Δήλωση Κάτση για το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Δήλωση Κάτση για το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ


«Σκληρό μάθημα για τους νεοφιλελεύθερους η κρατική παρέμβαση – Όχι στο κλείσιμο καταστημάτων και την εργασιακή απορρύθμιση»

Σήμερα με κοινή ανακοίνωση οι συναρμόδιοι Υπουργοί κ.κ. Πιερρακάκης και Σταϊκούρας παρουσίασαν τις παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ.

Τα ΕΛΤΑ χρειάζονταν άμεσες παρεμβάσεις και λύσεις τις οποίες είχαμε επισημάνει εγκαίρως ακόμα και πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η κυβέρνηση ετεροχρονισμένα αναγνώρισε ότι πρέπει να καταβάλει την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας που πρώτη φορά νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την ένεση ρευστότητας μέσω της εξόφλησης των οφειλών από φορείς του Δημοσίου προς τα ΕΛΤΑ, πληρώνοντας αρχικά 90εκ € για τα έτη 2013-2018 και εισπράττοντας 45εκ€ οφειλών αντίστοιχα. Η ολιγωρία αυτή στοίχισε ακριβά στα ΕΛΤΑ που δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν από την εκτόξευση της ζήτησης σε δέμα και ηλεκτρονικό εμπόριο την περίοδο της πανδημίας, όπως έπραξαν οι ιδιώτες ανταγωνιστές.

Ως αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούμε πως η ανακοινωθείσα χρηματοδοτική παρέμβαση του κράτους στηνεξυγίανση των ΕΛΤΑ με την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί ένα σκληρό μάθημα στους νεοφιλελεύθερους που βλέπουν την ιδεοληψία «όλα τα ρυθμίζει το αόρατο χέρι της αγοράς» να καταρρέει. Άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς περί των κρατικών ενισχύσεων. Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τις λεπτομέρειες υλοποίησης και κυρίως για το σχέδιο ανάπτυξης των ΕΛΤΑ την επόμενη μέρα.

Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η καθολική εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας με αξιόπιστες υπηρεσίες αλλά και η βιωσιμότητα της επιχείρησης, υπό δημόσιο έλεγχο, σε έναν κλάδο με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στις ταχυμεταφορές. Είναι κόκκινη γραμμή, το σχέδιο αυτό να μη συνοδεύεται από κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στην επικράτεια και διατήρηση της παρουσίας του δικτύου ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες σε προσιτές τιμές. Δε θα ανεχθούμε την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων όπως στις Τράπεζες, την πρόσληψη νέων υποαμοιβόμενων και ευέλικτων εργαζομένων εκτός ΑΣΕΠ όπως στη νέα ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή «μετακλητά golden boys» λαμβάνουν προκλητικές αμοιβές. Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία με τους εργαζομένους των ΕΛΤΑ για τους όρους μιας γενναίας εθελουσίας εξόδου.

Το μέλλον των ΕΛΤΑ, δεν είναι ούτε η απαξίωσή τους, ούτε η παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα. Απαιτείται η εφαρμογή ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης και αξιοποίησης του δικτύου, πάντοτε υπό δημόσιο έλεγχο, που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες, ακόμα και εκεί που η αγορά δεν έχει κέρδος, με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα. 
Μάριος Κάτσης Bουλευτής Θεσπρωτίας & Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία
Read More »
Δήλωση Κάτση για το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ Δήλωση Κάτση για το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

17 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
17 νέα κρούσματα στην Ήπειρο


Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή
– 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους πιυ διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 255 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
– 213 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
– 16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
– 49 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
– 20 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
– 34 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 36 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
– 39 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
– 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
– 33 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.
Read More »
17 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 17 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

1.044 κρούσματα, 85 νέοι θάνατοι - 600 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
1.044 κρούσματα, 85 νέοι θάνατοι - 600 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.
4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 30/11/2020
Read More »
1.044 κρούσματα, 85 νέοι θάνατοι - 600 διασωληνωμένοι 1.044 κρούσματα, 85 νέοι θάνατοι - 600 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

57 Ιδιωτικές Επενδύσεις (σε Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων) εντάσσονται στο Πρόγραμμα Leader

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
57 Ιδιωτικές Επενδύσεις (σε Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων) εντάσσονται στο Πρόγραμμα Leader 


Πενήντα επτά (57) ιδιωτικές επενδύσεις εντάσσονται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, στο Μέτρο 19 (Πρόγραμμα LEADER) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 / Τοπικό Πρόγραμμα της Ο.Τ.Δ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Α.Ε Ο.Τ.Α. (ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.) για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων. Οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 14,06 εκ. ευρώ - Δημόσιας δαπάνης 8,08 εκ. ευρώ και αφορούν : 
· 13 επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων 
· 25 επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού 
· 9 επενδύσεις στον τομέα βιοτεχνίας και εμπορίου 
· 10 επενδύσεις στον τομέα παροχής υπηρεσιών
Read More »
57 Ιδιωτικές Επενδύσεις (σε Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων) εντάσσονται στο Πρόγραμμα Leader 57 Ιδιωτικές Επενδύσεις (σε Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων) εντάσσονται στο Πρόγραμμα Leader Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Εξωτερικό Ιατρείο Ψυχιατρικής στο νοσοκομείο Φιλιατών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Εξωτερικό Ιατρείο Ψυχιατρικής στο νοσοκομείο Φιλιατών


Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ Φιλιατών σας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια   της αντιμετώπισης της Πανδημίας Covid-19 και για την εξυπηρέτηση των αναγκών   του πληθυσμού της περιοχής, θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο μας Εξωτερικό Ιατρείο Ψυχιατρικής από 2-12-2020, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί.   

Τηλέφωνα Ραντεβού : 2664 360 228 και 2664 360 284

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
Read More »
Εξωτερικό Ιατρείο Ψυχιατρικής στο νοσοκομείο Φιλιατών Εξωτερικό Ιατρείο Ψυχιατρικής στο νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Ταλαιπωρία και εκνευρισμός στις τράπεζες στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Ταλαιπωρία και εκνευρισμός στις τράπεζες στην ΗγουμενίτσαΚαθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι μεγάλες ουρές πελατών, στα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Ηγουμενίτσα, με το σύστημα που εφαρμόζουν για αναμονή του κόσμου στον εξωτερικό χώρο και ατομικής εισόδου εντός της τράπεζας.

Η αναμονή στην ουρά φτάνει πολλές φορές τις 2 ώρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία αλλά και εκνευρισμός στους συναλλασσόμενους με τους υπεύθυνους της τράπεζας.Ειδικά στο τέλος κάθε μήνα, όπως σήμερα που πληρώνονται οι συντάξεις, όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία από το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κατάστημα της Πειραιώς στην Ηγουμενίτσα.

Υπενθυμίζουμε πως η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να βάλει οριστικά λουκέτο στο υποκατάστημα που βρίσκεται στο Φιλιάτι, προκαλώντας αντιδράσεις στους κατοίκους και φορείς της περιοχής. 

Η εξέλιξη αυτή είναι σίγουρο πως θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κατάστημα της τράπεζας στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ταλαιπωρία και εκνευρισμός στις τράπεζες στην Ηγουμενίτσα Ταλαιπωρία και εκνευρισμός στις τράπεζες στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη με ένταλμα για σύστασης συμμορίας και ληστεία

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Συνελήφθη με ένταλμα για σύστασης συμμορίας και ληστείαΣυνελήφθη, χθες (29-11-2020) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. 

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσαν: 
· ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ζακύνθου και Πράξη του Προέδρου Εφετών Πατρών για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και ληστείας, 
· απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου με ποινή φυλάκισης -3- μηνών και χρηματικής ποινής -3.000- ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη με ένταλμα για σύστασης συμμορίας και ληστεία Συνελήφθη με ένταλμα για σύστασης συμμορίας και ληστεία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα για τη μείωση των ελάχιστων ποσοστών εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων στο Δημόσιο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Ερώτηση Γιόγιακα για τη μείωση των ελάχιστων ποσοστών εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων στο ΔημόσιοΝα μη μειωθούν τα ελάχιστα ποσοστά εισακτέων των πολυτέκνων και των τριτέκνων στον δημόσιο τομέα ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρει ότι η προβλεπόμενη μείωση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών των ελάχιστων ποσοστών, από 15% σε 10% για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους και από 10% σε 5% για τους τρίτεκνους και τα παιδιά τους έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των οργανώσεων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών της χώρας ως αντίθετη στη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη δημιουργία της οικογένειας στο πλαίσιο και της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. 

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Μείωση των ελάχιστων ποσοστών διοριστέων στο Δημόσιο για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες»
Στο Άρθρο 11 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα» που τέθηκε σε διαβούλευση από τις 16 έως και τις 30-11-2020 προβλέπεται μείωση του ελάχιστου ποσοστού των πολυτέκνων και των τέκνων τους καθώς και των τριτέκνων και των τέκνων τους επί του συνόλου των διοριστέων στον δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 11, το ελάχιστο ποσοστό επί του συνόλου των διατιθέμενων προς διορισμό υποψηφίων ορίζεται στο 10% για πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και στο 5% για τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων, όταν τα ποσοστά που ισχύουν βάσει της παρ. 1 του άρθρου 25 του νόμου 4440/2016 είναι 15% για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους και 10% για τους τρίτεκνους και τα παιδιά τους. Στο ίδιο άρθρο του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου προβλέπεται προσαύξηση της βαθμολογίας υποψηφίων των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ κατά 5 μονάδες για πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων και κατά 3 μονάδες για τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων.
Εκπρόσωποι των οργανώσεων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών της χώρας μας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους ως προς τη μείωση του ελάχιστου ποσοστού εισακτέων στον δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι η αποδυνάμωση του συγκεκριμένου μέτρου δεν συνάδει με τη δεδηλωμένη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη δημιουργία της οικογένειας, στο πλαίσιο και της αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος. 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, να μη μειώσει τα ελάχιστα ποσοστά εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και των τέκνων τους στον δημόσιο τομέα,
Εάν προτίθεται να εξετάσει την επαύξηση της μοριοδότησης υποψηφίων των παραπάνω κατηγοριών.
Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα για τη μείωση των ελάχιστων ποσοστών εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων στο Δημόσιο Ερώτηση Γιόγιακα για τη μείωση των ελάχιστων ποσοστών εισακτέων πολυτέκνων και τριτέκνων στο Δημόσιο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Έφτασε από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Δροσοχώρι τρυπωμένος κάτω από νταλίκα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Έφτασε από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Δροσοχώρι τρυπωμένος κάτω από νταλίκαΈφτασε από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Δροσοχώρι τρυπωμένος κάτω από νταλίκα. Εκεί οι δυνάμεις του τον πρόδωσαν και όταν το όχημα σταμάτησε στα διόδια έπεσε στο οδόστρωμα και καλούσε σε βοήθεια.

Ο λόγος για έναν παράνομο μετανάστη ο οποίος βρισκόταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Βλέποντας την νταλίκα πίστευε ότι προορισμός της ήταν η Ιταλία κι έτσι τρύπωσε κάτω από το βαρύ όχημα.

Όμως η νταλίκα είχε βγει από το λιμάνι και κατευθυνόταν προς την Θεσσαλονίκη.

Στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου οι αντοχές του είχαν εξαντληθεί. Ο οδηγός της νταλίκας κάλεσε αμέσως την αστυνομία η οποία έφτασε στο σημείο.Ο παράνομος μετανάστης Κουρδικής καταγωγής είχε χτυπήσει ελαφρά στο χέρι κι έτσι κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Περιπέτεια με παράνομους μετανάστες έζησε στη διάρκεια της νύχτας κι ένας ακόμη οδηγός νταλίκας.

Αυτή την φορά κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τελικό προορισμό την Αγγλία.

Ο οδηγός είχε κάνει στάση σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον παράδρομο της Εγνατίας, κοντά στη Νεοκαισάρεια.

Ξεκινώντας και πάλι το δρομολόγιο κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Έτσι διαπίστωσε ότι κατά την ολιγόλεπτη στάση είχαν εισέλθει στην καρότσα τρεις μετανάστες.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψή τους. Πρόκειται για δύο υπηκόους Ιράκ κι έναν Ιορδανίας, με τους δύο πρώτους να είναι άνευ μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα και τον τρίτο να διαμένει σε Κέντρο Φύλαξης.

Read More »
Έφτασε από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Δροσοχώρι τρυπωμένος κάτω από νταλίκα Έφτασε από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Δροσοχώρι τρυπωμένος κάτω από νταλίκα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Η ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Σουλίου στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Η ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Σουλίου στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” (+ΒΙΝΤΕΟ)


Από την καθηγήτρια του Ε.Μ.Π και μέλος της Δ.Ε.Π., Ε. Κωνσταντινίδου


To Ερευνητικό πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου “Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου του Σουλίου: Ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του πολιτισμικού και πολιτιστικού τοπίου”, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ε.Μ.Π. και της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” που πραγματοποιηθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή.

Τη σύντομη παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος “Διερεύνηση του ευρύτερου ιστορικού χώρου του Σουλίου: Ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του πολιτισμικού και πολιτιστικού τοπίου”, έκανε η καθηγήτρια του Ε.Μ.Π και μέλος της Δ.Ε.Π., Ε. Κωνσταντινίδου.

Κάθε χρόνο πάνω από 1.600.000 επισκέπτες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.
Η Βραδιά του Ερευνητή στοχεύει στο μέλλον: στο πέρασμα της έρευνας στην κοινωνία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας του επιστημονικού δυναμικού, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς και νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας στην πραγματική οικονομία.


Read More »
Η ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Σουλίου στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του Σουλίου στην “Βραδιά Ερευνητή 2020” (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Προπληρώνονται δώρο και επιδόματα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
ΟΑΕΔ: Προπληρώνονται δώρο και επιδόματαΝωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνουν αυτόματα με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).
Read More »
ΟΑΕΔ: Προπληρώνονται δώρο και επιδόματα ΟΑΕΔ: Προπληρώνονται δώρο και επιδόματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό του 5 παράνομους μετανάστες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020
Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό του 5 παράνομους μετανάστεςΣτη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 39χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της κινητής ομάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ (X-RAY VAN) της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο ψυγείο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό του 5 παράνομους μετανάστες Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό του 5 παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Σελίδες