Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023
Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί ΗγουμενίτσαςRead More »
Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Δήμος Σουλίου | Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των παραγωγών για τον ΤΟΕΒ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023
Δήμος Σουλίου | Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των παραγωγών για τον ΤΟΕΒ


Σε συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και της Κεντρικής Διοίκησης σχετικά με το μείζον πρόβλημα της διακοπής ηλεκτροδότησης του Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς, ο Δήμος Σουλίου στέκεται στο πλευρό των αγροτών-πολιτών και υποστηρίζει τις επερχόμενες κινητοποιήσεις για την οριστική λύση του προβλήματος των Τ.Ο.Ε.Β.

Υπενθυμίζεται ότι η διακοπή της δυνατότητας άρδευσης από πλευράς Τ.Ο.Ε.Β. Παραμυθιάς, μετακυλύει το πρόβλημα άρδευσης της αγροτικής παραγωγής στο δίκτυο ύδρευσης, που κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου θα δημιουργήσει πρόβλημα υδροδότησης στην πόλη της Παραμυθιάς και την ευρύτερη περιοχή γενικότερα.
Read More »
Δήμος Σουλίου | Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των παραγωγών για τον ΤΟΕΒ Δήμος Σουλίου | Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των παραγωγών για τον ΤΟΕΒ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Το Σάββατο η καρναβαλική παρέλαση στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023
Το Σάββατο η καρναβαλική παρέλαση στην ΗγουμενίτσαRead More »
Το Σάββατο η καρναβαλική παρέλαση στην Ηγουμενίτσα Το Σάββατο η καρναβαλική παρέλαση στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Θα περισυλλέγονται τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα που κυκλοφορούν στο Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023
Θα περισυλλέγονται τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα που κυκλοφορούν στο Δήμο Σουλίου


Τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα που κυκλοφορούν εντός της χωρικής περιφέρειας του Δήμου Σουλίου, θα περισυλλέγονται και θα οδηγούνται σε κτηνοτροφική εκμετάλλευσή που είχε παραχωρηθεί στον Δήμο, θα σημαίνονται με ενώτια, θα καταχωρούνται στο μητρώο της εκμετάλλευσης και στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων και θα βρίσκονται υπό κτηνιατρική παρακολούθηση.

Ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα που περισυλλέγονται και διαπιστώνεται από τη σήμανσή τους ότι έχουν ιδιοκτήτη, εφόσον μετά την παρέλευση δέκα ημερολογιακών ημερών από την περισυλλογή τους ο ιδιοκτήτη τους δεν αιτηθεί την επιστροφή τους, θα περιέρχονται στην ιδιοκτησία του δήμου.

Η εκποίησή των ζώων ή των προϊόντων που προέρχονται από αυτά θα γίνεται από το Δήμο με διαδικασίες πλειστηριασμού ή θα δίνονται δωρεάν σε φορείς με φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Read More »
Θα περισυλλέγονται τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα που κυκλοφορούν στο Δήμο Σουλίου Θα περισυλλέγονται τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα που κυκλοφορούν στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαταριάς

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023
Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου ΕλαταριάςRead More »
Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαταριάς Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαταριάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Νέα ώθηση στο τουρισμό της Ηπείρου δίνει η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα - Τελ Αβίβ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023
Νέα ώθηση στο τουρισμό της Ηπείρου δίνει η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα - Τελ Αβίβ


Με θετικά αποτελέσματα επέστρεψε από το Ισραήλ η αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στην 29η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ (International Mediterranean Tourism Market) του Τελ – Αβίβ, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ανατολικής Μεσογείου.

Η Ήπειρος αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς τουρίστες, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και στα παράλια. Ήδη το Ισραήλ είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες, σε ότι αφορά τις αφίξεις στην Ήπειρο και χρόνο με το χρόνο αυτοί οι τουριστικοί δεσμοί ενισχύονται και διευρύνονται, εν όψει και της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και εκπροσώπων των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων του Ισραήλ, οι οποίοι είχαν Β2Β συναντήσεις με ξενοδόχους και επαγγελματίες τουριστικών δραστηριοτήτων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν ως συνεκθέτες στο περίπτερο της.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε, όπως ήταν φυσικό, η επικείμενη έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του Τελ Αβίβ με τα Ιωάννινα, η οποία ξεκινά την Τετάρτη 17 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.


Η απευθείας πτήση, ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου κι ανοίγει νέες προοπτικές για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και την τοπική οικονομία. Ήδη ταξιδιωτικά γραφεία της Ηπείρου και ξενοδόχοι συμφώνησαν συνεργασίες με tour operators του Ισραήλ, για την προσφορά τουριστικών πακέτων για τη χρονιά που διανύουμε, εξέλιξη η οποία δείχνει στην πράξη ότι οι στοχευμένες ενέργειες και η συλλογική προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια αποδίδει καρπούς.

Τα στελέχη της Περιφέρειας (Σωτήρης Λώλης- Αρετή Στασινού), παρουσίασαν την Ήπειρο ως τον προορισμό 4 εποχών, το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τις υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδομές, τις πολλές και διαφορετικές επιλογές για δραστηριότητες στη φύση και την τοπική γαστρονομία.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, φιλοξενήθηκαν ο Δήμος Ιωαννιτών, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Γιώργο Λώλη, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, Επιμελητηρίων, Ενώσεων ξενοδόχων και επαγγελματιών του κλάδου όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Σημαντική βοήθεια στις επαφές και στην προβολή της Ηπείρου προσέφερε για άλλη μια φορά με την παρουσία της η κ. Αλέγρα Μάτσα εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας των Ιωαννίνων.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Γ.Γ του Ε..Ο. Τ. κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος για μια ακόμη φορά εξήρε την σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ήπειρος στην διεθνή προβολή της, στην προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο και ιδιαίτερα από την αγορά του Ισραήλ.

Το περίπτερο επισκέφθηκαν ακόμη, ο επικεφαλής Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων (ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, κ. Νικόλαος Χριστοδουλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνο-Ισραηλινού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Cobi Bitton και η Δ/ντρια κ. Souzana Frances.

Τέλος, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου βρέθηκε και ο θρυλικός παίκτης της ομάδας μπάσκετ «Μακάμπι Τελ Αβίβ» Ντόρον Τζάμσι, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής μάρκετινγκ της ομάδας. Ο ΕΟΤ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Μακάμπι, συμπεριλαμβάνοντας δράσεις για την προώθηση του τουρισμού μέσα από τις πλατφόρμες του συλλόγου και από τις συζητήσεις που έγιναν προέκυψε ότι η Ήπειρος διεκδικεί να είναι μέρος αυτής της προβολής.

Read More »
Νέα ώθηση στο τουρισμό της Ηπείρου δίνει η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα - Τελ Αβίβ Νέα ώθηση στο τουρισμό της Ηπείρου δίνει η απευθείας αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα - Τελ Αβίβ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 62χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023
Διακομιδή 62χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε διακομιδή 62χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 62χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 62χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Σελίδες