Ευχαριστήριο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
Ευχαριστήριο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη ΛάμπρουΕυχαριστώ τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη, για την τιμή που μου έκανε, να με ορίσει θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, στον κρίσιμο τομέα των Ιχθυοκαλλιεργειών ,βασικό παραγωγικό τομέα για όλη την Ήπειρο.
Ο αγώνας για ανάπτυξη και προκοπή του  τόπου μας συνεχίζεται με όλες μας τις δυνάμεις και μας καλεί με νέες, ενωτικές και δυναμικές πρωτοβουλίες, σε βελτίωση και προοπτική της υφιστάμενης παραγωγικής δυναμικής.
Εύχομαι υγεία σε όλους τους Ηπειρώτες και καλή χρόνια!
Read More »
Ευχαριστήριο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου Ευχαριστήριο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Τηλεδιάσκεψη για τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
Τηλεδιάσκεψη για τον περιφερειακό της ΗγουμενίτσαςΤηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης την πορεία υλοποίησης της μελέτης της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, με συμμετοχή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Τσουμάνη, του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης κ. Λάμπρου Γιαννακού, στελεχών της υπηρεσίας, στελεχών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. (φορέας υλοποίησης του έργου), καθώς και των μελετητών του έργου. 
Στη δεύτερη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε για το θέμα της περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις που είχε υποβάλει o Δήμος Ηγουμενίτσας επί της παρουσιασθείσας προμελέτης, προκειμένου αφενός να μην επηρεαστούν οι οικιστικές περιοχές και αφετέρου να εξυπηρετηθούν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο οι πολίτες. Επίσης συζητήθηκε η αντιπλημμυρική προστασία τόσο της Ηγουμενίτσας, όσο και των λοιπών κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται η περιμετρική οδός. 
Τέλος από την πλευρά της Δημοτική Αρχής, για την οποία αποτελεί έργο πρώτης προτεραιότητας, ζητήθηκε η επίσπευση της ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων μελετών (Περιβαλλοντικών, Υδραυλικών κλπ), προκειμένου το τμήμα που περιλαμβάνει τον περιμετρικό της Ηγουμενίτσας να ενταχθεί σε κάποιο από τα προσεχώς διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για υλοποίηση.
Read More »
Τηλεδιάσκεψη για τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας Τηλεδιάσκεψη για τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Παγκόσμιος τουρισμός: Πίσω στα επίπεδα του 1990 - Του Γιάννη Στάθη

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
Παγκόσμιος τουρισμός: Πίσω στα επίπεδα του 1990 - Του Γιάννη Στάθη


Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας είχε παρουσιάσει ,σχεδόν αδιάκοπη ανάπτυξη για δεκαετίες. Από το 1980, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων αυξήθηκε από 277 εκατομμύρια σε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο το 2019. Όπως απεικονίζεται στο διάγραμμα ,οι επιπτώσεις των δύο μεγαλύτερων κρίσεων των τελευταίων δεκαετιών,( η επιδημία SARS του 2003 και η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009), ήταν μικρές σε σύγκριση με την πανδημία COVID-19.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού , οι προορισμοί παγκοσμίως υποδέχθηκαν 900 εκατομμύρια ξένους τουρίστες λιγότερους το φετινό 10μηνο (πτώση 72%) , σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων 935 δισ. Δολαρίων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO) το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία του τουρισμού. Τα στοιχεία για το σύνολο του 2020 αναμένεται να καταδείξουν ότι η παγκόσμια βιομηχανία του τουρισμού επέστρεψε στα επίπεδα του 1990. Συγκεκριμένα, ο UNWTO προβλέπει ότι το 2020 θα κλείσει με μείωση των τουριστικών αφίξεων κατά 70-75%. Kατά συνέπεια η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία θα επιστρέψει 30 χρόνια πίσω, στο 1990, έχοντας χάσει ένα δισεκατομμύριο αφίξεις και έσοδα 1, 1 τρισ. δολαρίων.

Η εκτίμηση του UNWTO είναι , ότι ενώ τα νέα του εμβολίου τονώνουν την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, ο δρόμος για την ανάκαμψη θα είναι μακρύς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του UNWTO, η τουριστική βιομηχανία θα χρειαστεί διάστημα μεταξύ 2,5 και 4 ετών για να επιστρέψει στα πρό πανδημίας επίπεδα διεθνών τουριστικών αφίξεων.

Σε ότι αφορά τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού διαπιστώνει ότι η Ευρώπη εμφάνισε τη μικρότερη μείωση αφίξεων το Σεπτέμβριο (-72%) και τον Οκτώβριο (-76%), έπειτα από μία βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Όμως, η αναζωπύρωση της πανδημίας οδήγησε στην επαναφορά και την αυστηροποίηση των απαγορεύσεων με τις γνωστές συνέπειες.


Η Ελληνική πραγματικότητα .

Στον απόηχο μιας τουριστικής χρονιάς η οποία αφήνει «βαριά τραυματισμένη» την Ελληνική τουριστική βιομηχανία, οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων , προβλέπουν ότι η επερχόμενη τουριστική περίοδος θα κινηθεί με αντίστοιχα χαμηλούς ρυθμούς ενώ η σταδιακή ανάκαμψη αναμένεται μετά το 2021 προκειμένου η τουριστική δραστηριότητα της χώρας να καταφέρει να «κατακτήσει» μόλις το 2024 τα επίπεδα του 2019.

Η Ελληνική οικονομία εμφανίζει μία από τις υψηλότερες εξαρτήσεις από τον τουρισμό παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ – OECD). Όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ (OECD Tourism Trends & Policies 2018) η Ελλάδα είναι η 6η πιο εξαρτημένη οικονομία μεταξύ των 35 κρατών-μελών που παρακολουθεί γι’ αυτόν τον κλάδο ο οργανισμός.

Αναλυτικότερα , στη χώρα μας η οικονομική δραστηριότητα του τουρισμού αντιστοιχεί στο 6,3% του ΑΕΠ και η απασχόληση που δημιουργεί αντιστοιχεί στο 9,96% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα . Ο μέσος όρος για τη συμβολή στο ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ βρίσκεται στο 4,2% και για την απασχόληση στο 6,9%. Συνεπώς ,γίνεται αντιληπτό πως σε κάθε πιθανή δυσμενή συγκυρία για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ,το σύνολο της οικονομίας αντιμετωπίζει αυξημένο σε σχέση με άλλες χώρες κίνδυνο. Καθώς μάλιστα τα δεδομένα επί των οποίων εξάγει τα συμπεράσματά της η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι του 2016 (προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά από όλες τις χώρες), η συνεισφορά του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ είναι υποτιμημένη καθώς το 2017 και το 2018 αναπτύχθηκε περαιτέρω. Συνέβαλε έτσι στη βελτίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας, αλλά παράλληλα πολλαπλασίασε και την έκθεση σε κίνδυνο από μια ύφεσή του.

Φορείς της τουριστικής αγοράς τοποθετούν την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τρεις κρίσιμες παραμέτρους :

Α. Την πορεία των εμβολιασμών και την εξέλιξη των υγειονομικών δεικτών. Δηλαδή σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα σε συσχετισμό με τις βασικές ανταγωνιστικές για τον ελληνικό τουρισμό αγορές, την επόμενη μέρα μετά την πανδημία.

Β. Την χρηματοοικονομική κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι χώρες που είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές του ελληνικού τουρισμού.

Γ. Την χρηματοοικονομική και επιχειρησιακή κατάσταση των Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων . Ειδικότερα, βαρύνουσα σημασία έχουν ,η δυνατότητα χαμηλότοκης χρηματοδότησης , η ύπαρξη ρευστότητας μέχρι την επαναφορά των κρατήσεων, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης,, η κατάσταση και διαθεσιμότητα των αεροπορικών εταιρειών και τέλος η εμπορική και χωροταξική συμπεριφορά των μεγάλων τουριστικών οργανισμών.

Για την επόμενη χρονιά, οι προσδοκίες των παραγόντων του κλάδου έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κρατικό προϋπολογισμό έχει ενταχθεί πρόβλεψη για τουριστικά έσοδα που θα διαμορφωθούν στο 60% των εσόδων του 2019, αλλά οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι θα είναι επίτευγμα αν τα έσοδα ανέλθουν στο ήμισυ των εσόδων του 2019.


*Ο Γιάννης Στάθης είναι εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών. 


Πηγές : -OECD Tourism Trends & Policies 2018
-Eρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
- Mελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), με τίτλο «Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2018
Read More »
Παγκόσμιος τουρισμός: Πίσω στα επίπεδα του 1990 - Του Γιάννη Στάθη Παγκόσμιος τουρισμός: Πίσω στα επίπεδα του 1990 - Του Γιάννη Στάθη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020 Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι εκδόθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις: 

Α) Επιστρεπτέα Προκαταβολή σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020. (ΦΕΚ 7/Β/04.01.2021) 
- Δικαιούχοι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω του COVID-19, κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που: 
- απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 01.11.2020. 
- είναι σε αδράνεια από την 01.07.2019 και μετά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ' όλη την περίοδο. 
- δεν είναι υπόχρεες σε τήρηση και έκδοση λογιστικών αρχείων, 
- έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 31η Οκτωβρίου 2020. 

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται έως 15.01.2021 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ. 

Η υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατά τα ανωτέρω δεν δημιουργεί οιοδήποτε δικαίωμα ή αξίωση στις αιτούσες επιχειρήσεις και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο μέτρο, η διαδικασία αίτησης και χορήγησης της ενίσχυσης, ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής της εν όλω ή εν μέρει, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια θα καθοριστούν με όμοια απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων. 

Β) Επέκταση προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων επιχειρήσεων και εργοδοτών (ΦΕΚ 4/Β/04.01.2021) 
Για τις επιχειρήσεις ή εργοδότες, που αναφέρονται στη απόφαση, η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαιτητές μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης, καθώς και η προθεσμία όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης, παρατείνεται κατά έναν μήνα. Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης καταβολής των δόσεων, δεν υπολογίζονται πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι διατάξεις της οικείας ρύθμισης που αφορά η δόση. 

* Οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr
Read More »
Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020 Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής ΜουσικήςH Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, συνεχίζει τις ενέργειες της για το Έργο «H Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, συνεχίζει τις ενέργειες της για το Έργο «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με ακρωνύμιο POLYPHONIA. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020». Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου κατέχοντας συντονιστικό ρόλο, ως Επικεφαλής Εταίρος του Έργου, συνεργάζεται στενά με τους υπόλοιπους Εταίρους από την Ελλάδα και την Αλβανία, το Δήμο Πωγωνίου, το Δήμο Δερόπολης, το Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιφέρειας του Αργυρόκαστρου και Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας, για την υλοποίηση του Έργου.

Με διάθεση ανασκόπησης του έτους που πέρασε, και των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκφράζει ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη για την αντιμετώπιση και ευελιξία με την οποία αντιμετώπισαν όλοι οι  Εταίροι την κατάσταση, προσαρμόζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν έως τώρα, για να συνεχίσουν την επίτευξη των στόχων του Έργου POLYPHONIA. Συνοπτικά, ολοκληρώθηκαν το Αποθετήριο της Πολυφωνικής Μουσικής, η Θεματική Διαδρομή του Έργου, η Πολιτιστική Εταιρική του Ταυτότητα (Brand) και η Μελέτη για τη διατήρηση της πολυφωνικής μουσικής και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Οι Εταίροι με το Αποθετήριο της Πολυφωνικής Μουσικής είχαν ως στόχο τη δημιουργία πλήρους ψηφιακής βάσης δεδομένων της πολυφωνικής κληρονομιάς των Περιοχών Παρέμβασης -της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας- δίνοντας πρόσβαση σε πολυφωνικά μουσικά κομμάτια, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, κ.α..

Η Θεματική Διαδρομή του Έργου POLYPHONIA, έχοντας στο κέντρο της την πολυφωνική μουσική, εστιάζει στη σχέση μεταξύ πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμου τουρισμού, προβάλλοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο ιστορικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς προορισμούς πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας.

Η Πολιτιστική Εταιρική Ταυτότητα (Brand) του Έργου διαμορφώνει το νέο τουριστικό προϊόν POLYPHONIA (προορισμούς, διαδρομές, δραστηριότητες κλπ.), περιλαμβάνοντας ένα σύνολο μεθόδων μάρκετινγκ και επικοινωνίας, με στόχο τη δημιουργία ιδιαίτερων εντυπώσεων στους επισκέπτες.

Η Μελέτη για τη διατήρηση της πολυφωνικής μουσικής και την αξιοποίησή της ως πολιτιστικού τουριστικού προϊόντος, προσφέρει εμπεριστατωμένη διερεύνηση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της τεράστιας παράδοσης της πολυφωνικής μουσικής στις εν λόγω περιοχές.

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου στοχεύει και δεσμεύεται στην υλοποίηση των επόμενων βημάτων για την ολοκλήρωση του συνόλου του Έργου το ερχόμενο έτος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη διαφύλαξη της πολυφωνικής μουσικής παράδοσης και των δυο χωρών., ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με ακρωνύμιο POLYPHONIA. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020». Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου κατέχοντας συντονιστικό ρόλο, ως Επικεφαλής Εταίρος του Έργου, συνεργάζεται στενά με τους υπόλοιπους Εταίρους από την Ελλάδα και την Αλβανία, το Δήμο Πωγωνίου, το Δήμο Δερόπολης, το Νομαρχιακό Ινστιτούτο της Περιφέρειας του Αργυρόκαστρου και Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας, για την υλοποίηση του Έργου. 

Με διάθεση ανασκόπησης του έτους που πέρασε, και των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκφράζει ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη για την αντιμετώπιση και ευελιξία με την οποία αντιμετώπισαν όλοι οι Εταίροι την κατάσταση, προσαρμόζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν έως τώρα, για να συνεχίσουν την επίτευξη των στόχων του Έργου POLYPHONIA. Συνοπτικά, ολοκληρώθηκαν το Αποθετήριο της Πολυφωνικής Μουσικής, η Θεματική Διαδρομή του Έργου, η Πολιτιστική Εταιρική του Ταυτότητα (Brand) και η Μελέτη για τη διατήρηση της πολυφωνικής μουσικής και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού. 

Οι Εταίροι με το Αποθετήριο της Πολυφωνικής Μουσικής είχαν ως στόχο τη δημιουργία πλήρους ψηφιακής βάσης δεδομένων της πολυφωνικής κληρονομιάς των Περιοχών Παρέμβασης -της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας- δίνοντας πρόσβαση σε πολυφωνικά μουσικά κομμάτια, φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, κ.α.. 

Η Θεματική Διαδρομή του Έργου POLYPHONIA, έχοντας στο κέντρο της την πολυφωνική μουσική, εστιάζει στη σχέση μεταξύ πολιτιστικής κληρονομιάς και βιώσιμου τουρισμού, προβάλλοντας σημαντικά με αυτό τον τρόπο ιστορικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς προορισμούς πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας. 

Η Πολιτιστική Εταιρική Ταυτότητα (Brand) του Έργου διαμορφώνει το νέο τουριστικό προϊόν POLYPHONIA (προορισμούς, διαδρομές, δραστηριότητες κλπ.), περιλαμβάνοντας ένα σύνολο μεθόδων μάρκετινγκ και επικοινωνίας, με στόχο τη δημιουργία ιδιαίτερων εντυπώσεων στους επισκέπτες. 

Η Μελέτη για τη διατήρηση της πολυφωνικής μουσικής και την αξιοποίησή της ως πολιτιστικού τουριστικού προϊόντος, προσφέρει εμπεριστατωμένη διερεύνηση σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της τεράστιας παράδοσης της πολυφωνικής μουσικής στις εν λόγω περιοχές. 

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου στοχεύει και δεσμεύεται στην υλοποίηση των επόμενων βημάτων για την ολοκλήρωση του συνόλου του Έργου το ερχόμενο έτος, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη διαφύλαξη της πολυφωνικής μουσικής παράδοσης και των δυο χωρών.
Read More »
Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο


Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 4
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

928 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
928 νέα κρούσματα σε 24 ώρεςΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη 5 Ιανουαρίου:

Σήμερα ανακοινώνουμε 928 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 141453, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5517 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42416 (30.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 270 (66.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 83.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.907 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5051 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2999 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
928 νέα κρούσματα σε 24 ώρες 928 νέα κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

7 προβλέψεις και τάσεις για τις επιχειρήσεις το 2021 - Γράφει ο Βασίλης Παππάς

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
7 προβλέψεις και τάσεις για τις επιχειρήσεις το 2021 - Γράφει ο Βασίλης ΠαππάςΗ χρονιά που μας πέρασε ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα χρονιά. Ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε ζήσει. 
Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο δύσκολη ήταν. Το βιώσαμε όλοι. Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκόσμια. 
Είτε σας επηρέασε λίγο στις ζωές σας είτε πολύ – είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν εύχεται να το ξαναζήσει όλο αυτό. Ακόμα και αυτοί που οικονομικά τα πήγαν καλά. 
Το “business as usual” απλά εξαφανίστηκε. Τίποτα δεν κύλισε φυσιολογικά στις δουλειές μας. Αλήθεια τι είναι πλέον "φυσιολογικό"; 
Αυτές τις ημέρες των γιορτών είχα την ευκαιρία να κάνουμε μαζί με την σύζυγο μου τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια για δώρα και άλλα (με online shopping και click away στα τοπικά καταστήματα). 
Περπατήσαμε αρκετές φορές στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας αλλά και της Παραμυθιάς, όπου είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα καταστήματα. Έβλεπα το ένα μαγαζί μετά το άλλο και τους ιδιοκτήτες να είναι μέσα. Ανθρώπους τους οποίους τους περισσότερους γνωρίζω προσωπικά. 
Αυτή την φορά όμως ένιωσα παράξενα αλλά κυρίως ένιωσα έναν βαθύ σεβασμό για όλους αυτούς και για ότι εκπροσωπούσαν εκείνη την στιγμή. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα ένιωσα όταν έκανα παραγγελίες online από διάφορα e-shop ανά την Ελλάδα. Μικρά e-Shop. Από την Κομοτηνή μέχρι τα Χανιά. 
Η εξυπηρέτηση που είχα ήταν εξαιρετική και σε κάποιες περιπτώσεις συγκινητική. Όλοι προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο. Ναι υπάρχουν και τα κακώς κείμενα όμως θεωρώ είναι η μειοψηφία. 
Οι Κούριερ από την άλλη υπερέβαλαν εαυτούς! Ίσως υπήρχαν προβλήματα σε άλλες πόλεις, εδώ όμως δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Έβλεπα τους ανθρώπους στις Κούριερ να δουλεύουν ασταμάτητα για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ανθρώπους της πόλης. Οφείλω να το πω. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου εικόνα. 
Κοιτάζοντας όλους αυτούς τους ανθρώπους, αυτό που βλέπω είναι αφοσιωμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που επιμένουν και κοιτάζουν μπροστά επειδή ονειρεύονται κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους, για τους υπαλλήλους τους, για τους ανθρώπους που εξυπηρετούν και για τις οικογένειες τους. 
Έχω βαθύ θαυμασμό και σεβασμό για εσάς που με διαβάζετε αυτή την στιγμή και για όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που παλεύουν καθημερινά στο παράξενο και αβέβαιο περιβάλλον που ζούμε. 
Θα αναφέρω ειδικά τους ανθρώπους της εστίασης και τουρισμού που πλήγηκαν ίσως περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο. Η δύσκολη κατάσταση σας αναγνωρίζεται από όλους. Οπλιστείτε με υπομονή. Δεν είμαι στην θέση σας για να ξέρω πως αισθάνεστε όμως μπορώ να φανταστώ. 
Να έχετε στο μυαλό σας ότι θα περάσει και αυτό. 
Αυτή η στιγμή του χρόνου είναι ίσως η καλύτερη για να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε τι μπορούμε να κάνουμε την χρονιά μπροστά μας για τις δουλειές μας. 
Προσωπικά θα αφοσιωθώ στο να κάνω το 2021 μια καλύτερη χρονιά για όλους τους επαγγελματίες που διαβάζουν αυτές τις γραμμές. 

Μερικές σκέψεις και προβλέψεις μου για το 2021: 
1. Οι δουλειές δεν θα ξεκινήσουν ξαφνικά να πηγαίνουν καλά. Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος να γίνει. Τα συχνά και κυλιόμενα Lockdown θα είναι μια πραγματικότητα. Οι κυβερνήσεις πανευρωπαϊκά θα εξετάζουν την παρούσα κατάσταση της πανδημίας και ανάλογα θα πράττουν. Δεν είναι τίποτα δεδομένο. Όσο θα προχωράει ο εμβολιασμός και ο καιρός θα ζεσταίνει – τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτό. 

2. Το πρόβλημα είναι στην ζήτηση. Ακόμα και εάν η εστίαση ανοίξει αύριο το πρωί ή τα cinema και θέατρα ανοίξουν – δεν είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα σπεύσει να πιει ποτά ή να παρακολουθήσει ταινίες κατά συρροή. 
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ασφαλείς να συναναστραφούν με πολλούς ανθρώπους και ιδίως με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Η ζήτηση λοιπόν θα παραμείνει μεγάλο θέμα και μέσα στο νέο έτος. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών στην κάθε χώρα αλλά και παγκόσμια. 
Όταν οι άνθρωποι θα μπορούν να βρουν τους φίλους τους και άνετα θα τους αγκαλιάσουν και φιλήσουν ή θα σφίξουν το χέρι ενός αγνώστου χωρίς δεύτερη σκέψη – τότε θα έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα σε έναν μεγάλο βαθμό και μαζί της και η «ζήτηση». Για να φτάσουμε όμως εκεί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. 

3. Εμπιστοσύνη. Το έχω αναφέρει πολλές φορές μέσα στο 2020. Η εμπιστοσύνη θα είναι το βασικό «νόμισμα» συναλλαγής μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών. Πάντα ήταν – τώρα όμως κατά την άποψη μου ανεβαίνει στην 1η θέση! Οι άνθρωποι θα αγοράσουν περισσότερο από επιχειρήσεις που εμπιστεύονται και λιγότερο επειδή είδαν μια fancy προσφορά. Ότι και εάν κάνετε ενισχύστε την εμπιστοσύνη με το κοινό σας. Θα ανταμειφθείτε. 

4. Το E-commerce θα κυριαρχήσει. Οι αγορές online θα είναι το new-normal για ένα μεγάλο ακόμα διάστημα. Μπήκαμε λίγο βίαια στο μοντέλο αυτό (γιατί θα φτάναμε έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή), όμως αυτή η τάση θα κυριαρχήσει στις αγορές των ανθρώπων εφόσον το παραδοσιακό εμπόριο παραμένει κλειστό! 
Μάντης δεν είμαι αλλά προβλέπω ότι ακόμα και όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα – το online shopping θα διατηρήσει σημαντικά την δύναμη του. Όχι τα εμπορικά καταστήματα και τα Mall δεν θα εξαφανιστούν όμως ο κόσμος όταν αποκτάει νέες συνήθειες και αισθανθεί άνετα με αυτές – τότε αυτό γίνεται το φυσιολογικό. Όσοι ακόμα δεν δραστηριοποιείστε online φροντίστε άμεσα να το κάνετε. 

5. Νέες συνήθειες και τάσεις online. Και μιας και μιλάμε για νέες συνήθειες – βλέπουμε πλέον να έχει μετακυλήσει online σχεδόν το σύνολο της οικονομίας. Ο λεγόμενος «ψηφιακός μετασχηματισμός» είναι πλέον γεγονός. Από τις υπηρεσίες της Κεντρικής Κυβέρνησης, μέχρι τους κλάδους της παραδοσιακής οικονομίας όπως η εστίαση. 
Διάβασα πρόσφατα για την νέα τάση που έχει κατακλύσει την Αμερική το «Cloud Kitchen». Χώροι εστίασης που δεν έχουν κατάστημα για να καθίσεις αλλά κάνουν αποκλειστικά delivery φαγητού. Προβλέπω να φτάνει σύντομα και στην χώρα μας. Εδώ θα δούμε την άνοδο του Branding και όχι του Location. 
Άλλη τάση – τα Virtual Events. Θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και το 2021. Όλα τα events και σεμινάρια πρόσωπο-με-πρόσωπο θα αργήσουν να έρθουν. Zoom, Skype, virtual trainings και workshops θα είναι το στάνταρτ και φυσιολογικό. 
Επίσης να περιμένετε το ΑΙ και Machine Learning να μπουν για τα καλά στην ζωή μας. Θα επηρεάσουν και το marketing σημαντικά. 

6. Online εκπαίδευση. Είχε τρομερή άνοδο μέσα στο 2020, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια. Ένας κλάδος σε πλήρη ανάπτυξη. Προσωπικά κάνω σεμινάρια online από το 2011 και την άνοδο που είδα φέτος δεν την είχα ξαναδεί. Είναι λογικό από την στιγμή που δεν μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει μαθήματα ή σεμινάρια σε φυσικούς χώρους. Αυτή η τάση ήρθε για να μείνει. 
Ο κόσμος έχει ανάγκη από εκπαίδευση και θέλει να μάθει νέα πράγματα είτε αφορούν την δουλειά του, είτε κάποια προσωπική ενασχόληση. Το 2021 να περιμένετε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του κλάδου. 
Εάν γνωρίζετε κάτι και μπορείτε να το διδάξετε σε άλλους - αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να δημιουργήσετε την δική σας εκπαίδευση online. 

7. Το Marketing που ξέραμε άλλαξε. Το σκεφτόμουν αυτό αρκετά. Πολλά από αυτά που δίδασκα τα τελευταία χρόνια στα σεμινάρια μου έχουν πλέον αλλάξει. Εγώ έχω αλλάξει. Οι βασικές αρχές του Μαρκετινγκ μπορεί να παραμένουν σταθερές – όμως η μεθοδολογία που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε, οι τακτικές και τα συστήματα μας χρειάζεται να προσαρμοστούν. 
Πλέον Δεν έχει να κάνει με το πόσοι σε βλέπουν ή πόσο μεγάλη λίστα έχεις – αλλά ποιοι σε βλέπουν, πως συνδέεσαι μαζί τους, και πως τους βοηθάς να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Θα καλύψω το θέμα αρκετά μέσα στο 2021, όπου θα μοιραστώ μαζί σας πολλές από τις θεωρίες και νέες προσεγγίσεις μου στο Μάρκετινγκ (για αυτό συνεχίστε να με διαβάζετε)! 
Παρά την κατάσταση που όλοι βιώνουμε, το γενικό συναίσθημα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους επιχειρηματίες παραμένει αισιόδοξο. 
Κανείς δεν θα τα παρατήσει. Όλοι θα κάνουν το καλύτερο. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και επιθυμίες – η ζωή δεν σταματάει. 
Οι αλλαγές δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν και να μας κρατούν πίσω. Θα πρέπει να δούμε τον εαυτό μας όπως έναν σέρφερ. Έρχεται το κύμα αλλά δεν φοβάται ούτε παραλύει – το «καβαλάει» και πάει μαζί του. 
Το 2021 είναι εδώ και μαζί του θα φέρει καλά και κακά, δύσκολα και εύκολα. Ότι και εάν φέρει εμείς θα σερφάρουμε πάνω του!

Εύχομαι καλό και γεμάτο αγάπη 2021. 

*Ο Βασίλης Παππάς είναι Σύμβουλος Marketing, ιδρυτής του Epixeirein.gr. Διαβάστε περισσότερα άρθρα του εδώ https://epixeirein.gr.
Read More »
7 προβλέψεις και τάσεις για τις επιχειρήσεις το 2021 - Γράφει ο Βασίλης Παππάς 7 προβλέψεις και τάσεις για τις επιχειρήσεις το 2021 - Γράφει ο Βασίλης Παππάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Έναρξη λειτουργίας τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
Έναρξη λειτουργίας τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Θεσπρωτίας με έδρα την Ηγουμενίτσα 
Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και απλούστευσης των διαδικασιών η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της Τοπικής Διεύθυνσης e- ΕΦΚΑ Θεσπρωτίας, με έδρα την Ηγουμενίτσα (Δημοκρατίας 1, ΛΑΔΟΧΩΡΙ , Τ.Κ.: 46100), από σήμερα Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. 

Στην ανωτέρω οργανική μονάδα του Φορέα , θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. 

Συγκεκριμένα, στη νέα δομή εντάσσονται όλες οι αρμοδιότητες του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Θεσπρωτίας και του Περιφερειακού Τμήματος Μη Μισθωτών Θεσπρωτίας με έδρα την Ηγουμενίτσα των οποίων παύει η λειτουργία από τις 3-1-2021 (ΦΕΚ Β' 5336/3.12.2020). 

Τα στοιχεία επικοινωνίας με την εν λόγω οργανική μονάδα είναι τα ακόλουθα: 
Τηλέφωνο: 26650-24109. 
Read More »
Έναρξη λειτουργίας τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Θεσπρωτίας Έναρξη λειτουργίας τοπικής διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών Η αναβολή των προγραμματισμένων εμβολιασμών τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών όσο και σε άλλα νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας και κέντρα αποκατάστασης της χώρας, σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η πρώτη φάση του εμβολιασμού που ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Γενάρη. 

Την κύρια ευθύνη για την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών και για τις παλινωδίες την έχει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που αντί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό, υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας, και για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων, καλλιεργεί την αναμονή και τον εφησυχασμό επικαλούμενη την ατομική ευθύνη και τον εμβολιασμό. 

Ταυτόχρονα ενώ η πανδημία θερίζει και οι ανάγκες στο δημόσιο σύστημα υγείας συνεχώς μεγαλώνουν η κυβέρνηση έκοψε και άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ από το ήδη πετσοκομμένο ποσό για την υγεία του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα πάντα με τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του λαού. 

Η παραπάνω κατάσταση εύλογα προκαλεί ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό. 

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία και αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό εξασφαλίζονται. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πρέπει άμεσα να λειτουργήσει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο νοσοκομείο Φιλιατών που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 04/01/2021.
Read More »
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στη μπαγκαζιέρα του ΙΧ, 36χρονη και το ανήλικο παιδί της

Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στη μπαγκαζιέρα του ΙΧ, 36χρονη και το ανήλικο παιδί τηςΣτη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 40 και 36 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε κρυμμένη εντός του εξωτερικού χώρου αποσκευών του οχήματος - μπαγκαζιέρα, την 36χρονη και το ανήλικο τέκνο της χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στη μπαγκαζιέρα του ΙΧ, 36χρονη και το ανήλικο παιδί της Ηγουμενίτσα: Είχε κρύψει στη μπαγκαζιέρα του ΙΧ, 36χρονη και το ανήλικο παιδί της Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Σελίδες