ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017
Εύχομαι σε όλες και όλους σας, η γιορτή της αγάπης να φέρει κοντά σας τους δικούς σας ανθρώπους και να μας κάνει όλους να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη τη βοήθεια και στήριξή μας.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, με συνεννόηση και συνεργασία να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της . Να ξαναδώσουμε ελπίδα στους νέους και στις νέες, για ένα καλύτερο μέλλον δημιουργίας και προκοπής.

Είναι καιρός, ατομικά και συλλογικά να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ, γιατί μόνον έτσι η κοινωνία μας θα βγεί από τη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει, πιο ώριμη, πιο σίγουρη, και πιο δυνατή.

«Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα» 


 
Read More »
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

Η Φιλαρμονική Φιλιατών ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017


Η Φιλαρμονική Φιλιατών ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!
Τη Μεγάλη Δευτέρα, από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, μας εισάγει σε ζωντανή μετάδοση (γύρω στις 11:00 π.μ.) από την #ΕΡΤ3 και την εκπομπή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και ΑΠΛΑ στους ήχους και στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας...


Read More »
Η Φιλαρμονική Φιλιατών ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη! Η Φιλαρμονική Φιλιατών ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

Φωτιά σε νταλίκα με γαλά στην Εγνατία Οδό

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017Νταλίκα (βυτίο) το οποίο μετέφερε γάλα, πήρε φωτιά ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην Εγνατία Οδό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων με έξι άνδρες,καθώς και αστυνομικοί για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Οι ζημιές που υπέστη το βαρύ όχημα είναι σημαντικές,ενώ ένα από τα οχήματα της Πυροσβεστικής,παρέμεινε στο σημείο μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα,για τον φόβο των αναζωπηρώσεων.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά,διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιωαννίνων.


 
Read More »
Φωτιά σε νταλίκα με γαλά στην Εγνατία Οδό Φωτιά σε νταλίκα με γαλά στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017Ευρωπαϊκών διακρίσεων συνέχεια για την Περιφέρεια Ηπείρου και για το έργο «Οδηγός του Πολίτη». Δύο χρόνια μετά το βραβείο «Καλής Πρακτικής» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 αυτή τη φορά κατέκτησε το βραβείο “Certificate of Excellence”, με την 4η θέση στην κατηγορία «περιφερειακό επίπεδο», μεταξύ 118 προτάσεων / 96 συμμετοχών / 4 κατηγορίες, από χώρες της Ε.Ε. στο διαγωνισμό για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις, (Share and reuse interoperability solutions for public administrations), που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η τελετή απονομής έγινε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Sharing & Reuse Conference την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας από τον Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντη της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής (DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Campolargo. Στη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι 17 καλύτερες λύσεις πληροφορικής από τις 96 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι υποβληθείσες αιτήσεις αξιολογήθηκαν για το σχεδιασμό της λύσης, τη διακυβέρνηση, τον αντίκτυπο / αποτέλεσμα, την έκταση της επαναχρησιμοποίησης και της βιωσιμότητας.

Ο «Οδηγός του Πολίτη» της Περιφέρειας Ηπείρου προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού για την προώθηση των επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων πληροφορικής στις Δημόσιες Διοικήσεις (Share and reuse interoperability solutions for public administrations) στην κατηγορία «περιφερειακό επίπεδο».

Την Περιφέρεια Ηπείρου στη διάσκεψη εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Γοργόλης και την παρουσίαση έκανε ο Νικόλαος Ντέμος, προϊστάμενος του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, ο οποίος για τις ανάγκες του διαγωνισμού ως προέκταση του δικτυακού τόπου www.politis.gov.gr, ανέπτυξε μια λύση πληροφορικής, ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα με έμφαση στη βελτίωση της επαναχρησιμοποίησης των δεδομένων και την παροχή προτύπου ως πακέτο εγκατάστασης με την αντίστοιχη διαμόρφωση, το οποίο και διατίθεται χωρίς περιορισμούς ως προς την αντιγραφή, περαιτέρω χρήση και διάθεση ή τροποποίηση αυτού. Παράλληλα παρέχεται δυνατότητα επέκτασης και υποστήριξης προς άλλες Ευρωπαϊκές Δημόσιες Διοικήσεις. Η περιγραφή της λύσης με τα σχετικά αρχεία προς μεταφόρτωση έχουν αναρτηθεί και στο Joinup portal.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη με την ευκαιρία της συμμετοχής στη διάσκεψη του Sharing & Reuse Conference και τη διάκριση στο διαγωνισμό ανέφερε: «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελούσε για εμάς άλλη μια πρόκληση. Η 4η θέση που καταλάβαμε ανάμεσα σε τόσο δυνατές συμμετοχές με μεγάλα οικονομικά budget επιβεβαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Περιφέρεια Ηπείρου για την περεταίρω ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων προς όφελος των πολιτών αλλά και της δημόσιας διοίκησης».

Να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός «Sharing & Reuse Award» ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος ISA² της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2016 με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα οφέλη της κοινής χρήσης και της επαναχρησιμοποίησης λύσεων πληροφορικής στο Δημόσιο τομέα.

Στην πλατφόρμα Joinup (joinup.ec.europa.eu) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει μια συλλογή με επαναχρησιμοποιήσιμες λύσεις πληροφορικής που αναπτύχθηκαν από τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ως ενιαίο σημείο πρόσβασης παρέχει περισσότερες από 2.800 λύσεις διαλειτουργικότητας για τις Δημόσιες Διοικήσεις. 


 
Read More »
EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

Μπαράζ διαρρήξεων στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017Αδυναμία σε κατοικίες με τους ιδιοκτήτες να απουσιάζουν στο εξωτερικό φαίνεται πως έχουν οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες, που έχουν εισβάλει σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς τo τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η λεία τους παραμένει άγνωστη αφού οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν, ωστόσο έχουν αφαιρέσει ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία.

Οι δράστες εισβάλουν στις οικίες κατά τις νυχτερινές ώρες, παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα.

Την σχετική έρευνα διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς


 
Read More »
Μπαράζ διαρρήξεων στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Μπαράζ διαρρήξεων στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

Το Σάββατο το πασχαλινό παζάρι της Φλόγας στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017
Read More »
Το Σάββατο το πασχαλινό παζάρι της Φλόγας στην Παραμυθιά Το Σάββατο το πασχαλινό παζάρι της Φλόγας στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε σήμερα την Ηγουμενίτσα, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με φορείς της περιοχής. Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν ο ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης. 

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το ΔΣ του φορέα. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια το έργο του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας προχωρά με γοργούς ρυθμούς εμφανίζοντας θετικό πρόσημο. Τόνισε, ότι «με τη στήριξη και χρηματοδότηση του Υπουργείου βρισκόμαστε πια στην ολοκλήρωση της Β΄ φάσης επέκτασης του λιμένα Ηγουμενίτσας, έργο που εκκρεμεί από το 2006». Σημείωσε δε, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της Γ΄ φάσης του έργου, επένδυση ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο της «Διευκόλυνσης Συνδέοντας την Ευρώπη»/Connecting Europe Facility (ΔΣΕ/CEF) εξασφαλίζονται 11,5 εκατομμύρια ευρώ για τη κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στην περιοχή, το οποίο θα συνδέεται με την Εγνατία οδό. 

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι τα έργα επέκτασης των λιμενικών υποδομών της Ηγουμενίτσας, αναβαθμίζουν σε σημαντικό βαθμό τη δυναμικότητα και την ποιότητα εξυπηρέτησης της επιβατικής, τουριστικής, αλλά και εμπορευματικής κίνησης του λιμένα, με συνέπεια το λιμάνι Ηγουμενίτσας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Αδριατική.
Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ηγ. κ. Ανδρέας Νταής παρέδωσε στον Υπουργό τα σχέδια εκτάσεως 365 στρεμμάτων, προκειμένου να παραχωρηθούν από τον φορέα στον Δήμο. 

Εν συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό και μέσα. Ο κ. Κουρουμπλής δεν παράλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη ομιλία της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, κατά τις εργασίες του 10oυ Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου στο Αμβούργο, κατά την οποία εξήρε το έργο των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που κατάφεραν να σώσουν χιλιάδες πρόσφυγες.
Στη συνέχεια ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο. 
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υπουργό στον Δημαρχείο της πόλης, λέγοντάς του ότι η θητεία του στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Δημάρχους, μία σχέση η οποία συνεχίζεται και με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Υ.ΝΑ.Ν.Π. 
Ο κ. Λώλος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παραχώρηση του πολύ σημαντικού τμήματος από τον Ο.Λ.Η.Γ. προς τον Δήμο, ζητώντας από τον Υπουργό να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη, λόγω της όχλησης από την κίνηση στο λιμάνι. 
Ο κ. Κουρουμπλής, παρέδωσε στον Δήμαρχο το φάκελο με τα σχέδια της έκτασης που θα παραχωρηθεί στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Κουρουμπλής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ για το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης της χερσαίας ζώνη, ο Υπουργός απέφυγε να δεσμευθεί με συγκεκριμένη ημερομηνία, απαντώντας γενικά πως οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.
Τα κομμάτια που πρόκειται να παραχωρηθούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας, είναι από το Βόρειο τμήμα του Τελωνείου Ηγουμενίτσας μέχρι και το Δρέπανο - Μακρυγιάλι , με εξαίρεση το τμήμα μπροστά από τα γηπεδάκια τένις στα βραχάκια, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα μαρίνα σκαφών, καθώς και η παραλία της Πλαταριάς, εξαιρούμενου του τμήματος του αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο θα μετατραπεί σε τουριστικό καταφύγιο.
   
Ακολούθησε γεύμα προς τιμή του Υπουργού στην Πλαταριά, στην ψαροταβέρνα "Κοκόσης", όπου το μενού περιελάμβανε ψάρια της περιοχής.Read More »
Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη  του Υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 07, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες