https://picasion.com/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Μετά από πρόσκληση του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π), η μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Φιλιατών επισκέφτηκε την Παραμυθιά στις 15 Οκτωβρίου 2014, με σκοπό να δώσει μίνι συναυλία εκπαιδευτικού περιεχομένου. 
 
Συγκεκριμένα στους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Σουλίου, για να γνωρίσουν από κοντά το μουσικό σύνολο που ονομάζεται ΜΠΑΝΤΑ, να πάρουν μια μικρή γεύση από τον ήχο της, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχει ένα τέτοιο μουσικό σύνολο, αλλά και να γνωρίσουν τη ''μαγεία'' της μουσικής.

Στους μικρούς μαθητές, έγινε ολοκληρωμένη παρουσίαση από τον Αρχιμουσικό κο. Κωνσταντίνο Δελλή, για τη μπάντα και για τα είδη μουσικής που μπορεί να ερμηνεύσει, ενώ το γενικότερο συμπέρασμα ήταν ότι η ΜΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Φ.Ο.Π κο. Γώγο, αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ, για την πρόσκληση και την φιλοξενία, τη Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς και ακόμη περισσότερο τους μικρούς μαθητές που ήταν ένα καταπληκτικό κοινό!!!!
Read More »
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΥΤΩΡΙΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Θεσπρωτία: Θέλουν να μας διώξουν απο την παραμεθόριο;

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Θεσπρωτία: Θέλουν να μας διώξουν απο την παραμεθόριο;
 

Γι’ αυτό κυνηγάν να βάλουν λουκέτο και στα λιγοστά μικρά καφενεία της ελληνοαλβανικής μεθορίου;
 
του Πέτρου Μίντζα

Σαν μην έφταναν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί υπερήλικες εναπομείναντες κάτοικοι της ελληνοαλβανικής μεθορίου, λόγω της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης από την πολιτεία, οι κρατικές αρχές κήρυξαν ένα ανελέητο διωγμό στα τελευταία παραδοσιακά καφενεία που είναι ακόμα εν λειτουργία στα ημιθανή χωριά στην ορεινή και άγονη πρώην Επαρχία Φιλιατών.
Το πρωτοφανές στα χρονικά άγριο κυνηγητό που εξαπέλυσε η τοπική αστυνομία το τελευταίο διάστημα στα λιγοστά καφεπαντοπωλεία σε ορεινά χωριά των Φιλιατών, έχει έναν και μοναδικό στόχο, να δώσει τη χαριστική βολή για να αφανιστούν από το χάρτη τα ιστορικά χωριά του ορεινού όγκου της πρώην Επαρχίας Φιλιατών.
Δεν είναι λίγοι οι Φιλιαταίοι που μου μετέφεραν διάφορα, π.χ. ¨για δύο αστυνομικά όργανα που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και εξαντλούν όλη την αυστηρότητα τους¨, γεγονός που βάζει πολλούς δημότες σε περίεργες σκέψεις.
Αναρωτιέμαι όμως, δεν θα έπρεπε οι ηγέτες της περιοχή μας να πάρουν θέση; Δεν βλέπουν την άθλια καθημερινότητα που ζουν οι κάτοικοι των χωριών μας, οι ακρίτες μας; Δεν έμαθαν πως στο αλλοτινό κεφαλοχώρι των Φιλιατών, την περήφανη Πλεσίβιτσα που αποτελεί ένα ανοικτό Μουσείο, έκλεισε το μοναδικό καφενείο επειδή το μήνυσαν γιατί είχε ένα… στερεοφωνικό!!! Έκλεισαν και στο Μαλούνι, έκλεισαν και στην Κοκκινιά… δεν υπάρχουν πολλά ακόμη! Δεν λέω, μπορεί να υπάρχουν νόμοι, αλλά γνωρίζω πως οι νόμοι και η δικαιοσύνη βασίζονται στη λογική κι εδώ φαίνεται να βασιλεύει το παράλογο.
Προφανώς οι ανίδεοι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών που ψηφίζουν του νόμους, δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει σήμερα στα μικρά ακριτικά χωριά της Θεσπρωτίας και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος ύπαρξης ενός καφενείου, όχι μόνο για αυτούς που ζούνε μόνιμα εκεί, αλλά και για τους επισκέπτες. Αντί να βοηθούνται από το κράτος που καταφέρνουν παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση να κρατάνε ακόμα ανοιχτά αυτά τα μαγαζάκια, που ουσιαστικά προσφέρουν ένα κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία , επιδιώκουν την εξαφάνισή τους.

Επισημαίνω πως το καφενείο είναι η ψυχή του χωριού, είναι το κέντρο συναντήσεων, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, είναι ο χώρος ενημέρωσής για όλα τα νέα του χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Χωριό χωρίς καφενείο είναι νεκρό.
Αν συνεχιστεί ο ανελέητος διωγμός τους, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βάλουν λουκέτο, με ότι αρνητικό συνεπάγεται για τους λιγοστούς υπέργηρους ακρίτες κατοίκους των ξεχασμένων και παραμελημένων χωριών μας.
Η τραγική αυτή κατάσταση εκτός από την κυβέρνηση, βαραίνει και τη Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή, οι οποίες περιέργως σιωπούν.
Μήπως θα πρέπει να αφυπνιστούν οι τοπικές αρχές και να παρέμβουν και ειδικά ο μοναδικός βουλευτής και υφυπουργός κ. Μπέζας, -αν βρίσκεται σ’ αυτόν τον πλανήτη-για να μην εγκαταλείψουν τη γενέθλια γη των προγόνων μας και οι τελευταίοι φρουροί της, που ζουν μια ανάσα από τη συνοριακή γραμμή με την Αλβανία;
 
Ευχαριστώ για την φιλοξενία. 
Πέτρος Μίντζας
Read More »
Θεσπρωτία: Θέλουν να μας διώξουν απο την παραμεθόριο; Θεσπρωτία: Θέλουν να μας διώξουν απο την παραμεθόριο; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Μύρισαν εκλογές και θυμήθηκε τους "πελάτες" του

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Μύρισαν εκλογές και θυμήθηκε τους "πελάτες" του

http://1.bp.blogspot.com/-kuQmHq3Ib4k/USirX3c2joI/AAAAAAAAqcc/lOEjAE5uC-c/s1600/2013-02-13_170049.jpg

Συνεχίζουν να προκαλούν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, κάποιοι πολιτικάντηδες. Φαίνεται πως το έχουν μέσα τους, να πέφτουν στα μάτια όλων, κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές. Σύνδρομα αθεράπευτα, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από σχετικό δελτίο τύπου σε κάποια ΜΜΕ της Ηπείρου, από αυτό το σύνδρομο, δεν είναι απαλλαγμένος ούτε ο δικός μας βουλευτής και υφυπουργός.
Για τον οποίο, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι, η φύση μάλλον τον προίκισε με το απαραίτητο μέγεθος μυαλού, για να ξεχωρίζει, αλλά τα πάθη του, η αυτοϋπερεκτίμηση των προσόντων του και κυρίως ο μοναχισμός που επέλεξε για την πολιτική του σταδιοδρομία, τον φόρτωσε με πάθη και φοβίες.
Ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις να οργανώσει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο με συνεργάτες, έμπειρους, σοβαρούς, υπεύθυνους και ικανούς, για να τον συμβουλεύουν και να συναποφασίζουν γι’ αυτόν και τον τόπο.
Κρίμα. Όταν, λοιπόν, αποφάσιζε για την υγεία των πολιτών, αφαίρεσαν από τα αδέρφια μας τους Βορειοηπειρώτες, το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη, αφού πριν τους έκοψαν και τις συντάξεις που τους χορηγούσε ο ΟΓΑ.
Τότε δεν μπορούσε να τον πλησιάσει κανείς από τους Βορειοηπειρώτες – θύματα, αυτών των αποφάσεων.
Αντίθετα τώρα, τους καλεί σε συναντήσεις και φωτογραφίζεται μαζί τους, για τις ανάγκες του δελτίου τύπου, μιας και πολλές εκατοντάδες από δαύτους, ψηφίζουν στη Θεσπρωτία.
Πρώτα συναντήθηκε με δημάρχους δήμων της Β. Ηπείρου.
Τώρα κάλεσε πολίτες για να ακούσει τα προβλήματά τους στον ΕΟΠΥΥ ή και ακόμη να τους δώσει υποσχέσεις οι οποίες νομίζει πως δεν στοιχίζουν. Νομίζει, γιατί το κόστος αυτό θα το νοιώσει την επομένη των εκλογών.
Η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν μας επιτρέπει να δημοσιεύσουμε (και) το δελτίο τύπου, που έδωσε στη δημοσιότητα, αφού με αυτό, υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Μύρισαν εκλογές και θυμήθηκε τους "πελάτες" του Μύρισαν εκλογές και θυμήθηκε τους "πελάτες" του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Εκκενώθηκε μεγάλο πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών από πυκνούς καπνούς (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Εκκενώθηκε μεγάλο πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών από πυκνούς καπνούς (+ΦΩΤΟ)

