Προώθησαν στη Σουηδία το Super Rally Harley-Davidson 2023 που θα γίνει στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Προώθησαν στη Σουηδία το Super Rally Harley-Davidson 2023 που θα γίνει στη Θεσπρωτία


Το HDCH Harley-Davidson Club Hellas έδωσε ένα βροντερό παρόν στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση του FH-DCE που πραγματοποιήθηκε στο Öland της Σουηδίας από 1 έως 5 Ιουνίου.

Από το περίπτερο της Λέσχης του Harley-Davidson Club Hellas, που αφορούσε το promotion του Super Rally® 2023 στην Θεσπρωτία, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας πέρασαν για να κεραστούν το παραδοσιακό ‘’Greek Ouzo’’, αρκετές χιλιάδες μελών και φίλων του Federation H-DC Europe!


Οπως αναφέρουν τα μέλη του club, “είδαμε παλιούς φίλους και γνωστούς και εν όψη Super Rally® 2023, κάναμε νέες φιλίες, δίνοντας την υπόσχεση πως το επόμενο Super Rally το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα και διοργανώνεται από την Λέσχη μας, θα μείνει, όπως και τα προηγούμενα, στην ιστορία του Ελληνικού & Ευρωπαϊκού μοτοσυκλετισμού!”

Επόμενο Ευρωπαϊκό ραντεβού του Harley-Davidson Club Hellas στο European Bike Week 2022, στο Faaker See της Αυστρίας τον Σεπτέμβρη, όπου η Λέσχη στα πλαίσια της προώθησης του δικού μας πανευρωπαϊκού event, θα είναι και πάλι δυναμικά παρούσα!

Read More »
Προώθησαν στη Σουηδία το Super Rally Harley-Davidson 2023 που θα γίνει στη Θεσπρωτία Προώθησαν στη Σουηδία το Super Rally Harley-Davidson 2023 που θα γίνει στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: Δημοτική αρχή σε παρατεταμένη αγραναύπαση και ο Δήμαρχος το βιολί *

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Γιάννης Γόγολος: Δημοτική αρχή σε παρατεταμένη αγραναύπαση και ο Δήμαρχος το βιολί * 


«Οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικά το 2022, οφείλουν να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν, προκείμενου να στηρίξουν την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή τους, να συνδράμουν με την υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό τις προσπάθειες ανάκαμψης του μεγαλύτερου πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας που είναι ο Τουρισμός » υπογραμμίζει εμφατικά ο Ε.Ο.Τ. σε ανακοίνωση του τον Μάρτιο.
Η δική μας δημοτική αρχή φαίνεται πως δεν το ενστερνίζεται. Αδιαφορεί για το γεγονός ότι 1 στους 5 εργαζόμενους στην περιοχή δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού άμεσα ή έμμεσα.
Δεν ενδιαφέρεται για την αγωνία των επιχειρήσεων τουρισμού
Δεν ακούει τις διαμαρτυρίες για την έλλειψη νερού, τις ανύπαρκτες διαγραμμίσεις των δρόμων, την έλλειψη τουριστικής προβολής, τα events με στόχευση, τα αντίστοιχα πολιτιστικά γεγονότα, τις συνεργασίες με την Αρχαιολογία, τους φορείς πολιτισμού και τόσες άλλες ιδέες που εφαρμόζονται σε άλλους Δήμους.
Δεν βλέπει τις καθημερινές αναρτήσεις και τα σχόλια συμπολιτών στα κοινωνικά δίκτυα που επισημαίνουν την έλλειψη ενδιαφέροντος για την καθημερινότητα. Δεν βλέπει το πρόβλημα του parking, τις λακούβες, τους βρώμικους κάδους με υπερχειλισμένο σκουπίδια, την έλλειψη δημοτικών τουαλετών, τα χόρτα που έχουν πνίξει τους δρόμους και εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιών, τα φίδια που περιπατούν στον ποδηλατόδρομο, την έλλειψη φωτισμού, τα κατεστραμμένα παγκάκια, το ημιτελές έργο της Εστίας, του νέου ποδηλατόδρομου, που σηματοδοτούν την εγκατάληψη.
Όλα αυτά είναι κατασκευασμένα “ξέρουμε από ποιούς» είπε ο Δήμαρχος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο
Ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή του.
Ακούει μόνο, όσους του « μεταφέρουν καλά λόγια ».
Βλέπει μόνο εχθρούς, αντιπολιτευόμενους και λαϊκιστές.
Τους καλώ για μια ακόμη φορά, να μην αφεθούν στη ραστώνη του καλοκαιριού, γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας που θα μεγαλώσουν το καλοκαίρι, απαιτούν εγρήγορση και λύσεις .
Το επερχόμενο τριήμερο ανοίγει στην ουσία, την μαζική επίσκεψη τουριστών
Βγείτε, δείτε, μιλήστε, ακούστε, καταγράψτε και επιλύστε προβλήματα.
Είναι η έλαχιστη υποχρέωση που έχετε έναντι των πολιτών.
Το Άγιο Πνεύμα, βοήθεια Του, να σας φωτίσει !

*Το βιολί, του Ναστραντίν Χότζα
Read More »
Γιάννης Γόγολος: Δημοτική αρχή σε παρατεταμένη αγραναύπαση και ο Δήμαρχος το βιολί * Γιάννης Γόγολος: Δημοτική αρχή σε παρατεταμένη αγραναύπαση και ο Δήμαρχος το βιολί * Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Αλλαγή ωραρίου διενέργειας rapid test από τον ΕΟΔΥ

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Αλλαγή ωραρίου διενέργειας rapid test από τον ΕΟΔΥΕνημερώνουμε τους δημότες ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργεί τα rapid test στο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα από τις 9:00 έως τις 15:00 και όχι έως τις 17:00 που ίσχυε μέχρι τώρα. Επίσης, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου δε θα πραγματοποιηθούν τα τεστ στην Πέρδικα, λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Επομένως το πρόγραμμα για το μήνα Ιούνιο διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Πέμπτη 30 Ιουνίου, 09:00 – 15:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Ιουνίου, 10:00 – 14:00 (εκτός από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου)
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Ιουνίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Ιουνίου, 10:00 – 14:00

Read More »
Αλλαγή ωραρίου διενέργειας rapid test από τον ΕΟΔΥ Αλλαγή ωραρίου διενέργειας rapid test από τον ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών | Του Αντώνη Ν. Βενέτη

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών | Του Αντώνη Ν. Βενέτη


Σπύρος Σίμος (1868 – 1935), γεννηθείς στη Λάβδανη της Ανατολικής Μουργκάνας, υπήρξε ο εκδότης της ημερήσιας αθηναϊκής εφημερίδος ΠΑΤΡΙΣ. Διετέλεσε επίσης βουλευτής Άρτης και Ιωαννίνων, με το κόμμα των φιλελευθέρων του Ελ. Βενιζέλου, του οποίου υπήρξε και Υπουργός κυβερνήσεών του.
Το 1931 ο Τσαμαντιώτης γιατρός Πέτρος Μπέμπης (1880 – 1965), Γερουσιαστής επίσης του κόμματος των φιλελευθέρων, επισκέπτεται τους Ηπειρώτες της Νέας Αγγλίας και συγκεντρώνει ένα σεβαστό ποσό για την ανέγερση του Νοσοκομείου Φιλιατών. Την επίσκεψή του καλύπτει απολύτως η ΠΑΤΡΙΣ του Σπ. Σίμου. Παραθέτω κομμάτια από ανταποκρίσεις της παραπάνω εφημερίδος από την περιοδεία του Γερουσιαστού Π. Μπέμπη στην Αμερική, τα οποία αλίευσα από τις κιτρινισμένες σελίδες τις ΠΑΤΡΙΔΟΣ και από τα οποία αποδεικνύεται ότι οι Τσαμαντιώτες και οι Βαβουριώτες κυριαρχούν με την πολυπληθή παρουσία τους στην περιοχή της Μασσαχουσέτης.
Έτσι ο πρόεδρος των Φιλιαταίων είναι ο Βαβουριώτης Δημήτριος Στάθης. Ο αδελφός του Χρήστος Στάθης ήτο ο εκ μητρός παππούς του αείμνηστου οφθαλμίατρου Φώτη Γκάνια και του αδελφού του Κώστα Γκάνια. Ο Νικόλαος Σελίμης ήταν πεθερός του αείμνηστου Βαβουριώτη Αρεοπαγίτη Προκόπη Μάκου τον οποίον (Ν. Σελίμη) λήστεψαν και σκότωσαν οι Τσάμηδες κατά την κατοχή.
Ο Ηλίας Γάτος, επίσης από το Βαβούρι, εξετελέσθη, το 1947, όλως αναιτίως, από τους αντάρτες του λεγόμενου Δ.Σ.Ε. Ο Σπύρος Στράτης, Λιώτης, μέλος του Δ.Σ. των Φιλιαταίων ήταν πρώτος εξάδελφος της μητέρας μου Ξανθούλας Βενέτη – Μπαρτζωκη. Ο επίσης Λειώτης Νικόλαος Μπόκας ήταν σύζυγος της νονάς μου Χρυσούλας Μπόκα, η οποία απαχθείσα και αυτή από τους αντάρτες του λεγόμενου Δ.Σ.Ε. απεβίωσε στη «Λαϊκή Δημοκρατία» της Ουγγαρίας το 1953. Ακόμα η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ αναφέρεται λίαν επαινετικά στην άκρως φιλελληνική συμπεριφορά των Εβραίων της Ν. Υόρκης.
Τέλος, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Π. Μπέμπης ενημερώνει την Γερουσία της χώρας, για την επίσκεψή του στην Αμερική και τον ελληνισμό αυτής, και αποτίει φόρο τιμής στους Εβραίους Γιαννιώτες της Νέας Υόρκης. Εξ άλλου πιθανόν να εσημείωσα κάποια λάθη στις ημερομηνίες της ΠΑΤΡΙΔΟΣ ως π.χ. αυτή της 8.10.1931, το πιθανότερο είναι 8.11.1931.

Οι ειδήσεις
ΠΑΤΡΙΣ, 3.11.1931 – Ο κ. Πέτρος Μπέης έχει πάρει κατάκαρδα την υπόθεσιν της ανεγέρσεως νοσοκομείου στους Φιλιάτες. Ένας λόγος που τον παρεκίνησε πιο πολύ ήταν και ο εξής: περιοδεύοντας το 1928 στο Γαρδίκι Φιλιατών, ένα χωριό με 25 σπίτια, δεν είδε ψυχή εκεί. […] πραγματικώς όλο το χωριό ήταν στην εκκλησία, όπου κηδεύονταν μαζί πέντε νέοι 20 – 30 ετών […] Για την ίδρυση του Νοσοκομείου πρώτη η κυβέρνηση του Ελ. Βενιζέλου έσπευσε να διαθέση 500 χιλ. δραχμές… τα χωριά των κοινοτήτων της Τσαμουργιάς 350.000 δρχ. […] Επεβάλλετο να πάη ο κ. Μπέμπης στην Αμερική και αν έπος αμ έργον. […] Όλοι οι Έλληνες του Γούστερ, που ανέρχονται εις 3 χιλιάδες υπεδέχθησαν στο σταθμό τον κ. Μπέμπη… Στο Γούστερ οι Έλληνες έχουν αναπτύξει πολύ καλή δράση. […] Το Δ.Σ. των Φιλιαταίων του Γούστερ… το απαρτίζουν οι κ.κ. Δ. Ευσταθίου ως πρόεδρος, Ε. Κολλιός ως αντ/προς Κων. Ρίζος γραμματεύς, Χρ. Οικονόμου ταμίας, Κων. Μόσχος, Μιχ. Μπέμπης, Γεωργ. Κούβαρος, Γρηγ. Πούλιας, Σπ. Στράτης, Σταύρος Παπαβασιλείου, Π. Κοτσώνη, Θ. Βούκαλης, Κ. Ρίζος, Γ. Πολυζγόπουλος και Κ. Πάντος, […] με αποτέλεσμα οι Έλληνες της πόλεως (Γούστερ), να προσφέρουν, 5 χιλ. δολλάρια. […] Στην Ν. Υόρκην ο κ. Μπέμπης δοκίμασε μια πρώτης τάξεως συγκίνησιν. Οι Ισραηλίται που κατάγονται από τα Γιάννινα του προσέφεραν… 200 δολλάρια, […] Οι Γιαννιώτες Ισραηλίται της Νέας Υόρκης, που αριθμούνται εις δύο χιλιάδας και έχουν σχολείο, στο οποίο διδάσκονται τα ελληνικά τα παιδιά τους, αγαπούν κάθε Ηπειρώτην και δεν δυσκολεύονται να δείξουν εμπράκτως την αγάπην τους. […]
Γ. ΒΑΒΑΡΕΤΟΣ

ΠΑΤΡΙΣ, 4.11.1931 – Η μετάβασις του γερουσιαστού Ιωαννίνων στην Αμερική, για τη συλλογή εράνων προς ανέγερσιν νοσοκομείου εις Φιλιάτες της Ηπείρου έγινεν αφορμήν… να γίνουν αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις των Ελλήνων της Αμερικής. […]
Στη Νέα Υόρκη ο κ. Μπέμπης προσεκλήθη από την κοινότητα των Ισραηλιτών των Ιωαννίνων να επισκεφθή την Ιερά Συναγωγή των και έγινε και εκεί ενθουσιωδώς δεκτός… μετά του αρχιγραμματέως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηναγόρα κ. Βασιλείου Λόκη… Αφού τον προσεφώνησε ο πρόεδρος της συναγωγής κ. Λέων Γεσσουλά, τους έφερεν επάνω στο Βήμα. […]
Μεθ’ υπολήψεως ο πρόεδρος της Ι. Συναγωγής Λ. ΓΕΣΟΥΛΑ ο Ραββίνος: Γεσσουλά Λεΐκ
Ο Γραμματεύς: Ελίας Μάτσας
Οι Ιωαννίται της Ν. Υόρκης… όταν ο κ. Μπέμπης επεβιβάζετο στο τραίνο για να φύγη για τη Φιλαδέλφεια του ενεχείρησαν ένα τσεκ 200 δολλαρίων.
Ο κ. Πέτρος Μπέμπης επήγε για εράνους και στο Μόντρεαλ του Καναδά […] Εκεί… ο έρανος απέδωκε 400 δολάρια. Αλλά 400 δολ. Απέδωσε επίσης και ο έρανος της Ν. Υόρκης από την οποίαν ο κ. Μπέμπης κατευθύνθη έπειτα, μαζί με τον πρόεδρο των Φιλιατών κ. Δ. Ευσταθίου, στη Φιλαδέλφεια.
Εκεί ο Σύλλογος των Φιλιατών, του οποίου το Δ.Σ. αποτελείται από τους Αχ. Μισιράν πρόεδρον, Βασ. Μηλιώνη γραμματεία, Δ. Δόβην ταμίαν και Γ. Καραούλην, Αντ. Μάκον, Παν. Στεργιόπουλον συμβούλους… και κατορθώθη να μαζευθούν από μόνους τους ηπειρώτες της Φιλαδέλεφειας το ποσόν των 1000 δολ.
Μεγάλη συγκέντρωσις έγινε επίσης στο Γούστερ με την ευκαιρία της επιστροφής του κ. Μπέμπη στην Ελλάδα. Την διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Τσαμαντά και Φιλιατών, στο ξενοδοχείον των Ηπειρωτών αδελφών Τσούρου, όπου παρετέθη πλούσιον γεύμα. Κατά τα επιδόρπια ο οδοντίατρος κ. Κυρίτσης συνέστησε όπως οι Ηπειρώται της Αμερικής συμπήξουν συλλόγους εις κάθε μέρος και συστήσουν ισχυρή Πανηπειρωτική Ομοσπονδία. […] Με την περιοδεία του αυτή ως την Αμερική ο κ. Μπέμπης κατώρθωσε να εξασφαλίση ένα μεγάλο ποσό για την ανέγερση του Νοσοκομείου Φιλιατών.
Γ. ΒΑΒ

ΠΑΤΡΙΣ 8.10.1931 – Η περιοδεία του γερουσιαστού κ. Μπέμπη εις τας πόλεις της Αμερικής… συνεχίζεται με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του εν Αμερική ελληνισμού. Αι εισφοραί των Ηπειρωτών υπέρ των ιδρυμάτων της επαρχίας θυάμιδος είναι ικανοποιητικώταται μέχρι τούδε. Μόνον αι εισφοραί των Ελλήνων του Γούστερ Μασ. έφθασαν το ποσόν των 5 χιλ. δολλαρίων. Κατωτέρω παραθέτομεν και ονομαστικόν κατάλογον των εισφορών των Ηπειρωτών της πόλεως ταύτης:… Ευαγ. Κολιός δολ. 125, Αδελφοί Αθανασίου Στολάκη 20, Κωνστ. Μόσχος 125, Ευάγγελος Κοτσίδας 225,… Πρ. Λιάγκος 20, Μιχ. Μπεστρεβάνης 30, Δημ. Παρούσης 25,… Σωκράτης Στράτης 30, Σωτ. Καίσαρης 25, Δονάτος Λάλος 6, Μιχ. Μπέμπης 100, Δημ. Ευσταθίου 100, Δημ. Λιάγκος 20,… Ξενοφών Παρούσης 20, Μάρκος Λένης 20, Σωτ. Στολάκης 35, …Σωτήριος Βένος 10,… Ιωάννης Νούσης 5,… Χρ. Ζούλας 40,… Νικ. Γούλας 10, Αδελφοί Κυράτση 50, Τριαντ. Μήτσης 50… Θεοδ. Πανταζής 2, Βλ. Κέντρου 5,… Μιχ. Αγγελόπουλος 100, Νικ. Σελίμης 50, Γεώργιος Κούβαρος 35. Γρ. Πανταζής 25,… Ευάγγελος Γκάτζιος 20,… ιατρός Φώτιος Κυρίτσης 15, Α. Παπαϊωάννου 15,… Μάρκος Στολάκις 50,… Π. Κοτσώνης 10,… Γρ. Μαλάμης 5, Ευθ. Μουζίνας Ι, … Αθανάσιος Μπέλλος 40, Χρ. Στάθης 10,… Ν. Μπόκας 20, Θ. Βενέτης 5, … Αθ. Κέντρος 20, … Χρ. Ευαγγέλου 10, Γεωρ. Στολάκης 10,… Κ. Πάντος 20,… Σωκρ. Ευαγγέλου 10, Β. Κοντούλης 5, Σ. Φώτου 5,… Γρ. Πάντος 20, Ι. Τζοβάρας 10, Η. Γάτος 10,… Σ. Παναγόπουλος 10, Σ. Κουλίσης 10, … Ι. Ζούλας 25, Φ. Σιούτης 10, Β. Στάθης 10,… Σωκράτης Κ. Τζίγκος 5,… Αδελφοί Κόντη 25, Αν. Μάκος 5,… Ι. Πάντος 10,… Λεωνίδας Τάτσης 25,… Αιδ. Βασίλειος Παπανίκας 50, Ν. Γκουρούσης 100, … Στ. Τζίγκος 50, […] το όλον 4.936,00.

ΠΑΤΡΙΣ, 18.12.1931 – Αγόρευσις του γερουσιαστού κ. Π. Μπέμπη εις της Γερουσίαν κατά την συνεδρίασιν της 15ης Δεκεμβρίου 1931.
… Είμαι ο πρώτος Έλλην γερουσιαστής, ο οποίος επεσκέφθην την πέραν του Ατλαντικού ωραίαν και φιλόξενον εκείνην χώρα… διαβιβάζω τον ευλαβή χαιρετισμόν του Ελληνισμού της Αμερικής προς την Γερουσίαν των Ελλήνων και δι’ αυτής προς το Έθνος. Και από του επισήμου του βήματος εκφράζω την βαθυτάτην ευγνωμοσύνην μου προς τους Ηπειρώτας της Αμερικής, προς τας Ηπειρωτικάς οργανώσεις, αι οποίαι εβοήθησαν, ενθέρμως την αποστολήν μου. Προς τον διακεκριμένον Ηπειρώτην Ιεράρχην, τον Αρχιεπίσκοπον Αμερικής κ. Αθηναγόραν, εις τον οποίον μεταπολεμικώς του εν Αμερική Ελληνισμού. Επίσης… προς τον Σύλλογον των Φιλιαταίων του Γούστερ της Μασαχουσέτης, προς τον Σύλλογον των Ηπειρωτών Φιλαδελφείας, προς τον Σύλλογον των Ηλείων εν Γούστερ, όπως επίσης και προς τον Σύλλογον, ο οποίος μου έκαμε μίαν ευχάριστον έκπληξιν. Όταν μετέβην εις Νέαν Υόρκην επληροφορήθην ότι υπήρχε μία κοινότης Ισραηλιτική και ένας Σύλλογος Ισραηλιτικός Ιωαννιτών Νέας Υόρκης, αποτελούμενος από πέντε χιλιάδας μέλη. Εθεώρησα δε καθήκον μου, ως αντιπρόσωπος της Ηπείρου, συνοδεία του διακεκριμένου Ηπειρώτου κληρικού του κ. Λόκη, να επισκεφθώ την Ισραηλιτικήν κοινότητα και τον Ισραηλιτικόν Σύλλογον και να εύρω τους συμπατριώτας αυτούς Ισραηλίτας συγκεντρωμένους εις την Συναγωγήν… Μου απένειμαν εξαιρετικάς τιμάς, διέγνωσα δε εις αυτούς πατριωτισμόν όχι υποκριτικόν, αλλά γνησίως ελληνικόν. Ωμίλουν την ελληνικήν γλώσσαν, ιερούργουν εις την Συναγωγήν αυτών ελληνιστί και διετήρουν Σχολείον εις το οποίον μανθάνουν τα παιδιά των ελληνικά και ανατρέφονται ελληνοπρεπώς. […]
Read More »
Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών | Του Αντώνη Ν. Βενέτη Ο έρανος του Γερουσιαστή Π. Μπέμπη στις ΗΠΑ για το Νοσοκομείο Φιλιατών | Του Αντώνη Ν. Βενέτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

"Παιχνίδια στο χρόνο" στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022

"Παιχνίδια στο χρόνο" στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Read More »
"Παιχνίδια στο χρόνο" στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας "Παιχνίδια στο χρόνο" στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για τις εκλογές των δασκάλων

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για τις εκλογές των δασκάλων


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καλούνται να ψηφίσουν για την εκλογή εκπροσώπων του Συλλόγου τους, αλλά και της Ομοσπονδίας τους. Στον απόηχο της ελληνικής Pisa, καθώς οι εκπαιδευτικές εκλογές πλησιάζουν και κάνοντας παράλληλα μια αποτίμηση της σχολικής χρονιάς, δημιουργούνται αναπόφευκτοι συνειρμοί για την κατάσταση της Δημόσιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σήμερα.

Ήδη, τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις, είναι ραγδαίες. Η πανδημία του covid19 εργαλειοποιήθηκε στο έπακρο, από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εφαρμοστούν και να ψηφιστούν ad hoc διατάξεις όπως: η ισοτιμία των κολεγίων με τα Πανεπιστήμια, η ωρομισθία με τρίμηνες συμβάσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, νέο σύστημα διορισμών, αντί για μόνιμους διορισμούς, η γραφειοκρατία που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να αποσπάται από το παιδαγωγικό του έργο και να ξοδεύει ατελείωτες ώρες στη συμπλήρωση «ηλεκτρονικών φορμών» και εντύπων. Ώρες, που εκτός από την καταπόνηση και την απλήρωτη εργασία, θα μπορούσαν να διατεθούν για την καλύτερη οργάνωση της διδασκαλίας και την αναζήτηση τρόπων υποστήριξης των μαθητών του.

Όσο για τη μεγάλη εικόνα, ο πληθωρισμός καλπάζει και δημιουργεί ασφυκτική πίεση στους εργαζόμενους, παράλληλα καλλιεργείται έντονα το στοιχείο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας στον εργασιακό τομέα με το πρόσχημα της τηλεργασίας και του ευέλικτου ωραρίου, ενώ τα προσωπικά δεδομένα καταστρατηγούνται απροκάλυπτα.

Επίσης, με συνοπτικές διαδικασίες εν μέσω πανδημίας, επιχειρήθηκε να επιβληθεί το σύστημα αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, το οποίο συνάντησε την καθολική αντίδραση του κλάδου. Γιατί για ποια αξιολόγηση να μιλήσει κάποιος, σε έναν νομό όπως η Θεσπρωτία, που περισσότερα από τα μισά σχολικά κτήρια είναι παλιά με σοβαρά προβλήματα και χωρίς προδιαγραφές; Ποια εμπιστοσύνη να έχει ο εκπαιδευτικός σε ένα σύστημα το οποίο δεν δείχνει τον ελάχιστο σεβασμό στους ανθρώπους που το στηρίζουν ηρωικά;

Με επικοινωνιακούς τακτικισμούς και τεχνάσματα Δημοσίων Σχέσεων, το Υπουργείο Παιδείας καθιερώνει κλίμα τρομοκρατίας για τους 70.000 εκπαιδευτικούς του κλάδου με διαρκείς ανακοινώσεις στον Τύπο για επιβολή ποινών, απολύσεων κλπ. ενώ καλλιεργεί συνθήκες αντιπαράθεσης και κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα στις τάξεις των εργαζομένων, αποδομώντας το λειτούργημα των εκπαιδευτικών. Ενός κλάδου που οι έρευνες αποδεικνύουν ότι βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη για την επαγγελματική εξουθένωση.

Η οικονομική εξαθλίωση πλήττει τον κλάδο. Πλήθος εκπαιδευτικών είναι υποχρεωμένοι να διανύουν καθημερινά 150-200 χιλιόμετρα για να πάνε στη δουλειά τους, με την ακρίβεια και τα καύσιμα να πετούν στα ύψη. Και αντ’ αυτού, οι κυβερνήσεις, αδυνατούν να τους επιτρέψουν τη δωρεάν διέλευση, έστω και στα διόδια. Όσο για τους 25.000 και πλέον εκπαιδευτικούς, το 1/3 του κλάδου, που είναι συμβασιούχοι αναπληρωτές, ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών, με τη βαλίτσα στο χέρι, κάθε Σεπτέμβρη μετακινούμενοι σε άλλο σημείο της Ελλάδας. Οι μειώσεις στο εισόδημά των εκπαιδευτικών την περίοδο των μνημονίων ξεπέρασαν το 40%, χωρίς οι εκπαιδευτικοί, ούτε στιγμή, να σταματήσουν να εργάζονται με αυτοθυσία. Τώρα το κράτος αδυνατεί να τους απαλλάξει έστω και από το ελάχιστο ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης. Για τους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν χρήματα, αλλού, ωστόσο, δίνονται αφειδώς.

Παράλληλα, με επαγγελματικές καμπάνιες, το Υπουργείο Παιδείας, διαφημίζει τα εργαστήρια δεξιοτήτων, «ξαναβαπτίζοντας» έτσι τα διάφορα πρότζεκτ και τις σχολικές δραστηριότητες που ήδη διεξάγονταν ανέκαθεν, με διαφορετική ονομασία, προκειμένου να εγκαινιάσει ένα δήθεν, νέο σχολείο. Γιατί, ούτε εκσυγχρονισμός στα κτήρια και τις υποδομές υπάρχει, ούτε καν επαρκές βοηθητικό προσωπικό, αλλά ελάχιστες καθαρίστριες για ένα τεράστιο έργο υγιεινής και ασφάλειας. Βέβαια αυτό δεν πτοεί την Υπουργό Παιδείας να πραγματοποιεί στοχευμένες περιοδείες-καμπάνιες και να κάνει αναρτήσεις στα social media παίζοντας βόλεϊ με μαθητές και βγάζοντας σέλφι.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς, υποχρεώνονται να διδάσκουν σε τμήματα 25 μαθητών στο όνομα μιας δήθεν διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Απροκάλυπτα πλέον, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να δημιουργηθούν σχολεία με στόχο μια υποτιθέμενη εξειδίκευση, όπου οι σπουδές και η επαγγελματική απόφαση αργότερα, θα πραγματοποιούνται ερήμην των μαθητών, πέρα των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων αυτών και θα βασίζονται σε μια τυποποιημένη και βιομηχανοποιημένη διαδικασία μάθησης που θα διέπεται από τη χειραγώγηση, τα κοινωνικά και πολιτισμικά στερεότυπα και τα ταξικά εμπόδια.

Η πολυσυζητημένη συμπερίληψη προβλήθηκε ως συγκριτικό πλεονέκτημα της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Σχολείου, εξελίχτηκε όμως σε τραγέλαφο, καθώς φέτος μειώθηκαν στο ελάχιστο οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης και συγχωνεύτηκαν τα τμήματα, γιατί φαίνεται ότι σύμφωνα με το Υπουργείο, η συμπερίληψη δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, εάν κάθε παιδί με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες είχε εξατομικευμένη υποστήριξη.

Τα προγράμματα αγγλικών στα νηπιαγωγεία διαφημίστηκαν ως καινοτόμα, μόνο που το Υπουργείο Παιδείας «ξεχνάει» συστηματικά να αναφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία: στις υποδομές, στα πολυπληθή τμήματα, στην έλλειψη πρώιμης εξατομικευμένης παρέμβασης στα νήπια με ιδιαιτερότητες και μαθησιακές δυσκολίες, στον διαρκώς αυξανόμενο όγκο εργασίας για τους νηπιαγωγούς, στην έλλειψη βοηθητικού προσωπικού και στο συνεχώς αυξανόμενο ωράριο, με την περαιτέρω επέκταση αυτού να βρίσκεται προ των πυλών.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο, γιγαντώνονται, σε βάρος όλων αυτών που δεν έχουν άλλη διέξοδο: των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών.

Φαίνεται, ότι περισσότερο από ποτέ, οι εκπαιδευτικοί έχουν ανάγκη να αντιληφθούν τις επικοινωνιακές τακτικές που ακολουθούνται σε βάρος τους προκειμένου να εφαρμοστούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, αλλά και παράλληλα να αναλογιστούν τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης προκειμένου να παλέψουν ενάντια σε αυτές τις πολιτικές. Η υπομονή και η ελπίδα έχουν στερέψει για τους εκπαιδευτικούς. Η Παιδεία, μάλλον μοιάζει με αγκάθι για τις κυβερνήσεις, αφού ένας λαός φαίνεται ότι είναι πιο βολικός και πειθήνιος όταν δεν την έχει κατακτήσει.

Τώρα είναι η ώρα για δυναμικούς αγώνες με όραμα και προοπτική για μια άλλη Εκπαίδευση και ένα άλλο Σχολείο με επίκεντρο την κοινωνία και τον άνθρωπο. Ένα σχολείο που «θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει». Χωρίς αυτούς τους αγώνες, καμιά κυβερνητική επιλογή και κανένας αυτόκλητος ή ετερόκλητος σωτήρας δεν πρόκειται να φέρει καλύτερες μέρες στην εκπαίδευση.


*Ο Δημήτρης Χριστοφίδης είναι δάσκαλος και είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», d.xristofidis@gmail.com
Read More »
Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για τις εκλογές των δασκάλων Άρθρο του Δημήτρη Χριστοφίδη για τις εκλογές των δασκάλων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 3 Τούρκοι με δύο πιστόλια

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 3 Τούρκοι με δύο πιστόλια


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 33, 45 και 27 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της ομάδας Κ9/ Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) για παράβαση του Ν. 2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ειδικότερα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην πύλη εισόδου του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ι.Χ.Ε. όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ως οδηγός και ο 45χρονος και ο 27χρονος ως συνεπιβάτες, κατείχαν και μετέφεραν από κοινού, επιμελώς κρυμμένα πίσω από την οθόνη του συστήματος πλοήγησης του ταμπλό του οχήματος, δύο πυροβόλα όπλα, έναν γεμιστήρα με εκατόν τριάντα επτά (137) φυσίγγια διαμετρήματος 38 special και είκοσι επτά (27) φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm, για τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις προβλεπόμενες άδειες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα όπλα και τα φυσίγγια καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 3 Τούρκοι με δύο πιστόλια Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 3 Τούρκοι με δύο πιστόλια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Με επιτυχία η Αθλητική Εκπαιδευτική Δράση με Ολυμπιονίκες στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Με επιτυχία η Αθλητική Εκπαιδευτική Δράση με Ολυμπιονίκες στην ΗγουμενίτσαΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η Αθλητική Εκπαιδευτική Δράση «Ποδηλατώ και Κωπηλατώ παρέα με Ολυμπιονίκες», που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και με τη συμμετοχή των Σχολείων της Ηγουμενίτσας. Κατά τη διάρκεια της δράσης υποδεχτήκαμε τον Ολυμπιονίκη της Ποδηλασίας Δημήτρη Γεωργαλή, που μαζί με την Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Αλεξάνδρα Τσιάβου και τον παγκόσμιο πρωταθλητή κωπηλασίας Απόστολο Γκουντούλα, μοίρασαν στους μαθητές απλόχερα την αθλητική τους γνώση, πραγματοποιώντας μαζί τους βιωματικές δράσεις και αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασιλική Τσώτου και Χριστίνα Τζέλλου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα Μαρίνα Μπέση, η Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής Ηπείρου κα Φανή Μπισκανάκη, η Συντονίστρια Προσχολικής Αγωγής κα Αικατερίνη Νταμάνη και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου «Το Εργαστήρι».

Ευχαριστούμε τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας για την αρωγή του στην υλοποίηση της δράσης και τη γιατρό του ΤΕΠ κα Ευτυχία Γραμμένου για την εθελοντική της συμμετοχή.
Read More »
Με επιτυχία η Αθλητική Εκπαιδευτική Δράση με Ολυμπιονίκες στην Ηγουμενίτσα Με επιτυχία η Αθλητική Εκπαιδευτική Δράση με Ολυμπιονίκες στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Το αναρριχητικό πεδίο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας - Του Δημήτρη Γιούνη

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Το αναρριχητικό πεδίο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας - Του Δημήτρη Γιούνη


Ο νομός Θεσπρωτίας παρότι διαθέτει αρκετό ορεινό όγκο, μέχρι πρότινος αναρριχητικά δεν ήταν σχεδόν καθόλου ανεπτυγμένος. Αν εξαιρέσουμε κάποιες παλιότερες προσπάθειες από γιαννιώτες αναρριχητές κοντά στην Ηγουμενίτσα, που μείναν ανεκπλήρωτες, σχεδόν όλα τα πιθανά πεδία ήταν ανεκμετάλλευτα. Τα τελευταία χρόνια και πάλι Γιαννιώτες αναρριχητές σε αναζήτηση νέων προκλήσεων έχουν αρχίσει να δημιουργούν εκπληκτικά αναρριχητικά πεδία χειμερινά και καλοκαιρινά με διαδρομές για όλους. Αξιοποιώντας έτσι το τεράστιο δυναμικό του νομού της Θεσπρωτίας που συνδυάζει τις κατάλληλες χειμερινές συνθήκες με ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγλυφο βράχου.
Ένα από αυτά τα πεδία είναι και το Καρτέρι, το οποίο δημιούργησα το Γενάρη του 2022 με τη βοήθεια αρκετών φίλων από τα Γιάννενα. Το καθάρισμα μονοπατιού και βάσης έγινε σχεδόν εξολοκλήρου από μέλη του ΕΟΣ Ηγουμενίτσας. Και τέλος στα έξοδα για τον εξοπλισμό του πεδίου βοήθησαν οι ΕΟΣ Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας αλλά και ο Πέτρος Λάππας του οποίου τον ανοξείδωτο εξοπλισμό χρησιμοποιήσαμε εξ ολοκλήρου.


Ο βράχος είναι κόκκινος και γκρί ασβεστόλιθος τύπου θαλασσινός με τσέπες κολονέτα και μπόλικο γρεζι. Οι διαδρομές είναι αθλητικές με συνεχόμενη δυσκολία και πολύ ευχάριστο σκαρφάλωμα αποτελούμενο κυρίως από μακρινές κινήσεις σε τσέπες μικρές και μεγάλες. 
Το “καρτέρι” απευθύνεται σε νέους αναρριχητές που ψάχνουν να σκαρφαλώσουν τις πρώτες τους διαδρομές “επικεφαλής” αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους αναρριχητές που επιθυμούν να δοκιμάσουν τη τύχη τους είτε “προτζεκτάροντας” είτε “on sight” σε μεσαίες βαθμολογίες ενώ παράλληλα να απολαύσουν τον χειμερινό Θεσπρωτικό ήλιο ο οποίος χτυπά το πεδίο σχεδόν όλη τη μέρα.
Το πεδίο βρίσκεται (39.392986, 20.371735) δίπλα από το ομώνυμο χωριό παρκάρουμε ακριβώς από κάτω και η πρόσβαση είναι πέντε λεπτά ανηφορικό μονοπάτι. Για να προσεγγίσουμε το πεδίο αρκεί να πάρουμε την έξοδο της Εγνατίας για Καρτέρι ερχόμενοι από Γιάννενα (40 λεπτά) και Ηγουμενίτσα (15 λεπτά) ή την εθνική οδό Πρέβεζα Ηγουμενίτσας ερχόμενοι από Πρέβεζα κλπ.

ΚΑΡΤΕΡΙ Sector ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΘΑΡΙ:
1) Common people / 4c / 8bolts / 18m. / ***
2) Rotlicht proj. / 12bolts / 25m.
3) Αναπαράσταση / 4c / 7bolts / 18m. / **
4) Αναπαράσταση ext. / 6b+ / 13bolts / 28m. / ***
5) One flew over the owls nest / 5b / 9bolts / 15m. / **
6) One flew over the owls nest ext. / 6b / 13bolts / 25m. / ***
7) Splitting the atom / 5a / 6bolts / 15m. / **
8) Splitting the atom ext. / 6b / 12bolts / 25m. / ♪
9) Boy Ι love u / 5c / 7bolts / 15m. / ***
10) Boy Ι love u ext. / 6c / 13bolts / 25m. /***
11) Salto mortale / 7a / 10bolts / 25m. / ♪
12) Plastic world / 7a / 25m. / ***
13) Ερμής / 6c+ / 25m. / ♪
14) Baile de nahual / 6b+ / 25m. / ♪
15) Coffee and tv / 7a / 25m. / ***
16) سرزمین رویاها 6b+. / 6b+ / 25m. / ♪
17) True love will find u in the end / 7a / 9bolts / 20m. / ♪
18) Across the universe / 6b+ / 9bolts / 20m. / *
19) All apologies / 6a / 9bolts / 20m. / **

Sector ΕΟΣ Ηγουμενίτσας:
1) Χιονιστρα / 6a+ / 20m. / **
2) Σκορπιωνα / 6a / 20m. / *
3) Γκοριλας / 6b+ / 20m. / **
4) Πέρδικα / 6b / 8bolts / 18m. / **
5) Άγριο μέλι / 6a / 9bolts / 20m. / **

ΥΣ: Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος του πεδίου ένα Σάββατο του Γενάρη είχα τη χαρά να σκαρφαλώσω και να ανοίξω διαδρομές με την παρέα ενός νέου στην ηλικία αναρριχητή αλλά με πολύ δράση σε βράχια και αγώνες. Εκείνη την μέρα κάρφωσα 2 νέες διαδρομές με την καθοδήγηση του, των οποίων την πρώτη ανάβαση έκανε ο ίδιος. Αυτό που δεν ξέραμε εκείνη την μέρα, που ξεκίνησε βροχερή και κατέληξε ηλιόλουστη, ήταν ότι αυτές θα ήταν και οι τελευταίες διαδρομές που θα σκαρφαλωνε. Η απώλεια του μας επηρέασε όλους και μας θύμισε πόσο μόνοι είμαστε στο βουνό, ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται για την ορεινή διάσωση να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Εγώ θα τον θυμάμαι με το χαμόγελο που είχε στο ρελέ τελειώνοντας την πρώτη ανάβαση των νέων διαδρομών. Προς τιμή του η τελευταία διαδρομή που σκαρφάλωσε πήρε το όνομα τού.

Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος στην τελευταία του ανάβαση

Read More »
Το αναρριχητικό πεδίο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας - Του Δημήτρη Γιούνη Το αναρριχητικό πεδίο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας - Του Δημήτρη Γιούνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Οι Trio Tenoro ζωντανά στο Riviera

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022

Οι Trio Tenoro ζωντανά στο Riviera Read More »
Οι Trio Tenoro ζωντανά στο Riviera Οι Trio Tenoro ζωντανά στο Riviera Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Μάϊο

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Μάϊο


Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Μάιο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια ευρώ.
Ο νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στο Αίγιο, επέλεξε τα στοιχήματα «Ημίχρονο/Τελικό» και «Ακριβές Σκορ 1ου Ημιχρόνου», σε 4 αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Αργεντινής και της Κολομβίας, τη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας και τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, έπαιξε το σύστημα 2-3-4 και κέρδισε 23.704,50 ευρώ.
Ο νικητής, σε κατάστημα του ΟΠΑΠ στη Νίκαια, λόγω της προωθητικής ενέργειας «Boost Νίκης», για την οποία ισχύουν όροι και προϋποθέσεις, κέρδισε επιπλέον 2.305,92 ευρώ και συνολικά 6.151,11 ευρώ. Επέλεξε τα στοιχήματα «Τελικό Αποτέλεσμα», «2 ή 3 συνολικά γκολ», «Goal» & «Goal & Over 2,5» σε 11 αγώνες από το Uefa Nations League, το CONCACAF Nations League, τα προκριματικά για το Κόπα Άφρικα, την πρώτη κατηγορία της Αργεντινής και της Βραζιλίας, τη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και της Βραζιλίας και την Πριμέρα Νασιονάλ της Αργεντινής.
Στο Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις ελληνικές ιπποδρομίες στο Markopoulo Park, στο ΣΚΟΡ 6 (σωστή πρόβλεψη του νικητή σε έξι συνεχόμενες κούρσες) έξι νικητές κέρδισαν από 6.609,50 ευρώ.

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Μάϊο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 75 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε τον Μάϊο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 86η ΔΕΘ

Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 86η ΔΕΘΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) προτίθεται να συμμετέχει με περίπτερο έως 25 τ.μ. στην 86η ΔΕΘ στις 10-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου προβλέπεται: α) να φιλοξενηθούν Θεσπρωτικές επιχειρήσεις Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, β) να προβληθεί η
Θεσπρωτία ως τουριστικός προορισμός, γ) να προβληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι του νομού και να διανεμηθεί το προωθητικό υλικό των
επιχειρήσεων μελών μας που το επιθυμούν.

Καλούμε τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 86η ΔΕΘ, φιλοξενούμενοι στο περίπτερό μας, να
εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 π.μ. στο email: mitroa2@e-thesprotias.gr, δηλώνοντας
παράλληλα το είδος των προϊόντων που επιθυμούν να προβάλλουν και τα τ.μ. που θα χρειασθούν, ώστε να προγραμματίσουμε αφενός με τον
καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της Θεσπρωτικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου να ενημερώσουμε έγκαιρα την ΚΕΕΕ αλλά και την
διοργανώτρια αρχή για την κράτηση του χώρου.

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής στο περίπτερό μας για τα Τακτικά Μέλη του
Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.
Τα κόστη μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους.


Εκ της Διευθύνσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Τηλ. 26650-29480 έως 8, Fax 26650-29489
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 86η ΔΕΘ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής στην 86η ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2022 Rating: 5

Σελίδες