Φορολογικοί παράδεισοι και φοροληστρικά κάτεργα - Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017Ενάμιση χρόνο μετά τα Panama Papers ήρθαν στην επικαιρότητα τα Paradise Papers για να πιστοποιήσουν ότι το κύκλωμα των φορολογικών παραδείσων ζει και βασιλεύει.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια (κάποιοι μιλούν μέχρι και για τρις), τμήμα της υπεραξίας της παγκόσμιας εργατικής τάξης, «ταξιδεύουν» στους φορολογικούς παραδείσους εξωτικών χωρών με σκοπό την απόκρυψή τους από τις φορολογικές αρχές ή το «ξέπλυμά» τους ως προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

Τα Paradise Papers ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια έγγραφα, και περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τραπεζικά στοιχεία, συμβάσεις δανείων και πλήθος δεδομένων που φαίνεται να αφορούν τουλάχιστον 25.000 υπεράκτιες εταιρείες (offshore) που έχουν κάποια σύνδεση με ανθρώπους σε δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στο επίκεντρο των αποκαλύψεων βρίσκεται η νομική εταιρία Αppleby, ένας από τους ηγέτες της αγοράς για τις υπεράκτιες επιχειρήσεις με 100 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα, 470 εργαζομένους και γραφεία σχεδόν σε κάθε σημαντικό φορολογικό παράδεισο, η οποία έχει τα κεντρικά της στις Βερμούδες.

Την αποκάλυψη έκανε μια διεθνής σύμπραξη δημοσιογράφων από 67 χώρες, δείγμα του πόσο πολυπλόκαμο είναι το συγκεκριμένο δίκτυο των offshore εταιριών.

Έγγραφα με ημερομηνίες από το 1950 έως το 2016 αποκαλύπτουν την εμπλοκή γιγάντιων μονοπωλίων, οικονομικών ολιγαρχών, διασημοτήτων, γαλαζοαίματων - ανάμεσά τους και η βασίλισσα της Αγγλίας - πολιτικών κ.α.

Τα Paradise Papers όπως και οι κατά καιρούς «διαρροές» τέτοιων εγγράφων, ανεξάρτητα από το λόγο που γίνονται, σπάνε το τσόφλι της νομιμοφάνειας και των «ελέγχων» που έχουν θεσπίσει οι πολιτικοί εκπρόσωποι της μεγαλοαστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού για να «θωρακίσουν» θεσμικά το καπιταλιστικό σύστημα και να το νομιμοποιήσουν στα μάτια των λαών.

Αποδεικνύουν ότι η φοροδιαφυγή, η φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και οι φορολογικοί παράδεισοι είναι σύμφυτοι με το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Αποκαλύπτουν το βάθος της εκμετάλλευσης, «νόμιμης» και παράνομης, που υφίσταται η εργατική τάξη, οι λαοί και τα καταπιεζόμενα έθνη, από μια χούφτα πλανητικά μονοπώλια και τους παρατρεχάμενούς τους.

Παράλληλα, αυτού του τύπου οι «διαρροές» χρησιμοποιούνται και ως όπλα στο πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικων ανταγωνισμών, των ενδοαστικών αντιπαραθέσεων και των επιχειρηματικών ξεκαθαρισμάτων.
Χαρακτηριστικά, η δημοσίευση των Paradise Papers, εντάχθηκε και χρησιμοποιήθηκε στην ενδοαστική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ, στοχεύοντας την κυβέρνηση Τραμπ και αποκαλύπτοντας την εμπλοκή του υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, στους φορολογικούς παραδείσους, αλλά και για τις επιχειρηματικές του σχέσεις με τη Ρωσία.

Αντίστοιχα στη Γερμανία αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του πρώην καγκελάριου Γκ. Σρέντερ, αλλά και των γερμανικών μονοπωλίων όπως η Siemens, η Allianz, η Bayer και η Deutsche Bank κ.α. Θυμίζουμε ότι ο Γκ. Σρέντερ είναι πρόεδρος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Rosneft, που μεταφέρει φυσικό αέριο στη Γερμανία απευθείας από τη Ρωσία, μέσω της Βαλτικής.

Τα Panama Papers αποτέλεσαν νέα εύφλεκτη ύλη στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων, επιχειρηματικές διασυνδέσεις πολιτικών, ενεργειακών μονοπωλίων και εταιρειών ψηφιακών τεχνολογιών των δύο χωρών.