 
Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα,σε γνωστό πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών,που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νιάρχου στα Γιάννενα,όταν ξαφνικά, άρχισε να βγαίνει καπνός!!!
 
Μέσα σε λίγα λεπτά γέμισε καπνό όλο το κατάστημα!!! 
 
Αμέσως,λειτούργησε το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης του καταστήματος και επικράτησε πανικός!!!!
 
Οι πελάτες έτρεχαν έντρομοι προς τις εξόδους,προκειμένου να πάρουν τα αυτοκίνητα τους από το πάρκινγκ του καταστήματος και να φύγουν!
 
 
 
Αμέσως,βγήκαν και στο πάρκινγκ του καταστήματος και οι εργαζόμενοι,όπου και παρέμειναν για μερικά λεπτά.
 
Τελικά, διαπιστώθηκε ότι μάλλον η εκπομπή καπνού,οφείλεται σε μηχανολογική βλάβη και αυτή την ώρα γίνεται έρευνα από υπαλλήλους της εταιρείας ,προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.
Read More »
Εκκενώθηκε μεγάλο πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών από πυκνούς καπνούς (+ΦΩΤΟ) Εκκενώθηκε μεγάλο πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών από πυκνούς καπνούς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ζωντανά σήμερα στη Μπουάτ Σταυροδρόμι στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ζωντανά σήμερα στη Μπουάτ Σταυροδρόμι στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ζωντανά σήμερα στη Μπουάτ Σταυροδρόμι στην Ηγουμενίτσα Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ζωντανά σήμερα στη Μπουάτ Σταυροδρόμι στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Πλαγιομετωπική σύγκρουση 2 οχημάτων στη Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Πλαγιομετωπική σύγκρουση 2 οχημάτων στη Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στη περιοχή Γωνιά Ηγουμενίτσας, με την εμπλοκή δύο οχημάτων.

 

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν οι δύο οδηγοί τους.


Η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, διεκόπη προσωρινά, έως ότου καθαριστεί το οδόστρωμα.

 

Τα ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο συμβαίνουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση, καταστώντας την βελτίωση του δρόμου, επιβεβλημένη.


Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Πλαγιομετωπική σύγκρουση 2 οχημάτων στη Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Πλαγιομετωπική σύγκρουση 2 οχημάτων στη Γωνιά Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Πολύδροσο: Ξενάγηση στο παλαιότερο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Πολύδροσο: Ξενάγηση στο παλαιότερο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Έχουν περάσει 43 χρονιά από το 1971, όταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών ίδρυσε το πρώτο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας. 43 χρόνια δημιουργικά που ξεκίνησαν με την συλλογή αντικειμένων από την κεντρική εκκλησιά του χωριού και που σήμερα περιλαμβάνουν περισσότερα από 1300 εκθέματα, τεκμηριωμένα και χωρισμένα σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν την ιστορία της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής στο πέρασμα των αιώνων.

Ψυχή του λαογραφικού μουσείου είναι ο Θωμάς Φώτσης, ο οποίος υποδέχτηκε στο την κάμερα της paramythia-online.gr και μας προσφέρει μια ξενάγηση στους 2 ορόφους και στα 120 τετραγωνικά του μουσείου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο, ενώ για να το επισκεφτείτε μπορείτε να επικοινωνείτε με το 2666024374.


Read More »
Πολύδροσο: Ξενάγηση στο παλαιότερο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Πολύδροσο: Ξενάγηση στο παλαιότερο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Αγριόγατα (Felis silvestris) στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Αγριόγατα (Felis silvestris) στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα (ΦΩΤΟ)


Read More »
Αγριόγατα (Felis silvestris) στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα (ΦΩΤΟ)  Αγριόγατα (Felis silvestris) στις εκβολές του ποταμού Αχέροντα (ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Οπισθοχώρηση για τον "αδέκαστο" δημοσιογράφο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Οπισθοχώρηση για τον "αδέκαστο" δημοσιογράφο

 

Πίσω έκανε ο "μεγάλος" και "αδέκαστος" δημοσιογράφος, που όταν του σταματάει το μέλι, τότε και μόνο εντοπίζει προβλήματα σε οργανισμούς και δήμους, μετά το δημοσίευμά μας (Δείτε ΕΔΩ).

Τι και εάν γράφει στη φυλλάδα του πως δεν μας διαβάζει και μας αποκαλεί κουκουλοφόρους και εκβιαστές.
Φαίνεται από τις πράξεις του και από τις φωτογραφίες μας που κλέβει κάθε εβδομάδα, χωρίς καμία άδεια, κάνοντας δημοσιογραφία από τον καναπέ, πως μας διαβάζει και μας παραδιαβάζει.

Νόμιζε ο αδέκαστος πως δεν θα μαθαίναμε την πρότασή του για να διαφημίσει στον τηλεοπτικό σταθμό τον οποίο εκπροσωπεί, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως προορισμό κρουαζιέρας, με αντίτιμο μερικές χιλιάδες ευρώ, όπως έκανε για χρόνια στο παρελθόν.

Να διαφημίσει δηλαδή και να μας στείλει πελάτες, από την ορεινή Άρτα.

Το ξεμπρόστιασμά μας τον ανάγκασε σε άτακτη υποχώρηση.

Το παρακάτω έγγραφο τα λέει όλα από μόνο του.


Εμείς, που δεν μας διαβάζει, τον προκαλούμε να μας διαψεύσει για τις κλεμμένες φωτογραφίες με τις οποίες γεμίζει τις σελίδες της φυλλάδας του...
Read More »
Οπισθοχώρηση για τον "αδέκαστο" δημοσιογράφο Οπισθοχώρηση για τον "αδέκαστο" δημοσιογράφο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

 http://nstatic.tanea.gr/E17A022C596FE269781C943542CCBF6D.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZm9sZHRhbmVhJTJmZmlsZXMlMmYxJTJmYXJ0aWNsZXMlMmZsYXRlc3RuZXdzJTJmZTE3YTAyMmM1OTZmZTI2OTc4MWM5NDM1NDJjY2JmNmQuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00

Απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα δεν εκτελείτε κανένα δρομολόγιο από Ηγουμενίτσας προς Λευκίμη και από Ηγουμενίτσα προς Παξούς.

Στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα δρομολόγια εκτελούν μόνο δύο πλοία.

Το κλειστού τύπου "Άγιος Νικόλαος" και το αμφίδρομο "Άνω Χώρα"

Οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν προς το νησί της Κέρκυρα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2665099400
Read More »
Απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση διαδικασιών καταβολής χρηματοδοτήσεων του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση διαδικασιών καταβολής χρηματοδοτήσεων του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον" 
 
 http://web.tee.gr/wp-content/uploads/2013/09/katoikon.png

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Σε συνέχεια προηγούμενης αναφοράς μας σχετικά με το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και τις καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί κατά την αποπληρωμή των δικαιούχων είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε μετά από έντονες διαμαρτυρίες μελών μας, καθώς, παρατηρείται εκ νέου το ίδιο πρόβλημα, με το “πάγωμα” των εγκρίσεων από το έτος 2013, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας στην επιχειρηματική μας κοινότητα.

Καθώς πιστεύουμε ότι για την αξιοποίηση των οποιονδήποτε αναπτυξιακών προγραμμάτων βασική προϋπόθεση αποτελεί η αξιοπιστία τόσο του έργου όσο και του φορέα που το διαχειρίζεται, κρίνουμε ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στα ενεργά προγράμματα, πλήττουν καίρια την παραπαίουσα μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα πλήξουν την οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια υλοποίησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών (πέραν της φυσικής αδυναμίας λόγω της οικονομικής κρίσης).

Προγράμματα θα προκηρύσσονται αλλά κανείς δεν θα τα εμπιστεύεται για να συμμετάσχει. Η ευαγγελιζόμενη Ανάπτυξη θα μένει λέξη κενή περιεχομένου.

Παρακαλούμε για την παρέμβαση σας ώστε να εξομαλυνθεί η διαδικασία διάθεσης των χρηματοδοτήσεων, ειδικά για το προαναφερθέν πρόγραμμα.
Read More »
Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση διαδικασιών καταβολής χρηματοδοτήσεων του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον" Επιστολή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση διαδικασιών καταβολής χρηματοδοτήσεων του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Η ΔΕΥΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνει ότι όσοι καταναλωτές επιθυμούν να προβούν σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.4304/2014 (ΦΕΚ 234 Α’), θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ το αργότερο μέχρι τις 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης. 
 
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των δόσεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των σαράντα (40), ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των σαράντα (40,00) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τηλ. Κέντρο της ΔΕΥΑΗ 2665-0-23223
Read More »
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Συνελήφθη 66χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 193.350€

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Συνελήφθη 66χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 193.350€
 
 
Συνελήφθη εχτές (06-11-2014) το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 66χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ατομικές οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (193.350,04) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθη 66χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 193.350€ Συνελήφθη 66χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 193.350€ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Αποφάσεις για έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

«Συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοταπήτων στο Ε.Ο.Δ. Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακκαβιά», προϋπολογισμού 119.000 ευρώ (Ανάδοχος: Πορφύρης & ΣΙΑ Ε.Ε.)
«Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ Αρίστης του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ (Ανάδοχος: Τέλης Δημήτριος)
«Συντήρηση – αποκατάσταση οδικού δικτύου κτηνοτροφικών και λοιπών εγκαταστάσεων στην Άρτα», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ελένη Άρτεμη ΕΔΕ)
«Τοποθέτηση στηθαίων δρόμου Ανήλιο – Χαλίκι και μικροεπισκευές», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Γεώργιος Οικονόμου)

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

«Αποκατάσταση επισκευή στηθαίων στο δρόμο Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι εκατέρωθεν του φράγματος Καλαμά», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
«Αποχέτευση όμβριων στον Οικισμό Πετρίτσια - Μαργαρώνα», προϋπολογισμού 55.000 ευρώ
«Βελτίωση – Αποκατάσταση τμημ. Οδού προς οικισμό Μεταβυζαντινής Ουζντίνας (Οσδίνας) Πέντε Εκκλησιών Δ. Σουλίου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
«Προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού υλικού για την αποκατάσταση των ζημιών (από δολιοφθορά) του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου ΓΟΕΒ λεκάνης Ιωαννίνων (Κατσικάς)», προϋπολογισμού 13.000 ευρώ
«Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 12.800 ευρώ
«Επέκταση δικτύου άρδευσης περιοχής Πολιτσών Χρυσοβίτσας (Προμήθεια σωλήνων)», προϋπολογισμού 12.044,90 ευρώ
Read More »
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

1.593 συλλήψεις τον Οκτώβρη στην Ήπειρο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
1.593 συλλήψεις τον Οκτώβρη στην Ήπειρο


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Οκτώβριο.

Συνελήφθησαν συνολικά (1.593) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -1.417- (εκ των οποίων -19- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -22-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -25-
Για πλαστογραφίες: -31-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -4-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-17-
Για παράβαση της Νομοθεσίας «περί παιγνίων και λαχειοφόρων αγορών»: -6-
Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -7-
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -16-
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί φορολογίας: -3-
Για φθορά ξένης ιδιοκτησίας: -2-
Για παράνομη απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών: -3-
Για λαθρεμπόριο:-1-
Για παράνομη λαθραλιεία: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -27-

Εξιχνιάστηκαν:
Ληστείες : -2-
Κλοπές – διαρρήξεις: -36-
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: -9-
Υποθέσεις N . «περί Ναρκωτικών» : -11-
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: -15-
Υποθέσεις πλαστογραφίας: -31-
Υποθέσεις Νομοθεσίας περί παιγνίων: -2-

Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: 10 κιλά και 530,96 γραμμάρια κάνναβης
Κοκαΐνη: 27,8 γραμμάρια
Ηρωίνη: 2,9 γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-247-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Πιστόλια: -1-
Μαχαίρια – πτυσσόμενη ράβδος: -4-
Ζυγαριές ακριβείας: -1-
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -31-
Είδη παρεμπορίου:-5.401- είδη
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -12-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

· Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών πέτυχαν οι αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου τον περασμένο μήνα, με τη σύλληψη συνολικά δεκαεννέα (19) διακινητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθρομεταναστών με αυτοκίνητα. Οι διακινητές (εκ των οποίων 6 Αλβανοί, 6 Έλληνες, 6 Βούλγαροι και 1 Πακιστανός) μετέφεραν συνολικά (40) λαθρομετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων (συγκεκριμένα 24 Αλβανούς, 4 υπηκόους Αφγανιστάν, 6 Σύριους, 4 υπηκόους Μπαγκλαντές, 1 Ιρακινό και 1 Τούρκο).

· Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, δράστες της ληστείας σε καφέ –μπαρ στην Αμφιθέα Άρτας. Οι δύο δράστες, με την απειλή πιστολιού, απέσπασαν από την 48χρονη ιδιοκτήτρια, χρηματικό ποσό, ενώ προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε θαμώνα και υλικές ζημιές σε τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος.

· Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Πρέβεζα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (13) ετών. Η καταδικαστική απόφαση αφορούσε στα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

· Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας. Η συστηματική αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, οι οποίοι αφαιρούσαν συστηματικά αντλίες και μηχανήματα ποτίσματος, από αγροκτήματα σε χωριά της Άρτας, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν.

· Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση ληστείας σε βάρος 63χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα το βράδυ της 25-02-2014, μέσα στο σπίτι της, στους Κωστακιούς Άρτας. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 44χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος ακινητοποίησε, με τη χρήση σωματικής βίας, την 63χρονη γυναίκα, τη στιγμή που έμπαινε στο σπίτι της και στη συνέχεια αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, κοσμήματα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

· Συνελήφθησαν στο 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας, δύο Αλβανοί έμποροι κάνναβης, μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και κατασχέθηκαν περίπου -10- κιλά κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

· Συνελήφθησαν, στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δυο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 42 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαρρήξεις και κλοπές σε λεωφορεία στα Ιωάννινα, με λεία ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα. Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών.

· Συνελήφθη στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, διότι, το 1997 στην πόλη Bergamo της Ιταλίας, ενήργησε ως συνεργός, παίζοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

· Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, ένας 26χρονος Αλβανός και μία 23χρονη ημεδαπή, διακινητές κοκαΐνης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. Πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους, το οποίο είχε μετατραπεί σε κρύπτη και χώρο αγοραπωλησίας ναρκωτικών, όπου κατασχέθηκαν (27,8) γραμμάρια κοκαΐνης σε φιξάκια και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Συνελήφθησαν επίσης τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες από τους ανωτέρω.

· Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Καλαμάτας, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 37χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, διότι, στις 17-09-2011 στο Πεταλίδι Μεσσηνίας τέλεσε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ομοεθνή του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μαχαίρι.

· Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής κοσμημάτων από σπίτι στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων. Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Ρομά και ένας υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι αποπειράθηκαν να πουλήσουν τα κλεμμένα χρυσαφικά σε κοσμηματοπωλεία στην πόλη των Ιωαννίνων.

· Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 28 ετών, για κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ο 35χρονος ημεδαπός, διέθετε προς πώληση κλεμμένα χρυσαφικά στον 28χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου. Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια που είχαν διαπραχθεί στις αρχές του μήνα σε Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα ενώ σε έρευνες στο ενεχυροδανειστήριο και στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ένα πιστόλι.
Read More »
1.593 συλλήψεις τον Οκτώβρη στην Ήπειρο 1.593 συλλήψεις τον Οκτώβρη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Το τραγούδι της ημέρας Cure - Friday I'm in love (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Το τραγούδι της ημέρας
Cure - Friday I'm in love (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Το τραγούδι της ημέρας Cure - Friday I'm in love (ΒΙΝΤΕΟ) Το τραγούδι της ημέρας  Cure - Friday I'm in love (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014
Σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Σαν σήμερα 7 Νοεμβρίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2014 Rating: 5