Βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ύδρευσης έχει αφήσει χωρίς νερό από το πρωί περιοχές της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


Χωρίς νερό παραμένουν περιοχές της πόλης της Ηγουμενίτσας, εξ αιτίας βλάβης στον κεντρικό αγωγό της ύδρευσης.

Συγκεκριμένα, χωρίς νερό παραμένουν από τις 9 το πρωί, οι παλιές εργατικές κατοικίες και μεγάλο μέρος της Νέας Σελεύκειας.

Μέχρι και αυτή την ώρα, συνεργείο της ΔΕΥΑΗ προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη, ενώ εκτιμάτε πως η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα.Read More »
Βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ύδρευσης έχει αφήσει χωρίς νερό από το πρωί περιοχές της Ηγουμενίτσας Βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ύδρευσης έχει αφήσει χωρίς νερό από το πρωί περιοχές της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017

Στην πόλη της Ηγουμενίτσας θα βρεθεί την Πέμπτη  2 Νοεμβρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να φτάσει στην Ηγουμενίτσας στις 9 το πρωί της Πέμπτης, με πρώτη στάση την σύγχρονη μονάδα σφαγείων του κ. Σάσση στην περιοχή της Κορύτιανης.

Αμέσως μετά θα βρεθεί στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα συναντηθεί με την διοίκηση του ΟΛΗΓ και με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας

Στην συνέχεια θα επισκεφθεί το Ειδικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, θα ολοκληρωθεί στο καφέ therapy, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.


Read More »
Στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης Στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Στην Θεσπρωτία ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


 
Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, o ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος επικεφαλής για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης, θα βρεθεί στην Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

Ο 38χρονος Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει ομιλίες στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα και στο ξενοδοχειο DuLac στα Γιάννενα.

Το ακριβές πρόγραμμα της περιοδείας του Νίκου Ανδρουλάκη, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.«Ζητώ από όλους εσάς να προχωρήσουμε μαζί και να κάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη, ισχυρή και γενναία, με μια συλλογικότητα ριζοσπαστική ώστε να εμπνεύσουμε τις επόμενες γενιές. Να δώσουμε λύσεις στην πατρίδα μας και να νιώσουν οι επόμενοι ότι αυτό που κάνουμε δεν αφορά μόνο εμάς, εσάς αλλά πάνω από όλα τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας». Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε με θέρμη για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Δημοκρατική Παράταξη.

«Εάν εμείς δεν ανατάξουμε το χώρο μας τότε θα παγιωθεί ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν θα προσφέρει στον ελληνικό λαό λύσεις αλλά διχόνοια, διχασμό, ακρότητες. Να αντισταθούμε σε όσους επιδιώκουν μια κατακερματισμένη κοινωνία που θα γερνάει, θα έχει πολύ μεγάλα αδιέξοδα και θα βλέπει τα παιδιά της να φεύγουν προς το εξωτερικό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητάει από τους πολίτες να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν δύναμη αλλαγής. «Οταν η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι ισχυρή, δεν υπάρχει και θεματοφύλακας σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Γι’ αυτό ή τώρα ή ποτέ».

Αναφερόμενος στο ενιαίο κόμμα που πρέπει να δημιουργηθεί τόνιζει ότι βασική προϋπόθεση είναι η ηθική και πολιτική ενότητα της παράταξης. «Δεν θα πάμε στις εκλογές για να μοιράσουμε τα ιμάτια της εξουσίας σε παλιούς πρωταγωνιστές για να νιώθουν ότι είναι εντός του παιχνιδιού χωρίς να έχουν καμία αξία. Ούτε ο λαός θα επικροτήσει κάτι τέτοιο. Ο λαός θέλει την ενότητα του ’74 και του ’81: πολιτική, συναισθηματική, ιδεολογική. Θέλει μια νέα συλλογικότητα χωρίς πρίγκιπες και πριγκιπάτα. Γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε σε ένα θεσμικό κόμμα, δηλαδή τα μέλη να έχουν ρόλο».

Και μιλώντας για το ρόλο των νέων στο προσκήνιο ανέφερε: «Χρειαζόμαστε ριζοσπαστική ανανέωση. Να χρησιμοποιήσουμε την ανανέωση ως όπλο επάρκειας κι όχι ως όπλο παρέας. Εάν στις 20 Νοεμβρίου τα μέλη μας, οι φίλοι μας, δεν έχουν πιστέψει ότι αλλάζουμε και πάει σε μια νέα εποχή η Δημοκρατική Παράταξη, δεν καταφέραμε τίποτα. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με όσα σας πλήγωσαν εντός κι εκτός κι ιδιαίτερα με τα κατεστημένα»


 
Read More »
Στην Θεσπρωτία ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης Στην Θεσπρωτία ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


Εκφράσεις θυμού
της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας ήταν το θέμα της Χαρούλας Κόντη στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Κωνσταντίνος Κόντης, ο Γιώργος Πικουλης, η Αρετή Πινιώρη και η Λίτσα Παπαθανασίου προσφέρθηκαν να αναπαραστήσουν με τη γνήσια έκφραση και ντοπιολαλιά τις κατάρες της περιοχής. 

Μια εργασία που εντυπωσίασε και ελπίζουμε σε κάτι ανάλογο και με ευχές.
  

 

anestis lakis


 
Read More »
Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Κατάρες της περιοχής Μουργκάνας Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ατραπός: Πύργος Ραγίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


Σημείο αναφοράς για όποιον κινείτε στον κάμπο μεταξύ της Κεστρίνης και του Ραγίου, ο μοναχικός λόφος  φύλακας του κάμπου. Αυτή την εντύπωση σου δίνει καθώς τον πλησιάζεις  Πολλά θα αλλάξουν όμως, εάν είσαι τυχερός και επισκεφτείς τον Χώρο. Υπάρχει ένα μυστικό εφτασφράγιστο που θα σας φανερωθεί, “ακολούθησε” το για μια ξεχωριστή εμπειρία.
Από τη στιγμή που διαβείς την σιδερένια πόρτα στη ρίζα του λόφου, ξέχνα το σήμερα από κει και πέρα άρχισε να μετράς αντίστροφα τον χρόνο, τους αιώνες. Επικεντρώσου στο δρόμο άφησε την θέα γύρω σου για αργότερα Στις ανηφορικές στροφές, για όσο μπορείς να κρατάς τα μάτια  κλειστά, έτσι σου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις μπει σε μια δύνη του χρόνου και όταν αυτές τελειώσουν, μπροστα σου αντικρίζεις τα πέτρινα τείχη της  οχύρωσης…….
…Έχεις φτάσει στο 5 αιώνα πΧ, λαχανιασμένος,  δεν πέρασε πολύ ώρα που λίγο πιο δυτικά αποβιβάστηκες στο λιμάνι κάτω από τα τείχη της Τορώνης στην  χερσόνησο της Λυγιάς. Παρουσιάστηκες, ερχόμενος από το νησί των Φαιάκων και είσαι το νέο μέλος της  «Κερκυραϊκής Περαίας» Καλείσαι να την υπερασπιστείς, έτσι η πρώτη σου αποστολή σε έφερε στην  άγνωστη ενδοχώρα μακριά από την αγαπημένη σου θάλασσα νιώθοντας λίγο άβολά, έξω από τα νερά σου. 
Αμέσως όμως,  μόλις σταθείς στις επάλξεις τα πράγματα ξεκαθαρίζουν Καταλαβαίνεις τη σημαντική θέση του Σημείου. Ο Λόφος που υπερασπίζεσαι ελέγχει τα νότα της Τορώνης,  μα και τον κόλπο της Ηγουμενίτσας νότια. Άλλα το κυριότερο στην εποχή που έχεις “γυρίσει” ο Καλαμάς ρέει κοντά σου και συναντά το Ιόνιο στον όρμο του Βάλτου  (Βατάτσα). Μαζί με το ρου το ποταμού Θύαμη ελέγχεις και τα πλεούμενα που επιστέφουν προς τη θάλασσα, έχοντας διαπλεύσει την Γή των Θεσπρωτών
 Ολοκληρώνεις τον γύρο των τειχών, τα στήθια σου έχουν φουσκώσει από υπερηφάνεια από τα σημαντικά καθήκοντα που σου έχουν αναθέσει, μα ήρθε ώρα όμως να ξαποστάσεις. Δίπλα στην μεγάλη δεξαμενή της οχύρωσης υπάρχει το ιδανικό σημείο, το κάθισμα λαξευμένο στην πέτρα λες και αυτός ο βράχος έκανε το χατίρι στους κουρασμένους υπερασπιστές  …… και  “παραμέρισε” λίγο από την σκληράδα του, δημιουργώντας ένα “θρόνο” για σένα. Εκεί ξαποσταίνεις λίγο και το ελαφρύ αεράκι του Σκίρωνα (Μαΐστρος) με ένα απαλό χάδι σε δροσίζει και συνάμα σε χαλαρώνει τόσο που για λίγο αφήνεσαι …. χαμηλώνουν τα βλέφαρά σου, μα μόλις διάπλατα πάλι ανοίξουν έχεις κάνει ένα άλμα ακόμα στον χρόνο…..
 Μπροστά πια ορθώνεται ο Πύργος …η Κούλια του Ραγιού, ήρθε καιρός να σηκωθείς από τον θρόνο σου και σαν Αφέντης, Βιγλάτορας, Αγάς να περάσεις το κατώφλι του Πυργόσπιτου. Εκεί ψηλά μικρά παράθυρα- πολεμίστρες πια έχουν αναλάβει την εποπτεία της περιοχής. Κάθε ένα σοφά τοποθετημένο με “κλεφτές” ματιές “μετρά” τη γη σου. Πιο δίπλα στο νότιο δωμάτιο  βρίσκεται και  η καταπακτή που θα σε οδηγήσει ανά πάσα στιγμή να σταθείς αγέρωχος στις επάλξεις του πύργου, να φοβερίσεις, να πολεμήσεις κάθε επίδοξο εχθρό της γη   δίπλα στο τζάκι  υπάρχει ο “θρόνος” και αποκούμπι σου. Μετά από μια κουραστική μέρα θα σε βρει ξαπλωμένο με την δύση να σε καληνυχτίζει από το ένα παράθυρο και την ανατολή να “προσδοκά” να σε φωτίσει από το άλλο που βρίσκεται στο προσκέφαλο σου .  
σου Εκει μέσα στον οντά σου
Ο Χρόνος  γύρισε πέρασε, το σήμερα, το τώρα  συναντά. Η “βάρδεια” σου τέλειωσε  και έξω πια από το πυργόσπιτο το μέλλον ανταμώνεις, σου δείχνει την δύση και την ανατολή. Δύση είναι προς την Λυγιά – την  Τορώνη και το Μακρυγιάλι δίπλα της για να δροσιστείς στα νερά του Ιονίου. Ανατολή είναι ….ο Θύαμις ο Καλαμάς. Να ακολουθήσεις το διάβα του, θα βρεθείς στα Γίτανα, στην Φανωτή (Ντόλιανη)  και πιο ψηλά μέχρι την Οσδίνα και τις επάλξεις της Γης των Θεσπρωτών στη Ραβενή…. να συνεχίσεις ένα εκπληκτικό ταξίδι αντίθετα στη Ροή του Χρόνου…..

.......(Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε 14/08/2013)....
Πληροφορίες: Αρχαιολογικό Μουσείο ΗγουμενίτσαςΔυτική "Σκοπιά"
 
Τα τείχη του 5 αι. π.Χ και η Κούλια της Οθωμανικής Περιοδου
 
  Επιτηρώντας τον κάμπο της Κεστρίνης

Ο έλεγχος της πρόσβασης στο κόλπο της Ηγουμενίτσας
 ...ο βράχος ..... “παραμέρισε” λίγο από την σκληράδα του, δημιουργώντας ένα “θρόνο” για σένα....
 
Μπροστά πια ορθώνεται ο Πύργος …η Κούλια του Ραγιού, ήρθε καιρός να σηκωθείς από τον θρόνο σου και σαν Αφέντης, Βιγλάτορας, Αγάς να περάσεις το κατώφλι του Πυργόσπιτου. 

 Το Εσωτερικό του Πύργου
Περιμένοντας να φανεί το πλοίο στη Βατάτσα!!
 Κάθε παράθυρο σοφά τοποθετημένο με “κλεφτές” ματιές “μετρά” τη γη σου.
Ανατολή είναι ….ο Θύαμις ο Καλαμάς. Να ακολουθήσεις το διάβα του,να συνεχίσεις ένα εκπληκτικό ταξίδι αντίθετα στη Ροή του Χρόνου…..

Ατραπός 

Read More »
Ατραπός: Πύργος Ραγίου Ατραπός: Πύργος Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ειδήσεις από το ...παρελθόν - Η Ήπειρος του 19ου αιώνα

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017

Το ξεφύλλισμα αθηναϊκών εφημερίδων του 19ου αιώνα συνεχίζεται. Χρόνος αναφοράς το 1890. Ας σχολιάσουμε κάποιες απ’ αυτές. Ετσι στην Κωνσταντινούπολη πεθαίνει ο “ακάματος πρόμαχος του Ελληνισμού” ο Ηπειρώτης Ηροκλής Βασιάδης. Στην Ρωσία ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος ο Γ’ (1881-1894) βραβεύει τον έλληνα Ν. Γαβαλά.

Νέοι Ηπειρώτες αριστεύουν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ο Ηπειρώτης Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος (1837-1906) ο μέγιστος των Ελλήνων της Αμερικής κατά τον 19ο αιώνα, γαμβρός του Αμερικανού γιατρού και φιλέλληνα Σάμουελ Χάου (1801-1876), δίνει διάλεξη στον “Παρνασσό” της Αθήνας και αναφέρεται στην διασημότερη τυφλή και κωφή συγγραφέα, την περιώνυμη μαθήτριά του Ελένη Κέλερ (1880-1968), η οποία έγραψε για την αρχαία ελληνική γλώσσα, την οποία η κ. Μ. Ρεπούση χαρακτήρισε νεκρή. “Αν είναι αλήθεια ότι το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο τότε τα ελληνικά είναι το βιολί της σκέψης”.

Στη Χειμάρα της Β. Ηπείρου πεθαίνει ο νερός φοιτητής Ζάχος Μηλιός γόνος της ομώνυμης μεγάλης χειμαριώτικης φάρας των Σπυρομήλιων. Ας του αφιερώσουμε τον στίχο του Αλεξανδρινού:
Με φαίνεται που ο Λεύκιος μεγάλως θ’ αγαπήθη.

Εν τω μηνί Αθύρ Λεύκιος εκοιμήθη.

Στην Αθήνα η κόρη του βουλευτή Αρτας Γ. Παχύ παντρεύεται τον Φερδινάνδο Σερπιέρη, γόνο μεγάλης ιταλικής οικογένειας η οποία συνέδεσε τ’ όνομα της με την επαναλειτουργία των Μεταλλείων Λαυρίου.
Με την τελεταία “είδηση” της 6.6.1890, αλλοδαπός δημοσιογράφος μέμφεται τον τότε πολιτκό κόσμο, για την οξύτητα που έχουν οι συζητήσεις στη Βουλή, αλλάκαι τον δημοσιογραφικό κόσμο για την “τραχύτητα... και το εμπαθές των επιθέσεων”.

Ασφαλώς τα ίδια θα διαπίστωνε και την εποχή μας...ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 22.2.1890 - Μετ’ αληθούς άλγους οι εν Κωνσταντινουπόλει ομοεθνείς μας εκήδευσαν τον εν τη πρωτευούση αυτών πρύτανην των ελληνικών γραμμάτων, τον διαπρεπή ιατρόν και φιλόσοφον και προ πάντων τον αγνόν και ακάματον του ελληνισμού πρόμαχον ΗΡΟΚΛΗ ΒΑΣΙΑΔΗΝ (...). Ο Βασιάδης εγεννήθη την 30 Μαρτίου 1821 εν Δελβινακίω της Ηπείρου και παις έτι μετέβη εν Κωνσταντινουπόλει (...). Ο εν Κωνσταντινουπόλει “φιλολογικός Σύνδεσμος” τον Βασιάδην είχε πατέρα (...). Ο Βασιάδης είναι ίσως ο μόνος έλλην όστις εκληρονόμησε από του αοιδίμου Κοραή τον υπέρ του έθνους ακάματον ζήλιον εις βαθμόν μέγιστον (...)

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 4.3.1890 - Το προαγγελθέν υπέρ του αοιδίμου Ηροκλέους Βασιάδου μνημόσυνον τελεσθήσεται την επομένην Κυριακήν 11 τρεχ. μηνός. Η αδελότης των ενταύθα ηπειρωτών, η τελούσα το μνημόσυνον ότι δεν θαδιανείμη και ιδιαιτέραν πρόσκλησιν.

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 4.3.1890 - Συγχαίρομεν από καρδίας τοις γνωστοίς εξ Ηπείρου φιλολόγοις Γεωργίω Δ. Ζηκίδη και Αναστασίου Π. Σακελλαρίω, οίτινες δόντες χθες τας προφορικάς αυτών εξετάσεις, ανηγορεύθησαν διδάκτορες της φιλολογίας, τύχοντες τον επίζηλον και σπάνιον εν τη φιλολογία βαθμού “άριστα”.

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 5.3.1890 - Ο αυτοκράτωρ της Ρωσίας απένειμεν εις τον έλληνα ναυτικόν Νικόλαον Γαβαλάν το αργυρούν μετάλλιον. Ο έλλην ούτος ριφθείς εις τον ποταμόν. Δον έσωσεν εκ βεβαίου θανάτου τον οκταετή παίδα Ιωάννην Βισοτσένκη. Εύγε του!

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 8.3.1890 - Ο πολύς Μαργαρίτης ο ήρως ούτος των εν Μακεδονία και Ηπείρω ρουμάνων, ο δια βόητος επιθεωρητής των εν Μακεδονία και Ηπείρω βλαχικών σοχλείων, δεν συνελήφθη υπό ληστών, ούτε εφονεύθη, ως εγράφη, αλλά ευρίσκεται εν Ιωαννίνοις, ραδιουργών και εκεί το ελληνικόν στοιχείον.

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 15.3.1890 - Βαθείας εντυπώσεις αφήκεν η χθες εν του “Παρνασσού” διάλεξιν του M. Αναγνού διευθυντού εν Βοστώνη της Αμερικής σχολείου των τυφλών και πρώτον διερμηνεύσας πως ο δόκτωρ Χάου, ο αείμνηστος πενθερός του κατώρθωσε να διδάξη εις την κορασίδα Λώραν ότι υπάρχουσι σημεία δι’ ων σημαίνονται τα πράγματα, πρώτος ούτω ευεργετήσας τα δυστυχή τούτα όντα προς έκφρασιν των σκέψεών του εισήλθεν είτα εις την υπόθεσιν του περί της προσφιλούς του Ελένης Κέλερ.

Το κοράσιον τούτο παρεδόθη τω κ. Ανάγνω προ ολίγων ετών κατορθώθη ήδη οκταέτις, ίνα εντός δύο ετών εκμάθη και εκφράζηται γλαφυρώς και μεθ’ ικανής φοιτήσεως δια σημείων αγγλιστί και κατά τους 4 τελευταίους μήνας γαλλιστι, και ολίγον ελληνιστί και γερμανιστί. Ο,τι ευρέως διακρίνει αύτην είναι η καταπληκτική αντίληψη και ευρυτάτη αυτής μνήμη.

Δια μόνης της αφής νοεί και τας ποικιλότερας ψυχικάς διαθέσεις και ουδέποτε επιλανθάνεται λέξεων ας και άπαξ μόνον ήκουσε μετά της ορθογραφίας αύτων. Ούτως ωμίλησεν ο ελλόγιμος ανήρ επί δύο περίπου ώρας μεταδους αξιοπερίεργα και ωφέλιμα τοις ακροαταίς αυτού.

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 19.3.1890 - Απεβίωσε περί τα τέλη του παρελθόντος μηνός εν Χειμάρρα της Ηπείρου εικοσαετής μίλος την ηλικίαν κ. Ζάχος Μίλιος, τελειόφοιτος της Ιατρικής εκ της ιστορικής οικογένειας των Σπυρομιλίων, έλκων το γένος (...).

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 25.3.1890 - Μετ’ επιτυχείς εξετάσεις εγένοντο διδάκτορες της Ιατρικής οι εξ Ηπείρου, αξιέπαινοι νέοι κ.κ. Δημ. Παπαπέτρος και Μικιότης Ρούσος (...)

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 6.4.1890 - Εν τω παρά την πλατείαν του Συντάγματος μεγάρου του εξ Αρτης βουλευτού κ. Γ. Παχύ, φωτολιστού, ετελέσθησαν χθες την εσπέραν μεγαλοπρεπώς και εν τω πληθύν εκλεκτών προσκεκλημένων εν την κοινωνία μας οι γάμοι του αξιοτίμου συμπολίτου μας κ. Φερδινάνδου Σερπιέρη μετά της χαριέστου δεσποινίδος Λαύρας προσφιλούς θυγατρός του βουλευτού Γ. Παχύ (...)

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 5.5.1890 - Ο ηπειρώτης κ. Νικόλαος Ι. Εξαρχος αγγέλει την έκδοσιν προσεχους πολυσέλιδου υπομνήματος υπό τον τίτλον “Η Κρήτη και η Ευρώπη” και απευθυνόμενον προς τους Ευρωπαίους και υπερασπιζόμενον τα δίκαια των Κρητών.

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 8.5.1890 - Χρηστός και εύελπις νέος εξ Ηπείρου καταγόμενος κ. Παναγιώτης Γ. Βλάχος εγένετο διδάκτωρ της Ιατρικής μετά του επιζήλου βαθμού λίαν καλώς (...).

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 11.4.1890 - Ανεχώρησεν εις Κωνσταντινούπολιν ο τελειόφοιτος της Ιατρικής κ. Δημήτριος Παπαπέτρος όπως και εκεί υποστή εξετάσεις και λάβη την άδειαν του μετέρχεσθαι τον ιατρόν εν τη πατρίδι αυτού Ζίτση της Ηπείρου. Οι φίλοι εύχονται αυτό αισίαν επάνοδον.

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 21.5.1890 - Ο εκ Ζαγορίου της Ηπείρου κάλλιστος νέος κ. Αλκ. Λαμπρινός δους τας νενονισμένας εξετάσεις ενώπιον των καθηγητών της φαρμακευτικής σχολής έλαβε τον επίζηλον βαθμόν “άριστα¨" μετά πολλών επαίνων (...).

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ 18.9.1890 - Προς ανέγερσιν ελληνικού ναού εν Παρισίοις πλην άλλων προσηνεγκόντων μεγάλα ποσά ομογενών. Προσήνεκγον επίσης οι κ.κ. Οδ. Νεγρεπόντης φρ. 4000, οικογένεια Π. Ροδοκανάκη 2.500, Σγούτας 2000 Κορωνιός 1500, Ζαφειρόπουλος 16.000, Αν. Βλαστός, Μαυροκορδάτος, Ερν. Βλαστός, Τοσίτσας και Ευγενίδης ανά 1000 φράγκα και άλλοι κατώτερα ποσά.

ΝΕΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ, 6.6.1890 - Ο κ. Boarcler, διαπρέψας εν Κρήτη εδημοσίευσε τελευταίον εντυπώσεις του εξ Ελλάδος, εν αις ομιλεί και περί της κωλισιεργιαις εν τη ημετέρα βουλή, απορών δια τον πρωτοφανή τούτον τρόπον συζητήσεως. Συνιστά δε αναθεώρησιν του κανονισμού της Βουλής ημών. Περί δε των εφημερίδων μας λέγει ότι το ύφος αυτών εκπλήσσει τους ξένους, δια την τραχύτητα του εν ταις συζητήσεσι και το εμπαθές των επιθέσεων, τα οποία δεν είναι συνήθη εν τη αλλοδαπή.
Γράφει ο Αντώνης Ν. Βενέτης 
Μοναστηρακι Δωριδος


Read More »
Ειδήσεις από το ...παρελθόν - Η Ήπειρος του 19ου αιώνα Ειδήσεις από το ...παρελθόν - Η Ήπειρος του 19ου αιώνα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (30-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου. 

Τρίτη (31-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (01-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (02-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (03-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (04-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.


Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Πρώτος τίτλος στα 14άρια για τη Θεσπρωτή τεννίστρια Μιχαέλα Λάκη

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017Η Μιχαέλα Λάκη, με καταγωγή από Παραμυθιά Θεσπρωτίας και Τύρναβο, στα 12 της χρόνια, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Nicosia Field Club U14, στη Λευκωσία της Κύπρου. Αυτός ήταν ο 7ος φετινός τίτλος σε διεθνές διοργάνωση για τη Μιχαέλα, που για πρώτη φορά κέρδισε τίτλο της Tennis Europe στα 14άρια.

Μετά από μια φανταστική εβδομάδα στη Λευκωσία, η Μιχαέλα Λάκη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Nicosia Field Club U14, τουρνουά της 3ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe.

H 12χρονη Μιχαέλα, η οποία συνοδεύτηκε στη Λευκωσία από τον προπονητή της, Φοίβο Μιχαλόπουλο, κατέκτησε τον 7ο τίτλο της καριέρας της σε διοργάνωση της Tennis Europe στα μονά. Έχει κερδίσει και 2 τίτλους στα διπλά, ενώ αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος που κατακτά σε διοργάνωση U14.Την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς, είχε κερδίσει και τους δυο τίτλους (μονά, διπλά), στο Belgrade Open 2017. Ακολούθησε ο τίτλος στο Top 10-12 Bressuire στη Γαλλία, το Bitola Open 2017 U12 στην ΠΓΔΜ, το Mouratoglou Cup Under 12 στο Biot της Γαλλίας, το Sport Palace Cup 12&under στο Sliven της Βουλγαρίας, όπου κέρδισε σε μονά και διπλά, καθώς και το V Sanchez-Casal Kids Cup, στη Βαρκελώνη.

Αυτή την εβδομάδα η Μιχαέλα δεν έχασε ούτε ένα σετ. Στον 1ο γύρο κέρδισε την Λόλη Aσπρόφτα από την Κύπρο με 6-0, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε τη Ρωσίδα Tatiana Pushkina, No. 3 στο ταμπλό και Νο. 127 στα 14άρια της Ευρώπης, με 7-5, 6-1.

Στα προημιτελικά η Ελληνίδα παίκτρια επικράτησε της Ουκρανής Elena Grekul, No. 7 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4, ενώ στα ημιτελικά ήρθε η μεγάλη νίκη επί της κορυφαίας του ταμπλό, Stela Peeva, με 6-2, 7-5. Η Peeva θα γίνει 14 ετών τον Φεβρουάριο και βρίσκεται στο Νο. 37 στα U14 της Ευρώπης και στο Νο. 152 της συνολικής κατάταξης των κοριτσιών στην Tennis Europe!

Στον σημερινό τελικό, η Μιχαέλα κέρδισε και το Νο. 2 του ταμπλό, τη Ρωσίδα Nadezda Khalturina. Η Khalturina επίσης θα γίνει 14 ετών τον Φεβρουάριο και είναι στο Νο. 114 της κατάταξης U14 της Tennis Europe και στο Νο. 338 της συνολικής κατάταξης TE.


 
Read More »
Πρώτος τίτλος στα 14άρια για τη Θεσπρωτή τεννίστρια Μιχαέλα Λάκη Πρώτος τίτλος στα 14άρια για τη Θεσπρωτή τεννίστρια Μιχαέλα Λάκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

18 μόνιμες θέσεις εργασίας στους δήμους της Θεσπρωτίας

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 20176.667 μόνιμες προσλήψεις θα γίνουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Οι 6.667 μόνιμες θέσεις, αφορούν αιτήματα από τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, έχουν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και αποτελούν τη μεγαλύτερη προκήρυξη μόνιμων θέσεων που έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια. Τα αιτήματα των δήμων έχει επικυρώσει με υπογραφή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ θα περάσουν και από το γραφείο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των μόνιμων υπαλλήλων, όπως είναι γνωστό θα προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ και αφορά αποκλειστικά τα αιτήματα των δήμων, προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, κατά κύριο λόγο στον τομέα της καθαριότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα έγιναν από τους δήμους, όταν κρίθηκε αντισυνταγματική η ανανέωση συμβάσεων στους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως ο τομέας της καθαριότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αιτήματα των δήμων για τις 6.667 θέσεις θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για το νέο διαγωνισμό με την προκήρυξη να αναμένεται να βγει στον αέρα προς το τέλη του 2017.Ειδικότητες

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων, κ.α.

Στην Ήπειρο οι θέσεις είναι 86 και είναι στους δήμους:
Ηγουμενίτσας 4
Φιλιατών 1
Σουλίου 13
Ιωαννιτών 11
Νικολάου Σκουφά 9
Πρέβεζας 9
Ζαγορίου 7
Πάργας 6
Ζηρού 4
Μετσόβου 4
Γεωργίου Καραϊσκάκη 3
Πωγωνίου 3
Ζίτσας 2
Κεντρικών Τζουμέρκων 2

Επίσης στον σύνδεσμο Ύδρευσης Ιωαννίνων 8 θέσεις. 
Read More »
18 μόνιμες θέσεις εργασίας στους δήμους της Θεσπρωτίας 18 μόνιμες θέσεις εργασίας στους δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ "ΠΡΩΤΕΑΣ 2017"

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017Ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ διοργανώνει αγώνες με την ονομασία <<ΠΡΩΤΕΑΣ 2017>>σε συνεργασία με το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ κατηγορίας ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ- ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β’ και ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚΒ΄ την Κυριακή 19/11/2017 στο Δημοτικό Στάδιο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ και ώρα 12:00 με τους παρακάτω όρους:
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
2. ΤΟΠΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


3. Η Λ Ι Κ Ι Ε Σ:
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄: Γεννημένοι τα έτη 2003 2004

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄: Γεννημένες τα έτη 2003 2004

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β΄: Γεννημένοι τα έτη 2005 2006

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β΄: Γεννημένες τα έτη 2005 2006

ΜΙΝΙ ΠΠΒ΄: Γεννημένοι τα έτη 2007 2008

ΜΙΝΙ ΠΚΒ΄: Γεννημένες τα έτη 2007 2008

4.Α Γ Ω Ν Ι Σ Μ Α Τ Α:

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α΄-
ΔΡΟΜΙΚΑ: 80μ-150μ-1000μ.
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄:
ΔΡΟΜΙΚΑ: 80μ-150μ-1000μ.
Π Α Μ Π Α Ι Δ Ω Ν Β΄:
ΔΡΟΜΙΚΑ: 60μ-150μ.-1000μ– ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ60μ
ΑΛΜΑΤΑ: ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ - ΑΛΜΑ ΣΕ YΨΟΣ
ΡΙΨΕΙΣ: ΜΠΑΛΑ (1κιλ.)
Π Α Γ Κ Ο Ρ Α Σ Ι Δ Ω Ν Β΄:
ΔΡΟΜΙΚΑ: 60μ –150μ-1000μ- ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ60μ
ΑΛΜΑΤΑ: ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ- ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ
ΡΙΨΕΙΣ: ΜΠΑΛΑ (1κιλ.)
ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:
ΔΡΟΜΙΚΑ: 50μ.-600μ.-ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ50μ
ΑΛΜΑΤΑ: ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ
ΡΙΨΕΙΣ: ΜΠΑΛΑ 1kg
ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
ΔΡΟΜΙΚΑ: 50μ.- 600μ.-ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4Χ50μ
ΑΛΜΑΤΑ: ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ
ΡΙΨΕΙΣ: ΜΠΑΛΑ 1kgΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές/τριες, που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων-Μελών του ΣΕΓΑΣ.
Τα Σωματεία έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό Αθλητών –Αθλήτριών σε κάθε αγώνισμα.

-Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα (1) ατομικό και ένα ομαδικό αγώνισμα.

-Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ομαδικό αγώνισμα (σκυταλοδρομία)

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Ι:
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου 2017 (έκδοση Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη θα επιλύεται από τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και υπεύθυνο των αγώνων κ .Πλάτωνα Βασίλη .

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις 14.00 μμ ηλεκτρονικά στα e-mail : bplatonas@yahoo.gr. στο ειδικό έντυπο που συνοδεύει την προκήρυξη κανονικά συμπληρωμένο. Καμία δήλωση και για κανέναν λόγο δεν θα γίνει δεκτή μετά την παραπάνω προθεσμία. Οι αθλητές-τριες της κατηγορίας των ΜΙΝΙ θα δηλώνονται την ώρα του αγώνα στον έφορο δρόμων.

Κανένας αθλητής –αθλήτρια δεν θα γίνει δεκτός χωρίς Δελτίο.

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ που θα οριστούν από τους υπεύθυνους των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν – ορισθούν ως κριτές.

ΕΠΑΘΛΑ:
Στους τρεις πρώτους νικητές – τριες των αγωνισμάτων θα απονεμηθούν μετάλλια.

10. ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ : Όλοι οι αθλητές-τριες θα πρέπει να εξετάζονται από γιατρό με ευθύνη και φροντίδα του Συλλόγου τους. Όλοι οι αθλητές-τριες, απαραίτητα να έχουν μαζί τους το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας κανονικά θεωρημένο από Γιατρό.
Στους αγώνες θα παρίσταται ιατρός. 
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ "ΠΡΩΤΕΑΣ 2017" ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ "ΠΡΩΤΕΑΣ 2017" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση στον ξενώνα Σουλίου με θέμα "Παραδοσιακή Σουλιώτικη φορεσιά και οπλισμός"

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017
Read More »
Εκδήλωση στον ξενώνα Σουλίου με θέμα "Παραδοσιακή Σουλιώτικη φορεσιά και οπλισμός" Εκδήλωση στον ξενώνα Σουλίου με θέμα "Παραδοσιακή Σουλιώτικη φορεσιά και οπλισμός" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα στην Παραμυθιά

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα στην Παραμυθιά ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν κρυμμένα 55 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


Συνελήφθησαν, χθες (28-10-2017) το μεσημέρι σε αγροτική οδό στην περιοχή της Καλαμιάς Άρτας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν μεταφέρει στην παραπάνω περιοχή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες απέκρυψαν σε υπαίθριες «καβάντζες».

Στο πλαίσιο των ερευνών στους υπαίθριους χώρους που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -53- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -54.837- γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπρόσθετα, από των έλεγχο των στοιχείων των δύο αλλοδαπών προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με την κακουργηματική σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν κρυμμένα 55 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Συνελήφθησαν δύο άτομα που είχαν κρυμμένα 55 κιλά κάνναβης (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ξεκινούν σήμερα οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων - Προτεραιότητα η αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


 

Ξεκινούν σήμερα Κυριακή οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο με το ντεμπούτο να γίνεται το μεσημέρι από το λιμάνι της Κέρκυρας. Το υδροπλάνο Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, αναμένεται να κάνει τις πρώτες πτήσεις του στο Ιόνιο με προορισμό από Κέρκυρα σε Παξούς, αλλά και άλλα νησιά, ακόμη και στην Πάτρα.

Η υλοποίηση του προγράμματος των δοκιμαστικών πτήσεων ξεκινά, μετά και τη συνεργασία της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. με την εταιρεία «K2 Smart Jets» και τους Ιαπωνικούς Ομίλους «κολοσσούς» «Setouchi Holdings» και τη Mitsui & Co που εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρίας υδροπλάνων τύπου Quest.

Τα συγκεκριμένα υδροπλάνα έχουν κάνει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις στις Μαλδίβες νήσους και την Ινδία, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε, Αναστάσιος Γκόβας , «την 'Ανοιξη, αναμένεται να ξεκινήσουν και τα τακτά δρομολόγια, αρχικά με δύο υδροπλάνα, ενώ όπως προβλέπει το σχέδιο, στην πλήρη του επέκταση του, ο αριθμός των υδροπλάνων μπορεί να φτάσει και τα 20 υδροπλάνων από 10 έως 19 θέσεων το καθένα».Οι πρώτες δοκιμές των υδροπλάνων ξεκινούν από την Κέρκυρα, ωστόσο στόχος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε είναι να γίνουν και δοκιμαστικές πτήσεις και σε άλλα, μη αδειοδοτημένα ακόμα λιμάνια, εκτός της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας που έχουν πάρει ήδη πλήρη άδεια, μεταξύ αυτών στο Φάληρο στην Αττική.

Στο Ιόνιο, ήδη προχωρούν γοργά οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων για τα υπόλοιπα τέσσερα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι, ώστε τα Επτάνησα να αποκτήσουν ένα πλήρες δίκτυο, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από την Ηγουμενίτσα, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει όπως είπε «μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού και να δέχεται πτήσεις από την Ιταλία» 


 
Read More »
Ξεκινούν σήμερα οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων - Προτεραιότητα η αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ηγουμενίτσα Ξεκινούν σήμερα οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων - Προτεραιότητα η αδειοδότηση υδατοδρομίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο ατόμων τα ξημερώματα στο λιμάνι

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο ατόμων τα ξημερώματα στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο ατόμων τα ξημερώματα στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δείτε σε βίντεο την κρύπτη με τα 6 κιλά ηρωίνη που εντοπίστηκαν στο λιμάνι

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017

Ένας 53χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και η 50χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση διατάξεων του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, στο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκαν, εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο κάτω μέρος του χώρου των αποσκευών του οχήματος, η οποία άνοιγε με ειδικό πορτάκι αφαιρώντας τον πίσω δεξί τροχό καθώς και τον πλαστικό θόλο, έξι (06) δέματα τυλιγμένα με σελοφάν, τα οποία περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους έξι κιλών και πενήντα γραμμαρίων (6,05 kg).


 
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Δείτε σε βίντεο την κρύπτη με τα 6 κιλά ηρωίνη που εντοπίστηκαν στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Δείτε σε βίντεο την κρύπτη με τα 6 κιλά ηρωίνη που εντοπίστηκαν στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2017 Rating: 5

Σελίδες