Νεκρός 25χρονος από ηλεκτροπληξία στην Γλυκή Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016

 
 
Ένας 25χρονος κάτοικος Ποταμιάς, βρέθηκε νεκρός στο αγροτεμάχιο του, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως έχασε την ζωή του από ηλεκτροπληξία, όταν το ποτιστικό ή το ανυψωτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούν για την φόρτωση των καλαμποκιών, ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο θάνατος του νεαρού ήταν ακαριαίος, ενώ το ρεύμα χτύπησε και τον πατέρα του που βρισκόταν διπλά του, ο όποιος αρχικά λιποθύμησε και όταν ξαναβρήκε τις αισθήσεις του ενημέρωσε το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς

Ο άτυχος 25χρονος, μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς στο κέντρο υγείας της πόλης και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ φως στα ακριβή του θανάτου, αναμένεται να δώσει το ιατροδικαστικό πόρισμα του Θεοδώρου Βουγιουκλάκη σε συνδυασμό με την σχετική ερευνά της αστυνομίας.
Read More »
Νεκρός 25χρονος από ηλεκτροπληξία στην Γλυκή Θεσπρωτίας Νεκρός 25χρονος από ηλεκτροπληξία στην Γλυκή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα, στη Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016


Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε, πριν από λίγη ώρα, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων,δίπλα από το φοιτητικό εστιατόριο.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,αγνωστος, με την απειλή όπλου, απέσπασε από τους δυο εργαζόμενους του καταστήματος άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε.
 
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Read More »
Ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα, στη Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων Ένοπλη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα, στη Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Απογραφή της αποικίας των ερωδιόμορφων στη νήσο Πρασούδι για το έτος 2016

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια καταμέτρηση των φωλιών των ερωδιόμορφων που φιλοξενεί η νήσος Πρασούδι, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του δέλτα Καλαμά. Πρόκειται για ένα μικρό νησί με χαμηλή μεσογειακή θαμνώδη βλάστηση, στο οποίο φωλιάζει ένας μεγάλος αριθμός ερωδιών όπως Λευκοτσικνιάδες (Egretta garzetta), γελαδάρηδες (Bubulcus ibis) και χαλκόκοτες (Plegadis falcinellus).

Η κυρίαρχη βλάστηση αφορά κυρίως είδη όπως είναι οι ακανθώδεις ημίθαμνοι (φλόμος – phlomis fruticosa, αστοιβίδα- Sarcopoterium spinosum, αλογοθύμαρο- Anthyllis hermaniae κ.λ.π.) αλλά και αείφυλλα σκληρόφυλλα είδη όπως η αγριελιά (Olea europea) και o σχίνος- Pistacia lentiscus. Το σύνολο των φωλιών των ερωδιόμορφων εντοπίζεται πάνω σε αγριελιές.
Κάθε δέντρο πάνω στο νησί έχει τον δικό του μοναδικό κωδικό, και για κάθε δέντρο σημειώνεται ο αριθμός των φωλιών καθώς και σε ποιο είδος ανήκουν και σε όσες φωλιές αυτό είναι εφικτό, ο αριθμός αυγών και νεοσσών. Για να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή όχληση των ερωδιών, μειώνοντας τον χρόνο παραμονής πάνω στο νησί, η μέτρηση γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες από τρεις ομάδες των 2 ατόμων, καταμετρώντας η κάθε μια, συγκεκριμένη πλευρά του νησιού.

Η καταμέτρηση των φωλιών των ερωδιόμορφων πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά με πρώτη πιλοτική μέτρηση το 2011. 
 
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων έως και το 2016 φαίνονται στα παρακάτω γραφήματα.

Όπως φαίνεται και στο πρώτο γράφημα ο αριθμός των φωλιών των τριών ειδών ερωδιών παρουσιάζει αυξητική τάση τα τελευταία δύο έτη και αυτό οφείλεται κυρίως στην αφθονία τροφής στα πλούσια υγροτοπικά συστήματα που δημιουργούνται στην εύφορη κοιλάδα του δέλτα Καλαμά αλλά εμμέσως και στη σωστή διαχείριση της ευρύτερης περιοχής. Στο δεύτερο γράφημα απεικονίζεται η πληθυσμιακή τάση των ερωδιόμορφων όπου παρατηρείται ότι ο αριθμός των αναπαραγόμενων ζευγαριών των λευκοτσικνιάδων κυμαίνεται σε σταθερά επίπεδα σε σύγκριση με το 2015, ενώ παρατηρείται μια αύξηση στα αναπαραγόμενα ζευγάρια της χαλκόκοτας και του γελαδάρη, γεγονός πολύ σημαντικό για τα είδη αυτά τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. 
 
Η συγκεκριμένη αποικία ερωδιών είναι μοναδική στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα που εξάγονται κάθε χρόνο για την πληθυσμιακή τους τάση οδηγούν στον εμπλουτισμό της γνώσης γύρω από την αναπαραγωγή των ελάχιστα μελετημένων αυτών ερωδιών σε εθνικό επίπεδο. Η μελέτη και η in situ έρευνα της αποικίας αποτελούν βασικά εργαλεία του φορέα διαχείρισης για την αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης των ερωδιόμορφων στο πέρασμα του χρόνου αλλά και για τη διαχείριση της περιοχής που ανήκει στο δίκτυο των περιοχών NATURA2000.

Στην απογραφή συμμετείχαν η βιολόγος του φορέα διαχείρισης Συντιχάκη Ε. και οι φύλακες Φιλίππου Ε., Μαρτίνης Α., Μάντος Α., Κόντος Κ. και Διαμάντης Χ. Ακολουθούν φωτογραφίες από την ημέρα της καταμέτρησης.Εικ.1 Μια νεαρή χαλκόκοτα πάνω σε αγριελιά 
Εικ.2 Νεοσσοί λευκοτσικνιά στη φωλιά τους
Εικ.3.  Τάση του αριθμού των φωλιών κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2012-2016
Εικ.4 . Τάση του αναπαραγόμενου αριθμού των τριών ερωδιόμορφων που φωλιάζουν στο Πρασούδι
Εικ.5.  Γελαδάρης με το αναπαραγωγικό τους πτέρωμα
Εικ.6. Τρανόσαυρα (lacerta trillineata)
Eικ.7.  Κρασπεδοχελώνα (Testudo marginata)
Εικ.8. Σμήνη γλάρων πετούν πάνω από το νησί κατά τη διάρκεια των μετρήσεων
Εικ.9. Τα καρτελάκια με τον αριθμό κάθε δέντρου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Απογραφή της αποικίας των ερωδιόμορφων στη νήσο Πρασούδι για το έτος 2016 Ηγουμενίτσα: Απογραφή της αποικίας των ερωδιόμορφων στη νήσο Πρασούδι για το έτος 2016 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Έγκλημα και τιμωρία συνέχεια - Του Σταύρου Κωστάρα

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα κάποιοι να πληρώσουν για τα αμαρτήματά τους;

Μήπως τώρα που επιτέλους, ύστερα από πολλά χρόνια, οι υπεύθυνοι οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών αρχών, θα ξετυλιχθεί το κουβάρι των υπευθύνων που λεηλάτησαν τον Δήμο Φιλιατών, δημιουργώντας τεράστια ελλείμματα ύψους 4.700.000 ευρώ; Μήπως επιτέλους πρέπει όλοι κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι αυτές οι πρακτικές οδήγησαν την χώρα στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται;

Για ένα τμήμα των ελλειμμάτων αυτών η ποινική δίωξη έχει ήδη ασκηθεί από την 5-5-2010. Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών κατηγορείται για τα βαρύτατα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας στην υπηρεσία και του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Η δικάσιμος έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2016. Μέχρι τότε είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και από τον ανακριτή του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ελπίζω δε, και εύχομαι, να έχουν ήδη καλυφθεί τα «κενά» στην δικογραφία τα οποία διαπίστωσαν οι δικαστικοί και να αποδοθεί η δικαιοσύνη όπως πρέπει.

Βέβαια, οι εν Ιερουσαλήμ παροικούντες, γνωρίζουν καλά ότι το φαγοπότι δεν έγινε μόνο από τους υπεύθυνους, οι οποίοι οδηγούνται τώρα ενώπιον του δικαστηρίου για να απολογηθούν, αλλά και από άλλους πολύ περισσότερους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις «αδυναμίες» του πρώην στην καλή ζωή και με αυτόν τον τρόπο αποκόμισαν και οι ίδιοι πολλά χρήματα, αλλά δεν είναι εύκολο να τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν.

Την κύρια ευθύνη όμως την έχει αυτός, τον οποίο οι πολίτες έταξαν για να προασπίζεται τα δικαιώματα τους. Τόσο την νομική όσο και την ηθική ευθύνη. Δεν είναι «τσιφλίκι» μας ο κάθε Δήμος και η διαχείριση δημοσίου χρήματος για να το σκορπίζουμε και να το διαχειριζόμαστε με όποιον τρόπο θέλουμε εμείς!

Παρότι «τα πραγματικά περιστατικά, όπως προκύπτουν από το κατηγορητήριο, το οποίο πρέπει να αναζητηθεί από την αρμόδια δικαστική αρχή, επαρκούν για τη στοιχειοθέτηση πειθαρχικού παραπτώματος» όπως τόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, δεν έχει ξεκινήσει ποτέ. Κενά της νομοθεσίας, αναρμοδιότητες των υπουργείων, αλλά και χρονοβόρες διαδικασίες, έχουν μέχρι σήμερα παγώσει την διαδικασία και ουδείς προχώρησε στις κατά το νόμο ενέργειες.

Αυτά λοιπόν τα παραπάνω εν αναμονή των ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβεί η νυν Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλιατών, προκειμένου να υπερασπίσει τόσο τα έννομα συμφέροντα και δικαιώματα των δημοτών, όσο και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Η παράσταση πολιτικής αγωγής αλλά και ο ορισμός κατάλληλου δικηγόρου, ο οποίος θα παραστεί και θα την εκπροσωπήσει είναι οι άμεσες ενέργειες στις οποίες οφείλει να προβεί.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ότι σε αντίστοιχη περίπτωση ταμειακών ελλειμμάτων ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε ομόφωνα την 17 Δεκεμβρίου 2015 να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του πρώην ταμία του Δήμου και της πρώην διευθύντριας οικονομικών υπηρεσιών για έλλειμμα ποσού 1.650.000 ευρώ Ο δε Δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε ότι η παράσταση πολιτικής αγωγής πρέπει να δηλωθεί για την αποκατάσταση τόσο της υλικής όσο και της ηθικής βλάβης την οποία υπέστη ο Δήμος!

Δεν αρκεί να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για τα κακώς κείμενα στην χώρα και για την κατάσταση στην οποία περιήλθε, αλλά θα πρέπει και να φροντίσουμε για την παραδειγματική τιμωρία κάποιων εκ των υπευθύνων, ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.
Σταύρος Κωστάρας
Ο Σταύρος Κωστάρας, γεννήθηκε στον Κατσικά Ιωαννίνων και αποφοίτησε από  το 1ο Λύκειο Ιωαννίνων (Αρρένων). 
Απόφοιτος της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού.    
Απόφοιτος του τμήματος Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό  του Ε.Α.Π. Μιλάει αγγλικά, αλβανικά και ιταλικά.    
Είναι απόστρατος αξιωματικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Read More »
Έγκλημα και τιμωρία συνέχεια - Του Σταύρου Κωστάρα Έγκλημα και τιμωρία συνέχεια - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Bazaar αγάπης από τη "ΦΛΟΓΑ" το Σάββατο στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016


Read More »
Bazaar αγάπης από τη "ΦΛΟΓΑ" το Σάββατο στην Παραμυθιά Bazaar αγάπης από τη "ΦΛΟΓΑ" το Σάββατο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016


Συνελήφθη, χθες (03-07-2016) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Read More »
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Συμμετοχή αθλητών από την Ηγουμενίτσα στις αθλητικές εκδηλώσεις Adriatic and Ionian Macroregion Youth Games

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016


Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε η Δήμαρχος του Δήμου Ανκόνας της Ιταλίας κ. Valeria Mancinelli, στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, για τη συμμετοχή της αθλητικής αποστολής του Δήμου στις αθλητικές εκδηλώσεις Adriatic and Ionian Macroregion Youth Games, που πραγματοποιήθηκαν εντός του Ιουνίου στην γειτονική χώρα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Mancinelli υπογράμμισε τον ενθουσιασμό της και την πίστη της στην προώθηση της διαπολιτισμικότητας, της επαγρύπνησης και της αίσθησης του ανήκειν των νέων σε μια ομάδα, μέσω του αθλητισμού.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ancona της Ιταλίας από 15 έως 18 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή αθλητών, ηλικίας 15 – 16 ετών, από τις 8 χώρες της Αδριατικής (Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία) οι οποίοι συμμετείχαν στην παραπάνω αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή και αθλητών από αθλητικούς Συλλόγους Volleyball, Beach Volley, Taekwondo & Tennis.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών – μελών του Φόρουμ και αποτελεί εργαλείο προώθησης της κοινωνικής ένταξης, της συνοχής των χωρών και των λαών, της εκπαίδευσης και της αδελφοποίησης των πολιτών τους.

Από την Ελλάδα προσκεκλημένοι ήταν οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Πατρέων. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στους αγώνες συμμετείχαν:

• ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης (Volleyball) «ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας», με 14 αθλητές (10 αθλήτριες στο Volleyball, 2 αθλήτριες και 2 αθλητές στο Beach Volley) και 4 προπονητές,

• ο Αθλητικός Σύλλογος «Όμιλος Αντισφαίρισης Ν. Θεσπρωτίας ΤΙΤΑΝΗ», με 6 αθλητές και 2 προπονητές,

• ο Σύλλογος «TAEKWONDO Ζάγκας, Ηγουμενίτσα», με 7 αθλητές και 2 προπονητές από το Αγρίνιο, καθώς οι αθλητές του Ομίλου στην πόλη της Ηγουμενίτσας δεν πληρούσαν τα ηλικιακά κριτήρια των αγώνων (σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση, επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών από άλλες περιοχές, σε περίπτωση που δεν πληρούν τα κριτήρια (κατηγορίες κιλού αθλήματος, καθώς και ηλικίες).


Οι αθλητές μας σημείωσαν πολλές διακρίσεις στους αγώνες που διεξήχθησαν, αλλά και απέσπασαν τα πιο θετικά σχόλια από τους διοργανωτές αναφορικά με το ήθος και την αξιοπρέπειά τους, τόσο κατά τη συμμετοχή τους στους αγώνες, όσο και κατά την παραμονή τους εκεί.
Read More »
Συμμετοχή αθλητών από την Ηγουμενίτσα στις αθλητικές εκδηλώσεις Adriatic and Ionian Macroregion Youth Games Συμμετοχή αθλητών από την Ηγουμενίτσα στις αθλητικές εκδηλώσεις Adriatic and Ionian Macroregion Youth Games Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Η Γκρίκα Θεσπρωτίας στο διάβα του χρόνου μέσα από την ματιά του Λευτέρη Σοφία!

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016
Θεσπρωτός έγινε συγγραφέας σε μεγάλη ηλικία για να διασώσει την ιστορία του χωριού του

 
 
Ο Λευτέρης Σοφίας από την Γκρίκα Παραμυθιάς, αφοσιώθηκε στο χωριό του και προσέφερε πολλά σ' αυτό και στους συγχωριανούς του κατά την μακροχρόνια θητεία του ως γραμματέας της κοινότητας. 
 
Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σ' αυτό το μετερίζι. 
 
Σε μεγάλη ηλικία έγινε συγγραφέας για να καταγράψει και να παρουσιάσει ευρύτερα την ιστορία του χωριού του και να να αναδείξει λαογραφικά και ηθογραφικά κομμάτια του τόπου του! 
 
Και τα κατάφερε τόσο αριστοτεχνικά, με την μεθοδική παράθεση στοιχείων, ώστε το βιβλίο του "Η ΓΚΡΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ" είναι ένας αληθινός ύμνος για τον τόπο του, χωρίς, όμως, να ξεφύγει ο συγγραφέας ούτε μία κεραία από την ιστορική αλήθεια και αναζήτηση. 
 
Ζωντανός άνθρωπος ο κ. Σοφίας, σου μεταδίδει, όπου και αν τον συναντήσεις, την αγάπη για τον τόπο του και σε παρασέρνει, χωρίς καλά καλά να το αντιλαμβάνεσαι, σ' ένα σεργιάνισμα στο χωριό του και κυρίως στο παρελθόν, πάνω στα αγκωνάρια του οποίου στηρίζεται το σήμερα και χαράσσεται το αύριο. 
 
Οι διάφορες πτυχές του ιστορικού βίου και οι ποικίλες εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού, που συγκροτούν την πορεία μέσα στο χρόνο του χωριού, και αποτελούν τις βασικές εκδηλώσεις της ψυχικής και κοινωνικής ζωής των κατοίκων, ξαναζωντανεύουν, όχι αναμασημένες, αλλά καθαρές και με τη βούλα της γνησιότητας στο βιβλίο του κ. Σοφία. 
 
Και αυτό, γιατί η γραφίδα του, που τη χρησημοποιεί με εκπληκτική και θαυμαστή ικανότητα, χρωματίζει γνώσεις και εμπειρίες, που η μιά γενιά καταλείπει στην άλλη. 
 
Read More »
Η Γκρίκα Θεσπρωτίας στο διάβα του χρόνου μέσα από την ματιά του Λευτέρη Σοφία! Η Γκρίκα Θεσπρωτίας στο διάβα του χρόνου μέσα από την ματιά του Λευτέρη Σοφία! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Διαβάστε τα ονόματα των εκπαιδευτικών Δ.Ε. που πήραν μετάθεση σε Θεσπρωτία, Γιάννενα, Πρέβεζα και Άρτα

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016

Υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, οι αποφάσεις μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Ο μικρός αριθμός συνταξιοδοτήσεων οδήγησε φέτος σε ένα σχετικά μικρό αριθμό μεταθέσεων εκπαιδευτικών στη Δ.Ε. 
 
Αναλυτικά ανά θεματικότητα Σχολείων, τα ονόματα όλων όσοι πήραν μετάθεση για τις Δ.Ε. των Περιφερειακών Ενότήτων της Ηπείρου είναι τα εξής:
 
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
 • ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ειδικότητα: ΠΕ04.01, μετατίθεται στη Δ.Ε. Πρέβεζας, σύνολο μορίων: 212,44
 • ΚΥΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ειδικότητα: ΠΕ01, μετατίθεται στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, σύνολο μορίων: 187,59
 • ΝΤΑΦΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Ειδικότητα: ΠΕ01, μετατίθεται στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, σύνολο μορίων: 174,23
 • ΚΕΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Ειδικότητα: ΠΕ18.10, μετατίθεται στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, σύνολο μορίων: 133,51
 • ΤΣΩΛΗ ΤΖΟΚΑ ΕΥΤΥΧΙΑ, Ειδικότητα: ΠΕ02, μετατίθεται στη Δ.Ε. Αρτας, σύνολο μορίων: 128,23
 • ΡΟΒΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ειδικότητα: ΠΕ18.33, μετατίθεται στη Δ.Ε. Αρτας, σύνολο μορίων: 125,76
 • ΤΖΟΥΡΜΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ειδικότητα: ΠΕ02, μετατίθεται στη Δ.Ε. Αρτας, σύνολο μορίων: 119,7
 • ΓΕΩΡΓΟΜΗΤΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, Ειδικότητα: ΠΕ02, μετατίθεται στη Δ.Ε. Αρτας, σύνολο μορίων: 113,79
 • ΑΡΓΥΡΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ, Ειδικότητα: ΠΕ04.01, μετατίθεται στη Δ.Ε. Θεσπρωτίας, σύνολο μορίων: 111,35
 • ΚΟΥΤΟΥΒΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, Ειδικότητα: ΠΕ13, μετατίθεται στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, σύνολο μορίων: 81,66
 • ΚΑΡΑΒΙΔΑ ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ, Ειδικότητα: ΠΕ18.10, μετατίθεται στη Δ.Ε. Θεσπρωτίας, σύνολο μορίων: 80,9
 • ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ, Ειδικότητα: ΠΕ02, μετατίθεται στη Δ.Ε. Αρτας, σύνολο μορίων: 74,21
 • ΤΖΑΝΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, Ειδικότητα: ΠΕ04.02, μετατίθεται στη Δ.Ε. Πρέβεζας, σύνολο μορίων: 67,83
 • ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ, Ειδικότητα: ΠΕ02, μετατίθεται στη Δ.Ε. Αρτας, σύνολο μορίων: 64,48
 
ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
 • ΑΡΓΥΡΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, Ειδικότητα: ΠΕ20, μετατίθεται στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, σύνολο μορίων: 77,15
 • ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ, Ειδικότητα: ΠΕ02, μετατίθεται στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, σύνολο μορίων: 49,76
 
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:
 • ΜΗΤΣΙΑΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Ειδικότητα ΠΕ03, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, σειρά: 1
 • ΠΑΠΙΓΚΗ ΑΡΕΤΗ, Ειδικότητα ΠΕ03, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, σειρά: 2
 • ΧΑΛΙΑΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, Ειδικότητα ΠΕ02, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 1
 • ΤΕΡΖΗ ΜΑΡΙΑ, Ειδικότητα ΠΕ02, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 2
 • ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, Ειδικότητα ΠΕ03, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 1
 • ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ειδικότητα ΠΕ08, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 1
 • ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ειδικότητα ΠΕ09, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 1
 • ΤΣΙΩΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ειδικότητα ΠΕ11, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 1
 • ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ειδικότητα ΠΕ09, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 1
 • ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ειδικότητα ΠΕ19, μετατίθεται στο Μουσικό Σχολείο ΠΡΕΒΕΖΑΣ, σειρά: 1
 
Στην υπουργική Απόφαση επισημαίνεται ότι οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Δ.Ε. στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους μέχρι και 4-7-2016. 
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2016, συνεχιζόμενης όμως της απόσπασης μέχρι την εν λόγω ημερομηνία. 
Από τα ανωτέρω εξαιρούνται όσοι από τους μετατιθέμενους εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαδικασία των εξετάσεων, οι οποίοι οφείλουν να παρουσιαστούν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και οπωσδήποτε εντός του μηνός Ιουλίου 2016. 
Τα στελέχη της εκπαίδευσης αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.
Read More »
Διαβάστε τα ονόματα των εκπαιδευτικών Δ.Ε. που πήραν μετάθεση σε Θεσπρωτία, Γιάννενα, Πρέβεζα και Άρτα Διαβάστε τα ονόματα των εκπαιδευτικών Δ.Ε. που πήραν μετάθεση σε Θεσπρωτία, Γιάννενα, Πρέβεζα και Άρτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες