Υouth Pass: Από το Νοέμβριο οι αιτήσεις

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Υouth Pass: Από το Νοέμβριο οι αιτήσειςΤην Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Youth Pass με στόχο την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε περίπου 200.000 νέους 18 και 19 ετών.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Αυτά ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,

που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και

υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Άρα για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022. Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Τονίζεται ότι το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Συνεπώς, από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.


Read More »
Υouth Pass: Από το Νοέμβριο οι αιτήσεις Υouth Pass: Από το Νοέμβριο οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Επίσκεψη του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μάλλιου στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Επίσκεψη του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μάλλιου στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Πραγματοποιήθηκε την 13/9/23 προγραμματισμένη επίσκεψη του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ αρμόδιο για την ΠΦΥ κ. Παναγιώτη Μάλλιου στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Ο Υποδιοικητής περιηγήθηκε στους χώρους του ΤΕΠ, επισκέφτηκε όλα τα τμήματα και ενημερώθηκε για τη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλλιος συναντήθηκε με την οδοντίατρο κ. Γιαννοπούλου Άλκηστη προκειμένου να τη συγχαρεί για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της Συντονίστριας Οδοντιάτρου της 6ης ΥΠΕ, μιας θέσης αυξημένης ευθύνης και αρμοδιοτήτων που η κ. Γιαννοπούλου διεκδίκησε και της ανατέθηκε αξιοκρατικά μεταξύ άξιων συναδέλφων της από όλη την 6η ΥΠΕ ( Ήπειρο, Ιόνια Νησιά, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο )
Read More »
Επίσκεψη του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μάλλιου στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μάλλιου στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας-Κινητοποίηση για το εργατικό νομοσχέδιο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας-Κινητοποίηση για το εργατικό νομοσχέδιο


ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 19/9/2023

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ!!!!! Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοουμένους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοιχτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο, νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε σήμερα το νέο έκτρωμα στις επιτροπές της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτή για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας.

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης όπως και κάθε αστικής κυβέρνησης. Αυτή γεννά τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, τη φτώχεια και την ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση όμως και οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Η εργατική τάξη της χώρας μας, τα συνδικάτα, όλος ο λαός δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Μαζί με το καθήκον της οργάνωσης της αλληλεγγύης στους πληγέντες στη Θεσσαλία θα οργανωθεί η αντίσταση και ο απεργιακός ξεσηκωμός:

• Για να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
• Για να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 15 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε. – κυβέρνηση – δήμαρχοι και περιφερειάρχες – οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη
• Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης

Καλούμε όλα τα σωματεία μέσα από συνεδριάσεις διοικήσεων και γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν την απεργιακή απάντηση.

Να δυναμώσει αποφασιστικά η αλληλεγγύη των συνδικάτων προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Καμία ανοχή στην εγκληματική τους πολιτική. Το σύνθημα «οι ζωές μας ή τα κέρδη τους» θα κυριαρχήσει και πάλι στους νέους αγώνες του λαού μας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΡΙΤΗ 19/9 7.30 ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Read More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας-Κινητοποίηση για το εργατικό νομοσχέδιο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας-Κινητοποίηση για το εργατικό νομοσχέδιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας


Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) υλοποιεί από 18 έως και 28 Σεπτεμβρίου 2023 Πρόγραμμα Δωρεάν Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση μεταβολισμού των οστών για την οποία η έγκαιρη διάγνωση δύναται να διασφαλίζει την καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου. Παράγοντες κινδύνου αποτελούν το φύλο (κυρίως στις γυναίκες), η ηλικία, η κληρονομική προδιάθεση, το κάπνισμα, η ελλιπής σωματική άσκηση, η κακή διατροφή, οι ορμονικές αλλαγές.

