Ηγουμενίτσα: Προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα για το τσιγάρο...!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Ηγουμενίτσα: Προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα για το τσιγάρο...!Φαίνεται ότι μπορεί να άργησαν λίγες ημέρες στην Ηγουμενίτσα οι πρώτοι έλεγχοι για το τσιγάρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από την αστυνομία, αλλά ξεκίνησαν και μάλιστα με ιδιαίτερη αυστηρότητα!
Αργά το βράδυ της Τετάρτης κλιμάκιο ανδρών του αστυνομικού τμήματος Ηγουμενίτσας προέβη σε ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιπτώσεις οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο τμήμα πελάτες και προσωπικό από δύο μπαρ για να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους, επειδή δεν είχανε την ταυτότητά τους και να τους επιβάλλουν το ανάλογο πρόστιμο. Την ίδια μοίρα είχανε και οι ιδιοκτήτες των μπαρ κι επειδή η ώρα ήταν περασμένη (μετά τις 3 το βράδυ) τους έκοψαν και πρόστιμο για παράβαση ωραρίου και για τη μουσική!
Μένει να δούμε τη συνέχεια του αντικαπνιστικού σίριαλ και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των επαγγελματιών που βλέπουνε τα μαγαζιά τους άδεια. Άλλωστε, η αστυνομία κυνηγάει μόνο τους θαμώνες των καφενείων για το τσιγάρο και δεν τολμάει να μπει σε δημόσιες υπηρεσίες για παρόμοιους ελέγχους...! Εκεί, μάλλον, δεν ισχύει ο νόμος...!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα για το τσιγάρο...! Ηγουμενίτσα: Προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα για το τσιγάρο...! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιο την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιο την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιο την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τον Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιο την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Poseidon Med II: Μία ολοκληρωμένη & βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα LNG για τη Ναυτιλία

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Poseidon Med II: Μία ολοκληρωμένη & βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα LNG για τη Ναυτιλία 


Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία χρόνια έχουν πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους για την ανάγκη δραστικής μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας IMO έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας από τώρα τα θεμέλια για ένα ενεργειακό μέλλον χωρίς άνθρακα.

Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια αναδεικνύεται το LNG και όχι τυχαία. Πρόκειται για ένα από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα, με πρακτικά μηδενικές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων και ενώσεων θείου (μείωση κατά 90% σε σχέση με τα συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα) και σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές οξειδίου του αζώτου (75%) και διοξειδίου του άνθρακα (25%). Επιπλέον διαθέτει μία ασφαλή και εφαρμοσμένη τεχνολογία ως προς την αποθήκευση, μεταφορά και χρήση του. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που οδήγησαν την Ε.Ε. στο να το επιλέξει έναντι των συμβατικών καυσίμων στη Ναυτιλία.

Τα τελευταία χρόνια, το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έχει εξαπλωθεί ραγδαία στις θαλάσσιες μεταφορές της Βόρειας και της Δυτικής Ευρώπης, και πλέον, χάρη στο Poseidon Med II, εισέρχεται δυναμικά και στη ναυτιλία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο λόγος για το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Poseidon Med II στο οποίο συμμετέχουν πέντε κομβικοί λιμένες (Πειραιάς, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Λεμεσός) και ο τερματικός σταθμός LNG στη Ρεβυθούσα. Η συνεισφορά του ΡΜΙΙ θα είναι καθοριστική ως προς την εδραίωση μιας βιώσιμης και αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας που καθιστά το LNG μία οικονομικά και εμπορικά αποδοτική λύση για τη Ναυτιλία της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις σε κάθε κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τον Τερματικό Σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα και τους μεγάλους λιμένες της ευρύτερης περιοχής, μέχρι τα πλοία, έως και τη θέσπιση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την ασφαλή χρήση του καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα:
Tο PMII σχεδιάζει στη Ρεβυθούσα τον πρώτο σταθμό φόρτωσης βυτιοφόρων LNG και ένα νέο προβλήτα LNG μικρής κλίμακας, με δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων χωρητικότητας από 1.000m3 έως 20.000m3. Ο νέος προβλήτας θα εξυπηρετεί τη φόρτωση πλοίων μεταφοράς και διανομής (feeder vessels), καθώς και πλοίων ανεφοδιασμού LNG (bunkering vessels), με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του λιμένα του Πειραιά, και την τροφοδοσία σταθμών αποθήκευσης και διανομής άλλων λιμένων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. 
Σε ό,τι αφορά τους λιμένες, στα πλαίσια του προγράμματος διερευνάται η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών μικρής κλίμακας για την αποθήκευση και τη διανομή του LNG, στους πέντε προαναφερθέντες λιμένες, μέσω της εκπόνησης του συνόλου των εξειδικευμένων μελετών ασφάλειας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την επικαιροποίηση των Γενικών Προγραμματικών Σχεδίων (Masterplans) των λιμένων, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την υλοποίηση τους.
Το PMII υποστηρίζει άμεσα τη μετάβαση της Ναυτιλίας της Ανατολικής Μεσογείου στην εποχή του LNG, έχοντας ολοκληρώσει ήδη τις μελέτες μετασκευής πέντε πλοίων για χρήση LNG
(2 RO/PAX Ferries, 1 RO/RO Oil Tanker, 1 High – Speed Ferry και 1 Catamaran) και πραγματοποιεί αντίστοιχες μελέτες για άλλα πέντε πλοία (1 RO/PAX Ferry, 1 Cruise Ferry,
1 Car Carrier, 1 Bulk Carrier, 1 Utility/Tug Boat).
Επιπλέον, ολοκλήρωσε τις μελέτες για τον σχεδιασμό ενός πλοίου μεταφοράς -διανομής και ενός πλοίου ανεφοδιασμού LNG, καθώς και δύο νέων επιβατηγών πλοίων κινούμενων με LNG, μεταξύ των οποίων ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο έως και 1.400 επιβατών. Όλες οι μελέτες έχουν λάβει έγκριση από αναγνωρισμένο Νηογνώμονα.
Ακόμα, προχώρησε στην αξιολόγηση επτά ελληνικών ναυπηγείων ως προς την ικανότητά τους να πραγματοποιούν εργασίες μετασκευής σε πλοία που θα χρησιμοποιούν LNG.
Τέλος, για την κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής του λιμένα της Βενετίας, το Πρόγραμμα ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό ενός καινοτόμου πλοίου μεταφοράς και ανεφοδιασμού LNG (SBBT), με τη σύμβαση κατασκευής του να έχει ανατεθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σε τεχνικό-οικονομικό επίπεδο, το πρόγραμμα ολοκλήρωσε τις Αναλύσεις Κόστους – Οφέλους (Cost Benefit Analysis) για τα δέκα υποψήφια προς μετατροπή πλοία και ανέπτυξε στοχευμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τις προαναφερθείσες εγκαταστάσεις LNG στους λιμένες της Πάτρας, του Ηρακλείου και της Ηγουμενίτσας, έχοντας επιπλέον, δρομολογήσει αντίστοιχες οικονομικές μελέτες για τους λιμένες του Πειραιά και της Λεμεσού.
Επιπλέον μελετά θέματα εμπορικής και τιμολογιακής πολιτικής του νέου καυσίμου και προχώρησε στην αναλυτική καταγραφή των αναγκών και των προσδοκιών των πλοιοκτητών.
Σε θεσμικό επίπεδο, το PMII συνεισέφερε στην προετοιμασία του νομοθετικού πλαισίου για τον ασφαλή ανεφοδιασμό πλοίων με LNG στους ελληνικούς λιμένες, το οποίο οδήγησε στη θέσπιση ειδικού Προεδρικού Διατάγματος για την Ελλάδα (ΦΕΚ 103/Α/20-6-2019).
Τέλος, σε επίπεδο ασφαλούς ανεφοδιασμού του νέου καυσίμου, το πρόγραμμα μεριμνά για την εκπαίδευση του προσωπικού που συμμετέχει σε εργασίες ανεφοδιασμού πλοίων με LNG, μέσα από τη διαμόρφωση ενός γενικού «Εγχειριδίου Ανεφοδιασμού ΥΦΑ».

Με αυτά τα κεκτημένα στο ενεργητικό του, το PMII χτίζει από τώρα συνέργειες με άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα (BlueHUBS, SuperGreen), για τη στήριξη και την επέκταση της εφοδιαστικής αλυσίδας και μετά τη λήξη του, το 2020, δρομολογώντας νέες παρεμβάσεις σε λιμένες, πλοία και στη Ρεβυθούσα, μεταξύ των οποίων: η δημιουργία ενός κινητού σταθμού LCNG στον λιμένα του Ηρακλείου και δύο κινητών σταθμών LCNG στον λιμένα της Λεμεσού, ένα μικρό στόλο βυτιοφόρων μεταφοράς LNG για ανεφοδιασμό πλοίων και εγκαταστάσεων, την κατασκευή δύο υβριδικών Catamaran κινούμενων με LNG/ ηλεκτρική ενέργεια με έδρα τον λιμένα του Πειραιά καθώς και δύο πλοίων ανεφοδιασμού LNG (Bunkering vessels) με έδρα τους λιμένες του Πειραιά και της Λεμεσού αντίστοιχα.

Με μια ολιστική προσέγγιση προβλέποντας όλες τις ανάγκες μιας βιώσιμης και αποτελεσμα-
τικής εφοδιαστικής αλυσίδας LNG, το PMII καθιστά το συγκεκριμένο καύσιμο ως μια από τις οικονομικότερες και αποδοτικότερες λύσεις για τους πλοιοκτήτες, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για πιο καθαρές και ανταγωνιστικές θαλάσσιες μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Read More »
Poseidon Med II: Μία ολοκληρωμένη & βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα LNG για τη Ναυτιλία Poseidon Med II: Μία ολοκληρωμένη & βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα LNG για τη Ναυτιλία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019 


Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δύο μεγάλες εκθέσεις: στην 6η Athens International Tourism Expo και στην Grecka Panorama της Πολωνίας, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής του τουρισμού και των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019. 

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Grecka Panorama που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία της Πολωνίας, ήταν η 4η συνεχόμενη και ήταν μια ακόμη επιτυχημένη συνδυασμένη προβολή των τοπικών προϊόντων και της Ηπείρου, ως προορισμού «τεσσάρων εποχών». 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από τους συμμετέχοντες στην αποστολή παραγωγούς και επιχειρηματίες, συνήφθησαν συμφωνίες για εξαγωγές ηπειρωτικών προϊόντων, ενώ ξεπέρασαν τις προσδοκίες των Εκθετών και οι λιανικές πωλήσεις. 

Την Έκθεση επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βαρσοβία, ως επίσης και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας από τα στελέχη και τα μέλη της Αποστολής. 


Στην 6η Athens International Tourism Expo 

Τουριστικοί πράκτορες από την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, αλλά και πολλοί επισκέπτες, περιηγήθηκαν το περίπτερο της Ηπείρου στην 6η Athens International Tourism Expo. Στελέχη της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ενημέρωναν το κοινό, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν b2b συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από την Αγγλία, τη Δανία, τη Ρωσία, το Ισραήλ και χώρες των Βαλκανίων. 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου και του Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημητρίου Φραγκάκη. 

Η κ. Γκερέκου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου ενημερώθηκε για το γενικό πλαίσιο προβολής της Ηπείρου, που στηρίζεται στο φυσικό περιβάλλον, τον πολιτιστικό της πλούτο και τη γαστρονομία. 
Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2019 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Εντάχτηκε στο LEADER με 258.000€ η αποκατάσταση του Μύλου Σουλίου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Εντάχτηκε στο LEADER με 258.000€ η αποκατάσταση του Μύλου Σουλίου


Στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER της Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακή Ηπείρου, εντάχτηκε η «Αποκατάσταση παραδοσιακού νερόμυλου Αγίου Δονάτου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στη θέση «Μύλος Σαμονίδας Σουλίου», προϋπολογισμού 258.000 ευρώ, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Η χρόνια εγκατάλειψη σε συνδυασμό με την γειτνίαση με το Αχέροντα, ο οποίος και αποτελεί και κύριο αποδέκτη των όμβριων υδάτων της περιοχής έχει προκαλέσει καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου και το απειλεί λόγω των πλημμυρικών φαινομένων εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση προστασίας, ενώ πτώση πλατάνου προκάλεσε καταστροφές τόσο στην στέγη του κτιρίου

Με το αρ. πρωτ. 334116/34463/2300/10-07-2018 έγγραφο της η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δ. Μακεδονίας συνηγόρησε στην αναγκαιότητα εκπόνησης οριστικής μελέτης ανάδειξης και προστασίας του χώρου και του ιστορικού μνημείο καθώς και των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων (στερέωση-στέγη- προστασία κ.ά)

Η εξασφάλιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος μετά απο καθοριστική παρέμβαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου, που αφορά την δωρεάν απόφαση παραχώρησης της χρήσης του Μύλου Αγίου Δονάτου της Ενορίας Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σαμονίδας, ιδιοκτησίας Ενορίας Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σαμονίδας, στον δήμο Σουλίου επέτρεψε την υποβολή πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 ή σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο για αναστύλωση και ανάδειξη του Μύλου.

Ετσι φτάσαμε στην σημερινή ένταξη του έργου με προϋπολογισμό 258.000 ευρώ.
Read More »
Εντάχτηκε στο LEADER με 258.000€ η αποκατάσταση του Μύλου Σουλίου Εντάχτηκε στο LEADER με 258.000€ η αποκατάσταση του Μύλου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

ΛΟΤΤΟ: Ένας υπερτυχερός από την Ηγουμενίτσα κέρδισε πάνω από 1 εκ. ευρώ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
ΛΟΤΤΟ: Ένας υπερτυχερός από την Ηγουμενίτσα κέρδισε πάνω από 1 εκ. ευρώ


Ένα (1) τυχερό δελτίο βρέθηκε στην 1η κατηγορία (6άρια) κατά τη διαλογή της 2078ης κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ στις 11 Δεκεμβρίου, που κερδίζει το ποσό των € 1.021.478,70.

Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5+1) βρέθηκαν τρία (3) τυχερά δελτία που κερδίζουν το ποσό των € 50.000,00 έκαστο.

ΤΥΧΕΡΑ ΔΕΛΤΙΑ:


ΑΡΙΘΜ. ΠΡΑΚΤ.
ΕΠΩΝΥΜΙΑ/ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 1ΗΣ ΚΑΤ.
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ 2ΗΣ ΚΑΤ.
ΑΡΙΘΜ. ΣΤΗΛΩΝ
ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ
ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ
123198ΚΑΡΥΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ  8  ΣΥΒΩΤΩΝ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
1
3
ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΟΧΙ
118498ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  8  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1
1
ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΟΧΙ
122471ΧΡΥΣΟΠΑΙΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ (ΠΑΡΟΔΟΣ)  ΛΙΜΝΗ  ΕΥΒΟΙΑΣ
1
6
ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΟΧΙ
115657ΤΖΑΝΗΣ Α. – ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤ. Ο.Ε.  Β. ΗΠΕΙΡΟΥ  30  ΓΛΥΦΑΔΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ
1
6
ΑΠΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΟΧΙ
Read More »
ΛΟΤΤΟ: Ένας υπερτυχερός από την Ηγουμενίτσα κέρδισε πάνω από 1 εκ. ευρώ ΛΟΤΤΟ: Ένας υπερτυχερός από την Ηγουμενίτσα κέρδισε πάνω από 1 εκ. ευρώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας


Το ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ του ΓΝ-ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ και η ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στα πλαίσια διασύνδεσης δομών και ευρύτερης κοινότητας, θα πραγματοποιήσουν δράση αγωγής υγείας την Τρίτη 17/12/2019 στις (9:00-11:00)

Η δράση περιλαμβάνει :
• Παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών ( μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου)
• Ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού για τις ψυχικές παθήσεις
• Ενημέρωση για υπηρεσίες που παρέχονται από τις δύο δομές
Στόχος είναι η καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικών παθήσεων, η κατάρριψη των μύθων, η ενημέρωση, η διασύνδεση των υπηρεσιών, η επαφή των μελών της ευρύτερης κοινότητας του Νομού Θεσπρωτίας με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής τους.
Θα πραγματοποιηθεί στο Λαδοχώρι στο ισόγειο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), όπου συστεγάζονται οι ανωτέρω υπηρεσίες.

Τηλ. Επικοιν.: 2665028874 (Κ.Ψ.Υ.)
2665024408 (ΤΟ.Μ.Υ.)

Επίσης, το ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ του ΓΝ-ΚΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ και οι ΚΟΜΜΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ θα πραγματοποιήσουν δράση προαγωγής ψυχικής υγείας την ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2019 στις (10:00-12:00).

Η δράση περιλαμβάνει :
«Παροχή υπηρεσιών περιποίησης κώμης και αισθητικής στους ΛΗΠΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών»
Θα πραγματοποιηθεί στο Λαδοχώρι, στο ισόγειο του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), όπου στεγάζεται το ΚΨΥ.
Read More »
Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 


Στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση ως επικεφαλής και τη συμμετοχή της εκπαιδευτικού Νικολέττας Σιώζη, υπεύθυνης για τον συντονισμό του προγράμματος, έλαβε μέρος στην 1η συνάντηση εργασίας (Kick Off Meeting) που διεξήχθη στη Σμύρνη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Student Transition in Education Paths (STEP). Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά την τριετία 2019-2022 και επικεντρώνεται στην διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο. 

Στόχος του Προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και φορείς από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, είναι αφενός η ανταλλαγή καλών διδακτικών πρακτικών και αφετέρου η δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού ανοιχτής πρόσβασης, το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το θέμα της ομαλής μετάβασης των μαθητών από τη μια εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη και να συζητήσουν σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζονται στις χώρες - εταίρους. Προσδιόρισαν επίσης τους επιμέρους στόχους του Προγράμματος και τις δράσεις που θα υλοποιήσει ο κάθε εταίρος προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί. 

Τέλος, οι εταίροι αποφάσισαν τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών του Προγράμματος και δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση δράσεων διάχυσης - με δια ζώσης και εξ αποστάσεως συναντήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο - με στόχο την ομαλή μετάβαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό σχολείο.
Read More »
Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Συμμετοχή της Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας σε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Η Ήπειρος αξιολογείται, η πρώτη ανάπτυξη κοιτάσματος στη Δυτική Ελλάδα ξεκινά…

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Η Ήπειρος αξιολογείται, η πρώτη ανάπτυξη κοιτάσματος στη Δυτική Ελλάδα ξεκινά…


Τα αποτελέσματα της σεισμικής έρευνας που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο αξιολογεί η κοινοπραξία Repsol – Energean. Η σεισμική έρευνα κάλυψε όλη την έκταση στο οικόπεδο –νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας - που έχει παραχωρηθεί για την έρευνα υδρογονανθράκων και εκτιμάται ότι τα πρώτα συμπεράσματα θα είναι γνωστά σε δέκα μήνες από τώρα. Έτσι αν τελικά μπει ερευνητικό γεωτρύπανο στην Ήπειρο αυτό θα γίνει μετά το 2021 καθώς αφενός θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αφετέρου, αν οι ενδείξεις είναι θετικές να εκπονηθεί νέα περιβαλλοντική μελέτη.

Την στιγμή λοιπόν που τα αποτελέσματα για την Ήπειρο αξιολογούνται, η ώρα για την ανάπτυξη του πρώτου κοιτάσματος στην ιστορία της Δυτικής Ελλάδας πλησιάζει.

Η πρώτη γεώτρηση λοιπόν θα γίνει στο Κατάκολο και ήδη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις θαλάσσιες και τις χερσαίες εγκαταστάσεις.

Εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Γιάννης Μπασιάς αναφέρθηκε στη σημασία που θα έχει για την ευρύτερη περιοχή η ανάπτυξη του κοιτάσματος του Δυτικού Κατακόλου, καθώς θα είναι το πρώτο κοίτασμα που τίθεται σε παραγωγή στη Δυτική Ελλάδα. Επίσης, παρουσίασε τον εποπτικό μηχανισμό παρακολούθησης της εκτέλεσης της σύμβασης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία.

Εκ μέρους της αναδόχου Energean, o Τεχνικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Νικολάου παρουσίασε εκτενώς όλες τις παραμέτρους που έχει λάβει υπόψιν της η Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων του έργου σχετικά με την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, την γεωλογία και τη μορφολογία του εδάφους, τα σεισμολογικά χαρακτηριστικά και τα ρήγματα της περιοχής.

Τόνισε δε ότι στην περιοχή της Ηλείας και της ΒΔ Πελοποννήσου έχουν πραγματοποιηθεί 38 γεωτρήσεις ως τώρα χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα. Επεσήμανε δε ότι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη γεωτρητική δραστηριότητα του παρελθόντος είναι η μεγάλη εξέλιξη της τεχνολογίας και η συνεχής θωράκιση του θεσμικού πλαισίου και των ελεγκτικών μηχανισμών που διασφαλίζουν την ασφαλή εκτέλεση κάθε έργου στην έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων.
Read More »
Η Ήπειρος αξιολογείται, η πρώτη ανάπτυξη κοιτάσματος στη Δυτική Ελλάδα ξεκινά… Η Ήπειρος αξιολογείται, η πρώτη ανάπτυξη κοιτάσματος στη Δυτική Ελλάδα ξεκινά… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Extra επιχορήγηση 100.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Extra επιχορήγηση 100.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας


Με δύο υπουργικές αποφάσεις αποδίδονται συνολικά 43.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από έσοδα του αρ.9 του ν.2880/2001, δηλαδή από τα Τέλη Διαφήμισης κατηγορίας Δ’.

Τα 18 εκατομμύρια ευρώ έχουν ως πηγή έσοδα του αρ.24 του ν.2130/1993, ήτοι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Τα συγκεκριμένα χρήματα διατίθενται υποχρεωτικά κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά ακινήτων και το υπόλοιπο για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Το πόσο που αντιστοιχεί στο δήμο Σουλίου, είναι 23.280€, στο δήμο Ηγουμενίτσας 60.310€ και στο δήμο Φιλιατών 18.080.

Για την κατανομή των εν λόγω εσόδων στους 332 Δήμους, ελήφθη υπόψη ο πραγματικός πληθυσμός, όπως αυτός προέκυψε από την απογραφή του 2011.
Read More »
Extra επιχορήγηση 100.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας Extra επιχορήγηση 100.000 ευρώ στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την κυκλοφορία οχημάτων στο πεζόδρομο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την κυκλοφορία οχημάτων στο πεζόδρομο


Με έγγραφα προς το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, τον δήμο Σουλίου, την δημοτική ενότητα Παραμυθιάς, και την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσπρωτίας, κάτοικος της Παραμυθιάς καταγγέλλει την κυκλοφορία οχημάτων στον πεζόδρομο της κ. Καραμανλή, τις ώρες που απαγορεύεται η διέλευσή.

Όπως αναφέρει η σχετική καταγγελία, το φαινόμενο αυτό έχει γίνει κανόνας και αποτελεί μία θλιβερή πραγματικότητα μέχρι και σήμερα και κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

“Το πάρτυ της διέλευσης όχι μόνο συνεχίζεται αλλά παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις από τις απογευματινές ώρες έως και αργά το βράδυ ειδικά μεταξύ 18.00-23.00. Τα παρκαρισμένα ατάκτως οχήματα μέσα στον πεζόδρομο από συγγενείς και φίλους καταστηματαρχών είναι κανόνας” αναφέρει χαρακτηριστικά η καταγγελία.

Ο καταγγέλλων, ζητά ενέργειες από όλες τις υπηρεσίες καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού πεζού.


Read More »
Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την κυκλοφορία οχημάτων στο πεζόδρομο Παραμυθιά: Καταγγέλλουν την κυκλοφορία οχημάτων στο πεζόδρομο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019
Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 11 Δεκεμβρίου 2019 πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η παράταξή μας δια του Θωμά Δημητρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

«Η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος «Μετάφρασης και Διερμηνείας» (ουσιαστικά η κατάργησή του) γίνεται με απόφαση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αφορά 37 νεοϊδρυθέντα Πανεπιστημιακά Τμήματα μεταξύ αυτών και της Ηγουμενίτσας. Την απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. έρχεται να κάνει πράξη για το Τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» με δική της απόφαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλάζοντας την αρχική θετική στάση της Πρυτανείας στην ίδρυση και στη λειτουργία του Τμήματος, όπως την είχε διατυπώσει στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στη συνεδρίαση της 30/7/2018, δια των εκπροσώπων της μεταξύ των οποίων ο νυν Πρύτανης κ. Αλμπάνης και ο νυν Αντιπρύτανης κ. Γεωργάτος. Η Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» δεν αποδέχεται «ως τετελεσμένο γεγονός» τόσο την απόφαση της Κυβέρνησης όσο και αυτήν της Συγκλήτου, γιατί το Τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» καλύπτει τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο ν. 4559/2018 για τη λειτουργία του, όπως διαβεβαίωναν και οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της πρυτανείας στην Δ.Ε.Μ.Υ. της Βουλής των Ελλήνων. Το τμήμα της Ηγουμενίτσας θεωρείται ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένο από τμήματα των οποίων η Σύγκλητος ενέκρινε την λειτουργία τους. Καλούμε την Σύγκλητο του κορυφαίου Πνευματικού Οργάνου της Ηπείρου να μη συμπεριφέρεται ως Ιανός απέναντι στην Ηγουμενίτσα και την Περιφέρεια Θεσπρωτίας. Καλούμε την Κυβέρνηση να ακυρώσει την αναστολή έναρξης λειτουργίας του τμήματος της Ηγουμενίτσας. Η Παράταξή μας θα συνεχίσει αταλάντευτα να διεκδικεί για την πόλη μας αυτό που της οφείλουν δηλαδή να λειτουργήσει επί τέλους το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να στρατευθούμε όλοι. Δημοτικό Συμβούλιο, κάτοικοι και Φορείς της Ηγουμενίτσας και της Θεσπρωτίας». 

Στη συνέχεια οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης, τοποθετούμενοι στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020» άσκησαν κριτική στη παράταξη του Δημάρχου διότι το Τεχνικό Πρόγραμμα που κατέθεσε, αποτελείται κυρίως από συρραφή προτάσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων των προέδρων των Κοινοτήτων. Δεν περιλαμβάνει μελέτες και έργα που να είναι μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου, ενός σχεδίου που να στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών μας και για το λόγο αυτό το καταψήφισαν. Ενδεικτικά ανέφεραν ότι θα μπορούσε να προηγηθεί διαβούλευση και συνεργασία με την Ε.Α. Συνεταιρισμών, με φορείς και παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τον Εμπορικό Σύλλογο με το Επιμελητήριο κλπ, ώστε να προκύψουν προτάσεις για αναπτυξιακές δραστηριότητες. Τέλος προτάθηκαν μια σειρά από απαραίτητα έργα μεταξύ των οποίων η κατασκευή Πνευματικού Κέντρου που θα περιέχει και κινηματοθέατρο, η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου, το άνοιγμα των οδών Γράμμου και Πατρ. Αθηναγόρα, η μεταφορά της Λαϊκής αγοράς με ταυτόχρονη ανάπλαση και μετατροπή του χώρου που θα απελευθερωθεί, σε χώρο στάθμευσης. 

Στο 2ο θέμα, «Πρόταση τροποποίησης της μελέτης του έργου: Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας-Εγνατίας οδού και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας)», διατυπώσαμε τις αμφιβολίες μας, κατά πόσο η πρόταση μπορεί να γίνει αποδεκτή αφ’ ενός χωρίς τον κίνδυνο απένταξης του έργου και αφ’ ετέρου κατά πόσο η μετατροπή του δρόμου από κατηγορία Β3 σε κατηγορία Γ3 με ταυτόχρονη κατασκευή και ποδηλατοδρόμων θα συνεχίσει να έχει, όπως μας διαβεβαίωνε ο κ. Δήμαρχος και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση στον κεντρικό δρόμο και δύο παράδρομους και τα πεζοδρόμια και τους Ποδηλατοδρόμους! 

Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίσαμε θετικά και αυτό έγινε με βάση το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών του. 

Ηγουμενίτσα 12-12-2019 

Για τη Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» Ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Δημητρίου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης Ηγουμενίτσα: Η παράταξη Δημητρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Σελίδες