Σκουπιδότοπος δίπλα από τον Παιδικό Σταθμό Νέας Σελεύκειας

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018


Σε έναν μικρό σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η περιοχή, δίπλα από τον Παιδικό Σταθμό Νέας Σελεύκειας.

Η κατάσταση που βλέπετε στην φωτογραφία, παραμένει ως έχει, εδώ και αρκετές εβδομάδες και παρά τις οχλήσεις κατοίκων και γονέων προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, κανένας υπεύθυνος δεν μερίμνησε για την απομάκρυνσή τους.

Ελπίζουμε έστω και τώρα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, να απομακρύνει άμεσα τα σκουπίδια, πριν γίνει εστία μόλυνσης με ότι επακόλουθα θα έχει αυτό. Read More »
Σκουπιδότοπος δίπλα από τον Παιδικό Σταθμό Νέας Σελεύκειας Σκουπιδότοπος δίπλα από τον Παιδικό Σταθμό Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Ήπειρος: Οι ιδιώτες συναινούν στην έρευνα πετρελαίου

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018Σχεδόν καθολική είναι η συμφωνία και η συναίνεση ιδιωτών και ιδιοκτητών εκτάσεων στα αιτήματα για διέλευση προκειμένου να αναπτυχθεί η έρευνα υδρογονανθράκων στην Ήπειρο για λογαριασμό της κοινοπραξίας Repsol – Energean.

Η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση, ενόψει της επανέναρξης των ερευνών και, πέραν της αυτονόητης συναίνεσης των εκτάσεων που τελούν υπό δημόσια ιδιοκτησία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία και οι πολίτες, των οποίων η συναίνεση απαιτείται προκειμένου η έρευνα να διέλθει από τις περιουσίες τους, απαντούν θετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό των θετικών απαντήσεων ξεπερνά το 90%

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και στην περίπτωση του Ζαγορίου, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την Τετάρτη την αρνητική του προσέγγιση, τα "ναι' από τους ως τώρα ερωτηθέντες πολίτες είναι επίσης της τάξης του 85% με 90%. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, από τα 15 χιλιόμετρα από γεωφυσικών σεισμικών γραμμών που αναλογούν στο Δήμο Ζαγορίου, μόλις το 20% θεωρείται ότι είναι δημοτικής ιδιοκτησίας -κυρίως στις περιοχές Μεσοβουνίου και Αρίστης. Το 60% ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και το υπόλοιπο 20% σε πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα καλύπτει συνολικά 400 χιλιόμετρα σε επτά δήμους της Ηπείρου, δηλαδή Δωδώνη, Ζίτσα και Πωγώνι στο νομό Ιωαννίνων και τους τρείς δήμους της Θεσπρωτίας. Όλα τα δημοτικά συμβούλια από τους συγκεκριμένους έξι δήμους έχουν απαντήσει θετικά στο αίτημα της κοινοπραξίας για διέλευση της έρευνας από δημοτικές εκτάσεις.


 
Read More »
Ήπειρος: Οι ιδιώτες συναινούν στην έρευνα πετρελαίου Ήπειρος: Οι ιδιώτες συναινούν στην έρευνα πετρελαίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Ο απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών για το 2017

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την λειτουργία – δράσεις έτους 2017 του Γ. Ν. – Κ.Υ Φιλιατών, καθώς και για τον σχεδιασμό για το τρέχον έτος στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας .
· Επετεύχθη η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα αναφορικά με την λειτουργία του , παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
· Θετικοί ισολογισμοί χρήσεως ετών 2013 – 2017
· Ολοκλήρωση μέρους διαγωνισμών ΕΣΠΑ σε συνεργασία με ΠΓΝΙ για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και παραλαβή του Εξοπλισμού
· Εκτέλεση προϋπολογισμού ετών 2013 -2017 εντός των προβλεπόμενων ορίων
· Ολοκλήρωση διαδικασιών πρόσληψης 3 θέσεων ιατρικού προσωπικού (προκήρυξη Ιούνιος 2016 ). Προσλήφθηκαν 1ΕΒ΄ Παθολογίας, 1 ΕΒ΄ Ω.Ρ.Λ./γίας και 1 ΕΒ΄ Ακτινοδιαγνωστικής.
· Τροποποίηση Οργανισμού ΓΝ Φιλιατών ( ΦΕΚ 3302/20-9-2017 τ. Β΄ ).
· Προσωρινή και οριστική παραλαβή από την Περιφέρεια Ηπείρου του ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα και απόδοση του στον φορέα λειτουργίας που είναι το ΓΝ Φιλιατών
· Διενέργεια άσκησης ετοιμότητας στα πλαίσια του σχεδίου Σώστρατος , στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, παρουσία κλιμακίου του ΕΚΕΠΥ.
· Διοργάνωση πιστοποιημένου σεμιναρίου Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (Immediate Life Support –ILS) σε συνεργασία με την ομάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης
· Προκήρυξη διαγωνισμού και λειτουργία νέου κυλικείου.
· Αγορά μηχανημάτων ( από ίδιους πόρους ) :
1. Κλίβανος Αποστείρωσης ( Γαστρεντερολογικό Ιατρείο )
2. Γεννήτρια Ραδιοχειρουργικής ( χειρουργικό Τμήμα )
3. Φυγόκεντρος Μικρ/κού Εργαστηρίου
4. Εύκαμπτο Ω.Ρ.Λ./κό μικροσκόπιο
5. Monitor Καπνογραφίας

