Για τις καρέκλες είστε πρώτοι, για καμία ... πολυθρόνα ούτε λόγος

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Για τις καρέκλες είστε πρώτοι, για καμία ... πολυθρόνα ούτε λόγος


Εδώ και μήνες, όσοι επισκέπτονται ή διαμένουν στην τουριστική Πέρδικα Θεσπρωτίας, αντικρίζουν μια πεταμένη πολυθρόνα, στην άκρη του δρόμου.


Από το σημείο περνάνε κάθε ημέρα υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.
Από το σημείο περνάει κάθε ημέρα ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κ. Αλέξανδρος Ευαγγέλου.
Από το σημείο περνάει σχεδόν κάθε ημέρα ο Αντιδήμαρχος Πέρδικας - Συβότων κ. Σωτήρης Μήτσης.
Από το σημείο περνάει σχεδόν κάθε ημέρα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ηλίας Λώλης.
Από το σημείο περνάει σχεδόν κάθε ημέρα και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος.

Κανένας όμως από τους παραπάνω, δεν ευαισθητοποιήθηκε ώστε να μεριμνήσει για την απομάκρυνσή της.

 

Για τις καρέκλες όλοι τους είναι ... πρώτοι, για να μαζέψουν τη πολυθρόνα ... ούτε λόγος, ούτε κόπος.
Read More »
Για τις καρέκλες είστε πρώτοι, για καμία ... πολυθρόνα ούτε λόγος Για τις καρέκλες είστε πρώτοι, για καμία ... πολυθρόνα ούτε λόγος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στην Ηγουμενίτσα Αδιαφορούν Δήμος και ΔΕΥΑΗ

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στην Ηγουμενίτσα
Αδιαφορούν Δήμος και ΔΕΥΑΗ


Καθημερινό φαινόμενο πια, η διακοπή υδροδότησης πολλών οικισμών του Δήμου της Ηγουμενίτσας (Γραικοχώρι, Γκανί, Δροσιά, Πεστανιώτικα, Κόκλυζα κ.λ.π.), κυρίως τις απογευματινές ώρες μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές.
Είναι αλήθεια πως οι ελάχιστοι αρμόδιοι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΗ, δίνουν καθημερινά αγώνες αποκατάστασης των συχνών καθημερινών αυτών βλαβών.
Όμως αυτό δεν καθησυχάζει τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΗ.
Οι οποίοι ακριβοπληρώνουν το νερό (ακριβότερο σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια) και νερό δεν έχουν.
Σε συνδυασμό βέβαια και με την εποχή, που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.
Το πιο εξοργιστικό όμως είναι για τους κατοίκους, η αλαζονική ανευθυνότητα και απαξία της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης της ΔΕΥΑΗ, ως προς την ενημέρωση αυτών των κατοίκων – καταναλωτών.
Οι οποίοι θυμούνται με νοσταλγία τις ημέρες της Δημαρχιακής θητείας Θωμά Πιτούλη, ο οποίος παραδειγματικά τιμούσε με ευλάβεια το δικαίωμα ενημέρωσης των κατοικοδημοτών.
Η σημερινή δυστυχώς, δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με την προηγούμενή της, την οποία πολλοί την χαρακτήρισαν έως και ανύπαρκτη!
Εύλογο, λοιπόν, το ερώτημα όλων: «Γιατί καταντήσαμε σ’ αυτό το σημείο αγαπητέ Δήμαρχε Γιάννη Λώλο;»
 
Υ.Γ. Ατάκα ημερών σε πηγαδάκια της πόλης: «Με μόνους τους Τριανταφυλλίδη και Κατσούλη να βαράνε κουπί και τους άλλους να στρογγυλοκάθονται στις βαριές πολυθρόνες, δεν στέκεται η ΔΕΥΑΗ»
Read More »
Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στην Ηγουμενίτσα Αδιαφορούν Δήμος και ΔΕΥΑΗ Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης στην Ηγουμενίτσα  Αδιαφορούν Δήμος και ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το camping "Αναιρέσεις 2015", στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το camping "Αναιρέσεις 2015", στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

 
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 10 Αυγούστου με το ξεστήσιμο και την παράδοση του χώρου , το camping Αναιρέσεις 2015, που ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.
 
Εκατοντάδες νέοι και νέες, εργαζόμενοι και άνεργοι, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, τις συζητήσεις και τις συναυλίες της διοργάνωσης. 
 
Εκατοντάδες νέοι και εργαζόμενοι έκαναν φθηνές και ποιοτικές διακοπές με σύνθημα την συλλογική οργάνωση και την αλληλεγγύη.
 
Μαζικές ήταν οι πολιτικές εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσπρωτία, αλλά και οι συζητήσεις και τα αφιερώματα μέσα στο χώρο του κάμπινγκ. 
 
Ξεχωριστές οι συναυλίες και οι μουσικές βραδιές, τα γλέντια και οι πολιτιστικές δραστηριότητες.
Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το camping "Αναιρέσεις 2015", στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το camping "Αναιρέσεις 2015", στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Προκειμένου να βοηθηθούν οι γονείς για τη συμπλήρωση και την υποβολή των αιτήσεων τους, θα είναι ανοιχτά μέχρι και την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015, τα παρακάτω ΚΔΑΠ:
ΚΔΑΠ «Δίαυλος» στην Ηγουμενίτσα, τηλέφωνο 2665021463, καθημερινά από τις 08:30 έως και τις 12:00
ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες «το εργαστήρι» στην Ηγουμενίτσα, τηλέφωνο 2665027333, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 12:00
ΚΔΑΠ «Αρίων» στο Μαργαρίτι, τηλέφωνο 2665094221, καθημερινά από τις 09:00 έως και τις 11:00
Read More »
Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας Εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 
 
 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης που υλοποιεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», σας ενημερώνει ότι από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 έως και την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, οι αιτήσεις ένταξης των δυνητικά ωφελούμενων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ,σύμφωνα με την παρακάτω :

Ανοικτή Πρόσκληση

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε Θεσπρωτίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Ηπείρου και εταίρο τον Δήμο Ηγουμενίτσας , πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, δράσεις του εν λόγω Προγράμματος και συγκεκριμένα :

1)Παροχή υλικής βοήθειας

• Τρόφιμα (Είδη –Είδη καθαρισμού –προσωπικής υγιεινής & ρουχισμός

2.Συνοδευτικές Δράσεις

• Αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή εκτάκτων αναγκών (π.χ. συμβουλές για οικογενειακή και οικονομική διαχείριση ,ισορροπημένη διατροφή ,κοινωνική ένταξη παιδιών κ.λ.π).

• Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης των μελών οικογένειας (παιδιών και γονέων ) συμπληρωματικών προς εκείνες που παρέχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δίκτυο Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας , υπηρεσίες πρόσβασης σε συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λ.π.)

3.Τεχνική Υποστήριξη

Στο πλαίσιο αυτό,

Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι

ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής .

Ωφελούμενοι των παροχών είναι:

1. Ενήλικα φυσικά πρόσωπα(άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών

2. Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.

3. Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:

α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:

− είναι ανήλικα ή

− είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή

− είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:

− τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων

− αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων

γ. Οι ανιόντες

δ. Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.

4. Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.

5. Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.

6. Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Εξαιρέσεις

α. Άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ.9 του Ν.2716/99.

γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.

δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 καιΕ3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):

· 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο

· 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι

· Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

· Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας

· Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 986/2011. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.

· Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:

α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης

β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.Περιουσιακά κριτήρια:

α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.

β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αεροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.

Έτος Αναφοράς των κριτηρίων επιλογής: Οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014)

Προθεσμία Αιτήσεων: Από 15.07.2015 έως 05.08.2015

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:

Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:

• είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)

• είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης

• Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.

• Σε ότι αφορά στην αίτηση που θα συμπληρώσουν οι ωφελούμενοι θα υπάρχουν οδηγίες στην ίδια την αίτηση (στην εφαρμογή).

• Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Α.Φ.Μ, Α.Μ.Κ.Α., Ταυτότητα, Ε1 ,Ε2, Ε3 & Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014).

• ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:

Δήμος Ηγουμενίτσας
Γραφεία Πρόνοιας
Δ/νση: Π. Τσαλδάρη 18 (Διοικητήριο Π.Ε. Θεσπρωτίας) , Ισόγειο
Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή & Ώρες : 10.00 π.μ έως 13.00 μ.μ,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2665360183


Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Ελευθέριος Κώστας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος, για ηχορύπανση

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος, για ηχορύπανση


Συνελήφθη εχτές (10-08-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Καλαμιά Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατελήφθη ο 34χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, να εκπέμπει μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας
Read More »
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος, για ηχορύπανση Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος, για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Εντυπωσιακή έκθεση με θαυμάσια έργα ντόπιων καλλιτεχνών στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Εντυπωσιακή έκθεση με θαυμάσια έργα ντόπιων καλλιτεχνών στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

 
 
Η ακριτική επαρχία Φιλιατών, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αποδεικνύεται ότι έχει στους κόλπους της θαυμάσιους καλλιτέχνες. 
 
Μπορεί να μην κερδίζουν δημοσιότητα, κερδίζουν, όμως, την εκτίμηση όσων βλέπουν τα έργα τους. 
 
Σε έκθεση, που οργανώθηκε στο παλαιό κτίριο του ΟΤΕ στην κωμόπολη των Φιλιατών, παρουσιάστηκαν αξιόλογα έργα. 
 
Ζωγραφικοί πίνακες, ξυλόγλυπτα, μπιζού, κοσμήματα, ενδύματα, διακοσμητικά αντικείμενα, χαρτογραφίες κ.λπ. αποκαλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι της εντυπωσιακής δημιουργικής δραστηριότητας στη μικρή επαρχία. 
 
Τα έργα των Αθανασίου Βρακά, Παναγιώτη Μπαλαούρα, Ευτυχίας Σκεύης, Μαρίνας Οικονόμου, Άννας Τσίπας, Ισίδωρου Σάρα, Ναυσικάς Γαρά, Αλέκας Τσίκα, Κατερίνας Στρουγκάρη και Βούλας Καζούρη έχουν μια εξαιρετική καλλιτεχνική διάσταση, από όπου βγαίνει αβίαστα το μεράκι και το ταλέντο των δημιουργών.
 
Read More »
Εντυπωσιακή έκθεση με θαυμάσια έργα ντόπιων καλλιτεχνών στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας  Εντυπωσιακή έκθεση με θαυμάσια έργα ντόπιων καλλιτεχνών στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Χασισοκαλλιεργητής πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών - Σε εξέλιξη η έρευνα

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Χασισοκαλλιεργητής πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών - Σε εξέλιξη η έρευνα


Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη καλλιεργητή φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, ο οποίος πυροβόλησε κατά αστυνομικών σε δύσβατη δασική περιοχή της Άρτας (θέση Βουλιανά Κορφοβουνίου Άρτας).

Ειδικότερα, χθες (10-08-2015) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μετέβησαν σε δύσβατη δασική περιοχή στο Κορφοβούνι Άρτας, προκειμένου να ελέγξουν πληροφορίες, σχετικά με ύπαρξη φυτείας σε σημείο της περιοχής.

 
Κατά τη διάρκεια της προσέγγισής τους στην περιοχή, δέχθηκαν πυρά από ένα άτομο, καλλιεργητή της φυτείας. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός αλλά ο δράστης, εκμεταλλευόμενος το κατάφυτο της περιοχής, τράπηκε σε φυγή.

Σε έρευνα που έγινε στην περιοχή, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (195) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,70) έως (2,55) μέτρα ενώ κατασχέθηκαν και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία και εξοπλισμός.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλεια Άρτας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καλλιεργητή, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Read More »
Χασισοκαλλιεργητής πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών - Σε εξέλιξη η έρευνα Χασισοκαλλιεργητής πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών - Σε εξέλιξη η έρευνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κολύμβησης του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κολύμβησης του Δήμου Σουλίου


Την Παρασκευή 7/8 2015 ο Δήμος Σουλίου διοργάνωσε την γιορτή λήξης του προγράμματος κολύμβησης. 
 
Για τέταρτη συνεχή χρονία πολύτιμοι συνδιοργανωτές το Κληροδότημα Ρίγγα και ο Σ.Κ.Α. Παραμυθιάς. 
 
 
 
Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα γονείς και συγγενείς των μικρών παιδιών παρακολούθησαν την εξέλιξη των παιδιών τους με τη βοήθεια των γυμναστών στη σωστή εκμάθηση της κολύμβησης. 
 
 
 
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτές του προγράμματος, τον κο Ρίζο Ευάγγελο που μας διέθεσε για άλλη μια φορά το χώρο, τους αγαπητούς γονείς που φρόντισαν να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, μα πάνω απ'όλα τους μικρούς φίλους του δήμου μας που υλοποίησαν με επιτυχία τα μαθήματα με απόλυτη συνέπεια και χαρά για το συγκεκριμένο άθλημα. 
 
 
 
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.
Read More »
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κολύμβησης του Δήμου Σουλίου Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κολύμβησης του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος αύριο και μεθαύριο και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Δείτε το νέο εναέριο 3d από την παραλία Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015
Δείτε το νέο εναέριο 3d από την παραλία Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας
 
 
Η παραλία Αρίλλα (Αρίλλας) είναι μία απάνεμη οργανωμένη παραλία, με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι ιδανική και προτιμητέα για οικογένειες με παιδιά, εφόσον είναι ιδιαίτερα ρηχή. Περιβάλλεται από πολύ γραφικό τοπίο, πράγμα που ενισχύεται από την ύπαρξη ενός λιμανιού για σκάφη,όπου σταματάνε πολλοί επισκέπτες και απολαμβάνουν την παραλία.

Στην εν λόγω παραλία θα βρείτε ξαπλώστρες με πλήρη εξυπηρέτηση(καφές, σνακ, παιχνίδια θαλάσσης), όπως επίσης και διάφορες ταβέρνεςμε φρέσκο ψάρι και τόσο ξενοδοχεία όσο και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας. Σαφώς εύκολα κανείς φτάνει στην παραλία, είναι πολύ προσιτή και έχει χώρο για πάρκινγκ.

 
Τέλος δίνεται η δυνατότητα να ενοικιάσετε βάρκα για να επισκεφτείτε τις διπλανές παραλίες.

Δείτε το νέο εναέριο 3d από την παραλία Αρίλλα ΕΔΩ
Read More »
Δείτε το νέο εναέριο 3d από την παραλία Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Δείτε το νέο εναέριο 3d από την παραλία Αρίλλα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 11, 2015 Rating: 5

Σελίδες