλογή τους, στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ιδιοκτησία του δημότη ή στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων αφού προηγουμένως έχουμε ελαχιστοποιήσει τον όγκο τους. Εφόσον υπάρχουν ανακυκλώσιμα υλικά αυτά τα τοποθετούμε στον κάδο ανακύκλωσης.

Ο Δήμος μας αναλαμβάνει την αποκομιδή ογκωδών αστικών απορριμμάτων (παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα κ.λπ.) καθώς και κλαδεμάτων εντός 5ημέρου από της ειδοποίησης στην αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου (τηλ.: 2666024100)

Οι δημότες οφείλουν να βγάζουν τα ογκώδη αντικείμενα την προηγούμενη ή και την ίδια ημέρα περισυλλογής προκειμένου τα αντικείμενα να μην παραμένουν στους κοινόχρηστους χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία και να διατηρείται καθαρή η πόλη.
Read More »
Ο Δήμος Σουλίου : Ανακοίνωση για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων. Ο Δήμος Σουλίου : Ανακοίνωση για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

SOS από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής: Περιέχει τοξική ουσία που προκαλεί θάνατο.

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
SOS από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής: Περιέχει τοξική ουσία που προκαλεί θάνατο.

Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ για το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps, το οποίο περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, το οποίο διακινείται και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το DNP είναι ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο ως λιποδιαλυτικό, αλλά δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012.

Είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων, καρδιακές προσβολές, έντονους εμετούς, ταχεία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτους.

Το DNP είναι ένα εξαιρετικά ασταθές χημικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, προκαλώντας πυρκαγιά και εκρήξεις. Είναι τοξικό όταν εισπνέεται, έρχεται σε επαφή με το δέρμα και σε περίπτωση κατάποσης. Είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα γίνεται και μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας www.tradekey.com.

Tο παραπάνω προϊόν κυκλοφορεί στις αγορές σαν συμπλήρωμα διατροφής, 

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Read More »
SOS από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής: Περιέχει τοξική ουσία που προκαλεί θάνατο. SOS από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής: Περιέχει τοξική ουσία που προκαλεί θάνατο. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Την έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την κατάσταση της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας μεταφέρουν 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ύστερα από πρωτοβουλία του Βουλευτή, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Μπάρκα.

Μια οδική αρτηρία η οποία αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Αυτοκινητοδρόμου Ε55, μήκους 3.305 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το Χέλσινγκμπορκ της Σουηδίας και διέρχεται από Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Ιταλία και καταλήγει στην Καλαμάτα.

Εντούτοις, η Ελληνική βασική διευρωπαϊκή οδική αρτηρία, που συνδέει τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, δύο από τους πιο ταχέως αναπτυσσόμενους Νομούς της χώρας, παραπέμπει σε οδικό άξονα περασμένων αιώνων. Παρά την ονομασία της ως «Εθνική Οδό», μόνο σε δρόμο εθνικών προδιαγραφών σύγχρονου Ευρωπαϊκού Κράτους δεν παραπέμπει.

Η συγκεκριμένη κατάσταση δυστυχώς έχει ως συνέπεια κάθε χρόνο να καταγράφονται δεκάδες τροχαία ατυχήματα, πολλά από τα οποία θανατηφόρα.

Η περιοχή την οποία διατρέχει η συγκεκριμένη «Εθνική Οδός» έχει πανθομολογουμένως δυναμική αναπτυξιακή πορεία,

Η τωρινή όμως κατάσταση του δρόμου, που παραπέμπει σε οδικό δίκτυο άλλων εποχών, μετριάζει τις αναπτυξιακές δυνατότητες δύο πολύ σημαντικών υποδομών στρατηγικού χαρακτήρα, αυτής του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και εκείνης του αεροδρομίου του Ακτίου.

Η ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού, που προσδίδει επιπλέον αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, έχει διαπιστωθεί ότι έχει επιφέρει επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο στη συγκεκριμένη «Εθνική Οδό». Λαμβάνοντας υπόψη ότι την καλοκαιρινή περίοδο το κυκλοφοριακό φορτίο θα αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι το οποίο διαπιστώθηκε στα δύο τριήμερα του Μαρτίου, αυξάνει την ανησυχία και το προβληματισμό για τους κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας.

Επιβάλλετε άμεσα να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός, από την κυβέρνηση, με τις απαραίτητες μελέτες για να επιτευχθεί σταδιακά η ουσιαστική αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, με χαρακτηριστικά σύγχρονου και ασφαλή δρόμου, τονίζουν οι Βουλευτές στην Ερώτηση.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στη Βουλή η ΕΟ Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ' αρ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2549/Β/19.4.2023) και τις διατάξεις του Ν. 4662/2020 (ΦΕΚ 27/Α΄/7-2-2020) όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με το άρθρο 31 του Ν.5075/2023 (ΦΕΚ 206/Α΄/ 12.12.2023),οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές:

· οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

· οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

· εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των περ. "1" και "2" και

· εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσία

υποχρεούνται να προβούν στον καθαρισμό αυτών έως την 30η Απριλίου κάθε έτους και την συντήρηση του καθαρισμού καθ΄ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασή της.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων αναφορικά με τα ανωτέρω, αυτοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες κυρώσεις [αρθρ. 5 της ανωτέρω Πυροσβεστικής Διάταξης, άρθρ. 266 του Ν. 5037/2023 (ΦΕΚ 78/Β΄/28-3-2023) και άρθρ. 31 του Ν.5075/2023 (ΦΕΚ 206/Α΄/ 12.12.2023)].

Ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων αποτελεί υποχρέωση βάσει νόμων και διατάξεων, αλλά πάνω απ’ όλα, αποτελεί ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας.

Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών.

Ο Αντιδήμαρχος
Ντάσιος Βασίλειος
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων Δήμος Ηγουμενίτσας: Καθαρισμός οικοπέδων και  ακάλυπτων χώρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Η ΘΕΑΤΟ στην Πάτρα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Η ΘΕΑΤΟ στην Πάτρα


Ο Θεατρικός Σύλλογος ΘΕΑΤΟ έχει να τη χαρά να είναι προσκεκλημένος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών όπου θα προβάλει την ταινία της ΘΕΑΤΟ "Η Μετανάστις" .Συμπατριώτες και φίλοι που διαμένετε στην Πάτρα θα ήταν τιμή μας να σας έχουμε κοντά μας .

Read More »
Η ΘΕΑΤΟ στην Πάτρα Η ΘΕΑΤΟ στην Πάτρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

30 χρόνια ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
30 χρόνια ΕΡΜΗΣ ΗγουμενίτσαςΗ αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του βόλεϊ και του Ερμή Ηγουμενίτσας έχει αρχίσει.

Πλέον μας χωρίζουν λίγα εικοσιτετράωρα από αυτό το ταξίδι στον χρόνο με όχημα τις βολεϊκές αναμνήσεις που συνεχίζει να δημιουργεί εδώ και τρεις δεκαετίες ο Ερμής.

Το Σάββατο 6 Απριλίου το κλειστό γυναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά και του προέδρου της ΕΟΠΕ κ.Γιώργου Καραμπέτσου, θα υποδεχθούμε και θα τιμήσουμε όλη την ιστορία του βόλεϊ της πόλης μας.

Η μεγάλη γιορτή ξεκινά στις 19:30 (ώρα προσέλευσης 19:00-19:15) κι εκεί θα βραβευτούν (ανά δεκαετίες και γεγονότα σταθμούς) οι πρώτες γενιές που άναψαν την σπίθα του βόλεϊ της πόλης μας, οι αθλήτες και οι αθλήτριες που έχουν φορέσει τη φανέλα του συλλόγου μας και έχουν διακριθεί με αυτήν και φυσικά μια τεράστια προσωπικότητα του ελληνικού βόλεϊ ο Γρηγόρης Ρουσάκης, ενώ θα υπάρχουν και κάποιες ειδικές βραβεύσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου η Ηγουμενίτσα τιμά τη βολεϊκή της ιστορία σε μια μοναδική εκδήλωση όπου σας περιμένουμε όλους για να θυμηθούμε τα παλιά και να ονειρευτούμε μαζί αυτά που έρχονται.

*Για λόγους ασφαλείας και λόγω των περιορισμένων θέσεων του πάρκινγκ του κλειστού γυμναστηρίου ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τους επισήμους, τους τεχνικούς και την οργανωτική επιτροπή για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας
Read More »
30 χρόνια ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας 30 χρόνια ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση -Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται στην πρέσα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση -Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται στην πρέσα


Η υποχρεωτική απόσυρση των παλιότερων αυτοκινήτων είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον δρόμο προς ένα πιο περιβαλλοντικά φιλικό μέλλον για τους τέσσερεις τροχούς.

Το μέλλον των συμβατικών αυτοκινήτων που φέρουν κινητήρες που καταναλώνουν ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη έχει προαποφασιστεί με το τέλος των πωλήσεων καινούργιων μοντέλων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση να έρχεται το 2035.

Βέβαια για ένα μέλλον που είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον οι ενέργειες που πρέπει να παρθούν δεν αφορούν μόνο τα καινούργια αυτοκίνητα αλλά και αυτά που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία και ακόμη περισσότερο τα μεγαλύτερης ηλικίας αυτοκίνητα, τα οποία είναι και τα πιο ρυπογόνα.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι και η συζήτηση για τη διαχείριση των παλιότερων οχημάτων που βρίσκονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους και τον περιορισμό του αριθμού τους.

Μάλιστα αυτή η συζήτηση γίνεται σε μια περίοδο που ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων στην ΕΕ ανεβαίνει όλο και περισσότερο ακόμη και σε ισχυρές οικονομίες όπως είναι η Γερμανία παρόλο που υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη περί τα έξι εκατομμύρια οχήματα φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες κρατούν πλέον για μεγαλύτερο διάστημα τα αυτοκίνητά τους, ενώ η μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα γίνεται με ρυθμό που είναι χαμηλότερος σε σχέση με τις προσδοκίες που υπήρχαν.

H Κομισιόν εξετάζει την επαναξιολόγηση των παλιότερων αυτοκινήτων αναφορικά με την αξία τους αλλά και τις επισκευές που θα επιτρέπεται να γίνονται σε αυτά ώστε να πάρουν μια ώρα αρχύτερα τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Για παράδειγμα αν ένα παλιότερο αυτοκίνητο έχει υποστεί σημαντική ζημιά στον κινητήρα ή το κιβώτιο του και η επισκευή αυτής της ζημιάς ξεπερνά σε κόστος την αξία ολόκληρου του αυτοκινήτου, τότε το αυτοκίνητο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «πέραν επισκευής» από το επίσημο συνεργείο του κατασκευαστεί και να οδηγηθεί υποχρεωτικά στην ανακύκλωση.

Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε αναμενόμενα αντιδράσεις, αφού εκτός από τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου επηρεάζει αρνητικά και έναν ολόκληρο κλάδο των τεσσάρων τροχών, εκείνο των επισκευών.

Οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή στο προσχέδιο με τη νέα πρόταση να δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, και όχι στον κατασκευαστή, να αποφασίζει αν θέλει να επισκευάσει το αυτοκίνητό του ή όχι και να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί.

Μάλιστα, αν τελικά η νέα πρόταση υιοθετηθεί στο σύνολό της, οι κατασκευαστές θα υποχρεώνονται να διασφαλίζουν την πορεία της ανακύκλωσης των οχημάτων που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους, ώστε αυτά να μην καταλήγουν ξανά με κάποιο «μαγικό» τρόπο στον δρόμο ακόμη και άλλης ευρωπαϊκής χώρας που βρίσκεται εκτός ΕΕ -χρήση ενιαίας βάσης δεδομένων για όλες τις χώρες.

Οι κατασκευαστές θα πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ώστε διάφορα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα που φέρουν τα αυτοκίνητα που ανακυκλώνονται να μπορούν να αξιοποιηθούν για επισκευές σε άλλα μοντέλα που εξακολουθούν να κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους, με στόχο τη μείωση του κόστους επισκευής τους.

Από την άλλη υπό εξέταση βρίσκεται η πρόταση που θα «δείχνει» στον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου, που δεν μπορεί να επισκευαστεί λόγω εκτεταμένης ζημιάς, τον δρόμο της ανακύκλωσης ως μοναδική λύση, αφαιρώντας το δικαίωμα να το πουλήσει σε μια εταιρεία ή σε άλλο ιδιώτη ως ανταλλακτικά.
Read More »
Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση -Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται στην πρέσα Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση -Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται στην πρέσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Τριήμερο Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Τριήμερο Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου


Το Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΑ-ΙΤΕ) διοργανώνει ένα συναρπαστικό τριήμερο αστρονομίας στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του προγράμματος DSPACE (Discovery Space) που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Όλες οι δραστηριότητες του τριημέρου θα λάβουν χώρα στο 9ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί κόμβο του DSPACE, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων, Κωνσταντίνα Τάλλου, και υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Το τριήμερο δράσεων Αστρονομίας θα λάβει χώρα στις 11, 12 και 13 Απριλίου 2024, στο παραπάνω σχολείο. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών, προγραμματίζονται δύο δωρεάν ταυτόσημες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Εισάγοντας την Αστρονομία και τα τηλεσκόπια στην εκπαίδευση», προσπαθώντας και με αυτόν τον τρόπο να εισαγάγουμε μια από τις αρχαιότερες επιστήμες στο σύγχρονο σχολείο. Αυτές οι επιμορφώσεις θα παρέχουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να γνωρίσουν μερικά βασικά στοιχεία Αστρονομίας, να δουν τη διαδικασία αίτησης αστρονομικών παρατηρήσεων από το Αστεροσκοπείο Σκίνακα και να δουν ένα παράδειγμα εφαρμογής τέτοιων παρατηρήσεων στη σχολική τάξη.

Το αποκορύφωμα του τριημέρου θα είναι οι δωρεάν ανοιχτές δραστηριότητες για το ευρύ κοινό που θα λάβουν χώρα στις 13 Απριλίου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν προβολές του κινητού πλανηταρίου “Planetarium on the Go”, που θα προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία ταξιδιού στο σύμπαν. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του Ηλίου με ηλιακό τηλεσκόπιο του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και του Πανεπιστημίου Κρήτης και του νυχτερινού ουρανού, με αντίστοιχα τηλεσκόπια από το “Planetarium on the Go”, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων “Νικόλαος Δούμπας”, καθώς και το 7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, καιρού επιτρέποντος βέβαια, κάνοντας και την αντίστοιχη ουρανογραφική περιήγηση από το Ινστιτούτο Αστροφυσικής και τους συνεργάτες του, από το εκπαιδευτήριο «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» (κόμβος DSPACE) και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.
Αυτό το τριήμερο δράσεων αστρονομίας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους λάτρεις του ουρανού, ανεξαρτήτως ηλικίας, να κάνουν ένα «ταξίδι αστρονομικών αποστάσεων» και να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στις αντίστοιχες αφίσες, ενώ η εγγραφή στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη και μπορεί να γίνει εδώ ή σαρώνοντας τον παρακάτω QR κωδικό:Τέλος, για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο pevangelop@ia.forth.gr
Read More »
Τριήμερο Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου Τριήμερο Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Προς εκμίσθωση 7 δημοτικές εκτάσεις στην ΔΕ Αχέροντα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Προς εκμίσθωση 7 δημοτικές εκτάσεις στην ΔΕ Αχέροντα


Σε εκμίσθωση 7 καλλιεργήσιμων δημοτικών εκτάσεων, 114 στρεμμάτων συνολικής έκτασης, προχωρά ο Δήμος Σουλίου.

Πιο συγκεκριμένα τα 7 αγροτεμάχια που βρίσκονται στην ΔΕ Αχέροντα και στις κοινότητες Γλυκής, Γαρδικίου και Σκανδάλου:Η εκμίσθωση των δημοτικών εκτάσεων, θα γίνει με δημοπρασία, τους όρους της οποίας θα καθορίσει η oικονομική επιτροπή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Read More »
Προς εκμίσθωση 7 δημοτικές εκτάσεις στην ΔΕ Αχέροντα Προς εκμίσθωση 7 δημοτικές εκτάσεις στην ΔΕ Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

«Η Φόνισσα», δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
«Η Φόνισσα», δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα

«Η ΦΟΝΙΣΣΑ» Το κλασσικό αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε θεατροποιημένη μορφή θα παρουσιαστεί στην Ηγουμενίτσα.

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Νικολαΐδη επιχειρεί να αναδείξει μέσω της θεατρικής τέχνης ένα από τα αριστουργήματα της νεοελληνικής γραμματείας.

Ο Παπαδιαμάντης, αυτός ο λιτός Ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής.

Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών. Βασικός πρωταγωνιστής είναι η ίδια η κοινωνία και κυρίως η κοινωνική αδικία. Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο «Υδωρ το Εξιλαστήριον» όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρωπίνης Δικαιοσύνης

Με τη Φωτεινή Φιλοσόφου στο ρόλο της Φραγκογιαννούς και το Γιάννη Νικολαϊδη, Βούλα Κώστα και Γιάννη Τσιώμου.

ΦΟΝΙΣΣΑ Αλ.Παπαδιαμάντη

ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΟΣ, Ηγουμενίτσα

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/04 και ΚΥΡΙΑΚΗ 07/04

Έναρξη 21:00

Κρατήσεις θέσεων: 6908456821

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαϊδης

Θεατρική προσαρμογή: Κώστας Πολιτόπουλος

Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια :Όλγα Σχοινά

Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης

Φωτογράφιση: Γιάννης Φαλκώνης

Τεχνική υποστήριξη; Helpu.eu

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
«Η Φόνισσα», δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα «Η Φόνισσα», δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Σχολεία: Δύο έξτρα ημέρες διακοπών – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Σχολεία: Δύο έξτρα ημέρες διακοπών – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα


Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους έως τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο, μαθητές και εκπαιδευτικοί φαίνεται πως θα απολαύσουν ακόμη δύο ημέρες διακοπών πριν τελειώσει το ακαδημαϊκό έτος, εξαιτίας των ευρωεκλογών του 2024.

Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά δύο ημέρες τον Ιούνιο, συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, προκειμένου να διεξαχθούν οι εν λόγω εκλογές, καθώς η ψηφοφορία γίνεται σε αυτά.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο φέτος επειδή 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Μάλιστα σε όλα τα σχολεία την τελευταία μέρα δεν γίνεται μάθημα αλλά κάποιου είδους γιορτή με αθλητικές, μουσικές ή χορευτικές δραστηριότητες.

Πέρσι, στα γυμνάσια τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο φέτος υπάρχει το νέο δεδομένο των ευρωεκλογών και ως εκ τούτου, τα σχολεία θα είναι κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Άρα είναι πιθανόν το υπουργείο Παιδείας να «σφυρίξει» λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Όσον αφορά στα λύκεια, αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα (δεν είναι ακόμη σίγουρο καθώς πέρσι είχαμε εκλογές) και αυτά λήξουν την Παρασκευή 17 Μαΐου (πέρσι έληξαν 19 Μαΐου, ωστόσο φέτος αυτή η ημερομηνία πέφτει Κυριακή) τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.
Read More »
Σχολεία: Δύο έξτρα ημέρες διακοπών – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα Σχολεία: Δύο έξτρα ημέρες διακοπών – Πότε θα κλείσουν για Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Ημερίδα για την Άνοια στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Ημερίδα για την Άνοια στην Ηγουμενίτσα


Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

«Η Άνοια στην Τρίτη Ηλικία: επιπτώσεις – αντιμετώπιση, επιστήμη & πραγματικότητα», την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον», στην Ηγουμενίτσα.

Για το θέμα θα μιλήσουν:

· η κα Θεοδώρα Τσέλιου , Νευρολόγος, Επιμελήτρια Α’, Γ.Ν. Φιλιατών,

· η κα Νικολέτα Λάμπρου, Νοσηλεύτρια MSc, ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

· η κα Σπυριδούλα Πέτσιου, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Ψ.Υ. Ηγουμενίτσας

· η κα Ελεάνα Αθανασίου, Ψυχολόγος, Κ.Ψ.Υ. Ηγουμενίτσας
Read More »
Ημερίδα για την Άνοια στην Ηγουμενίτσα Ημερίδα για την Άνοια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Ανακαλείται πασίγνωστο παγωτό

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Ανακαλείται πασίγνωστο παγωτό


Ανακαλούνται από την Uniliver παγωτά της Magnum (Magnum Classic Chocolate Ice Cream Sticks 3 x 100ml), τα οποία βρίσκονται σε συσκευασία 3 τεμαχίων, καθώς βρέθηκαν μεταλλικά κομμάτια μέσα στα προϊόντα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Telegraph, αποσύρονται πέντε παρτίδες των Magnum Classic αφού οι έλεγχοι ασφαλείας αποκάλυψαν ότι μπορεί να περιέχουν μικρά μεταλλικά θραύσματα «κάτι που το καθιστά επικίνδυνο για κατανάλωση».

Η Magnum, η οποία ανήκει στη Unilever, ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Τα προϊόντα στα οποία εντοπίστηκε το πρόβλημα έχουν ημερομηνία λήξης τον Νοέμβριο του 2025 και αφορούν τις εξής παρτίδες: L3324, L3325, L3326, L3327, L3328.

Οι πελάτες μπορούν να βρουν τον αριθμό παρτίδας καιθώς και περισσότερες πληροφορίες στο πλάι του κουτιού.

Η αιτία του προβλήματος είναι άγνωστη και η ακριβής ποσότητα των προϊόντων που επηρεάζονται δεν είναι σαφής.

Ένας εκπρόσωπος της Unilever δήλωσε: «Η ασφάλεια των ανθρώπων που αγοράζουν και χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας, επομένως η Magnum ωφείλει να ανακαλέσει την παρτίδα Magnum Classic Chocolate Ice Cream Sticks 3 x 100ml».