· Αποτελέσματα Γραφείου Κίνησης Ασθενών ( 5.000 νοσηλευθέντες, 15.000 ημέρες νοσηλείας, 38.000 εξετασθέντες στα Εξωτερικά Ιατρεία, 6200 συνεδρίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και 1.300 χειρουργεία )

Για το 2018 προβλέπεται να υλοποιηθούν τα κάτωθι :
· Λειτουργία του ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα ( υλοποιήθηκε ) .
· Συστέγαση άλλων δομών υγείας στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ( υλοποιήθηκε )
· Μετεγκατάσταση Κέντρου Ψυχικής Υγείας ( υλοποιήθηκε )
· Ολοκλήρωση διαγωνισμών ΕΣΠΑ σε συνεργασία με ΠΓΝΙ για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ( εντός Ιουνίου )
· Προκήρυξη 16 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ του Νοσοκομείου ( υλοποιήθηκε ) και διορισμός αυτών εντός του έτους ( σε εξέλιξη ) .
· Προμήθεια υπερήχων ( ακτινολογικού και καρδιολογικού ) μέσω ΠΔΕ ( αναμένεται η Απόφαση ένταξης από Υπουργείο Οικονομίας )
· Αγορά γεννητριών παραγωγής ιατρικού οξυγόνου με χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ( έχει υποβληθεί πρόταση σε interreg από 6η ΥΠΕ )
· Ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού σε συνεργασία με φορείς της περιοχής λόγω της στρατηγικής θέσης της περιοχής (Αλβανία – Ιταλία )
· Συνεργασία με ΟΛΗΓ ΑΕ για την αναβάθμιση της κρουαζιέρας στην περιοχή.
· Αναβάθμιση λειτουργίας Οφθαλμολογικού Τμήματος
· Σύνδεση με Δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Φιλιατών

Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, με αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας προς τους συνανθρώπους μας.

Μετά τιμής ,
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ


Read More »
Ο απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών για το 2017 Ο απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών για το 2017 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018


Συνελήφθη, χθες (14-06-2018) το μεσημέρι σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, ο 36χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι και συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε, καλλιεργούσε σε περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας του, (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 έως 140 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Ομιλία του Μ. Κάτση στο πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν θα μπορούσα ξεκινώντας, να μην κάνω μια αναφορά στο  ζήτημα των ημερών: Με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος κ ΠΓΔΜ, η χώρα μας δείχνει  τον δρόμο της αλληλεγγύης  της συνεργασίας και της συνανάπτυξης στα Βαλκάνια,  σε ένα χώρο που έγινε για χρόνια πεδίο συγκρούσεων κυρίως λόγω  των εθνικιστικών εξάρσεων ενώ παίρνει πίσω την ανιστόρητα καπηλευμένη ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας και της κληρονομιάς μας. Μια μεγάλη  διπλωματική νίκη που πολλοί  προσπάθησαν, αλλά κανείς  δεν πέτυχε μέχρι  σήμερα . Είναι κρίσιμο να επικρατήσει ψυχραιμία κ λογική ,χαμηλά οι τόνοι και θα ήθελα να πω στην αντιπολίτευση  ότι με τον ένα η τον άλλο τρόπο, αργά η γρήγορα, δεν θα αποφύγετε  να σηκώσετε το μερίδιο της ιστορικής  ευθύνης που σας αναλογεί.

Με το παρόν νομοσχέδιο, η χώρα κλείνει επιτέλους τον ιστορικό κύκλο των μνημονίων και εισέρχεται σε μια νέα εποχή. 

Επιτρέψτε μου όμως μια μικρή αναδρομή και μια αποτίμηση αυτού του διαστήματος:

Η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος είναι μια ιστορική δικαίωση και ανακούφιση, για όλους εμάς της πλειοψηφίας, που σηκώσαμε το βάρος του αναγκαστικού συμβιβασμού τον Αύγουστο του 2015.

Γιατί τότε μια τέτοια εξέλιξη δεν ήταν καθόλου αυτονόητη, κάθε άλλο μάλιστα: Θυμάμαι σαν χθες, τις αγωνίες όλων μας εδώ μέσα:

«Βγαίνει το πρόγραμμα ή είναι έτσι σχεδιασμένο να αποτύχει όπως και τα 2 προηγούμενα?

Και αν είναι άπιαστοι οι στόχοι που έχει και έχουν κρυφή ατζέντα για grexit στο τέλος, όπως σχεδίαζαν και το 2015?

Θα μπορέσουμε άραγε να εφαρμόσουμε μέρη του προγράμματος της αριστεράς ώστε να κρατηθεί η κοινωνία όρθια και να ακυρώσουμε ορισμένες αιχμές που είχαν δεσμευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις ή δεν θα μας αφήσουν οι δανειστές?

Θα αμφισβητηθεί η λιτότητα στην Ευρώπη με πολιτικές αλλαγές ή θα συνεχίσει ο συσχετισμός του 18 εναντίον 1 όπως ήταν το 2015?

Εντέλει αξίζει τον κόπο να βάλουμε τα χέρια μας στον βούρκο να ξελασπώσουμε τη χώρα ή μήπως πρέπει να καταφύγουμε στο ασφαλές περιβάλλον της περήφανης διαμαρτυρίας?»

Αυτά αναλογιζόμασταν τότε υπό το βάρος της ιστορικής ευθύνης και των επίμονων διλλημάτων που έθετε η ίδια η πραγματικότητα. Η επιλογή μας να μείνουμε και να παλέψουμε, σήμερα, μας δικαιώνει γιατί:

Και το πρόγραμμα βγήκε, και αποδείχτηκε ότι οι στόχοι πιάνονται. Αντιθέτως, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν τελείως αναξιόπιστες και με πολλά βαρίδια στην πλάτη τους,

Το χρέος ελαφρύνθηκε βραχυπρόθεσμα και θα ελαφρυνθεί περαιτέρω και μεσο-μακρο-πρόθεσμα

Πολλά από τα μέρη του  προγράμματός μας εφαρμόσαμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε επουλώνοντας σταδιακά τις πληγές.

Η Ευρώπη δεν είναι ίδια μετά τις εξελίξεις σε Γαλλία, Πορτογαλία Ισπανία και εσχάτως Ιταλία. 

Και κυρίως: ΑΞΙΖΕ τον κόπο να μην αφήσουμε το προηγούμενο σύστημα του τριγώνου της διαπλοκής να επανέλθει στην κυβέρνηση κληρονομικώ δικαίω, και εμείς απλά να προσφέρουμε μαντήλι για να κλάψει στον κόσμο που υποφέρει.

Ας αναλογιστούμε όμως τι θα γινόταν αν επιλέγαμε τον δρόμο του αναχωρητισμού:

Θα είχαμε 7 μονάδες κάτω την ανεργία με ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας?

Θα είχαμε την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της οικονομίας για 4 συνεχή τρίμηνα?

Θα είχαμε απόκρουση του εργασιακού μεσαίωνα που ήθελε το ΔΝΤ και η ντόπια ελίτ, θα είχαμε επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού?

Θα είχαμε μήπως ανάταξη στην Υγεία με ισότιμη πρόσβαση για όλους και σπάσιμο διαχρονικών αποστημάτων?

Μήπως θα είχαμε ολοκληρωμένες υποδομές και το σχεδιασμό νέων στην ώρα τους, χωρίς πανοπροίκια φυσικά  ή μήπως θα είχαμε πανευρωπαϊκή πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ?

Θα είχαμε ΚοινΕισοδΑλληλεγ, κατοχυρωμένες ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα,  μείωση εισφορών για την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ? Και άλλα πολλά ας μη τα απαριθμήσω για οικονομία χρόνου.


Και για να το πούμε καθαρά:

Πετυχαίνουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν για 3 κυρίως λόγους:

1ον) Γιατί το 3ο μνημόνιο παρά ορισμένους παραλογισμούς  και μέτρα που ποτέ δεν θα επιλέγαμε, είχε αρκετά κέρδη στα πλεονάσματα, στη ρύθμιση του χρέους και άφηνε περιθώρια για δικές μας επιλογές.

 2ον) Επειδή δεν κλέβουμε, δεν ντηλάρουμε ως κυβέρνηση με τον παρασιτισμό και την διαπλοκή που χρεοκόπησε την χώρα αλλά αντίθετα συγκρουόμαστε με ότι μέσα διαθέτουμε και με την φοροδιαφυγή και αυτό αποτυπώνεται και στα δημόσια οικονομικά.

 3ον) Επειδή υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία που μας στηρίζει ενεργά γιατί βλέπει προσπάθεια από εμάς και βάζει πλάτη. Και όσοι ακόμα δυσφορούν, κρατάνε στάση ανοχής.

Και ξέρετε γιατί?  Γιατί αφενός περιμένει ακόμα από εμάς, αφετέρου αποστρέφεται μετά βδελυγμίας την ιδέα να ξαναγυρίσουν οι προηγούμενοι που τους ξέρουν καλά.

Κυρίες κ κύριοι,

Στα του νομοσχεδίου τώρα: Έχουμε ξανά ένα όργιο καταστροφολογίας και διαστρέβλωσης από την αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ. Λογικό και αναμενόμενο, κάτι πρέπει να βρουν να πούνε.

Με το Μεσοπρόθεσμο, έχουμε τον οικονομικό σχεδιασμό, τα βασικά μεγέθη της γενικής κυβέρνησης  για το τρέχον έτος και τα επόμενα 3 χρόνια.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όμως:

Τα Μεσοπρόθεσμα προγράμματα περιγράφουν μεν προβλέψεις, στόχους και πολιτικές αλλά δεν σημαίνει όμως ότι δεν αναθεωρούνται τακτικά είτε ότι δεν εκτελούνται τμηματικά καθώς είναι μια διαδικασία δυναμική.

Είναι λοιπόν ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ η επιμέρους εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων,  όντας πλέον εκτός προγράμματος, με περισσότερους βαθμούς ελευθερίας και τους στόχους πιασμένους.

Και τέλος Κάποια σχόλια σε ζητήματα για τα οποία έχουμε ακούσει όλο ανακρίβειες:

Λέει η ΝΔ ότι προβλέπονται 15 έως 18δις νέα μέτρα στην 3ετία επειδή περιγράφονται πλεονάσματα κοντά στο 5% ενώ ο στόχος είναι 3.5%.  Εδώ έχουμε ή άγνοια ή συνειδητό ψέμα. Μα ακριβώς αυτό το παραπάνω πλεόνασμα είναι που θα επιστρέψει με μορφή αντιμέτρων, φοροελαφρύνσεων ή επέκτασης του κοινωνικού κράτους. Για αυτό ακριβώς τα αντίμετρα είναι όχι μόνο περισσότερα από τα μέτρα αλλά ήρθαν και πιο νωρίς. Είχατε βγει στα κάγκελα ότι έρχονται πιο νωρίς τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο που ακόμα να εφαρμοστούν, και αντ’αυτού ήρθαν 1 χρόνο πιο νωρίς το επίδομα τέκνων και η αναλογία  1:1 για προσλήψεις στο Δημόσιο.

Κλείνοντας,  θα ήθελα να πω ότι θα περιμέναμε από την ΝΔ να αποκαλύψει το πρόγραμμά της να πει ποια αντίμετρα δε θέλει, ποια από τα θετικά μέτρα θα πάρει πίσω αντί να καταστροφολογεί σαν μικρό κόμμα διαμαρτυρίας.

Γιατί η όλη ουσία της επόμενης μέρας, είναι αν θα έχουμε δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος του κόσμου της εργασίας ή θα έχουμε ανάπτυξη για τους λίγους.

Η ΝΔ δεν θέλει την επαναφορά του κανόνα προσληψεων αποχωρήσεων 1:1. ούτε επίδομα ενοικίου, ούτε φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη ούτε επαναφορά στην εργασιακή κανονικότητα. Θέλει μείωση φόρων μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα κέρδη των μετοχών, θέλει ιδιωτικοποιήσεις στο κοινωνικό κράτος  και δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα στα μεσαία και χαμηλά στρώματα επειδή δεν εξηγεί που θα βρει τον έξτρα δημοσιονομικό χώρο.

Αυτά θα συγκρίνει ο κόσμος κυρίες και κύριοι στο τέλος της 4ετιας, θα μας αξιολογήσει και θα μας βρει επαρκείς.

Και θα δώσει την εντολή ξανά στον Αλέξη Τσίπρα, που με την ευθύνη και το πολιτικό εκτόπισμα ενός ηγέτη που υπερβαίνει και το κόμμα του και κυρίως τα σύνορα της χώρας μας, θα συνεχίσει και την επόμενη 4ετία την πορεία ανάκαμψης του πληγωμένου διεθνούς κύρους της χώρας και του ελληνικού λαού.

Ευχαριστώ.Read More »
Ομιλία του Μ. Κάτση στο πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης Ομιλία του Μ. Κάτση στο πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Σύσκεψη για τα ΣΧΟΟΑΠ Πέρδικας, Συβότων και Μαργαριτίου

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018


Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Βασίλειο Μιχελάκη. Στη συνάντηση, τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσουμάνης και Δημήτρης Πάκος, ενώ συμμετείχε και ο δημοτικός υπάλληλος κ. Θωμάς Τάγκας. Αντικείμενο ήταν η πορεία και η τελική ολοκλήρωση των ΣΧΟΟΑΠ Πέρδικας, Συβότων και Μαργαριτίου.

Με δεδομένο ότι απομένουν οι τελικές ρυθμίσεις-διορθώσεις για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων ΣΧΟΟΑΠ, ζητήθηκε η προσωπική παρέμβαση του κ. Μιχελάκη για την ταχύτατη ολοκλήρωσή τους και η υπέρβαση πιθανών γραφειοκρατικών εμποδίων που θα έχουν ως συνέπεια την καθυστέρηση των τόσο σημαντικών αυτών έργων. Ο κ. Μιχελάκης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Ηγουμενίτσας για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη υλοποίησης των ΣΧΟΟΑΠ που θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή προοπτική των συγκεκριμένων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Read More »
Σύσκεψη για τα ΣΧΟΟΑΠ Πέρδικας, Συβότων και Μαργαριτίου Σύσκεψη για τα ΣΧΟΟΑΠ Πέρδικας, Συβότων και Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

4o τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου από τη ΔΩΔΩΝΗ

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018


Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, στηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά το «ΔΩΔΩΝΗ Pre-juniors Bambini 2018» της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 17 Ιουνίου στο γήπεδο Στ. Τσανακτσής της ΕΠΣΗΠ.

Η Γεύση του Καλού, η Γεύση της ΔΩΔΩΝΗ, θα «σκοράρει» δυνατά και στο φετινό παιδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότερα από 400 παιδιά, ηλικίας 5 έως 9 ετών, από όλες τις τοπικές ακαδημίες της Ηπείρου.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές της περιοχής, για ακόμη μία χρονιά, θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα αγωνιστούν με σύμμαχο την ευγενή άμιλλα και τη θετική τους διάθεση, απολαμβάνοντας το εκλεκτό, φρέσκο γάλα ΔΩΔΩΝΗ με κακάο που χαρίζει ενέργεια και χαμόγελα. Παράλληλά, στο πλαίσιο του θεσμού όλοι οι μικροί συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια από τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ.

Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά να στηρίζουμε για 4η χρονιά το παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου του τόπου μας. Για εμάς στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του νεαρού της πληθυσμού είναι προτεραιότητα. Μέσω των δράσεων που υποστηρίζουμε, το κοινωνικό σύνολο έρχεται κοντά με τη Γεύση του Καλού, τη γεύση της ΔΩΔΩΝΗ, η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία και προάγει τον εθελοντισμό, την προσφορά, τον αθλητισμό και την αλληλεγγύη».

Η ΔΩΔΩΝΗ στηρίζει σταθερά την τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας σε αθλητικές διοργανώσεις, τοπικά δρώμενα και στη χορηγία προϊόντων για μη κερδοσκοπικούς φορείς και ιδρύματα. Παράλληλα εταιρεία αποτελεί βασικό υποστηρικτή της τοπικής οικονομίας, μέσω των συνεργασιών της με παραπάνω από 5.500 παραγωγούς και της ισχυρής της παρουσίας που αριθμεί 55 χρόνια.

Read More »
4o τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου από τη ΔΩΔΩΝΗ 4o τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου από τη ΔΩΔΩΝΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Φιλιατών και τον Διευθυντή Κ. Ντούβαλη Λάμπρο για την δωρεά ιατρικών βοηθημάτων στήριξής (περιπατητήρες) και την συνεχή βοήθεια με φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό .

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σας σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης του καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία ).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.


Read More »
Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Φιλιατών Δωρεά στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Συμβουλές για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018


Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά με τις υψηλές θερμοκρασίες να έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους. Ταυτόχρονα με τις υψηλές θερμοκρασίες όμως μπορούν να παρουσιαστούν ορισμένες δερματοπάθειες όπως:

· λοιμώξεις από ιούς, μικρόβια και μύκητες

· παθήσεις που επιδεινώνονται κατά διάρκεια του καλοκαιριού όπως δισκοειδής λύκος

· δερματοπάθειες που εκδηλώνονται λόγω λήψης φαρμάκων οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν φωτοευαισθησια όπως ρετινοειδή, διουρητικά.

· φωτοδερματίτιδες εξ’ επαφής

· μελαγχρώσεις όπως πανάδες προσώπου

· διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος

Για αποτελεσματική προστασία και αποφυγή από την υπεριώδη ακτινοβολία συνιστάται:

· Η αποφυγή της έντονης έκθεσης στον ήλιο, ειδικά από τις 11:00 – 16:00, εάν δεν είναι αναγκαίο

· Η χρήση καπέλου και ειδικών ρούχων με UV προστασία

· Η χρήση αντηλιακού με ευρύ φάσμα προστασίας και υψηλό δείκτη, το οποίο τοποθετείται 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο

· Η συχνή ανανέωση του αντηλιακού ανά 2-3 ώρες ή μετά την είσοδο στη θάλασσα ή ύστερα από έντονη εφίδρωση

· Η πρόσληψη πολλών υγρών και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

· Η επίσκεψη σε δερματολόγο ύστερα από παρατήρηση επίμονων βλαβών στο δέρμα

Ευχαριστούμε την κα. Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Πάροχο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις συμβουλές της προς τους πολίτες.

Το ΚΕΠ Υγείας θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, προσφέροντας δωρεάν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για τα συνηθέστερα νοσήματα, έχοντας ως γνώμονα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές.

Read More »
Συμβουλές για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Συμβουλές για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί με το πολυνομοσχέδιο επιβεβαιώνονται όσα λέγαμε πριν 13 μήνες.

Ότι η Κυβέρνηση έλεγε ψέματα υποστηρίζοντας ότι δε θα νομοθετηθούν ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα απ’ όσα προβλέπει το τρίτο μνημόνιο «και πολύ περισσότερο από το 2019 και μετά», όπως είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός.

Ότι έλεγε ψέματα όταν προσπαθούσε να πείσει ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αυτόματα, όταν πιάσουμε τον στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όμως δεν αισθάνομαι ικανοποίηση για την όποια δικαίωση.

Αισθάνομαι απογοήτευση και θυμό.

Για τον λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν συνταξιούχοι, μισθωτοί, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι.

Για τη μία έως τρεις συντάξεις που θα χαθούν.

Για τον ένα μέσο μισθό το χρόνο που θα χαθεί επειδή το αφορολόγητο θα μειωθεί κατά 40%.

Για τα εισοδήματα των 500 ευρώ το μήνα που μπορεί να πληρώνουν φόρο.

Για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που πλέον θα αποτελούν από μόνες τους σχεδόν το 1/3 του εισοδήματος από ελεύθερο επάγγελμα.

Γιατί ήδη πολλοί από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους ήδη δε βγαίνουν!

Και αναρωτιέμαι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τι μπορεί να πει η Κυβέρνηση στους ανθρώπους αυτούς;

Όταν επιδιώκει πλεόνασμα 42 δισεκατομμυρίων από φέτος μέχρι και το 2022 ενώ για το ίδιο διάστημα προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 23 δισεκατομμύρια;

Μήπως μπορεί να τους πει για τα λεγόμενα κοινωνικά αντίμετρα;

Θυμόμαστε με πόση επιμονή υποστήριζε η συμπολίτευση πέρυσι τον Μάιο ότι τα αντίμετρα είναι το κοινωνικό αντίδωρο στις σκληρές περικοπές.

Και ότι θα εφαρμόζονταν ως επιβράβευση στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για την πενταετία ως το 2022.

Εμείς λέγαμε τότε ότι εάν το πλεόνασμα ξεπερνά το στόχο του 3,5% με 3,7% θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αντίμετρα που όμως θα κοστίζουν όσο και η υπέρβαση του στόχου.

Μόνο εφόσον συμφωνούσαν οι θεσμοί.

Και ότι για να εφαρμοστούν όλα τα θετικά μέτρα πρέπει να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 10 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Τέτοιο πλεόνασμα στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται μόνο για το 2022.

Τα όποια αντίμετρα λοιπόν, πέρα από ότι δεν αναπληρώνουν τις απώλειες σε συντάξεις και εισοδήματα, είναι ένα ευχολόγιο.

Δεδομένες οι περικοπές, ευχολόγιο τα αντίμετρα.

Αυτό πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες!

Και κάτι ακόμη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:

Τι άλλαξε μέσα σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο από την εποχή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε παραδεχθεί ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν τέτοια πλεονάσματα;

Αυτό που άλλαξε είναι η συνέχιση της συμπίεσης των εισοδημάτων και της αφαίμαξης ακόμα και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι μια οικονομία που παραπαίει, χωρίς πολιτικές που θα της δώσουν δυναμική ώθηση…

Αλλά φαίνεται ότι αυτά είναι ψιλά γράμματα για μια Κυβέρνηση που θέλει να τελειώνει όπως όπως με το τρέχον πρόγραμμα, συμφωνώντας στα πάντα και δίχως όρους.

Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη διαπραγμάτευση έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό από το λεξιλόγιο της συμπολίτευσης.

Το χειρότερο όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ότι έχει χαθεί κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι, την ώρα που η οικονομία υποχρεώνεται σε δυσβάστακτες δεσμεύσεις, η Κυβέρνηση μιλά για τέλος της επιτροπείας από τους θεσμούς.

Και ότι, την ώρα που η κοινωνία μουδιασμένη ετοιμάζεται για σκληρότερη λιτότητα, εσείς μιλάτε για καλύτερες μέρες που θα έρθουν.

Όμως, ευτυχώς για τη χώρα, λίγοι σας πιστεύουν πια.

Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι σπαταλήσατε τρία πολύτιμα χρόνια.

Κι ότι δένετε τη χώρα για τα επόμενα τέσσερα.

Σύντομα όμως, να ξέρετε, θα σας κρίνουν γι’ αυτό.


 
 
Read More »
ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Ειδικό βραβείο για τη ΔΩΔΩΝΗ ως πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

Μια νέα διάκριση απέσπασε η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, στην εκδήλωση «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» η οποία αναδεικνύει και επιβραβεύει επιχειρήσεις που στηρίζουν την οικονομία της χώρας και συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξή της.

Η ΔΩΔΩΝΗ ξεχώρισε στην κατηγορία “TURNAROUND BUSINESS”, μία διάκριση που ήρθε ως συνέχεια της σημαντικής ανάπτυξης που επέδειξε και συνεχίζει να καταγράφει τα τελευταία χρόνια, με τον κύκλο εργασιών της το 2017να φτάνει τα 106 εκατ. ευρώ, έναντι 83,5 εκατ. το 2012.

Πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις, προσθέτοντας νέες παραγωγικές μονάδες και ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό της, η ΔΩΔΩΝΗ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις που με τη λειτουργία τους συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας συνολικά, αλλά και στην έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου.

Η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος με παραπάνω από 5.500 Έλληνες παραγωγούς σε 514 χωριά και υλοποιεί σταθερά ένα σημαντικό πρόγραμμα ενεργειών εταιρικής ευθύνης που καταλαμβάνει σημαντικό ποσοστό του κύκλου εργασιών, επιστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη που λαμβάνει καθημερινά.

Τους τελευταίους μήνες, η ΔΩΔΩΝΗ ενίσχυσε σημαντικά το brand name της στην ελληνική και διεθνή αγορά, λανσάροντας νέα προϊόντα, ακολουθώντας δυναμική στρατηγική επικοινωνίας σε όλα τα κανάλια και αυξάνοντας την εξαγωγική της δραστηριότητα, η οποία σήμερα αποτελεί το 37% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Η διοργάνωση «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του ΣΕΒ. Η Τελετή Απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την παρουσία πολιτικών προσώπων, στελεχών της αγοράς, αλλά και εκπροσώπων σημαντικών φορέων.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ και Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την Προστασία της Φέτας, κ. Γιάννης Βιτάλης παρέλαβε το βραβείο σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Η σημαντική αυτή διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στη εκδήλωση «Πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας» μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και αποτελεί απόδειξη της σημαντικής παρουσία μας στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας συνολικά. Στην οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ κύριο μέλημα μας είναι τόσο η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, όσο και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, δημιουργώντας προστιθεμένη αξία για τους ανθρώπους, τους παραγωγούς, τους συνεργάτες μας και τους καταναλωτές.»


Read More »
Ειδικό βραβείο για τη ΔΩΔΩΝΗ ως πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας Ειδικό βραβείο για τη ΔΩΔΩΝΗ ως πρωταγωνιστής της Ελληνικής Οικονομίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Ελέγχους στις παραλίες για την ελεύθερη είσοδο, ζητάει ο συμπαραστάτης του πολίτη, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018


Εν όψει του θέρους και των διάφορων προβλημάτων που δημιουργούνται την περίοδο αυτή, σε σχέση με την σωστή χρήση των παραλιών, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους.

