Άσκηση ετοιμότητας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας πραγματοποιήθηκε στις 4,5 και 6 Απριλίου 2016 η προγραμματισμένη τριήμερη ετήσια εκπαίδευση με τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Παραμυθιάς και Φιλιατών.

Επίσης συμμετείχαν εθελοντές από το Πυρ/κο Εθελοντικό Κλιμάκιο Σαγιάδας.

Αντικείμενα της εκπαίδευσης:
 • Καταρριχήσεις και διασώσεις με τη χρήση σχοινιών
 • Κατάσβεση πυρκαγιάς σε φωτοβολταϊκά συστήματα
 • Κατάσβεση πυρκαγιάς αυτοκινήτων με υγραέριο
 • Διάσωση-Απεγκλωβισμός ατόμων από τροχαίο ατύχημα

 
Στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. Ηγουμενίτσας παρουσίασαν τεχνικές ασφαλούς ανάσυρσης τραυματιών σε τροχαία ατυχήματα.

Ο Διοικητής
Λεωνίδας Β. Γκιόκας 
Αντιπύραρχος
Read More »
Άσκηση ετοιμότητας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας Άσκηση ετοιμότητας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Δήλωση του Ανδρέα Μπολότση για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

 
 
Ως επανεκλεγείς Πρόεδρος της ΔΗΜ ΤΟ του δήμου Σουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους συμπατριώτες Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες που με τίμησαν με την ψήφο εμπιστοσύνης και με εξέλεξαν στο αξίωμα του Προέδρου που αποτελεί για μένα θέση υψηλής ευθύνης.

Συγχαίρω ειλικρινά τους ομοϊδεάτες μου όλους ανεξάρτητα, τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας για την αθρόα προσέλευση και μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες και είμαι υποχρεωμένος να εξάρω το δημοκρατικό τους φρόνημα και την ευπρέπεια που τους διέκρινε, χαρακτηριστικά που είναι αντάξια της δημοκρατικής παράταξης.

Ιδιαίτερα δε συγχαίρω την συνυποψήφιά μου κυρία Βέρμπη Βέρα για τον άψογο προεκλογικό της αγώνα και για την ηθική εκλογική της συμπεριφορά, καθώς και όλους τους υποψηφίους ευχόμενος καλή συνύπαρξη και εποικοδομιτική συνεργασία.

Το αποτέλεσμα του εκλογικού αγώνα και ως συμβολικά ισοδύναμο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και σηματοδοτεί την αναγκαιότητα για κομματική ενότητα, ομοψυχία και διαρκή αγώνα για τη μεταρρύθμιση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, για να μπορέσει να ανταποκριθεί αντικειμενικά στα μηνύματα της λαϊκής βάσης και να αποτελέσει συνάμα κυρίαρχη πολιτική δύναμη για την αλλαγή πολιτικής στον τόπο μας, μετατρεπόμενη σύντομα σε κυβερνητικό πολιτικό κόμμα για το καλό της πατρίδας μας.

Τέλος, να ευχαριστήσω τους εθελοντές της εφορευτικής επιτροπής για τον μόχθο και την αντικειμενικότητα καθ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Αρχίζει πλέον ο αγώνας για ένα σύγχρονο συνέδριο της παράταξής μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Ανδρέας Μπολότσης
Read More »
Δήλωση του Ανδρέα Μπολότση για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας Δήλωση του Ανδρέα Μπολότση για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ,σύμφωνα με το καταστατικό του ,προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Συλλόγου «Κοινοτικό Γραφείο Κρυόβρυσης » στις 10/04/2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. μέχρι 14:00 μ.μ.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Απολογισμός δράσης απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
- Οικονομικός απολογισμός
- Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
- Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.
- Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής, αρχαιρεσίες.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει το αργότερο μέχρι την 10-4-2016 να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή κατά την Γενική Συνέλευση.
Επισημαίνουμε ότι αυτή η Γ.Σ. θα είναι η πρώτη. Εφόσον δεν υπάρξει απαρτία στις 10/04/2016 , θα ακολουθήσει δεύτερη Γ.Σ στις 17/04/2016 ημέρα Κυριακή όπου θα υπάρξει απαρτία με όσα από τα μέλη του Συλλόγου είναι παρόντα.
Αμέσως μετά την δεύτερη Γ.Σ. στις 17/04/2016 θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους χωριανούς και ιδιαίτερα στους νέους που έχουν και διάθεση για δουλειά, να πλαισιώσουν το Δ.Σ. όχι μόνο με τη συμμετοχή στις δραστηριότητές μας αλλά και με την υποβολή υποψηφιότητας στις αρχαιρεσίες. Για όποια πληροφορία τηλεφωνήστε στα μέλη του Δ.Σ.

Το Δ.Σ.
του  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
« ΠΕΣΤΑΝΗΣ»
Read More »
Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης Την Κυριακή η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέστανης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Εφτά Θεσπρωτοί στο νέο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Τα τελικά αποτελέσματα!

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016
Με τη μεγάλη συμμετοχή των αντιπροσώπων των οργανώσεων της ηπειρωτικής αποδημίας, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ 4 Απριλίου 2016, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Πανηπειρωτιικής Συνομοδπονδίας Ελλάδος. 
Όπως αναμενόταν επεκράτησε άνετα και με διαφορά το ψηφοδέλτιο ''Ενότητα για την Ήπειρο''

Τα τελικά αποτελέσματα είναι
Εγγεγραμένοι 587.
Ψήφισαν : 512
Άκυρα : 1
Λευκά : 5
Έγκυρα: 506

Ελαβαν
''ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΗΠΕΙΡΟ'' : 279 Εκλέγονται 14 μέλη στο Δ.Σ.
''Ηπειρωτική Συσπείρωση: 203 Εκλέγονται 10 μέλη στο Δ.Σ.
Ανεξάρτητη υποψήφια: 24 Εκλέγεται

Ποιοί εκλέγονται στο νέο Δ.Σ.

Α. Ψηφοδέλτιο ''Ενότητα για την Ήπειρο''

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
 1. Δόσης Γεώργιος του Αριστείδη
 2. Γείτονας Ελευθέριος του Ευαγγέλου
 3. Ζηκόπουλος Κων/νος του Πολυχρόνη
 4. Τζαρτζούλης Χριστόφορος του Θεοδώρου
 5. Καραγιώργου Μαρία του Αθανασίου
 6. Μαύρου Ρωξάνη του Δημοσθένη

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
 1. Χήτος(Κιάμος) Μάκης του Λάμπρου
 2. Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος
 3. Γαβριήλ Κωνσταντίνος του Ευθυμίου
 4. Ζέρβας Μηνάς του Αποστόλου

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
 1. Σιαμέτη Ελευθερία του Δημητρίου
 2. Τούμπουρος Χρήστος του Αριστοτέλη

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
 1. Κωνής Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου
 2. Τσούτσης Διονύσιος του Αχιλλέα


Β. Ψηφοδέλτιο ''Ηπειρωτική Συσπείρωση''

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
 1. Ντάσιου Ελένη του Χρήστου
 2. Βαζούκη Γραμμένη του Ανδρέα
 3. Ζέκης Νικόλαος του Γεωργίου

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
 1. Κολιούσης Σωτήριος του Γεωργίου
 2. Λαμπρόδης Αλέξανδρος του Θεόφιλου
 3. Δήμος Χρήστος του Μιχαήλ

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
 1. Νάκης Ιωάννης του Νικολάου
 2. Βλάχος Γεώργιος του Φωτίου

Καταγόμενοι από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
 1. Γιαννούλης Νικόλαος του Δημητρίου
 2. Τζάκου Μαρίνα του Μιχαήλ

Γ. Ανεξάρτητη υποψήφια
Read More »
Εφτά Θεσπρωτοί στο νέο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Τα τελικά αποτελέσματα! Εφτά Θεσπρωτοί στο νέο ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Τα τελικά αποτελέσματα! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Το Αρσάκειο Ιωαννίνων καλωσόρισε και ξενάγησε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στην αρχαία πόλη των Γιτάνων, στην Θεσπρωτία

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Το Αρσάκειο Ιωαννίνων καλωσόρισε και ξενάγησε σήμερα το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στην αρχαία πόλη των Γιτάνων, στην Θεσπρωτία.


Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο σχολείων στο etwinning project : "Let's adopt an ancient theatre". 


Το Αρσάκειο έχει υιοθετήσει το αρχαίο θέατρο της πόλης και αναλάβει να το κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό, ενώ οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου έχουν υιοθετήσει αντίστοιχα το θέατρο της αρχαίας Κασσώπης . 

Ξεναγήσεις και δρώμενα ζωντάνεψαν σήμερα τον όμορφο αρχαιολογικό χώρο, ενώ την περιήγηση μας και τη συνολική ενημέρωση για τα κτίσματα , τις ανασκαφές και την αποκατάσταση των μνημείων της είχε αναλάβει ο κ. Γιώργος Ρήγινος , Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων του νομού Θεσπρωτίας ,τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστούμε . 


Χίλιες ευχαριστίες επίσης στους εκλεκτούς συναδέλφους από το Αρσάκειο, την Ειρηνη την Οικονόμου, τον Παύλο το Μαυρόγιαννη και το Μίλτο το Σγουρίδη για τη φιλοξενία και ευελπιστούμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας με νέες δράσεις !!!

Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας 
Βαρβάρα Ζαντραβέλη
Read More »
Το Αρσάκειο Ιωαννίνων καλωσόρισε και ξενάγησε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στην αρχαία πόλη των Γιτάνων, στην Θεσπρωτία Το Αρσάκειο Ιωαννίνων καλωσόρισε και ξενάγησε το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας στην αρχαία πόλη των Γιτάνων, στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Κοινωφελής εργασία μόνο για δύο δήμος στην Ήπειρο Εκτός προγράμματος οι τρεις δήμοι της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

Στο... απώτερο μέλλον, θα ξαναδούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, οι δεκαέξι από τους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου!!! Με κριτήρια, τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό, αλλά ο καθένας που διαθέτει κοινή λογική, μπορεί να υποψιαστεί, στην πρώτη φάση του προγράμματος, όπως ήταν γνωστό περιλαμβάνεται μόνο ο δήμος Άρτας και στην δεύτερη που εξαγγέλθηκε την Δευτέρα, περιλαμβάνει ο δήμος Πρέβεζας!

Χαρακτηρίζονται ως Δήμοι με υψηλή ανεργία και είναι απορίας άξιον αν στην Άρτα και την Πρέβεζα οι άνεργοι είναι περισσότεροι από ότι στα Γιάννινα, την Ηγουμενίτσα ή τους μικρότερους καλλικρατικούς δήμους!

Βέβαια στοιχεία που να πείθουν για την επιλογή δεν συνοδεύουν την ανακοίνωση, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα και προκαλεί εύλογες αντιδράσεις.

Στο Δήμο Άρτας, θα δημιουργηθούν 334 θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας. Στην Πρέβεζα, ο αριθμός των θέσεων δεν ανακοινώθηκε. Έγινε μόνο γνωστό ότι περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των 34 δήμων με υψηλή ανεργία.

Προφανώς και στην επιλογή δεν μέτρησαν μόνο οι δείκτες ανεργίας...

Φαίνεται πως οι τοπικοί βουλευτές έκαναν το θαύμα τους υπερασπιζόμενοι τα τοπικά συμφέροντα και την εκλογική τους πελατεία.

Το ερώτημα άλλωστε δεν είναι γιατί δημιουργούνται, έστω και με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, θέσεις εργασίας στην Άρτα και την Πρέβεζα και δεν καλύπτονται και οι υπόλοιποι Δήμοι, ολόκληρη η Ήπειρος δηλαδή...

Η αίσθηση που δημιουργείται στην παρούσα φάση, είναι ότι τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, μετατρέπονται σε εργαλεία κομματικών και βουλευτικών γραφείων...

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία έχει γίνει αποδέκτης της δυσαρέσκειας αυτοδιοικητικών της περιοχής αλλά και από τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος είναι από τους μεγάλους αδικημένους. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι το πρόβλημα της ανεργίας στην πόλη των Ιωαννίνων έχει λυθεί!!!
 
Read More »
Κοινωφελής εργασία μόνο για δύο δήμος στην Ήπειρο Εκτός προγράμματος οι τρεις δήμοι της Θεσπρωτίας Κοινωφελής εργασία μόνο για δύο δήμος στην Ήπειρο Εκτός προγράμματος οι τρεις δήμοι της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Τοποθέτηση φωλιάς πελαργού στην Ελαία Δήμου Φιλιατών

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

Τοποθέτηση φωλιάς πελαργού στην Ελαία Δήμου Φιλιατών σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών και τη ΔΕΔΔΗΕ 

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 ο Φορέας Διαχείρισης συνέδραμε στην αντικατάσταση ξύλινης κατασκευής στην κολώνα της ΔΕΗ για τη φωλιά του πελαργού. 

Τοποθετήθηκε στρογγυλό μεταλλικό πλέγμα διαμέτρου 1,20 m καθώς και κλαδιά και υλικό για το εσωτερικό της φωλιάς.


video video
Read More »
Τοποθέτηση φωλιάς πελαργού στην Ελαία Δήμου Φιλιατών Τοποθέτηση φωλιάς πελαργού στην Ελαία Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Βίντεο με την πρώτη άφιξη του πελαργού στην Εγνατία την νύχτα

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Στο απόσπασμα- βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον πρώτο πελαργό της Εγνατίας να καταφθάνει στην ανακαινισμένη του φωλιά στο 00.24.
Φανερά εξουθενωμένος από το ταξίδι του "επιθεωρεί" και ξεκουράζεται στη φωλιά.


video


Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της Εγνατίας  Οδού Α.Ε. και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Γραφείο Ιωαννίνων - Τμήμα Συντήρησης για την αποστολή του σημαντικού αυτού αποσπάσματος.
Η ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά στα περιβαλλοντικά θέματα θα πρέπει να αποτελεί στόχο όλων μας.
Read More »
Βίντεο με την πρώτη άφιξη του πελαργού στην Εγνατία την νύχτα Βίντεο με την πρώτη άφιξη του πελαργού στην Εγνατία την νύχτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15/4/2016

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibxg7qbZKZfWrA9IqJc8HvZUAMzx9iYlucPlPVZonhUeX17YBNzjgxBA-d2VyzgYwYCFjE8jSJMMmiG7xueKgEqPVYiDZH_gj2OrmH9-Z9kwl7O5DVOeGWRwjYLZz6gCuQQI9KkM4Y-8s/s640/IMG_20160204_110223_small+892fm.jpg
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, στην έκτακτη συνεδρίασή του, την 30/3/2016, και σύμφωνα και με την απόφαση της της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , αποφάσισε:
Την παράταση της αποχήs των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους, από 4 έως και 15 Απριλίου 2016 διατυπώνοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.
Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα.
 
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ
• Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
• Παραγραφές - προθεσμίες
• Αναστολές πλειστηριασμών
• Αιτήσεις προσωρινών διαταγών
• Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.
Δεν απαιτείται άδεια στην προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης.
Αναβολές : Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση - στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου - να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
Read More »
ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15/4/2016 ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15/4/2016 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

ΝΔ: Σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη των Θεματικών Τομέων Δράσης

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016

 
Με την εκλογή ανάδειξης των υπευθύνων θεματικών τομέων δράσης συνεχίζονται σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 4 το απόγευμα και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Η εκλογή θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ στην Ηγουμενίτσα.
 
 
Yποψήφιοι για υπεύθυνοι θεματικών τομέων δράσης είναι οι:
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αναστασίου Βασίλης
Δηλαβέρη Ρεγγίνα


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Γκαμπρέλας Δημήτρης
Μπάζιου Νικολέττα

ΜΙΣΘΩΤΩΝ
Βιρβίλης Κώστας
Γκαμπρέλας Νίκος

ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τζέλλου Χριστίνα
Τσόδουλος Κυριάκος

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ
Στεργίου Γιάννης
Φερεντίνος Μιλτιάδης
 
ΥΓΕΙΑΣ
Δημάκος Δημήτρης
 
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Χανδρινός Κώστας
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Τάτση Ευαγγελία
 
ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Διαμάντης Βασίλης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ρέβης Κων/νος
Read More »
ΝΔ: Σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη των Θεματικών Τομέων Δράσης ΝΔ: Σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη των Θεματικών Τομέων Δράσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία το σεμινάριο στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχτές, 05/04/2016, το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και την ψυχολόγο κ. Κων/να Ζιάγκου.

Το σεμινάριο αποτελούνταν από έναν κύκλο τεσσάρων συναντήσεων, οι οποίες διαπραγματεύονταν τις σχέσεις γονέα-παιδιού, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με την προσωπικότητατου κάθε ατόμου, την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωση.

Η δράση του Συλλόγου δεν θα σταματήσει εδώ. Το επόμενο σχολικό έτος επιδιώκουμε να πραγματοποιήσουμε εκ νέου μια σειρά εκδηλώσεων με κύριο άξονα την ενημέρωση των γονέων για θέματα που τους απασχολούν.
Read More »
Με επιτυχία το σεμινάριο στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Με επιτυχία το σεμινάριο στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο

Όλοι και όλες στη μάχη

Απεργιακή συγκέντρωση 11:00 π.μ. Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε τα μέτρα – σφαγείο της κυβέρνησης να μην περάσουν.

Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!

· Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.

· Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.

· Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια και υποχρεωτική για όλους.

· Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.

· Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.

· Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.

· Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.

· Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!

· Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

· Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα μέτρα λαιμητόμο στη Βουλή.

Οι τακτικισμοί της κυβέρνησης, η βρώμικη προπαγάνδα της δεν ξεγελάει πια κανέναν. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πολύ καλά, τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο να κάνει την επιτυχία της απεργίας δική του υπόθεση.

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!

Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!

Κάθε σωματείο, κάθε δημόσιος υπάλληλος να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Ν’ ανοίξει μέτωπο στην κυβερνητική πολιτική, στις απαιτήσεις των δανειστών και της Ε.Ε. που από την μια φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας και από την άλλη δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για ν’ αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου. Εξαγγέλλουν με ένα mail ή με μια ανακοίνωση την απεργία και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε παιχνίδι υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων.

Απαιτούμε Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους, για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τα σωματεία του αγώνα.
Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά.
Ούτε μια ώρα χαμένη για την οργάνωση της απεργίας.

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές να οργανώσουν με σχέδιο την απεργία και τα συλλαλητήρια στο χώρο ευθύνης τους. Να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης και παρέμβασης.

Όλες αυτές τις ημέρες, μέχρι την 24ωρη απεργία αλλά και μετά από αυτήν να μην τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί». Να νιώσουν την πίεση των εργαζομένων.

Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

· Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.

Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 π.μ. Ομόνοια

Read More »
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Εκλογή Νέου Γραμματέα Τ.Ο. Ηγουμενίτσας για «Το Ποτάμι»

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Πραγματοποιήθηκε η εκλογή νέου γραμματέα της Τ.Ο. του Ποταμιού στην Ηγουμενίτσα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κινήματος στην Θεσπρωτία.

Γραμματέας εκλέχτηκε παμψηφεί ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στις περασμένες βουλευτικές εκλογές, κ. Άγγελος Ντόρκος, κάτοικος Ηγουμενίτσας.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο του.


Το Ποτάμι Θεσπρωτίας
Read More »
Εκλογή Νέου Γραμματέα Τ.Ο. Ηγουμενίτσας για «Το Ποτάμι» Εκλογή Νέου Γραμματέα Τ.Ο. Ηγουμενίτσας για «Το Ποτάμι» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 69χρονης για κλοπή

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 69χρονης ημεδαπής Ρομά, για κλοπή που διαπράχθηκε την 17-03-2016, στο Πέραμα Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή της 69χρονης σε κλοπή, που έγινε την 17-03-2016, σε κέντρο διασκεδάσεως στο Πέραμα Ιωαννίνων, απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού της 69χρονης και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 69χρονης για κλοπή Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 69χρονης για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 55χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Συνελήφθη, σήμερα (06-04-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, ο 55χρονος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα για κατοχή, διακίνηση και αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 55χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών Συνελήφθη 55χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί τους συναδέλφους να λάβουν μέρος μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 7 Απριλίου ενάντια στο σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστικούς φορείς την ίδια μέρα στον πεζόδρομο (HONDOS) στις 11:00 π.μ.

Εκφράζει την ικανοποίηση και ευχαριστεί τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν μαζικά στην έκκληση για συγκέντρωση των συνδρομών μέσω της μισθοδοσίας, γεγονός που ενδυναμώνει αποφασιστικά τη λειτουργία του σωματείου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί απερίσπαστο από λειτουργικά προβλήματα στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Για το αποτέλεσμα της οικονομικής εκστρατείας της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ σας επισυνάπτουμε αναλυτική ενημέρωση.
 
Θεωρεί ότι οι συνάδελφοι δεν πρέπει - και δεν είναι υποχρεωμένοι - να συμμετάσχουν στις λεγόμενες διαδικασίες "διαλόγου για την Παιδεία" που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, επειδή αυτές κινούνται δεσμευτικά στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής του Ο.Ο.Σ.Α 

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Μήνυμα του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας κ. Δήμου Χρήστου (Μπαλή)

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016Φίλοι και φίλες,

Αισθάνομαι την μεγάλη ανάγκη να σας ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπεστήκατε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που με εμπιστευτήκανε αναγνωρίζοντας την μεγάλη και διαρκή προσφορά μου προς την παράταξη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης προς την εφορευτική επιτροπή για την μεγάλη υπομονή τους κατά την διαδικασία πάντα αφιλοκερδώς.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους εκλέχτηκαν αλλά και αυτούς που έδωσαν τον φιλότιμο αγώνα για την παράταξη και δεν εκλέχτηκαν. Θεωρώ δε την συνεργασία μας δεδομένη.

Κλείνοντας θέλω να στείλω ένα μήνυμα απευθυνόμενο σε όλους, από την ηγεσία εώς και τα τελευταία μέλη της παράταξης: «Ο αγώνας πρέπει να γίνεται πάντα για το καλό της Πατρίδας μας ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε και όχι για ατομικό συμφέρον. Αυτό έκανα πάντα, αυτό θα κάνω και πάλι».

Ευχαριστώ
Δήμου Χρήστος (Μπαλής)
Read More »
Μήνυμα του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας κ. Δήμου Χρήστου (Μπαλή) Μήνυμα του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας κ. Δήμου Χρήστου (Μπαλή) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Ζητούνται χωράφια προς ενοικίαση

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016


Ζητούνται χωράφια προς ενοικίαση στον κάμπο Ραγίου Θεσπρωτίας, ανεξαρτήτως στρεμμάτων.
Προτεινόμενη τιμή 180€ / στρέμμα.
Πληροφορίες: 6946957219
Read More »
Ζητούνται χωράφια προς ενοικίαση Ζητούνται χωράφια προς ενοικίαση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες