ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016Επιθυμητά προσόντα :
 • Πολύ καλή γνώση των προϊόντων της πληροφορικής (Hardware, Software, Internet, Δίκτυα, Κινητή Τηλεφωνία).
 • Ευχάριστη προσωπικότητα - πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.
 • Άτομο ευγενικό, πρόθυμο και υπεύθυνο.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ,
KYΠΡΟΥ 47 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  
Read More »
ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΖΗΤOYNΤΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟI H/Y & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ EΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Δημιουργία δικτύου μαρίνων σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά, Σαγιάδα και Σύβοτα

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016
O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας θέτοντας ως στόχο την αναβάθμιση των τουριστικών προοπτικών της ευρύτερης περιοχής, προωθεί στα πλαίσια του στρατηγικού του σχεδιασμού την ανάπτυξη δικτύου μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων σκαφών, το οποίο σχεδιάζεται για τις περιοχές Ηγουμενίτσας, Πλαταριάς, Σαγιάδας και Σύβοτων.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η κατασκευή μαρίνας στην Ηγουμενίτσα και πρόσθετα έργα και σύγχρονες εγκαταστάσεις για τουριστικά καταφύγια στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα.

Όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για την υλοποίηση του στόχου παραθέτουμε τα ακόλουθα:

Για το τουριστικό καταφύγιο Σαγιάδας θα αποσταλούν, για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες έγκρισης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα τεύχη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μετατροπή του υπάρχοντος καταφυγίου αλιευτικών σκαφών σε τουριστικό καταφύγιο. Ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή Τουριστικών Λιμένων.

Για το τουριστικό καταφύγιο Συβότων, έχει ολοκληρωθεί επίσης η διαδικασία έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή Τουριστικών Λιμένων και εκκρεμεί η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όσον αφορά το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών Πλαταριάς εκκρεμεί η αίτηση για έγκριση τροποποίησης του σε τουριστικό καταφύγιο. Τέλος, σχετικά με την Μαρίνα Ηγουμενίτσας έχει ήδη ολοκληρωθεί η προμελέτη κατασκευή Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οι εν λόγω περιοχές ήδη αποτελούν πόλο έλξης τουρισμού και διαθέτουν σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, που θα ενισχυθούν σημαντικά με την ανάπτυξη σύγχρονων μαρίνων και τουριστικών καταφυγίων. Εκμεταλλευόμαστε το υπάρχον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προχωράμε με σταθερά βήματα.Read More »
Δημιουργία δικτύου μαρίνων σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά, Σαγιάδα και Σύβοτα Δημιουργία δικτύου μαρίνων σε Ηγουμενίτσα, Πλαταριά, Σαγιάδα και Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016
Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:
 1. Επί αιτήματος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας για τη δημιουργία διάβασης πεζών επί της συμβολής: α) των οδών Ελευθερίας και Ερυθρού Σταυρού και β) Κώστα Νίτσου και Ελευθερίας.
 2. Επί αιτήματος Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας για τη δημιουργία διάβασης πεζών επί της συμβολής των οδών α) Ρόδων και Γράμμου και β) Ρόδων και Φιλελλήνων.
 3. Επί αιτήματος Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ηγουμενίτσας – Φιλιατών – Παραμυθιάς – Νεράιδας για την παραχώρηση χώρου προσωρινής στάθμευσης των οχημάτων των μελών του (ΠΙΑΤΣΑ) επί της οδού Μιμνέρμου με κατεύθυνση προς την οδό 49 Μαρτύρων.
 4. Επί αιτήματος Χαρίση Χήτου για την χορήγηση θέσης στάθμευσης οχήματος επί της οδού Γράμμου 67 στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας λόγων αναπηρίας.
 5. Επί αιτήματος Ευάγγελου Βλάχου για την χορήγηση μίας θέσης στάθμευσης οχημάτων για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων έμπροσθεν της επιχείρησής του στην Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 6. Επί αιτήματος Κων/νου Τσουμάνη για την τοποθέτηση καθρέπτη (κάτοπτρου) στην παλαιά Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων για την ασφαλή είσοδο των οχημάτων από κάθετο δρόμο στην παλαιά Ε.Ο.
 7. Επί της με αριθμό 5/16.03.2016 απόφασης της Τ.Κ. Συβότων για την τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων πίσω από το Ξενοδοχείο Μπότσαρη για διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 8. Επί αιτήματος Χαράς Φατούρου – Τζάφου για τη χορήγηση μίας θέσης στάθμευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα & ΑμΕΑ) επί της οδού 23ης Φεβρουαρίου στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 9. Επί αιτήματος Κων/νου Παπαχαραλάμπους για την χορήγηση μίας θέσης στάθμευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης (π.χ. ασθενοφόρων & οχημάτων του Κέντρου Χρόνιων Παθήσεων) έμπροσθεν του Ακτινοδιαγνωστικού Κέντρου «ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ» επί της οδού Πατριάρχου Αθηναγόρα 1 στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 10. Επί αιτήματος Κων/νου Κουφάλα για τη χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου οχημάτων σε ιδιόκτητο χώρο έμπροσθεν της οικίας του επί της οδού Βορ. Ηπέιρου 25 στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.
 11. Επί αιτήματος Κων/νου Χριστόγερου για τοποθέτηση πινακίδας απαγόρευσης στάθμευσης οχημάτων σε στροφή επί της οδού έμπροσθεν της οικίας του στην Τ.Κ. Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Διαγωνισμός για τη συντήρηση του πράσινου στη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προκηρύσσει Πρόχειρο Μειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την επιλογή αναδόχου για την υπηρεσία: «Συντήρηση χώρων πρασίνου της χερσαίας ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας αρμοδιότητας Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.» . 

Η διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας θα είναι ένα (1) έτος αρχομένης της ισχύος της από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για ένα (1) επιπλέον έτος. 

Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των είκοσι εννέα χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα ευρώ (€29.940,00) μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α για ένα (1) έτος. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την 6 η Δεκεμβρίου 2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ., οπότε πρέπει έως την 6 η Δεκεμβρίου 2016, να κατατεθούν οι προσφορές στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. (Δ/νση: Τερματικός Σταθμός Τ2 – Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας – 46100 Ηγουμενίτσα). 

 Πληροφορίες για τους όρους καθώς και το τεύχος της διακήρυξης θα δίνονται στα γραφεία του Ο.Λ.ΗΓ. τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:00 – 14:00 ) και στο τηλέφωνο : 26650 99335. Read More »
Διαγωνισμός για τη συντήρηση του πράσινου στη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας Διαγωνισμός για τη συντήρηση του πράσινου στη χερσαία ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία - Αναλυτικό πρόγραμμα

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Συνέδριο αποσκοπεί στην παρουσίαση των νεότερων δεδομένων της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας για τη Θεσπρωτία και στην προβολή τους τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στο ευρύ κοινό. Ως χρονολογικό πλαίσιο έχει οριστεί η περίοδος από την απώτερη προϊστορία έως τους νεότερους χρόνους.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 και οι εργασίες του θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Κατά την εναρκτήρια τελετή, θα τιμηθούν ο Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, Ακαδημαϊκός και επί σειρά ετών Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ηπείρου, και ο Θεσπρωτός καθηγητής Αρχαιολογίας Αντώνης Ζώης. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία», που θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι τις 8 Μαρτίου 2017.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου επίσκεψη σε βυζαντινά μνημεία της Παραμυθιάς, ενώ την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί δύο παράλληλες εκδρομές, στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελέας και της Οσδίνας στα όρια του Δήμου Σουλίου και στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων και στην Ιερά Μονή Γηρομερίου του Δήμου Φιλιατών αντίστοιχα.

Το Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Δήμο Σουλίου, τον Δήμο Φιλιατών, τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Συνεδρίου (κ.κ. Βασιλείου Γεωργία, Λάζαρη Κασσιανή) στα τηλ. 266650.29177, 29178. 

O Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος 


Read More »
Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία - Αναλυτικό πρόγραμμα Α΄ Διεθνές Αρχαιολογικό και Ιστορικό Συνέδριο για τη Θεσπρωτία - Αναλυτικό πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ  10.00 μ.μ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 - 24 (ν. 4369/2016).

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς-λάστιχο με 300 - 400 ευρώ μισθό!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

"Δικαίωμα" στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους ανέργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να' ρθουν τα πάνω-κάτω

Είναι ανάγκη τώρα οι Ομοσπονδίες, τα σωματεία να μπουν γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της απεργίας στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στα ταμπούρλα που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων, αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες, του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας.

Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.

