https://picasion.com/

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Σπύρο Υφαντή πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ την Κατερίνα Δήμα υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία μαζί με τον Δώρη Δήμα δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με την Λ.Σ. στον δήμο Ηγουμενίτσας ,είχε συνάντηση στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ με το πρόεδρο της Σωτήρη Μήτση και διευθυντή της επιχείρησης Γιάννη Γεωργόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας . Από ΡΑΕ σε ΡΑΑΕΥ.

Στην συνάντηση εκφράστηκε η αντίθεση του ΚΚΕ σε αυτό το Ν/Σ που αντιμετωπίζει το νερό σαν εμπόρευμα και το εντάσσει σε ρυθμιστική αρχή, όπως στο παρελθόν έγινε με την ενέργεια, όπως έγινε και με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας που παραχωρείται στον όμιλο GRIMALDI, αλλά και των τρένων που οδηγήθηκαν στην ΡΑΣ και από εκεί στην απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα στα Τέμπη. Είναι απαράδεκτο σήμερα που ακόμα μετράμε τους νεκρούς εξ αιτίας αυτής της πολιτικής να προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη ΡΑΑΕΥ της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΥΑ θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τις ΔΕΥΑ. Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια Ενέργειας κλπ. στα οποία η ΡΑΕ έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακόμα χειρότερη κατάσταση θα διαμορφωθεί και για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ, όπου θα αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας και οι σχετικοί κίνδυνοι, θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις.

Από την μεριά της διοίκησης της ΔΕΥΑΗ τονίστηκε η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση ,συνέπεια των αυξήσεων της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η έλλειψη στελέχωσης της με το αναγκαίο προσωπικό. Η θέληση της να παραμείνει ΔΕΥΑΗ δημοτική επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και η συμφωνία τους με τις θέσεις τη Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που ζητά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου. Θέση που σκοπεύουν να διατυπωθεί και από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ στην πρώτη του συνεδρίαση.

Το ΚΚΕ έκανε σαφές ότι θα αγωνισθεί μέσα στην βουλή στα Δημοτικά Συμβούλια, στα Σωματεία και στους Μ.Φ για να μην περάσει αυτό το Ν/Σ.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα πρωταγωνιστούν στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για τον λαό, για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή. Δυναμώνουμε την πάλη μας για καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση εργολάβων.

Read More »
Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

«ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
«ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων ανακοινώνει την Ημερίδα «ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ της Ηγουμενίτσας την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00 μ.μ. σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας.
Η Ημερίδα θα ξεκινήσει με χαιρετισμούς των επισήμων καλεσμένων και θα ακολουθήσουν ομιλίες πάνω στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον βλαχόφωνο Ελληνισμό.
Πρώτος ο ομ. Καθηγητής ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτος στην ομιλία του με τίτλο «Η προσφορά των βλαχοφώνων στην Επανάσταση του 1821» θα αναφερθεί όχι μόνο στους αγώνες για την παλιγγενεσία αλλά και στην σημαντική συμβολή των βλαχόφωνων Ελλήνων στην ίδρυση του νεοελληνικού Κράτους.
Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Π.Σ.Β. και Π.Β.Α. κ. Μιχαήλ Μαγειρία με τίτλο «Η ΠΟΠΣ Βλάχων και η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία» όπου θ’ αναφερθεί στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι δύο αυτοί συλλογικοί φορείς των βλαχόφωνων Ελλήνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου υπάρχουν βλαχόφωνοι ελληνικής καταγωγής.
Τέλος, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνιος Μπέζας στην ομιλία του με τίτλο «Η πολιτική πλευρά του βλάχικου ζητήματος» θα αναλύσει το βλάχικο ζήτημα από την σκοπιά του πολιτικού αναφερόμενος σε όλα τα σημαντικά προβλήματα που αυτό το τεχνητό ζήτημα έχει προκαλέσει στην Ελλάδα καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Η Ημερίδα θα κλείσει με συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους μας, την Π.Ο.Π.Σ.Βλάχων και τον Σύλλογο Βλάχων Νομού Θεσπρωτίας, να μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας.
Read More »
«ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» «ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Αίτημα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νερό

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Αίτημα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νερό


Κ. πρόεδρε
Τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έφερε σχέδιο νόμου για τη "Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής". Με το νομοσχέδιο αυτό υπάγονται στη ΡΑΕ, η οποία μετονομάζεται σε ΡΑΑΕΥ, ο τομέας υπηρεσιών ύδατος και των αστικών αποβλήτων, επομένως και οι ΔΕΥΑ.
Η ένταξη του νερού σε ρυθμιστική αρχή είναι απαίτηση και προαπαιτούμενο του υπερμνημονίου, του ταμείου ανάκαμψης που πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η ΡΑΑΕΥ θα έχει την αρμοδιότητα για την «αναδιοργάνωση του τομέα της παροχής υπηρεσιών ύδατος" όπως λένε, με συγχωνεύσεις και συνενώσεις ΔΕΥΑ με "καταμερισμό του γεωγραφικού πεδίου άσκησης των αρμοδιοτήτων τους λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής". Αυτό, για παράδειγμα στην Θεσπρωτία μπορεί να σημαίνει συγχωνεύσεις σε μια ΔΕΥΑ στο νομό η και σε ευρύτερη περιοχή. Με δεδομένο ότι οι περισσότερες ΔΕΥΑ ( μεταξύ αυτών και η δική μας) έχουν τεράστια προβλήματα και χρέη, για να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί για την εκχώρηση σε ιδιώτες μπορεί κατά τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ να δίνονται κατευθείαν μεγάλα κομμάτια σε ιδιώτες.
Επίσης με το νομοσχέδιο δίνεται η αρμοδιότητα στη ΡΑΑΕΥ να καθορίζει και να ελέγχει την τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΥΑ, να τις πιστοποιεί, να αξιολογεί τη διαχειριστική τους επάρκεια, να τους επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα. Επίσης, επιβάλλονται αυξημένες υποχρεώσεις σε ασφυκτικές προθεσμίες παρά το γεγονός ότι όλες οι ΔΕΥΑ είναι πλήρως αποδυναμωμένες από προσωπικό.
Αφαιρείται με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα από τις Δημοτικές Αρχές προχωρήσουν σε μειώσεις και να διαμορφώνουν πιο χαμηλές τιμές, να εξαντλούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν προκειμένου να παρέχει περισσότερες ελαφρύνσεις, με ενίσχυση της πολιτικής του διακανονισμού και διευκόλυνση με όλα τα μέσα των λαϊκών οικογενειών. Αντιμετωπίζεται το νερό ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό, οι λαϊκές ανάγκες στη λογική κόστους – οφέλους.
Ο ρόλος της νέας ρυθμιστικής αρχής θα είναι η κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού με προκαθορισμένα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Αυτό απαιτεί συλλογή και επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων πού τέτοια δυνατότητα έχουν μόνο οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Αυτό σημαίνει συγκέντρωση και συγκεντροποίηση, δηλαδή η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα απορροφήσουν τις ΔΕΥΑ, γι αυτό υπάρχει και μεγάλη διαμαρτυρία και διαφωνία με τη ΚΕΔΕ και με την Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Με τον ασφυκτικό έλεγχο και τον καθορισμό από τη ΡΑΑΕΥ της τιμολογιακής πολιτικής των ΔΕΥΑ θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφες αυξήσεις στην τιμή του νερού και στις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τις ΔΕΥΑ. Έχουμε συγκεντρώσει πικρή πείρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, τα χρηματιστήρια Ενέργειας κλπ. στα οποία η ΡΑΕ έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού με αυτό το νομοσχέδιο, σημαίνει εξασφάλιση με γρηγορότερους ρυθμούς παράδοσης νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Ακόμα χειρότερη κατάσταση θα διαμορφωθεί και για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ, όπου θα αυξηθεί η εντατικοποίηση της εργασίας και οι σχετικοί κίνδυνοι, θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις. Μια σειρά από λειτουργίες και εργασίες θα περάσουν στους ιδιώτες εργολάβους και σε διάφορες εταιρείες και αυτό θα ενταθεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων δεν εγκρίνονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , γιατί υπάρχουν αυτοί οι σχεδιασμοί που φέρνει το νομοσχέδιο, στους οποίους δεν χωρούν εργαζόμενοι με μόνιμη - σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα. Οι κάθε λογής εργολάβοι που θέλουν να πάρουν κερδοφόρες δραστηριότητες, για να αυξάνουν τα κέρδη τους θέλουν εργαζόμενους φτηνούς και ευέλικτους.
Χειρότερη θα είναι η κατάσταση και ως προς την ποιότητα του νερού, γενικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού το κύριο για το κεφάλαιο είναι η κερδοφορία του.

Γι αυτό ζητάμε την απόσυρση του.
Έχουμε υποχρέωση να πρωταγωνιστούμε σήμερα στους αγώνες ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη διασφάλιση φθηνού, ελεγμένου, ποιοτικού νερού για τους δημότες μας για την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής, αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του χωρίς χαράτσια στην αγροτική παραγωγή.
Να δυναμώσουμε την πάλη μας για καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση εργολάβων.
Η Διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή από τους νόμους της αγοράς και του καπιταλιστικού κέρδους.
Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα, άρδευση, αποχέτευση να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και όχι εμπόρευμα, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διεκδικούμε:
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων και των αστικών αποβλήτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το κράτος.
Άμεσα να εγκριθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.
Άμεση επιδότηση των ΔΕΥΑ από το κράτος για την κάλυψη του συνόλου του ενεργειακού τους κόστους.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια σας ζητούμε να φέρετε για συζήτηση το θέμα αυτό για συζήτηση το ταχύτερο δυνατόν.

Ηγουμενίτσα 15/03/2023
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Read More »
Αίτημα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νερό Αίτημα για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νερό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ


ΘΥΜΑ, Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ…
ΘΥΜΑ, Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…
ΘΥΤΗΣ, ΤΟ ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ…
ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ…

Αλήθεια, υπάρχει άνθρωπος, στοιχειωδώς νοήμων, έντιμος και αξιοπρεπής, που δεν αποδέχεται την παραπάνω αλήθεια ;;; Φυσικά δεν αναφέρομαι ούτε στους σιχαμερούς, βασικούς εκπροσώπους αυτού του συστήματος, που η σκέψη τους και μόνο, και κύρια οι πρακτικές τους, δημιουργούν, τουλάχιστον στον γράφοντα, ακατάσχετες εμετικές τάσεις, ούτε στα ασπόνδυλα μαλάκια που καμώνονται τάχα μου, τους ‘’έγκυρους δημοσιογράφους’’, που στο άκουσμά τους στα ΜΜΕ, και ο ίδιος ο Γκαίμπελς ( υπουργός ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ του Χίτλερ ) θα ωχριούσε, και φυσικά δεν αναφέρομαι ούτε σε εκπροσώπους των άλλων θεσμών που ευρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, και διατεταγμένη υπηρεσία με τους παραπάνω …
Κοινό γνώρισμα όλων αυτών, η ευλύγιστη ΜΕΣΗ, τα ΕΥΛΥΓΙΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ, αλλά και η μοναδική τους ικανότητα, να ΕΡΠΟΥΝ, να ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ κυριολεκτικά και να ΓΛΕΙΦΟΥΝ προς πάσα κατεύθυνση, και πάντα προς ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ, στερούμενοι κάθε ίχνους ηθικής και αξιοπρέπειας και φυσικά εντιμότητας …
Οι καθημερινές διαδηλώσεις, μας ΔΕΙΧΝΟΥΝ τον δρόμο, πρέπει να συνεχιστούν, να συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους, δηλ. να είναι καθημερινές αλλά και με σαφή κλιμάκωση, τόσο στα μέσα, όσο και στους στόχους. Εννοείται βεβαίως, ότι για τον γράφοντα, γνωστό αυτό, μακροπρόθεσμος και στρατηγικός στόχος, δεν μπορεί να είναι άλλος, από την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του καρκινώματος που λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, και βεβαίως όχι μόνο εξʹ αιτίας του εγκλήματος των Τεμπών …
Σαν μια πρώτη μου σκέψη, μια προϋπόθεση θα έλεγα, για να πάμε παρακάτω στα μέσα και στους στόχους, είναι να συνειδητοποιήσουμε, ότι γι’ αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ, στις διάφορες συγκεντρώσεις, πορείες κ.λ.π., δεν αρκεί να ζητάμε, υπό την μορφή συνθήματος, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, αλλά πρώτα και κύρια να ζητάμε την ΤΙΜΩΡΙΑ … Να ζητάμε να υπάρχει ΤΙΜΩΡΙΑ … Να επιδιώξουμε με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, (άλλωστε δεν ΜΠΟΡΕΙ να υπάρξει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, χωρίς ΤΙΜΩΡΙΑ υπαιτίων…) να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ, οι υπαίτιοι και κύρια οι πραγματικοί υπαίτιοι, δηλ. οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ, όποιοι και όπου και αν είναι… ΕΠΙΜΕΝΩ να ομιλώ περί ΤΙΜΩΡΙΑΣ, χωρίς να μου διαφεύγει το γεγονός, ως νομικός, ότι το ΑΘΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, φρόντισε, με τον περιβόητο Νόμο του ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ‘’ περί ευθύνης Υπουργών ‘’ ( στην ουσία τον νόμο περί απαλλαγής Υπουργών ..), να αναζητούνται ευθύνες-
̶ και κάτω από μύριες όσες απαγορευτικές σχεδόν προϋποθέσεις … ̶ ΜΟΝΟ για Υπουργούς ή αναπληρωτές τους, της εν ενεργεία Κυβέρνησης … Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ και η ΝΤΡΟΠΗ του πολιτικού συστήματος, περισσεύει …
ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, όλων αυτών που χρόνια τώρα καμώνονται ότι κυβερνάνε, με γνώμονα δήθεν, το συμφέρον του λαού …
ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, όλων αυτών που χρόνια τώρα, συγκάλυπταν, ή αν κρίνουμε ότι και τώρα συγκαλύπτουν, κάθε παράλειψη ή πράξη αναφορικά με τα καθήκοντά τους, και που σχέση θα είχε ή έχει με την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.
ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ, όλων εκείνων, θεσμικών ή μη, που είτε στο παρελθόν είτε τώρα, θα κληθούν να κρίνουν αίτια και αιτίους, και θα προχωρήσουν σε πράξεις και αποφάσεις ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ των ΥΠΑΙΤΙΩΝ …
ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τα παραπάνω αναφερόμενα περί ΤΙΜΩΡΙΑΣ, είναι χρήσιμο να αναφέρω :
1) Στην Χώρα μας, σε όλα τα ανώτερα και ανώτατα πολιτικά επίπεδα, αλλά και στις παρυφές αυτών ( π.χ. Αστυνομία κ.λ.π ) καλλιεργήθηκε και ισχύει η λεγόμενη ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ, δηλ.’’ είμαι Υπουργός, υφυπουργός, βουλευτής, αστυνομικός κ.λ.π, κάνω ότι θέλω, και ΚΑΝΕΊΣ δεν με πειράζει…‘’
Συνεπώς πρέπει να ΣΠΑΣΟΥΜΕ, να ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ αν θέλετε, αυτό το άβατο, αυτό το απυρόβλητο των ανθρώπων του συστήματος, όταν αυτοί παρανομούν, όταν αυτοί εγκληματούν. Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΌΦΑΣΗ χρειάζεται… όσο για τους τρόπους, θα τους βρούμε … και πάλι εμείς...
2) Είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ως έννοια.
Είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ως θεσμός,
και
είναι ένα τελείως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ θέμα, η ΤΙΜΩΡΙΑ …
Δηλ. η τελευταία ( ΤΙΜΩΡΙΑ ) δεν είναι κατʹανάγκην απότοκος της Δικαιοσύνης, είτε αυτή θεωρηθεί ως έννοια είτε ως θεσμός… Σε κάθε περίπτωση : Ας μη ξεχνούμε …
Η επιβολή ΤΙΜΩΡΙΑΣ εν τέλει, αλλά και η ΣΥΝΕΧΙΣΗ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, των ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ, πρέπει να είναι – ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ – δική μας ΑΠΟΦΑΣΗ, απόφαση των ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, οργανωμένων και κινουμένων ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, και με τέτοιον τρόπο εκδηλούμενη η ως άνω απόφαση, που να προσομοιάζει σε ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ τους, δική μας ( ΠΟΛΙΤΩΝ ), ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ …
Στο σημείο αυτό, πόσο επίκαιροι μου ακούγονται οι στίχοι του Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα, ένας εκ των κορυφαίων ποιητών του 20ου αιώνα, σε μετάφραση Δανάης Στρατηγοπούλου, από το Canto General, που μελοποίησε ο Χρήστος Λεοντής, και απέδωσε ο εκπληκτικός Νίκος Ξυλούρης με τίτλο ‘’ Οι νεκροί της Πλατείας ‘’… Οι αναλογίες για αξίωση ΤΙΜΩΡΙΑΣ των πάσης φύσεως ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, καίριες και καταλυτικές … Ένα μικρό δείγμα :
« Αυτών που προχώρησαν ως ετούτο το ΕΓΚΛΗΜΑ ..
ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ..
Εκείνων που έδωσαν το σύνθημα του ΘΑΝΑΤΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ..
Εκείνων που προστατέψανε αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ …
ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ …
Δεν θέλω να μου δίνουνε το χέρι
το μουλιασμένο, από το δικό μας αίμα …
Δεν τους θέλω για πρεσβευτές
ΟΥΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
Θέλω να τους δω να δικάζονται
σε τούτον εδώ τον ίδιο τόπο,
σε τούτην εδώ την ΠΛΑΤΕΙΑ …
ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ … ».
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
12/3/2023 ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Read More »
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ | ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

7 μετάλλια για τους αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Ηγουμενίτσας "Άπειρος"

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
7 μετάλλια για τους αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Ηγουμενίτσας "Άπειρος"


Εκπληκτική εμφάνιση για τους αθλητές μας στον αγώνα MON REPOS XCO RACE στην Κέρκυρα που διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαρτίου. Με νέες εμπειρίες και 7 μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές μας.

Τα αποτελέσματα των αθλητών μας ανά κατηγορία.
* Στην κατηγορία αγοριών 13-16 ετών ο Νίνας Ανδρέας κατέκτησε την Πρώτη θέση και ο Γιώργος Σιόντορος την Τρίτη!
* Ενώ στην κατηγορία κοριτσιών 13-16 ετών στον πρώτο της αγώνα η Αφροδίτη Μπασιαρά κατέκτησε την Πρώτη θέση και η Μυρτώ Σιόντορου την Δεύτερη θέση!
*Στην κατηγορία 9-12 χρονών ο Ρωμανός Λαμπρούσης κατέκτησε τη Δεύτερη θέσηκαι ο Σπύρος Βάσσος την Τρίτη!!
*Τέλος, στην κατηγορία 30-39 ο Μιλτιάδης Μπέτσικας κατέκτησε τη Δεύτερη θέση!!
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές!!
Read More »
7 μετάλλια για τους αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Ηγουμενίτσας "Άπειρος" 7 μετάλλια για τους αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Ηγουμενίτσας "Άπειρος" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο τις Κ. Λαμπρούση Χριστίνας για τη συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για τη συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00.
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Read More »
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Νέες απόπειρες απάτης με δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Νέες απόπειρες απάτης με δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου


Η Περιφέρεια Ηπείρου για μια ακόμη φορά επισημαίνει ότι ουδέποτε υπάλληλοί της ζητούν τηλεφωνικά στοιχεία κωδικών τραπεζικών λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία, πολύ δε περισσότερο για δήθεν εξόφληση οφειλών από τιμολόγια κλπ.

Οι περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών από αγνώστους, που προσποιούνται τους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα και πλέον ενοχλούνται δικαιούχοι χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», που δραστηριοποιούνται και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι απατεώνες προκειμένου να γίνουν πειστικοί επικαλούνται και ονόματα υπαλλήλων που όντως ανήκουν στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου ή και των Π.Ε..

Επαναλαμβάνεται ότι τέτοιες επικοινωνίες είναι «προϊόντα» απάτης, και οι αποδέκτες τέτοιων παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφενός να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και αφετέρου να ενημερώνουν τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.
Read More »
Νέες απόπειρες απάτης με δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου Νέες απόπειρες απάτης με δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Χορήγηση επιδόματος ανασφαλίστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Χορήγηση επιδόματος ανασφαλίστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία


Στην τροποποίηση της Κ.Υ.Α. με την οποία δίνεται η δυνατότητα χορήγησης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων και στους ομογενείς που διαμένουν μόνιμα στην Αλβανία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την εθνική και κοινωνική διάσταση που έχει η ικανοποίηση του διαχρονικού αυτού αιτήματος.

Αναλυτικά η δήλωση/ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:
Εδώ και αρκετά χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου, γινόταν αποδέκτης ενός μόνιμου αιτήματος από Ομογενείς που γεννήθηκαν ή ζουν στην Αλβανία για την καταβολή της σύνταξης που καταβάλλεται σε όλους τους έλληνες πολίτες. Μιλάμε βέβαια για την βασική εθνική σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Το αίτημα επανήλθε με πιο έντονο τρόπο μετά τη δέσμευση που είχε αναλάβει η σημερινή κυβέρνησης για απόδοση του επιδόματος στους ανασφάλιστους που διαμένουν μόνιμα ή το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου εντός Ελλάδος.
Τη φορά αυτή ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής, ώστε να ληφθεί ανάλογη μέριμνα και για όσους υπερήλικες παραμένουν στη γενέθλια γη τους, ήτοι στα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας.
Εμείς έχοντας υπόψη την εθνική και κοινωνική διάσταση που υπάρχει, ώστε να παραμείνει αυτός ο κόσμος στις πατρογονικές του εστίες, αρχίσαμε μια προεργασία σε συμβουλευτικό επίπεδο για τους τρόπους που θα μπορούσε να υλοποιηθεί το αίτημα αυτό.
Τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας πλέον κατασταλαγμένη πρόταση, θέσαμε το αίτημα στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Και πραγματικά λίγους μήνες μετά, το αίτημα που χρονολογείται από δεκαετίες, ικανοποιήθηκε: Το επίδομα ανασφάλιστου μπορούν πλέον να λαμβάνουν και οι υπερήλικες που διαμένουν εντός Αλβανίας, κάτω βέβαια από ορισμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα:
· Η Κ.Υ.Α. που είχε υπογραφεί τον Ιούλιο του 2022 για την καταβολή επιδόματος σε ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς, τροποποιήθηκε πριν δύο περίπου εβδομάδες (ΦΕΚ τ. Β΄ 4089) με το οποίο δίνεται πλέον η δυνατότητα χορήγησης και σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας που μένουν μόνιμα εντός Αλβανίας.

· Οι βασικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης είναι οι εξής:
1. Κατοχή του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς ή Ελληνικής Αστυνομικής Ταυτότητας
2. Να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος
3. Να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι: ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
4. Να διαθέτουν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
6. Το ατομικό εισόδημα (και από υπηρεσίες/συντάξεις Αλβανίας) να μην υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ και για τους έγγαμους τις 8640 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα που άνοιξε ο ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΑ, επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανασφάλιστων υπερηλίκων και στα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στην Αλβανία.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξέλιξη αυτή που λύνει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, το οποίο στηρίζει έμπρακτα όλους εκείνους που δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έτσι θα μπορέσει να κρατήσει «ζωντανό» το χώρο της Ελληνικής Μειονότητας.
Read More »
Χορήγηση επιδόματος ανασφαλίστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία Χορήγηση επιδόματος ανασφαλίστων υπερηλίκων σε μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "ΑΚΡΟΒΑΣΊΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ - Η ιστορία ενός διπολικού"

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "ΑΚΡΟΒΑΣΊΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ - Η ιστορία ενός διπολικού"


Οι εκδόσεις Τόπος και o Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Αίθρα, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "ΑΚΡΟΒΑΣΊΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ - Η ιστορία ενός διπολικού"

Ομιλητές:
Πέτρος Σκαπινάκης, καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Βάσω Παπαδιώτη, π. Αν. καθηγήτρια Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και o συγγραφέας 

Συντονιστής συζήτησης: 
Θοδωρής Παπαφωτίκας, πρόεδρος Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. 

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Περιφέρειας Ηπείρου, Ναπ. Ζέρβα 28-30, Στοά Σάρκα (2ος όροφος), Ιωάννινα
Read More »
Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "ΑΚΡΟΒΑΣΊΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ - Η ιστορία ενός διπολικού" Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Μάστορα "ΑΚΡΟΒΑΣΊΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ - Η ιστορία ενός διπολικού" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Ο Μ. Κάτσης στο Regional Growth Conference 2023 για την κυβερνοασφάλεια

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Ο Μ. Κάτσης στο Regional Growth Conference 2023 για την κυβερνοασφάλεια


Στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference) 2023 που διοργάνωσε η ιστορική εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παραβρέθηκε προσκεκλημένος ως ομιλητής ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, συμμετέχοντας ειδικότερα στο πάνελ με θέμα: «Η ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο ως παράγοντας ενίσχυσης της ανάπτυξης». Κατά τη διάρκεια της ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσας συζήτησης για αυτό το ύψιστης σημασίας ζητούμενο της νέας ψηφιακής εποχής, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις θέσεις του κόμματος πάνω στα ζητήματα κυβερνοασφάλειας και αντάλλαξε απόψεις με τους συνομιλητές του στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου στο πεδίο της ψηφιακής πολιτικής, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα πεδίο το οποίο προσφέρεται για εθνική πολιτική, συγκλίσεις και συνέργειες.

Ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι τα ζητήματα Κυβερνοασφάλειας έχουν καταστεί υψηλής σημασίας και εκ των ων ουκ άνευ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και της οικονομίας και πως είναι προϋπόθεση για το επίσης φλέγον ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων πολιτών και επιχειρήσεων. Κάνοντας αναδρομή στις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ως κομβικά γεγονότα την ίδρυση για πρώτη φορά στη χώρα Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το 2016 και την εκπόνηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021, με τα οποία η Πολιτεία μπόρεσε για πρώτη φορά να λειτουργήσει συντεταγμένα, με σχέδιο και σε επίπεδο εθνικής πολιτικής στα ζητήματα της ψηφιακής μετάβασης. Πιο εξειδικευμένα, στάθηκε στην ψήφιση του ν.4577/2018 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή Οδηγία για υψηλό κοινό ευρωπαϊκό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών (NIS), εξειδικεύοντας τις βασικές απαιτήσεις ασφαλείας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών και τις διαδικασίες παροχής πληροφοριών και κοινοποίησης συμβάντων στις αρμόδιες Αρχές, στην αναθεώρηση της Εθνική Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας, καθώς και στην υπογραφή συμφωνίας έδρας για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας (ENISA) που εδρεύει στην Ελλάδα, ως σημείου αναφοράς και αριστείας της Κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη.


Στη συνέχεια, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέλυσε τα βασικά σημεία της αρχιτεκτονικής του πλέγματος Κυβερνοασφάλειας εντός του κρατικού μηχανισμού, όπου οι υπεύθυνοι φορείς είναι η Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, η ΕΥΠ και η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Εξειδικεύοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με την ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής ασφάλειας συστημάτων και πληροφοριών, επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει τάχιστα το εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Κρίσιμων Υποδομών (SOC) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και επιπλέον να δημιουργηθούν τοπικά mini SOCs σε κρίσιμες υποδομές του Δημοσίου που είναι τράπεζες δεδομένων (π.χ. ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ, Κτηματολόγιο κ.ά.). Ωστόσο, τόνισε ότι σε αυτές τις υποδομές πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες RISK ASSESMENT και GAP ANALYSIS, ώστε η Πολιτεία να χαρτογραφήσει τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Τόνισε, επίσης, ότι είναι απαραίτητη η αποτίμηση της εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου και ειδικότερα της Οδηγίας NIS (ν.4587/2018), καθώς και να δούμε με θάρρος όλα τα κενά ασφαλείας και να τα θωρακίσουμε, όπως κάθε σοβαρό Κράτος οφείλει να κάνει. Στο σημείο αυτό, υποστήριξε ότι η απουσία αυτής της οργανωμένης δουλειάς ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων τα τελευταία 2-3 χρόνια, σε μεγάλες εταιρίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, όπως η επίθεση στα ΕΛΤΑ που προκάλεσε την πολύμηνη κατάρρευση των συστημάτων του Οργανισμού, τεράστια οικονομική ζημιά, εκ των υστέρων γαϊτανάκι απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων ευρώ για την επαναφορά και θωράκιση των συστημάτων, καθώς και τη διαρροή και απώλεια τεράστιου όγκου δεδομένων των πολιτών.

Εξ άλλου, ο Μάριος Κάτσης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο της καλλιέργειας ψηφιακών δεξιοτήτων στον ευρύ πληθυσμό, ως εκ των ων ουκ άνευ για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται από τις εκ βάθρων αλλαγές και ανακατατάξεις που προκαλεί παγκοσμίως η 4η βιομηχανική επανάσταση. Τόνισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι, στη νέα εποχή δεν πρέπει να μείνει κανείς πίσω, να μην υπάρξουν ηλικιακοί, οικονομικοί και άλλοι αποκλεισμοί πολιτών από τις ψηφιακές υπηρεσίες και πως με ευθύνη του Κράτους, θα πρέπει να δημιουργηθούν δωρεάν, διά ζώσης δομές εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων, με τη συνέργεια των πανεπιστημίων και της ερευνητικής κοινότητας. Έφερε ως παράδειγμα το αντίστοιχο μοντέλο που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πορτογαλία, μοντέλο που είναι στον αντίποδα των προγραμμάτων κατάρτισης από ιδιώτες που προκρίνει η κυβέρνηση ΝΔ, κινδυνεύοντας να οδηγήσει σε φαινόμενα «σκόιλ ελικίκου».

Τέλος, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης σημείωσε τις πολιτικές που θεωρεί στο εξής απαραίτητες για να μπορέσει να λειτουργήσει αξιόπιστα η Κυβερνοσαφάλεια. 1ον Να καθοριστεί η αρχιτεκτονική του συστήματος, ώστε να μην υπάρχει πολυκερματισμός, διάχυση αρμοδιοτήτων και επικάλυψη, αλλά να ξέρει ποιος κάνει, τι. 2ον Αφού ξεκαθαριστεί η στρατηγική, θα πρέπει στη συνέχεια να στελεχωθούν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες. 3ον Θα πρέπει το Κράτος με δημόσιες πολιτικές και με χρήματα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν και πρέπει τάχιστα να απορροφηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, να εξασφαλίσει λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται τις κρίσιμες υποδομές της χώρας, δημόσιες και ιδιωτικές, αλλά και κάθε δημόσια υπηρεσία, επιχείρηση και πολίτη που χρησιμοποιεί ψηφιακές υπηρεσίες.


Read More »
Ο Μ. Κάτσης στο Regional Growth Conference 2023 για την κυβερνοασφάλεια Ο Μ. Κάτσης στο Regional Growth Conference 2023 για την κυβερνοασφάλεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Το δίκτυο στρατολογεί αστέγους για τη μεταφορά της κάνναβης από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Το δίκτυο στρατολογεί αστέγους για τη μεταφορά της κάνναβης από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα


Στις 3 το μεσημέρι της 11ης Μαρτίου, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα ξεκίνησαν να ακολουθούν ένα γαλάζιο Opel με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Όταν σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο, μέτρησαν στο πορτ-μπαγκάζ και τα πίσω καθίσματα 45 δέματα ακατέργαστης αλβανικής κάνναβης, συνολικού βάρους 66,9 κιλών, τα οποία ήταν πρόχειρα σκεπασμένα με μία πράσινη πετσέτα. Ήταν μια εύκολη επιχείρηση, όμως η έκπληξη ήρθε αμέσως μετά.
«Είμαι άστεγος. Κοιμάμαι στην πλατεία στα Κάτω Πατήσια με άλλους άστεγους», είπε στους αστυνομικούς ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας Έλληνας, 51 ετών. «Την Τρίτη που μας πέρασε με πλησίασε ένα άγνωστος, ο οποίος μου συστήθηκε ως “Γιάννης”. Όπως κατάλαβα από την προφορά του, ήταν Αλβανός. Με ρώτησε αν ενδιαφερόμουν για δουλειά. Εγώ φυσικά του απάντησα ότι ενδιαφέρομαι». Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί άκουγαν την ίδια ιστορία. Το δίκτυο που μεταφέρει την κάνναβη από τα ελληνο-αλβανικά σύνορα στην Αθήνα στρατολογεί αστέγους και αχυρανθρώπους που δεν έχουν πολλά περιθώρια να το αρνηθούν.
Ο οδηγός στην Ηγουμενίτσα συνέχισε: «Μου είπε ότι θα μου έδινε 2.000 ευρώ, αν μετέφερα για λογαριασμό του κάποια πράγματα. Τον ρώτησα τι πράγματα και μου είπε πως καταλαβαίνω (…) Σήμερα το πρωί έφτασε στην πλατεία που κοιμάμαι με το αυτοκίνητο που με πιάσατε. Μου έδωσε λεφτά για τα διόδια, για βενζίνη και αέριο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Μου είπε πως τα υπόλοιπα λεφτά θα μου έδινε όλα στο χέρι, όταν θα επέστρεφα με τα πράγματα στην Αθήνα».
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτοκίνητο ανήκε σε έναν 81χρονο, κάτοικο Αθηνών, τον οποίο ξεκίνησαν να αναζητούν. Νωρίς το ίδιο απόγευμα, εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα της δυτικής Αττικής για να δηλώσει την κλοπή του οχήματος και συνελήφθη. Είπε ότι είχε δώσει το αυτοκίνητο για λίγες ώρες σε έναν Αλβανό, με τον οποίο γνωρίζονταν τους τελευταίους μήνες, όμως παραδέχτηκε ότι ήξερε ελάχιστα πράγματα για εκείνον.
«Άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης ναρκωτικών χρησιμοποίησαν ως αχυράνθρωπο τον εντολέα μου, ο οποίος τυγχάνει χρόνιος χρήστης ινδικής κάνναβης», είπε στο Magazine ο δικηγόρος του 81χρονου, Κώστας Δημόπουλος. «Η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αποδυναμώθηκε από τα ίδια τα στοιχεία που εισφέρθηκαν κατά την ανακριτική διαδικασία, αλλά και από αντικειμενικά γεγονότα, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Αστυνομικός στην Ήπειρο με μακρά υπηρεσία στη Δίωξη Ναρκωτικών είπε στο Magazine ότι δεν άκουγε πρώτη φορά μία παρόμοια ιστορία. «Το δίκτυο που κερδίζει εκατομμύρια από το εμπόριο κάνναβης στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, κάποιες φορές επιλέγει αστέγους για τη μεταφορά. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη και το δίκτυο τούς θεωρεί αναλώσιμους. Στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή τη σύλληψή τους, το δίκτυο αντιλαμβάνεται ότι απλώς θα χάσει ένα φορτίο ναρκωτικών».
Ο ίδιος αστυνομικός ανακάλεσε μια παλιότερη υπόθεση, έξω από τα Γιάννενα. «Είχαμε σταματήσει ένα αυτοκίνητο λίγο μετά το τελωνείο της Κακαβιάς. Ήταν φορτωμένο με περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης, όμως το ιδιαίτερο στοιχείο ήταν ο οδηγός. Μας είπε αμέσως πως ήταν άστεγος, για την ακρίβεια ζούσε μέσα στο αυτοκίνητο, στο οποίο εκτός από τα ναρκωτικά, υπήρχαν κουβέρτες, γκαζάκια και πακέτα με ζάχαρη». Ο ίδιος άνθρωπος είπε ότι πληρώθηκε 1.500 ευρώ για να μεταφέρει την κάνναβη από τα ελληνο-αλβανικά σύνορα στην Αθήνα, με το μικρότερο δυνατό ρίσκο για τα υψηλόβαθμα μέλη του δικτύου.

Άνθρωποι στα σύνορα εξηγούν ότι το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών που κατάσχονται στην Ηγουμενίτσα, παραδόξως δεν περνούν από το λιμάνι, αλλά φτάνουν στην Ελλάδα με έναν λιγότερο γνωστό τρόπο: Από τη λεγόμενη «κόκκινη ζώνη» της Σαγιάδας. Πρόκειται για μία λωρίδα ελληνικού εδάφους στο τελευταίο άκρο της Θεσπρωτίας, λίγο βορειότερα της Ηγουμενίτσας, η οποία μπαίνει για αρκετά χιλιόμετρα προς την Αλβανία.

Στην πραγματικότητα, είναι μια ερημική παραλία με σχεδόν μηδενική ανθρώπινη δραστηριότητα, αν εξαιρέσει κανείς τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που λειτουργούν εκεί. Στην απέναντι πλευρά των συνόρων, υπάρχουν αλβανικά χωριά. Στην περιοχή λειτουργεί συνοριακό πέρασμα (τελωνείο Μαυρομάτι), ωστόσο τα σύνορα στη Σαγιάδα είναι αφύλακτα. «Έχουν περάσει τόνοι κάνναβης», ήταν η φράση του ίδιου αστυνομικού με μακρά υπηρεσία στη Δίωξη. Το ζήτημα είναι ότι τα φορτία χρεώνονται στην Ηγουμενίτσα κι έτσι σπάνια γίνεται αναφορά στο πέρασμα της Σαγιάδας.

πηγή news247.gr/Magazine
Read More »
Το δίκτυο στρατολογεί αστέγους για τη μεταφορά της κάνναβης από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα Το δίκτυο στρατολογεί αστέγους για τη μεταφορά της κάνναβης από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ιδιοκτήτης super market που πούλησε αλκοόλ σε ανήλικη

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Συνελήφθη ιδιοκτήτης super market που πούλησε αλκοόλ σε ανήλικη


Στο πλαίσιο δράσεων του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την προστασία των ανηλίκων, συνελήφθη  στην Άρτα ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος super market, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στην πώληση αλκοολούχου ποτού σε ανήλικη.

Κατασχέθηκαν φιάλη κρασιού και τέσσερα πλαστικά ποτήρια, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη ιδιοκτήτης super market που πούλησε αλκοόλ σε ανήλικη Συνελήφθη ιδιοκτήτης super market που πούλησε αλκοόλ σε ανήλικη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε σε μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 23 Μαρτίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τηρούμενων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID- 19 ( άρθρο 78 του Ν. 4954/2022) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1.Κατανομή χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για Λειτουργικές Δαπάνες Σχολικών Μονάδων στις οποίες θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ( Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Γ/2022).
-Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

2. ΄Εγκριση πινάκων εκτιμήσεων Μεσοπρόθεσμων Προβλέψεων Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2024- 2027 του Δήμου Φιλιατών.
-Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

3. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΎ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ».
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

4. Θέμα: «Έγκριση Ισολογισμού Έναρξης & Λήξεως (περάτωσης) Εκκαθάρισης της «ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΏΝ» και αποδοχή ή μη υποχρεώσεων & απαιτήσεων».
-Εισηγητής: : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

Read More »
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος του Corfu Spirit

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος του Corfu Spirit


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος, κατά την προετοιμασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΟΡΦΟΥ ΣΠΙΡΙΤ» Ν.Π. 12635.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ημεδαπός, ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη του πλοίου παραπάτησε με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του. Εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ηγουμενίτσας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος του Corfu Spirit Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος του Corfu Spirit Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ψυχαγωγική εκπαιδευτική δράση «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ» για τα οφέλη της ανακύκλωσης, που διοργάνωσε στην πλατεία Δημαρχείου ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) και με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου.

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών συμμετείχαν το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Γραικοχωρίου και Νέας Σελεύκειας.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Κυκλικής Οικονομίας κ. Μιχάλης Γκίκας δήλωσε σχετικά:

«Με έργα και δράσεις για την περιβαλλοντική αφύπνιση των συμπολιτών μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος του Δήμου μας. Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας για την ενεργή συμμετοχή τους στη σημερινή περιβαλλοντική δράση, να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την άψογη συνεργασία, καθώς και το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την πολύτιμη συνεισφορά τους σήμερα αλλά και κάθε μέρα.

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τις προσπάθειες μας ώστε η ανακύκλωση να γίνει στάση ζωής, θα πρέπει όμως και οι συμπολίτες μας να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Όλοι μαζί οφείλουμε να βάλουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας. Να αλλάξουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας. Με συνεργασία και σεβασμό προς το περιβάλλον μπορούμε να τα καταφέρουμε!»
Read More »
Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. β. Γιόγιακας δημοσιοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ την έγκριση απόφασης που είχε δημοσιοποιηθεί από τις 3 Φλεβάρη του 2023 και αφορούσε τα ψίχουλα των 70 ευρώ ανά στρέμμα που θα δοθούν, και λόγω των κινητοποιήσεων, στους μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας και αφορούν την παραγωγή του 2021. Την πάσα πήρε ο έτερος βουλευτής του Νομού, του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης ,που απάντησε αμέσως.

Και αυτά την στιγμή που δίκαια ξεχειλίζει η οργή του λαού και της νεολαίας από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ που αφαίρεσε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας κυρίως νεολαίους. Αλήθεια ο βουλευτής της ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί με τις δηλώσεις να βγάλει το κόμμα του από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί; Μπορούν τα ψίχουλα που τάζει στους αγρότες να μειώσουν την λαϊκή οργή; Να αντισταθμίσουν την έλλειψη χρηματοδοτήσεων για έργα προστασίας και ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και των καλλιεργειών;

Με τις δηλώσεις τους οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν σκόνη και αντικειμενικά συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων τους για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών που είναι η βάση του εγκλήματος στα ΤΕΜΠΗ, αλλά και για να κρύψουν την αρνητική τους στάση απέναντι στα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Δεν ξεχνάμε ότι μαζί απέρριψαν τις τρείς τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ το ΝΟΕΜΒΡΗ του 2021 για την ανακούφιση των αγροτών και αφορούσαν την επιστροφή Ε.Φ.Κ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα. Η κοινή τους αρνητική στάση πηγάζει από τη συμφωνία τους με τις βασικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ που έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής, της γης και του εμπορίου σε όλο και λιγότερα χέρια, τον ανταγωνισμό και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην παγκόσμια αγορά. Γι’ αυτό και κάθε νέα ΚΑΠ είναι χειρότερη από την προηγούμενη για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους.

Δεν τρώμε ούτε το κουτόχορτο της ΝΔ, ούτε το κουτόχορτο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υποτιμάμε ούτε το ένα ευρώ που θα βάλει στην τσέπη της μια αγροτική οικογένεια ΑΛΛΑ θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε ότι το κυνήγι του κέρδους, ο ανταγωνισμός και η αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής φέρνουν για το λαό τραγωδίες, φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και ας μας λένε κολλημένους. Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσουμε διαφορετικά αν απεγκλωβιστούμε από τη μέγγενη του καπιταλιστικού κέρδους. Γιατί είναι τεράστιος ο πλούτος που παράγουν οι πολλοί και τον παίρνουν οι λίγοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

- Τον πακτωλό των επιδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι ιδιωτικοποιήσεις όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και άλλων υποδομών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ιταλικής κρατικής εταιρείας στην οποία παραχωρήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ και επιδοτείται με 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να εκτελεί την.. "άγονη γραμμή" Αθήνα – Θεσσαλονίκη που την έβαψε με αίμα…

- Το 1,5 δισ. Ευρώ που δόθηκε στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους σε μια 4ετια ενώ στους αγρότες στην ίδια 4ετια δόθηκαν μόνο 68 εκ. ευρώ.

- Τα "κατώτατα εγγυημένα κέρδη" στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις εθνικές οδούς και τα διόδια, στους βιομήχανους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τα σκουπίδια όπως η ΤΕΡΝΑ στην Ήπειρο. Τα «Κατώτατα Εγγυημένα κέρδη» που στηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις τη στιγμή που αρνούνται το αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

- Το πάνω από το 2% του ΑΕΠ που βρέξει - χιονίσει, με όποια κυβέρνηση καταλήγει στις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Μιλάμε για ένα ποσό 4 δισ. ευρώ, που μπροστά του τα συνολικά ποσά που έχουν δοθεί για ενίσχυση των αγροτών πράγματι αποτελούν ... ψίχουλα.

- Τα 31 δισ. Ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που στήριξαν από κοινού κυβέρνηση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που θα δοθούν μέχρι το 2026 και δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες αλλά κυρίως τους επιχειρηματικούς ομίλους του «πράσινου» και «ψηφιακού μετασχηματισμού»

Ο κατάλογος θα μπορούσε να μεγαλώσει και να συμπεριλάβει τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τις προκλητικές φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τους πλειστηριασμούς κ.ά.

Να γιατί οι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κανέναν κυβερνητικό σωτήρα. Αντίθετα, έχουν πολλά να κατακτήσουν αν σηκώσουν ανάστημα και εμπιστευτούν τη δύναμή τους, οργανώσουν την πάλη τους μέσα από αγροτικούς συλλόγους, φτιάξουν καινούργιους όπου δεν υπάρχουν. Αν κάψουν όλα τα αντιλαϊκά σενάρια βάζοντας στο στόχαστρο το κράτος, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αν συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές .

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 13/3/2023

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Read More »
Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον Να εκτροχιαστεί η πολιτική που για τα κέρδη θυσιάζει ζωές, δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 493 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 493 πακέτα λαθραίων τσιγάρων


Στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός του τράκτορα και του επικαθήμενου τετρακόσια ενενήντα τρία (493) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, καθώς και το ανωτέρω Φ/Γ όχημα μετά του επικαθήμενου.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των χιλίων εννιακοσίων ενενήντα τριών ευρώ και εννέα λεπτών (1.993,09€).
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 493 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με 493 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Το νέο ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσπρωτίας

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Το νέο ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσπρωτίας


Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσπρωτίας, μετά τις πρόσφατες εκλογές και την γενική συνέλευση που ακολούθησε

Το νέο ΔΣ:
ΚΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΤΣΑΦΤΗ ΛΑΟΥΡΑ ΤΑΜΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΝΤΟΥΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΜΕΛΟΣ
ΤΣΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ

Εκλεγμένοι για την Ελεγκτική Επιτροπή:
ΧΑΡΙΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων
Επαγγελματιών:
ΚΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΟΤΣΑΦΤΗ ΛΑΟΥΡΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΖΑΝΗ ΑΝΘΟΥΛΑ
Read More »
Το νέο ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσπρωτίας Το νέο ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000€

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000€


Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000€, η οποία ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, κυκλικής οικονομίας και υιοθέτησης καθαρών πηγών ενέργειας (π.χ. χρήση συστημάτων ΑΠΕ).

Η Δέσμη χωρίζεται σε δύο Δράσεις:

Δράση 1: Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ : αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν τρείς (3) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
• Ποσοστό επιχορήγησης: έως 45% Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.
• Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 200.001€ έως και 1.000.000€

Δράση 2: Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ : αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν δύο (2) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
• Ποσοστό επιχορήγησης: έως 40% Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.
• Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 30.000€ έως και 200.000€

Η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή. Ημερομηνία έναρξης υποβολών: Τετάρτη 22/03/2023 και ώρα 12:00
Οι Δράσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του Προϋπολογισμού.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής στο OΠΣΚΕ.

Δείτε τις προκηρύξεις των Δράσεων στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3ZpLxQl

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000€ Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000€ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5

Ζητείται οδηγός Γ’ κατηγορίας από το Service Station HelNet στη Νέα Σελεύκεια

Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023
Ζητείται οδηγός Γ’ κατηγορίας από το Service Station HelNet στη Νέα Σελεύκεια


Η HelNet ABEE αναζητά οδηγό/χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων για την νέα μονάδα επισκευής και συντήρησης διχτυών ιχθυοκαλλιέργειας στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Κύρια καθήκοντα:
- Μεταφορές από και προς το υποκατάστημα στην Ν. Σελεύκεια Ηγουμενίτσα σε όλη την Δ. Ελλάδα

Απαιτούμενα προσόντα:
Εκπαίδευση:
- Κάτοχος διπλώματος Γ’ κατηγορίας
- Άδεια χειριστή ανυψωτικών μηχανημάτων επιθυμητή όχι απαραίτητη

Προϋπηρεσία:
- Τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
- Προηγούμενη προϋπηρεσία σε ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες επιθυμητή όχι απαραίτητη

Ικανότητες:
- Οργανωτικός με ικανότητα διαχείρισης χρόνου
- Επικοινωνιακός
- Τεχνικές γνώσεις και ικανότητες (ευχέρεια στη χρήση εργαλείων επισκευής μηχανημάτων)

Η εταιρία προσφέρει:
- Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών (βάσει εμπειρίας)
- Ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον
- Προοπτικές εξέλιξης σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο Όμιλο Εταιριών

Επικοινωνία: Αποστολή βιογραφικών στα info@helnet.gr και info@fishcare.gr
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Μιττάκος Ιωάννης 6936651048
Read More »
Ζητείται οδηγός Γ’ κατηγορίας από το Service Station HelNet στη Νέα Σελεύκεια Ζητείται οδηγός Γ’ κατηγορίας από το Service Station HelNet στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 19, 2023 Rating: 5