Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για καταδύσεις στο ναυάγιο των Συβότων

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για καταδύσεις στο ναυάγιο των ΣυβότωνΑπελευθερώνονται, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, οι οργανωμένες και καθοδηγούμενες καταδύσεις σε 91 ναυάγια πλοίων και αεροπλάνων.

Τα ναυάγια αποδίδονται στην καταδυτική κοινότητα για καταδύσεις αναψυχής.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Ο βυθός των ελληνικών θαλασσών αποτελεί ενάλια κιβωτό της Ιστορίας μας.

Οι προστατευμένοι υποθαλάσσιοι χώροι, όπου βρίσκονται ναυάγια από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αφηγούνται σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, καθώς οι υποβρύχιες περιηγήσεις αποτελούν μία ειδική, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μορφή τουρισμού που προσελκύει επισκέπτες υψηλού επιπέδου και εισοδήματος.

Τα εγκαίνια του υποθαλάσσιου μουσείου, στη νησίδα Περιστέρα της Αλοννήσου, τον περασμένο Αύγουστο, και η διεθνής προβολή την οποία προσέλκυσε, είναι η απόδειξη του έντονου διεθνούς ενδιαφέροντος που έχει αναπτυχθεί για τον καταδυτικό τουρισμό και τις προοπτικές που ανοίγει.

Ο συνδυασμός των καταδυτικών πάρκων με τους υποθαλάσσιους χώρους που φιλοξενούν και προστατεύουν ιστορικά ναυάγια είναι μέγα πλεονέκτημα για την Ελλάδα. Οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε, καθώς προσθέτει υπεραξία στον τουρισμό και δημιουργεί προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων Γ. Διδασκάλου δήλωσε ότι «οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ εργάζονται συστηματικά για την τεκμηρίωση και την απελευθέρωση προς την καταδυτική κοινότητα και άλλων σημαντικών ναυαγίων, δημιουργώντας ένα απέραντο, επισκέψιμο, ενάλιο μουσείο».

Σύμφωνα με την εισήγηση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, τα 91 ναυάγια πλοίων και αεροπλάνων, αποτελούν την πρώτη ομάδα ναυαγίων, τα οποία θα αποδοθούν στην καταδυτική κοινότητα για καταδύσεις αναψυχής, με συγκεκριμένους όρους. Τα επιλεγμένα ναυάγια από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων , ανήκουν σε μεταλλικά πλοία και αεροσκάφη τα οποία βυθίστηκαν από το 1868 έως και το 1970- τα περισσότερα από την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου- και βρίσκονται σε βάθη που κυμαίνονται από 10 έως και 120 μέτρα. Ο βαθμός τεκμηρίωσής τους δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις ο ίδιος.

Μεταξύ των 91 αυτών ναυαγίων συμπεριλαμβάνεται και το ναυάγιο του Βρετανικού ναρκαλιευτικού H.M.S. REGULUS (J 327) στα Σύβοτα.

Τέλος, για κάποια ναυάγια διατίθεται ελάχιστο υλικό τεκμηρίωσης, κυρίως λόγω του μεγάλου βάθους ή των συνθηκών θολερότητας της θάλασσας στις περιοχές που βρίσκονται
Read More »
Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για καταδύσεις στο ναυάγιο των Συβότων Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για καταδύσεις στο ναυάγιο των Συβότων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Επιδότηση για e-shop: Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Επιδότηση για e-shop: Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας
Δημοσιεύθηκε η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος», σχετικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00 αντί για την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 ώρα 15:00. Επίσης, περιλαμβάνονται τροποποιήσεις που αφορούν στις επιλέξιμες δαπάνες, στην καταβολή της επιχορήγησης, στα δικαιολογητικά της δράσης κ.ά.

Υπενθυμίζεται, στη σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, ότι η δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορoνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Υπενθύμιση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολών της Πρόσκλησης «Δημιουργία, Aνάδειξη και Aξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος» Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερόμενους, με άλλη ανακοίνωση στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, ότι η τελευταία μέρα υποβολής προτάσεων για τη πρόσκληση «Δημιουργία, Aνάδειξη και Aξιοποίηση Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος» είναι η Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00.

Η πρόσκληση προϋπολογισμού 25.000.000,00 ευρώ αφορά στην ανάπτυξη, οργάνωση, τεκμηρίωση, διαχείριση και προβολή ψηφιακού περιεχομένου που αφορά σε πολιτιστικά αγαθά όπως, ακίνητα και κινητά μνημεία, συλλογές, τεκμήρια, αρχεία και χώρους πολιτισμού, που χρονολογούνται από το έτος 1830, καθώς και η ανάπτυξη και διάθεση σχετικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την FuturePlan. 
Μια ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων web development, επικοινωνίας και Digital Marketing.
Ολοκληρωμένες λύσεις από τη κατασκευή του eshop σας, μέχρι την στοχευμένη διαφήμιση για άμεση αύξηση των πωλήσεών σας.

Τηλ: 6937053134 – 6937784937 

Read More »
Επιδότηση για e-shop: Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας Επιδότηση για e-shop: Παράταση της καταληκτικής προθεσμίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις στα παράλια

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις στα παράλιαΈκτακτες ρυθμίσεις για στήριξη παραθαλάσσιων ή παραποτάμιων και παραλίμνιων επιχειρήσεων, κατά την θερινή περίοδο, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα λαμβάνει και μέτρα ενίσχυσης των δήμων στα παράλια της χώρας.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή:

1. Μέχρι τις 31.10.2021, στα όμορα προς τον αιγιαλό και την παραλία, ή λιμνοθάλασσα, λίμνη ή πλεύσιμο ποταμό, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα, μπορεί να παραχωρείται με αντάλλαγμα η απλή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης, χωρίς δημοπρασία.

Εξαιρετικά για το έτος 2021 το αντάλλαγμα για τις παραχωρήσεις, αποδίδεται κατά 70% στον οικείο ΟΤΑ και μόνο το 30% στο Δημόσιο.

Ειδικά για φέτος καταβάλλεται μόνον το 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος.

2. Παραχώρηση απλής χρήσης: Παραχωρείται με αντάλλαγμα, χωρίς δημοπρασία, η απλή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης, για χρονικό διάστημα μέχρι τρία (3) έτη, σε επιχειρήσεις όμορες προς τον αιγιαλό, παραλία, λιμνοθάλασσα, λίμνη ή πλεύσιμο ποταμό.

Και συγκεκριμένα:
σε ξενοδοχειακά καταλύματα,
σε οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping),
σε κέντρα αναψυχής,
σε ναυταθλητικά σωματεία, καθώς και
σε επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής, που δραστηριοποιούνται σε χώρο όμορο του κοινοχρήστου και λειτουργούν νόμιμα

Ο περιορισμός του εμβαδού κάθε παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης ή παρόχθιας ζώνης, σε πεντακόσια (500) τετραγωνικά μέτρα, δεν ισχύει για τις παραχωρήσεις σε όμορα του κοινοχρήστου χώρου ξενοδοχεία, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) κλπ.

Αν μεταξύ των χώρων στους οποίους ασκείται η δραστηριότητα της επιχείρησης και των κοινόχρηστων χώρων μεσολαβεί ιδιωτικό ακίνητο ή ακίνητο που ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ή της εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», τότε πριν την παραχώρηση απαιτείται να προηγηθεί η απόκτηση δικαιώματος επί του ακινήτου και η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και επ’ αυτού, προκειμένου να αποκτηθεί η ιδιότητα του όμορου.

3. Παράταση για έναν χρόνο για καθ’ υπέρβαση κατασκευές: Έργα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τις 28.7.2011 στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της χρήσης, ανεξαρτήτως της έκδοσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης, μπορούν -υπό όρους- να λάβουν παραχώρηση χρήσης με αιτιολογημένη απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών.

Απαιτείται αίτηση του ενδιαφερομένου προς την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία. Στη ρύθμιση του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνονται ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δεν εφαρμόζεται για κατοικίες κάθε είδους, καταστήματα κάθε είδους, συμπεριλαμβανόμενων εμπορικών και υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάμπινγκ, άλλα τουριστικά καταλύματα καθώς και για τους τουριστικούς λιμένες.
Read More »
Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις στα παράλια Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις στα παράλια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Ως τις 5 Απριλίου κλειστό το Μαυρομάτι

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Ως τις 5 Απριλίου κλειστό το ΜαυρομάτιΠαρατείνονται ως τις 5 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπως ισχύουν μέχρι τώρα.

Παράλληλα εξακολουθούν να μένουν κλειστά τα τελωνεία στην Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι.

Στην Κακαβιά το τελωνείο θα συνεχίσει να λειτουργεί από τις επτά το πρωί μέχρι στις επτά το βράδυ και ο αριθμός όσων μπορούν να περάσουν τα σύνορα παραμένουν στους 400 ημερησίως.

Για την διέλευση είναι απαραίτητο το PLF, όλοι υποβάλλονται σε rapid test, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών, σε περίπτωση θετικού κρούσματος η είσοδος δεν επιτρέπεται ενώ είναι υποχρεωτική η καραντίνα των 14 ημερών για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.
Read More »
Ως τις 5 Απριλίου κλειστό το Μαυρομάτι Ως τις 5 Απριλίου κλειστό το Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

1.707 νέα κρούσματα | 69 νέοι θάνατοι και 681 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
1.707 νέα κρούσματα | 69 νέοι θάνατοι και 681 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.707, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 238.830 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 79 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.075 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 69, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.531 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 681 (66.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 80.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.592 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή -23.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Read More »
1.707 νέα κρούσματα | 69 νέοι θάνατοι και 681 διασωληνωμένοι 1.707 νέα κρούσματα | 69 νέοι θάνατοι και 681 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 37 σε όλη την Ήπειρο

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 37 σε όλη την ΉπειροΠ.Ε. Άρτας 4
Π.Ε. Θεσπρωτίας 5
Π.Ε. Ιωαννίνων 24
Π.Ε. Πρέβεζας 4
Read More »
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 37 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 37 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Προληπτικά rapid tests στους υπαλλήλους του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Προληπτικά rapid tests στους υπαλλήλους του Δήμου Ηγουμενίτσας


Με επιτυχία διενεργήθηκε σήμερα νέος προληπτικός έλεγχος για τον Covid-19, στους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι υπεβλήθησαν στα τεστ και βρέθηκαν στο σύνολό τους αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο της λήψης όλων τα απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, ο προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα σε όλο το προσωπικό του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα συνεχίζεται η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, την τηλεργασία, την προσέλευση των Δημοτών αποκλειστικά με ραντεβού για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε ισχύ βρίσκονται επίσης οι αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου για την έκδοση εγγράφων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ συνεχίζονται και οι τακτικές απολυμάνσεις δημοσίων χώρων και κτηρίων.
Read More »
Προληπτικά rapid tests στους υπαλλήλους του Δήμου Ηγουμενίτσας Προληπτικά rapid tests στους υπαλλήλους του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Δωρεά από την βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Δωρεά από την βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης Alfa για την μεγάλη προσφορά κατεψυγμένων προϊόντων καθώς και για τη συνεχή στήριξη της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438

Read More »
Δωρεά από την βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από την βιομηχανία ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Δύο αθλήτριες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο εικονικό κοινόβιο για 40 αθλητές κάτω των 19

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Δύο αθλήτριες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο εικονικό κοινόβιο για 40 αθλητές κάτω των 19Εικονικό προπονητικό κοινόβιο, προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της πανδημίας ,με την συμμετοχή 40 αθλητών κι αθλητριών από όλη την Ελλάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου με διάρκεια ως τις 28 Μαρτίου.

Η επιλογή των συγκεκριμένων αθλητών-τριών ηλικίας κάτω των 19 έγινε με βάση τα αποτελέσματα των εργομετρικών αποτελεσμάτων του περασμένου Φεβρουαρίου.

Οι προπονήσεις θα γίνονται το πρωί και το απόγευμα και τους αθλητές θα παρακολουθούν ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε , η συντονίστρια των προγραμμάτων ανάπτυξης Δήμητρα Γιαννιού και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Τζανίνης ενώ παρών θα είναι για κάθε ενδεχόμενο και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ Γιάννης Χριστογιάννης.

Στη λίστα των 40 αθλητών που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν το κοινόβιο συμπεριλαμβάνονται  και δύο αθλήτριες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα η Καρβούνη Έλσα και η Φίλιου Αθηνά.
Read More »
Δύο αθλήτριες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο εικονικό κοινόβιο για 40 αθλητές κάτω των 19 Δύο αθλήτριες του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας στο εικονικό κοινόβιο για 40 αθλητές κάτω των 19 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 3.000€ σε πιτσαρία της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Πρόστιμο 3.000€ σε πιτσαρία της ΘεσπρωτίαςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (21-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (94) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(53) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 25 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(17) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.


(7) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας εμπορικών δραστηριοτήτων, ως εξής:
· Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, πρόστιμο (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (πιτσαρία) καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.
· Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, πρόστιμο (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ - ζαχαροπλαστείο) και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες καθώς και από (300) ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.


Read More »
Πρόστιμο 3.000€ σε πιτσαρία της Θεσπρωτίας Πρόστιμο 3.000€ σε πιτσαρία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Εκπαιδευτική διαδικτυακή ημερίδα | “Ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου”

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Εκπαιδευτική διαδικτυακή ημερίδα | “Ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου”Read More »
Εκπαιδευτική διαδικτυακή ημερίδα | “Ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου” Εκπαιδευτική διαδικτυακή ημερίδα | “Ανάδειξη του ιστορικού τόπου του Σουλίου” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

50.000 οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - 16.847 οι ολοκληρωμένοι

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
50.000 οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - 16.847 οι ολοκληρωμένοι Με τους ίδιους ρυθμούς, που δεν χαρακτηρίζονται ταχείς, εξελίσσεται ο εμβολιασμός κατά του Covid-19.

Στην Ήπειρο ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί –έχει γίνει δηλαδή και η δεύτερη δόση- για 16.847 κατοίκους.

Αναλυτικά
  • Στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Ιωαννίνων έχουν γίνει συνολικά 25.812 δόσεις. Ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί και με την δεύτερη δόση για 9.400 κατοίκους της περιοχής.
  • Στο Νομό Άρτας έχουν γίνει 9.409 δόσεις και ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί για 3.617 πολίτες.
  • Στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν γίνει μέχρι τώρα 8.153 εμβόλια και η διαδικασία του εμβολιασμού έχει ολοκληρωθεί για 2.423 κατοίκους.
  • Στο Νομό Πρέβεζας έχουν πραγματοποιηθεί οι λιγότεροι εμβολιασμοί. Έγιναν συνολικά 6.720 δόσεις και ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί για μόλις 1.407 κατοίκους.
Read More »
50.000 οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - 16.847 οι ολοκληρωμένοι 50.000 οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο - 16.847 οι ολοκληρωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα - Δείτε τα θέματα

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα - Δείτε τα θέματαΤη Δευτέρα 22 Μαρτίου πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με τηλεδιάσκεψη. Η συνεδρίαση θα είναι διπλή.

Στην πρώτη που αρχίζει στις 18:00, μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η "Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2021", με εισηγητές τον αντιδήμαρχο Βασίλη Γκόλια και την Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών, Ανθίππη Λουκά.

Στις 19: 00 θα αρχίσει η δεύτερη συνεδρίαση με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

ΘΕΜΑ 1ο
Έγκριση έκθεσης Οικονομικής Επιτροπής για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο 2020. -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
1η υποχρεωτική αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021. -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
2η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 42/2021 απόφασή της περί εξώδικου συμβιβασμού με Μαριάνθη ΤΖΕΜΑΛ του Τίτου λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων σε ιδιοκτησία της. -Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Λήψη απόφασης για δωρεάν παραχώρηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκτασης 10 στρεμμάτων, μαζί με την υπάρχουσα οικοδομή, στη θέση Βίγλιζα της κοινότητας Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την αποκατάσταση ιδιοκτησιών σε δημοτική έκταση στο Ο.Τ. 16Β του εγκεκριμένου Σχεδίου Οικισμού Γραικοχωρίου της 2η Π.Ε. του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με το αίτημα του Ν.Α. για χορήγηση άδειας διόδου σε ιδιωτική έκταση δια μέσου εκτός σχεδίου δημοτικής έκτασης στη θέση «Μέγα Ντράφος» της Κοινότητας Συβότων. -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με το αίτημα του Τ.Π. για χορήγηση άδειας διόδου σε ιδιωτική έκταση δια μέσου εκτός σχεδίου δημοτικής έκτασης στη θέση «Μέγα Ντράφος» της Κοινότητας Συβότων. -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την υλοποίηση του έργου: «Παρεμβάσεις Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Κοινοχρήστων Χώρων – Ανάπτυξη Δικτύων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηγουμενίτσας». -Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έκφραση γνώμης για τη χορήγηση άδειας παραχώρησης στην εταιρεία VODAFONE για χρήση αιγιαλού, παραλίας, θαλασσίου χώρου και πυθμένα προκειμένου να προσαιγιαλωθούν υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών. - Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που αφορά κατάληψη τμήματος δημοτικής οδού στην κοινότητα Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έκδοση Πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής που αφορά κατάληψη τμήματος δημοτικής οδού στην κοινότητα Φασκομηλιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Επί αιτήσεως Τζιούρου Λαμπρινής για υπογραφή συμβολαίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Αποδοχή ή μη της με αριθμ. 2/2021 απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας για τη χορήγηση 8ετούς παράτασης δικαιούχων οικοπέδων κοινότητας Πέρδικας στο πλαίσιο του άρθρου 12 του Ν.4368/2016. -Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Εφαρμογή ή μη του προγράμματος δολωματικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς (δακοκτονία) για το έτος 2021.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση επικοινωνιακής στρατηγικής και σχεδίου τουριστικής προβολής Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2021. -Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Λήψη απόφασης για παράταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας κατά τέσσερις (4) τουλάχιστον μήνες.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία. ΚΔΑΠ μεΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ -Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Ονομασία οδού στην 1η ΠΕ του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Ονομασία οδού στον οικισμό «Πεστανιώτικα» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Έγκριση της με αριθμ. 6/2021 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού καταστροφής υλικού του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΘΕΜΑ 23ο
Κατανομή Α’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα - Δείτε τα θέματα Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα το απόγευμα - Δείτε τα θέματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Επιτάσσονται 206 γιατροί, κάτω των 60 ετών για έναν μήνα

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021
Επιτάσσονται 206 γιατροί, κάτω των 60 ετών για έναν μήνα


Ανακοινώθηκε η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών από τον Βασίλη Κικίλια, το πρωί της Δευτέρας, 22 Μαρτίου. Ο υπουργός Υγείας, λόγω της χαμηλής ανταπόκρισης των ιδιωτών γιατρών στο κάλεσμα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση-έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.
Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Συνολικά, επιτάσσονται 206 γιατροί, κάτω των 60 ετών, των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική για ένα μήνα.

Έτοιμα είναι τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ώστε να συνδράμουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα φύλλα πορείας θα αποσταλούν σε 206 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς κάτω των 60 ετών, των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική, οι οποίοι επιτάσσονται για έναν μήνα.

• Γιατί φτάσαμε στην επίταξη;
Εδώ και έναν μήνα έχουμε προχωρήσει σε επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, για να συνεισφέρουν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια.
Ειδικά για την Αττική, η έκκληση έλαβε χώρα και θεσμικά μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, στις 10 Μαρτίου σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Η απόφαση εντάσσεται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Υγείας και δυστυχώς κατέστη αναγκαία λόγω του μικρού αριθμού ιδιωτών ιατρών που δήλωσαν ότι συνδράμουν οικειοθελώς την εθνική προσπάθεια για τη στήριξη των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

• Τι σημαίνει «επίταξη ιατρικών υπηρεσιών»;
Σημαίνει υποχρεωτική ένταξη ιδιωτών ιατρών στο Ε.Σ.Υ. για ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συνδράμουν τις δημόσιες δομές.

• Ποια κίνητρα έχουν δοθεί στους ιατρούς που δεν είναι μόνιμοι ιατροί του Ε.Σ.Υ.;
Το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών με σκοπό να δώσει κίνητρα και διευκολύνσεις στους ιατρούς, ώστε να ενταχθούν και να ενισχύσουν το Ε.Σ.Υ.
Οι ιατροί που είχαν αιτηθεί για ειδίκευση μέχρι τις 15/12/2020 μπόρεσαν άμεσα να προσέλθουν στα νοσοκομεία επιθυμίας τους και να απασχοληθούν για 4 μήνες, δηλαδή, μέχρι να έρθει κανονικά η σειρά διορισμού τους, το εν λόγω διάστημα να προσμετράται ως χρόνος άσκησης στην ειδικότητα.
Επίσης απαλλάχθηκαν από την εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό) οι ιατροί που έχουν εγγραφεί στο Α΄ έτος Ιατρικών Σχολών της ημεδαπής και αλλοδαπής μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006, ώστε μεγάλος αριθμός ιατρών να αποκτήσουν άμεσα το δικαίωμα στις εξετάσεις ειδικότητας και της συμμετοχής τους στις προκηρύξεις μόνιμων θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ.
Επιπλέον, έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό) οι ιατροί που έχουν αποκτήσει ή θα ασκηθούν προς απόκτηση του τίτλου ειδικότητας Αναισθησιολογίας και για τους ιατρούς που θα δώσουν εξετάσεις έως και την 31η Δεκεμβρίου 2021 για την ειδικότητα Πνευμονολογίας/Φυματιολογίας.
Read More »
Επιτάσσονται 206 γιατροί, κάτω των 60 ετών για έναν μήνα Επιτάσσονται 206 γιατροί, κάτω των 60 ετών για έναν μήνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021 Rating: 5

Σελίδες