Την Δευτέρα η γιορτή τσιπούρας στην Σαγιάδα

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Read More »
Την Δευτέρα η γιορτή τσιπούρας στην Σαγιάδα Την Δευτέρα η γιορτή τσιπούρας στην Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Οι ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων που θα προταθούν από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για το νέο σπουδαστικό έτος 2018/2019.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν
1. Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ
2. Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ
3. Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
4. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ
5. Αντιδήμαρχος Σουλίου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
6. Αντιδήμαρχος Φιλιατών κα ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΠΑ - ΜΑΛΛΙΟΥ
7. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΟΣ
8. Αντιπρόεδρος ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΙΣΣΑΣ
9. Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ κ. ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΑΣ

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διάγνωση των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας και των επιχειρήσεων για νέες ειδικότητες και επαγγέλματα αιχμής σε ολοκληρωμένους τομείς της οικονομίας του τόπου με απώτερο στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τοπικής οικονομίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο Παιδείας που αφορά τις νέες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ για το σπουδαστικό έτος 2018/2019 και είναι οι εξής με αλφαβητική σειρά:
1. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
2. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
3. ΜΟΥΣΙΚΗ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ
4. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
5. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
6. ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
8. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)
10. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τους εκπροσώπους των επιτελικών φορέων του τόπου για την στήριξη και τη βοήθεια στις προσπάθειες των σπουδαστών, των εκπαιδευτών και της διοίκησης για μια ποιοτική και αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή μας.

Από την Διεύθυνση του
Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας 


 
Read More »
Οι ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Οι ειδικότητες για τη νέα χρονιά στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου (Δημαρχιακό Μέγαρο - οδός Κ. Καραμανλή 179 - Παραμυθιά) την 8η Αυγούστου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20 : 00 με θέματα ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ 1o:
Διενέργεια κλήρωσης, για την ανάδειξη δικαιούχων παραπηγμάτων στην Θρησκευτική εμποροπανήγυρη (Γλυκής ), του Δήμου Σουλίου, για το έτος 2018 .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Πέτσιος Πέτρος


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Δήμου Φιλιατών - Του Σταύρου Κωστάρα

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Θα μας ενημερώσει επιτέλους η δημοτική αρχή Φιλιατών τι γίνεται με την «αμαρτωλή» της Δημοτική Επιχείρηση?
Ποιοι ήταν τέλος πάντων οι υπεύθυνοι που την περίοδο 2000-2007 κατάφεραν μέσα από 2.192 φορολογικές παραβάσεις να βρεθούν μη αναγνωριζόμενες δαπάνες συνολικού ύψους 1.962.767,17 ευρώ και να επιβληθούν στην επιχείρηση αυτή από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές πρόστιμα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ?
Ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι που, την ίδια περίοδο 2000-2007, άφησαν απλήρωτο ΦΠΑ συνολικού ύψους 228.000,18 ευρώ και ποιος θα πληρώσει το ΦΠΑ αυτόν τον οποίο απαιτεί η αρμόδια φορολογική αρχή?
Ποιος ευθύνεται για το ότι οι αρμόδιες φορολογικές αρχές επέβαλαν δέσμευση περιουσιακών σε όλους, μέχρι και το 2016 προέδρους, ακόμη δηλαδή και σε εκείνους που δεν είχαν καμία ευθύνη για την «αμαρτωλή» αυτή περίοδο 2000-2007, αφού ο φορολογικός έλεγχος καθυστέρησε να ελέγξει τα πεπραγμένα κατά 9 ολόκληρα χρόνια (κατάσχεση βιβλίων το 2007 και ολοκλήρωση του ελέγχου της περιόδου αυτής το 2016)?
Ποιος θα πληρώσει επιπλέον τα 54.304,73 ευρώ που απαιτεί η περιφέρεια Ηπείρου να επιστραφούν ως αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντα?
Τουλάχιστον ο δήμαρχος, αλλά και μερικοί από τους νυν δημοτικούς άρχοντες, ξέρουν πολύ καλά να μας ενημερώσουν αφού ήταν από τους άμεσα αρμόδιους την περίοδο εκείνη, και ως πρόεδροι της επιχείρησης αλλά και ως αντιδήμαρχοι και μέλη της διοίκησης του δήμου!
Διότι φτάσαμε να διαβάζουμε από κάτι βαλτούς δημοσιογράφους, οι οποίοι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν το κοινό ότι ο δήμαρχος «κληρονόμησε» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την ΑΜΑΡΤΩΛΗ τέως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ αυτής. Και ότι «δυστυχώς δεν μπορούσε να μη κάνει αποδοχή της «κληρονομιάς» ελέω νόμου!

Φυσικά ψεύδεται ως συνήθως η «ενημερωμένη πηγή» ξεχνώντας να αναφέρει ότι ο οικονομικός έλεγχος από την αρμόδια φορολογική αρχή έγινε για την περίοδο 2000-2007 κατά την οποία ένας από τους υπεύθυνους ήταν και ο νυν δήμαρχος με τους τότε και νυν συνεργάτες του!!! Χαρακτηρίζει δε πιθανώς με δόλο ο γράφων επ’ αμοιβή;;;; δημοσιογράφος ως «κατηγορούμενους» το σύνολο σχεδόν των διατελεσάντων προέδρων της με περισσότερο ή με λιγότερο σοβαρές κατηγορίες.
Είναι βέβαια πολύ γνωστό το γνωμικό που λέει ότι «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»! Αφού και ο δημοσιογράφος, που παραπληροφορεί το κοινό του, κόρακας ήταν!!!!
Ας πληροφορήσει λοιπόν η υπεύθυνη δημοτική αρχή τους δημότες της ότι ο δήμαρχος απλά «κληρονόμησε» το δημιούργημά του και τίποτε παραπάνω!!!!!

Το μόνο σωστό στο κατά παραγγελία δημοσίευμα είναι ότι στο τέλος του 2016 τοποθετήθηκαν (όπως προβλέπει ο νόμος) ορκωτοί λογιστές στην «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» δημοτική επιχείρηση λόγω της απόφασης που λήφθηκε για λύση και εκκαθάρισή της.
Οι ορκωτοί λογιστές όμως δεν έχουν καμία σχέση με τις αμαρτίες της περιόδου 2000-2007 που καλούνται να διορθώσουν σήμερα κάποιοι πρόεδροι που δεν είχαν καμία ευθύνη κατά την περίοδο 2000-2007, οπότε έγιναν και τα παραπάνω αίσχη στην διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης!
Στη αυτή τη χώρα ουδέποτε υπάρχουν υπεύθυνοι τελικά!!!!! Ούτε αυτοί οι οποίοι με την κακοδιαχείριση δημιούργησαν τα χρέη και τις φορολογικές παραβάσεις ούτε αυτοί που δεν έλεγξαν και δεν καταλόγισαν εγκαίρως τις ευθύνες σε όσους τους αναλογούν!
ΥΓ 1. Πλέον των ανωτέρω να μας απαντήσει δημοτική αρχή τι ακριβώς γίνεται με τις οφειλές της εν λόγω επιχείρησης προς το ΙΚΑ? Σε τι ποσό ανέρχονται αυτές? Από πληροφορίες μαθαίνω ότι συσσωρεύτηκαν στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) χρέη τα οποία, μέχρι το τέλος του 2016, ανέρχονταν στο ποσό των 384.000 ευρώ περίπου!
Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που τις δημιούργησαν? Ονόματα τώρα κύριοι!! Για να λάμψει κάποια αλήθεια επιτέλους στα τόσα ψέματα που διαβάζουν οι δημότες σας στα μέσα παραπληροφόρησης!!! 
Read More »
Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Δήμου Φιλιατών - Του Σταύρου Κωστάρα Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Δήμου Φιλιατών - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Την ενεργειακή αναβάθμιση 15 δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018

Την ενεργειακή αναβάθμιση δεκαπέντε δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού ELENA.

Σήμερα υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και το ανάδοχο σχήμα, η σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής επιθεώρησης των συγκεκριμένων κτιρίων και η υποβολή τεκμηριωμένων τεχνοοικονομικά προτάσεων για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, τα υφιστάμενα κτήρια έχουν δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να υπερβεί το 60% ανάλογα με τη χρήση, όταν εφαρμόζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία περιλαμβάνει και μια μικρή εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), μπορούν δε, αν υπάρχουν ορισμένες ευνοϊκές συνθήκες, να επιτύχουν και στόχο σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, όπως αυτός ορίζεται από την επαναδιατύπωση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτηρίων (Οδηγία 2010/31/ΕΕ) και το Ν. 4122/2013 που αφορά στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας σε αυτήν.

Το δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας στα υφιστάμενα κτήρια διαφέρει ανάλογα με τη χρήση και την κατασκευή του κτηρίου, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και το μέγεθος των παρεμβάσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε επίπεδο Δήμου.

Η λίστα των υπό εξέταση κτηρίων και εγκαταστάσεων είναι η εξής: 
Read More »
Την ενεργειακή αναβάθμιση 15 δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου Την ενεργειακή αναβάθμιση 15 δημοσίων κτηρίων και εγκαταστάσεων προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Το Ίδρυμα Μόρφωσις Νεολαίας βραβεύει τους αριστούχους μαθητές της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018Το Ίδρυμα Μόρφωσις Νεολαίας ανακοινώνει, ότι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου θα προβεί στην απονομή των ετήσιων χρηματικών επάθλων και βραβείων στους δικαιούχους απόφοιτους μαθητές των ακριτικών σχολείων των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας την 9η του μηνός Αυγούστου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11η πρωινή στα Ιωάννινα και στο χώρο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου, οδός Ναπολέοντος Ζέρβα 28-30 (στοά σάρκα) 2ος όροφος.

Είσοδος ελεύθερη.


Read More »
Το Ίδρυμα Μόρφωσις Νεολαίας βραβεύει τους αριστούχους μαθητές της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων Το Ίδρυμα Μόρφωσις Νεολαίας βραβεύει τους αριστούχους μαθητές της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: «Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών;» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018
Την έκδοση των νέων συντάξεων μέσα σε 3 μήνες προανήγγειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας με θέμα την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ Αγροτών.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι μόλις 300 άτομα εργάζονται σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών, από τους συνολικά 8.000 με 8.500 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και η όποια επίτευξη των στόχων που είχε βάλει το Υπουργείο το 2017 σχετικά με την απονομή συντάξεων οφείλεται σε εργασία εκτός ωραρίου υπαλλήλων στα περιφερειακά Τμήματα του ΕΦΚΑ Αγροτών. Σημείωσε επίσης ότι οι αιτήσεις για συντάξεις αναπηρίας, θανάτου και χηρείας που έχουν κατατεθεί μετά την 1/1/2017 προχωράνε με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλούνται στην έκδοση πράξεων συνέχισης συντάξεων αναπηρίας παλαιότερων χρόνων. Προκειμένου να αυξηθεί ο χρόνος που το προσωπικό του ΕΦΚΑ Αγροτών διαθέτει για τις συντάξεις πρότεινε οι βεβαιώσεις ασφάλισης και ασφαλιστικής ενημερότητας να εκδίδονται μέσω της πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Ζήτησε επίσης να προχωρήσουν οι αιτήσεις μετακίνησης προσωπικού από άλλους φορείς προς τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 24 του νόμου 4488/2017 και οι οποίες εκκρεμούν από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Πετρόπουλος αναγνώρισε το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ συνολικά και έδωσε έμφαση στη μείωση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων, από περίπου 30.000 στο τέλος του 2014 σε περίπου 16.000 τον Ιούνιο του 2018. Σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφιακή οργάνωση του ΕΦΚΑ και μια σειρά πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και τους χρόνους έκδοσης των νέων συντάξεων , με στόχο όλες οι συντάξεις - με εξαίρεση τις διαδοχικές και τις διεθνείς - για τις οποίες έγινε αίτηση από το 2017 και μετά να εκδίδονται μέσα σε διάστημα 3 μηνών.


 
 
Read More »
Β. Γιόγιακας: «Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών;» (+ΒΙΝΤΕΟ) Β. Γιόγιακας: «Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών;» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Ανάδοχοι έργων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018Δύο σημαντικά οδικά έργα για την Π.Ε. Θεσπρωτίας, καθώς και την ανακατασκευή τμήματος της επ. οδού προς Λάιστα, αφορούν οι κυριότερες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Για τα τρία έργα, όπως και για τα άλλα, που σήμερα αναδείχτηκαν οι ανάδοχοί τους η έναρξη των εργασιών αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά πρόκειται για τα εξής:
«Συντήρηση οδού προς Σαγιάδα - Κάτω Αετό – Σύνορα», προϋπολογισμού 1.100.000€. ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Λεπτοκαρυά – Τσαμαντάς – Μηλέα – Κυπάρισσος - Μεσοβούνι», προϋπολογισμού € 213.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Ανακατασκευή επαρχιακής οδού προς Λάιστα λόγω κατολίσθησης μήκους 2 χιλιομέτρων», προϋπολογισμού 600.000 €. Ανάδοχος Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.
«Βελτίωση-συντήρηση οδού σύνδεσης ΕΟ Ανατολή – Κατσικάς με την πόλη των Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 100.000 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στα όρια του Δ.Δ. Παλιουρής», προϋπολογισμού 60.000€. Ανάδοχος Σπυρίδων Ν. Μπίμπος.
«Άμεση αποκατάσταση επαρχιακών οδών από Ε.Ο. Ιωαννίνων - Αθηνών προς Δερβίζιανα και προς Θεριακήσι - Μελιγγοί», προϋπολογισμού 120.000 €. Ανάδοχος «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.».
«Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού προς Κερασέα – Λωζανά» προϋπολογισμού 95.000 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική.
«Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού και αποκατάσταση βατότητας οδού Πραμάντων – Μελισσουργών», προϋπολογισμού 65.000. ευρώ. Ανάδοχος Κων. Γκεσούλης.
«Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης πρανών επαρχιακής οδού 3α στον οικισμό Γερακάρι», προϋπολογισμού 42.000€. Ανάδοχος Κ. Κούγκουλης.
«Αποκατάσταση ζημιών - αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Άραχθο στη θέση Χάνι - Καμπέραγα», προϋπολογισμού € 27.000.Ανάδοχος Χήτος Θεοφάνης.
«Αποκατάσταση – βελτίωση οδού Γρεβενήτι – Φλαμπουράρι – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Περιβόλι – όρια νομού», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
«Αποκατάσταση βατότητας στην Κρυοπηγή Πρέβεζας», προϋπολογισμού 45.000,00 €. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.
«Άμεση αποκατάσταση βατότητας οδικού δικτύου προς παραγωγικές μονάδες Μελισσουργών ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 €.. Ανάδοχος Κων. Γκεσούλης.
Αποκατάσταση- βελτίωση οδού Θεοδώριανα- Καταρράκτες Θεοδωριάνων, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος Κων. Κώστας.
«Αποκατάσταση βατότητας και περιβάλλοντος χώρου στις γέφυρες Χάτσιου και Κοβάτσαινας στα όρια του Δ.Δ. Τσεπελόβου», προϋπολογισμού 36.500€. Ανάδοχος Γεώργιος Θ. Χριστογιάννης.
«Αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Λούρο στα όρια της Τ.Κ. Κουκλεσίου», προϋπολογισμού € 52.000. Ανάδοχος Απόστολος Β. Ορφανός.

Δημοπρατήσεις νέων έργων στην Π.Ε. Πρέβεζας
Με άλλες αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση των παρακάτω έργων της Π.Ε. Πρέβεζας:
«Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 100.000.
«Αποκατάσταση ζημιών στην 5η Επαρχιακή οδό Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 350.000.


Read More »
Ανάδοχοι έργων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Ανάδοχοι έργων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Δράσεις των Φορέων Διαχείρισης χρηματοδοτεί με 515,500 ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018Πέντε προτάσεις για δράσεις διαχείρισης και ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών των Φορέων Διαχείρισης Ηπείρου εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός των αποφάσεων ένταξης ανέρχεται σε 515.500 ευρώ.

Οι πέντε αποφάσεις ένταξης είναι οι εξής:

«Ενίσχυση δράσεων συμμετοχικής διαχείρισης για τη βιοποικιλότητα και το βιώσιμο τουρισμό στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων», προϋπολογισμού 97.200 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Κοιλάδας Αχελώου Αγράφων και Μετεώρων
Το αντικείμενο της πράξης αφορά στην ενίσχυση δράσεων συμμετοχικής διαχείρισης με την τοπική κοινωνία για την βελτίωση της προστασίας και διατήρησης των φυσικών πόρων και του βιολογικού πλούτου αλλά και στο σχεδιασμό δράσεων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στις περιοχές του δικτύου NATURA 2000.

«Δράσεις για την προστασία και διαχείριση της βιοποικιλότητας της Λίμνης Παμβώτιδας», προϋπολογισμού 99.930,83 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας
Η πράξη περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων που έχουν στόχο την ανάσχεση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της λίμνης και τη σταδιακή αποκατάσταση του διαταραγμένου οικοσυστήματος της.

«Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου – Λευκάδας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου – Λευκάδας.
Το αντικείμενο της πράξης αφορά σε: σχεδιασμό, οργάνωση και λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των διαδραστικών μέσων επικοινωνίας με το κοινό, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος του ελλείμματος που υπάρχει στον τομέα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης.

«Διαχειριστικές Δράσεις στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου», προϋπολογισμού 119.970,00 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.
Το αντικείμενο της πράξης αφορά στην υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την ανάδειξη και προβολή της προστατευόμενης περιοχής, καθώς και με την ανάγκη παρακολούθησης των πληθυσμών της ιχθυοπανίδας της Τεχνητής λίμνης των πηγών Αώου και του περιορισμού των επιπτώσεων από την εισαγωγή ξενικών ειδών σε αυτή.

«Δράσεις διαχείρισης και ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών Αχέροντα και Καλαμά», προϋπολογισμού 98.404,69 ευρώ. Φορέας Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας.
Αντικείμενο της πράξης είναι δράσεις για την προστασία - διατήρηση της βιοποικιλότητας και αειφορική διαχείριση των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των Στενών Αχέροντα, χαρτογραφική αποτύπωση των υφιστάμενων μονοπατιών καθώς και προσδιορισμός νέων περιπατητικών διαδρομών ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος στις προστατευόμενες περιοχές των Στενών Αχέροντα, Στενών Καλαμά και Έλους Καλοδικίου και Προμήθεια Ενημερωτικού Υλικού.


Read More »
Δράσεις των Φορέων Διαχείρισης χρηματοδοτεί με 515,500 ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Δράσεις των Φορέων Διαχείρισης χρηματοδοτεί με 515,500 ευρώ το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, υπεύθυνου καταστήματος για ηχορύπανση

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Συνελήφθη, σήμερα (04-08-2018) μετά τα μεσάνυχτα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 30χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. 


 

Read More »
Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, υπεύθυνου καταστήματος για ηχορύπανση Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού, υπεύθυνου καταστήματος για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Την Τρίτη και την Τετάρτη η «13η Γιορτή Λαδιού» στην Πέρδικα

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Το Π.ΑΚ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας σας ενημερώνει για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018» και την Γιορτή Λαδιού που διοργανώνεται στην Πέρδικα για 13η συνεχόμενη χρονιά. Η γιορτή ξεκινά από τις 07/08/2017 και κορυφώνεται στις 08/08/2017 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

-Τρίτη 07-08-2018 έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων στην Πλατεία Πέρδικας από τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Πέρδικας και την Τοπική κοινότητα Πέρδικας. Ώρα έναρξης 21:00, είσοδος ελεύθερη.

-Τετάρτη 08-08-2018 13η γιορτή λαδιού-μουσικοχορευτική βραδιά στην Πλατεία Πέρδικας από τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο Πέρδικας και την Τοπική κοινότητα Πέρδικας. Χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Πέρδικας, Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιάς Πάργας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ενώ μετά θα υπάρχει γλέντι και χορός για όλους. 
Ώρα έναρξης 21:30, είσοδος ελεύθερη.


Read More »
Την Τρίτη και την Τετάρτη η «13η Γιορτή Λαδιού» στην Πέρδικα Την Τρίτη και την Τετάρτη η «13η Γιορτή Λαδιού» στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τα VOUCHER των Παιδικών τμημάτων

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Οι μητέρες που έκαναν μόνες τους την αίτηση εγγραφής μέσω ΈΣΠΑ του παιδιού τους για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και πήραν VOUCHER μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ για να υπογράψουν την σύμβαση με το παιδικό της επιλογής τους τις παρακάτω ημέρες: Παρασκευή Δευτέρα και Τρίτη 3-6-7 Αυγουστου και από 27 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00-2:00μμ.

Αφορά κυρίως τις μητέρες που είτε την υπέβαλαν μόνες τους την αίτηση είτε σε κάποιο ΚΔΑΠ μαζί με το άλλο τους παιδί και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους.


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τα VOUCHER των Παιδικών τμημάτων Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση σχετικά με τα VOUCHER των Παιδικών τμημάτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Δήμαρχος ...Θεσπρωτίας ή Αλβανίας;

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Ψήφους γυρεύουν από τώρα!!!!

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε δήμο του νομού μας ο οποίος, στα πλαίσια της φιλίας που μας ενώνει και του πνεύματος επίλυσης των διακρατικών θεμάτων που προωθείται με την Αλβανία, φρόντισε και πραγματοποίησε έργο σε περιοχή της γειτονικής χώρας το οποίο όμως το «βάφτισε» ελληνικό και το χρέωσε σε δημότες τοπικής κοινότητας του δήμου!

Γνωρίζουν οι δημότες σας κύριε δήμαρχε ότι χρήματα που δόθηκαν από την Περιφέρεια για να πραγματοποιηθεί έργο σε τοπική σας κοινότητα κατέληξαν να χρηματοδοτήσουν έργο στη γείτονα χώρα?

Γνωρίζουν ότι το έργο αυτό χρεώθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα κοινότητας του δήμου σας, η οποία έχει όντως μεγάλες ανάγκες τέτοιων έργων και παρεμβάσεων και τελικά το έργο χρεώθηκε ωσάν να έγινε στην κοινότητα αυτή?

Πως δικαιολογήσατε την διάθεση των χρημάτων αυτών τα οποία φαίνεται να διατέθηκαν σε έργο τοπικής κοινότητας ενώ πήγαν στην Αλβανία?

Όσον αφορά τα νόμιμα δικαιολογητικά της δαπάνης αυτής τι κάνατε? Συντάξατε εκθέσεις «μαϊμού» και αναγκάσατε υπαλλήλους και αιρετούς να τις υπογράψουν?

Επιπλέον αληθεύει κύριε δήμαρχε ότι την ημέρα που καιγόταν η Αττική και θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς, εσείς δώσατε εντολή να μετακινηθεί το χωματουργικό μηχάνημα (γκρέιντερ) του δήμου στην Αλβανία για να κάνει διανοίξεις δρόμων εκεί? Πως θα αντιμετωπίζατε περίπτωση ανάγκης παρέμβασης στο δήμο σας όταν στέλνατε το μηχάνημα σε άλλη χώρα? Αν σας ζητούσαν να διαθέσετε το μηχάνημα για ανάγκες της πολιτικής προστασίας του νομού ή της περιφέρειας τι θα κάνατε? Είναι νόμιμη η ενέργειά σας αυτή? Ή πρόκειται απλά ψηφοθηρική κίνηση εν όψει των επερχόμενων εκλογών?

Μήπως είστε ο ίδιος δήμαρχος που συνιστούσατε σε προέδρους δημοτικής επιχείρησης του δήμου σας να κόβουν πλαστά τιμολόγια για να δικαιολογήσου δαπάνες πληρωμής παροχής υπηρεσιών, συμβουλεύοντας τον λογιστή του δήμου να μην κάνει αποδεκτές τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που είχαν συντάξει οι πρόεδροι για τις δαπάνες αυτές?

Τάλως


Read More »
Δήμαρχος ...Θεσπρωτίας ή Αλβανίας; Δήμαρχος ...Θεσπρωτίας ή Αλβανίας; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Μ.Κάτσης: “Ξημερώνει νέα μέρα για την γ’θμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία – η αντιπολίτευση καταψήφισε και βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση”

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης, μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου, προέβη σε δηλώσεις, όπου ανέλυσε τη σημαντικότητα του νέου εγχειρήματος, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει και την υποκριτική στάση της αντιπολίτευσης:

« Μια μακρά και εξαντλητική προσπάθεια, είχε αίσιο τέλος και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Η Θεσπρωτία, δικαίως, μπαίνει δυναμικά και με βιώσιμους όρους στο νέο χάρτη της γ/θμιας εκπαίδευσης, όπως είχαμε δεσμευθεί, παρά τον ορυμαγδό των Κασσάνδρων που προσδοκούσαν το αντίθετο.

Το νέο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας είναι πλέον νόμος της Πολιτείας ενώ, όπως προέκυψε από την πολυήμερη συζήτηση στη Βουλή, έχει την πλήρη στήριξή του τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τις Πρυτανικές αρχές ώστε να γίνει βιώσιμο και ελκυστικό. Χρειάζεται εύλογο χρονικό διάστημα για να οργανωθούν οι σπουδές του και να προσληφθεί το νέο επιστημονικό προσωπικό, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, ο νόμος ορίζει ρητά πως το αργότερο το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όλα τα νέα τμήματα θα πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη της Συγκλήτου, ως ορίζει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων».

Σχετικά με τη στάση των εισηγητών της ΝΔ (κ. Καραμανλή) και του ΚΙΝ.ΑΛΛ(κ. Κεφαλίδου) να αναφερθούν με αρνητικά σχόλια για το νέο τμήμα της Ηγουμενίτσας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπήρξε δεικτικός, τονίζοντας:

« Στις 4 συνεδριάσεις της Βουλής ΝΔ και ΔΗΣΥΜ αλλά και στην Ολομέλεια, δε σταμάτησαν να αναφέρονται με μένος ενάντια στην Θεσπρωτία και στο νέο της τμήμα, υπερθεματίζοντας έτσι ότι είναι αχρείαστο γιατί υπάρχει παρόμοιο στην Κέρκυρα, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν το γνωστικό του αντικείμενο, όπως και το ότι η απόσταση μεταξύ τμημάτων δεν αποτελεί Ακαδημαϊκό κριτήριο λ.χ (Τμήμα Ιστορίας κ.α)».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ λέγοντας:

«Δείγμα της έλλειψης σοβαρότητας και υποκρισίας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι ο συντοπίτης συνάδελφος της ΝΔ, ζήτησε δια βήματος από τον Υπουργό Παιδείας, το νέο τμήμα να λειτουργήσει νωρίτερα (ακ. Έτος 2019-2020) ενώ το κόμμα του το χαρακτήριζε «αχρείαστο» και εν τέλει καταψήφισαν εν χορώ το νομοσχέδιο! Φαίνεται, απουσίαζε από την επεξεργασία στις επιτροπές και δεν άκουσε τους φορείς και τις Πρυτανικές αρχές να λένε ότι δεν προλαβαίνουν να προσληφθούν οι καθηγητές που απαιτούνται τόσο γρήγορα στα νέα τμήματα που δημιουργούνται. Με τη στάση αυτή, ουσιαστικά επιμένει να υπερασπίζεται το «σχέδιο Αθηνά» της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου που έκλεισε 2 τμήματα στην Θεσπρωτία».

Και κατέληξε: «Ακούγαμε τόσο καιρό ότι κλείνουμε το ΤΕΙ, και εντέλει δημιουργούμε Πανεπιστημιακό τμήμα. Ακούγαμε ότι δεν θα έχει καθηγητές γιατί θα φύγουν, και εν τέλει όχι μόνο μένουν, θα προσληφθούν και άλλοι. Ακούγαμε ότι το τμήμα μένει στα χαρτιά και πάει στις καλένδες, και εν τέλει έρχεται τροποποίηση που θέτει πλέον συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λειτουργίας, το οποίο μάλιστα, είναι εντός του χρόνου που παράλληλα θα εξακολουθεί τη λειτουργία του το υφιστάμενο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Δεν έχει δε το ηθικό πολιτικό ανάστημα η αντιπολίτευση, να κάνει μαθήματα λειτουργίας νέων βιώσιμων και ποιοτικών τμημάτων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τη στιγμή που καταψηφίζει το νομοσχέδιο, αδυνατεί να τοποθετηθεί συνεισφέροντας, έστω κάτι, στο διάλογο που διεξήχθη για το μέλλον της Δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και που τα μοναδικά επιτεύγματά που έχει να παρουσιάσει στον ακαδημαϊκό χώρο, ήταν το καταστρεπτικό «σχέδιο Αθηνά», τα τμήματα που έμειναν στα χαρτιά και δε λειτούργησαν ποτέ και οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Σας συμπονούμε». 
Τι προβλέπει ο νόμος:

Το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, είναι πλέον νόμος του κράτους καθώς την 1-8-2018 υπερψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή με σχετική πλειοψηφία. Ένα νέο Πανεπιστήμιο γεννιέται στην Ήπειρο, που υλοποιεί τον νέο Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας, που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου όπως την πρωτογενή της παραγωγή και τη διασυνοριακή στρατηγική της θέση, επενδύοντας στη γνώση.

Η Θεσπρωτία είναι παρούσα στο νέο Ακαδημαϊκό χάρτη της Γ/θμιας Εκπαίδευσης, με ένα τμήμα Πανεπιστημιακού πλέον επιπέδου, ισχυρό και βιώσιμο, καθώς όπως προβλέπεται στο νόμο:

1. Από 1/10/2018 ιδρύεται στην Ηγουμενίτσα τμήμα του νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το τμήμα αυτό με τίτλο Μετάφρασης και Διερμηνείας εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

2. Τα μέλη ΔΕΠ (καθηγητές ) του υπάρχοντος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων(και πρώην Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών) εντάσσονται άμεσα στο νέο τμήμα και δεν μεταφέρονται σε άλλο τμήμα ή πόλη.

3. Η λειτουργία του τμήματος προσδιορίζεται δεσμευτικά το αργότερο το 2021 ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου(το αργότερο υποχρεωτικά 1 χρόνο πριν) όπως ορίζει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενώ προικοδοτείται με νέες προσλήψεις μελών ΔΕΠ καθώς το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αύξηση της χρηματοδότησης κατά 1εκ € για εργαστηριακό εξοπλισμό και 42 νέες θέσεις καθηγητών για το νέο Πανεπιστήμιο.

4. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι διασφαλίζεται η συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών (ήτοι έως το 2022) όσων ήδη φοιτούν στο υπάρχον Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, αλλά και όσων εισαχθούν φέτος σε αυτό. 


 
Read More »
Μ.Κάτσης: “Ξημερώνει νέα μέρα για την γ’θμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία – η αντιπολίτευση καταψήφισε και βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση” Μ.Κάτσης: “Ξημερώνει νέα μέρα για την γ’θμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία – η αντιπολίτευση καταψήφισε και βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: «Χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα»

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

«Ο Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να “χρυσώσει” το χάπι προβλέποντας την λειτουργία του νέου Τμήματος μέχρι το φθινόπωρο του 2021, αφού βεβαίως το αποφασίσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.

Εμείς όλο αυτόν τον καιρό επιμένουμε ότι η τεχνογνωσία και οι υποδομές του σημερινού Τμήματος δίνουν τη δυνατότητα ώστε το νέο Τμήμα να λειτουργήσει από το φθινόπωρο του 2019.

Αυτό προβλέπεται εξάλλου για άλλα οκτώ νέα τμήματα στα Γιάννενα, στην Άρτα και στην Πρέβεζα.

Συνιστώ λοιπόν στο συνάδελφο τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην πανηγυρίζει επειδή η Ηγουμενίτσα έμεινε η μόνη πρωτεύουσα στην Ήπειρο χωρίς νέο Τμήμα σε λειτουργία το 2019.

Και αντί να περιφέρει την αλαζονεία του, ας κοιτάξει αν και πότε θα γίνει πράξη η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας να δώσει στο νέο Τμήμα 9 από τις 42 νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το νέο Τμήμα θα λειτουργήσει πλέον, με τις γλώσσες που έχει σχεδιαστεί να περιλαμβάνει, μόνο αν κριθεί ότι έχει το προσωπικό που χρειάζεται, δηλαδή τουλάχιστον 18 μόνιμες θέσεις.

Σε αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε τώρα τις προσπάθειές μας όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας.

Και όχι σε προσωπικές επιθέσεις και σε ανούσιες θριαμβολογίες».


Read More »
Β. Γιόγιακας: «Χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα» Β. Γιόγιακας: «Χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου αύριο Κυριακή

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018

Καλούνται οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου την Κυριακή 5 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο παλιό Δημαρχείο Μαργαριτίου, σε ανοιχτή συνέλευση με θέμα την αξιοποίηση του κτιρίου του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Μαργαριτίου


Read More »
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου αύριο Κυριακή Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου αύριο Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (06-08-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
 

Τρίτη (07-08-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
 

Τετάρτη (08-08-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
 

Πέμπτη (09-08-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (10-08-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
 

Σάββατο (11-08-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου. Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιηθούν 95 εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία

Υπενθυμίζεται ότι η Πανσέληνος του Αυγούστου 2017 προσέλκυσε πάνω από 75.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην Ήπειρο

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Ήπειρο είναι οι ακόλουθες:

ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας - υπαίθριος χώρος Μουσική εκδήλωση. Ο χώρος του μουσείου με τη μόνιμη και τις τρεις περιοδικές εκθέσεις θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 08.00 έως τις 24.00

ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Η μόνιμη έκθεση του μουσείου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 20:00 έως τις 23:00.
Αρχαιολογικός χώρος Ελέας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου

ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου Μουσική βραδιά με την δημοφιλή ερμηνεύτρια Γλυκερία. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ζίτσας. Ώρες: 20:00 έως 24:00.
Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης Μουσική βραδιά με τον Νότη Μαυρουδή και την Νένα Βενετσιάνου. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Δωδώνης, Ώρες 20:00 έως 24:00.
Ακρόπολη Ιτς Καλέ - Κάστρο Ιωαννίνων Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης Θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00
Αρχαιολογικός Χώρος "Νεκρομαντείου" Θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00 


 
Read More »
Αυγουστιάτικο φεγγάρι στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Αυγουστιάτικο φεγγάρι στους Αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Ξανά νεκρές πέστροφες και καραβίδες στο Γορμό

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018Την περασμένη βδομάδα σε βόλτα στο φαράγγι ανακαλύψαμε νεκρές πέστροφες και καραβίδες από κάποιο σημείο και πάνω. Ήταν κάτι που μας θορύβησε καθώς οι πληθυσμοί έδειχναν να ανακάμπτουν. Ειδοποιήθηκε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και δείγματα που έχουμε θα σταλούν για ανάλυση. Το ίδιο θα κάνουμε με δείγματα του νερού. Οι αφροί που φαίνονται δεν καταλάβαμε από που προέρχονται.


 
Read More »
Ξανά νεκρές πέστροφες και καραβίδες στο Γορμό Ξανά νεκρές πέστροφες και καραβίδες στο Γορμό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των μύλων Σουλίου

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Εγκρίθηκε απο την Οικονομική Επιτροπή, η απευθείας ανάθεση της μελέτης «Αποκατάσταση παραδοσιακού νερόμυλου Αγίου Δονάτου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στη θέση “Mύλος” Σαμονίδας Σουλίου», λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.

Πρόκειται για μελέτη αποκατάστασης του διώροφου συγκρότηματος που περιλαμβάνει Νερόμυλο και νεροτριβή με τον μηχανολογικό εξοπλισμό που είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

H μελέτη

H μελέτη θα περιλαμβάνει: Α. Αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία θα παραδοθεί στο στάδιο της Οριστικής Μελέτης - Μελέτης Εφαρμογής και θα περιλαμβάνει:
1.Πλήρη και αναλυτική αρχιτεκτονική αποτύπωση του μνημείου παρουσιασμένη σε ηλεκτρονική σχεδίαση (γενικά σχέδια (κατόψεις, τομές, όψεις) και λεπτομέρειες σε κατάλληλες κλίμακες) και φωτογραφική τεκμηρίωση για τις ανάγκες της μελέτης.
2.Διάγνωση των διαφόρων προβλημάτων του μνημείου (δομικών, οικοδομικών, αισθητικών, λειτουργικών και ανάδειξης της ιστορικής και αρχαιολογικής του αξίας). Η διάγνωση θα παρουσιασθεί με κείμενα και σχόλια στα σχέδια αποτύπωσης της υπάρχουσας κατάστασης των κτηρίων.
3.Πρόταση συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου. Η πρόταση θα παρουσιασθεί με κείμενα και σχέδια (γενικά σχέδια (κατόψεις, τομές, όψεις) και λεπτομέρειες σε κατάλληλες κλίμακες) με σχολιασμό των προτεινομένων επεμβάσεων.
4. Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου

B. Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη

Γ. Τεύχη Δημοπράτησης

Η μελέτη θα παραδοθεί σε τέσσερα (4) αντίτυπα καθώς και σε ηλεκτρονική επεξεργάσιμη μορφή. Ο χρόνος παράδοσης της μελέτης ορίζεται σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Για την εκπόνηση της μελέτης «Αποκατάσταση παραδοσιακού νερόμυλου Αγίου Δονάτου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στη θέση “Mύλος” Σαμονίδας Σουλίου» απευθυνθήκαμε σε μελετητικά γραφεία αναλόγου εμπειρίας και στελέχωσης με τις απαραίτητες ειδικότητες και προσόντα για την κατάθεση προσφοράς, σχετικό ενδιαφέρον εκφράστηκε από τα συμπράττοντα Γραφεία :

Αναστασία Καμπόλη Αρχιτέκτονα Μηχανικό

Γραφείο Δοξιάδη –Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Ανάπτυξη

Η Αμοιβή της μελέτης αναλύεται σε : Ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες (διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων Αποκατάστασης μνημείων διατήρησης παραδοσιακών κτιρίων , οικισμών και τοπίου) κατηγορία 7 αντί συνολικής αμοιβής: 10.750€ +ΦΠΑ 24% που περιλαμβάνει Μελέτες μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές μελέτες κατηγορία 9 αντί συνολικής αμοιβής 2.500 € +Φ.Π.Α 24% Σύνταξη τευχών δημοπράτησης ΣΑΥ-ΦΑΥ κατηγορία 1-28, αντί συνολικής αμοιβής 1.750€ +Φ.Π.Α 24%

Το Μνημειο και η εγκατάλειψη

Η χρόνια εγκατάλειψη σε συνδυασμό με την γειτνίαση με το ποτάμι που διέρχεται το οποίο και αποτελεί και κύριο αποδέκτη των όμβριων υδάτων της περιοχής έχει προκαλέσει καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου και απειλεί λόγω τα πλημμυρικών φαινομένων εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση προστασίας- και το κτηριακό συγκρότημα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά την χειμερινή περίοδο η πτώση δέντρου (πλατάνου) προκάλεσε καταστροφές τόσο στην στέγη του κτιρίου καθώς και στο φέροντα οργανισμό το οποίο χρίζει άμεσων στερεωτικών εργασιών.

Κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης ανάδειξης προβολής και προστασίας του ιστορικού μνημείο και εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών.

Με το αρ. πρωτ. 334116/34463/2300/10-07-2018 έγγραφο της η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δ. Μακεδονίας συνηγορεί στην αναγκαιότητα εκπόνησης οριστικής μελέτης ανάδειξης και προστασίας του χώρου και του ιστορικού μνημείο καθώς και των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων (στερέωση-στέγη- προστασία κ.ά)

Η πρόσφατη εξασφάλιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που αφορά την δωρεάν απόφαση παραχώρησης της χρήσης του Μύλου Αγίου Δονάτου της Ενορίας Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σαμονίδας, ιδιοκτησίας Ενορίας Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σαμονίδας , στον Δήμο Σουλίου που επιτρέπει την υποβολή πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 ή σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο για αναστύλωση και ανάδειξη του Μύλου.

H ανοικτή πρόσκληση στο πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 με καταλυτική ημερομηνία υποβολή πρότασης τις 06-09-2018 που χρηματοδοτεί δράσεις πολιτισμού και ειδικότερα ανάδειξη –προστασία- αποκατάσταση πολιτισμικών στοιχείων της περιοχής, επιβάλλουν την επίσπευση των διαδικασιών ανάθεσης και υλοποίησης της μελέτης του τίτλου του θέματος, με σκοπό την έγκαιρη υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020.


 
Read More »
Εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των μύλων Σουλίου Εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των μύλων Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Για 2η χρονιά στην Παραμυθιά, "Θερινό Σχολείο" της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018


Για δεύτερη χρονιά θα υλοποιηθεί στην Παραμυθιά το πρόγραμμα "Θερινό Σχολείο" της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, οργανώνει ενα ταξίδι στο μικρόκοσμο, τον μακρόκοσμο και το σύμπαν για τους μαθητές των τριών τάξεων γυμνασίου και λυκείου.

Φέτος το ταξίδι σε όλη την Ελλάδα, εκτος απο την Παραμυθιά, περιλαμβάνει την Κεφαλονιά, τη Θεσσαλονίκη, την Αίγινα, τη Σκιάθο, τη Ρόδο, τη Νάξο, τα Γιαννιτσά, το Λαύριο και την Παλλήνη ενώ στοχεύει στη διδασκαλία της Φυσικης Επιστήμης με έναν τρόπο που συνδυάζει την ψυχαγωγία, την επαφή με τη φύση και τις χαρές του καλοκαιριού, αλλά και την επιστημονική γνώση.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση, την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Ομιλητές-εισηγητές των θερινών σχολείων είναι καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτικοί με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία. Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄και Β΄τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.

Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ α) Μηχανική & Εφαρμογές β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα δ) Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον στ) Αστροφυσική θ) Αστρονομία ι) Νανοτεχνολογία και εφαρμογές της κ)Cern.

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισαγάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
26-30 Αυγούστου στην Αίγινα. ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
26-31 Aυγούστου στη Νάξο. ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ....ΣΤΗ ΝΑΞΟ
27- 31 Aυγούστου στη Ρόδο. STEM-ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ
26-31 Αυγούστου στην Κεφαλονιά. ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
31 Αυγούστου-4 Σεπτεμβρίου στο Λουτράκι. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ
5-9 Σεπτεμβρίου στην Σκιάθο. ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
2-6 Σεπτεμβρίου στην Παραμυθιά. ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:
10.00 - 11.30 : Πρωινή Διάλεξη,
12.00 - 13.30 : Μεσημεριανή διάλεξη
19.30 - 21.00 : Δραστηριότητα -Πειραματικές Δραστηριότητες Επισκέψεις-δρώμενα -εκδρομές-ψυχαγωγία

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 15 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2017- 2018 .


 
Read More »
Για 2η χρονιά στην Παραμυθιά, "Θερινό Σχολείο" της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Για 2η χρονιά στην Παραμυθιά, "Θερινό Σχολείο" της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Σελίδες