Καθολικό «όχι» του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εγκατάσταση μονάδας πετρελαιοειδών ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες Σαγιάδας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Καθολικό «όχι» του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εγκατάσταση μονάδας πετρελαιοειδών ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες Σαγιάδας


Την έκδοση ψηφίσματος κατά της εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη θέση «Μανδήλα» Λωρίδας Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Το θέμα συζητήθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης και σύμφωνα με γραπτή εισήγηση που είχε καταθέσει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ήταν δε συνέχεια απόφασης που είχε λάβει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν. Με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ζητηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης για την εγκατάσταση της μονάδας και σε διαφορετική περίπτωση να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, την κοινή στάση και συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά με τον Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών, σημειώνοντας ότι τον προβληματίζει η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής για εγκατάσταση της μονάδας.
«Στηρίζουμε – συνέχισε- τις υδατοκαλλιέργειες που δίνουν μεγάλη ώθηση στο ΑΕΠ και στις εξαγωγές της περιοχής μας. Δεν είμαι διατιθέμενος ως Περιφερειάρχης να πω ότι επειδή βγήκε η απόφαση του Υπουργού το θέμα τελείωσε, δεν συνηγορούμε σε αυτό», για να προσθέσει ότι: «δεν θα χαλάσουμε κάτι για να φτιάξουμε κάτι άλλο», και προσθέτοντας ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον του τόπου μας και οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλο τον κόσμο.

Το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης και στο οποίο θα γίνουν προσθήκες με προτάσεις των παρατάξεων έχει ως εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίασή του της 9ης Δεκεμβρίου 2022, μετά από εισήγηση / ενημέρωση του Περιφερειάρχη συζήτησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το θέμα που ενέσκηψε από τη χορήγηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος έγκρισης εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, στη θέση «Μανδήλα» Λωρίδας Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών, Π.Ε.Θεσπρωτίας και κατέληξε ομόφωνα στο ακόλουθο ψήφισμα:
1. Για τους λόγους που αναφέρονται στην εισήγηση του Περιφερειάρχη αντιτίθεται κάθετα στην εγκατάσταση της Μονάδας στην περιοχή Λωρίδας Σαγιάδας που είναι ασύμβατη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, αν δεν ισοδυναμεί με καταστροφή, του εξόχως σημαντικού, όχι μόνο για την οικονομία της Περιφέρειας αλλά και για την εθνική οικονομία, κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.
2. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα προστατέψει με κάθε ενδεδειγμένο και πρόσφορο τρόπο και μέσο τις υδατοκαλλιέργειες της περιοχής που έχουν αξιολογηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από πρόταση της Περιφέρειας, ως Προϊόντα Εθνικής Σημασίας με εξαγωγικό προσανατολισμό, διεθνώς αναγνωρισμένα.
3. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα προσφύγει σε κάθε αρμόδιο οργανισμό, εθνικό και διεθνή, κάθε αρμόδια αρχή και δικαστήριο για να αποτρέψει την εγκατάσταση της Μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στην περιοχή Λωρίδας Σαγιάδας, που δυναμιτίζει τον δυναμικότερο κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής όχι μόνο της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά όλης της χώρας, και μάλιστα εξαγώγιμο.
4. Το παρόν ψήφισμα με συνημμένη την Εισήγηση Περιφερειάρχη να παραδοθεί στον Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στα πολιτικά κ
5. Το παρόν ψήφισμα να δοθεί στη δημοσιότητα.

Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, εκτός του 6ου για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Ηπείρου, το οποίο λόγω παρέλευσης της ώρας θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Read More »
Καθολικό «όχι» του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εγκατάσταση μονάδας πετρελαιοειδών ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες Σαγιάδας Καθολικό «όχι» του Περιφερειακού Συμβουλίου στην εγκατάσταση μονάδας πετρελαιοειδών ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Το μυθιστόρημα «Στο πέρασμα της καρδερίνας» του Θεσπρωτού Γιάννη Βέλλη στην «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών»

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Το μυθιστόρημα «Στο πέρασμα της καρδερίνας» του Θεσπρωτού Γιάννη Βέλλη στην «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών»


Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, παρουσιάστηκε το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Βέλλη, «Στο πέρασμα της καρδερίνας», από την «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» (Ε.Ε.Λ.) στην αίθουσα «Μιχαήλα Αβέρωφ».
Συντονιστής της εκδήλωσης ο Πάνος Κούρβας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο τέως Πρόεδρος και νυν Αντ/δρος της Ε.Ε.Λ. Παύλος Ναθαναήλ, η Εκδότης των εκδόσεων «οσελότος» Λένα Παντοπούλου, ο Πρόεδρος της «Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας» Χρυσόστομος (Μάκης) Κιάμος – Χήτος. Για το έργο του συγγραφέα μίλησαν ο Κώστας Καρούσος Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ και η Σοφία Σκλείδα Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Ποιήτρια.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάστηκαν από την Κατερίνα Ντούγκα – Κοτοπούλου, Συγγραφέα, μέλους της Επιτροπής κρίσης νέων μελών της Ε.Ε.Λ.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας» από τον Πρόεδρο Χρυσόστομο (Μάκη) Κιάμο – Χήτο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: Κώστα Ζηκόπουλο, Δημήτρη Σούκη, Δονάτο Γκέλια, η Έρρικα Βλαχαντώνη Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων, Λογοτέχνες.
Ο συγγραφέας, ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών» για την εκδήλωση - παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος. Όπως και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Read More »
Το μυθιστόρημα «Στο πέρασμα της καρδερίνας» του Θεσπρωτού Γιάννη Βέλλη στην «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» Το μυθιστόρημα «Στο πέρασμα της καρδερίνας» του Θεσπρωτού Γιάννη Βέλλη στην «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Σε 26 εκθέσεις θα βρεθεί η Περιφέρεια Ηπείρου το Α’ εξάμηνο του 2023

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Σε 26 εκθέσεις θα βρεθεί η Περιφέρεια Ηπείρου το Α’ εξάμηνο του 2023


Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις κατά το Α’ εξάμηνο του 2023.
Βάσει του σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου προγραμματίζεται η συμμετοχή (με την προϋπόθεση την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επαγγελματίες για φιλοξενία στο περίπτερο της Περιφέρειας) στις:

Α) Τουριστικές εκθέσεις
 1. Έκθεση Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη στις 11-15 Ιανουαρίου 2023
 2. Έκθεση CMT στη Στουτγάρδη το διάστημα 14-22 Ιανουαρίου 2023
 3. Έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες στις 02-05 Φεβρουαρίου 2023
 4. Έκθεση I.M.T.M. στο Τελ Αβίβ στις 14-15 Φεβρουαρίου 2023
 5. Έκθεση F.RE.E. στο Μόναχο στις 22-26 Φεβρουαρίου 2023
 6. Έκθεση Holiday and Spa στη Σόφια στις 15-17 Φεβρουαρίου 2023
 7. Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι στις 23-06 Φεβρουαρίου 2023
 8. Έκθεση I.T.B. στο Βερολίνο στις 07-09 Μαρτίου 2023
 9. Έκθεση Ferienmesse Wien στη Βιέννη στις 16-19 Μαρτίου 2023
 10. Έκθεση Β.Μ.Τ. στη Νάπολη στις 16-18 Μαρτίου 2023
 11. Έκθεση I.T.T.F.W. στη Βαρσοβία στις 16-18 Μαρτίου 2023
 12. Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop στη Σουηδία στις 27-28 Απριλίου 2023
 13. Έκθεση Arabian Travel Market στο Ντουμπάι το διάστημα 01-04 Μαΐου 2023
 14. Έκθεση «Ταξίδι» στην Κύπρο το Μάιο 2023

Β) Θεματικές εκθέσεις προώθηση προϊόντων
 1. Έκθεση βιολογικών προϊόντων BIOFACH στη Νυρεμβέργη στις 14-17 Φεβρουαρίου 2023
 2. Έκθεση «Σύγχρονες Δημιουργίες και Εικαστικό Τμήμα» στο ΜΕΚ Παιανίας στις 13-16 Ιανουαρίου 2023
 3. Έκθεση Τροφίμων Gullfood στο Ντουμπάι στις 20-24 Φεβρουαρίου 2023
 4. Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών Fruit Logistica στο Βερολίνο στις 08-10 Φεβρουαρίου 2023
 5. Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo στην Αθήνα στις 18-20 Μαρτίου 2023
 6. Έκθεση Κρασιών Prowein στο Ντίσελντορφ στις 19-21 Μαρτίου 2023
 7. Εκδήλωση τοπικών προϊόντων και τουρισμού στην Κωστάντζα Ρουμανίας (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)
 8. Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)
 9. Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Summer Fancy Food στη Νέα Υόρκη στις 25-24 Ιουνίου 2023
 10. Πανηπειρωτική Έκθεση στα Ιωάννινα (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)
 11. Έκθεση Revelations, International Fine Craft & Creation Biennial στο Παρίσι στις 07-11 Ιουνίου 2023
 12. Έκθεση «Κυνηγεσία» στην Αθήνα (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)
Read More »
Σε 26 εκθέσεις θα βρεθεί η Περιφέρεια Ηπείρου το Α’ εξάμηνο του 2023 Σε 26 εκθέσεις θα βρεθεί η Περιφέρεια Ηπείρου το Α’ εξάμηνο του 2023 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Έγκριση διακήρυξης για την «Προμήθεια εξοπλισμού για την κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας»

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Έγκριση διακήρυξης για την «Προμήθεια εξοπλισμού για την κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας»


Η Ε.Υ.Δ. Προγράμματος «Ήπειρος» διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 259.904 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας».
Read More »
Έγκριση διακήρυξης για την «Προμήθεια εξοπλισμού για την κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας» Έγκριση διακήρυξης για την «Προμήθεια εξοπλισμού για την κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ηγουμενίτσας» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο δήμο Φιλιατών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο δήμο ΦιλιατώνRead More »
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο δήμο Φιλιατών Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Πολιτικό ρήγμα… Θεσπρωτίας στην Περιφερειακή Αρχή

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Πολιτικό ρήγμα… Θεσπρωτίας στην Περιφερειακή Αρχή


Στο… κόκκινο φαίνεται ότι βρίσκονται οι σχέσεις της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλας Μπραίμη και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη. Η ένταση που μέχρι πρότινος ήταν στο παρασκήνιο, έρχεται πλέον στο πολιτικό προσκήνιο. Και η αφορμή δόθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία τέθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της μονάδας των Ασφαλτικών στη Σαγιάδα.
Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής να βάλει το θέμα προς συζήτηση ήταν σε γνώση όλων –ακόμη και των ιχθυοκαλλιεργητών καθώς παρίστατο εκπρόσωπός τους- πλην του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη.
Σημειώνεται ότι στην τετραετία 2011-2015, όταν και τότε τα ασφαλτικά απασχολούσαν την επικαιρότητα λόγω της άδειας που είχε δοθεί, ο Θωμάς Πιτούλης ήταν αυτός που για λογαριασμό της Περιφέρειας είχε χειριστεί το θέμα.
Όταν η Πρόεδρος του σώματος ανέγνωσε το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης εμφανώς ενοχλημένος εξέφρασε την έκπληξή του καθώς δεν είχε καμία ενημέρωση. Ο Περιφερειάρχης πήρε τον λόγο, αναφέροντας ότι θα το εισηγηθεί ο ίδιος και ο Θωμάς Πιτούλης αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Παρότι παρέμεινε για πολύ ώρα έξω από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό, ούτε η Πρόεδρος του σώματος αλλά ούτε και ο Περιφερειάρχης προχώρησαν σε κάποια κίνηση εκτόνωσης.
Φαίνεται λοιπόν ότι το πολιτικό ρήγμα έχει επέλθει χωρίς να είναι γνωστή η ένταση των δονήσεων που θα προκαλέσει.
Γεγονός είναι ότι η τακτική να μην ενημερώνονται οι αντιπεριφερειάρχες ακόμη και για ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους, μπορεί κάποιους να μην τους ενοχλεί, άλλοι όμως διαφωνούν κάθετα και στην περίπτωση του Θωμά Πιτούλη και φανερά..
Read More »
Πολιτικό ρήγμα… Θεσπρωτίας στην Περιφερειακή Αρχή Πολιτικό ρήγμα… Θεσπρωτίας στην Περιφερειακή Αρχή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Η ομιλία Κάτση για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Η ομιλία Κάτση για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις


Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης ξεκινώντας την ομιλία του στο νομοσχέδιο: Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών, σχολίασε την άτακτη φυγή του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση που είχε προηγηθεί λέγοντας ότι, «και ο πιο καλοπροαίρετος πολίτης τούτης εδώ της χώρας που πίστευε ότι ο ΠΘ Κ. Μητσοτάκης ήταν αθώος για τις υποκλοπές ή είχε τις αμφιβολίες του, μετά την θλιβερή εικόνα του πρωθυπουργού να το βάζει στα πόδια ως λαγός και να ψεύδεται τρεκλίζοντας όπως και η κυβέρνησή του, πλέον δεν έχει καμία αμφιβολία. Γίναμε μάρτυρες μαζί με τον ελληνικό λαό μιας θλιβερής ταπείνωσης ενός ενόχου που δεν απαντά σε τίποτα. Είναι κρίμα για τη χώρα να έχει έναν τόσο αδύναμο Πρωθυπουργό. Ευτυχώς όχι για πολύ ακόμα».

Στη συνέχεια ανέδειξε μια σειρά από κρίσιμα σημεία που αποδεικνύουν ότι ΕΥΠ και Pretador λειτουργούσαν με κοινό κέντρο και καθοδηγητή τον κ. Μητσοτάκη. Όπως τόνισε, «το Predator και τέτοιου είδους λογισμικά θεωρούνται οπλικά συστήματα και υπόκεινται στις διεθνείς ρυθμίσεις περί πώλησης όπλων. Πωλείται ως εκ τούτου μόνο σε κράτη και κυβερνητικούς φορείς και όχι σε ιδιώτες», για να ενισχύσει μάλιστα αυτό του επιχείρημα ανέφερε πως «το ίδιο έχει δηλώσει και ο ιδρυτής του, ΤΑΛ ΝΤΙΛΙΑΝ, που κρύψατε από την επιτροπή, σε συνέντευξή του στο διεθνούς φήμης περιοδικό FORBES τον Αύγουστο του 2019. Αναφέρει ως πελάτες του κυβερνήσεις και όχι ιδιώτες».

Σχετικά με τα όσα λέει η κυβέρνηση για το λογισμικό Pegasus σχολίασε πως, «δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη επισύνδεση από ΕΥΠ και Pegasus επί ΣΥΡΙΖΑ. Το Pegasus δεν άνοιξε γραφεία στην Ελλάδα όπως το Predator, ούτε αστυνομικοί δούλευαν γι αυτό, ούτε συμπλέγματα κουμπάρων με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν. Δεν υπάρχει τίποτα για το Pegasus, πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι όσο και να θέλετε».

Ως προς το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας ξεκαθάρισε πως, «άλλο ζήτημα η κυβερνοασφάλεια και άλλο ζήτημα οι υποκλοπές νόμιμες ή παράνομες , από ΕΥΠ ή από Predator. Η κυβέρνηση τα συγχέει σκοπίμως και κουτοπόνηρα θέλοντας να δημιουργήσει θετικούς συνειρμούς στην κοινή γνώμη. Πίσω από αυτό το τέχνασμα ο κ. Πιερρακάκης, επιχειρεί αγωνιωδώς να βγει από το κάδρο των ευθυνών που του αποδίδονται για τις υποκλοπές. Σας λέμε 3,5 χρόνια τώρα να ενισχύσετε την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ , να εφαρμόσετε την Εθνική Στρατηγική για την κυβερνοασφάλεια και την οδηγία NIS με τον ν.4577 που πρώτη φορά πρωτοπόρα χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη και δυστυχώς είχαμε μείζονα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων στα ΕΛΤΑ, στον e-EFKA, σε Υπουργεία και στις Τηλεπικοινωνίες. Τι κάνατε τόσο καιρό;» αναρωτήθηκε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθυνόμενες στα κυβερνητικά έδρανα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής απηύθυνε ευθεία ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη λέγοντας «Υπάρχει πρόβλεψη στο ΠΔ συστάσεως του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο άρ.44 του ΠΔ 40/2020, όπου αναφέρεται ως αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας η παρακολούθηση και ο έλεγχος εξαγωγών αντικειμένων PRS (Public Regulated Service). Πρόσβαση στην PRS έχουν μόνο εγκεκριμένοι χρήστες, κυρίως δημόσιες αρχές, όπως η αστυνομία, αρχές αρμόδιες για τους συνοριακούς ελέγχους ή για την πολιτική προστασία. Η ερώτησή μου είναι η εξής προσέξτε: Έχετε χαρακτηρίσει το PREDATOR ως αντικείμενο PRS για να μπορέσετε να δώσετε άδεια εξαγωγής του λογισμικού; Εκτός από το ΥΠΕΞ και τον κ. Δένδια, έχετε δώσει τέτοια πιστοποίηση στο Predator από τη Γεν. Δνση Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής κ. Πιερρακάκη; Ναι ή όχι;

Κλείνοντας την ομιλία του ο Τομεάρχης Ψηφιακής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «ο δημοκρατικός κόσμος της Ελλάδας δεν λύγισε σε δυσκολότερες στιγμές δεν θα λυγίσει και τώρα. Σύντομα θα είστε παρελθόν και η δημοκρατία και ελευθερία θα ανασάνουν».


Read More »
Η ομιλία Κάτση για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις Η ομιλία Κάτση για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπου μετανάστηΣυνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ημεδαπός και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός με συνοδηγό τον αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν των απαιτούμενων διατυπώσεων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα.

Το παραπάνω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσπρωτία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών


Καλείστε σε μικτή – ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ.8), στις 14 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 ΄,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 (άρθρο 78 του Ν.4954/2022), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων Οικονομικού Έτους 2023 .
Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Ουρανία Παππά –Μάλλιου
2. Ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Φιλιατών έτους 2023 .
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων & Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία


Επίσης, καλείστε σε μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών( δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη )   που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 14 Δεκεμβρίου      2022, ημέρα  Τετάρτη     και ώρα 20:00 μ.μ.  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018  και τηρούμενων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται  προς αποφυγή της διάδοσης του COVID- 19 ( άρθρο 78 του Ν. 4954/2022)  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 290/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 5/2022 απόφασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων  του Δήμου Φιλιατών με θέμα την τοποθέτηση εύκαμπτων κολωνακίων  έμπροσθεν και εντός του γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ 180950705015  ιδιοκτησίας του Συλλόγου Πρόνοιας Γενικού Νοσοκομείου  Φιλιατών - Αγίου Κοσμά στους Φιλιάτες του Δήμου Φιλιατών».
  - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τσότσης Δημήτριος
2. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 291/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 6/2022 απόφασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων  του Δήμου Φιλιατών με θέμα την τοποθέτηση προσωρινών πινακίδων απαγόρευσης διέλευσης  των οχημάτων από την είσοδο του Γυμνάσιου –Λυκείου Φιλιατών  έως την οδό Μητρ. Μικρούλη για την ασφαλή πρόσβαση- αποχώρηση του κοινού κυρίως των πεζών  στην  δημοτική λαϊκή αγορά του Δήμου Φιλιατών μόνο για την ημέρα λειτουργίας της συγκεκριμένα την ημέρα Πέμπτη, από    7:00π.μ. έως 13:00π.μ. και με την συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών».
  - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Τσότσης Δημήτριος
3. Απευθείας ανάθεση εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης 500 τ.μ. στην θέση << ΥΨΩΜΑ>>της Κοινότητας Βρυσέλλας για την λειτουργία σταθμού βάσης τηλεπικοινωνιών της οποίας η δημοπράτηση απέβηκε άγονη. 
  - Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία
4. Αίτηση  της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών   για χορήγηση άδειας χρήσης  κοινόχρηστου χώρου.
  - Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία
5. Εκμίσθωση δύο (2) καταστημάτων ιδιοκτησίας του Δήμου Φιλιατών στην πόλη Φιλιατών.
  - Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ

Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη με 40 γραμμάρια κάνναβης

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Συνελήφθη με 40 γραμμάρια κάνναβης


Συνελήφθη την Τετάρτη (07-12-2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο κατηγορούμενος διότι διαπιστώθηκε ότι στο σπίτι του κατείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -40- γραμμαρίων και δύο τρίφτες κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη με 40 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη με 40 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Για λίγες ημέρες ακόμα!!! -5% στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 12 άτοκες δόσεις (Τελική τιμή 1,12€)*

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Για λίγες ημέρες ακόμα!!! -5% στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 12 άτοκες δόσεις (Τελική τιμή 1,12€)*


* Η τιμή προσφοράς (1,12) αφορά παραγγελίες άνω των 1000 λίτρων

Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες όλων των ελληνικών τραπεζών και με τιμές προ ενεργειακής κρίσης.

Για παραγγελίες τηλεφωνήστε στο 2665098010 & 6974747918
Πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου
7ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας - Πλαταριάς
Read More »
Για λίγες ημέρες ακόμα!!! -5% στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 12 άτοκες δόσεις (Τελική τιμή 1,12€)* Για λίγες ημέρες ακόμα!!! -5% στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 12 άτοκες δόσεις (Τελική τιμή 1,12€)* Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Αναβάλλεται ο 6ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα λόγω καιρού

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Αναβάλλεται ο 6ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα λόγω καιρού


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και τo Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας ανακοινώνουν την αναβολή του «6ου Αγώνα Δρόμου Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης» λόγω έντονων καιρικών φαινομένων την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 σύμφωνα με τα δελτία καιρού. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού.

Τα σκουφάκια του Αϊ Βασίλη μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής θα συνεχίζουν να διανέμονται:
- για το κοινό σε σπιτάκια κατά τη διάρκεια δράσεων των εορτών
-τους οργανωμένους (ομάδες-σύλλογοι, σχολές χορού, κ.α) στο Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας από τον υπεύθυνο υπάλληλο κ.. Αλέξανδρο Γιαννακό. Πληροφορίες: 2665360019, ώρες γραφείου.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Αναβάλλεται ο 6ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα λόγω καιρού Αναβάλλεται ο 6ος Αγώνας Αγάπης, Προσφοράς και Αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα λόγω καιρού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Διήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Νέα Σελεύκεια

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Διήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Νέα ΣελεύκειαΣας προσκαλούμε σε ένα Χριστουγεννιάτικο Διήμερο Εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Τοπική Κοινότητα Νέας Σελεύκειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας με τη στήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022. Ξεκινώντας με τη βραδιά αστρονομίας ταξιδεύουμε στα μονοπάτια του σύμπαντος, συνεχίζουμε με τον Στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία του χωριού με τον Άι Βασίλη και πολλές εκπλήξεις.
Μαζί μας συμμετέχει το ΚΔΑΠ Κυψέλη, η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΝΣ και το ΔΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑΣ.
Read More »
Διήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Νέα Σελεύκεια Διήμερο Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 114 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 114 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον ΝοέμβριοΜεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 114 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.
Ο μεγάλος νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στη Χίο, επέλεξε το στοίχημα «Τελικό Αποτέλεσμα» σε 5 αγώνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο, έπαιξε το σύστημα 4-5 και κέρδισε 28.744,88 ευρώ.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε 6 συνεχόμενες κούρσες) 10 νικητές κέρδισαν από 1.723,83 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 114 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 114 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Νοέμβριο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων με την πρώτη βροχή

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων με την πρώτη βροχή


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι o αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων από την Παρασκευή 09.12.2022 έως την Κυριακή 11.12.2022 θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης καθίσταται επικίνδυνη η πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο.
Read More »
Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων με την πρώτη βροχή Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων με την πρώτη βροχή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

"Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" το όνομα του συνδυασμού Π. Νταή για το δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022
"Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" το όνομα του συνδυασμού Π. Νταή για το δήμο Ηγουμενίτσας 
Read More »
"Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" το όνομα του συνδυασμού Π. Νταή για το δήμο Ηγουμενίτσας "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" το όνομα του συνδυασμού Π. Νταή για το δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022 Rating: 5

Σελίδες