Βρέθηκαν και αντικείμενα μαύρης μαγείας στο σπίτι των αρχαιοκάπηλων στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018

Αντικείμενα και σύνεργα μαύρης μαγείας εντοπίστηκαν χθες σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι ζεύγους αρχαιοκάπηλων στη Θεσπρωτία.

Η αξιοποίηση μιας πληροφορίας την οποία είχε εδώ και τρεις μήνες από τα Ιωάννινα ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης σχετικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων οδήγησε σε ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα εναντίον της αρχαιοκαπηλίας.

Ζευγάρι από την Θεσπρωτία, που έχει σπίτι και στην Πέρδικα, φημολογείτο ότι ασχολείται με εικόνες οι οποίες πιθανόν να ήταν κλεμμένες κάτι που δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμη.

Έπειτα από σχετική έρευνα και αφού επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες ενημερώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή και σύμβουλο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και νήσων η ασφάλεια Ιωαννίνων.

Χθες το συγκεκριμένο ζευγάρι συνελήφθη σε αστυνομικό μπλόκο καθ’ οδόν προς τα Ιωάννινα έχοντας στην κατοχή του εικόνες και αρχαιότητες. Ακολούθησε έρευνα και στις δυο κατοικίες των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν ποικίλες αρχαιότητες, αρχαίες εικόνες, νομίσματα, ένα ξίφος, ένα αρχαίο εκκλησιαστικό βιβλίο, καθώς επίσης και αντικείμενα και σύνεργα μαύρης μαγείας.


 
Read More »
Βρέθηκαν και αντικείμενα μαύρης μαγείας στο σπίτι των αρχαιοκάπηλων στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Βρέθηκαν και αντικείμενα μαύρης μαγείας στο σπίτι των αρχαιοκάπηλων στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Η Παραμυθιά γιορτάζει τον Άγιο Αναστάσιο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018Σύμφωνα με ενημέρωση από Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Αναστασίου:

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου τελούμεν την πανήγυριν Του Αγίου ενδόξου μάρτυρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ του εκ Παραμυθίας και πανηγυρίζει ο εν Σιαμετίοις Παραμυθίας Ιερός Ναός.

Το Σάββατο 17ην Νοεμβρίου εσπέρας και ώραν 6:00 μ.μ. θα ψαλή Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και ακολουθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, με την φιλαρμονική του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς

Την Κυριακή 18ην Νοεμβρίου και ώραν 7.30 π.μ. θα τελεσθή ο όρθρος και εν συνεχεία πανηγυρική θεία λειτουργία, μετ’ Αρτοκλασίας.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως προσέλθουν εις τας Ιεράς ακολουθίας και τιμήσουν την Ιεράν Μνήμην του Προστάτου μας.


 
Read More »
Η Παραμυθιά γιορτάζει τον Άγιο Αναστάσιο Η Παραμυθιά γιορτάζει τον Άγιο Αναστάσιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Αναβαθμίζεται ο επιχειρησιακός εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018Ουσιαστική αναβάθμιση του επιχειρησιακού εξοπλισμού της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου αναμένεται να επιτευχθεί με την επικείμενη προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και εξοπλισμού, που θα γίνει με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Η Περιφέρεια υπέβαλε προς ένταξη το Τεχνικό Δελτίο της Πράξης, με συνολικό προϋπολογισμό 2.065.926,06 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης, περιλαμβάνει:
Προμήθεια 30 οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού αυτών.
Προμήθεια ενός βυτιοφόρου- υδροφόρου οχήματος 10 τόνων
Ένα αυτοκινούμενο όχημα τύπου τροχόσπιτου, διαμορφωμένου για χρήση ως κινητού επιχειρησιακού κέντρου
Ένα όχημα ειδικής χρήσης για μεταφορά εξοπλισμού και προσωπικού σε σημεία που η πρόσβαση είναι αδύνατη με τα συνήθη επιβατηγά και ημιφορτηγά οχήματα
Ένα αεροστρωμένο επιβατικό σκάφος, ένα ταχύπλοο σκάφος για άμεση επέμβαση στο θαλάσσιο- λιμνοθαλάσσιο περιβάλλον του Αμβρακικού
Υπερκατασκευές Πυρόσβεσης για έξι από τα υπό προμήθεια ημιφορτηγά.

Επίσης περιλαμβάνει:
· Εξοπλισμό Πυρόσβεσης, Έρευνας και Διάσωσης, που περιλαμβάνει ατομικό εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία για δασοπυρόσβεση, ορεινή και υδάτινη έρευνα και διάσωση, καθώς και ειδικός εξοπλισμός απεγκλωβισμού προσώπων σε κατάρρευση κτιρίων έπειτα από σεισμούς.
· Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλους για τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας
· Δίκτυο ασυρμάτων επικοινωνιών VHF-UHF με εγκαταστάσεις αναμεταδοτών που θα καλύπτει όλη την έκταση της Περιφέρειας
· Ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος μεγάλης ισχύος. 


 
Read More »
Αναβαθμίζεται ο επιχειρησιακός εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Αναβαθμίζεται ο επιχειρησιακός εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 45 χρόνια μετά

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018


Συμπληρώνονται φέτος 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου! Από τις μέρες που οι φοιτητές μαζί με τον λαό σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. 45 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε!.

Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Τα συνθήματα για «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία», σήμερα, 45 χρόνια από την εξέγερση ενάντια στον ολοκληρωτισμό των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά την ελευθερία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ηχούν επίκαιρα και διαχρονικά.

Σήμερα που ο λαός μας συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, αντιμέτωπος με τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και Υγείας, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου μάς δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του. Να δώσει σκληρούς αγώνες για την παιδεία, για το εισόδημα, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, για τις δημοκρατικές κατακτήσεις που αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο.

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.
Read More »
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 45 χρόνια μετά Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 45 χρόνια μετά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές, μαθητές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11/2018, στις 6.30 μ.μ στον ΟΤΕ.

Να τιμήσουμε αγωνιστικά και όχι ως μια απλή επέτειο την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73, στρέφονταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν την χούντα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου και ευθύνονται διαχρονικά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ματοκύλισμα λαών, την επαναχάραξη συνόρων και όλων των δεινών που φέρνει η δράση τους, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Αυτά τα ζητήματα είναι άκρως επίκαιρα και σήμερα, που η εργατική τάξη και η πλειοψηφία του λαού μας υποφέρει από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τις βάρβαρες πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου, που η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σ’ αυτούς, με την μετατροπή όλης της χώρας σε μια απέραντη Αμερικανονοατοική βάση, με την πληρωμή 4 δις. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ για να κάνει πόλεμο, μεγαλώνοντας του κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς και όχι την ασφάλεια και την ειρήνη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

Απ’ αυτή την άποψη είναι υποκρισία, αλλά και προσβολή του πραγματικού περιεχόμενου της ηρωικής εξέγερσης του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο, η διοργάνωση μουσειακών εκδηλώσεων, από την στιγμή που δεν εναντιώνονται στην συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, στην μετατροπή όλης της χώρας, σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους δολοφονικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ και Ε.Ε), στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην αντιλαική πολιτική που τσακίζει την πλειοψηφία του λαού, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της, στο δρόμο της εργατικής, λαϊκής πάλης και συμμαχίας, για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στις αμερικανονατοικές βάσεις που είναι στη χώρα μας, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και τη συμμετοχή της χώρα μας σ’ αυτούς. Βρίσκει το νόημα και την συνέχεια στην εναντίωση και όχι στην στήριξη της εξουσίας του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, στην σημερινή και σε κάθε άλλη αστική κυβέρνηση, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, στην πάλη για μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού, χωρίς εκμεταλλευτές, ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Μ’ αυτό το πλαίσιο πάλης, καλούμε στην συγκέντρωση, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11/2018, στις 6.30 μ.μ στον ΟΤΕ.


 
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους πολίτες για την ανακύκλωση

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018


Ενημερώνουμε τους δημότες Ηγουμενίτσας ότι στον Δήμο Ηγουμενίτσας εφαρμόζεται κανονικά το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης. Στο προηγούμενο δίμηνο (Σεπτέμβρης-Οκτώβρης 2018), στοιχεία από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ιωαννίνων εμφανίζουν ότι από τον Δήμο Ηγουμενίτσας έχουν μεταφερθεί 247,98 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Δυστυχώς όμως από αυτούς, 107,84 τόνοι δεν αποτελούσαν ανακυκλώσιμα υλικά, γεγονός που επιβάρυνε τον Δήμο και φυσικά τους δημότες μας.

Καλούμε λοιπόν τους δημότες μας να συνεχίσουν να επιδεικνύουν περιβαλλοντική συνείδηση και να ανακυκλώνουν στους μπλε κάδους με το ειδικό σήμα ανακύκλωσης, μόνο τα υλικά που υποδεικνύονται πάνω σε αυτούς. 


 
Read More »
Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους πολίτες για την ανακύκλωση Έκκληση του Δήμου Ηγουμενίτσας προς τους πολίτες για την ανακύκλωση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.

Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται :

Στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2018 στο Campus του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα

Τηλέφωνο για ραντεβού: 6907724367 Δευτέρα – Παρασκευή (09.00-13.00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 7 Νοεμβρίου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.
· Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
· Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
· Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
· Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν. 


 
Read More »
Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Ηγουμενίτσα Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018Στη Διεθνή Τουριστική έκθεση «World Travel Market (WTM)» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου, επιδιώκοντας να αυξήσει το μερίδιό της στους Βρετανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Η Έκθεση απευθυνόταν σε επαγγελματίες τουρισμού και στην αποστολή της Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχαν η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη και περισσότεροι από δέκα εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων της Ηπείρου, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις με ομολόγους τους και τουριστικούς πράκτορες από διάφορες χώρες.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, έγινε παρουσίαση του «προορισμού Ήπειρος» σε tour Operators του Ηνωμένου Βασιλείου, από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας, που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό του Ε.Ο.Τ., επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία εξήρε τη συνεχή παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις, καθώς και η πρώην Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. 


 
Read More »
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Αυτά είναι τα αρχαία που είχαν στη κατοχή τους τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018Θρησκευτικές εικόνες, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, εντόπισαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε αυτοκίνητο και σε σπίτια, ιδιοκτησίας ζευγαριού ημεδαπών.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 55 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, το πρωί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με παράνομη κατοχή και απόκρυψη αντικειμένων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων, εντοπίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετά από έρευνα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν:
· εικόνα, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ. και απεικονίζει την Αγία Τριάδα,
· τρεις (3) ξύλινες σφραγίδες, που χρονολογούνται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ.,
· βιβλίο ψαλμών, με επίθετο σταυρό, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα μ.Χ.,
· δύο νομίσματα της βυζαντινής περιόδου,
· νόμισμα της οθωμανικής περιόδου,
· νόμισμα της εποχής Καποδίστρια,
· τέσσερα χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών χρόνων,
· ρωμαϊκό νόμισμα πιθανόν Μάρκου Αυρηλίου,
· πήλινο λυχνάρι υστερορωμαϊκών χρόνων,

Επίσης σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε περιοχές της Θεσπρωτίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
· χάλκινο νόμισμα Ρωμαϊκών χρόνων,
· αργυρό μεσαιωνικό νόμισμα,
· δύο νομίσματα της Οθωμανικής περιόδου,

Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων όλα τα ανωτέρω κατασχεθέντα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημειώνεται ότι στο το πλαίσιο της επιχείρησης και από το σύνολο των ερευνών, κατασχέθηκαν επίσης από τους παραπάνω χώρους:
· έξι (6) νομίσματα πιθανόν κίβδηλα,
· ένα (1) εγκόλπιο-μεταγιόν,
· ένα (1) μεταλλικό κλειδί με σταυρό,
· εικόνα που παριστάνει την Παναγία βρεφοκρατούσα,
· εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Παντελεήμονα,
· εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένη,
· εικόνα με παράσταση του Αγίου Δημητρίου,
· εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Νικόλαο,
· εικόνα που παριστάνει τον Άγιο Γεώργιο,
· εικόνα που παριστάνει την Παναγία γλυκοφιλλούσα,
· εικόνα που παριστάνει την Παναγία βρεφοκρατούσα,
· χάλκινη πόρπη,
· χάλκινο σκουλαρίκι,
· χάλκινος σταυρός,
· τέσσερις χάλκινες πόρπες,
· δύο δαχτυλίδια,
· μολύβδινο ενεπύγραφο πλακίδιο.
· δύο μαχαίρια.

Η προέλευση όλων των κατασχεθέντων είναι υπό διερεύνηση, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Αυτά είναι τα αρχαία που είχαν στη κατοχή τους τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στην Θεσπρωτία Αυτά είναι τα αρχαία που είχαν στη κατοχή τους τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που πυροβόλησε και σκότωσε 32χρονο στο κυνήγι

Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού κυνηγού, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της Κυριακής (11-11-2018), σε δασώδη περιοχή της Καρίτσας Ζίτσας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, ο 52χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα από αμέλεια, 32χρονο ημεδαπό, επίσης κυνηγό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.


Read More »
Ταυτοποιήθηκε το άτομο που πυροβόλησε και σκότωσε 32χρονο στο κυνήγι Ταυτοποιήθηκε το άτομο που πυροβόλησε και σκότωσε 32χρονο στο κυνήγι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018 Rating: 5

Σελίδες