Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016


Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην παλιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, έξω από το σούπερ μάρκετ LIDL.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν συγκρούστηκαν ΙΧ με μηχανή μεγάλου κυβισμού, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα νεαρής ηλικίας, άντρας και γυναίκα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η μηχανή, που είχε κατεύθυνση από Ηγουμενίτσας προς Μαυρούδι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μην γίνει αντιληπτή από την γυναίκα οδηγό του ΙΧ, η οποία έβγαινε από το σούπερ μάρκετ με κατεύθυνση και αυτή προς Μαυρούδι.

Αποτέλεσμα η μηχανή να χτυπήσει με μεγάλη ταχύτητα στη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ο οδηγός και η συνεπιβάτισσα της μηχανής οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο οδηγός έχει χτυπήσει ελαφρά, ενώ η συνεπιβάτισσα του διακομισθεί με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αθανάσιου Γκότοβου: "Τσαμουριά, Ταυτότητες στην κατοχική Θεσπρωτία και ο ρόλος της μουσουλμανικής μειονότητας "

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

 
Όλη η περίοδος από το 1941 μέχρι το καλοκαίρι του 1944 ήταν για τη Θεσπρωτία ένα «ξήλωμα» του Ρωμαίικου. 
Η ελληνική (κατοχική) διοίκηση στο νομό παρέλυσε. 
Στη θέση της λειτουργούσε μια άτυπη μεν, αλλά ουσιαστική αλβανική διοίκηση με πολιτικά, αστυνομικά και στρατιωτικά όργανα. 
Η διοίκηση αυτή είχε εθνικοσοσιαλιστικό πολιτικό στίγμα και λειτούργησε όχι απλώς εξ αντικειμένου, αλλά προγραμματικά στο πλευρό των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων. 
Στο ενεργητικό της εγγράφεται η εκδίωξη μεγάλου μέρους του χριστιανικού πληθυσμού από την περιοχή μέσω της συστηματικής άσκησης ένοπλης βίας.
Όπως, όμως, συνέβη με όλες τις μειονότητες που πόνταραν στο χαρτί του Άξονα για την πραγμάτωση των πολιτικών τους σχεδιασμών, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από τη στιγμή που κατέρρευσε το πολιτικο-στρατιωτικό πλαίσιο από το οποίο αυτές αντλούσαν την ισχύ τους. 
 
Ωστόσο, για την περίπτωση των Μουσουλμάνων Τσάμηδων της Θεσπρωτίας υπάρχει μια ιδιαιτερότητα: δεν είναι ο κόκκινος στρατός που ξηλώνει τη φιλοναζιστική διοίκηση, αλλά οι δυνάμεις του Ζέρβα ως τμήμα των συμμαχικών ενόπλων δυνάμεων. 
 
Η ιδιαιτερότητα αυτή θα έχει συνέπειες, λόγω του ελληνικού εμφυλίου. 
Η δράση του Ζέρβα, συμπεριλαμβανομένης της δράσης εναντίον των ένοπλων Τσάμηδων, έπρεπε στην αφήγηση της Αριστεράς να χαρακτηριστεί με παρόμοιο πολιτικό πρόσημο.
Το κόμμα των Τσάμηδων στη γειτονική Αλβανία επαναλαμβάνει ουσιαστικά μια αφήγηση που έχει τις ρίζες της στις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του ελληνικού εμφυλίου. 
Όσοι δέχονται ότι η Ιστορία «κατασκευάζεται» κοινωνικά, ας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν και άλλες, πιο ριζοσπαστικές, «κατασκευές» μέσα από τα κομμουνιστικά χαλάσματα των Βαλκανίων. 
Η εποχή τις ευνοεί. 
Αυτό που δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει είναι για πόσο ακόμη…
Το βιβλίο ως παράρτημα περιέχει την έκθεση του 1948 του διοικητή του Κέντρου Αλλοδαπών Ηπείρου, μοιράρχου Ευστράτιου Ζάκκα, που υποβλήθηκε προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το ζήτημα των Μουσουλμάνων Τσάμηδων της Θεσπρωτίας. 
Στην έκθεση αναφέρονται τα δημογραφικά στοιχεία της περιοχής, αλλά και λεπτομερείς αναφορές που διαπράχθηκαν από ένοπλες ομάδες Μουσουλμάνων Τσάμηδων την περίοδο της Κατοχής.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Αθανάσιος Ε. Γκότοβος γεννήθηκε το 1951. Τελείωσε το Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Δίδαξε Παιδαγωγικά στο Κεντρικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Διδασκαλίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (1980-1981). Από το 1981 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σήμερα είναι Καθηγητής στον Τομέα Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ιδίου πανεπιστημίου. Στο πεδίο ειδίκευσής του ανήκουν οι Θεωρίες του Σχολείου, η Διδακτική της Γλώσσας, οι Θεωρίες Κοινωνικοποίησης και η Διαπολιτισμική Παιδαγωγική. Έχει συγγράψει βιβλία και έχει δημοσιεύσει, σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, άρθρα πάνω στις παραπάνω θεματικές περιοχές. Από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις κυκλοφορεί το βιβλίο τουΒιογραφικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ιστορίας (2013).
Read More »
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αθανάσιου Γκότοβου: "Τσαμουριά, Ταυτότητες στην κατοχική Θεσπρωτία και ο ρόλος της μουσουλμανικής μειονότητας " Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αθανάσιου Γκότοβου: "Τσαμουριά, Ταυτότητες στην κατοχική Θεσπρωτία και ο ρόλος της μουσουλμανικής μειονότητας " Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Οι γιατροί συγκόλλησαν το χέρι 28χρονης που είχε ακρωτηριασθεί σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

