Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 49χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019


Συνελήφθη, σήμερα (15-02-2019) το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 49χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένη έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ρωμαϊκούς χρόνους,

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ελληνιστικούς - ρωμαϊκούς χρόνους,

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ελληνιστικούς χρόνους,

· λαιμό αμφορέα, που εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους ρωμαϊκούς χρόνους.

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 49χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 49χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πρόνοιας, κοινωνικής συνοχής & αλληλεγγύης η Αντιγόνη Φίλη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019


Με απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διασφάλισης του συντονισμού και της επίβλεψης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών για ταχύτερη διεκπεραίωση των υπηρεσιακών θεμάτων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ορίζει την Αντιγόνη Φίλη ως:

– Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης.

Τα παραπάνω καθήκοντα και αρμοδιότητες θα ασκούνται σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου για την καλύτερη απόδοση του έργου.
Read More »
Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πρόνοιας, κοινωνικής συνοχής & αλληλεγγύης η Αντιγόνη Φίλη Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πρόνοιας, κοινωνικής συνοχής & αλληλεγγύης η Αντιγόνη Φίλη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Φωτίζεται ο δρόμος Συβότων - Πέρδικας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ηλεκτροφωτισμό της επαρχιακής οδού Συβότων- Πέρδικας και του κόμβου της Αγίας Παρασκευής προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας που θα υλοποιηθεί σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ηπείρου.

Η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφαλή μετακίνηση, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες όπου η κίνηση είναι αυξημένη αλλά και στην αναβάθμιση της περιοχής.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 246 χιλιάδων ευρώ και οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες γεγονός που σημαίνει ότι το τέλος του φετινού καλοκαιριού θα βρει τον συγκεκριμένο δρόμο φωταγωγημένο.
Read More »
Φωτίζεται ο δρόμος Συβότων - Πέρδικας Φωτίζεται ο δρόμος Συβότων - Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κοπή πίτας της ΜΟ.ΛΕ. Θεσπρωτίας την Κυριακή

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Κοπή πίτας της ΜΟ.ΛΕ. Θεσπρωτίας την Κυριακή Ηγουμενίτσα: Κοπή πίτας της ΜΟ.ΛΕ. Θεσπρωτίας την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Αντί απάντησης…. - Του Παύλου Παπαρούνα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019


Όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα ήταν στα όρια της χρεοκοπίας, με αποσαθρωμένο τον κοινωνικό ιστό, με αίσθημα απογοήτευσης και παραίτησης του κόσμου, χωρίς συνοχή, με διαλυμένες τις κοινωνικές σχέσεις, με απαξιωμένη τη διεθνή παρουσία της χώρας και μετέωρη τη θέση της στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άμεσα, στα πλαίσια μιας ελεγχόμενης οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής, έπρεπε να προσπαθήσει η κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, εφαρμόζοντας και μέτρα που ήταν έξω από την δική της ατζέντα. Παρά τις δυσκολίες, πάντα μέσα σε στενά πλαίσια, εφάρμοσε μέτρα κοινωνικής πολιτικής στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της προστασίας της εργασίας, καθώς και μια πολυδιάστατη και εξωστρεφή εξωτερική πολιτική. Θεσμοθέτησε την απόδοση νέων κοινωνικών δικαιωμάτων σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού και έθεσε σε εφαρμογή δημοκρατικές θεσμικές τομές, όπως στην δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης Ι).

Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την πολιτική του ταυτότητα με πιο σαφή χαρακτηριστικά. Τα πράγματα μπαίνουν σε μια νέα βάση, περισσότερο ορθολογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπο της Αριστεράς και να διαμορφώσει συμμαχίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στη βάση προγραμματικών συγκλήσεων.

Διαμορφώνεται σταδιακά ένας προοδευτικός πόλος με άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αντιπαρατεθεί με τον συντηρητικό πάνω στην πρόταση που έχει ο καθένας για τη νέα εποχή. Ο προοδευτικός πόλος θα περιλαμβάνει και άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις και ανένταχτους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαθιστά τη σχέση του με την κοινωνία και καθημερινά κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας συνειδητοποιεί ότι αργά αλλά σταθερά η χώρα απομακρύνεται από τις πολιτικές της λιτότητας, παρ’ ότι ακόμα βιώνουμε τις συνέπειές τους.

Ο αποκαλούμενος διπολισμός δεν είναι επιλογή, αλλά πραγματικότητα. Συγκρούονται δύο βασικές επιλογές, ο συντηρητικός με τον προοδευτικό χώρο. Ο διπολισμός δεν προϋποθέτει αναγκαστικά και τον δικομματισμό. Αυτός δεν επιδιώκεται τουλάχιστον από τον δικό μας χώρο. Απόδειξη η ψήφιση της απλής αναλογικής, η οποία αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό και διαμορφώνει καθαρούς πολιτικούς όρους και συμμαχίες με βάση προγραμματικές συμφωνίες . Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».

Όπως διαμορφώνονται τα πράγματα μέχρι σήμερα δεν είναι εύκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝ.ΑΛΛ πριν από τις εκλογές, γιατί έχει επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για στρατηγική νίκη της ΝΔ. Αυτό θα γίνει με το αζημίωτο, βέβαια, αφού αυτός προορίζεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας από Μητσοτάκη-Γεννηματά. Η στρατηγική ήττα υπαγορεύεται από ιδιοτέλεια και όχι από πολιτική αναγκαιότητα.

Δυστυχώς οι απόψεις αυτές διαπερνούν κάθετα τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ και εκφράζονται και από τοπικά στελέχη.

Για να ενημερωθούν οι Θεσπρωτοί, τουλάχιστον εμείς τοπικά και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες προγραμματικής συνεργασίας με το ΚΙΝ.ΑΛΛ, αλλά αποχώρησαν μονομερώς από το διάλογο χωρίς να έχει τουλάχιστον φανεί κάποιο αδιέξοδο από τις συναντήσεις. Η μη συνεργασία ήταν καθαρά πολιτική απόφαση για να καταγραφεί η «ανοδική» τους πορεία, εντάσσοντας και τις δημοτικές εκλογές στον κεντρικό εκλογικό σχεδιασμό, παρά τις διακηρύξεις για την αυτονομία των τοπικών κοινωνιών και για κάθοδο με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Δεν επιδιώξαμε διάλογο από αδυναμία καθώς οι συνεργασίες είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας.

Η ισότιμη βάση για συνεργασία που επικαλούνται δεν είναι ειλικρινής. Στην τοπική αυτοδιοίκηση αισθάνονται δυνατοί και συμπεριφέρονται ηγεμονικά, ενώ στην κεντρική πολιτική είναι αδύναμοι και διεκδικούν ισοτιμία. Ο έντιμος και ειλικρινής διάλογος και η συνεργασία δεν γίνεται με δημοσκοπήσεις και μικρομεγαλισμούς αλλά στην βάση πραγματικών προβλημάτων και προγραμματικών συγκλήσεων. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ πρέπει να ξεκαθαρίσει στην πράξη, αν θα ταχθεί με τον νεοφιλελευθερισμό ή το κοινωνικό κράτος. Οι επικεφαλής κινούνται δεξιόστροφα, ενώ οι ψηφοφόροι αριστερόστροφα και είναι λογικό να προσεγγίζουν και να εμπιστεύονται όμορους χώρους, γιατί θεωρούν ότι εκεί εκφράζονται καλύτερα. Είναι αποκρουστικό να λοιδορείς πρώην συντρόφους σου αναζητώντας «δράκους». Δεν είναι προοδευτική στάση οι ίσες αποστάσεις, ειδικά με τα σημερινά χαρακτηριστικά της ΝΔ.

Και κάτι τελευταίο, για να συνεχίσουν να υπάρχουν τα κόμματα πρέπει να εκπροσωπούν καθημερινά συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες, πολύ δε περισσότερο να μην αλλάζουν στην πορεία στρατόπεδο. Διαφορετικά, χωρίς σαφείς θέσεις και επιδιώξεις, με αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις (και δεξιός και νεοκομμουνιστής ο Τσίπρας;) πολύ σύντομα ξεπερνιούνται από τα πράγματα και απαξιώνονται. Όταν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ βάσης και ηγεσίας είναι λογικό να παρουσιάζονται διαλυτικές τάσεις. Έχουμε εξάλλου πρόσφατα παραδείγματα. Τον δρόμο που επιθυμεί ο καθένας τον διαλέγει μόνος του.

Παύλος Παπαρούνας
Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Read More »
Αντί απάντησης…. - Του Παύλου Παπαρούνα Αντί απάντησης…. - Του Παύλου Παπαρούνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Την ανάπλαση των πλατειών Μιχαήλ Παραμυθιώτη και Εθνικής Αντιστάσεως προτείνει η Δ.Κ Παραμυθιάς

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019Την ανάπλαση των πλατειών Μιχαήλ Παραμυθιώτη και Εθνικής Αντιστάσεως, πρότεινε μετά από την τελευταία της συνεδρίαση η Δ.Κ Παραμυθιάς. Μεταξύ άλλων το σχέδιο περιλαμβάνει:

Πλατεία Μιχαήλ Παραμυθιώτη:
– απομάκρυνση του Περιπτέρου
– κατασκευή παραδοσιακής βρύσης
– τοποθέτηση νέων στύλων φωτισμού,
– τοποθέτηση νέων παγκακίων,
– μέρος της θα δοθεί σε χρήση τραπεζοκαθίσματων.

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
– τοποθέτηση νέων στύλων φωτισμού,
– τοποθέτηση νέων παγκακίων,
– μέρος της θα δοθεί σε χρήση τραπεζοκαθίσματων.

Η απόφαση της ΔΚ Παραμυθιάς θα διαβιβαστεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής και ακολούθως στο δημοτικό συμβούλιο οπου και αναμένεται να πάρει την τελική έγκριση

Μερικά απο τα σχέδια που θα εξεταστούν για την ανάπλαση της πλατειας, είναι:

Πλατεία Μιχαήλ Παραμυθιώτη:

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
Read More »
Την ανάπλαση των πλατειών Μιχαήλ Παραμυθιώτη και Εθνικής Αντιστάσεως προτείνει η Δ.Κ Παραμυθιάς Την ανάπλαση των πλατειών Μιχαήλ Παραμυθιώτη και Εθνικής Αντιστάσεως προτείνει η Δ.Κ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019

Τον Ιανουάριο του 2019 όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών (ΜΕΚΥΠ) υπό το συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (ΕΟΕ).
Οι ΜΕΚΥΠ αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος της Διεθνούς Οργάνωσης Υγροτόπων (Wetlands International). Καταγράφονται κυρίως υδρόβια και παρυδάτια είδη που διαχειμάζουν στους υγρότοπους αλλά και αρπακτικά. Διενεργούνται σε περισσότερους από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις.
Έγινε παρατήρηση και καταμέτρηση 40 διαφορετικών ειδών ορνιθοπανίδας που ανήκουν στις τάξεις των: χηνόμορφων, όπως κύκνοι και πάπιες (κιρκίρι, πρασινοκέφαλη πάπια, σαρσέλα, γκισάρι, καπακλής, χουλιαρόπαπια, ψαλίδα, σφυριχτάρι κ.α.), στα βουτηχταριών, όπως νανοβουτηχτάρι και σκουφοβουτηχτάρι, στα πελαργόμορφων μεταξύ των οποίων η χουλιαρομύτα και οι ερωδιοί (λευκοτσικνιάς, αργυροτσικνιάς, σταχτοτσικνιάς, γελαδάρης κ.α.), στα πελεκανόμορφων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον αργυροπελεκάνο, τη λαγγόνα και τον κορμοράνο, στα αρπακτικά με αντιπροσωπευτικά είδη από τα ιερακόμορφα τον πετρίτη και από τα αετόμορφα τον καλαμόκιρκο και τον στικταετό. Στο γράφημα 1 παρουσιάζεται το ποσοστό των αντιπροσωπευτικών ομάδων ειδών ορνιθοπανίδας που καταμετρήθηκαν κατά τις μεσοχειμωνιάτικες μετρήσεις. Όπως βλέπουμε μεγάλο ποσοστό των πουλιών που παρατηρούνται (57%) ανήκουν στην ομάδα των χηνόμορφων, δηλαδή πάπιες όλων των ειδών και ακολουθούν οι φαλαρίδες με ποσοστό 19%.


Συνολικά την ίδια μέρα καταμετρήθηκαν σε όλες τις προστατευόμενες περιοχές αρμοδιότητας του φορέα διαχείρισης 15.462 (ατ.) υδρόβιων και παρυδάτιων ειδών πουλιών. Όμως, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά όπου καταμετρήθηκαν αντίστοιχα 22.287 άτομα, είναι φανερό ότι στο σύνολο των προστατευόμενων περιοχών και ειδικότερα στο Δέλτα Καλαμά, για το 2019 οι πληθυσμοί της ορνιθοπανίδας παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις σε συγκεκριμένα είδη ορνιθοπανίδας (θηρεύσιμα είδη) (Γράφημα 2).


Συγκρίνοντας το σύνολο της καταμετρηθείσας ορνιθοπανίδας κατά τη διετία 2018-2019 μπορούμε να συμπεράνουμε μια μείωση της τάξεως περίπου του 40% όσον αφορά στους πληθυσμούς του Δέλτα Καλαμά και 35% για το Δέλτα Αχέροντα. Ωστόσο, στην περίπτωση του Έλους Καλοδικίου παρατηρείται μία αύξηση κατά 60% που δεν οφείλεται σε αύξηση των χηνόμορφων αλλά σε μια αξιοσημείωτη αύξηση των λαγγόνων (Phalacrocorax carbo) που εμφανίζονται μαζί με κορμοράνους, για πρώτη χρονιά σε αυτή τη περιοχή (Γράφημα 3).


Αναλυτικότερα, παρατηρώντας συγκριτικά τις πιο αντιπροσωπευτικές ομάδες ορνιθοπανίδας που παρουσιάζουν και τους πιο μεγάλους αριθμούς ατόμων, είναι φανερό ότι η μεγαλύτερη μείωση αφορά στα χηνόμορφα (Γράφημα 4) και ειδικότερα στα θηρεύσιμα είδη (π.χ. πρασινοκέφαλη πάπια, σφυριχτάρι, κιρκίρι κλπ.) αλλά και στη τάξη των γερανόμορφων (π.χ. φαλαρίδες) (Γράφημα 5).
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δεν παρατηρήθηκε πουθενά η βαλτόπαπια (Aythya nyroca) στο Δέλτα Καλαμά, ένα παγκόσμια απειλούμενο προστατευόμενο είδος που πλήττεται από το παράνομο κυνήγι και την καταστροφή των βιοτόπων του. Επειδή ο πληθυσμός τέτοιων απειλούμενων ειδών είναι πάρα πολύ μικρός εκτιμάται ότι οι επιπτώσεις από τη θήρευσή του είναι σοβαρές.

Η όχληση που μπορεί να προκληθεί από δραστηριότητες λαθροθηρίας αποτελεί τη σοβαρότερη των επιπτώσεων για την ομαλή διαχείμαση των υδροβίων, η οποία μπορεί να:
· επηρεάσει την κατανομή των υδροβίων στην ευρύτερη περιοχή,
· επηρεάσει αρνητικά την τροφοληψία των ειδών εξαιτίας της ανακατανομής τους,
· αυξήσει το ενεργειακό κόστος εξαιτίας των μετακινήσεων,
· προκαλέσει την αλλαγή συμπεριφοράς κ.ο.κ. (Tamisier 1985, Evans and Day 2002, Vaananen 2001, Bregnballe et al. 2004, Baldassare and Bolen 2006).
Στο επόμενο γράφημα (Γράφημα 6) φαίνεται πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση για τα υδρόβια είδη στις προστατευόμενες περιοχές χωρικής αρμοδιότητας του φορέα διαχείρισης, αφού ήδη από το 2017 παρουσιάζεται μια πτωτική τάση στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις.
Ο Φορέας Διαχείρισης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απότομη μείωση του πληθυσμού των υδρόβιων πουλιών στις προστατευόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας, περιοχές σημαντικές για τους υγρότοπους τους και ιδιαίτερης οικολογικής αξίας για τα διαχειμάζοντα αλλά και για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Kanstrup N. Sustainable waterbird harvest. Workshop introduction. In: Boere G., C. Galbraith and D. Stroud (eds), Waterbirds around the world. The Stationery Office, Edinburgh UK, p. 848, 2006
Καζαντζίδης Σ. και Μ. Νοΐδου Προσδιορισμός της φαινολογίας μετανάστευσης των θηρεύσιμων υδρόβιων πουλιών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γενική Γραμματεία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος – Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) – Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, Θεσσαλονίκη, 2008.
Tamisier A. Hunting as a key environmental parameter for the Western Palearctic duck populations. Wildfowl 36: 95-103, 1985.
Evans M.E. and K.R. Day. Hunting disturbance on a large shallow lake: the effectiveness of waterfowl refuges. Ibis 144: 2-8, 2002.
Bregnballe T., J. Madsen and PAF Rasmussen. Effects of temporal and spatial hunting control in waterbird reserves. Biological Conservation 119 (1): 93-104, 2004.
Baldassare G. A. and E. G. Bolen. Waterfowl ecology and management. Second edition. Krieger Publishing Company, USA, 2006. Vaananen V.-M. Hunting disturbance and the timing of autumn migration in Anas species. Wildlife Biology 7 (1): 3-9, 2001.
Read More »
Θεσπρωτία: Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών Θεσπρωτία: Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα - Του Σταύρου Κωστάρα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019


Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα
Κάποιοι μιλάνε για λαϊκισμό. Ότι χάθηκε η πολιτική και οι προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο του τόπου!
Θα κάνω λοιπόν μερικές προτάσεις χωρίς, ελπίζω, να «λαϊκίζω». Φυσικά το να υπάρχει περίπτωση να «λασπολογώ» ούτε θέλω να το σχολιάσω. Scripta manet (τα γραπτά μένουν). Και από αυτά, τουλάχιστον δικά μου, υπάρχουν πολλά και μπορεί εύκολα να εξαχθεί και το συμπέρασμα.
- Να μη γίνονται διορισμοί στενών συγγενικών προσώπων σε θέσεις οι οποίες καλύπτονται χωρίς διαγωνισμούς και χωρίς επαγγελματικά ή επιστημονικά κριτήρια.
- Να μην γίνονται απευθείας προφορικές αναθέσεις, οι οποίες μάλιστα στην συνέχεια δεν εξοφλούνται, με αποτέλεσμα να οδηγείται ο δήμος στα δικαστήρια και να καταβάλει πολλαπλάσια έξοδα.
- Οι δαπάνες για την συντήρηση των οχημάτων και για τα καύσιμα κίνησης, να γίνονται με διαφάνεια και χωρίς να αποκρύπτονται στοιχεία τα οποία αφορούν την διάθεση των χρημάτων.
- Οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής να λαμβάνονται κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, και κατόπιν γνωμοδοτήσεων των αρμόδιων δικηγόρων, και όχι εν κρυπτώ, χωρίς οικονομικά και λοιπά στοιχεία.
- Να μη λαμβάνονται «παράνομες» αποφάσεις από την οικονομική επιτροπή. Αποφάσεις με τις οποίες «χαρίζονται» δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να προσφεύγει, ως έχει υποχρέωση, ο δήμος στα αρμόδια δικαστήρια.
- Τα εντάλματα πληρωμών να δημοσιεύονται στο «Διαύγεια» με πλήρη στοιχεία των δικαιούχων.
- Οι αποφάσεις, οι οποίες αφορούν έσοδα τα οποία πρέπει να εισπράξει ο δήμος, να λαμβάνονται έγκαιρα, για την αποφυγή συσσώρευσης χρεών τα οποία είναι στη συνέχεια δύσκολο να εισπραχθούν.
- Να μην υπάρχουν διπλοθεσίες – διπλομισθίες - αργομισθίες, οι οποίες αποκρύπτονται από τους πολίτες με διάφορα τεχνάσματα.

Αναμένω να βγει κάποιος να πει ότι «λαϊκίζω» για να λάβει και τις κατάλληλες απαντήσεις! Διότι τα παραπάνω κύριοι της δημοτικής αρχής έχουν γίνει ΟΛΑ εκ μέρους σας και οι προτάσεις μου αποσκοπούν στο να μην επαναληφθούν από την νέα δημοτική αρχή.

Υ.Γ. Περισσότερα, και αναλυτικότερα για όσα αναφέρω θα δημοσιευτούν σύντομα. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πριν εμπιστευθούν κάποιους με την ψήφο τους.
 
Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Read More »
Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα - Του Σταύρου Κωστάρα Λαϊκισμός και πράσσειν άλογα - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθη 49χρονος με 128 κιλά κάνναβης

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019


Συνελήφθη, εχτές (14-02-2019) το πρωί στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 49χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνέλαβαν τον 49χρονο στην Επαρχιακή Οδό Φιλιατών – Αγίου Νικολάου (περιοχή Μαυρονέρι Θεσπρωτίας), να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε -127- κιλά και -900- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • -127- κιλά και -900- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, της ρεζέρβας και της καμπίνας των επιβατών,
 • το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών,
 • το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ,
 • κινητό τηλέφωνο

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθη 49χρονος με 128 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Συνελήφθη 49χρονος με 128 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019


Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
 1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 1ης/21-1-2019 συνεδρίασης Π.Σ.
 2. Έγκριση 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2019
 3. Αναμόρφωση πίνακα Οικονομικής Στοχοθεσίας προϋπολογισμού Π. Η. οικ. έτους 2019
 4. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Πωγωνίου, για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
 5. Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ζηρού για διάθεση κατάλληλου προσωπικού για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
 6. Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στην Περιφέρεια Ηπείρου με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών έργων : «"APPROVE” : Advancing Public Participation and Stakeholder Engagement for the Improvement of renewable energy policies (PGI05543) ,που υλοποιείται το πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος συνεργασίας INTERREG EUROPE
 7. Γνωμοδότηση Π.Σ. επί αιτήματος παραχώρησης κατά χρήση έναντι τιμήματος με δημοπρασία, ακινήτου συνολικού εμβαδού 122.381,00 στην περιοχή Βάλτος, Μπόιδα-Μαυρής Ν. Πρέβεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1α του Ν.4061/2012, όπως ισχύει.

Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 49χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019
 
Στη σύλληψη ενός 49χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη 49χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 49χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Σελίδες