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιηθεί με φορητή συσκευή υπερήχων στο οστό της πτέρνας, η οποία παρέχει ακριβή ποσοτικό προσδιορισμό της κατάστασης του οστού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, ειδικότερα όμως προτείνεται σε:

 γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση

 γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή

 γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης

 γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα και

 γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού στο τηλ. του ΚΕΠ Υγείας 26653 61118, Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-14:00 ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα Δωρεάν Μετρήσεων Οστικής Πυκνότητας:

 Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου: Ηγουμενίτσα (Πάνθεον) 09:00 – 13:00

 Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου: Ηγουμενίτσα (Πάνθεον) 09:00 – 13:00

 Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Ηγουμενίτσα (Πάνθεον) 09:00 – 13:00

 Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου : Παραπόταμος (Παλαιό Δημαρχείο) 10:00 - -12:00

 Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: Μαργαρίτι (στο χώρο του ΚΑΠΗ) 10:00 – 12:00
 
 Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου: Σύβοτα (Πολιτιστικό Κέντρο) 09:00 – 11:00

Πλαταριά (στο χώρο του ΚΗΦΗ) 11:30 – 13:30

 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου: Πέρδικα (στο χώρο του ΚΗΦΗ) 10:00-12:00

 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου: ΚΑΠΗ Ηγουμενίτσας (για τα μέλη του ΚΑΠΗ)

 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοιν. Φαρμακείο (για τους ωφελούμενους των δομών)Read More »
Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεάν Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρεία FREZYDERM για την προσφορά της σε βρεφικά προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από την εταιρεία FREZYDERM στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

101 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
101 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922


Στις 14 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί από το 1998, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να τιμάται η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Φέτος συμπληρώνονται 101 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Ανατολής το 1922.
Ένα ξεριζωμό που έχει σημαδέψει ολόκληρες γενιές και έχει αφήσει τραυματικό αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση, όχι μόνον των Μικρασιατών που ξεριζώθηκαν από τη γενέθλια γη τους, αλλά και όλων των Ελλήνων.
Η επέτειος των 101 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός μέσα στη μακραίωνη ιστορία του έθνους, ένα ορόσημο τραγικής μνήμης και αιματηρής ιστορίας ενός ανθεκτικού πολιτισμού τριών χιλιάδων χρόνων.
Η επέτειος αυτή στις σημερινές συνθήκες επαυξάνει την ανάγκη απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στην ιερή μνήμη των Μικρασιατών προσφύγων, που ήρθαν, ξεριζωμένοι βίαια από τη γενέθλια γη τους και πρέπει να ἀποτελέσει για όλους μας, αφορμή να γνωρίσουμε την ιστορία μας, να νιώσουμε τον πόνο τους και να διδάξουμε αυτή την ιστορία στις νεώτερες γενιές των Ελλήνων.

Read More »
101 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 101 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

"Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών!" του Αντώνη Βενέτη

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
"Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών!" του Αντώνη Βενέτη
Read More »
"Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών!" του Αντώνη Βενέτη "Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών!" του Αντώνη Βενέτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Χατζηδάκης: Τέλος το market pass από Νοέμβριο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Χατζηδάκης: Τέλος το market pass από Νοέμβριο


Δεν θα υπάρξει παράταση του market pass έως το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο βραδινό δελτίο του ΑΝΤ1. Υπενθυμίζεται ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενισχύσεις στα τρόφιμα για το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου.

Παράλληλα, είπε πως το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα καταβληθεί τον Ιανουάριο, ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Όσον αφορά την ανακούφιση των πληγέντων από τις θεομηνίες ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη Βουλή, ύψους 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες για αποζημιώσεις.

Όπως είπε ο υπουργός, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα καλύψει ανάγκες τόσο κρατικής αρωγής όσο και αγροτικών αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, τα 450 εκατ. ευρώ αφορούν δαπάνες Κρατικής Αρωγής και τα 150 εκατ. ευρώ αγροτικές αποζημιώσεις.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι:
Γίνονται προβολές με βάση τον “Ιανό” για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Εκτός του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, θα αυξηθεί και το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Για το επίδομα θέρμανσης, ο υπουργός ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.
Read More »
Χατζηδάκης: Τέλος το market pass από Νοέμβριο Χατζηδάκης: Τέλος το market pass από Νοέμβριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τον Λαμποβο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τον Λαμποβο


Eπειτα από σειρά τηλεφωνικών αιτημάτων απο ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη προερχόμενους από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ο Δήμος Σουλίου παρατείνει την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00


Read More »
Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τον Λαμποβο Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τον Λαμποβο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Ακραία φτώχεια στην Ελλάδα – ΓΣΕΕ: «Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά»!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Ακραία φτώχεια στην Ελλάδα – ΓΣΕΕ: «Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά»!


Το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη

Αντιμέτωπο με ακραία φτώχεια είναι ένα μεγάλο ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει η έρευνα ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί ούτε στα βασικά.

Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ κατέγραψε την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευτούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των καταναλωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο ζωής των Ελληνικών νοικοκυριών που καταρρέουν, ούτως ή άλλως χωρίς τη βοήθεια της Θεομηνίας, λόγω ανεργίας και χαμηλής αμοιβής εργασίας.

Τα στοιχεία φωτογραφίζουν μια ζοφερή εικόνα στην αγορά αλλά κυρίως στα νοικοκυριά που πλέον έχουν αποκοπεί ακόμη και από βασικά διατροφικά αγαθά, όπως το ψάρι, το γάλα, τα λαχανικά και το κρέας.

Σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών βρέθηκε τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 13,2% των ανδρών και το 14,6% των γυναικών, ενώ το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν’ ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη είτε για γιατρό είτε για οτιδήποτε άλλο.

Οι εισαγωγές φαίνεται να είναι ο μόνος τομέας που ανθεί, με προϊόντα από τρίτες χώρες που είναι πολύ φθηνότερα από τα Ελληνικής παραγωγής, αλλά προφανώς και χαμηλότερης ποιότητας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η οικονομία μας είναι πάντα εξαρτώμενη από τις εισαγωγές και το ψυγείο μας είναι σχεδόν πάντα άδειο.
Read More »
Ακραία φτώχεια στην Ελλάδα – ΓΣΕΕ: «Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά»! Ακραία φτώχεια στην Ελλάδα – ΓΣΕΕ: «Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά»! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.» κ. Πέτρο Ρεντζέλο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε ποσοστό 76,71%, αφορά σε δράσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του υπεραστικού οδικού δικτύου του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα της υπεραστικής οδού από την πόλη της Ηγουμενίτσας προς την παραλία Δρεπάνου, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας, το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιούνται ήδη ή προγραμματίζονται, δίνουν το αντίστοιχο αναπτυξιακό και θετικό πρόσημο που έχουμε οραματιστεί. Συνεχίζουμε να δίνουμε πνοή στο όραμα μας με παρεμβάσεις σε όλες τις υποδομές του Δήμου μας».
Read More »
Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας Έργα βελτίωσης ασφάλειας στο υπεραστικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σύλληψη για βιασμό ανήλικης

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Σύλληψη για βιασμό ανήλικηςΣυνελήφθη εχτές (13-09-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού και της γενετήσιας πράξης με ανήλικο άτομο.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που περιήλθε σήμερα στην παραπάνω υπηρεσία, κατηγορείται ότι χθες (12-09-2023) το μεσημέρι εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη ανήλικη αλλοδαπή νεότερη των 12 ετών.

Από την επιληφθείσα υπηρεσία παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


Read More »
Σύλληψη για βιασμό ανήλικης Σύλληψη για βιασμό ανήλικης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Γιάννενα: Κατεπείγουσα έρευνα για την 20χρονη φοιτήτρια που πέθανε από ανακοπή μετά από αμυγλαλίτιδα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Γιάννενα: Κατεπείγουσα έρευνα για την 20χρονη φοιτήτρια που πέθανε από ανακοπή μετά από αμυγλαλίτιδα


Η 20χρονη φοιτήτρια νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στα Γιάννενα με αμυγδαλίτιδα, με την κατάσταση της υγείας της όμως αντί να βελτιώνεται να χειροτερεύει διαρκώς. Οι θεράποντες γιατροί ζήτησαν να κάνει μια σειρά από εξετάσεις για να της χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπεία. Κατά τη διάρκειά τους όμως η νεαρή κοπέλα κατέρρευσε και άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή. Με τους δικούς της ανθρώπους να παραμένουν συντετριμμένοι και να περιμένουν τις επίσημες απαντήσεις για την άτυχη γυναίκα. Μια κοπέλα γεμάτη όρεξη για ζωή, που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Ο θάνατός της συγκλονίζει τόσο την πόλη που ξεψύχησε όσο και τη Χίο από όπου καταγόταν.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική με σκοπό την διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας με καταγωγή από τη Χίο, διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η εντολή για την Προκαταρκτική που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της άτυχης κοπέλας ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η κοπέλα εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα. Προσήλθε με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης είχε τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Η κατάστασή της 20χρονης ωστόσο αντί να βελτιώνεται γινόταν χειρότερη. Ο πυρετός στην κοπέλα επέμενε, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα. Έγινε αξονική τομογραφία και παρέμεινε στην κλινική για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια εξετάσεων η κοπέλα έπαθε ανακοπή. Διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου νωρίς το μεσημέρι κατέληξε.
Read More »
Γιάννενα: Κατεπείγουσα έρευνα για την 20χρονη φοιτήτρια που πέθανε από ανακοπή μετά από αμυγλαλίτιδα Γιάννενα: Κατεπείγουσα έρευνα για την 20χρονη φοιτήτρια που πέθανε από ανακοπή μετά από αμυγλαλίτιδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”στην πλατεία Δημαρχείου στην ΗγουμενίτσαΤην Δευτέρα 18/09/2023 και ώρα 8 μμ σας καλούμε στην συγκέντρωση μας στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα

Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Πρέντζας υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δώρης Δήμας υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε για όλα!

Ψηφίζουμε αυτούς που γνωρίζουμε από τη δράση και την αγωνιστική τους στάση και όχι τους “γνωστούς” που θα μας ξεχάσουν την επομένη των εκλογών για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο.

Ψηφίζουμε "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού!

Με περισσότερους εκλεγμένους Περιφερειακούς και Δημοτικούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής, η διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες.Read More »
Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου:Aποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες απο τις πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023
Περιφέρεια Ηπείρου:Aποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους  πληγέντες απο τις πλημμύρες στην Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΗ Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιείται και πάλι και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις φονικές και καταστροφικές πλημμύρες σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Η χώρα μας βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες και μεγάλες φυσικές καταστροφές και πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη δίπλα στους συμπολίτες μας στις πληγείσες περιοχές, που βρίσκονται σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες της Ηπείρου να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά, και για μια ακόμη φορά να αποδείξουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας αποστέλλοντας την απαραίτητη υλική βοήθεια στους συνανθρώπους μας.

Η συλλογή των ειδών ξεκινάει από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρες 8.00 π.μ. έως 15.00μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:

Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.
Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.
Στη Θεσπρωτία ,στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18
Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1.

Τα είδη που είναι απαραίτητα είναι τα κάτωθι :
(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ)ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ
Παπλώματα
Κουβέρτες
Σεντόνια
Μαξιλάρια
Πετσέτες2. ΡΑΝΤΖΑ – ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙΑ
ΡΟΥΧΑ ( ΑΝΤΡΙΚΑ- ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ – ΠΑΙΔΙΚΑ)
ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

7.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου:Aποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες απο τις πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφέρεια Ηπείρου:Aποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους  πληγέντες απο τις πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σελίδες