Η Unilever ανακοίνωσε νωρίτερα τον Μάρτιο ότι πρόκειται να περικόψει 7.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως και ότι το τμήμα παγωτού θα βρίσκεται υπό τον έλεγχος ξεχωριστής εταιρίας προκειμένου να εξοικονομήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το τμήμα της Uniliver που ασχολείται με τα παγωτά παράγει πέντε από τις 10 μάρκες παγωτού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Wall’s, Magnum και Ben & Jerry’s, ενώ φτιάχνει επίσης Cornetto, Viennetta και Carte d’Or.
Read More »
Ανακαλείται πασίγνωστο παγωτό Ανακαλείται πασίγνωστο παγωτό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Ο γνωστός για την πανελλαδική του δράση Σύλλογος το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, με στόχο την αποτελεσματική τους συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών, την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα κακοποίησης, παραμέλησης, εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων παιδιών, καθώς και για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας παιδιών. Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της υπογραφής του Συμφώνου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής συζήτησαν για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στην λειτουργικότητα των οικογενειών, για την ανάγκη συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εξαφανίσεων.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σοφία Κατσάρη και Αλέξης Μητσέλος, το στέλεχος του Δήμου Νικολέττα Λάμπρου και η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Τζέκου και στο διάλογο που ακολούθησε οι δύο πλευρές συμφώνησαν να στηριχθεί και αξιοποιηθεί η δράση και η τεχνογνωσία του Συλλόγου για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στο Δήμο Ηγουμενίτσας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας, εξαφάνισης παιδιών, για την προληπτική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας της παιδικής ηλικίας, για την υποστήριξη οικογενειών που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε καταστάσεις φτώχειας, καθώς και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκφράζει την ικανοποίησή του για την υπογραφή του Συμφώνου, το οποίο θα εμπλουτίσει το αντικείμενο των δράσεων κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και γενικά τους ωφελούμενους των αντίστοιχων πρωτοβουλιών του.
Read More »
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Το Ωδείο Πολυρυθμία και ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας διοργανώνουν Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Το Ωδείο Πολυρυθμία και ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας διοργανώνουν Συναυλία Μουσικής Δωματίου 


Το Ωδείο Πολυρυθμία και ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας διοργανώνουν Συναυλία Μουσικής Δωματίου του Trio Enthalpia με θέμα «Γερμανικός Ρομαντισμός». Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, ώρα 12:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (ΟΑΣΗ).

Το Trio Enthalpia με την σύνθεση: φλάουτο Αλεξία-Μαρία Θύμη,βιολοντσέλο Δέσποινα Λεωντζάκου και πιάνο Σωτήρης Λουίζος, αποτελεί ένα νέο σύνολο μουσικής δωματίου που δημιουργήθηκε ενσωματώνοντας την κοινή πολυετή μουσική εμπειρία των μελών του, την δημιουργική αξιοποίηση της καλλιτεχνικής διαφορετικότητάς τους και κυρίως την αγάπη τους για την συνεργατική μουσική.

Στην συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα :

-Carl Maria von Weber Trio σε σολ ελάσσονα, op.63

-Felix Mendelssohn Trio αρ. 1 σε Ρε ελάσσονα op.49και

-Max Bruch από τα ¨Οκτώ Κομμάτια¨ op.83ταno.2 &no.7

Οι παραπάνω συνθέτες συγκαταλέγονται στις πλέον εμβληματικές φιγούρες της εποχής του Γερμανικού Μουσικού Ρομαντισμού και τα έργα αυτά αποδίδουν με εξαίσιο τρόπο τον συνδυασμό των ευφάνταστων μελωδιών με τους δεξιοτεχνικούς διαλόγους των οργάνων και την εναλλαγή των λυρικών μερών με τις χαριτωμένες και δυναμικές μουσικές εξάρσεις.

Αναλυτικότερα, οC. Mvon Weber συνέθεσε το Trio σε σολ ελάσσονα, op.63 μεταξύ του 1818-19. Είναι το μοναδικό τρίο που έγραψε για φλάουτο, τσέλο και πιάνο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της μουσικής δωματίου.

Επίσης,το Trio αρ. 1 σε Ρε ελάσσονα op.49 του F.Mendelssohn ολοκληρώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1839 και εκδόθηκε την επόμενη χρονιά.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έργα μουσικής δωματίου του Mendelssohn, και αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία του.

Τέλος, τα ¨Οκτώ Κομμάτια¨ op.83 του M.Bruch, γράφτηκαν αρχικά για κλαρινέτο, βιόλα και πιάνο και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1909 στην Κολωνία και το Αμβούργο με τον γιο του, να ερμηνεύει το μέρος του κλαρινέτου.

Ο συνδυασμός φλάουτου, τσέλου και πιάνου είναι μια επίσης όμορφη εναλλακτική πρόταση, αφού κάθε διαφορετική ενορχήστρωση προσδίδει το δικό της χαρακτηριστικό χρώμα σε αυτά τα υπέροχα έργα του ύστερου Γερμανικού Ρομαντισμού.
Read More »
Το Ωδείο Πολυρυθμία και ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας διοργανώνουν Συναυλία Μουσικής Δωματίου Το Ωδείο Πολυρυθμία και ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας διοργανώνουν Συναυλία Μουσικής Δωματίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + «Climate Action starts from Local Level»

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα 
στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + «Climate Action starts from Local Level»

Το 1ο Λύκειο Πρέβεζας υποδέχθηκε 40 καθηγητές και μαθητές από Ρουμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία και Τουρκία στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ «Climate Action starts from Local Level». Οι αποστολές των χωρών έμειναν στην πόλη μας από 24-30 Μαρτίου και σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας υλοποίησαν ποικίλες δράσεις που αφορούν το περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, η απόκτηση οικολογικής συνείδησης , η αειφόρος ανάπτυξη και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των λαών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πρέβεζα είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την χλωρίδα και πανίδα του Αμβρακικού κόλπου και του Αχέροντα ποταμού, τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας, την Πάργα καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Νικόπολης, Κασσιώπης, Ζαλόγγου και Νεκρομαντείου. Κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν : δενδροφύτευση σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας, καθαρισμός παραλίας Κυανής Ακτής, εργαστήρια παραγωγής καλλυντικών και καθαριστικών με φυσικά συστατικά, γνωριμία με το «Αμπαλί», επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου, βόλτα με βάρκα στον Αμβρακικό κόλπο, κ.α


Εκπαιδευτικοί και μαθητές έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τις ομορφιές του νομού μας όσο και από την άρτια οργάνωση του προγράμματος, τη φιλοξενία και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν. Η επόμενη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας από 7 ως 13 Απριλίου 2024.


Read More »
Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + «Climate Action starts from Local Level» Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα  στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + «Climate Action starts from Local Level» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΥΛΙΟΥ

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΥΛΙΟΥ 

Στο συμβούλιο της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2024 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα παρακάτω θέματα – ερωτήσεις εκτός της ημερήσιας διάταξης.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΔΑΠ:

Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας εδώ και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Δεν τους φτάνει λοιπόν το γεγονός ότι εργάζονται κάποιες σκόρπιες ώρες για «ψίχουλα», έχουν να αντιμετωπίσουν και σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές τους. Σύμφωνα με τα παραπάνω ρωτήσαμε την Δημοτική Αρχή για την αιτία των καθυστερήσεων και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Η Δημοτική Αρχή μας απάντησε ότι το θέμα θα διευθετηθεί εντός των αρχών Απριλίου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ:

Το προηγούμενο διάστημα κλιμάκιο της παράταξής μας επισκέφτηκε και συνομίλησε με εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» (έχουμε ήδη δημοσιεύσει σχετική ανακοίνωση). Δύο από τα σοβαρότερα ζητήματα που εντοπίζονται στην υπηρεσία αυτή είναι (1) η έλλειψη κανονισμού λειτουργίας της υπηρεσίας, (2) η έλλειψη νοσηλευτή και (2) ότι για να βγουν οι υποχρεώσεις οι εργαζόμενες αναγκάζονται να κάνουν χρήση των ιδιωτικών τους οχημάτων για τις ανάγκες της υπηρεσίας. Αυτό αφενός μεν τις επιβαρύνει με επιπλέον κόστος, αφετέρου εγείρονται ζητήματα σχετικά με την κάλυψη τους σε περίπτωση κάποιου ανεπιθύμητου περιστατικού. Ρωτήσαμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή γιατί δεν πραγματοποιείται η λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» αποκλειστικά με υπηρεσιακά οχήματα (και οδηγούς) και ποια μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Η Δημοτική Αρχή μας απάντησε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα της μετακίνησης των εργαζομένων και της έλλειψης κανονισμού λειτουργίας και δήλωσε ότι ο έλεγχος των εργαζομένων μέσω του χτυπήματος κάρτας θα βελτιώσει την κατάσταση.

ΥΓ Αναρωτιόμαστε πως συνδέεται η κάρτα με τα ερωτήματα που θέσαμε;

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Το μοναδικό ανοιχτό στο κοινό (και κυρίως στα παιδιά μας) γήπεδο μπάσκετ της πόλης μας ήταν και θα ξαναγίνει το γηπεδάκι του Δημοτικού Βούλγαρη. Ήδη ακόμη και τώρα και χωρίς να έχει παραδοθεί το έργο δεκάδες παιδιά παίζουν τα απογεύματα αναδεικνύονται την ανάγκη για άθληση αλλά και την παντελή έλλειψη χώρων άθλησης εντός της πόλης της Παραμυθιάς. Στο γήπεδο πριν την έναρξη των έργων υπήρχαν 4 πυλώνες για φωτισμό την νύχτα. Με την έναρξη των εργασιών οι πυλώνες αυτοί εξαφανίστηκαν… Αντί των πυλώνων αυτών τοποθετήθηκαν πυλώνες φωτισμού περιπάτου που προφανώς δεν καλύπτουν τις ανάγκες άθλησης για της βράδυνες ώρες. Επίσης από οπτικό έλεγχο που έκανε η παράταξή μας εντοπίστηκαν πολλά σημεία σαθρότητας του νέου υποστρώματος (τάπητας) ενώ η εξομάλυνση που έχει γίνει στο πρώτο επίπεδο (της ασφάλτου) δείχνει έντονα προβληματική (μια ματιά μετά από μια βροχή θα σας πείσει). Ρωτήσαμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε και ικανοποιητικό ηλεκτροφωτισμό να έχει το γήπεδο και υπόστρωμα που δεν θα το πάρει η βροχή με το που παραδοθεί το έργο. Η Δημοτική Αρχή μας απάντησε ότι θα γίνουν όσα προβλέπονται από την μελέτη.

ΣΤΑΔΙΟ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ

Η κατάσταση στο στάδιο του Δήμου μας παραμένει αποκαρδιωτική. Ως παράταξη ψηφίσαμε υπέρ σε όλες τις αποφάσεις ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αποχώρησης του εργολάβου και επιλογής του δευτέρου στον διαγωνισμό, στηλιτεύονται τις ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής είδαμε ότι πέρα από την αποζημίωση που πρόκειται να πάρει ο εργολάβος για τις εργασίες που έκανε ως τώρα θα λάβει και μια έξτρα αποζημίωση 6000€. Ρωτήσαμε και στην Δημοτική Επιτροπή (την οποία παρακολουθούμε χωρίς δικαίωμα ψήφου) και στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί θα πρέπει οι δημότες μας να επιβαρυνθούν και με άλλα 6000€. Οι απαντήσεις που έχουμε λάβει ως τώρα δεν μας πείθουν.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΤΜ ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Θέσαμε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς να μην μετακινηθεί το ΑΤΜ της Alpha Bank στο super market Μασούτης αλλά να μείνει στον πεζόδρομο και συγκεκριμένα να γραφείο που έχει παραχωρηθεί στον αεραθλητικό σύλλογο. Μετά το κλείσιμο της τράπεζας που αποτέλεσε πλήγμα ευρύτερα για την περιοχή μας, η μετακίνηση του ΑΤΜ στην άλλη πλευρά της πόλης θα είναι ένα ακόμη βήμα υποβάθμισης του πεζόδρομου και κυρίως του ιστορικού κέντρου (για το όποιο όλοι κόπτονταν προεκλογικά…). Η Δημοτική Αρχή μας απάντησε ότι είναι εν γνώσει της το θέμα, ότι έχει γίνει παρέμβαση στον περιφερειακό διευθυντή της τράπεζας και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί σαφής απάντηση.

Ως προς τα θέματα ημερήσιας διάταξης στα 2 πρώτα θέματα που αφορούσαν αναμορφώσεις προϋπολογισμού ψηφίσαμε υπέρ στο σκέλος αποδοχής επιχορηγήσεων, αμοιβών εργαζομένων και εισφορών και κατά στους κωδικούς εκείνους που αφορούν στα χαράτσια για την λειτουργία του ιδιωτικού εργοστασίου απορριμμάτων και σε εκδηλώσεις, δράσεις δημοσίων σχέσεων και συμμετοχής σε προγράμματα που θεωρούμε που δεν φέρνουν κάποιο ουσιαστικό όφελος στους δημότες μας (π.χ Βιώσιμη Πόλη κα). Ειδικότερα αναφερθήκαμε και στον κωδικό που αφορά στην προστασία αδέσποτων ζητώντας από την Δημοτική Αρχή να υπάρξει στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα άνω των 55. Από την πλευρά μας τονίσαμε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ένα ακόμη ευρωενωσιακό εργαλείο ελαστικής και πρόσκαιρης απασχόλησης που δεν θα δώσει ουσιαστική λύση στο έντονο αυτό πρόβλημα.
Read More »
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Τελωνεία κλειστά για ένα διήμερο.. Σε υποβάθμιση οδηγούνται τα περιφερειακά

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Τελωνεία κλειστά για ένα διήμερο.. Σε υποβάθμιση οδηγούνται τα περιφερειακά


Ούτε οχήματα, ούτε εμπορεύματα θα διακινούνται για ένα διήμερο από τα σύνορα καθώς οι τελωνειακοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία (2 και 3 Απριλίου) διαμαρτυρόμενοι για μία σειρά ρυθμίσεων που ετοιμάζει η διοίκηση της ΑΑΔΕ η οποία θα οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση των τελωνείων της περιφέρειας.

Ουσιαστικά με τις ρυθμίσεις αυτές όλη η ουσιαστική δουλειά που γίνεται σήμερα στα κατά τόπους τελωνεία, όπως οι εκτελωνισμοί, οι εξαγωγές και ο έλεγχος θα μεταφερθεί κυρίως στην Αθήνα και δευτερεύοντος στη Θεσσαλονίκη.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Ηπείρου Πέτρος Λυκίδης, αν σήμερα χρειάζονται δέκα λεπτά στο Τελωνείο των Ιωαννίνων για να ολοκληρωθεί η διεκπεραίωση για μία εξαγωγή, με το νέο καθεστώς στην καλύτερη περίπτωση θα απαιτηθεί ένα 24ωρο.

Πέραν αυτού ο Τελωνειακός για να κάνει τον έλεγχο πρέπει να έχει το εμπόρευμα μπροστά του.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ωστόσο φαίνεται ότι έχει μπερδέψει τα Τελωνεία με τις Εφορίες, όμως πρόκειται για δύο υπηρεσίες που λειτουργούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη από τα μεθοριακά τελωνεία θα διακινούνται μόνο πεζοί. Ούτε οχήματα, ούτε φορτηγά, ούτε και εμπορεύματα.

Οι τελωνειακοί με την απεργία τους θέτουν κι άλλα ζητήματα του κλάδου, κυρίως θεσμικά και οικονομικά!

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Τελωνεία κλειστά για ένα διήμερο.. Σε υποβάθμιση οδηγούνται τα περιφερειακά Τελωνεία κλειστά για ένα διήμερο.. Σε υποβάθμιση οδηγούνται τα περιφερειακά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Δώρης Δήμας: Εργασία μέχρι τον τάφο...

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Δώρης Δήμας: Εργασία μέχρι τον τάφο...


Όπως μας ενημέρωσε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η μητέρα της είναι 72 χρονών και «είναι μια γυναίκα μέσα στην ενέργεια, μέσα στη δύναμη». Επομένως, «θα θέλει η ίδια να δουλέψει από τη στιγμή που θα ξέρει ότι η σύνταξή της δεν θα κοπεί».
Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν στο παράδειγμα της υπουργού πρωταγωνιστεί η μητέρα της, κάποιο άλλο συγγενικό της πρόσωπο, ή ένας τυχαίος συνταξιούχος.
Αυτό που προκαλεί είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει περίπου ως «δώρο» στους συνταξιούχους το να συνεχίζουν να δουλεύουν χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους.
Για την ΕΕ (βλέπε πολιτική της ενεργούς γήρανσης), την κυβέρνηση και τα κόμματά της, η συνταξιοδότηση δεν ταυτίζεται πλέον με το τέλος του εργάσιμου βίου, αλλά με την ολοκλήρωση ενός ...πρώτου κύκλου.
Μετά από αυτόν ακολουθεί κι ένας δεύτερος, όπου η πενιχρή σύνταξη θα συμπληρώνεται από τη συνέχιση της εργασίας του υπερήλικα, για να μην βαριέται (!) και για να έχει κάπου να διοχετεύσει την «ενέργειά» του μετά από 40 και πλέον χρόνια δουλειάς!
Κοροϊδεύουν στα μούτρα τον κόσμο, αφού στόχος και του συγκεκριμένου μέτρου είναι να απαλλάξει ακόμα περισσότερο το κράτος και την εργοδοσία από το δικαίωμα του εργαζόμενου στη σύνταξη.
Πλασάρουν ταυτόχρονα ως κάτι «σύγχρονο» και αυτονόητο τη δουλειά μέχρι τον τάφο. Κι όλα αυτά με το αισχρό «επιχείρημα» ότι δεν πρέπει οι συνταξιούχοι να βαριούνται!
Η ξετσιπωσιά τους δεν έχει όρια.
Σαν δεν ντρέπονται. Αντί να εξασφαλίζουν στους συνταξιούχους καλές συντάξεις και τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή και δημιουργικά γεράματα, τους στέλνουν πίσω στη δουλειά.
Κι αν πεθάνουν λίγο πριν ή λίγο μετά τη σύνταξη, ακόμα καλύτερα...

Ηγουμενίτσα 02/04/2024
Δώρης Δήμας
«Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ , μέσα στην ενέργεια, μέσα στη δύναμη», λίγο μεγαλύτερος από την μαμά της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου.
Read More »
Δώρης Δήμας: Εργασία μέχρι τον τάφο... Δώρης Δήμας: Εργασία μέχρι τον τάφο... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Συνολικά 4.628 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα από την 1η έως την 31η Μαρτίου 2024.

Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχθηκε ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ενώ ακολουθούν τα Ιωάννινα και η Πέλλα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το μητρώο παρόχων.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο και Κω, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.
Read More »
Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Από 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Από 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο


Την πλήρη εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου από την 1η Ιουλίου του 2024 αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η απόφαση αυτή, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ελήφθη λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου. Πλέον έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου.

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, για να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και των υπερωριών.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «η παράταση στον χρόνο έναρξης της επιβολής κυρώσεων σε βιομηχανία και λιανεμπόριο ελήφθη προκειμένου οι επιχειρήσεις των κλάδων αυτών να συγχρονιστούν με την εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Η πρόοδος της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, στους κλάδους που εφαρμόζεται, είναι πολύ σημαντική. Ήδη περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι, από 250 επιχειρήσεις, επειδή εντοπίστηκαν από τον ηλεκτρονικό έλεγχο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους».
Read More »
Από 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο Από 1η Ιουλίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Σήμερα η πληρωμή 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες για το αγροτικό πετρέλαιο

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
Σήμερα η πληρωμή 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες για το αγροτικό πετρέλαιο


Σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της προκαταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό Πετρέλαιο, ύψους 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες, όπως ανέφερε χθες από την Κοζάνη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσημα η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ, λέγοντας ότι θα γίνει «αποτελεσματικότερος, δημοκρατικότερος πιο λειτουργικός και δικαιότερος». Επιπλέον γνωστοποίησε την αύξηση κατά 1,5 εκατ. της χρηματοδότησης του Leader για να μετάσχουν στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες. Ζήτησε αλλαγές στην ΚΑΠ για να ελαφρυνθούν οι παραγωγοί από τα διοικητικά βάρη, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνει πιο εύκολη, και προειδοποίησε ότι εφόσον δεν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το 100% των πόρων που του αναλογεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να ασκήσουν πιέσεις στα κόμματα που ανήκουν, ώστε οι ευρωομάδες στις οποίες συμμετέχουν να λάβουν ανάλογες αποφάσεις με εκείνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο υιοθέτησε τις 19 προτάσεις του υπουργείου.
Read More »
Σήμερα η πληρωμή 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες για το αγροτικό πετρέλαιο Σήμερα η πληρωμή 41 εκατ. ευρώ σε 300.000 αγρότες για το αγροτικό πετρέλαιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 15 ατόμων στη ΔΕΥΑΗ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 02, 2024
ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 15 ατόμων στη ΔΕΥΑΗ  Ηγουμενίτσας


Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (Δ.Ε.Υ.Α.Η.), που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Ειδικότητες: ΔΕ Τεχνικού /ΔΕ Υδραυλικών, ΔΕ Τεχνικού/ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου/ ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου (αποφρακτικού οχήματος)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ 2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας, Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100, Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στη Γραμματεία υπόψη κ. Κ. Τσίπη (τηλ. 2665023223).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 γνωστό ως GDPR, που ετέθη σε εφαρμογή τον Μάιο 2018, καθιερώνεται ενιαίο νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία πρόσληψης με την οικειοθελή υποβολή αίτησης με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά προς τον Φορέα, συνεπάγεται τη συναίνεση του υποψηφίου για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν, καθώς και για την ασφαλή διατήρησή τους σε αρχείο (φυσικό ή ψηφιακό) για συγκεκριμένο σκοπό και για όσο χρόνο απαιτείται, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης. Οι φορείς οφείλουν να προστατεύουν τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων από τυχόν υποκλοπή προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφαλής επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι υποψήφιοι διατηρούν το δικαίωμα ανάκλησης της συναίνεσής τους ανά πάσα στιγμή και κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης προς το Φορέα.
Read More »
ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 15 ατόμων στη ΔΕΥΑΗ Ηγουμενίτσας ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 15 ατόμων στη ΔΕΥΑΗ  Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 02, 2024 Rating: 5

Σελίδες