Κλειστό το φράγμα στο Ράγιο την Κυριακή για όλα τα οχήματα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών ειδοποιήστε ότι την Κυριακή 07/10/2018 και κατά τις ώρες 10:30 εώς 12:00 η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας θα διεξάγεται μέσω του Κάμπου Κεστρίνης καθώς ανωτέρω χρόνο η γέφυρα στο Ράγιο (στο Φράγμα ) θα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.


 
Read More »
Κλειστό το φράγμα στο Ράγιο την Κυριακή για όλα τα οχήματα  Κλειστό το φράγμα στο Ράγιο την Κυριακή για όλα τα οχήματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

'Αλλα 17 ονόματα από την Θεσπρωτία που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

Η Οργανωτική Γραμματεία Υποψηφιότητας Σπύρου Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου ανακοινώνει τα εξής 17 ονόματα από την Θεσπρωτία που στηρίζουν την υποψηφιότητά του:

1 ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
2 ΒΑΛΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
3 ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
4 ΓΚΟΓΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
5 ΔΗΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
6 ΚΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
7 ΚΟΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
8 ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
9 ΜΠΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
10 ΜΠΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
11 ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
12 ΣΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
13 ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
14 ΤΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
15 ΦΕΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
16 ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ  ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
17 ΦΡΑΓΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Read More »
'Αλλα 17 ονόματα από την Θεσπρωτία που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου 'Αλλα 17 ονόματα από την Θεσπρωτία που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Συμμετοχή στη δράση «Το κοινωνικό αποτύπωμα των Κ.Η.Φ.Η.»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018Στο πλαίσιο της 1ης Πανελλήνιας δράσης των Κ.Η.Φ.Η. με θέμα «Το κοινωνικό αποτύπωμα των Κ.Η.Φ.Η.», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπουζιάνη, στη Δάφνη Αθηνών, έκθεση χειροποίητων δημιουργιών των ωφελουμένων των Κ.Η.Φ.Η. Πέρδικας και Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας. Στη δράση εκ μέρους των δομών Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν οι νοσηλεύτριες κ. Άντζελα Μπέζα και κ. Σταυρούλα Κύργιου και οι κοινωνικοί φροντιστές κ. Αναστάσιος Στέργιος και κ. Αρετή Παππά.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Δημήτριος Καρέλας καθώς και η Προϊσταμένη Επιτελικών δομών ΕΣΠΑ κ. Ευδοξία Καΐλα, οι οποίοι, αφού τόνισαν το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Δομές και την τεράστια συμβολή τους στην τοπική κοινωνία, επέμειναν στην υποχρέωση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας των Δομών αυτών. 


 
Read More »
Συμμετοχή στη δράση «Το κοινωνικό αποτύπωμα των Κ.Η.Φ.Η.» Συμμετοχή στη δράση «Το κοινωνικό αποτύπωμα των Κ.Η.Φ.Η.» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο παζάρι της Παραμυθιάς

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018


Σε συνέχεια της συμμετοχής του Συμβουλευτικού Σταθμού στην Άρτα του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στον εκθεσιακό χώρο στο παζάρι της Άρτας ο Συμβουλευτικός Σταθμός στην Ηγουμενίτσα του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θα συμμετέχει στο παζάρι της Παραμυθιάς από τις 10.10.18 – 12.10.18 (ώρες 18.00μ.μ. – 21.00μ.μ) με ενημερωτικό περίπτερο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού διανέμοντας έντυπο υλικό του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Σας περιμένουμε!!!!


Read More »
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο παζάρι της Παραμυθιάς Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο παζάρι της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Σε δύο εβδομάδες η μονογραφή των συμβάσεων και για το Ιόνιο, με ΕΛΠΕ και Repsol

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

Στις επόμενες δύο εβδομάδες, εκφράζεται η προσδοκία από πλευράς ΕΔΕΥ ότι θα μονογραφεί και η τελευταία συμφωνία που βρίσκεται σε εκκρεμότητα σε σχέση με τις τελευταίες παραχωρήσεις που έγιναν από το ελληνικό δημόσιο για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.

Ο λόγος για την περιοχή του Ιονίου, για την οποία έχει ανακηρυχθεί επιλεγείς αιτών η κοινοπραξία ΕΛΠΕ Repsol και η οποία θα κλείσει έναν ευρύ κύκλο πρόσφατων συμφωνιών με μεγάλους ενεργειακούς ομίλους για έρευνες στη χώρα μας. 

Φαίνεται πάντως, ότι η μονογραφή των συμβάσεων με τους Ισπανούς, που καθυστέρησε σε σχέση με τη σύμβαση που υπέγραψαν Exxon Mobil και Total για την περιοχή της Κρήτης, κρύβει και έντονο παρασκήνιο. Συγκεκριμένα η ισπανική εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα με τις σεισμικές έρευνες που διενεργεί στην περιοχή των Ιωαννίνων, εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ήδη οι καθυστερήσεις έχουν κοστίσει στην εταιρεία ένα ποσό της τάξης των 4 εκ. ευρώ σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα για σεισμικές και γεωφυσικές έρευνες συνολικού ύψους 30 εκ. ευρώ! 

Πάντως, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, πρόσφατα τα εμπόδια ήρθησαν και οι έρευνες της Repsol έχουν εκ νέου ξεκινήσει, εξέλιξη που δημιουργεί αισιοδοξία, ότι θα προχωρήσει και η μονογραφή των συμβάσεων για το Ιόνιο. 

Είναι σαφές πάντως ότι το μήνυμα που εκπέμπουν σοβαροί ξένοι επενδυτές όπως η Repsol, είναι ότι θέλουν ξεκάθαρους όρους και συγκεκριμένο πλαίσιο δραστηριότητας προκειμένου να προχωρήσουν και τους δικούς τους προγραμματισμούς, με δεδομένο ότι η ελληνική αγορά αποτελεί ένα μικρό κομμάτι των δικών τους δραστηριοτήτων και επενδύσεων. 

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και μετά τη μονογραφή, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη. Συγκεκριμένα θα πρέπει η αρμόδια διεύθυνση αδειοδοτήσεων του υπουργείου περιβάλλοντος να εκδώσει τη ΣΜΠΕ και στη συνέχεια οι συμβάσεις να περάσουν για έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κύρωση από τη βουλή που θα ανοίξει το δρόμο για τα σεισμικά. Οι διαδικασίες αυτές, μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους, εκφράζουν την ελπίδα αρμόδιες πηγές…
energypress


 
Read More »
Σε δύο εβδομάδες η μονογραφή των συμβάσεων και για το Ιόνιο, με ΕΛΠΕ και Repsol Σε δύο εβδομάδες η μονογραφή των συμβάσεων και για το Ιόνιο, με ΕΛΠΕ και Repsol Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ
** 2 διανυκτερεύσεις σε Παραλιακό Ξενοδοχείο 4*
& Επαγγελματίας Ξεναγός **

17 – 18 – 19 / 10 / 2018

Τιμή : 110 € ανά άτομο

Πληροφορίες – Εγγραφές
Πετσίνης Δημήτριος : 6976621960
Λάζος Γεώργιος : 6974674880
Ντούκας Άλκης : 6947695132
Βοutas Tours : 26650 - 21212


Read More »
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Πραγματοποίηση Συνεδρίασης Δ.Σ. του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018


Ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΣ Ηπείρου στην αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν τα πέντε εκ των επτά τακτικών μελών του και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κος Αλ. Πάσχος (εκ του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας), οι Β’ & Γ’ Αντιπρόεδροι κ.κ. Ι. Γκολομάζος και Ι. Μπούρης εκ των Επιμελητηρίων Άρτας και Πρεβέζης αντίστοιχα, και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γρ. Γκίκας και Χ. Τσάτσας εκ των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας αντίστοιχα. Απόντες οι κ.κ. Ι. Μήτσης Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΕΣΗ (αδικαιολόγητη απουσία) και Δ. Δημητρίου (δικαιολογημένη απουσία) εκ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Στην συνεδρίαση αναπτύχθηκαν θέματα όπως:
  • Η διερεύνηση συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με τον ΕΦΔ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ με στόχο την υποστήριξη του έργου των περιφερειακών υπηρεσιών για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού δείκτη απορροφητικότητας των Περιφερειακών προγραμμάτων, προς όφελος των επιχειρήσεων.
  • Η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στην επιχειρηματικότητα της Ηπείρου, η δυναμικότητα των φορέων μας αλλά και των παραγωγικών κλάδων ανά Επιμελητήριο, η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών, η παρουσίαση των δράσεών μας προκειμένου να διαγνώσουμε την βέλτιστη πρακτική την οποία θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε στους φορείς μας, βελτιώνοντας την ανταποδοτικότητα αλλά και την αποδοτικότητά μας.
  • Αλλά και την εύρεση κοινών στοιχείων που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με την Περιφέρεια, και επί των οποίων να έχουμε καταλήξει σε κάποιους βασικούς άξονες επιδιώξεων και στόχων.


Read More »
Πραγματοποίηση Συνεδρίασης Δ.Σ. του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου Πραγματοποίηση Συνεδρίασης Δ.Σ. του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Εκδήλωση στην Πέρδικα με θέμα: «Άσκηση και πτώσεις στην τρίτη ηλικία»

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018Η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Ηγουμενίτσας και το ΚΗΦΗ Πέρδικας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Άσκηση και πτώσεις στην τρίτη ηλικία» την Τέταρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00 στο ΚΗΦΗ Πέρδικας.

Ομιλητής: Νίκος Οικονόμου, επισκέπτης υγείας ΤΟΜΥ.

Συντονιστές της εκδήλωσης για το ΚΗΦΗ Πέρδικας, Μπέζα Άντζελα, νοσηλεύτρια & Στέργιος Αναστάσιος κοινωνικός φροντιστής.


Read More »
Εκδήλωση στην Πέρδικα με θέμα: «Άσκηση και πτώσεις στην τρίτη ηλικία» Εκδήλωση στην Πέρδικα με θέμα: «Άσκηση και πτώσεις στην τρίτη ηλικία» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Αλλάζουν όλα για τα κινητά τηλέφωνα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018Σε ισχύ βρίσκονται πλέον νέοι κανόνες για την κινητή τηλεφωνία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο Κανονισμός καθορίζει τις υποχρεώσεις των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των συνδρομητών σε τηλεφωνία και Διαδίκτυο. Ετσι πλέον, ανάμεσα σε άλλα, απαγορεύεται η επιβολή τέλους διακοπής ή ανανέωσης σύμβασης, οι εταιρείες υποχρεούνται σε μεγαλύτερη διαφάνεια στους όρους της σύμβασης, ενώ πλέον υποχρεωτικά οι συνδρομητές θα πρέπει να ενημερώνονται για την υπέρβαση του ορίου κατανάλωσης.

Οι σημαντικότερες υποχρεώσεις που επιβάλλονται και έχουν τεθεί σε ισχύ ήδη, συνοψίζονται στα ακόλουθα θέματα:

Μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς τους συμβατικούς όρους: Στην πρώτη σελίδα της σύμβασης πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια, η ημερομηνία υπογραφής, η τελική τιμή χρέωσης του παγίου και οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται σε αυτό, το ύψος τυχόν επιδότησης και η απόσβεσή της, καθώς και τυχόν τέλος για διακοπή/καταγγελία σύμβασης ορισμένου χρόνου. Επίσης, πρέπει να παρέχονται στον συνδρομητή δυνατότητες, όπως η άμεση ενεργοποίηση της σύνδεσης, ο καθορισμός ανώτατου ορίου χρέωσης για την ενεργοποίηση φραγής εξερχομένων, η εξαίρεση του αριθμού από τηλεφωνικούς καταλόγους.

Μεγαλύτερη προθεσμία για καταγγελία σύμβασης: Αυξάνεται η προθεσμία για την καταγγελία σύμβασης ορισμένου/αορίστου χρόνου αζημίως, σε περίπτωση μονομερούς τροποποίησης των συμβατικών όρων ή των τιμολογίων από τον πάροχο.

Ενημέρωση για υπέρβαση ορίου κατανάλωσης προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας: Ο συνδρομητής κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται υποχρεωτικά, όταν υπερβαίνει το 80% των λεπτών ομιλίας/SMS/MB του προγράμματός ή πακέτου προπληρωμένων υπηρεσιών. Ειδικά, για τα MB ενημερώνεται επίσης, υποχρεωτικά, και όταν καταναλώσει το 100% του όγκου.

Αυτόματη πίστωση λογαριασμού για βλάβες: Εφόσον η βλάβη υπερβαίνει τις δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα δήλωσής της, πρέπει να πιστώνεται αυτόματα και εντός τετραμήνου στον λογαριασμό του συνδρομητή, το τμήμα του παγίου που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δωρεάν γραμμή εξυπηρέτησης βλαβών από οποιοδήποτε δίκτυο: Σε περίπτωση βλάβης, ο συνδρομητής μπορεί να καλεί, χωρίς χρέωση, από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας τη γραμμή εξυπηρέτησης βλαβών που διαθέτει ο πάροχος.

Μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο υποβολής καταγγελίας σύμβασης: Ο συνδρομητής μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση, είτε στα καταστήματα του παρόχου, είτε με αποστολή επιστολής/τηλεομοιοτυπίας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η παροχή υπηρεσιών πρέπει να διακόπτεται εντός δύο εργάσιμων ημερών για την κινητή τηλεφωνία και οχτώ για τη σταθερή (εκτός εάν ο καταναλωτής έχει ζητήσει συγκεκριμένη ημερομηνία).

Απαγόρευση επιβολής τέλους διακοπής/ανανέωσης σύμβασης: Ο πάροχος δεν επιτρέπεται να επιβάλει τέλος αποσύνδεσης λόγω διακοπής/καταγγελίας είτε σύμβασης αορίστου χρόνου είτε σύνδεσης καρτοκινητής τηλεφωνίας. Επίσης, απαγορεύεται να επιβάλει τέλος ανανέωσης για νέα σύμβασης ορισμένου χρόνου σε υφιστάμενο συνδρομητή με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο στάδιο ρυθμίσεων, που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2017, με την έκδοση του Κανονισμού, περιλαμβάνει τα εξής:

Συμβάσεις ορισμένου χρόνου: Ο πάροχος δεν έχει δικαίωμα, στη διάρκεια του ορισμένου χρόνου της σύμβασης, να αυξάνει το πάγιο ή να μειώνει τον χρόνο ομιλίας/όγκο δεδομένων του προγράμματος υπηρεσιών.

Αποστολή λογαριασμών: Σε όλες τις νέες συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσεων υφιστάμενων συμβάσεων, ο συνδρομητής επιλέγει εξαρχής εάν επιθυμεί να λαμβάνει τον λογαριασμό σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Σε περίπτωση που ο συνδρομητής δεν επιλέξει και, εφόσον η σύνδεσή του περιλαμβάνει υπηρεσίες Διαδικτύου, ο λογαριασμός αποστέλλεται ηλεκτρονικά ή έντυπα κατ’ επιλογή του παρόχου. Ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να αλλάζει οποιαδήποτε στιγμή τον τρόπο αποστολής του λογαριασμού.

Το επόμενο και τελικό στάδιο ρυθμίσεων αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τέλος Δεκεμβρίου του 2018.


 
Read More »
Αλλάζουν όλα για τα κινητά τηλέφωνα Αλλάζουν όλα για τα κινητά τηλέφωνα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 35χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

Στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού ηλικίας 35 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 35χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 35χρονου εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Ο Δημήτρης Δημητρίου υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Ηπείρου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018


Ο Δημήτρης Δημητρίου θα είναι τελικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης που θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο. 
Η απόφαση οριστικοποιήθηκε στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ομόφωνη. 
Η εξέλιξη αυτή βάζει ουσιαστικά τέλος στην προσπάθεια των παρατάξεων της Συμμαχίας Ηπειρωτών και της «Ήπειρος Ανατροπής» για κοινή κάθοδο που υποψήφιο που θα στήριζε και ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρόκειται για έναν διάλογο που είχε ανοίξει από τις αρχές του καλοκαιριού και συνεχίζονταν μέχρι τώρα με πρωτεργάτες τους επικεφαλής τους Γιώργο Ζάψα και Κώστα Μπασιούκα.

Το ΚΙΝΑΛ ωστόσο αποφάσισε την κάθοδο με δικό του σχήμα. 
Είναι βέβαιο ότι ο Δημήτρης Δημητρίου θα αναζητήσει συνεργασίες και στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην στάση που θα κρατήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και είναι εκλεγμένοι με την παράταξη του Γιώργου Ζάψα, οι οποίοι στην διαδικασία υπερασπίστηκαν την υποψηφιότητα αυτή, ωστόσο δήλωσαν ότι θα υποστηρίξουν και θα στηρίξουν την ομόφωνη απόφαση.


 
Read More »
Ο Δημήτρης Δημητρίου υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Ηπείρου Ο Δημήτρης Δημητρίου υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018
 
ΠΡΟΣ: Εταιρεία MAESTRO SOUND, κ.Γεώργιο Λάμπρη 
ΘΕΜΑ: «Ευχαριστήρια επιστολή» 
 
Αξιότιμε κύριε Λάμπρη, 
Ο Σύλλογός μας αποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά τη δωρεά εξοπλισμού για την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας από το κατάστημά σας. 
 
Με την ενέργεια σας αυτή αποδεικνύετε με έμπρακτο τρόπο την ανιδιοτελή και αμέριστη συμπαράστασή σας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλοι μας βιώνουμε καθώς και την ευαισθησία, που επιδεικνύετε, σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα όταν αυτά αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών και παιδιών μας. 
 
Κλείνοντας, σας απευθύνουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας και τις ευχές για υγεία και επιτυχίες στις κοινωφελείς δραστηριότητές σας. 
 
Με εκτίμηση 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΟΥ ΛΥΔΙΑ
 
Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

ΔΩΔΩΝΗ: Διαψεύδει τις φήμες περί εξαγορά της

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

Με αίσθημα ευθύνης προς το καταναλωτικό κοινό, σεβασμό προς τους εργαζομένους, τους χιλιάδες κτηνοτρόφους και προς όλους εκείνους τους θεσμικούς φορείς που τόσα χρόνια στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ο καθένας με τη δική του ιδιότητα την αδιάλειπτη και ξεκάθαρη αφοσίωση της εταιρείας στη παραγωγή υψίστης ποιότητας προϊόντων με 100% Ελληνικό γάλα, η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ A.E αισθάνεται την ανάγκη να διαψεύσει επίσημα και κατηγορηματικά όσα δημοσιεύματα έχουν έρθει κατά καιρούς στο φως της δημοσιότητας και φέρουν την εταιρεία να βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της.

Ο συνεχής εντυπωσιασμός από ορισμένα μη επαρκώς ενημερωμένα μέσα ενημέρωσης οδηγεί σε αβάσιμες και εσφαλμένες δηλώσεις και συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της ΔΩΔΩΝΗ, η Strategic Initiative Food, δεν είναι fund αλλά ιδιώτες μέτοχοι και ως εκ τούτου δεν υπάρχει συγκεκριμένη «ωρίμανση» στην επένδυσή τους. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι πως ο απώτερος σκοπός των άρθρων αυτών, είναι αποκλειστικά η δημιουργία σύγχυσης.

Αντιθέτως, η Διοίκηση της Ηπειρωτικής Γαλακτοβιομηχανίας, έχοντας καταρτίσει πολυετές, μεγαλόπνοο πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων τόσο σε παραγωγικές δομές, όσο και σε νέα προϊόντα καθώς και αγορές - εντός και εκτός συνόρων - δηλώνει για μια ακόμη φορά ρητά και απερίφραστα τη δέσμευση της στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρησιακού πλάνου.

Ο CEO της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε κ. Tom Seepers όσο και ο Αναπληρωτής CEO, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης δηλώνουν: «Η Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε προσηλωμένη στους στόχους που έθεσε εξαρχής, κατάφερε στα πέντε και πλέον χρόνια θητείας της υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς να εξυγιάνει και να αναπτύξει την εταιρία, επενδύοντας μεγάλα κεφάλαια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και αυτό επιτεύχθηκε σε συνδυασμό με διπλασιασμό των θέσεων εργασίας, τη δημιουργία και λειτουργία νέων παραγωγικών δομών και την προσήλωσή μας στον Έλληνα κτηνοτρόφο. Απερίσπαστοι συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ καθιστώντας την κορυφαία στον κλάδο της, χαράσσοντας προσεκτικά και μεθοδικά τα βήματα της επόμενης δεκαετίας μέσω του σχεδιασμού νέων επενδύσεων και ανάληψης πρωτοβουλιών που θα καταδείξουν τη ΔΩΔΩΝΗ ως το σημαντικότερο Ελληνικό παίκτη της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.»

Εκ μέρους της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ:
Tom Seepers 
CEO ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε 
Μιχάλης Παναγιωτάκης
Αναπληρωτής CEO ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε


Read More »
ΔΩΔΩΝΗ: Διαψεύδει τις φήμες περί εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗ: Διαψεύδει τις φήμες περί εξαγορά της Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 14 Ὀκτωβρίου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018


Ἄς ὑποστηρίξουμε ὅλοι τήν πρωτοβουλία κοινωνικῆς ἀλληλεγγύης γιά αἱμοδοσία καί ἄς ἀφιερώσουμε λίγο ἀπό τό χρόνο μας γιά νά προσφέρουμε ζωή, σέ ὅσους τό ἔχουν ἀνάγκη. Ὁ τρόπος γιά νά ἀξιολογήσουμε τήν ἀνθρωπιά εἶναι μόνο ἡ καθημερινή προσφορά. Ἐξάλλου, κανείς μας δέν γνωρίζει πότε ὁ ἵδιος ἤ κάποιο ἀγαπημένο του πρόσωπο θά χρειαστεῖ αἷμα. Ἄς μήν περιμένουμε νά ἔρθει ἐκείνη ἡ στιγμή. Ἄς ὑπολογίσουμε τήν μεγάλη ἀξία νά εἶναι κανείς ἐθελοντής αἱμοδότης ἔγκαιρα καί στήν πράξη.

Κάνε μιά καρδιά νά χτυπᾶ δυνατά
Ἐλᾶτε νά συναντηθοῦμε στήν ἐθελοντική αἱμοδοσία
Κυριακή 14 Ὀκτωβρίου
ἀπό 10.30 τό πρωί ἕως τίς 2 τό μεσημέρι
στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης
Ἄς δώσουμε ὅλοι τό «παρών»

Tηλ. ἐπικοινωνίας: 6945894424


Read More »
Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 14 Ὀκτωβρίου Αἰμοδοσία στήν ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας την Κυριακή 14 Ὀκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

ΤΟΕΒ Γλυκής: Ύστερα από δικό μας αίτημα η παρέμβαση στον Αχέροντα - Έργο της Περιφέρειας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018Στις καταγγελίες για το αίσχος που έχει δημιουργηθεί στον Αχέροντα στο ύψος του Ι.Ν Αγ. Δονάτου, με τον ταμιευτήρα νερού που έχει μετατραπεί σε βάλτο, απάντησε ο ΤΟΕΒ Αχέροντας.

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μιχάλης Φωτίου, αναφέρει πως οι παρεμβάσεις έγιναν μετά από κοινό αίτημα ων ΤΟΕΒ Γλυκής και Καναλακίου προς την Περιφέρεια Ηπείρου το οποίο και έγινε δεκτό, με την περιφέρεια να αναθέτει το έργο σε 2 εργολάβους.

Επίσης τονίζει πως υπάρχουν σχετικές άδειες τόσο από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα Καλαμά, όσο και από την Εφορία Αρχαιοτήτων.

“Οι σχετικές αδειοδοτήσεις επικαιροποιούνται κάθε χρόνο” σημειώνει ο Μιχάλης Φωτίου ο οποίος ισχυρίζεται πως η εικόνα με τα σκουπίδια είναι σημερινή και πως προέκυψε από καιρικά φαινόμενα, και πως δεν υπήρχε το καλοκαίρι.

Όπως και να έχει, είτε υπάρχουν άδειες είτε όχι, η εικόνα του βάλτου θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα, η φυσική ροή εντός της εκμεταλλευόμενης τουριστικά ζώνης θα πρέπει να αποκατασταθεί, και αν όλοι οι υπεύθυνοι φορείς (περιφέρεια, φορέας διαχείρισης κλπ) θέλουν να δημιουργήσουν άτυπους ταμιευτήρες, μπορούν να το κάνουν σε άλλο σημείο εκτός τουριστικής ζώνης, που οι εικόνες των βούρκων δεν θα είναι σε κοινή θέα.

Και αυτο με την προϋπόθεση πως δεν τίθενται θέματα οικολογικά.


 
Read More »
ΤΟΕΒ Γλυκής: Ύστερα από δικό μας αίτημα η παρέμβαση στον Αχέροντα - Έργο της Περιφέρειας ΤΟΕΒ Γλυκής: Ύστερα από δικό μας αίτημα η παρέμβαση στον Αχέροντα - Έργο της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δωρεάν εξέταση και λήψη τεστ – ΠΑΠ στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο μαιευτικό τμήμα του κέντρου υγείας Ηγουμενίτσας γίνεται δωρεάν εξέταση και λήψη τεστ – ΠΑΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να προσκομίζουν το ΑΜΚΑ τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του κέντρου υγείας Ηγουμενίτσας στο τηλέφωνο :26650 29142.


Read More »
Δωρεάν εξέταση και λήψη τεστ – ΠΑΠ στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας Δωρεάν εξέταση και λήψη τεστ – ΠΑΠ στο κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την διεξαγωγή του 3ου il porto triathlon

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018Η Οργανωτική Επιτροπή διεξαγωγής του 3ου il porto triathlon ενημερώνει τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας, ότι την Κυριακή 07.10.2018 από 08.00’ έως 14.00’ θα διεξαχθεί ο ετήσιος αγώνας Τριάθλου Sprint και Τριάθλου Olympic, με τη συμμετοχή 175 αθλητών από όλη την Ελλάδα έχοντας ως αφετηρία και τερματισμό, το ΠΑΝΘΕΟΝ. 
Για τον λόγο αυτό, θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις ως ακολούθως:

1. Νέα παραλιακή οδό και Εθνικής Αντιστάσεως, από την οδό Ευαγγελιστρίας (café Presto) έως το Δημοτικό Στάδιο. Παρακαλούμε ΜΗ ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ και στις δύο οδούς από το Σάββατο βράδυ 02.00΄ έως την Κυριακή απόγευμα 18.00’ . Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα θα μεταφέρονται με γερανό στο Κεντρικό Parking (Παλαιό Λιμάνι)

2. Δρόμος Δρέπανο – Μακρυγιάλι, θα είναι κλειστός στην κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων και ποδηλάτων εκτός αγώνα, την Κυριακή από τις 09.00’ το πρωί έως 14.00΄ το μεσημέρι.

3. Ποδηλατόδρομος, από το ΤΕΙ έως το τέλος του, θα είναι σε χρήση μόνο για τους δρομείς του αγώνα την Κυριακή από 10.00’ έως 14.00’

4. Parking του Ο.Λ.Ηγ., θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα από το Σάββατο ώρα 15.00’ έως Κυριακή 18.00’

Ζητάμε την κατανόηση όλων των κατοίκων για τις μικρές αλλαγές τις καθημερινότητάς τους και τους παρακαλούμε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των οργάνων της Λιμενικής Αστυνομίας και της Τροχαίας.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗRead More »
Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την διεξαγωγή του 3ου il porto triathlon Ηγουμενίτσα: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την διεξαγωγή του 3ου il porto triathlon Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Ξεκινά η αξιοποίηση των λιμένων της χώρας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του νόμου – πλαισίου για την αξιοποίηση των 10 Οργανισμών Λιμένων που βρίσκονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Στόχος του Ταμείου είναι μέσα στον Νοέμβριο να ξεκινήσει η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που υπάρχει και έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικών και να ακολουθήσουν τα λιμάνια Καβάλας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Ραφήνας.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει παραλάβει ήδη από τον Νοέμβριο του 2017 την στρατηγική μελέτη για τους καλύτερους τρόπους αξιοποίησης των λιμένων, μόνο που δεν έχει γίνει γνωστό αφενός τι προβλέπει αυτή η μελέτη και ούτε καν ποιος την έφτιαξε, καθώς αποτελεί πάγια τακτική του Ταμείου να μην δημοσιοποιεί τους συμβούλους του. Το μόνο που είναι γνωστό μέχρι στιγμής για τα λιμάνια (Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου) είναι ότι δεν πρόκειται να πουληθούν οι Οργανισμοί που έχουν αναλάβει την λειτουργία τους μέχρι το 2042, όπως έγινε με τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ. Οι οργανισμοί λιμένων θα παραμείνουν στον έλεγχο Δημοσίου και θα παραχωρηθούν συγκεκριμένες λειτουργίες τους (π.χ. εμπορευματικές μεταφορές, κρουαζιέρα, σκάφη αναψυχής) σε ιδιώτες επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και οι δέκα οργανισμοί λιμένων παρουσιάζουν κερδοφορία, έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και παρουσιάζουν αύξηση τζίρου και κερδών. Όμως, τα στελέχη του Ταμείου εκτιμούν για να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων θα πρέπει να βρεθούν νέα κεφάλαια για επενδύσεις που θα διευρύνουν μεταξύ άλλων και τις υποδομές τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας με το ΤΑΙΠΕΔ να συντονίζει κοινές ενέργειες και δράσεις μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων, για την δημιουργία clustering κρουαζιέρας και την κοινή κάθοδο τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ-χρηματοδότησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αποτέλεσμα την καλύτερη απορρόφηση τους.


 
Read More »
Ξεκινά η αξιοποίηση των λιμένων της χώρας Ξεκινά η αξιοποίηση των λιμένων της χώρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για τα δημόσια γηροκομεία της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018


Δημοσίευμα στη thespro.gr αναφέρεται σε επερώτηση την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Β. Γιόγιακας σχετικά με το Παράρτημα ΑμεΑ Θεσπρωτίας, με τίτλο, Βασίλης Γιόγιακας: Τα δημόσια γηροκομεία του νομού μας έχουν σταματήσει να δέχονται κόσμο αν και έχουν κενές θέσεις.

Το ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου απευθυνόμενο στην κοινωνία, την ενημερώνει ότι από 1/1/2018 έως και σήμερα έχουν εισαχθεί 18 συμπολίτες μας στο Παράρτημα ΑμεΑ Θεσπρωτίας, 12 στην Ηγουμενίτσα - 6 στους Φιλιάτες και έχουν δρομολογηθεί άλλες 5 εισαγωγές.

Η δυναμικότητα των κλινών στη δομή της Ηγουμενίτσας αφορά σε 35 κλίνες και στη δομή των Φιλιατών αφορά σε 31.

Η λίστα αναμονής στον ΕΠΟΠΠΥ Θεσπρωτίας ανέρχεται σε 39 άτομα. Η Διοίκηση έχει ενημερώσει εγγράφως τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της Ηπείρου καθώς και των δομών υγείας σχετικά με τη σύσταση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών για θέματα εισαγωγών, παρέχοντας τα στοιχεία των υπαλλήλων οι οποίοι το στελεχώνουν, όπως και για όλες τις κλειστές δομές φροντίδας που διαθέτει το Κέντρο της Ηπείρου. Παρατηρείται το φαινόμενο υποβολής αυξημένων αιτημάτων στο Νομό Θεσπρωτίας εν αντιθέσει με το Νομό Ιωαννίνων, όπου υφίσταται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κλινών στο Παράρτημα Ιωαννίνων και η λίστα αναμονής του ΕΟΠΠΥ ανέρχεται σε 4 άτομα. Το Κ.Κ.Π.Π.Η είναι ένας ενιαίος φορέας, με Παραρτήματα σε γειτνιάζοντες νομούς, οι οποίοι συνδέονται μέσω της Εγνατίας οδού, με εύκολη και ταχεία πρόσβαση.

Ρόλος της εκάστοτε αντιπολίτευσης είναι βεβαίως η κριτική, η οποία όμως οφείλει να βασίζεται σε στοιχεία. Εκτιμούμε ότι τέτοιου είδους ατεκμηρίωτες αναφορές ουδόλως βοηθούν το κοινωνικό έργο που παρέχουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων δομών πρόνοιας αλλά υποδαυλίζουν το χαρακτήρα αυτών, ωθώντας την κοινωνία στη διαμόρφωση λανθασμένων αντιλήψεων περί αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα της χώρας. Η Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Η στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του, όπου η μεγάλη πλειοψηφία αυτών καταβάλλει τα μέγιστα, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την έννοια της αλληλεγγύης σε ανθρώπους αντιμέτωπους με δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι οι συνάνθρωποι μας με αναπηρίες.

Διαψεύδουμε την αναφορά του δημοσιεύματος ότι οι δομές του Παραρτημάτος ΑμεΑ Θεσπρωτίας δεν κάνουν αποδεκτές αιτήσεις εισαγωγής και καλούμε όσους αναρωτιούνται για τη λειτουργία του Παραρτήματος να το επισκεφθούν οι ίδιοι και να μην βασίζονται σε ατεκμηρίωτες αναφορές οι οποίες τους εκθέτουν. Την επίσκεψη αυτή την οφείλουμε όλοι στους ανθρώπους που διαβιούν σε αυτές τις δομές και στους εργαζόμενους τους. Είναι ανοιχτές στην κοινωνία και την θέλουν στο πλάι τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΤΟΠΟΥΛΟΥ


Read More »
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για τα δημόσια γηροκομεία της Θεσπρωτίας Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για τα δημόσια γηροκομεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

69χρονος πνίγηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες εχτές, 69χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''Γαλλικός Μώλος'' Συβότων Θεσπρωτίας. 

Ο 69χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 


 
Read More »
69χρονος πνίγηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας 69χρονος πνίγηκε στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες