Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής με τον Δήμαρχο Σουλίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής με τον Δήμαρχο ΣουλίουΣήμερα Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου, κ. Ιωάννη Καραγιάννη και του νέου Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Θεσπρωτίας, Πύραρχου κ.Απόστολου Κουρούσια, καθώς και του Επιπυραγού κ.Σπύρου Μακρή.

Τη συνάντηση, πέρα από τη γνωριμία, απασχόλησαν και τα προβλήματα που αφορούν στα θέματα της Πολιτικής Προστασίας τόσο του Δήμου μας όσο και της Θεσπρωτίας γενικότερα, με την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη οργάνωση αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.
Read More »
Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής με τον Δήμαρχο Σουλίου Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής με τον Δήμαρχο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Θλίψη και συγκίνηση για τον ευπατρίδη – ηγέτη των Κερασοχωριτών της Αμερικής, Κωνσταντίνο Δ. Σιούτη

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Θλίψη και συγκίνηση για τον ευπατρίδη – ηγέτη των Κερασοχωριτών της Αμερικής, Κωνσταντίνο Δ. Σιούτη


Ο Κωνσταντίνος Δ. Σιούτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας Κερασοχωριτών «Αγία Παρασκευή», με έδρα τη Φιλαδέλφεια, Κωνσταντίνος Δ. Σιούτης (Constantinos D. Sioutis) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022, και δύο ημέρες πριν τα 91ά του γενέθλιά άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Η είδηση για τον θάνατό του προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στους Κεραχωρίτες και κατ΄ επέκταση τους Ηπειρώτες της Αμερικής, καθώς επίσης και στην Ήπειρο, διότι ο αείμνηστος υπήρξε μεγάλος αγωνιστής για τα δικαιώματα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και μάλιστα ήταν από τους πρώτους που αμέσως μετά την κατάρρευση των ηλεκτροφόρων συρματοπλεγμάτων μαζί με την σύζυγό του Φιγαλεία επισκέφθηκαν το Λιμπόχοβο, την γενέτειρά της και γνώρισαν από κοντά τον μαρτυρικό κόσμο και τόπο της Βορείου Ηπείρου.

Οι συγγενείς και οι φίλοι, αύριο το μεσημέρι, Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας, στην διεύθυνση 229 Powell Lane Upper Darby, PA 19082, για να προσκυνήσουν το σκήνωμά του και να απευθύνουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Στις 1.00 μ.μ. θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία και αμέσως μετά θα μεταβούν στο Κοιμητήριο «St. Peter & St. Paul Cemetery» στην διεύθυνση 1600 Sproul Rd, Springfield, PA, 19064, για να παρακολουθήσουν την ταφή και να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Ο Κωνσταντίνος και η Φιγαλεία Σιούτη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Φιγαλεία το γένος Μαλίτα, τα παιδιά Ανίτα (Αγγελική) και Χρήστο Παπαδόπουλο, Ελένη και Αθανάσιο Σιούτη, Δημήτρη και Βούλα (Σταυρούλα) Σιούτη, τα εγγόνια Παρασκευή και Αλέκο Παπαδόπουλο, Φιγαλεία και Βrendon Engle, Παναγιώτη και Βίκυ (Βασιλική) Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρο και Έλλη Σιούτη, Χριστίνα και Παύλο Εγγονόπουλο, Βασιλική Σιούτη, Κωνσταντίνο Σιούτη και Φιγαλεία Σιούτη, τα δισέγγονα Αριστείδη, Αρετή, Αγγελική, Βιολέτα, Χριστάκη, Ηλιάννα, Νικόλαο – Κωνσταντίνο, Μελίνα και Αλεξάνδρα, τα αδέλφια Παρασκευή, Γεώργιο, Αθηνά και Γιάννη, τους κουνιάδους, Καλλιόπη Μαλίτα, Δημήτριο Μαλίτα, Φώτιο και Αλεξάνδρα Μαλίτα, Ελευθέριο και Κυριακή Μαλίτα, τα ανίψια, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους, εδώ, στην Ελλάδα και στην Βόρειο Ήπειρο.

Από το Κερασοχώρι στο Αμερικανικό όνειρο

Ο Κωνσταντίνος Σιούτης γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1931 στο Κερασοχώρι (πρώην Φατήρι) της Θεσπρωτίας. Οι αείμνηστοι γονείς του Δημήτριος και Αγγελική έφεραν στον κόσμο έξι παιδιά και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο, την Παρασκευή, την Βασιλική (αείμνηστη), τον Γεώργιο, την Αθηνά και τον Γιάννη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Ο πατέρας του ήταν γανωματής (γανωτζής) και μετά το Έπος του ’40 αποφάσισε να μεταβούν με τον 10χρονο Κωνσταντίνο στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και να βοηθήσουν την οικογένειά τους στο Κερασοχώρι. Ασχολήθηκαν με τις πωλήσεις υαλικών ως πλανόδιοι πουλητές. Ο Κωνσταντίνος με τις οικονομίες του αποφάσισε – χωρίς την συγκατάθεση του πατέρα του – να αγοράσει ένα οικόπεδο στο Μπραχάμι, το οποίο αργότερα αποτέλεσε την γη της επαγγελίας για την οικογένειά του, διότι βρήκαν στέγη και αξιώθηκαν να επεκτείνουν την επειχηρηματική τους δράση.

Ο Κωνσταντίνος Σιούτης με την δισεγγονή του Ηλιάννα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Οι θείοι του, Κωνσταντίνος και Πολυξένη Μπότου, οι οποίοι κατοικούσαν στην Φιλαδέλφεια τον προσκάλεσαν να έρθει για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Το 1950 επιβιβάστηκε στο καράβι στον Πειραιά και ξεκίνησε το υπερατλαντικό ταξίδι. Αρχικά ήρθε στη Νέα Υόρκη και στην συνέχεια μετέβη στην Φιλαδέλφεια.

Εργάστηκε σκληρά στα εστιατόρια και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε με συνέταιρους το «Blue Jay Diner». To 1958 κατά την διάρκεια ενός γάμου συγγενών στο Γούστερ της Μασαχουσέτης γνώρισε την Φιγαλεία, την μοναχοκόρη των αειμνήστων Χαραλάμπου και Κωνσταντίνας Μαλίτα και στις 20 Απριλίου 1958 χόρεψαν τον Χορό του Ησαΐα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ. Μετά το γαμήλιο ταξίδι επέστρεψαν στην Φιλαδέλφεια, όπου απέκτησαν το σπιτικό τους και όπου έφεραν στον κόσμο τα τρία τους παιδιά, την Ανίτα (Αγγελική) την Ελένη και τον Δημήτρη, τους δίδαξαν την ελληνική γλώσσα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Η Φιγαλεία ήταν μοναχοκόρη και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μετακόμιση της οικογένειάς της από την Μασαχουσέτη στην Φιλαδέλφεια.

Ο Κωνσταντίνος και η Φιγαλεία Σιούτη με ένα από τα πολλά τους δισέγγονά, την Αλεξάνδρα.Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος με τους κουνιάδους του άνοιξαν το πρώτο «New England Pizza» στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας και με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν και άλλες ομώνυμες πιτσαρίες. Οι ανάγκες των εστιατορίων τους ώθησαν να δημιουργήσουν την δική τους εταιρεία διανομής τροφίμων και συγκεκριμένα την «New England Foods» η οποία συμπλήρωσε έξι δεκαετίες προσφοράς.

Ο αείμνηστος δεν αρκέστηκε μόνο με την δική του ευημερία και την επιτυχία, αλλά ασχολήθηκε όσο ελάχιστοι με τα κοινά. Στην αυλή του σπιτιού του έλαβε χώρα η ιδρυτική συνέλευση της Αδελφότητας Κερασοχωριτών «Αγία Παρασκευή», η οποία για έξι περίπου δεκαετίες προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στα μέλη και η οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας.

Από τις πρώτες ημέρες συνδέθηκε με την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας και την υπηρέτησε με πάθος με την ιδιότητα του μέλους, του συμβούλου και την δεκαετία του ’70 με την ιδιότητα του προέδρου. Επί δικής του προεδρίας ξεκίνησε και το ελληνικό φεστιβάλ του Άπερ Ντάρμπι, το οποίο ακόμη και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ερανικές και συνάμα πολιτιστικές εκδηλώσεις της ομογένειας της περιοχής.

Ο Κωνσταντίνος και η Φιγαλεία Σιούτη με τα παιδιά τους Ανίτα (Αγγελική) Ελένη και Δημήτρη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Τις τελευταίες δεκαετίες μετακόμισαν στο Μπρούμολ και εντάχτηκαν στους κόλπους της κοινότητας του Αγίου Λουκά και προσέφεραν τον όβολό τους για την ανάπτυξη της κοινότητας.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας στην διεύθυνση 229 Powell Lane Upper Darby, PA. 19082.

Ο Κωνσταντίνος Σιούτης με τα αδέρφια του Γιάννη Γιώργο και Αθήνα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος και η Φιγαλεία Σιούτη με τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος και Φιγαλεία Σιούτη με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο και τον Αλέξανδρο Σιούτη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος Σιούτης με τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο, ενώ ετοιμάζουν το γεύμα για το Thanksgiving. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος Σιούτης και η Φιγαλεία το γένος Μαλίτα την ημέρα του γάμου τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Τα αδελφια Γιάννης, Γιώργος και Κωσταντίνος Σιουτης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Από αριστερά διακρίνονται ο Αναστάσιος Σιούτης, ο Κωνσταντίνος Σιούτης και ο Χρήστος Κόντης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο Κωνσταντίνος Σιούτης το πρώτο καλοκαίρι στην Αμερική για ψάρεμα με τους φίλους του στο Wildwood της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Read More »
Θλίψη και συγκίνηση για τον ευπατρίδη – ηγέτη των Κερασοχωριτών της Αμερικής, Κωνσταντίνο Δ. Σιούτη Θλίψη και συγκίνηση για τον ευπατρίδη – ηγέτη των Κερασοχωριτών της Αμερικής, Κωνσταντίνο Δ. Σιούτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Σχεδόν 100 και σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 761 στην Ήπειρο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Σχεδόν 100 και σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 761 στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 118
ΠΕ Θεσπρωτίας 94
ΠΕ Ιωαννίνων 442
ΠΕ Πρέβεζας 107

Read More »
Σχεδόν 100 και σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 761 στην Ήπειρο Σχεδόν 100 και σήμερα τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 761 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Σουλίου


Υπογράφηκε σήμερα 09-02-2022 στο Δημαρχείο Σουλίου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», προϋπολογισμού 325.500,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%) που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ίδιους πόρους του Δήμου.
Η μελέτη του έργου, που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου, αφορά εργασίες για την αποκατάσταση υφιστάμενων υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Δ.Ε. Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου. Ειδικότερα οι παρεμβάσεις αφορούν στις κατωτέρω περιοχές της Δ.Ε. Παραμυθιάς:
Οικισμός Κυρά Παναγιάς κοινότητας Καρβουναρίου.
Κοινότητα Καρυωτίου πλησίον ιδιοκτησιών Σιώχου και Πάλλα.
Κοινότητα Κρυσταλλοπηγής (θέση «Μύλοι»).
Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, αφενός, ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και του κ. Πέτρου Ρεντζέλου, αφετέρου, ενεργώντας με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου της Τεχνικής Εταιρείας «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.».
Σημειώνεται ότι η ολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει καθοριστεί σε διακόσιες εβδομήντα ημέρες (270) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης
Read More »
Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Σουλίου Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Ιανουάριο το Λαϊκό Λαχείο. Σε τέσσερις κληρώσεις διένειμε συνολικά 3.068.470 ευρώ.
Στην 1η κλήρωση του παιχνιδιού, ο Μεγάλος Λαχνός, που πωλήθηκε στην Αθήνα, μοίρασε κέρδη 477.400 ευρώ, ενώ ο Β’ Λαχνός του Τριδύμου, επίσης στην Αθήνα, διένειμε 35.500 ευρώ. Στη 2η κλήρωση, ο Β’ και ο Γ’ Λαχνός του Τριδύμου, οι οποίοι πωλήθηκαν σε Αθήνα και Περιστέρι, μοίρασαν από 25.000 ευρώ ο καθένας, ενώ στην 4η κλήρωση, ο Γ΄ Λαχνός του Τριδύμου, που πωλήθηκε στο Λασίθι, διένειμε κέρδη 37.500 ευρώ.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες κερδών:
· 14 τυχεροί παίκτες κέρδισαν από 25.000 ευρώ
· 234 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ
· 4 παίκτες κέρδισαν από 500 ευρώ
· 693 παίκτες κέρδισαν από 200 ευρώ
· 57.436 παίκτες κέρδισαν από 20 ευρώ
· 59.475 παίκτες κέρδισαν από 10 ευρώ ο καθένας

Το Λαϊκό Λαχείο διατίθεται από τους λαχειοπώλες και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Η εβδομαδιαία κλήρωση πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, στις 19:00, και μεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

INTRALOT
Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 57 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με έσοδα €1,91 δισ. και 5.100 εργαζομένους το 2015, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA Responsible Gaming Framework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας μια ιστορία 40 χρόνων σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε από την Scientific Games, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, την τεχνολογία, την εκτύπωση, την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η Scientific Games συνδυάζει μια κουλτούρα καινοτομίας με μια μοναδική εμπειρία διαχείρισης σε διάφορους κλάδους.
Η εταιρεία αναπτύσσει, ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις μάρκετινγκ οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνολογία και εξυπηρέτηση πελατών που αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Ιταλοί κυνηγοί «θερίζουν» την άγρια πανίδα της Ηπείρου - Επεισόδιο σε χωριό της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Ιταλοί κυνηγοί «θερίζουν» την άγρια πανίδα της Ηπείρου - Επεισόδιο σε χωριό της ΘεσπρωτίαςΣτο έλεος των Ιταλών κυνηγών βρίσκεται για μία ακόμη φορά η άγρια πανίδα της Ηπείρου και οι κυνηγότοποι της περιοχής.
Η απουσία κάθε ελέγχου, παρά τις σφοδρές διαμαρτυρίες της τελευταίας πενταετίας και τα έντονα παράπονα, έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται ακάθεκτη η ασυδοσία των Ιταλών.
Μήνας δράσης τους είναι ο κυρίως ο Φεβρουάριος καθώς το κυνήγι έχει λήξει στην χώρα τους. Έτσι οργανώνονται εκδρομές προς την χώρα μας και κυρίως προς τις περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας.
Γνωστό το φαινόμενο και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Τις μέρες αυτές καταγράφηκε ένα ακόμη επεισόδιο σε χωριό της Θεσπρωτίας που έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα.
Παρέα έξι Ιταλών κυνηγών εισήλθε σε ιδιοκτησίες με σταβλικές εγκαταστάσεις. Οι ιδιοκτήτες διαμαρτυρήθηκαν, οι Ιταλοί αποχώρησαν και ο συνοδός τους, Αλβανικής καταγωγής συνεπλάκη με τους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα όλοι μαζί να καταλήξουν στο Αστυνομικό Τμήμα και να υποβληθούν μηνύσεις.

Ένα ακόμη συμβάν καταγράφηκε στη Στυλίδα. Εκεί Ιταλοί κυνηγοί συνελήφθησαν από την θηροφυλακή να έχουν στήσει καρτέρια για μπεκάτσες σε περιοχές καλυμμένες από χιόνι.
Οι θηροφύλακες επενέβησαν και τους συνέλαβαν κατάσχοντας τα όπλα, το θήραμα και τις άδειες θήρας που είχαν εκδώσει σε… Δασική Υπηρεσία της Ηπείρου.

Η έκδοση της άδειας είναι νόμιμη και παρά τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από τον τρόπο δράσης των Ιταλών δεν μπορεί να τους την αρνηθεί καμία υπηρεσία από την στιγμή που υποβάλλονται όλα τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα.
Οι Ιταλοί έρχονται κατά ομάδες συνήθως για ένα τριήμερο το οποίο μάλιστα τους το προσφέρουν «πακέτο» ελληνικά τουριστικά γραφεία.
Και κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν κυνηγούσαν με τους κανόνες και το πλαίσιο που ισχύει.
Όμως πάντα ξεπερνούν τα προβλεπόμενα όρια και όταν αυτό συμβαίνει το κυνήγι μετατρέπεται σε κιμά για να επιστρέψουν χωρίς πρόβλημα στην πατρίδα τους.
Τι μπορεί να γίνει;
Να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι της θηροφυλακής και φυσικά να γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι στους κυνηγότοπους που επιλέγουν οι Ιταλοί κυνηγοί, ειδικά στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Κι αυτό έπρεπε ήδη να έχει γίνει..
Read More »
Ιταλοί κυνηγοί «θερίζουν» την άγρια πανίδα της Ηπείρου - Επεισόδιο σε χωριό της Θεσπρωτίας Ιταλοί κυνηγοί «θερίζουν» την άγρια πανίδα της Ηπείρου - Επεισόδιο σε χωριό της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

6.780 παιδικές ευχές πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
6.780 παιδικές ευχές πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠΗ πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ πραγματοποίησε τις ευχές των παιδιών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου» με τη συνεισφορά χιλιάδων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα

Χιλιάδες παιδιά από τους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου», για ακόμη μια χρονιά, είδαν τις ευχές τους να γίνονται πραγματικότητα μέσα από τα Ευχοστολίδια. Η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, η οποία κάθε χρόνο αγκαλιάζει χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, εφέτος πραγματοποίησε 6.780 παιδικές ευχές.

Παράδοση δώρων στα παιδιά των οργανισμών «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου» μέσω της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια

Τα παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απέκτησαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που επιθυμούσαν, χάριν στη συνεισφορά ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, που έσπευσαν να τους προσφέρουν χαρά. Η παράδοση των δώρων στους δύο οργανισμούς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, Πάνος Γαβριήλ δήλωσε: «Για όγδοη συνεχή χρονιά, τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ εκπλήρωσαν τις χριστουγεννιάτικες ευχές χιλιάδων παιδιών που έχουν ανάγκη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Χάριν στη συγκινητική ανταπόκριση τους, πραγματοποιήθηκαν 6.780 ευχές για τα παιδιά από Το Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί βελτιωτικές εργασίες στις εγκαταστάσεις των δύο φορέων, με στόχο τη στήριξη του κοινωνικού έργου τους».

Παράδοση δώρων στα παιδιά των οργανισμών «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου» μέσω της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια

Ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, σημείωσε: «Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σταθερά δίπλα μας τα τελευταία χρόνια και στηρίζει το έργο μας, μέσα από τη δράση Ευχοστολίδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, με τη συνδρομή του κόσμου, έγιναν πραγματικότητα οι ζωγραφιές και οι επιθυμίες των παιδιών μας και πλέον έχουν στα χέρια τους τα δώρα που ζήτησαν. Ευχαριστούμε πολύ τον ΟΠΑΠ, καθώς και τους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που παραμένουν κοντά στα παιδιά μας».

Η πρόεδρος του οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», Σταματία Γεωργαντή, υπογράμμισε: «Τα παιδιά μας είναι πολύ χαρούμενα γιατί παρέλαβαν τα δώρα τους. Χρωστάμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον ΟΠΑΠ αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που κινητοποιήθηκαν για να εκπληρώσουν τις ευχές των παιδιών. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές και χρήσιμες για τον οργανισμό μας, γιατί ολοένα και περισσότερα παιδιά και οικογένειες έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας».

Πάνος Γαβριήλ, Λίλα Κουντουριώτη, Γρηγόρης Αρναούτογλου

Οκτώ χρόνια προσφοράς στα παιδιά μέσα από τα Ευχοστολίδια
Η πρωτοβουλία Ευχοστολίδια άρχισε να υλοποιείται από τον ΟΠΑΠ το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας. Στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, τα Ευχοστολίδια έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 44.433 χριστουγεννιάτικες παιδικές ευχές.
Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 44 έργα υποδομής στους φορείς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών.
Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη νέα έργα στις εγκαταστάσεις των οργανισμών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου». Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί βελτιωτικές εργασίες στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο. Στο νέο σπίτι φιλοξενίας της «Κιβωτού του Κόσμου», στην Αθήνα, υλοποιούνται εργασίες για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και την τοποθέτηση φωτισμού και εξοπλισμού.

Παράδοση δώρων στα παιδιά των οργανισμών «Το Χαμόγελου του Παιδιού» και «Κιβωτός του Κόσμου» μέσω της πρωτοβουλίας Ευχοστολίδια

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ δραστηριοποιείται στη λειτουργία και διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3, συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr


Read More »
6.780 παιδικές ευχές πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ 6.780 παιδικές ευχές πραγματοποιήθηκαν μέσα από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

46 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
46 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου ΗγουμενίτσαςΜε την αριθμ. 4/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022, ύψους 45.925.520,00 ευρώ.
Ο νεοψηφισθείς προϋπολογισμός συντάχθηκε σύμφωνα με τις γενικές αρχές για την διαχείριση των οικονομικών φορέων Γενικής Κυβέρνησης, είναι ρεαλιστικός, μετρήσιμος και αποτυπώνει την πραγματική φέρουσα οικονομική ικανότητα του Δήμου. Σε αυτόν έχουν εγγραφεί όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του Δήμου, τα οποία αναμένονται να πληρωθούν και αντίστοιχα να εισπραχθούν, κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους (χωρίς καμιά υπερεκτίμηση των εσόδων, αφού κάτι τέτοιο θα καθιστούσε τον προϋπολογισμό ελλειμματικό).
Είναι δε αναπτυξιακός, αφού για πρώτη φορά από το έτος 2010 και μετά, το υψηλότερο ποσοστό, ήτοι 57,88% του προϋπολογισμού, αφορά σε έργα και επενδύσεις, που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή δυναμική του Δήμου. Η χρηματοδότηση δε, είναι πλήρως εξασφαλισμένη και προέρχεται από την ένταξή τους σε ανταγωνιστικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Φιλόδημος, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα κ.λ.π), δίνοντας πνοή ανάπτυξης σε όλο το Δήμο.

Για το έτος 2022 λοιπόν, και δεδομένων των απαιτητικών συγκυριών (οικονομική και υγειονομική κρίση, πολυνομία, μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, περικοπή πόρων, συνθήκες εκτάκτων αναγκών κ.α), η στοχοθεσία του Δήμου μας, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τους πίνακες εσόδων-εξόδων, συνοψίζεται στα εξής:
- βελτίωση υποδομών με έργα κατασκευής –επέκτασης –ανακαίνισης-συντήρησης, ακολουθώντας τη θεσμοθετημένη διαδικασία της διαβούλευσης.
- αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου.
- επιδίωξη συνεργασιών για ανάπτυξη δράσεων σε τοπικό, περιφερειακό εθνικό και διεθνές επίπεδο.
- ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας και ανταπόκρισης των δημοτικών υπηρεσιών.
- ορθολογική διαχείριση της δημοτικής περιουσίας
- ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής πολιτικής και ενίσχυση της συνοχής της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμό, οι οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών του Δήμου, έχουν ελαχιστοποιηθεί κάτι που οφείλεται κατά βάση στο νοικοκύρεμα και την χρηστή διοίκηση του Δήμου, καθώς και στη μεγάλη προσπάθεια μας για την ένταξη αυτών σε χρηματοδότηση κάλυψης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο Αντιδήμαρχος
Βασίλειος Γκόλιας
Read More »
46 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας 46 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Μ. Κάτσης: Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται«Το σαρωτικό κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας δεν αφήνει πλέον κανέναν ανεπηρέαστο. Η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα υποβαθμίζει το θέμα, μιλώντας για μικρές επιβαρύνσεις και για ένα πρόσκαιρο φαινόμενο. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις όμως καλούνται να επιβιώσουν σε μια χώρα με την ακριβότερη Μεγαβατώρα στην Ευρώπη και με τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο. Αυτές οι “πρωτιές” δεν είναι τυχαίες αλλά έχουν την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει μια σειρά από στοχευμένες προτάσεις ώστε να αναχαιτιστεί η ακρίβεια, να ενισχυθεί το εισόδημα των νοικοκυριών, και να στηριχθεί η πραγματική οικονομία. Μερικές από αυτές είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, και η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ μας λέει ότι δεν χρειάζεται μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης επειδή οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα, εμείς καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα όρια των συντελεστών που ορίζει η Ε.Ε. Η μείωση αυτή θα έχει άμεση θετική επίπτωση στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου. Αποτέλεσμα θα είναι οι πολίτες να ανακουφιστούν, και το κόστος παραγωγής και των μεταφορών για τις επιχειρήσεις να πέσει.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο. Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έταξε στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, δεν μπορεί πλέον να κρύβεται».
Read More »
Μ. Κάτσης: Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται Μ. Κάτσης: Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Τέλος εποχής για τον Φορέα Καλαμά και Αχέροντα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Τέλος εποχής για τον Φορέα Καλαμά και ΑχέρονταΟ Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά- Αχέροντα είναι αυτός που προστέθηκε στην λίστα όσων καταργήθηκαν.

Την απόφαση κατάργησης του Νομικού Προσώπου υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Καθολικός διάδοχος του Φορέα καθίσταται ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους που καταργήθηκαν.

Μέχρι στιγμής έχουν καταργηθεί δέκα από τους 37 Φορείς Διαχείρισης μεταξύ των οποίων και αυτός των Τζουμέρκων.
Read More »
Τέλος εποχής για τον Φορέα Καλαμά και Αχέροντα Τέλος εποχής για τον Φορέα Καλαμά και Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Δωρεά του λιμεναρχείου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Δωρεά του λιμεναρχείου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΕυχαριστούμε θερμά την Τρίτη Περιφερειακή Διοίκηση Λ/Σ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για τη μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Στην παράδοση των προϊόντων παρευρέθηκαν στη δομή, ο Διοικητής 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ/Σ Αρχιπλοιαρχος Σαπουνας Ευριδιαδης, ο Κεντρικός Λιμεναρχης Ηγουμενίτσας Αντιπλοίαρχος Λ/Σ Κοριζης Κωνσταντίνος καθώς και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κυρία Τσώτου Βασιλική.
Read More »
Δωρεά του λιμεναρχείου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά του λιμεναρχείου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτι

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και ΦιλιάτιΤην Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 161 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 28.998 rapid test και ανευρέθηκαν 3.482 θετικά (12.01%). Από τις 3.482 περιπτώσεις, οι 1.824 αφορούν άνδρες και οι 1.658 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 30.70 έτη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
115 rapid test με 26 θετικά (22.61%) αφορούν σε 13 αγόρια και 13 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 15 έτη

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
105 rapid test με 6 θετικά (5.71%) αφορούν σε 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ -ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
498 rapid test με 73 θετικά (14.66%) αφορούν σε 39 άνδρες και 34 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη
Read More »
Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτι Πάνω από 100 τα θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα, Παραμυθιά και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου ΘεσπρωτίαςΣε συνέχεια παλαιότερης ανακοίνωσης, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης, η νέα διαδικτυακή δομή που υλοποιείται στα πλαίσια του έργου «Ψηφιακές Δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του νομού Θεσπρωτίας», μέσα από την οποία δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ΔΩΡΕΑΝ, από το κάθε επιχείρηση - μέλος του Επιμελητηρίου, του δικού του mini site για την προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών του στην κατάλληλη ανά δραστηριότητά του σελίδα (τουρισμού – εξαγωγών – shop in a shop).
Στα πλαίσια του έργου, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, των πρώτων 250 mini sites, ως «οδηγό» προς μίμηση από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα προβλέπεται κατασκευή από την ανάδοχο εταιρεία για αντίστοιχες επιχειρήσεις:
α) 100 mini sites στο Υποσύστημα Ανάπτυξης Ηλεκτρονικής Αγοράς Τοπικών Προϊόντων για την προβολή και διάθεση των προϊόντων καθώς και την ενδυνάμωση των συνεργιών
β) 100 mini sites στο Υποσύστημα υποστήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού
γ) 50 mini sites στο Υποσύστημα προβολής των εξαγωγικών επιχειρήσεων του νομού

Καλούμε τις επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην προαναφερόμενη παροχή, να δηλώσουν άμεσα, το ενδιαφέρον τους στην φόρμα https://forms.gle/HseANKH45CEHc8Dv5, η οποία θα παραμείνει ανοικτή έως και το τέλος Φεβρουαρίου.
Read More »
Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Πρόσκληση συμμετοχής στις νέες εφαρμογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στα αδέλφια Στόλη

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στα αδέλφια ΣτόληΣυγχαίρω από καρδιάς τους Χρυσούς μας Πανελληνιονίκες, Δημήτρη και Μαρία Στόλη, για την κατάκτηση της ανωτέρας των διακρίσεων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών Γυναικών, καθώς επίσης την Ευριδίκη Στόλη και τον Δημήτρη Κουλούρη, οι οποίοι με την κατάκτηση Χάλκινου μεταλλίου ανέβηκαν στο βάθρο των διακριθέτων αθλητών σε πανελλαδικό επίπεδο, κάνοντας τον τόπο μας περήφανο. 
Εύχομαι η αθλητική εμπειρία των αθλητών μας να εμπνέει και να ενθαρρύνει τους νέους μας, ώστε αθλούνται και να βιώνουν τα μοναδικά οφέλη του αθλητισμού και να πορεύονται στη ζωή τους με ήθος και προσήλωση.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους προπονητές και τις οικογένειες των αθλητών, διότι πίστεψαν σε αυτούς και στήριξαν τον δύσκολο αγώνα τους.
Με την ευχή για πολλές επιτυχίες στα επόμενα μεγάλα τους βήματα, είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν τις αρετές του αθλητισμού. Τη συνεχή προσπάθεια, την πειθαρχία, το Ευ Αγωνίσθαι.
Συγχαρητήρια! 
Μας κάνετε περήφανους!
Read More »
Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στα αδέλφια Στόλη Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηγουμενίτσας στα αδέλφια Στόλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Ομάδα ορεινής διάσωσης ζητούν οι Ορειβατικοί Ηπείρου και Κέρκυρας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
Ομάδα ορεινής διάσωσης ζητούν οι Ορειβατικοί Ηπείρου και ΚέρκυραςΤην δημιουργία ομάδας ορεινής διάσωσης ζητούν με κοινό τους υπόμνημα οι Ορειβατικοί Σύλλογοι της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

Όπως σημειώνουν οι Ορειβατικοί Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Πρέβεζας «αισθανόμαστε ένοχοι που τα προηγούμενα χρόνια ατόνησε η πίεσή μας προς τις αρχές».

Και στο υπόμνημά τους τονίζουν:

«Απαιτούμε από την πολιτεία την δημιουργία ομάδας ορεινής διάσωσης σε κάθε Περιφέρεια με υποστήριξη καταλλήλων εναερίων μέσων και καταλλήλων στελεχών ,ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους που διατρέχουν οι χιλιάδες επισκέπτες , πεζοπόροι και μη , όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι των βουνών της χώρας μας .

Να μην επαναληφθούν συμβάντα που κοστίζουν ζωές και αποτρέπουν την προσέλευση και γνωριμία με τον ορεινό όγκο της πατρίδας μας» .
Read More »
Ομάδα ορεινής διάσωσης ζητούν οι Ορειβατικοί Ηπείρου και Κέρκυρας Ομάδα ορεινής διάσωσης ζητούν οι Ορειβατικοί Ηπείρου και Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

329 μαθητές με θετικό τεστ στην Ήπειρο

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022
329 μαθητές με θετικό τεστ στην ΉπειροΣημαντική μείωση, σε σχέση με τη Δευτέρα, καταγράφεται στα θετικά self test που δηλώθηκαν την Τρίτη ανάμεσα στο μαθητικό πληθυσμό της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα και στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, απουσίαζαν 329 μαθητές την Τρίτη με θετικό τεστ, έναντι 552 τη Δευτέρα και 31 εκπαιδευτικοί έναντι 56.

Αναλυτικά:
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίζονται 27 κρούσματα στην Άρτα, 27 στη Θεσπρωτία, 91 στο Νομό Ιωαννίνων και 24 στην Πρέβεζα.
Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντοπίζονται 25 κρούσματα στην Άρτα, 24 στη Θεσπρωτία, 87 στα Ιωάννινα και 24 στην Πρέβεζα.
Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε από την Τρίτη το διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πέτρας, στην Άρτα, όπου οι επτά από τους 10 μικρούς μαθητές, νοσούν.Σε αναστολή, βρίσκονται επίσης τμήμα της Β’ Τάξης στο 4ο Δημοτικό Ανατολής και ένα τμήμα της Β’ Τάξης στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων.
Τέλος σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε τη Δευτέρα μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου το τμήμα Α1 του Γυμνασίου Παναγιάς Διάσελου Άρτας, ενώ σε αναστολή μέχρι τις 11 & 12 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, βρίσκονται τα τμήματα της Α’ και της Γ’ τάξης, του Γενικού Λυκείου της ίδιας περιοχής.
Read More »
329 μαθητές με θετικό τεστ στην Ήπειρο 329 μαθητές με θετικό τεστ στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2022 Rating: 5

Σελίδες