Αυτές οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για άλλη μια φορά είχαν τη στήριξη του συνδικαλιστικού βραχίονα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Παρεμβάσεις) αφού όλοι μαζί καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ για γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, επέλεξαν το δρόμο της διάσπασης και της ακύρωσης του ενιαίου πανεργατικού αγώνα. Έφτασαν στο σημείο μέσα από τις στήλες εβδομαδιαίου εντύπου να πανηγυρίζουν γιατί δεν πέρασε στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ "ο απεργιακός - αγωνιστικός σχεδιασμός του ΠΑΜΕ", δηλαδή η κλιμάκωση της πάλης με ενιαία πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η γραμμή σύγκρουσης με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεσή τους.

Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δεν θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Θέλουν απεργίες "ντουφεκιές στον αέρα" την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, "κοινά πορίσματα" και "κοινές ανακοινώσεις" και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντά τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους, αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της νέας μισθολογικής καθήλωσης των δημοσίων υπαλλήλων, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της "επιχειρηματικότητας", της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Είναι ο κόσμος που απαιτεί "ευελιξία" στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Κλιμακώνουμε με γενική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη. 


 
Read More »
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

H νομική σύμβουλος του δήμου Σουλίου για το δικαστήριο της Σταυρούλας Μπραϊμη: “Δεν ενήργησε από δόλο η δήμαρχος”. Αναλυτικά η θέση της...

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016Με έγγραφο της προς την δήμαρχο Σουλίου και την οικονομική επιτροπή, η νομική σύμβουλος του δήμου Σουλίου Αγγελική Κώτση, διατυπώνει την άποψη της σχετικά την υπόθεση παράβασης καθήκοντος για την οποία δικάζεται η Σταυρούλα Μπραϊμη την άλλη Τετάρτη, μετά απο σχετική μήνυση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αρη Μαρέτα.
Σύμφωνα με την νομική σύμβουλο, η κατηγορουμένη Σταυρούλα Μπραϊμη δεν ενήργησε από δόλο ή βαριά αμέλεια (οπως αναφέρει το κατηγορητήριο) με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα ή την περιουσία του Δήμου..Θα πρέπει να σημειωθεί πως απο την Λαϊκή Συσπείρωση, επικρατεί "άκρα του τάφου σιωπή," παρα τις συνεχεις προσπάθειες μας για να έχουμε την θέση της...
Αναλυτικά η θέση της νομικής συμβούλου του δήμου Σουλίου, Αγγελικής Κώτση:


ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Θέμα : Επί αιτήματος της Δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραϊμη Μπότση για τον διορισμό μου ως Δικηγόρου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και την νομική εκπροσώπη σή της ως υπεράσπιση σε ποινική υπόθεσή της

Κατόπιν αιτήματος της Δημάρχου Σουλίου , να ορισθώ ως Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουλίου και να παρασταθώ ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας κατά την δικάσιμο της 07/12/2016 ή σε κάθε μετ ́αναβολή δικάσιμο προκειμένου να την υπερασπισθώ ως κατηγορουμένη λόγω ποινικής της δίωξης για παράβαση του άρθρου 259 του ΠΚ κατόπιν της από 22/3/2013 μηνυτήριας αναφοράς το υ Αριστείδη Μαρέτα του Κωνσταντίνου, κατοίκου Παραμυθίας Ν. Θεσπρωτίας, έχω να Σας αναφέρω τα εξής :

Με την ως άνω μηνυτήρια αναφορά ο μηνυτής καταγγέλλει τους Δημήτριο και Αλέξανδρο Μαμούρη του Χρήστου , κατοίκους Παραμυθίας Ν. Θεσπρωτίας για τις πράξει ς τις αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος καθώς κατέλαβαν αυθαίρετα τα υπ ́αριθμ. 171, 172 και 190 τεμάχια εκτάσεως 3.500 , 7.500 και 5.000 τ.μ. αντίστοιχα που αποδεδειγμένα ανήκαν κατά κυριότητα στον Δήμο Σουλίου με βάση την υπ ́αριθμ. 12897/11600/1966 α πόφαση του Νομάρχη Θεσπρωτίας και της απάτης καθώς εξαπάτησαν την Επιτροπή Αναδασμού εμφανίζοντας τα ανωτέρω τεμάχια ως δικά τους με αποτέλεσμα να αναγραφούν με την υπ ́αριθμ. 415/15/2/2008 απόφαση της Επιτροπής ως δικαιούχοι αυτών αντί του Δήμου Σουλίου . Αφετέρου καταγγέλλει την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση του Δημητρίου για την πράξη της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως , διότι είχε την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση εκ της ιδιότητάς της να υποβάλλει ένσταση κατ ́αυτής με αριθμό 415/15/2/ 2008 απόφαση της Επιτροπής Αναδασμού δεν έπραξε τούτο άμεσα αλλά υπέβαλλε την με αριθμό 6996/13/5/20013 ένσταση μετά την δική του μηνυτήρια αναφορά.

Ειδικότερα την 07/12/2016 ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας κατηγορείται και με τ ην ιδιότητα της ως Δήμαρχος Σουλίου τυγχάνουσα υπάλληλος κατά την έννοια του άρθρου 13 περ. α του ΠΚ με πρόθεση παρέβην τα καθήκοντα της υπηρεσίας της όπως αυτά διαγράφονται από το νόμο, τις εγκύκλιους , τις οδηγίες της Προϊστάμενης της Αρχής και την φύση της υπηρεσίας της εν γένει , με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος και να βλάψει το κράτος. Ειδικότερα έχοντας την ιδιότητα της Δημάρχου από το έτος 2011 και εντεύθεν, ενώ ο δεύτερος και τρίτος των συγκατηγορούμενων είχαν προβεί ήδη από το έτο ς 2008 σε αυθαίρετη κατάληψη των υπ ́αριθμ. 171, 172 και 190 τεμαχίων εκτάσεως 3.500 , 7.500 και 5.000 τ.μ. αντίστοιχα , που αποδεδειγμένα ανήκαν κατά κυριότητα στον Δήμο Σουλίου σύμφωνα με την υπ ́αριθμ. 12897/11600/1966 απόφαση του Νομάρχη Θεσπρωτίας , η κατηγορούμενη αν και είχε την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση εκ της ιδιότητας της να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποβληθούν οι δεύτερος και τρίτος των κατηγορουμένων από την καταληφθείσα δημοτική έκταση, δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση , παραβαίνοντας με πρόθεση την ιδιαίτερη αυτή νομική της υποχρέωση και το καθήκον της υπηρεσίας της , με σκοπό να προσπορίσει στους δεύτερο και τρίτο των κατηγορουμένων παράνομο όφελος , οι οποίοι ανενόχλητοι κατέλαβαν και ιδιοποιήθηκαν επί σειρά ετών παρανόμως την εν λόγω δημοτική έκταση και να βλάψει το Δήμο Σουλίου μην προστατεύοντας την περιουσία και τα συμφέροντα του. Ο δεύτερος και τρίτος των κατηγορουμένων με πρόθεση προκάλεσαν σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε. Ειδικότερα με πειθώ, παραινέσεις και συμβουλές προκάλεσαν στην πρώτη κατηγορούμενη την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως που διέπραξε όπως αναλυτικά αναφέρεται στο υπό στοιχεία α του κατηγορητηρίου.

Από τον έλεγχο των εγγράφων και του περιεχομένου της ποινικής δικογραφίας και του κλητήριου θεσπίσματος με αριθμό 2105/2015 προκύπτουν τα εξής :

1 ) Με βάση την από 10/8/2016 διάταξη και κατ ́άρθρο 43 παρ. 3 του Κ.Ποιν.Δ της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Θεσπρωτίας , η οποία και εγκρίθηκε με την υπ ́αριθμ. 382/15/8/2016 πράξη της Αντιεισαγγελέα Εφετών Κερκύρας, τέθηκε η συγκεκριμένη δικογραφία εν μέρει στο αρχείο και όσον αφορά τις καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις της αυθαί ρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος και της απάτης που φέρεται ότι τελευτήκαν από τους Δημήτριο και Αλέξανδρο Μαμούρη και της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως που φέρεται ότι τελέστηκε από την Δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση και της ηθικής αυτ ουργίας σε αυτή που φέρεται ότι τελέστηκε από τους συγκατηγορουμένους όσον αφορά την καθυστέρηση στην υποβολή της ένστασης.

2) Η Δήμαρχος προέβην στην κατάθεση της από 13/5/2013 ένστασή πριν από την υποβολή εκ μέρους του μηνυτή της μηνυτήρια αναφορά του , η οποία κατατέθηκε της 3/6/2013 ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας και όπως προκύπτει από την σχετική πράξη κατάθεσης.

3) Περαιτέρω ο Δήμος Σουλίου δεν απώλεσε εξαιτίας της χρονικής καθυστέρησης στην υποβολή της ενστάσεως κάποιο δικαίωμα , η δε από 13/5/2013 ένσταση της Δημάρχου έγινε σε κάθε περίπτωση δεκτή και ενεγράφη με την υπ ́αριθμ. 8/5/6/2013 απόφαση της Επιτροπής Αναδασμού ο Δήμος Σουλίου ως ιδιοκτήτης των εν λόγω εκτάσεων και στη συνέχεια με βάση την υπ ́αριθμ. 9347/2013 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κυρώθηκε το νέο κτηματολογικό καθεστώς που διαμορφώθηκε με τον Υποχρεωτικό Αναδασμό έτους 2013 στην κτηματική περιφέρεια Παραμυθιάς Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ( ΦΕΚ τεύχος Β ́αρ.φύλλο 130/ 2014 ).

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συγκεκριμένο αδίκημα αποδίδεται στην ανωτέρω κατά την άσκηση των καθηκόντων της και δεν ενήργησε από δόλο ή από βαριά αμέλεια με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα ή την περιουσία του Δήμου . Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 51 του Ν. 3979/2011 με βάση το οποίο προβλέπεται < Οι δήμοι και οι περιφέρειες υποχρεούνται στην νομική στήριξη των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτούς, ενώπιον των δικαστηρίων ή των δικαστικών αρχών , όταν διώκονται ποινικώς για αδ ικήματα , που τους αποδίδεται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους . Η εκπροσώπηση συντελείτε από τον Δικηγόρο του Δήμου , ύστερα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής , οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και για τους αιρετούς των Δήμων και των Περιφερειώ ν >.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Η κατηγορουμένη Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση , Δήμαρχος Σουλίου, κατά τον επίδικο και φερόμενο χρόνο τέλεσης της πράξης, εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 51 του Ν. 3979/2011 και αφετέρου σύμφωνα με το άρθρο 141 του Ν. 3463/2006 δεν ενήργησε από δόλο ή βαριά αμέλεια με σκοπό να βλάψει τα συμφέροντα ή την περιουσία του Δήμου, δύναμαι ως Δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουλίου να αναλάβω την νόμιμη εκπροσώπησή της κατά την δικάσιμο της 7/12/2016 ή σε οποιαδήποτε μετά από νόμιμη αναβολή δικάσιμο.»
 


Read More »
H νομική σύμβουλος του δήμου Σουλίου για το δικαστήριο της Σταυρούλας Μπραϊμη: “Δεν ενήργησε από δόλο η δήμαρχος”. Αναλυτικά η θέση της... H νομική σύμβουλος του δήμου Σουλίου για το δικαστήριο της Σταυρούλας Μπραϊμη: “Δεν ενήργησε από δόλο η δήμαρχος”. Αναλυτικά η θέση της... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας με τα εξής αποτελέσματα:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο :
1. Κοντός Ιωάννης 16
2. Μάστορας Ξενοφών 4
3. Κούτσικος Χρήστος 3
4. Προβιδάκη Αγγελική 3
5. Φραγκίσκου Χαρίκλεια 2
6. Φραγκίσκου Κωνσταντίνα 2

Για τους αντιπροσώπους στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1. Κοντός Ιωάννης 22
2. Προβιδάκη Αγγελική 6
3. Φραγκίσκου Χαρίκλεια 2

Το ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα στην πρώτη συνεδριαση


 
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα των εκλογών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ταφικό ηρώο στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016


Η θέση του μνημείου στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου ήταν γνωστή από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, οπότε ο καθηγητής Σ. Δάκαρης το είχε ταυτίσει με «μεγάλη οικία ή ξενώνα». Πρόκειται για ένα, σχεδόν τετράγωνο, κτίριο με πρόσοψη προς τα ΒΑ, χτισμένο με ασβεστολιθικούς γωνιόλιθους μεγάλων διαστάσεων.

Η ανασκαφική έρευνα του 1992 αποκάλυψε στο εσωτερικό του συλημένο κιβωτιόσχημο τάφο και ακριβώς απέναντί του το δάπεδο υπέργειας κατασκευής που λειτουργούσε, πιθανόν, ως «τράπεζα προσφορών», συνηγορώντας έτσι στην ταύτιση της χρήσης του χώρου με ταφικό ηρώο.

Ελάχιστα στοιχεία διαθέτουμε για το αρχικό ύψος του ηρώου και για την αναπαράσταση των όψεών του. Η απουσία, ωστόσο, κεραμιδιών στέγης μεταξύ των ευρημάτων συνηγορεί για τον υπαίθριο χαρακτήρα του μνημείου.

Η κατασκευή του μνημείου τοποθετείται χρονικά στην ελληνιστική εποχή (3ος αι. π.Χ.), περίοδο κατά την οποία κατασκευάζονται αρκετά παρόμοια ταφικά μνημεία σε ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα, αλλά και ανάλογου χαρακτήρα κτίσματα και μεμονωμένοι τάφοι, σε ολόκληρη την κοιλάδα του Κωκυτού, του γνωστού κατά την παράδοση ως «ποταμού των θρήνων».


 
Πρόσβαση: Το ταφικό ηρώο στα Μάρμαρα βρίσκεται 42 χλμ. ΝΑ της Ηγουμενίτσας. Ο επισκέπτης ακολουθεί την Εγνατία οδό ως τον κόμβο της Παραμυθιάς και από εκεί την επαρχιακή οδό Παραμυθιά - Γλυκής. Σε απόσταση 5 χλμ. από τον οικισμό της Δαφνούλας συναντά στα δεξιά του αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο μνημείο.

 
Read More »
Θεσπρωτία: Ταφικό ηρώο στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου Θεσπρωτία: Ταφικό ηρώο στα Μάρμαρα Ζερβοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016
Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:

ΓΕΝΙΚΑ:

1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Ώρα 10.10΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.

- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10:05΄ π.μ.

Ώρα 10.35΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
β. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση
γ. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα
δ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας
ε. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
η. Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
θ. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ι. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ια. Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ.
ιβ. Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α.

Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣRead More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΠΡΟΓΡΑΜMΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016
Συνάδελφοι /σσες

Δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει!

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων μόνιμων και συμβασιούχων, αορίστου και εργαζομένων στα διάφορα προγράμματα!! Αποφασιστικά, μαχητικά οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των νέων εργαζομένων!

Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων. Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.

Ετοιμάζονται να φέρουν:

· Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).

· Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

· Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!

· Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

· Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

· «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

· Νέο συνδικαλιστικός νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ειδικά στο κλάδο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υιοθετώντας πλήρως τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων εφευρίσκουν και νέους τρόπους για να χτυπήσουν τη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά μέσα από διάφορα δουλεμπορικά γραφεία που νοικιάζουν τους συναδέλφους για 400 και 500 ευρώ. Εξακολουθούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των κυβερνήσεων αλλά και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα το θράσος τους, η κοροϊδία τους απέναντι στους εργαζόμενους είναι απίστευτη. Από την μία δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ των εργαζόμενων και από την άλλη απειλούν τους συναδέλφους συμβασιούχους ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να χτυπήσουν τη νίκη που με τον αγώνα τους κατάφεραν το προηγούμενο διάστημα δηλαδή το δικαίωμα τους στη δουλειά. Την ίδια στιγμή στο όνομα της νομιμότητας οι απολύσεις συνεχίζονται, η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά εργατικά ατυχήματα, οι ιδιωτικοποιήσεις τεχνικών υπηρεσιών εντείνονται κ.λ.π.

ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.

Την ίδια ώρα με σχεδιασμό από τα κυβερνητικά γραφεία οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σιγοντάρουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων. Με στημένα ενδοπαραταξιακά καβγαδάκια διασπούν την ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων ορίζοντας διαφορετικές μέρες απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κόντρα σε αυτή τη μπόχα που αναδύει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός 530 σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατέθεσαν το πόρισμα των εργαζομένων! Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης!

Σε αυτό το δρόμο να βαδίσουμε, μπρος ολοταχώς, απαιτώντας δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας! Να μην μείνει εργαζόμενος που να μην κάνει δική του υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.

Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, κανένα γραφείο καμία υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ
ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Greeklish presents Anastasia Giousef την Πέμπτη στο SOCIAL

Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Greeklish presents Anastasia Giousef την Πέμπτη στο SOCIAL Ηγουμενίτσα: Greeklish presents Anastasia Giousef την Πέμπτη στο SOCIAL Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες