Τραυματισμός ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022
Τραυματισμός ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό αλλοδαπού μέλους πληρώματος, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “FLORENCIA” σημαίας Ιταλίας στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός, ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη του πλοίου έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο οπίσθιο μέρος του κεφαλιού και στα δόντια. Εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών της Ηγουμενίτσας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντα του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματισμός ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα Τραυματισμός ναυτικού πλοίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022 Rating: 5

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ για πρώτη φορά στις εκλογές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022
Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ για πρώτη φορά στις εκλογές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσπρωτία


Τα αποτελέσματα των εκλογών των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Ψήφησαν: 345 (Λευκά : 7, Άκυρα : 1)
  • ΔΑΚΕ: 133 Εκλέγονται : Κάτσης Ηλιας, Σφακιανάκη Ελευθερία, Τσόδουλος Κυριάκος
  • ΑΣΕ: 112 – Εκλέγονται : Μηλιώτη Μαρίνα, Χριστοφίδης Δημήτρης
  • ΔΗ/ΣΥ: 70 – Εκλέγονται : Θεοδώρου Μιχάλης, Ζάρρος Γρηγόρης
  • Α.Κ.Σ.: 22 – Εκλέγονται : 0

Αντιπρόσωποι για την 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ: Τσόδουλος Κυριάκος, Χριστοφίδης Δημήτριος, Ζάρρος Γρηγόριος.
Read More »
Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ για πρώτη φορά στις εκλογές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσπρωτία Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ για πρώτη φορά στις εκλογές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022 Rating: 5

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγηθήκαν στην Πολιτιστική Διαδρομή στα πέντε Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022
Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγηθήκαν στην Πολιτιστική Διαδρομή στα πέντε Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου


Ταξίδι εξοικείωσης Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων (από Αγγλία, Βουλγαρία, Αλβανία) στην πρώτη επώνυμη Πολιτιστική Διαδρομή των «Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου», οργάνωσε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΉΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» στο πλαίσιο του Έργου i-Thea (Interreg Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020), «Ολοκληρωμένες Προσεγγίσεις για την Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι συνοδευόμενοι από τα στελέχη της Ήπειρος Α.Ε., Γεωργία Κιτσάκη και Αριστοτέλη Σταγκίκα, περιηγήθηκαν στα 5 Αρχαία Θέατρα που αποτελούν τον πυρήνα της Πολιτιστικής Διαδρομής και παράλληλα επισκέφθηκαν μέλη του Τοπικού Δικτύου Επιχειρήσεων της Διαδρομής. Οι εκπρόσωποι της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους σχετικά με το ρόλο και το έργο του Φορέα, για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Διαδρομής, ως ενός ολιστικού τουριστικού προϊόντος με ξεχωριστή και αυτόνομη ταυτότητα. Σε κάθε Αρχαίο Θέατρο (Δωδώνης, Γιτάνων, Κασσώπης, Νικόπολης και Μικρό Θέατρο Αμβρακίας) έγινε εκτενής ενημέρωση για την πορεία των έργων ανάδειξης που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στο πρόγραμμα της φιλοξενίας περιλαμβανόταν και επίσκεψη στο Δημοτικό- Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων – Ασλάν Πασά τζαμί, περιήγηση στα στενά του παραδοσιακού οικισμού εντός του Κάστρου των Ιωαννίνων, ξεναγήσεις στην Ακρόπολη του Κάστρου (Ιτς Καλέ) και στον Ι. Ν. Παναγίας της Παρηγορήτισσας, που αποτελεί σπουδαίο βυζαντινό μνημείο της Άρτας.
Με επίκεντρο την Πολιτιστική Διαδρομή αναδεικνύεται επίσης ο ιδιαίτερος φυσικός και γαστρονομικός πλούτος της Ηπείρου, μέσα από συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ολοκληρωμένο ολιστικό τουριστικό προϊόν Μια «γεύση» αυτού του «πλούτου» πήραν οι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι επισκεπτόμενοι επιχειρήσεις- μέλη του τοπικού δικτύου (Ξενοδοχείο «Μυρτάλη»,Ταβέρνα «Μυρταριά», Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας), βλέποντας από κοντά τον σπάνιο υδροβιότοπο του Αμβρακικού, γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά βασισμένα σε τοπικά προϊόντα, στα Ιωάννινα, την Άρτα και την Πρέβεζα, ενώ στη Δωδώνη η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, τους ετοίμασε ένα ξεχωριστό γεύμα με αρχαίες Ελληνικές και Βυζαντινές συνταγές. Στα Ιωάννινα τα μέλη της αποστολής καλωσόρισαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Οδυσσέας Πότσης και Παναγιώτα Ναυρόζογλου, στη δε Άρτα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βασίλης Ψαθάς.
Από τις εντυπώσεις των φιλοξενηθέντων δημοσιογράφων, όπως τις κατέγραψαν και τις μετέφεραν οι ίδιοι, τόσο στους εκπροσώπους της «Ήπειρος Α.Ε.» που τους συνόδευαν, όσο και στις επιτόπιες συναντήσεις τους στους αρχαιολογικούς χώρους, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της δυναμικής που προσδίνει στον τουρισμό της Ηπείρου, ο αρχαιολογικός πλούτος της Ηπείρου, μέσω και της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων».
Η Περιφέρεια Ηπείρου, εκφράζει τις ευχαριστίες της για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση του press trip στα 5 Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.
Read More »
Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγηθήκαν στην Πολιτιστική Διαδρομή στα πέντε Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγηθήκαν στην Πολιτιστική Διαδρομή στα πέντε Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022 Rating: 5

Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα από τη νέα σχολική χρονιά

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022
Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα από τη νέα σχολική χρονιά


Τη λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Ηγουμενίτσα γνωστοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή σε επικοινωνία που είχε με τον Βασίλη Γιόγιακα.
Το Εσπερινό ΕΠΑΛ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από το αμέσως επόμενο σχολικό έτος (2022-2023) και θα προσφέρει στους μαθητές πέντε τομείς: 1. Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, 2. Διοίκησης και Οικονομίας, 3. Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 4. Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και 5. Υγείας, Πρόνοιας Ευεξίας.
«Το νέο, Εσπερινό, Επαγγελματικό Λύκειο έρχεται να καλύψει ένα κενό στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση της περιοχής μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε εργαζόμενους μαθητές να προχωρήσουν τις σπουδές τους στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά και να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και άρα καλύτερη τύχη στο επαγγελματικό μέλλον τους. Ευχαριστώ την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή για τις ενέργειές τους», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα από τη νέα σχολική χρονιά Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Ηγουμενίτσα από τη νέα σχολική χρονιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022 Rating: 5

Σιδηροδρομική Εγνατία: Ξεκινά η μελέτη «Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα»…

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022
Σιδηροδρομική Εγνατία: Ξεκινά η μελέτη «Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα»…


Υπέρ της κύρωσης σειράς συμφωνιών αεροπορικών και σιδηροδρομικών υπηρεσιών με τρίτες χώρες τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια τάχθηκε «κατά πλειοψηφία» υπέρ: της «κύρωσης της δι’ ανταλλαγής επιστολών συναφθείσας τροποποίησης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας για τις αεροπορικές μεταφορές»,
της «κύρωσης της Συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών»,
της «κύρωσης Πρωτοκόλλων σχετικών με την τροποποίηση των άρθρων 50 (α) και 56 της Σύμβασης Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας» και -της «κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη ρύθμιση της σιδηροδρομικής διασυνοριακής κυκλοφορίας».

Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα
Με την ευκαιρία της συζήτησης επί των συμφωνιών, ο παριστάμενος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ξεκινά σήμερα η μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ξαναενταχθεί η μελέτη για το έργο Κοζάνη-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκα. «Ετσι, με αυτό το έργο, ολοκληρώνεται η σιδηροδρομική Εγνατία», μαζί με τη βελτίωση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι η χθεσινή παρουσία των Ελλήνων βουλευτών στη διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η αυτονόητη [..] και μας κάνει όλους υπερήφανους.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης, έδωσε συγχαρητήρια στους βουλευτές για τη στάση τους απέναντι στον υπουργό ‘Αμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ, ενώ εξήρε τη σημασία της τήρησης κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα «σε αντίθεση με ό,τι κάνατε εσείς, της ΝΔ, όταν είσαστε αντιπολίτευση, που βγάζατε τους “βουκεφάλες” στους δρόμους…».
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος, σημείωσε ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι απάντησαν σημείο προς σημείο στις νέες προκλήσεις του Τούρκου υπουργού ‘Αμυνας, ο οποίος, όπως είπε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εργασίες της συνέλευσης. Οι κκ Λιβανός, Βολουδάκης, Λοβέρδος και Τζάκρη μάς εξέφρασαν όλους με σύνεση, συνεννόηση και εθνική ομοψυχία, είπε ο κ. Μπουκώρος.
Read More »
Σιδηροδρομική Εγνατία: Ξεκινά η μελέτη «Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα»… Σιδηροδρομική Εγνατία: Ξεκινά η μελέτη «Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα»… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022 Rating: 5

Σελίδες