Οι παραθαλάσσιοι δήμοι της χώρας που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών, είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, που πρέπει να προστατεύεται ως υπέρτερο όλων αγαθό.

Οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας απαγορεύεται, όπως επίσης απαγορεύεται και η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι προς τους οποίους απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καλούνται με τακτικές αυτοψίες που θα διενεργούν, να ελέγχουν την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας.

Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, καθώς και οι κατά τόπους Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού, προς όφελος πρώτιστα του συνόλου των πολιτών.

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη
και της Επιχείρησης
Περιφέρειας Ηπείρου
Απόστολος Οικονόμου


Read More »
Ελέγχους στις παραλίες για την ελεύθερη είσοδο, ζητάει ο συμπαραστάτης του πολίτη, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Ελέγχους στις παραλίες για την ελεύθερη είσοδο, ζητάει ο συμπαραστάτης του πολίτη, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Τιμητική διάκριση στον πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωναταντή

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 
Ο πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, προϊστάμενος του ναού της Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας και Αρχιερατικός Επίτροπος περιφέρειας Ηγουμενίτσας, αναπτύσσει μια αξιέπαινη δραστηριότητα τόσο σε επίπεδο αναμόρφωσης της ενορίας του όσο και σε επίπεδο ποιμαντικό, κατηχητικό, κηρυκτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό κ.λπ. 
Αποδεικνύει με τα δρώμενα, που χρειάζονται κόπους και αγώνες, σχεδόν πάντα και "ξεβόλεμα", και από τα οποία προκύπτουν πολλές ωφέλιμες εμπειρίες, αλλά και χρήσιμα αποτελέσματα, ότι η χαρά και η ευφροσύνη του είναι ο Χριστός. 
Και σκοπός του είναι η μεταμόρφωση των ψυχών.
Αυτά και άλλα αναγνώρισε η Ακαδημία Κοινωνικών, Πολιτιστικών και Εθνικών Σχεδιασμών, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και δια του προέδρου της, ενός πραγματικά φωτισμένου ανθρώπου, με αξιόλογες σπουδές και μεγάλη θητεία στην εκαπίδευση, αλλά κυρίως με εξαιρετικές αρετές, του πρωτοπρεσβύτερου π. Χαράλαμπου Στεφανόπουλου, διδάκτορα κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας, και του απένειμε, την Κυριακή 10 Ιουνίου, στο ναό της Ευαγγελίστριας, τιμητική διάκριση. Και αυτή η βράβευση στο πρόσωπο του π. Ελευθερίου είναι στην ουσία ένα ανοικτό παράθυρο προς την αληθινή αποστολή του κληρικού, που δεν μπορεί παρά να είναι φορτισμένη με τη θεία χάρη και οι ορίζοντές της δεν πρέπει να είναι περιορισμένοι. 
Είναι μια άρρητη γεύση της καλής αλλοίωσης. 
Και ένα μήνυμα: "Ώρα ημάς του ύπνου εγερθήναι". 
Ώρα να ανανήψουμε. 
Ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, όπως το κάνει ο π. Ελευθέριος, ώστε να αρχίζουμε να πλουτίζουμε πνευματικά... 


 
Read More »
Τιμητική διάκριση στον πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωναταντή  Τιμητική διάκριση στον πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωναταντή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝ Ο.Τ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην αποχή από την αξιολόγηση, δίνοντας απάντηση στις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση που έφεραν την αξιολόγηση σα μονόδρομο,

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που έδωσαν απάντηση και αντιστάθηκαν απέναντι στους μηχανισμούς, την τρομοκρατία, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, απέναντι σε όλους όσους έδωσαν και δίνουν κάθε μέρα «εξετάσεις» για την ικανότητά τους να προωθούν την ανθρωποφαγία τον ανταγωνισμό και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία υπεράσπισης των προσωπικών τους φιλοδοξιών.

Συνάδελφοι και Συναδελφισσες

Την προηγούμενη εβδομάδα στους τρεις δήμους πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για την εκβιαστική απεργοσπαστική «ηλεκτρονική αξιολόγηση» Γεροβασίλη. Στην τοποθέτηση της, η επικεφαλής της παράταξης χαμαιλέοντα, (ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων; - ελεύθερη έκφραση εργαζομένων;) στο τέλος έγιναν τα αποκαλυπτήρια Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ ), θέλησε να σπείρει τον φόβο την τρομοκρατία και την απογοήτευση στους εργαζόμενους παροτρύνοντας τους να συμμετέχουν στην αξιολόγηση όπως θα πράξη και η ίδια. Έχοντας συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο με δημάρχους δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ στο νομό Θεσπρωτίας , βάζουν πλάτη για να περάσει η κυβέρνηση, όλα τα αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα. Κάνουν ότι δεν βλέπουν, την υποχρηματοδότηση των δήμων , την έλλειψη προσωπικού, την απίστευτη γραφειοκρατία

Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε συμπεράσματα. Αυτοί που μας κουνούν το δάκτυλο, είναι μέλη συγκεκριμένων συνδικαλιστικών και πολιτικών παρατάξεων, που όταν το Σωματείο μας έμπαινε μπροστά, οργάνωνε αγώνες, πάλευε για τα ΜΑΠ , στάθηκε δίπλα στους συναδέλφους συμβασιούχους, παλεύει κόντρα στην αντιδραστική αξιολόγηση αυτοί δίνουν «εξετάσεις», παίρνοντας με την στάση τους, όχι απλώς πτυχίο αλλά διδακτορικό στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην «αξιολόγηση», για να υλοποιηθεί και να πετύχει η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες.

Δεν νομιμοποιούμε καμιά «αξιολόγηση», που θα γίνει για εμάς, χωρίς εμάς.

Συμπληρώνουμε τις σχετικές Δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή, που έχουν αποσταλεί στα mail όλων των συναδέλφων. Συμπληρώνουμε και καταθέτουμε το ένα αντίγραφο στην υπηρεσία μας (το πρωτοκολλούμε) και το άλλο στο Σύλλογο.

Όλοι οι συνάδελφοι αξιολογούμενοι & αξιολογητές καλύπτονται απόλυτα συνδικαλιστικά και νομικά και δεν έχουν καμία βάση οι απειλές ότι οι συνάδελφοι, που δεν θα μετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης θα απολυθούν ή θα χάσουν τη θέση τους και άλλα παρόμοια.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Εμείς δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει «να σηκωθεί», σε όποιον θέλει να βλέπει τον συνάδελφο του στα μάτια, σε όποιον δεν ξεχνά τι θα πει άνθρωπος…

Ότι πάνω απ’ όλα άνθρωπος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται, ονειρεύεται, δημιουργεί, διαμορφώνει το μέλλον του, αγωνίζεται, επαναστατεί…

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν αποφασιστικά και με αξιοπρέπεια τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της συμμετοχής στην απεργία - αποχή.


Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝ Ο.Τ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝ Ο.Τ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Χρηματικά βραβεία για τις 3 καλύτερες επιδόσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018


Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας προσέφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης, που θα πετύχουν τις 3 υψηλότερες επιδόσεις, χρηματικό ποσό, για αγορά αθλητικού υλικού. Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης που πέτυχαν τις υψηλότερες ετήσιες επιδόσεις και παρέλαβαν τα χρηματικά έπαθλα είναι οι παρακάτω:

1. Λώλου Ελένη του Παναγιώτη
2. Παπαγεωργίου Κυριακή του Σπυρίδωνα
3. Σούφη Χριστίνα του Βασιλείου

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας συγχαίρει θερμά τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους και εύχεται ολόψυχα καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και την αγάπη για το σχολείο μας.


Read More »
Χρηματικά βραβεία για τις 3 καλύτερες επιδόσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Χρηματικά βραβεία για τις 3 καλύτερες επιδόσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Τοπική Ομάδα Υγείας Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018Σας ενημερώνουμε ότι η Τοπική Ομάδα Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ ) Ηγουμενίτσας έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της. 
Οι ΤΟΜΥ είναι ομάδες οικογενειακών γιατρών με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης. Παρέχουν δωρέαν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. (τακτικός έλεγχος, εμβολιασμοί, βεβαιώσεις κτλ) και διενεργούν κοινοτικές δράσεις στο γενικό πληθυσμό. 
Η ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας, η οποία προς το παρόν, είναι στελεχωμένη με έναν Παιδίατρο, έναν Επισκέπτη Υγείας και δυο Διοικητικούς Υπαλλήλους, πραγματοποιούν εγγραφές παιδιών, ασφαλισμένων και μη, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Όσοι γονείς επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 
1) αντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, 
2) ΑΜΚΑ τέκνων, 
3) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και 
4) αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται η διεύθυνση κατοικίας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας είναι τα ακόλουθα:
Διεύθυνση : Δημοκρατίας 1 ,Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας,
Τ.Κ. 46100 (πρώην ιατρεία ΙΚΑ Ηγουμενίτσας)
Τηλέφωνο : 2665024408
e-mail : tomyhgoumenitsa@1545.syzefxis.gov.gr


Read More »
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Τοπική Ομάδα Υγείας Ηγουμενίτσας Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Τοπική Ομάδα Υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Βράβευση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

Παρέλαβαν τα βραβεία τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για τις διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς Ρομποτικής και Ζωγραφικής. 

Τιμήθηκαν η μαθήτρια Μπουτάση Δάφνη για το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Ζωγραφικής/Σκίτσου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, οι μαθητές που κατέλαβαν την πρώτη θέση στην Περιφέρεια Ηπείρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής της WRO Hellas, καθώς και οι μαθητές που κατέκτησαν το βραβείο καλύτερου αυτοματισμού στον ίδιο διαγωνισμό. 

Με την ομάδα Μικροί Επιστήμονες κατέλαβαν την 1η θέση οι μαθητές: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα. 

Με την ομάδα RoboTRAINers κατέλαβαν βραβείο οι μαθητές: Γρίβα Σταυρούλα, Δόσης Άγγελος, Κωνσταντή Γεωργία, Μητσινάκης Γεώργιος, Ντεγκάνη Αρετή, Ντεγκάνης Δημήτριος.


Read More »
Βράβευση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Βράβευση μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Σελίδες