Έκτακτο της ΕΜΥ, κακοκαιρία την Κυριακή

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022
Έκτακτο της ΕΜΥ, κακοκαιρία την ΚυριακήΠρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή (29-05-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα :
Αύριο Κυριακή (29-05-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν :
α) από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.
β) από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Read More »
Έκτακτο της ΕΜΥ, κακοκαιρία την Κυριακή Έκτακτο της ΕΜΥ, κακοκαιρία την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 28, 2022 Rating: 5

Γεωργαντάς στο συνέδριο υδατοκαλλιέργειας στα Σύβοτα: Μοχλός ανάπτυξης - εξωστρέφειας για τον πρωτογενή τομέα

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022
Γεωργαντάς στο συνέδριο υδατοκαλλιέργειας στα Σύβοτα: Μοχλός ανάπτυξης - εξωστρέφειας για τον πρωτογενή τομέα


Τη σημαντική συμβολή της υδατοκαλλιέργειας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής οικονομίας, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε ομιλία του σε Ημερίδα με θέμα «Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας», που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα Σύβοτα.

Σήμερα τα προϊόντα της ελληνικής υδατοκαλλιέργειας κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά καθώς το 80% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες. Είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και εκτός από τις 10.000 και πλέον θέσεις εργασίας που προσφέρει άμεσα ή έμμεσα, στη χώρα,δίνει, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, κάτι ακόμα σημαντικό: «Στηρίζει παραμεθόριες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας», ενώ όπως σημείωσε πρόκειται για οικονομική δραστηριότητα με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα που συμβάλλει στην πράσινη μετάβαση.

Ο ΥπΑΑΤ, χαρακτήρισε τον κλάδο καινοτόμο, καθώς ενισχύει το εξωστρεφές μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου και τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και προωθεί λύσεις. Όσον αφορά στο ζήτημα της χρηματοδότησης των επενδυτικών δραστηριοτήτων στο χώρο ο κ. Γεωργαντάς θύμισε ότι η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει τις ιχθυοκαλλιέργειες στις στρατηγικές επενδύσεις. Και αν κάποια επένδυση πληροί τα κριτήρια των στρατηγικών επενδύσεων, μπορεί, μετά από αίτησή της, να ενταχθεί στο “EnterpriseGreece”.Πηγές χρηματοδότησης, επίσης, αποτελούν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιεργειών και Θαλασσών, ύψους μισού δισεκατομμυρίου, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ενώ ανοιχτό σε δανειοδοτήσεις για στήριξη νέων και επέκταση παλαιών επιχειρήσεων είναι και το Τραπεζικό Σύστημα, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας των 480 εκατ. ευρώ.


Επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα ενίσχυσης του κλάδου ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ακόμα ότι οι υδατοκαλλιέργειες συμβάλλουν στην διατροφική επάρκεια και στη μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές και τόνισε:

«Μέσα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε κατέστη σαφής η σημασία της πρωτογενούς παραγωγής. Οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα συμβάλλει στην ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας, λογικά, πλέον, θεωρείται ως βασική επενδυτική δραστηριότητα, στην οποία η πολιτεία οφείλει να δώσει προτεραιότητα. Την άποψη αυτή ήλθε να ενισχύσει ο πόλεμος στην Ουκρανία».


Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσπρωτία, την Παρασκευή, ο ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντάς, είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας με εκπροσώπους του Δήμου, της Περιφέρειας και συζήτηση με φορείς και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, γεωργικών και κυρίως κτηνοτροφικών οργανώσεων και ΤΟΕΒ.Read More »
Γεωργαντάς στο συνέδριο υδατοκαλλιέργειας στα Σύβοτα: Μοχλός ανάπτυξης - εξωστρέφειας για τον πρωτογενή τομέα Γεωργαντάς στο συνέδριο υδατοκαλλιέργειας στα Σύβοτα: Μοχλός ανάπτυξης - εξωστρέφειας για τον πρωτογενή τομέα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 28, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022
Θεσπρωτία: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5/2022 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: TAΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΓΚΟΡΕΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ: ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : ΛΥΚΑ ΜΥΡΤΩ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: ΛΩΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: MEMMOY ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: TAΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

N.E. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτία: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 28, 2022 Rating: 5

Σελίδες