 
Η ομάδα μικροχειρουργικής της Ορθοπεδικής Κλινικής, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μετά από μία λεπτή και πολύωρη επέμβαση, συγκόλλησε το χέρι της 28χρονης, που είχε ακρωτηριασθεί σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, στο Μονολίθι. 
 
Η 28χρονη, την Παρασκευή το απόγευμα, μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου η ομάδα της μικροχειρουργικής της Ορθοπεδικής Κλινικής, προχώρησε στην επέμβαση συγκόλλησης.
Read More »
Οι γιατροί συγκόλλησαν το χέρι 28χρονης που είχε ακρωτηριασθεί σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας Οι γιατροί συγκόλλησαν το χέρι 28χρονης που είχε ακρωτηριασθεί σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Ο Κώστας Σακαρέλης νέος πρόεδρος στον Θεσπρωτό

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016


Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ του Α.Σ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ και επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους του σωματείου ότι παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα ο Α.Σ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ παραμένει ζωντανός για να συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια την πόλη της Ηγουμενίτσας και την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, και να τους διαβεβαιώσει ότι με αποφασιστικότητα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή και ανταγωνιστική και την νέα περίοδο και ζητά την δική σας στήριξη στην προσπάθεια αυτή.

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ.
 • Πρόεδρος -  ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • Αντιπρόεδρος - ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • Γραμματέας- Υπευθ.Τυπου - ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΑΛΕΚΟΣ
 • Οικονομικός διευθυντής -  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 • Ταμειας -  ΚΑΜΤΣΙΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
 • Γενικός αρχηγός A - ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
 • Γενικός αρχηγός B - ΤΑΒΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Υπεύθυνος ακαδημιών - ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
 • Υπεύθυνος σταδίου - ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέλη 
 • ΠΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
 • ΠΑΠΑΘΑΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 • ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Read More »
Ο Κώστας Σακαρέλης νέος πρόεδρος στον Θεσπρωτό Ο Κώστας Σακαρέλης νέος πρόεδρος στον Θεσπρωτό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε εχτές το μεσημέρι, στον δρόμο Σύβοτα - Πλαταριά, όταν συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά δύο ΙΧ.

Ευτυχώς από το ατύχημα δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ τα δύο οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Συλλήψεις 3 αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016Τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 32, 19 και 17 ετών, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες εχτές, εντός του επιβατηγού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής διότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Συλλήψεις 3 αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Συλλήψεις 3 αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Βασίλης Γιόγιακας στα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου την Κυριακή 17 Ιουλίου. 
 
 
Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Read More »
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε βάρος 2 γυναικών

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, εχτές (17.07.2016) μετά τα μεσάνυχτα σε μονοκατοικία στην περιοχή του Κορφοβουνίου Άρτας.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίασαν παράθυρο σπιτιού όπου διαμένουν 90χρονη ημεδαπή και 17χρονη υπήκοος Αλβανίας και αφού ακινητοποίησαν τις δύο γυναίκες με τη χρήση σωματικής βίας, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ένα κόσμημα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Η 90χρονη παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε βάρος 2 γυναικών Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε βάρος 2 γυναικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

5η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα για τον αθλητή από την Ηγουμενίτσα Φίλιππο Τζάνη

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016


Πέντε μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές και αθλήτριες μας στην δεύτερη ημέρα της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας στην Τραπεζούντα.

Ο Δημήτρης Τσίτσος ήταν δεύτερος στον ακοντισμό με 68,34 μ., ενώ την ίδια θέση κατέκτησε στο μήκος η Ζωή Μπαλαμούτη με άλμα στα 5,64 μέτρα.

Με ασημένιο μετάλλιο θα κλείσει μια επιτυχημένη σεζόν ο Ανδρέας Πανταζής, που πέτυχε 14,99 μ. στο τριπλούν. Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη δισκοβολία με 55,84 μ.,ενώ στην ίδια θέση βρέθηκε η Φωτεινή Μυστακίδου στα 800 μ. με 2.14.50.

Οι θέσεις των υπολοίπων αθλητών μας:

Τελικοί

5ος Μάριος Αναγνώστου 3.000 μ. 8.52.98

5η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου 14.09 (0.7)

5ος Φίλιππος Τζάνης 400 μ. 50.74

5η Αφροδίτη Γεωργιάδη ύψος 1,60 μ.

7η 400 μ. εμπ. Ιώννα Μπίλλη 68.29

7ος Γιώργος Παπαδόπουλος 400 μ. εμπ. 57.13

7η Φανή Γελατζοπούλου σφυροβολία 50.15 μ.

8η Καλλιόπη Σκαρπέτη 3.000 μ. 11.00.34

10ος Κώστας Παπαελευθερίου 800 μ. 1.59.52

11ος Γιάννης Βάσσος σφαιροβολία 14,61 μ.

Προκριματικοί

9η Μαρία Αργυρού 400 μ. 61.48
Read More »
5η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα για τον αθλητή από την Ηγουμενίτσα Φίλιππο Τζάνη 5η θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα για τον αθλητή από την Ηγουμενίτσα Φίλιππο Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Θλίψη στη Θεσπρωτία: Έχασε την μάχη για την ζωή ο Κωνσταντίνος - Εκτος των άλλων δεν μπόρεσε να νικήσει την γραφειοκρατία

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

 
 
Τη θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ο θάνατος του 4χρονου Κωνσταντίνου Κοτσώνη, ο οποίος έχασε την μάχη για την ζωή πριν απο λίγη ώρα.

Όπως ανέφερε στην paramythia-online.gr, μέλος της οικογένειας του Κωνσταντίνου, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευσε ραγδαίος από τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τους ιατρούς του Ιπποκράτειου να ενημερώνουν σχετικά τους γονείς του. 
 
4 ημέρες μετά, ο μικρός μας φίλος, άφηνε την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο.

Ο Κωνσταντίνος εκτός από την ασθένεια του είχε να αντιμετωπίσει και την Ελληνική γραφειοκρατεία παρα τις πραγματικα φιλότιμες προσπαθείς ακόμα και τον πολιτικών του τόπου μας για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ωστόσο επί μήνες προσπαθούσε να πάρει την πολυπόθητη έγκριση για την συμμετοχή του ασφαλιστικού ταμείου στο ταξίδι ζωής στην Αμερική, αλλα κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Στις 1 Ιουλίου βρέθηκε εναλλακτική λύση για μεταφορά του φίλου μας στην Γερμανία, ωστόσο και εδώ το ελληνικό συστημα υγείας είχε δημιουργήσει πρόβλημα, αφού σε σχετική ιατρική εξέταση προ μηνών για την ύπαρξη ενός γονιδίου για την θεραπεία στην Γερμανία, οι εξετάσεις είχαν βγει αρνητικές. 
 
Με πρωτοβουλία της οικογένειας, επαναλήφθηκαν οι εξετάσεις στην Γερμανία, με το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τον Κωνσταντίνο. 
 
Ωστόσο το λάθος των ελληνικών υπηρεσιών αποδείχτηκε μοιραίο αφού ήδη είχε χαθεί σημαντικός χρόνος.

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου κινητοποίησε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, σε μια πρωτοφανή κίνηση αλληλεγγύης για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την μεταφορά του στην Αμερική. 
 
Φορείς, σύλλογοι και απλός κόσμος συμμετείχε στην συγκινητική κινητοποίηση, φτάνοντας στο επιθυμητό πόσο ωστόσο η γραφειοκρατία και οι λάθος εκτιμήσεις των υπηρεσιών υγείας, δεν μπόρεσα να νικηθούν.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του μικρού μας φίλου.

Η οικ. του μικρού Κωνσταντινου, σε αναρτηση της σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει: 
"Όταν μια ψυχούλα πηγαίνει στον Παράδεισο έχουμε χαρά. Ο Παράδεισος είναι ότι πιο όμορφο και λαμπρό υπάρχει και σήμερα υποδέχεται τον μικρό μας Κωνσταντίνο. Γι' αυτό θα παρακαλούσαμε να τιμήσετε τον μικρό μας αποφεύγοντας το μαύρο χρώμα ρούχων. Οικ. Κοτσώνη"
Read More »
Θλίψη στη Θεσπρωτία: Έχασε την μάχη για την ζωή ο Κωνσταντίνος - Εκτος των άλλων δεν μπόρεσε να νικήσει την γραφειοκρατία Θλίψη στη Θεσπρωτία: Έχασε την μάχη για την ζωή ο Κωνσταντίνος - Εκτος των άλλων δεν μπόρεσε να νικήσει την γραφειοκρατία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Τελευταίο μπάνιο για 65χρονο

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΑΝΑΛΙΟΥ” Πρέβεζας, 65χρονος. 
 
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
 
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Read More »
Τελευταίο μπάνιο για 65χρονο Τελευταίο μπάνιο για 65χρονο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Ντοκιμαντέρ μαθητριών του Αρσακείου Γυμνασίου για τον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016


Ντοκιμαντέρ - περιήγηση μαθητριών του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων και παρουσίαση του αρχαίου θεάτρου.
 
Read More »
Ντοκιμαντέρ μαθητριών του Αρσακείου Γυμνασίου για τον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων (ΒΙΝΤΕΟ) Ντοκιμαντέρ μαθητριών του Αρσακείου Γυμνασίου για τον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Μπέλα Βράκα: Έμεινε με την μελέτη ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016


 
Με την απάντηση του Δήμου Ηγουμενίτσας (Διαβάστε την στην συνέχεια) στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 14292/15455 της 05/07/2016 που αφορά τη καταγγελία μας για την Μπέλα Βράκα  (Δείτε ΕΔΩ) θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα παρακάτω:

1. Να μας παρουσιάσει η Τεχνική Υπηρεσία την μελέτη που συνέταξε με τον προϋπολογισμό των 38.970,27€

2. Εφόσον στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή του ανωτέρου έργου, και εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης λόγο έλλειψης χρημάτων, υπήρχε / υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο προσωρινής κατασκευής ώστε να διασφαλιστεί τόσο η ασφάλεια των επισκεπτών και των τροχοφόρων?

3. Τα 38.970,27€ του προϋπολογισμού, είτε είναι υπέρογκα είτε όχι, δεν σημαίνει ότι είναι ανέφικτο να γίνουν άλλες παρόμοιες εργασίες οι οποίες με λιγότερα από 7000,00€ θα ήταν ικανοποιητικές για την διασφάλιση της εικόνας της περιοχής.

 
Η άποψη μας βασίζεται και αναλύεται ως εξής:

Ο δρόμος που έχει το σοβαρό πρόβλημα είναι λιγότερο από 100 μέτρα μήκος. Σε αναζήτηση τιμών από την αγορά με τις ισχύουσες επί ημερών τιμολογήσεις, καθώς και την συμβουλή μηχανικών, χρειαζόμαστε τα παρακάτω, για πλάτος δρόμου τεσσάρων μέτρων:
50 κυβικά τσιμέντο χ 60,00€ = 3000,00€
36 πλέγματα χ 13,00€ = 468,00€
40 κυβικά χαλίκι χ 10,00€ = 400,00€
Εργασία για όλα χ 1500,00€ = 1500,00€

Σύνολο 5368,00€ συν 1288,32€ ΦΠΑ = 6656,32€.

Να τονιστεί ότι το παραπάνω κοστολόγιο αφορά για όλο το μήκος του δρόμου, εφόσον όμως υπάρχει μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες για κάτι καλύτερο, τότε θα ήταν σαφές ότι θα έπρεπε να διορθωθεί το οδόστρωμα μόνο τοπικά όπου χρειάζεται και όχι σε όλο το μήκος των 100 μέτρων, άρα το κοστολόγιο πέφτει αρκετά κάτω από το μισό, δηλαδή περίπου 2500,00€.

 
Δεν έχει λοιπόν ο Δήμος Ηγουμενίτσας διαθέσιμα 2500,00€ για την προσωρινή επισκευή ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πεζών και τροχοφόρων, αλλά και βέβαια η άσχημη εικόνα που απομένει στους επισκέπτες?

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ως συνήθως πάντα επικαλείται έλλειψη χρημάτων, άρα με αυτήν την λογική δεν θα διορθωθεί ποτέ ο δρόμος προς την παραλία, συνεπώς η μόνη λύση, έστω και προσωρινή είναι αυτή που προτείνουμε. Γιατί λοιπόν δεν λαμβάνουν υπόψη τους εναλλακτικές λύσεις και καθησυχάζονται στην έλλειψη χρημάτων και στην αδράνεια?

Όσον αφορά τα οικονομικά διαθέσιμα του Δήμου, καθώς και τους διαθέσιμους πόρους που εισπράττει,,,, θα επανέλθουμε….

“Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η εξουσία έχει άδικο…… Βολταίρος”

Μετά Τιμής
Βαφειάδης Αναστάσιος
Τζοβάρας Κωνσταντίνος
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σχετικά με τα προβλήματα   προσπελασιμότητας  οδού στην παραλία  «Μπέλα Βράκα»  σας ενημερώνουμε ότι: 
1. Η Τεχνική Υπηρεσία με εντολή μου συνέταξε στις 16-2-2016 την μελέτη με τίτλο  «Ανάπλαση δρόμου στη Μπέλα Βράκα» προυπολογισμού   38.970,27 ευρώ .  
2. Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή του παραπάνω έργου  .     3. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης του Δήμου αλλά και της Τοπικής Αυτ/σης Α/βαθμού γενικότερα δεν κατέστη δυνατή η υλοποίηση του εν λόγω έργου .      
 
Είμαστε σε αναζήτηση εξεύρεσης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του μικρού αλλά σημαντικού έργου για την περιοχή τωνΣυβότων.

Ο Δήμαρχος 
ΛΩΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Read More »
Μπέλα Βράκα: Έμεινε με την μελέτη ο Δήμος Ηγουμενίτσας Μπέλα Βράκα: Έμεινε με την μελέτη ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Ο τραγουδιστής Χρ.Σταύρου, "έφυγε" την ώρα που χόρευε, στο γάμο του γιου του!

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016
Μία σημαντική φωνή,του Ηπειρώτικου τραγουδιού, ο Χρήστος Σταύρου, έφυγε από τη ζωή...
Ο Χρ.Σταύρου,ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία την ώρα που χόρευε,στο γάμο του γιου του! 
Απαρηγόρητοι οι χωριανοί του στο Άνω Ζάλογγο Ιωαννίνων, οι συγγενείς και οι φίλοι του,δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως έφυγε σε μια ημέρα γιορτής για τον ίδιο και την οικογένεια του.
Ήταν 66 ετών και μια από τις σημαντικότερες φωνές του δημοτικού μας τραγουδιού, δίδυμο του Δόκιμου Χαραλάμπους , για περισσότερα από τριάντα χρόνια.
Είχε συνεργαστεί επίσης με την Έλλη Κοσμά και άλλους καλλιτέχνες...
Read More »
Ο τραγουδιστής Χρ.Σταύρου, "έφυγε" την ώρα που χόρευε, στο γάμο του γιου του! Ο τραγουδιστής Χρ.Σταύρου, "έφυγε" την ώρα που χόρευε, στο γάμο του γιου του! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Παρουσίαση της προμελέτης κατασκευής Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016


Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την παρουσίαση της προμελέτης κατασκευής Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κος Ανδρέας Νταής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κος Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρέας Σταύρου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Αθανάσιος Τσώνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η παρουσίαση εστίασε σε θέματα που αφορούν την χωροθέτηση του έργου και τα επιμέρους τεχνικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά. Συζητήθηκαν επίσης, θέματα που αφορούν την λειτουργικότητα, την κοστολόγησης των εργασιών και του προτεινόμενου προϋπολογισμού. Η συμμετοχή όλων των φορέων έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την προμελέτη.

Η κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας αποτελεί ένα έργο πνοής για την πόλη της Ηγουμενίτσας. Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας προχωρά με μεθοδικότητα, και πάντοτε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την υλοποίηση του έργου που πραγματικά θα αποτελέσει ευκαιρία για την πόλη μας, εντάσσοντας την Ηγουμενίτσα ως σημαντικό σημείο αναφοράς στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής.
Read More »
Παρουσίαση της προμελέτης κατασκευής Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας Παρουσίαση της προμελέτης κατασκευής Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες