Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ηγουμενίτσα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου, σας προσκαλούν στο 3ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 και ώρα 19:30, στο 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας (28ης Οκτωβρίου 7).

Συμμετέχουν χορευτικά απ’ όλη την Ελλάδα, που θα μας διασκεδάσουν με χορούς Ηπείρου, Μακεδονίας, Μικράς-Ασίας, Θράκης, Σαρακατσάνων, Πελοποννήσου και Αιγαίου.

Read More »
Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ηγουμενίτσα Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Μήνυμα του Βασίλη Δημητρίου, υποψήφιου βουλευτή στον Ν. Θεσπρωτίας με το ΕΠΑΜ

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Μήνυμα του Βασίλη Δημητρίου, υποψήφιου βουλευτή στον Ν. Θεσπρωτίας με το ΕΠΑΜ


Ισως οι εκλογές με την μεγαλύτερη σημασία για το μέλλον μας, αυτές του 2023. Με τις μνημονιακές πολιτικές να εκτοξεύουν το χρέος, τις τράπεζες σε κατάρρευση, το ψηφιακό ευρώ προ των πυλών, αντισυνταγματικά μέτρα να περιορίζουν τις ελευθερίες και να φτωχοποιούν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Με επικίνδυνες πολιτικές σε εθνικά θέματα και με το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα να τεμαχίζεται από «σωτήρες» και να ξεπουλιέται όσο όσο με το αζημίωτο φυσικά, για αυτούς που κρατούν τα ηνία της χώρας.
Σε όλο αυτό το χάος, 7 μικρά κόμματα του αντιμνημονιακού πατριωτικού χώρου, αποφάσισαν να ενωθούν για το καλό της πατρίδας σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Στόχος τους, μια ρωγμή στο υπάρχον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, με την είσοδο τους στην βουλή, ώστε να γίνει η αρχή για μια νέα αμεσοδημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, όπου εμείς οι πολίτες θα παίρνουμε τις αποφάσεις και οι πολιτικοί θα είναι υποχρεωμένοι, να τις ακολουθούν.

Τα κόμματα που συμμετέχουν στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι τα Ε.ΠΑ.Μ. ( ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ), ΔΙΚΚΥ ( ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ), Κ.ΕΛ.ΔΑ. ( ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ), ΕΜΠΡΟΣ, ΑΣΠΙΔΑ – ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Τα 12+1 ΜΈΤΡΑ άμεσης ανάγκης και εφαρμογής της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ:
1. Κατάργηση όλων των ασυλιών και λογοδοσία του πολιτικού προσωπικού
2. Εκκαθάριση εν λειτουργία των συστημικών τραπεζών
3. Αποκατάσταση της δημοσιονομικής κυριαρχίας.
4. Απεξάρτηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας από το χρηματιστήριο ενέργειας.
5. Καταγγελία των μνημονιακών δεσμεύσεων και θεσμών όπως είναι η ΑΑΔΕ,Υπερταμείο.
6. Εθνικοποίηση σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΝΕΡΟ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΣΕ και ΟΔΟΥΣ
7. Διαγραφή οφειλών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων
9. Θέσπιση κατώτατου βασικού εισοδήματος για όλα τα άνεργα και εργαζόμενα νοικοκυριά, που βρίσκονται κάτω από το κατώφλι φτώχειας του 2008.
10. Αποκατάσταση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και του ύψους των συντάξεων
11. Κατάργηση ΦΠΑ στα ελληνικά τρόφιμα και ατέλεια στα καυσίμα και τα εφοδία αγροτικής παραγωγής.
12. Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών
13. Απεγκλωβισμός της Ελλάδας από το καθεστώς των μονομερών κυρώσεων των Βρυξελλών και των ΗΠΑ, ελεύθερες συναλλαγές με όλους στη βάση της αμοιβαίας ωφέλειας, και της Εθνικής Κυριαρχίας. Καμία εμπλοκή της χώρας σε Νατοϊκούς πολέμους. Ανακήρυξη 12 ν.μιλίων χωρικής θάλασσας και θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με το ΔΙΚΑΙΟ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ του ΟΗΕ.

Αρκούν αυτά τα μέτρα; Όχι, δεν αρκούν. Όμως είναι απολύτως αναγκαία για να αλλάξει ρότα η χώρα από την πρώτη μέρα, που θα αναλάβει τα ηνία μια νέα αληθινά δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση. Πάντα με την άμεση ενεργή συνδρομή του ίδιου του λαού, ο οποίος οφείλει να βλέπει μέρα τη μέρα τη ζωή του να αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο.

Εάν δεν αντιδράσουμε τώρα, πότε σκοπεύουμε να το κάνουμε;
Για ένα ανθρώπινο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας ψηφίζουμε ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Read More »
Μήνυμα του Βασίλη Δημητρίου, υποψήφιου βουλευτή στον Ν. Θεσπρωτίας με το ΕΠΑΜ Μήνυμα του Βασίλη Δημητρίου, υποψήφιου βουλευτή στον Ν. Θεσπρωτίας με το ΕΠΑΜ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Ο Βασίλης Γιόγιακας προς τους Θεσπρωτούς της Αθήνας: «Κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!»

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Ο Βασίλης Γιόγιακας προς τους Θεσπρωτούς της Αθήνας: «Κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!»


«Καλούμε τους πολίτες στις 21 Μαΐου να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία! Η «χαλαρή» ψήφος και η «τυφλή» διαμαρτυρία, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια. Μετά την απομάκρυνση από το “ταμείο” ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά την εκδήλωση για τους Θεσπρωτούς της Αθήνας, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαΐου.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στους βασικούς δύο λόγους για να ψηφίσει κανείς τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ήταν μια Κυβέρνηση που αντιμετώπισε με επιτυχία πρωτοφανείς καταστάσεις στηρίζοντας παράλληλα την κοινωνία ενώ τήρησε βασικές προεκλογικές της δεσμεύσεις όπως η μείωση των φόρων, η αύξηση των συντάξεων και του βασικού μισθού και η δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν η σημερινή Κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019 ή αν η χώρα θα γυρίσει χρόνια πίσω, σημειώνοντας ότι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια πιο ισχυρή Ελλάδα.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία Έρρικα Ντούμα και Γιάννης Παπαγιάννης ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας και Υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, Άγγελος Συρίγος. 


Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα είχε ως εξής:

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Σας καλωσορίζω και χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία - όπως και στους συνάδελφους υποψηφίους - να τα πούμε απόψε από κοντά.
Γιατί αυτός πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο κύριος σκοπός τέτοιων εκδηλώσεων.
Η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, με εσάς.
Σας ευχαριστώ λοιπόν, για την παρουσία σας, όπως ευχαριστώ και τον Υφυπουργό Παιδείας και υποψήφιο βουλευτή στην Ά Αθήνας Άγγελο Συρίγο, που επίσης με τιμά με την παρουσία του.
Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Αν με ρωτούσε κανείς γιατί να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στις φετινές εκλογές θα του έλεγα, πολύ απλά, τα εξής:
Να ψηφίσει, γιατί τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα έχει μια κυβέρνηση που απέδειξε ότι μπορεί να διαχειρίζεται πρωτοφανείς δυσκολίες.
Που, κατά γενική ομολογία, αντιμετώπισε αποφασιστικά και αποτελεσματικά όλες τις πολύ σοβαρές «αναποδιές» που συνέβησαν στη θητεία της:
από τα επεισόδια στον Έβρο και στο Αιγαίο, μέχρι την παγκόσμια πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και ό,τι αυτός έφερε.
Θα του έλεγα ότι τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα έχει μια κυβέρνηση η οποία στήριξε την κοινωνία στα δύσκολα.
Δίνοντας συνολικά 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει νοικοκυριά, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και, κυρίως, τους έχοντες μεγαλύτερη ανάγκη.
Επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών, λογαριασμών ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, Market Pass, «Καλάθι του νοικοκυριού», έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για τα πιο χαμηλά εισοδήματα, είναι μόνο μερικά από αυτά τα μέτρα…
Και μπόρεσε να δώσει αυτά τα 45 δισ. – όπως και τις διάφορες, μόνιμες τονίζω, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις - γιατί το επέτρεψε η ανάπτυξη της οικονομίας και η φρόνιμη διαχείριση των οικονομικών.
Χωρίς να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα», χωρίς να ρισκάρει ότι χτίστηκε με την τεράστια προσπάθεια της προηγούμενης δεκαετίας...
Σε αυτόν που θα με ρωτούσε γιατί να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, θα έλεγα κυρίως, φίλες και φίλοι, ότι τα τελευταία 4 χρόνια η χώρα έχει μια κυβέρνηση η οποία έκανε αυτά που υποσχέθηκε.
Που δεν χρησιμοποίησε ως άλλοθι τις αλλεπάλληλες κρίσεις, που δεν κρύφτηκε πίσω από τις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώσαμε, για να κάνει πίσω σε ό,τι υποσχέθηκε.
Αντίθετα, έκανε πράξη βασικές δεσμεύσεις της.


Και, επειδή αυτά που είπε και τα έκανε είναι πολλά, θα θυμίσω μόνο ελάχιστα από αυτά:
μείωσε φόρους και άλλες επιβαρύνσεις, με κύριο παράδειγμα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%.
Αύξησε τον βασικό μισθό συνολικά κατά 20% αλλά και μια σειρά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας.
Αύξησε τις συντάξεις – για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια - και μείωσε σημαντικά την προσωπική διαφορά για πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχους.
Κατάφερε ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση κύριων συντάξεων.
Δημιούργησε 300.000 θέσεις εργασίας, ρίχνοντας την ανεργία για πρώτη φορά εκεί που ήταν το 2010.
Το ίδιο έγινε και με βασικές δεσμεύσεις στην Παιδεία, στην οικογενειακή πολιτική, στο μεταναστευτικό, στην ασφάλεια, στο ψηφιακό κράτος.
Θα ρωτούσε κανείς, αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, έγιναν όλα σωστά;
Προφανώς όχι.
Το κράτος έδειξε ότι έχει ακόμα δρόμο ώστε να γίνει πράγματι αξιόπιστο, ασφαλές και λειτουργικό.
Το δημόσιο σύστημα υγείας στάθηκε όρθιο στις απαιτήσεις του Covid, αλλά χρειάζεται καλύτερες υποδομές και, φυσικά, περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα σε ακριτικές περιοχές όπως η Θεσπρωτία μας.
Η ακρίβεια και ο εισαγόμενος πληθωρισμός ροκανίζουν τις αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
Δεν λέμε λοιπόν, φίλες και φίλοι, ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις και αστοχίες.
Λέμε όμως, ότι ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, όχι μόνο παραδέχθηκε λάθη και αστοχίες, αλλά και πήρε άμεσα πρωτοβουλίες για να διορθώσει τα πράγματα.
Αυτό έγινε με την αναμόρφωση της ΕΥΠ μετά τις υποκλοπές, αυτό γίνεται με τον ελληνικό σιδηρόδρομο μετά τα Τέμπη.
Δεν κρύφτηκαν προβλήματα κάτω από το χαλί.
Έγιναν αφορμή για αλλαγές προς το καλύτερο!΄
Στις 21 Μαΐου, λοιπόν, καλούμαστε να αποφασίσουμε αν αυτή η Κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019.
Για να φέρει την πατρίδα μας ακόμα πιο μπροστά.
Καλούμαστε, φίλες και φίλοι, να απαντήσουμε ξεκάθαρα:
αν θέλουμε υπεύθυνες πράξεις ή ανεύθυνες υποσχέσεις.
Αν θέλουμε κυβερνήτες για τα δύσκολα ή μαθητευόμενους μάγους.
Αν θέλουμε να διορθώσουμε περισσότερα «κακώς κείμενα» ή να ξαναγυρίσουμε σε συνταγές που απέτυχαν.
Τελικά, αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, καλούμαστε να αποφασίσουμε ένα πράγμα:
αν θέλουμε σταθερότητα, ή αν θα μπούμε σε περιπέτειες, με συμμαχίες ακυβερνησίας και πολιτικούς πειραματισμούς, που θα μας πάνε χρόνια πίσω.
Με αυτά κατά νου, καλούμε τους πολίτες στις 21 Μαΐου να εμπιστευθούν τη Νέα Δημοκρατία!
Η «χαλαρή» ψήφος και η «τυφλή» διαμαρτυρία, μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Να δημιουργήσουν αξεπέραστα εμπόδια στην ομαλότητα που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να πάει μπροστά.
Μετά την απομάκρυνση από το «ταμείο», φίλες και φίλοι, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
Γι’ αυτό και κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!
Κανείς δεν πρέπει μείνει σπίτι, αφήνοντας να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό του!
Στις 21 Μαΐου βάζουμε τα θεμέλια μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας!
Γιατί, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια πιο ισχυρή Ελλάδα!
Σε αυτόν τον δύσκολο και ωραίο αγώνα, αγαπητές φίλες και φίλοι, είμαι «παρών».
Όπως κάνω, συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια που οι συμπολίτες μου με τιμούν με την ψήφο τους.
Είμαι παρών, για τα μεγάλα και τα μικρότερα θέματα του τόπου μας.
Από την ενίσχυση του νοσοκομείου Φιλιατών και τη στήριξη του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέχρι την ίδρυση νέων σχολείων στην περιοχή μας και μονάδας ψυχικής υγείας για ενήλικες.
Και από την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών μας, μέχρι τη φροντίδα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, Βορειοηπειρώτες ομογενείς μας.
Είμαι παρών, φίλες και φίλοι, για όλες και για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.
Γιατί στα κοινά προβλήματα δεν χωράνε διακρίσεις.
Δίνω και θέλω συνεχίσω να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίζω τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, εσάς.

Στις 21 Μαΐου, λοιπόν, συνεχίζουμε, μαζί!
Σταθερά, τολμηρά, μπροστά!
Δίνουμε δυναμικό «παρών» στην κάλπη!
Για τη Θεσπρωτία, για την Ελλάδα!
Σας ευχαριστώ και να είστε όλοι καλά!
Read More »
Ο Βασίλης Γιόγιακας προς τους Θεσπρωτούς της Αθήνας: «Κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!» Ο Βασίλης Γιόγιακας προς τους Θεσπρωτούς της Αθήνας: «Κανείς δεν πρέπει να πάρει την ψήφο του αψήφιστα!» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Το τριήμερο πρόγραμμα των Εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Το τριήμερο πρόγραμμα των Εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και ΣούλιRead More »
Το τριήμερο πρόγραμμα των Εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Το τριήμερο πρόγραμμα των Εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Αυτοψία και έλεγχοι στα παράλια

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Αυτοψία και έλεγχοι στα παράλια


Αυτοψίες και ελέγχους στα παράλια της Ηπείρου πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης.

Στις πιο μεγάλες παραλίες και πολυσύχναστες παραλίες, όπως αυτές των Συβότων, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες από την Διεύθυνση Υδάτων με όλες τις πληροφορίες για την καθαρότητα και την ποιότητα των νερών και με άλλα στοιχεία που μπορεί να κάνει χρήση ο επισκέπτης.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού οι μετρήσεις ολοκληρωθούν θα τοποθετηθούν και τα ανάλογα σημαιάκια.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην έναρξη ουσιαστικά της θερινής σεζόν για την Ήπειρο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι από τις κρατήσεις που έχουν μέχρι στιγμής.
Read More »
Αυτοψία και έλεγχοι στα παράλια Αυτοψία και έλεγχοι στα παράλια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Νέα μέτρα για να σωθούν τα πλατάνια

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Νέα μέτρα για να σωθούν τα πλατάνια


Mέτρα για την εξάλειψη και την αποφυγή διάδοσης του μεταχρωματικού έλκους πλατάνου μιας ασθένειας που εδώ και δύο δεκαετίες εξαπλώνεται κυρίως στην Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ συνεχίζονται οι μακροσκοπικοί φυτουγειονομικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα οι οποίοι υλοποιούνται από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, σχεδιάζονται Τοπικά Σχέδια Δράσης όπου ορίζονται τα μέτρα αντιμετώπισης και ο ρόλος κάθε εμπλεκόμενης αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα, ενώ μετά την επιβεβαίωση κρούσματος οι οριοθετημένες ζώνες γύρων από αυτό θα αποτυπώνονται σε ψηφιακούς χάρτες που θα αναρτώνται σε ειδικό διαδικτυακό τόπο.

Επίσης μεταξύ άλλων στις οριοθετημένες ζώνες εφαρμόζονται εντατικές επισκοπήσεις και αν σε διάστημα 10 συνεχών ετών δεν διαπιστωθεί παρουσία του επιβλαβούς οργανισμού τότε οι ζώνες παύουν να ισχύουν, όπως και τα μέτρα αποτροπής της διάδοσης της ασθένειας.

Την ίδια στιγμή ορίζονται συγκεκριμένα διοικητικά πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ για τους παραβάτες π.χ μη απολύμανση των εργαλείων κοπής, διακίνηση φυτών ή ξυλείας πλατάνου προερχόμενα από προσβεβλημένη περιοχή και τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την άμεση αποκατάσταση δασικών οικοσυστημάτων.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς η συγκεκριμένη ΚΥΑ έλαβε υπόψη τη μελέτη του “ΕΛΓΟ Δήμητρα” και με την αρωγή της τεχνολογίας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μη πληγεί περαιτέρω ο δασικός πλούτος της χώρας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Το μεταχρωματικό έλκος είναι μια ύπουλη ασθένεια που απειλεί παραποτάμια οικοσυστήματα και βιοτόπους της χώρας. Με τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, θεσπίζουμε ένα αυστηρό πλαίσιο για τους ελέγχους, την καταγραφή και την αντιμετώπιση της ασθένειας των πλατάνων».
Read More »
Νέα μέτρα για να σωθούν τα πλατάνια Νέα μέτρα για να σωθούν τα πλατάνια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Αιτήσεις ενίσχυσης 14.800 ευρώ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Αιτήσεις ενίσχυσης 14.800 ευρώ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα


Από την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στη 1 μ.μ. έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 στις 3 μ.μ. μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στον Γ΄κύκλο του προγράμματος της ΔΥΠΑ που αφορά στην επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες.

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 450 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στις γυναίκες.

Πώς θα δοθεί το ποσό ενίσχυσης

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:
-1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
-2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
-3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».
Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr
Read More »
Αιτήσεις ενίσχυσης 14.800 ευρώ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα Αιτήσεις ενίσχυσης 14.800 ευρώ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ηγουμενίτσα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις «Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην Ηγουμενίτσα

Πρόγραμμα
10.20 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ
Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολουθεί Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης της Ηγουμενίτσας και κατάθεση στεφάνων

ΓΕΝΙΚΑ:
1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μάϊου, ημέρας εορτασμού.
2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Μάϊου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, σήμερα στην ΗγουμενίτσαRead More »
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, σήμερα στην Ηγουμενίτσα Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση του υποψήφιου Δήμαρχου Φοινικαίων Αλβανίας, Λεωνίδα Παππά στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Εκδήλωση του υποψήφιου Δήμαρχου Φοινικαίων Αλβανίας, Λεωνίδα Παππά στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Την Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, στο ΠΑΝΘΕΟΝ Ηγουμενίτσας, έγινε η συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Φοινικαίων Αλβανίας, Λεωνίδα Παππά, με συνδημότες του που κατοικούν στην Ηγουμενίτσα.
Ο κ. Παππάς αφού παρουσίασε ανάγλυφα τη ζωή των Ελλήνων στα 59 χωριά του Δήμου Φοινικαίων, ανέπτυξε το πρόγραμμά του και τους στόχους του. 
Την παρουσίαση του προγράμματος χαιρέτησαν, ο πρώην Έλληνας Υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Θεσπρωτία Γιάννης Παπαγιάννης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής.

Κάμερα: Βαγγέλης Χαλμαντζής

Read More »
Εκδήλωση του υποψήφιου Δήμαρχου Φοινικαίων Αλβανίας, Λεωνίδα Παππά στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Εκδήλωση του υποψήφιου Δήμαρχου Φοινικαίων Αλβανίας, Λεωνίδα Παππά στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 | Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 | Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων στην επίτευξη των στόχων της αειφορίας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην άρση του αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από χώρους πολιτισμού, συμμετέχει στον εορτασμό σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας - Γ.Ν. - Κ.Υ. Φιλιατών σχεδιάζοντας για τους ωφελούμενους/ες τις παρακάτω δράσεις:

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ | «Όψεις της καθημερινής ζωής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας»
Περιλαμβάνει την παρουσίαση και ερμηνεία επιλεγμένων εκθεμάτων που αναδεικνύουν πτυχές της καθημερινής ζωής της αρχαίας Θεσπρωτίας και παράλληλα θα ανακαλέσουν ατομικές ενθυμήσεις στους συμμετέχοντες. Διάρκεια δράσης περίπου 30 λεπτά.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ | Εργαστήριο κατασκευής θεατρικού προσωπείου και κοσμήματος
Με απλά υλικά, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν στην κατασκευή θεατρικών προσωπείων και θα φιλοτεχνήσουν κοσμήματα της επιλογής τους, εμπνευσμένα από την αντίστοιχη ενότητα της μόνιμης συλλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σας ενημερώνουμε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη-Κυριακή με διευρυμένο ωράριο 8.00-20.00 (Τρίτη κλειστό).
Read More »
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 | Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 | Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Ορειβατική εξόρμηση - διαμαρτυρία εναντίον των αιολικών και των ΜΥΗΕ

Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023
Ορειβατική εξόρμηση - διαμαρτυρία εναντίον των αιολικών και των ΜΥΗΕ


Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡIAΚΗΣ 14 ΜΑΪΟΥ 2023

Ορειβατική εξόρμηση - διαμαρτυρία του ΕΟΣ Ιωαννίνων με τη συμμετοχή των ορειβατικών συλλόγων Ηπείρου εναντίον των αιολικών και των ΜΥΗΕ στα βουνά και τα ποταμάκια
Δροσοπηγή - Ταμπούρι Σμόλικα 1.878μ. - Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) (Β Κατηγορία)
Ώρες πορείας: 7
Αρχηγοί: Μπίτος Βασίλης, Σπέλλα Μόρφω
Αγία Παρασκευή (Κεράσοβο) - Ταμπούρι 1.878μ. - Αγία Παρασκευή (Β Κατηγορία)
Ώρες πορείας: 7
Αρχηγοί: Χρήστου Γιάννης, Στατηρά Αικατερίνη (Β Κατηγορία)
Υψομετρική περίπου 950 μέτρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τηλεφωνικές κρατήσεις ισχύουν μέχρι Παρασκευή βράδυ.
Ώρα αναχώρησης λεωφορείου: 7:30πμ από το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας.
Εντός του λεωφορείου συστήνεται η χρήση μάσκας.
Στην κορυφή καθώς και στο Κεράσοβο θα γίνει η εκδήλωση - διαμαρτυρία με συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων εναντίον των μικρων υδροηλεκτρικών στα ποταμάκια και ρυάκια του Σμόλικα και του Γράμμου και των ανεμογεννητριών τις οποίες οι εταιρείες προτίθενται να εγκαταστήσουν στις κορυφογραμμες των βουνών μας όπως στον Λακμο, Μουργκάνα, Σμόλικα, Ταμπούρι, περιοχή Πωγώνιου, Μετσοβου...
Λέμε όχι στην καταστροφή των βουνών!
Λέμε όχι στην λεηλασία της φύσης!
Λέμε όχι στην αρπαγή -ιδιωτικοποιηση των νερών!
Ελεύθερα βουνά ελεύθεροι άνθρωποι!

Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό – αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, νερό (τουλάχιστον 2-3L), καπέλο, κατάλληλο σακίδιο. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαγή των ρούχων.
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου 7-9 το απόγευμα.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 26510 22138
Read More »
Ορειβατική εξόρμηση - διαμαρτυρία εναντίον των αιολικών και των ΜΥΗΕ Ορειβατική εξόρμηση - διαμαρτυρία εναντίον των αιολικών και των ΜΥΗΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 11, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες