Ο κύβος ερρίφθη... Υποψήφια στον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη, η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019


Οριστική είναι σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του thespro-news, η απόφαση της νυν Δημάρχου Σουλίου κας Σταυρούλας Μπραΐμη - Μπότση να συμμετέχει ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσπρωτίας, με τον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την ανακοίνωση θα κάνει η ίδια η Δήμαρχος, το πιθανότερο την Δευτέρα το πρωί.

Η επιλογή της κας Μπραΐμη, μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε, αφού είχαν ήδη γίνει γνωστές στους δημοσιογραφικούς κύκλους, οι επαφές που έκανε το προηγούμενο διάστημα, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Τα δύο πολιτικά πρόσωπα διατηρούν άριστες σχέσεις και συνεργασία και τα 9 χρόνια που ο καθένας τους βρισκόταν στη θέση του Περιφερειάρχη και της Δημάρχου αντίστοιχα.

Η κα Μπραΐμη μπορεί να προέρχεται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά απέδειξε στην πράξη κατά τη διάρκεια και των δύο δημαρχιακών θητειών που διετέλεσε Δήμαρχος Σουλίου, πως και πολυσυλλεκτική υπήρξε στην επιλογή των συνεργατών της αλλά και δεν ξεχώρισε τους δημότες σε δεξιούς και αριστερούς, σε ψηφοφόρους της ή μη.

Η συμμετοχή της κας Μπραΐμη στον συνδυασμό του Καχριμάνη είναι βέβαιο πως ενισχύει σημαντικά, την προσπάθεια και το στοίχημά του να επανεκλεγεί από τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών εκλογών.
Read More »
Ο κύβος ερρίφθη... Υποψήφια στον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη, η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Ο κύβος ερρίφθη... Υποψήφια στον συνδυασμό του Αλέκου Καχριμάνη, η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

Δήλωση της απερχόμενης Δημάρχου Σουλίου κας Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019


Ως Δήμαρχος του Δήμου Σουλίου και επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής παράταξης «Συνέχεια με OΡΑ.Μ.Α ‘Όραμα Ανάπτυξης με Αξιοπιστία” χαιρετίζω τις αποφάσεις των συμπολιτών οι οποίοι, με επικεφαλής τον κ. Aθανασίου, τον κ. Γώγο, τον κ. Καραγιάννη, τον κ. Κάτσιο και τον κ. Κουτσή, θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Στο μικρό μας Δήμο δεν περισσεύει κανένας. Ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι προόδου για τον τόπο που όλοι αγαπάμε.

Εύχομαι η προεκλογική περίοδος να χαρακτηρίζεται από πολιτικό πολιτισμό.

Την επομένη εξάλλου θα είμαστε όλοι μαζί για την επίτευξη του επιθυμητού.

Παραμυθιά, 1 Φεβρουαρίου 2019

Η Δήμαρχος Σουλίου

Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση
Read More »
Δήλωση της απερχόμενης Δημάρχου Σουλίου κας Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση Δήλωση της απερχόμενης Δημάρχου Σουλίου κας Σταυρούλας Μπραΐμη – Μπότση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

Ο Άλκης Λάμπρου νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019


Με την από 23/1/2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ορίστηκαν ως Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες για το υπόλοιπο της Περιφερειακής περιόδου οι εξής Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Παπαγρηγορίου Νικόλαος με αρμοδιότητα τα αγροτικά θέματα, θέματα Πολιτικής Γης και Δασικών Χαρτών
Μπάγιας Μιχαήλ με αρμοδιότητα τα θέματα Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Λάζος Ιωάννης, με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού και Παιδείας
Σίμου – Τάσιου Αναστασία, με αρμοδιότητα τα θέματα Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής.
Λάμπρου Αλκιβιάδης με αρμοδιότητα τα θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού
Γούσης Χρήστος με αρμοδιότητα τα θέματα Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε στους νέους Αντιπεριφερειάρχες καλή επιτυχία στο έργο τους, ευχαριστώντας παράλληλα για τη συνεργασία και τη συνδρομή τους στις προσπάθειες και στις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής τους προκατόχους τους.

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες ανέλαβαν τυπικά καθήκοντα από σήμερα 1η Φεβρουαρίου, καθώς η δημοσίευση της απόφασης ορισμού έγινε στο ΦΕΚ την 31η Ιανουαρίου.

Read More »
Ο Άλκης Λάμπρου νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού Ο Άλκης Λάμπρου νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας και Αθλητισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΙΝΟΥ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019


Α) Ότι όσα αναγράφονται στην από 21.6.2012 ανοιχτή επιστολή μου με αφορμή την απόφαση του ΟΛΗΓ για διακοπή της σίτισης των κρατούμενων στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας παράνομων μεταναστών, η οποία αναρτήθηκε την 21.6.2012 στον ανωτέρω ιστότοπο και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ με ημερομηνία 22/6/2012 αριθ. φύλ. 11585 , στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ στις 24.6.2012 με αριθ. φύλ. 963 και στην εφημερίδα ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ στις 25.6.2012 δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια.

Β) Ότι σέβεται , υπολήπτεται και τιμά τον Κωνσταντίνο Τζοβάρα.

Γ) Ζητάει συγγνώμη για όσα από τα αναφερόμενα στην ανωτέρω επιστολή κρίθηκαν εξυβριστικά.


Ηγουμενίτσα, 01.02.2019
Γεώργιος Κάτσινος
Read More »
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΙΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΣΙΝΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: "Όσοι λοξοκοιτάζουν προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν θέση ανάμεσα μας"

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας, ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και επίσημα το ψηφοδέλτιο του για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές στον Νομό Θεσπρωτίας. Ένα ψηφοδέλτιο που εκπροσωπεί τον Νομό μας με αξιόλογες προσωπικότητες τις τοπικής κοινωνίας, που θα φέρουν την Αλλαγή και θα μας απαλλάξουν απο μια επικίνδυνη και Καταστροφική κυβέρνηση.

Παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις Αξίες του Κινήματος Αλλαγής αλλά και τις Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, δεν διαπραγματευόμαστε με καμία και κανέναν τις αρχές και τις Αξίες μας και όσοι λοξοκοιτάζουν προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Προχωράμε με όσους θέλουν και μπορούν.

Η Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ.
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: "Όσοι λοξοκοιτάζουν προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν θέση ανάμεσα μας" ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας: "Όσοι λοξοκοιτάζουν προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν θέση ανάμεσα μας" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

Ο Μάριος Κάτσης για την ένταξη του τμήματος Μετάφρασης και διερμηνείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019


Με το ΦΕΚ 115 Β΄/25-1-2019 εντάσσεται το νεοϊδρυθέν τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων " Μετάφρασης και Διερμηνείας" με έδρα την Ηγουμενίτσα!
Το τμήμα εντάσσεται στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Προχωράμε βήμα βήμα, ξαναστήνουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην Θεσπρωτία σε πείσμα όσων την κατέστρεψαν με το σχέδιο Αθηνά που έκλεισε 2 τμήματα ΤΕΙ το 2013.

H παρουσία μας και η δουλειά που έχουμε μπροστά μας, είναι εγγύηση ότι το τμήμα αυτό θα είναι λάβει όλη τη στήριξη που απαιτείται για να είναι επιτυχημένο.
Συνεχίζουμε!
Read More »
Ο Μάριος Κάτσης για την ένταξη του τμήματος Μετάφρασης και διερμηνείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ο Μάριος Κάτσης για την ένταξη του τμήματος Μετάφρασης και διερμηνείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

Ο μαχητικός δάσκαλος Κώστας Βενέτης έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019

 
Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο μαχητικός δάσκαλος Κώστας Βενέτης, γέννημα και θρέμμα της Λεπτοκαρυάς Φιλιατών. 
Επί πολλά χρόνια υπηρέτησε στην περιοχή (Χαραυγή, Λεπτοκαρυά), για λίγα χρόνια βρέθηκε με απόσπαση στην Αιθιοπία και έκλεισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιατών. 
Αγαπούσε παθολογικά το χωριό του και επιθυμούσε καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους. 
Το έδειξε έμπρακτα σ' όλη του τη ζωή, όπως την περίοδο 1974-1975, που διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας. 
Ήταν μια προσωπικότητα δημιουργική, με ζήλο για την προκοπή των παιδιών, και προς αυτή την κατεύθυνση μεριμνούσε σε ηθικό επίπεδο με την άριστη εκπαιδευτική συμπεριφορά του, με μεγάλη ευσυνειδησία και ακέραιο χαρακτήρα. 
Μάλιστα για τα δεδομένα της εποχής του ήταν πολύ πρωτοποριακός, αφού οι μέθοδοι διδασκαλίας, που εφάρμοζε, δεν είχαν σκοπό τη γνώση για τη γνώση, όπως το σύστημα επέβαλλε, αλλά τη μόρφωση για τη δημιουργία αξιακής κλίμακας. Για την πρόοδο της κοινωνίας πάλεψε σ' όλη του τη ζωή. 
Μπορεί ο κόσμος μας παραμένει κολλημένος στη λάσπη, αλλά εκείνος τουλάχιστον έκανε το χρέος του. 
Read More »
Ο μαχητικός δάσκαλος Κώστας Βενέτης έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών  Ο μαχητικός δάσκαλος Κώστας Βενέτης έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019


Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της κυβέρνησης, που εξαναγκάζει δήμους και περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμά τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους "δανειστές" και «έσχιζε» ακόμη τα μνημόνια.

Σήμερα, πια, και αφού οι "δανειστές" εν μια νυκτί μετατράπηκαν σε "θεσμούς της χώρας", προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα, και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν.

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατ' αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους δήμους χέρι χέρι αντάμα με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι' αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της κυβέρνησης, τα φληναφήματά της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομολόγων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των δήμων διασφαλίζει ούτε, πολύ περισσότερο, τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των δήμων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση και ΕΕ με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".Ηγουμενίτσα 30/01/2019

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας

Δώρης Δήμας

Υποψήφιος Δήμαρχος

Read More »
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 01, 2019 Rating: 5

Σελίδες