Oι Times, ανέφεραν ότι δύο κρατικές ρωσικές εταιρείες «έμμεσα και μυστικά» (;) επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια στο Twitter και στο Facebook, ενώ η βελγική εφημερίδα Le Soir, αποκάλυψε ότι πίσω από το ρωσικό LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) που πωλείται στη χώρα, κρύβεται η επιχειρηματική σχέση μεταξύ του υπουργού εμπορίου των ΗΠΑ και στενών συνεργατών του Ρώσου προέδρου, με τους οποίους έχει απαγορευθεί κάθε επιχειρηματική σχέση, στα πλαίσια των κυρώσεων των ΗΠΑ προς τη Ρωσία.

Στον αστερισμό των αποκαλύψεων για τους φορολογικούς παραδείσους κινήθηκε και η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ, με πάνω από 130 ονόματα να εμφανίζονται στα έγγραφα αυτά. Ανάμεσά τους, πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς καθώς και μεγάλος αριθμός εφοπλιστών, οι οποίοι φημίζονται για τις ιδιαίτερες σχέσεις τους με τους φορολογικούς «παραδείσους» και τις «σημαίες ευκαιρίας».

Την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης όξυνε η αναφορά στα Panama Papers της γυναίκας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρέβας Μητσοτάκη. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση, αφενός για να χτυπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της και αφετέρου για να αποπροσανατολίσει από τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Πουλώντας, για άλλη μια φορά, αριστεροσύνη έκανε φθηνή κριτική για το πολιτικό και θεσμικό «πλαίσιο» που επιτρέπει τέτοια φαινόμενα, το οποίο όμως η ίδια εφαρμόζει και υπηρετεί. Εκμεταλλευόμενη την αναμπουμπούλα, εξήγγειλε την ένταση των φορολογικών και άλλων ελέγχων, που όμως δεν στοχεύουν αυτούς που πραγματικά φοροδιαφεύγουν, αλλά τη μεγάλη πλειοψηφία του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.


Read More »
Φορολογικοί παράδεισοι και φοροληστρικά κάτεργα - Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου Φορολογικοί παράδεισοι και φοροληστρικά κάτεργα - Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (27-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (28-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (29-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (30-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (01-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σαββάτο (02-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.


Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Παρατείνεται μέχρι 29 Δεκεμβρίου η προθεσμία δήλωσης για τις βοσκήσιμες γαίες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017


Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθ. 1658/113118/26-10-2017 (ΦΕΚ 3893 Β΄) και θέμα Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1058/71977/03-07-2017 (Β΄ 2331) «Καθορισμός των Προδιαγραφών και του Περιεχομένου των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του ν. 4351/2015(ΦΕΚ 164 Α΄)», παρατείνεται μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2017 η προθεσμία προκειμένου τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους βοσκήσιμες γαίες, να δηλώσουν στην αρμόδια Περιφέρεια την επιθυμία τους να συμπεριληφθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης που θα εκπονηθούν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2665360158 (κ. Πανταζή) ή 2665361233 (κ. Καννά).


Read More »
Παρατείνεται μέχρι 29 Δεκεμβρίου η προθεσμία δήλωσης για τις βοσκήσιμες γαίες Παρατείνεται μέχρι 29 Δεκεμβρίου η προθεσμία δήλωσης για τις βοσκήσιμες γαίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Συγκέντρωση συνταξιούχων την Τρίτη στην Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει την σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.

Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις κι ετοιμάζεται για την νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, την φοροληστεία.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμό για το 2018 προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

Με την μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, την συρρίκνωση των μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10κάρικα και 20σάρικα. Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα.

Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα.. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της.Διεκδικούμε :

· Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

· Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

· Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας την Τρίτη 28 Νοέμβρη ΩΡΑ 11π.μ.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Read More »
Συγκέντρωση συνταξιούχων την Τρίτη στην Ηγουμενίτσας Συγκέντρωση συνταξιούχων την Τρίτη στην Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών: Εκδρομή στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017
Read More »
Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών: Εκδρομή στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών: Εκδρομή στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τρεις συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης μεγάλων φορτίων ναρκωτικών με ταχύπλοα σκάφη σε Ιόνιο και Αιγαίο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017


Ευρύτατης κλίμακας επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, έλαβε χώρα κατά τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στην θαλάσσια περιοχή Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους.

Κατά την εν λόγω επιχείρηση κατασχέθηκαν μέχρι στιγμής ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 1,6 τόνων, ενώ σε παράλληλες έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής έχουν συλληφθεί δέκα (10) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και των τριών μελών του πληρώματος του ταχυπλόου σκάφους.

Ειδικότερα, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη θαλάσσια διακίνηση μεγάλων φορτίων ναρκωτικών ουσιών με ταχύπλοα σκάφη τα οποία επιτυγχάνουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες προέβη η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από συστηματικές έρευνες, εξακριβώσεις και ταυτοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή έρευνα που συνίστατο σε εξειδικευμένες προανακριτικές τεχνικές, διασταυρώσεις και εξακριβώσεις στοιχείων, ανάλυση και σύνθεση ερευνητικών δεδομένων και σκιαγράφηση του εγκληματικού «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η πολυεπίπεδη δράση του οργανωμένου κυκλώματος, που προωθούσε φορτία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε μία δέσμη προορισμών μεταξύ των οποίων η εγχώρια παράνομη αγορά, αλλά κυρίως οι αντίστοιχες αγορές ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.Ως προς το ιστορικό και την επιτυχή έκβαση της εν λόγω υπόθεσης, ενεργοποιήθηκε υφιστάμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός που περιελάμβανε μεταξύ άλλων πλήρες πληροφοριακό πακέτο (target package) για το ταχύπλοο σκάφος – στόχο και ανάπτυξη – αξιοποίηση διαφόρων μέσων και αντίστοιχων μονάδων (περιπολικά σκάφη και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφη της δύναμης FRONTEX, ομάδα και στοιχείο ελεύθερων σκοπευτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ) σε κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του παράνομου δρομολογίου μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών θέσεων. Οι θέσεις αυτές είχαν προεπιλεγεί κατόπιν σχετικής χαρτογράφησης του τρόπου δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και ειδικότερα των εξαιρετικών δεξιοτήτων και των αντιδράσεων των χειριστών του τ/χ σκάφους.

Το ταχύπλοο σκάφος προσέγγισε τις αλβανικές ακτές από όπου παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ακολούθησε η καταδίωξή του, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του ταχυπλόου σκάφους με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος του Λ.Σ. το οποίο δέχθηκε πυρά ανταποδίδοντάς τα και στην προσπάθεια αποφυγής των πυρών και των επικίνδυνων ελιγμών του ταχυπλόου σκάφους, στελέχη Λ.Σ. έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τους. Τελικά βραδινές ώρες της 25/11/2017 και μετά από συνεχή επιχείρηση εντοπισμού και καταδίωξης του ταχυπλόου σκάφους αυτό ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Νήσου Κέας, μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχυπλόου σκάφους, των συνεχών ελιγμών και του σκότους που επικρατούσε.

Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο (02) υπήκοοι Αλβανίας και ένας (01) υπήκοος Ιταλίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο σκάφος μαζί με τους συλληφθέντες και τις κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με επιβαίνοντες στελέχη της Μ.ΥΑ., οδηγήθηκε στο λιμένα Πειραιά, όπου παραδόθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή για τα περαιτέρω, ενώ ένας (01) εκ των τριών (03) συλληφθέντων διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” για προληπτικούς λόγους.

Επίσης κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που εξελίχθηκαν παράλληλα συνελήφθησαν και έτερα μέλη με διακριτούς ρόλους στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων μέχρι στιγμής σε δέκα (10) άτομα, μεταξύ των οποίων έξι (06) υπήκοοι Αλβανίας, δύο (02) Ιταλοί υπήκοοι, ένας (1) υπήκοος Βουλγαρίας και ένας ημεδαπός ενώ αναζητούνται και άλλοι.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης από επιβαίνοντες ταχυπλόου σκάφους προκύπτει ότι, ρίχτηκαν στην θάλασσα οπλισμός, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρείς εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, όπλα και άλλα.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου με εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους ως προς την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής καθώς και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και συνεχάρησαν τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη και τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχαν στην επιχείρηση. 


 
 
Read More »
Εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης μεγάλων φορτίων ναρκωτικών με ταχύπλοα σκάφη σε Ιόνιο και Αιγαίο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης μεγάλων φορτίων ναρκωτικών με ταχύπλοα σκάφη σε Ιόνιο και Αιγαίο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ο Νίκος Μπέζας νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017


Στις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου 2017 ψήφισαν 68 (από 72 που είχαν δικαίωμα ψήφου ) και έλαβαν :
Για Πρόεδρο :
ΜΠΕΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 39
ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 25
ΛΕΥΚΑ : 4
Εκλεγεται ο ΜΠΕΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2018- 2022

Για το Συμβούλιο :
κατα σειρά εκλογής

ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 51
ΣΙΩΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 44
ΝΤΑΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 40
ΚΟΣΙΩΡΗ ΡΕΒΕΚΚΑ 32
(εκλέγονται)

ΜΑΝΔΕΛΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 29
ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΡΕΓΓΙΝΑ 27
(Αναπληρωματικοί )


 
Read More »
Ο Νίκος Μπέζας νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Ο Νίκος Μπέζας νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017


Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ηγουμενίτσα στις 27 και 28 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα στις 4 και 5 Δεκεμβρίου και στην Άρτα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, με θέμα:
«ΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ»

Εισηγητές Σεμιναρίου:

· Καραμάνης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

· Μπατιάνης Κωνσταντίνος, Επιθεωρητής Εργασίας, Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Ώρες και χώρος διεξαγωγής:

· ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ / 27 & 28 Νοεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. / Ξενοδοχείο ANGELIKA

· ΙΩΑΝΝΙΝΑ / 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. / ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

· ΑΡΤΑ / 11 & 12 Δεκεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. /Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ


Θεματικές Ενότητες Σεμιναρίου:

· Επίκαιρα Εργασιακά Θέματα (Μισθοδοσία, Χρονικά όρια εργασίας κλπ).

· Ανάλυση του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» (Παρουσίαση του Συστήματος – Νέες αλλαγές).

· Ανάλυση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΣΕΠΕ.

· Πρακτικά παραδείγματα.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης"

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017
Read More »
Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης" Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Παρεμβάσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με θέμα την διαφορετικότητα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017Ενόψη και της παγκόσμιας ημέρας Α.Μ.Ε.Α. στις 3/12/2017 το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας ξεκίνησε τις 2ώρες παρεμβάσεις σε κάθε τμήμα, με θέμα την Διαφορετικότητα. 
Αρωγός στην προσπάθεια ο κοινωνιολόγος κος Θεοδώρου (Αριάδνη) τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.


 
Read More »
Παρεμβάσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με θέμα την διαφορετικότητα Παρεμβάσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με θέμα την διαφορετικότητα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017

Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ηγουμενίτσα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου και στα Ιωάννινα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
«ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Ν. 4469/17) και ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒHΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ »
Εισηγητής σεμιναρίου: Ηλίας Γ. Κουρεμένος, Οικονομολόγος - ΜΒΑ , Σύμβουλος Επιχειρήσεων , Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής , Διαχειριστής Αφερεγγυότητας

Ώρες και χώρος διεξαγωγής:
*ΙΩΑΝΝΙΝΑ 16:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. / Ξενοδοχείο GRAND SERAI
*ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 16:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ. / Ξενοδοχείο Νέα Σελεύκεια
Στο σεμινάριο, κατά το μέγιστο μέρος του (περίπου 90%), θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο νέος νόμος 4469 / 2017, στο πλαίσιο του οποίου, μια επιχείρηση, μπορεί, με μια πρόταση της, να αιτηθεί την ρύθμιση των οφειλών της προς τους πιστωτές της, από προμηθευτές και Τράπεζες μέχρι Εφορεία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Επίσης θα παρουσιαστεί ο νόμος 3898/2010, που αναφέρεται στον θεσμό της διαμεσολάβησης, που χρησιμοποιείται εξωδικαστικά για να επιλύονται, οικονομικά και ταχύτατα, ιδιωτικές και εμπορικές διαφορές.


 
Read More »
Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων  Επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ηγουμενίτσα για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την σκλήρυνση κατά πλάκας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 26η Έκθεση χειροτεχνημάτω από την ΦΛΟΓΑ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017Η “Φλόγα” ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα των εθελοντών έχει επιδείξει ένα τεράστιο έργο αγάπης και φροντίδας για τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας που βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τη λαίλαπα του καρκίνου.

Το τμήμα της Ηπείρου, ξεκινώντας από την Ηγουμενίτσα το 1991 δημιούργησε ένα ανθρώπινο δίκτυο με πυρήνες Αγάπης και εθελοντισμού και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα σημαντική δράση με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα βασικό πυλώνα στο συνολικό έργο της Φλόγας. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει και φέτος στην Ηγουμενίτσα την 26η Έκθεση χειροτεχνημάτων, κατασκευών και παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας , από 26 Νοεμβρίου 2017 έως 3 Δεκεμβρίου 2017. Εγκαίνια έκθεσης Κυριακή 26/11/2017 11:00 π.μ.

Στην Έκθεση συμμετέχουν με εργόχειρα, κατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα την Άρτα όλος ο νομός Θεσπρωτίας και σχολεία με κατασκευές.

Και φέτος στην καθιερωμένη για 26 έτη έκθεση χειροτεχνημάτων της «Φλόγας», θα επιχειρήσουμε να προσελκύσουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών. Πιστεύουμε λοιπόν πως όλοι πρέπει να στηρίξουμε ενεργά την όλη προσπάθεια και με την ηχηρή μας παρουσία να βοηθήσουμε στον αγώνα εναντίον του καρκίνου.

Για τη Φλόγα
Η εκπρόσωπος Ηπείρου
Ελευθερία Κώτσιου


Read More »
Ηγουμενίτσα: 26η Έκθεση χειροτεχνημάτω από την ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσα: 26η Έκθεση χειροτεχνημάτω από την ΦΛΟΓΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 27, 2017 Rating: 5

Σελίδες