Υπόγειους κάδους σε 3 σημεία τοποθετεί ο ΟΛΗΓ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022

Υπόγειους κάδους σε 3 σημεία τοποθετεί ο ΟΛΗΓ


Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, αποφάσισε, την προμήθεια και εγκατάσταση τριών συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων, τα δύο εκ των οποίων θα αποτελούνται από δυάδα υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης (ο ένας κάδος θα αφορά σε οικιακά απορρίμματα και ο άλλος σε ανακυκλώσιμα) ενώ το τρίτο θα περιλαμβάνει έναν υπόγειο κάδο προσωρινής αποθήκευσης (για οικιακά απορρίμματα). 
Οι υπόγειοι κάδε (πέντε συνολικά) θα είναι χωρητικότητας 3,00 κ.μ. περίπου έκαστος. 
Οι κάδοι θα τοποθετηθούν στο Λιμένα Εσωτερικού Ηγουμενίτσας, στο καταφύγιο σκαφών Πλαταριάς και στο καταφύγιο σκαφών Συβότων.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 52.500,00€ (+ Φ.Π.Α. 24% ).
Η χρηματοδότηση θα προέρχεται από πιστώσεις του έργου "ECOWAVES" του Προγράμματος INTERREG ADRION 2014 – 2020.
Read More »
Υπόγειους κάδους σε 3 σημεία τοποθετεί ο ΟΛΗΓ Υπόγειους κάδους σε 3 σημεία τοποθετεί ο ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Αύριο η διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022»

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Αύριο η διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022»


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, την καθιερωμένη εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022».
Λόγω της κατάστασης με την εξέλιξη της πανδημίας, η εκδήλωση θα γίνει δια ζώσης και διαδικτυακά, στις 12.00 το μεσημέρι στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, Κλεισθένους 15, Αθήνα, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικού πρωτοκόλλου.
Θα περιλαμβάνει κοπή της πίτας και πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της ΠΣΕ, σύντομους χαιρετισμούς με βίντεο από τους καλεσμένους μας, καθώς και μικρό μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και τραγουδιστών.
Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι της Πανηπειρωτικής στο YouTube στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=NkJzcnvDQrw
Η εκδήλωση θα παραμείνει μαγνητοσκοπημένη στο κανάλι του YouTube της ΠΣΕ για παρακολούθηση οποτεδήποτε στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCfzjf52bQNrscsSOuZxSLeA
Read More »
Αύριο η διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022» Αύριο η διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Νέα μείωση με 564 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Νέα μείωση με 564 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 85
ΠΕ Θεσπρωτίας 72
ΠΕ Ιωαννίνων 326
ΠΕ Πρέβεζας 81

Read More »
Νέα μείωση με 564 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Νέα μείωση με 564 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Με απουσίες ο Θεσπρωτός θα υποδεχτεί αύριο την Αναγέννηση Καρδίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Με απουσίες ο Θεσπρωτός θα υποδεχτεί αύριο την Αναγέννηση ΚαρδίτσαςΜε αρκετές απουσίες θα υποδεχτεί ο Θεσπρωτός την Αναγέννηση Καρδίτσαςι στην αυριανή (Κυριακή 13.2..2022 -ώρα έναρξης 14.45) αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος betsson Super League -2.
Πιο συγκεκριμένα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πέρα από τους ‘μόνιμους’ τραυματίες Μπίκα, Πατσέκο και Κολτσίδα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σαραντίδη που υποφέρει από ενοχλήσεις στο γόνατο και τους Βαλέντε και Ντ’ Αλέσιο που είναι τιμωρημένοι. Παρά τις σημαντικές απουσίες οι παίκτες του Θεσπρωτού δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιστρέψει η ομάδα της Ηγουμενίτσας στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.
Read More »
Με απουσίες ο Θεσπρωτός θα υποδεχτεί αύριο την Αναγέννηση Καρδίτσας Με απουσίες ο Θεσπρωτός θα υποδεχτεί αύριο την Αναγέννηση Καρδίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Δυσβάστακτα τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Μ. Κάτσης: Δυσβάστακτα τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας


Παρά τις επικοινωνιακού τύπου συναντήσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιου με τοπικούς παράγοντες, τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας και όλης της χώρας διαρκώς διογκώνονται, αντί να λύνονται. Σχεδόν δυο χρόνια πανδημίας στη χώρα μας και ακόμα αγνοούνται οι απαραίτητες πολιτικές ενίσχυσης των παραγωγών λόγω covid, ενώ η ανταπόκριση της Πολιτείας σε αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στον Καλαμά είναι εξαιρετικά αργή. Οι διαρκείς κυβερνητικές υποσχέσεις στήριξης και ανακούφισης, έχουν αποδειχθεί «κούφια» λόγια.

Ταυτόχρονα, το κύμα ακρίβειας που ισοπεδώνει την κοινωνία, έχει εκτοξεύσει το κόστος της πρωτογενούς παραγωγής, με την κυβέρνηση απλά να παρακολουθεί τα γεγονότα, χωρίς να λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο ανάσχεσης. Οι τιμές σε καύσιμα, αγροτικό ρεύμα, λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που απειλείται πλέον η συνέχιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Τι είχαν να πουν για αυτά οι κ.κ. Στύλιος και Γιόγιακας στις συναντήσεις τους; Τίποτα… Τι να πουν, άλλωστε…; Υπηρετούν και οι δυο μια κυβέρνηση που δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ελαφρύνει και να στηρίξει αγρότες και καταναλωτές, αφού μόνη της έννοια είναι οι ελαφρύνσεις και τα δώρα στη διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο, για τα οποία ως διά μαγείας βρίσκει πάντοτε λεφτά. Αντίθετα, τα κυβερνητικά στελέχη ομολογούν ανοιχτά ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μείωση ΦΠΑ και άλλα μέτρα ελάφρυνσης των λαϊκών στρωμάτων.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου και πρέπει άμεσα να ληφθούν στοχευμένα μέτρα στήριξης, όπως για παράδειγμα η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και η ειδική επιδότηση αντιστάθμισης της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος. Ταυτόχρονα, οι παραγωγοί θα πρέπει να στηρίζονται άμεσα απέναντι σε φυσικές καταστροφές που πλέον συμβαίνουν ολοένα και συχνότερα, καθώς και να ενισχυθούν με ειδικά προγράμματα ρευστότητας μέσω της αναπτυξιακής Τράπεζας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν απέναντι στα συσσωρευμένα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.

Οι αγώνες των αγροτών θα δώσουν στον ανάλγητο κ. Μητσοτάκη να καταλάβει ότι δε μπορεί να τους χρυσώσει το χάπι με κινήσεις όπως η αντικατάσταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του κ. Λιβανού που χαρακτήρισε «εποποιία» την νεοδημοκρατική εξαγορά συνειδήσεων με τις σακούλες με τα τριχίλιαρα στις φονικές πυρκαγιές του 2007, από τον κ. Γεωργαντά που ομολογούσε προεκλογικά ότι η ΝΔ πολιτεύεται με ρουσφέτια.
Read More »
Μ. Κάτσης: Δυσβάστακτα τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας Μ. Κάτσης: Δυσβάστακτα τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστώνΣυνελήφθη χθες (11-02-2022) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαπές και ένας αλλοδαπός, που, όπως προέκυψε, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Το παραπάνω αυτοκίνητο, το οποίο ο ιδιοκτήτης οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη αλλοδαπός στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 114 γρ. κάνναβης

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 114 γρ. κάνναβηςΣυνελήφθη χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «Lussy», όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -114,19- γραμμαρίων, δύο θρυμματιστές κάνναβης και χρηματικό ποσό -100- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 114 γρ. κάνναβης Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 114 γρ. κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Ο Αλέξανδρος Πάνος νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Ο Αλέξανδρος Πάνος νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Πάνου. Ο Αλέξανδρος Πάνος γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2002. Αγωνίστηκε στις ομάδες Νέα Καλλικράτεια, Απόλλωνα Παραλιμνίου και πέρυσι στον Καραϊσκάκη Άρτας. Έχει ύψος 1.84 μ. Παίζει στις θέσεις του αριστερού ακραίου αμυντικού και μέσου. Υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνων και θα φοράει τη φανέλα με το Νο 24.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη μεταγραφή του στο Θεσπρωτό, σημείωσε: ¨Ευχαριστώ τον προπονητή Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον γενικό αρχηγό κ. Παρασκευά Βλάχο, όλο το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον εκπρόσωπό μου κ. Σίμο Βαταμίδη που είναι για μένα ‘δεύτερος πατέρας’ μου. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα του Θεσπρωτού να πετύχει τους στόχους του».

Στον αγωνιστικό τομέα με μία προπόνηση θα ολοκληρωθεί σήμερα η προετοιμασία της ομάδας της Ηγουμενίτσας εν όψει του κυριακάτικου εντός έδρας παιχνιδιού με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Bettson Super League 2.
Read More »
Ο Αλέξανδρος Πάνος νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού Ο Αλέξανδρος Πάνος νέο μεταγραφικό απόκτημα του Θεσπρωτού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγορά

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγοράΈνα πολύ ιδιαίτερο προϊόν, με ξεχωριστή γεύση και μεγάλη διατροφική του αξία, καλλιεργείται τα τελευταία 5 χρόνια στην Γλυκή και με σταθερά βήματα κατακτά την αγορά.

Ο λόγος για το κουμκουάτ και την εταιρία Q TRADE. Η Q TRADE ιδρύθηκε το 2017 από τον Κωνσταντίνο Μπέσκα, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο του να ασχοληθεί με τις αγροτικές καλλιέργειες, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Γλυκή.

Η οικογένεια Μπέσκα επέλεξε το κουμκουάτ ως καλλιέργεια για την ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση του αλλά και τη διατροφική του αξία και δημιούργησε τη σειρά παραδοσιακών προϊόντων Q VALLEY, με στόχο την ελληνική αγορά και το εξωτερικό.

Σήμερα, στα 30 στρέμματα που διαθέτει η εταιρεία στο χωριό Γλυκή, καλλιεργούνται ήδη 3000 δέντρα κουμκουάτ, ακολουθώντας πιστά, τα μέτρα που απαιτούνται για την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας. Άλλωστε, η γεωγραφική θέση του κτήματος και το ήπιο κλίμα της περιοχής, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Η παραγωγή διατίθεται ως νωπό φρούτο, μεταποιείται µε χειροποίητο παραδοσιακό τρόπο ως μαρμελάδα, chutney & γλυκό του κουταλιού, σύμφωνα με το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ISO 22000, για την ασφάλεια των τροφίμων.

Ειδικότερα, η εταιρεία στοχεύει στην παραγωγή νωπών καρπών κουμκουάτ (BIO), στην επεξεργασία τους, συσκευασία τους και στη διανομή τους στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες για το σκοπό αυτό.

Η Q TRADE θα συμμετέχει στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί 18 – 20 Φεβρουαρίου και μπορείτε να την βρείτε στο περίπτερο Β11.4
Read More »
Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγορά Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγορά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Συνάντηση αποστράτων του λιμενικού με τον Περιφερειακό Διοικητή

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Συνάντηση αποστράτων του λιμενικού με τον Περιφερειακό Διοικητή Την 7/2/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του προεδρείου του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος ΒΔ Ελλάδας, με τον διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού, Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευρυβιάδη Σαπουνά.

Στην συνάντησή μας, πέρα από τη γνωριμίας μας, αναπτύχθηκαν θέματα του κλάδου μας και γενικότερα του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Διοικητής προσφέρθηκε να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην αντιμετώπιση - επίλυση τυχών προβλημάτων του συλλόγου μας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Δανάμπασης Ευάγγελος
Read More »
Συνάντηση αποστράτων του λιμενικού με τον Περιφερειακό Διοικητή Συνάντηση αποστράτων του λιμενικού με τον Περιφερειακό Διοικητή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Στην εκπομπή “Αυτοψία” του Αντώνη Σρότιερ ο Θεσπρωτός γιατρός Θανάσης Ντάνης για την Νευρική Ανορεξία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Στην εκπομπή “Αυτοψία” του Αντώνη Σρότιερ ο Θεσπρωτός γιατρός Θανάσης Ντάνης για την Νευρική Ανορεξία (+ΒΙΝΤΕΟ)Την παρουσία του στην εκπομπή του Αντώνη Σρότιερ έδωσε ο Παραμυθιώτης γιατρός Ντάνης Αθανάσιος, Δ/ντής Παθολόγος του Νοσοκομείου Φιλιατών.

Το θέμα της εκπομπής ήταν η «Νευρική Ανορεξία». Μια σοβαρή ασθένεια διατροφικής διαταραχής που ταλανίζει χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο και στην χώρα μας.

Ο κος Ντάνης έδωσε την επιστημονική του άποψη, τις επιπτώσεις για τον οργανισμό, καθώς και συμβουλές αντιμετώπισης.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή, απο εδώ
Read More »
Στην εκπομπή “Αυτοψία” του Αντώνη Σρότιερ ο Θεσπρωτός γιατρός Θανάσης Ντάνης για την Νευρική Ανορεξία (+ΒΙΝΤΕΟ) Στην εκπομπή “Αυτοψία” του Αντώνη Σρότιερ ο Θεσπρωτός γιατρός Θανάσης Ντάνης για την Νευρική Ανορεξία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Δείτε το βίντεο του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Δείτε το βίντεο του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ


Η Ηγουμενίτσα με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, θέτει την Προαγωγή της Υγείας και την Ευημερία των πολιτών της σε ύψιστη προτεραιότητα και ακολουθεί τα πλέον έγκυρα Διεθνή Πρότυπα!!

Δείτε το βίντεο του Δήμου Ηγουμενίτσας το οποίο δημοσίευσε το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την Ευρώπη, το οποίο είναι ένα από τα έξι περιφερειακά γραφεία του ΠΟΥ σε όλο τον κόσμο: https://fb.watch/b6kbakQc83/
Read More »
Δείτε το βίντεο του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ Δείτε το βίντεο του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζομένους των Δήμων της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022
Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζομένους των Δήμων της ΘεσπρωτίαςΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2022, το σεμινάριο Α΄ Βοηθειών σε εργαζομένους των Δήμων του Νομού. Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, με την πολύτιμη συνδρομή του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας.

Η πρώτη ομάδα εργαζομένων εκπαιδεύτηκε στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση αυτόματου απινιδωτή, στην πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης), στην πνιγμονή από ξένο σώμα ενώ έλαβαν και γνώσεις για αντιμετώπιση καταστάσεων όπως λιποθυμία, επιληπτική κρίση, δήγματα εντόμων και φιδιών, κατάγματα, αιμορραγίες και τραύματα.

Η ανταπόκριση των εργαζομένων ήταν μεγάλη ενώ έχουν προγραμματιστεί επιπλέον σεμινάρια για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών όλων των ενδιαφερομένων.

Κατά την υλοποίηση του σεμιναρίου, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

Το ΚΕΠ Υγείας ευχαριστεί ιδιαίτερα τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Τάση, κ. Ευάγγελο Κατσιμάνη και κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για την ανταπόκριση στο αίτημα εκπαίδευσης, καθώς και για την άψογη συνεργασία.
Read More »
Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζομένους των Δήμων της Θεσπρωτίας Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στους εργαζομένους των Δήμων της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες