Συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 


Στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της συνολικής προβολής του τουριστικού του προϊόντος προχώρησε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μέσα από τη συμμετοχή του στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019, που διοργανώθηκε στις 8-10 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Η συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, απετέλεσε κομβικό σημείο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του για το 2019, και υλοποιήθηκε με εκπροσώπηση από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ελευθέριο Κώστα και τον υπάλληλο του Γραφείου Τουρισμού κ. Απόστολο Γκουντούλα, αλλά και με έντυπο υλικό (κατόπιν σύμφωνης γνώμης του ΕΟΤ). 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι του Δήμου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με άλλες αποστολές, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να γνωρίσουν από κοντά νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που καινοτομούν στον τουρισμό, όπως την startup DISHCOVER, με την οποία ο Δήμος μας έχει ήδη αναπτύξει συνεργασία. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εξακολουθεί να θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη εξωστρεφούς στρατηγικής μέσω ευρύτερων συνεργασιών και συνεργειών με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, καθώς και τη συστηματική και οργανωμένη προώθηση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής μας με στόχο την οικοδόμηση μιας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Read More »
Συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 Συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

«Αρετές ρίζες για έναν καλό γάμο και τη δημιουργία σωστής οικογένειας» - Της Βασιλικής Β.Παππά*

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
«Αρετές ρίζες για έναν καλό γάμο και τη δημιουργία σωστής οικογένειας» - Της Βασιλικής Β.Παππά* 


Εκτός από ειδικές περιπτώσεις ο άνθρωπος είναι προορισμένος να μη ζει μόνος αλλά μέσα στο περιβάλλον μιας οικογένειας. Ο Θεός όταν έπλασε τον Αδάμ, δεν τον άφησε μόνο του, αλλά δημιούργησε τη γυναίκα, για να είναι βοηθός και συμπαραστάτης του. 

Είναι όμως εύκολο να υπάρξει σωστή οικογένεια σήμερα; Δεν είναι εύκολο. Με βάση στατιστικές που έχουν γίνει, το ποσοστό των επιτυχημένων γάμων είναι μόλις το 4%. Και μη νομίζετε ότι παλιότερα ήταν μεγαλύτερο. Απλώς οι αποτυχίες δεν φαίνονταν τόσο, τουλάχιστον προς τα έξω. 

Δυστυχώς, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το φαινόμενο οι νέοι να προσέρχονται στη μεγάλη περιπέτεια της έγγαμης ζωής τελείως απροετοίμαστοι και απληροφόρητοι. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ίδρυσε Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογενείας για τη σωστή ενημέρωση των νέων και των δύο φύλων και την προπαρασκευή τους για τον γάμο και την οικογενειακή ζωή. Όπως η αρχαία Εκκλησία προετοίμαζε εκείνους που επρόκειτο να γίνουν μέλη της, έτσι και σήμερα η Εκκλησία οφείλει να προετοιμάζει τα μέλη της για να μπουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην μικρή εκκλησία, τον γάμο-οικογένεια. Μια ομάδα χαρισματούχων ποιμένων και λαϊκών θα μπορούσαν να αναλάβουν την ευθύνη για την κατάλληλη προπαρασκευή των μελλονύμφων για τη συζυγική και οικογενειακή ζωή. 

Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός θεωρεί τον γάμο ασφαλές λιμάνι στην τρικυμία του κοσμικού βίου, ο δε ιερός Χρυσόστομος μιλάει για συνεχή αλληλοσεβασμό των συζύγων, για αγάπη και ισότητα στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Επιδιωκόμενος σκοπός να είναι πάντα η ενότητα, η οποία θα υπάρξει, όταν μεταξύ των συζύγων είναι πάντοτε ο Χριστός. Για να παραμείνει αυτή η αγάπη διαρκής και θερμή οφείλει ο άντρας να μην φέρεται απότομα και με βαναυσότητα στη γυναίκα του, προκαλώντας της οργή και ποτίζοντάς την με πίκρα, αλλά να της φέρεται με πραότητα, επιείκεια, ευγένεια, με πολύ λεπτότητα και καταδεκτικότητα. Διότι ακόμη κι ένας ψυχρός ή απότομος λόγος ή ένα βλέμμα περιφρονητικό ή οργισμένο είναι ικανά να ξεσηκώσουν θύελλα στην καρδιά της γυναίκας και να αναστατώσουν ολόκληρο το σπίτι. Άνδρας δε που είναι τεμπέλης και φίλος των διασκεδάσεων και της αργίας, θυμώδης, γκρινιάρης, βλάσφημος, μέθυσος ή παίκτης τυχερών παιχνιδιών, αδιάφορος για τη χριστιανική πίστη και άσχετος με την ευσέβεια, δεν είναι μόνο εχθρός της συζύγου του αλλά είναι ανάξιος να φέρει την ιδιότητα του άνδρα, ακατάλληλος να προϊσταται της οικογένειας, η οποία έχει ανάγκη από προστάτη συνετό, εργατικό, δίκαιο, ευσεβή, πιστό, σεμνό, καταδεκτικό, ηθικό, στήριγμα και βοηθό της συζύγου του. Μόνο ένας γλυκομίλητος και γεμάτος τρυφερότητα και αγάπη σύζυγος μπορεί να ρίχνει βάλσαμο παρηγοριάς στην τρυφερή καρδιά της συζύγου του που ειλικρινά αγαπάει και αγαπιέται. Ένας τέτοιος σύζυγος είναι αδύνατο να καταλήξει σε ψυχρότητα και ρήξη με τη σύντροφό του, με κατάληξη τον χωρισμό και το διαζύγιο. 

Η Εκκλησία μας ευλογεί τον γάμο, ο οποίος είναι ένα από τα 7 Μυστήριά της. Στην ιερή τελετή του γάμου τα στέφανα στα κεφάλια των νεονύμφων είναι βέβαια στεφάνια χαράς, αλλά και σύμβολα μαρτυρίου και υπενθυμίζουν τα στεφάνια των μαρτύρων τονίζοντας ότι κάθε αληθινή ανθρώπινη σχέση απαιτεί θυσίες και από τις δύο πλευρές. 

«Πλην και υμείς οι καθ’ ένα έκαστος την εαυτού γυναίκα ούτως αγαπάτω ως εαυτόν, η δε γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα» (Εφ. 5, 32-33) 

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος σε διάφορους λόγους του μας τονίζει ότι όταν υπάρχει ομόνοια, ειρήνη και δυνατή αγάπη ανάμεσα στη γυναίκα και τον άνδρα, εκεί συσσωρεύονται όλα τα αγαθά και θα γίνουν απρόσβλητοι από εχθρικές επιθέσεις και θα είναι περιφραγμένοι από απόρθητο τείχος, δηλ. την κατά Θεόν ομόνοια. Αυτή θα τους κάνει πιο δυνατούς και από το διαμάντι, αυτή θα τους καταστήσει πιο στερεούς και από το σίδερο, αυτή θα τους βοηθήσει περισσότερο από κάθε πλούτο και περιουσία, αυτή θα τους χαρίσει την πιο μεγάλη φήμη, αυτή θα ελκύσει πλούσια την εύνοια του Θεού. Δεν υπάρχει τίποτε, τίποτε πολυτιμότερο από το να αγαπιέται κανείς τόσο πολύ από τη γυναίκα του και να την αγαπάει. Γιατί, όταν υπάρχει αυτή η αγάπη, συνυπάρχει κάθε πλούτος, κάθε ευτυχία. Όπως επίσης, όταν αυτή δεν υπάρχει, τίποτε δεν ωφελούν όλα τα άλλα, αλλά όλα ανατρέπονται και είναι γεμάτα από αηδία και σύγχυση. 

Όμως δεν θέτει μόνο το πρόβλημα της αγάπης, αλλά και τι άλλο; «Και η γυναίκα να σέβεται και να τιμάει τον άντρα της». Η γυναίκα είναι η δεύτερη αρχή. Αλλά και ο άντρας να μην την περιφρονεί με το δικαιολογητικό ότι είναι υποταγμένη σ’ αυτόν. Γιατί η γυναίκα είναι το σώμα του και, αν η κεφαλή (ο άντρας) περιφρονήσει το σώμα, θα καταστραφεί και αυτή μαζί του. Ας προσφέρει λοιπόν ο άντρας την αγάπη του ως αντίρροπο της υπακοής της γυναίκας. 

Επομένως, η γυναίκα πρέπει να στέκεται δίπλα στον άντρα της σαν ένα αδιάσπαστο κομμάτι μιας αρμονικής ενότητας, βοηθός, όμοια με τον άντρα, χωρίς να κυριαρχεί σ’ αυτόν αλλά ούτε και να ποδοπατείται από αυτόν. Αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός του Θεού κι αυτόν τα νέα ζευγάρια σήμερα θα πρέπει να επιδιώκουν. Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο ένας είναι συμπλήρωμα του άλλου. Τίποτε δεν είναι καλύτερο από αυτή τη συζυγία. 

Μέσα στην οικογένεια, παρουσιάζονται πολλές αφορμές για να δημιουργηθούν δυσαρέσκειες και παράπονα. Οι αταξίες και οι απειθαρχίες των παιδιών, που φέρνουν τους γονείς σε θέση να εξαπολύσουν εναντίον τους λόγους βαρείς ή και τιμωρίες σκληρές. Όμως συγκρατούνται. Αφήνουν να τους περάσει ο θυμός και τα παιδιά να ηρεμήσουν και τότε με ηρεμία και αγάπη δίνουν στα παιδιά τους συμβουλές πολύτιμες. Τότε τα παιδιά αισθάνονται το σφάλμα τους και μπαίνουν στην ψυχή τους τα λόγια των γονέων τους. Το αντίθετο, η έλλειψη μακροθυμίας, το ξέσπασμα, η οργή, η τιμωρία εν βρασμώ ψυχής μόνο ωφέλεια δεν προσφέρει. 

Το ίδιο γίνεται και με τα άλλα μέλη της οικογένειας. Βέβαια το να συγκρατεί κανείς τον εαυτό του από ξεσπάσματα και θυμούς και να ασκεί τη μακροθυμία είναι υπόθεση, που προϋποθέτει όχι τυχαία πνευματικότητα. Χρειάζεται ο άνθρωπος να είναι καλλιεργημένος, ταπεινός, και ποτέ να μην επιτρέπει στον εαυτό του να καταλαμβάνεται από αισθήματα εκδικήσεως και σκληρότητας. Αυτό όμως μόνο με τη δύναμη του Θεού και τη μακρά άσκηση κατορθώνεται. Γι’ αυτό οι Χριστιανοί που θέλουν πράγματι να βαδίζουν προς την τελειότητα πρέπει να εργάζονται πολύ στον εαυτό τους, αλλά και να ζητούν τον φωτισμό και τη χάρη του Κυρίου, ο Οποίος βεβαίωσε ότι «χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν» (Ιω. Ιε’ 5). 

Αρετές ρίζες για έναν καλό γάμο 
Βασική προϋπόθεση για έναν πετυχημένο γάμο είναι ο άνθρωπος που θα συνδέσουμε τη ζωή μας να είναι όμοιος με εμάς. Όταν η νοοτροπία ενός ανθρώπου για τη ζωή είναι διαφορετική από τη δική σου, όταν αλλιώς αντιλαμβάνεσαι το νόημά της, όταν οι επιθυμίες της καρδιάς του δεν ταυτίζονται με τις δικές σου, όταν οι σκοποί και επιδιώξεις του είναι κοσμικοί και εγωκεντρικοί, ενώ οι δικοί σου πνευματικοί και θεοκεντρικοί κι όταν η πορεία του είναι αντίθετη από τη δική σου, πώς είναι δυνατό να προχωρήσεις μαζί του χέρι με χέρι στη ζωή ;Από την πρώτη ακόμα στιγμή θα διαπιστώσεις το μεγάλο σφάλμα σου. Και αργά ή γρήγορα θα έλθει η σύγκρουση. 

Επίσης, θα αναφέρουμε εδώ ορισμένες αρετές, που πρέπει να έχουν οι νέοι άνθρωποι προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πετυχημένο γάμο και οικογένεια. 

Ειλικρίνεια: Αν δύο πρόσωπα μπορούν να λένε την αλήθεια ταπεινά και όχι με ματαιοδοξία, με καλή διάθεση και όχι με την επιθυμία της αυτοδικαίωσης, η αγάπη θα είναι δυνατό να αναπτύσσεται και να ανανεώνεται. 

Το αίσθημα του χιούμορ: Όταν υπάρχει, οι προσωπικές απογοητεύσεις δεν αντιμετωπίζονται με την έννοια του «γιατί αυτό συνέβη σε μένα» και οι προσωπικοί θρίαμβοι δεν υπερεκτιμώνται με την παρατήρηση «είμαι σπουδαίος». Αίσθημα του χιούμορ δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν παίρνει τίποτε στα σοβαρά και επιθυμεί να γελάει με καθετί. Μάλλον το αίσθημα του χιούμορ εμπνέει κάποιον να ζει, χωρίς να υπολογίζει στην ανταπόδοση κάθε απλής προσπάθειας. 

Το θάρρος, η γενναιότητα: Χωρίς άλλο χρειάζεται θάρρος για τον γάμο, ένας ηρωισμός χαρούμενος απέναντι στις ευθύνες που έρχονται, στις κακίες, στις προδοσίες και στη φθορά ακόμη. 

Ευγνωμοσύνη: Η γενναία ειλικρίνεια μας αναγκάζει να αναγνωρίσουμε τα αγαθά που έχουμε, χωρίς να τα έχουμε κερδίσει μόνοι μας. Ένας γνωστός μου, διηγείται ο Bertocci, είχε συνηθίσει να τελειώνει το φαγητό του με ένα «ευχαριστώ, Μύριαμ». Λεπτομέρεια, που είναι όμως ο πλουτισμός της ζωής,της δικής του και της δικής της. 

Ταπείνωση: Ο ευγνώμων άνθρωπος δεν υπερηφανεύεται και δεν περιμένει διακρίσεις για όσα κατόρθωσε. Είναι ταπεινός. Είναι φανερή η έλλειψη αυτού του χαρακτηριστικού σε μια οικογένεια. Ο ταπεινός άντρας ή γυναίκα λάμπει με τον χαρούμενο τρόπο που κάνει ό,τι πρέπει να γίνει, χωρίς να περιμένει ανταπόδοση. 

Πραότητα: Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα οικογενειακής ζωής μπορεί να είναι γεμάτη με απογοητεύσεις. Κάποτε η ατυχία φαίνεται αξεπέραστη. Η απάντηση σ’ αυτήν την περίπτωση είναι η πραότητα, η ετοιμότητα δηλ. να δέχεται κανείς τις αποτυχίες και τους περιορισμούς όχι με απάθεια αλλά με τη βεβαιότητα ότι το κακό μπορεί να γίνει ανεκτό ή τουλάχιστον να απομονωθεί. 

Καλοσύνη: Η πραότητα δεν είναι αρκετή. Καλοσύνη είναι η θέληση να βοηθάει κανείς τα πρόσωπα που έχουν αδυναμίες να απολαύσουν αξίες και αγαθά, που διαφορετικά είναι δυνατό να χάνουν. 

Συγχωρητικότητα: Είναι θεϊκό το να συγχωρούμε. Συγχωρητικότητα είναι η θέληση να βοηθούμε εκείνους που μας έχουν βλάψει να αισθανθούν το σοβαρό μας ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Η κακή διάθεση, η ζήλεια, η μνησικακία, η καχυποψία, η επιθυμία να είναι κανείς αυστηρός με τους άλλους, όλα γεννιούνται από την απροθυμία να συγχωρεί και να βοηθάει τους άλλους. 

Θα κλείσουμε με τον δεκάλογο των συζύγων 
1. Μην κάνετε το δάσκαλο στον σύντροφό σας. Ο καλύτερος τρόπος να τον διδάξετε είναι να τον αγαπάτε και να τον κάνετε ευτυχισμένο. 
2. Ο γάμος είναι μια διαρκής περιπέτεια, που βοηθάει να ανακαλύπτουμε τον αληθινό εαυτό μας, τον ψυχικό κόσμο του συντρόφου μας και να βαδίζουμε προς τη σωτηρία μας γνωρίζοντας τον Θεό. 
3. Τον σύντροφό μας τον αποδεχόμαστε όπως είναι, με τις αδυναμίες και τις ιδιοτροπίες του και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. 
4. Προσπαθείστε να καταλάβετε τον/την σύζυγό σας. Μη ξεχνάτε ότι ο άντρας σκέφτεται με τη λογική, ενώ η γυναίκα με την καρδιά. 
5. Μην προσπαθείτε να επιβάλλετε τη γνώμη σας και να διορθώσετε τον/την σύζυγό σας. Φροντίστε καλύτερα να διορθώσετε τον εαυτό σας. Η αγάπη ζει με την αρμονία των αντιθέσεων. 
6. Με την πίστη, την υπομονή και την αγάπη αντιμετωπίζονται νικηφόρα όλες οι δυσκολίες της ζωής. 
7. Ο μεγαλύτερος εχθρός της συζυγικής ζωής είναι ο εγωισμός. Δεν μας σώζει η επίθεση κατά του συντρόφου μας αλλά η επίθεση κατά του εγώ μας. 
8. Το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μας είναι να αγαπά ο πατέρας τη μητέρα τους και η μητέρα τον πατέρα τους. 
9. Το μυστικό της οικογενειακής γαλήνης είναι να μπορεί κανείς να συγχωρεί. 
10. Ο γάμος είναι «μυστήριο μέγα», που αρχίζει μέσα στην Εκκλησία, ανανεώνεται με τη Θεία Λειτουργία και τα Μυστήρια της Εκκλησίας και τερματίζει στη Βασιλεία του Θεού. 

Tέλος θα συμπληρώναμε ότι καλό είναι, το ζευγάρι να έχει κοινό πνευματικό και να εξομολογείται. Μην επηρεάζεστε από το κακό νεωτεριστικό πνεύμα των ανθρώπων που θεωρούν καθυστερημένο και εκτός εποχής όλους εκείνους που καταφεύγουν σε κάποιο πνευματικό. Εσείς θα καταφύγετε στον Χριστό με την συνείδηση έντονη ότι ο ιερέας είναι το όργανο μόνο της θείας χάρης και ότι μέσω του ιερέα ενεργεί ο Χριστός. Ζήστε κάτω από τη σκιά Του. Βάλτε το στο πρόγραμμα πρώτο. Ακολουθώντας αυτό τον τρόπο ζωής, και πολύ χαρά θα γευθείτε και πολλή χαρά θα σκορπίσετε.. 

* Η Βασιλική Β.Παππά είναι Msc, MA Θεολόγος 
με εξειδίκευση στην Εκκλησιαστική Ιστορία, 
τη Χριστιανική Ηθική και την Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού. 


Ενδεικτική Βιβλιογραφία 
Ασπιώτη, Α., Από την Ψυχολογία του γάμου (Σειρά: Ψυχολογία και Ζωή), Αθήναι 1975. 
Δημοπούλου Γ., Αρχιμ., Ο καρπός του Πνεύματος, εκδ. Αδελφότης Θεολόγων «Ο Σωτήρ». 
Θεόφιλου, Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Εσείς οι νεόνυμφοι τα παιδιά μου, έκδ. Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αθήνα 1993. 
Θερμού, Β., Πρωτοπρ., Χρειαζόμαστε την οικογένεια;, περ. Πειραϊκή Εκκλησία, αριθμ. φ. 133 (240), (2002) 36-37. 
Καβάκα, Α., Μπορεί να υπάρξει ευτυχισμένος γάμος, εκδ. Ο Λόγος, Αθήνα 1998. 
Μουρατίδου, Κ.Δ., Η ουσία και το πολίτευμα της Εκκλησίας κατά την διδασκαλίαν Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Εν Αθήναις 1958. 
Σταυροπούλου, Α., Ποιμαντική προετοιμασία των μελλονύμφων, Αθήνα 1971. 
Χατζοπούλου, Χ., Το ιερό μυστήριο του γάμου. Οι μικτοί γάμοι, Αθήνα 1990.
Read More »
«Αρετές ρίζες για έναν καλό γάμο και τη δημιουργία σωστής οικογένειας» - Της Βασιλικής Β.Παππά* «Αρετές ρίζες για έναν καλό γάμο και τη δημιουργία σωστής οικογένειας» - Της Βασιλικής Β.Παππά* Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Συμμετοχή της Προέδρου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κας Δηλαβέρη στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Συμμετοχή της Προέδρου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κας Δηλαβέρη στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών 


Στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών, που διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), στο πλαίσιο της 7ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2019» στις 9 Νοεμβρίου 2019 στο Metropolitan Expo, συμμετείχε ως ομιλήτρια η Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη. 

Τα επίσημα εγκαίνια της διπλής έκθεσης «ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS» & «CARGO TRUCK & VAN EXPO» πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη & από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση, με την παρουσία εκθετών και επισκεπτών, και μηνύματα από πλευράς της Πολιτείας για επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τα Εμπορευματικά Κέντρα, αλλά και επικαιροποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Εμπορευματικές Μεταφορές. 

Στο περιθώριο του συνεδρίου η κα Δηλαβέρη πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρων των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Read More »
Συμμετοχή της Προέδρου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κας Δηλαβέρη στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών Συμμετοχή της Προέδρου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κας Δηλαβέρη στο Διεθνές Συνέδριο Συνδυασμένων Εμπορευματικών Μεταφορών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz και τον εκπρόσωπο της K. Μόσχο Χρήστο για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό. 

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία). 

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη. 

Στοιχεία επικοινωνίας: 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 

Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 

Τηλ.: 2665024245 

Φαξ: 2665028888 


Read More »
Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων 


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη. 

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη από το μεσημέρι και μεθαύριο Τετάρτη μέχρι τις απογευματινές ώρες για τα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο. 

Περισσότερες λεπτομέρειες την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). 

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των Δήμων, των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών.
Read More »
Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων Ήπειρος: Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Βασίλης Παππάς: «Σύγχρονα εργαλεία Marketing για επιχειρήσεις Εμπορίου & Υπηρεσιών».

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Βασίλης Παππάς: «Σύγχρονα εργαλεία Marketing για επιχειρήσεις Εμπορίου & Υπηρεσιών»


Τα σύγχρονα εργαλεία Marketing για επιχειρήσεις Εμπορίου & Υπηρεσιών.
Αυτό ήταν το θέμα της χθεσινής ομιλίας του συνεργάτη της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ και του thespro.gr Βασίλη Παππά, στο ετήσιο Συνέδριο και Έκθεση του ΣΕΚΑΦ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών, Αντιπροσώπων Φωτογραφικών ειδών).

Έγινε στα Ιωάννινα, 10/11, στο ξενοδοχείο Du Lac.


"Είχα την τιμή να είμαι ο βασικός εισηγητής του συνεδρίου όπου μιλήσαμε για θέματα marketing του κλάδου των Φωτογράφων.
Η συζήτηση που έγινε και η διάδραση που υπήρχε ήταν πραγματικά εξαιρετική. Αυτό μου έδειξε ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες Φωτογράφους να φύγουν από πρακτικές περασμένων ετών και να αναζητήσουν νέους τρόπους προβολής και προώθησης της δουλειάς τους.
Ευχαριστώ τα μέλη του Συνδέσμου και τους διοργανωτές για την πρόσκληση."

Βασίλης Παππάς
Read More »
Βασίλης Παππάς: «Σύγχρονα εργαλεία Marketing για επιχειρήσεις Εμπορίου & Υπηρεσιών». Βασίλης Παππάς: «Σύγχρονα εργαλεία Marketing για επιχειρήσεις Εμπορίου & Υπηρεσιών». Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες - Του Σταύρου Κωστάρα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Φιλιάτες: Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες - Του Σταύρου ΚωστάραΠλήθος οι αντιδράσεις από τους κατοίκους του ακριτικού Δήμου Φιλιατών στο άκουσμα της πρόθεσης της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τον χώρο του εκεί εργοστασίου για την φιλοξενία προσφύγων οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο για παραμονή στην χώρα μας.
Γίνεται βέβαια λόγος για μία κλειστή δομή φιλοξενίας η οποία θα λειτουργήσει ως ένας ενδιάμεσος σταθμός για όσους έχουν αιτηθεί άσυλο, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου, και οι οποίοι στην συνέχεια θα μεταφερθούν σε τόπους οριστικής ή προσωρινής διαμονής.,
Άλλωστε σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται ο χώρος για μακροχρόνια διαμονή των προσφύγων αλλά ούτε και είναι εφικτό μια πόλη του μεγέθους των Φιλιατών να γίνει τόπος διαμονής έστω και περιορισμένου αριθμού προσφύγων. Τόσο το μέγεθος της πόλης, όσο και η γειτνίαση με την Αλβανία και η ύπαρξη του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα το καθιστούν αποτρεπτικό.
Υπάρχουν πολλά τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στην περίπτωση που αυτό τελικά αποφασιστεί και δρομολογηθεί. Υπάρχουν προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν απαιτητές από την δημοτική αρχή η οποία θα αναλάβει μεγάλο κομμάτι, αλλά και ευθύνες της υλοποίησης του σχεδίου αν ευδοκιμήσει. Κάποιες από τις απαιτήσεις θεωρώ ότι πρέπει να είναι οι παρακάτω:
1. Ο συγκεκριμένος και περιορισμένος αριθμός των προσφύγων, αλλά και ο χρόνος τον οποίο θα παραμένουν εκεί.
2. Η προέλευση και η ομογένεια των μεταναστών καθώς και η οικογενειακή τους κατάσταση. 
3. Η ενίσχυση του νοσοκομείου με γιατρούς και προσωπικό αλλά και η χρηματοδότησή του για να ανταπεξέλθει.
4.Η στελέχωση των Μ.Κ.Ο αλλά και των λοιπών υπηρεσιών υποστήριξης με αποκλειστικό κριτήριο την εντοπιότητα.
5. Η ενίσχυση και η στελέχωση του αστυνομικού τμήματος με επιπλέον προσωπικό και οχήματα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε περίπτωση.
6. Η χρηματοδότηση του Δήμου για τις υποδομές που θα απαιτηθούν όσον αφορά δρόμους και λοιπά δίκτυα, αλλά και για την πρόσληψη επιπλέον υπαλλήλων για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες.
7. Η ενίσχυση της τοπικής αγοράς με προμήθειες αποκλειστικά από εκεί.
Οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από τους κατοίκους της περιοχής θεωρώ ότι προέρχονται κυρίως από την έλλειψη ενημέρωσης. Μια κλειστή δομή δεν θα επηρεάσει τον ντόπιο πληθυσμό αφού θα είναι τόπος προσωρινής διαμονής και όχι εγκατάστασης των προσφύγων. Τουναντίον θα προσφέρει στην τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Πριν υπάρξουν κάθε είδους αντιδράσεις ας υπάρξουν ώριμες σκέψεις, ενημέρωση και ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων. Για αυτό άλλωστε και το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα 11/11/2019.
Υφίσταται βέβαια πάντοτε ο φόβος ότι δεν θα τηρηθούν τα όσα συμφωνηθούν. Η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτούς που διοικούν είναι δικαιολογημένη. Για αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα.
Το πρόβλημα της διαχείρισης του προσφυγικού για την κυβέρνηση είναι μεγάλο. Αλλά από την στιγμή που ήρθαν και υπάρχει αδυναμία εξεύρεσης λύσεων, το πρόβλημα ανήκει σε όλους μας κι όχι μόνο σε ορισμένους που βρίσκονται δίπλα στα θαλάσσια σύνορα. Δεν μπορούμε ως Έλληνες πολίτες να έχουμε την απαίτηση να φορτωθούν τους πρόσφυγες τα 2-3 νησιά που αποβιβάζονται.
Ότι κακώς έρχονται στην χώρα μας το δέχομαι.
Το ότι το πρόβλημα θα έπρεπε να είναι ευρωπαϊκό κ όχι μόνο ελληνικό είναι σωστό αλλά δεν υπάρχουν εφικτοί τρόποι για να γίνει αυτό. Αν υπήρχαν θα είχαν εφαρμοστεί προ πολλού.
Το ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία, για το ζήτημα αυτό είναι πάρα πολλά και αποτελεί δέλεαρ για την οικονομία μας είναι κάτι που κατευνάζει πολλές αντιδράσεις.
Το ζήτημα πάντως είναι να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση αυτών που καλώς ή κακώς έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας.

Σταύρος Κωστάρας
Read More »
Φιλιάτες: Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες - Του Σταύρου Κωστάρα Φιλιάτες: Πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά


To τμήμα "Τεχνικός δασικής προστασίας" του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 το κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στην Σαγιάδα. 

Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στην έκθεση και παρατήρησαν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια του ΦΔ.


Read More »
Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά Επίσκεψη του ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ: Βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια νηπιαγωγών

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ: Βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια νηπιαγωγώνΣας ενημερώνουμε ότι το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ηπείρου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΑΡΙΑΔΝΗ, Π.Ε. Θεσπρωτίας συνδιοργανώνουν βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια με θέμα «Χτίζοντας στις Δυνάμεις μας, ονειρευόμαστε το Αύριο». 

Εισηγήτρια των σεμιναρίων θα είναι η κ. Κωνσταντίνα Ζιάγκου, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Σύμβουλος (Dipl.Psych, M.Sc) Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη. 

Τα σεμινάρια θα συντονίσει η κ. Δήμητρα Γκανιάτσα, ΣΕΕ ΠΕ60 του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ηπείρου και θα πραγματοποιηθούν στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Πάνθεον", ως εξής:

Read More »
Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ: Βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια νηπιαγωγών Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ: Βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια νηπιαγωγών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα .
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, απόρροια των στρατιωτικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών, των πολέμων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας.
Καταδικάζουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης , τον εγκλωβισμό ανθρώπων, την απομόνωση χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειές τους.
Καταδικάζουμε την άθλια συμφωνία ΕυρωπαϊκήςΕνωσης – Ελλάδας – Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!
Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας και μετανάστης, κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του, αν νιώθει ασφαλής, αν απολαμβάνει μια ζωή χωρίς πόλεμο, φτώχεια, μιζέριακαι εκμετάλλευση.
Μιλάμε με τους μαθητές μας στην τάξη για τις αιτίες του πολέμου και της προσφυγιάς, καλλιεργούμε τις αξίες τις φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στουςλαούς!
Εχθρός μας δεν είναι τα μικρά παιδιά με τα φλογερά μάτια μέσα στα οποία καθρεφτίζεται η φρίκη του πόλεμου και της εκμετάλλευσης αλλά οι “μεγάλοι” αυτούτου κόσμου, που διαλύουν χώρες και λαούς για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς.
Εχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά.
Δυναμώνουμε την πάλη και τη διεκδίκηση για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων τωνπροσφυγόπουλων μέσα από το Δημόσιο Σχολείο!
Τα σχολεία μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε παιδική ψυχή που τραυματίζεται από τον ξεριζωμό!Συγκρουόμαστε με την πολιτική της ΕΕ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, που κρύβει το οξύ πρόβλημα «κάτω από το χαλί» μιας στοιχειώδους παρακολούθησης στο
σχολείο, όπως – όπως και όποτε βρεθούν κονδύλια.
Εφήμερα προγράμματα, περιορισμένη έως ανύπαρκτη επιστημονική στήριξη, απουσία εκπαιδευτικού υλικού και άθλιοι όροιζωής συνθέτουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
Οι ΜΚΟ «λύνουν και «δένουν».
Λέμε όχι στον καθορισμό της εκπαιδευτικής πολιτικής με βάση τις ανάγκες της αγοράς, για πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.
Είναι ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης η ένταξη όλων των παιδιών στο δημόσιοσύστημα Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής με κατάλληλο προσωπικό και υποδομές.
Είναι απαράδεκτο ακόμη να μην έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ)στα σχολεία, να μην έχουν στελεχωθεί οι ΤΥ και οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευσητων Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ).
Να γίνει με ευθύνη του κράτους επιστημονική αποτίμησητων σύνθετων αναγκών των μαθητών που έχουν βιώσει τραυματικές καταστάσεις, πουέχουν ποικιλία στο μορφωτικό υπόβαθρο και στη γνώση της μητρικής τους γλώσσας καιτης γλώσσας της χώρας υποδοχής.
Να λειτουργήσουν όλες οι αναγκαίες εκπαιδευτικές δομές που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μη μένει εκτός σχολείου και ναεντάσσονται ουσιαστικά σε αυτό.
Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε:
▪️Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες σε όλη τη χώρα.
▪️Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά καιτους ανήλικους.
▪️Να κλείσουν τα hot spots.
▪️Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτηταταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους. Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της επανένωσης οικογενειών.
▪️Εξω οι ΜΚΟ. Να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις τους στα σχολεία και ταhot spots.
▪️Να αποδεσμευτεί η διαδικασία εγγραφής των προσφυγόπουλων από κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός σχολείου. Να στηριχτούν όλα τα παιδιά από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.)χωρίς κανένα εμπόδιο.
▪️Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις υποδομές, τη δωρεάνμετακίνηση των μαθητών, τη σίτισή τους κλπ.
▪️Να ιδρυθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες Τάξεις Υποδοχής σε όλα τα σχολεία πουφοιτούν προσφυγόπουλα.
▪️Να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη. Να διαμορφωθεί άμεσα με ευθύνητου Υπουργείου Παιδείας κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, που θα ανταποκρίνεται στος ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Να υπάρξει κατάλληλη επιμόρφωση.
Να μειωθει ο αριθμός των μαθητών στο τμήμα, εκεί που υπάρχουν προσφυγόπουλα.
▪️Να καταμετρηθούν οι ανάγκες που παγιώνονται στην εκπαίδευση των προσφύγων στα οργανικά κενά και στους μόνιμους διορισμούς που απαιτούνται.
▪️Να αναγνωρίζεται η φοίτηση όλων των προσφύγων μαθητών στη χώρα που φοιτούνκαι στην όποια χώρα τελικού προορισμού.
▪️Να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τις παραδόσεις τον πολιτισμό καιτην ιστορία τους, εξωσχολικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητας.
Καλούμε την ελληνική κοινωνία και το Υπουργείο Παιδείας να σταθούν αρωγοί στην τεράστια προσπάθεια κανένα παιδί να μην βρίσκεται εκτός των δημόσιων δομών εκπαίδευσης.
Οι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας το βάρος της ευθύνης του ρόλου τους καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία! ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Άνετη επικράτηση της Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας - Ποιοι εκλέγονται στην ΠΕΔ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Άνετη επικράτηση της Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας - Ποιοι εκλέγονται στην ΠΕΔ


Πλήρης ήταν η επικράτηση της «Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας» στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΠΕΔ Ηπείρου. Ο συνδυασμός πήρε 78 από τις 120 συνολικά ψήφους αφήνοντας στη δεύτερη θέση την «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» η οποία έλαβε 39 ψήφους. Τρεις ψήφους πήρε η Όλυ Τσουμάνη που κατέβηκε μεμονωμένη εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση. Η Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία αποτελούνταν κυρίως από αυτοδιοικητικές δυνάμεις που έχουν ως πολιτικό χώρο αναφοράς την κεντροδεξιά ενώ στο ψηφοδέλτιο της Προοδευτικής Συνεργασίας βρέθηκαν αυτοδιοικητικοί από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη παράταξη παίρνει τις 14 από τις 21 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου έχοντας έτσι την απόλυτη πλειοψηφία.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της επιτρέπει να συγκροτήσει προεδρείο μόνη της κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ άνοιξε με καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ που ως δήμαρχος της πρωτεύουσας προήδρευσε της διαδικασίας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Λώλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διοίκησης και στη συνέχεια ξεκίνησε η ψηφοφορία.

Ποιοι εκλέγονται

Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου εκλέγονται:

Από την Ενωμένη Αυτοδιοικητική Πορεία εξελέγησαν:

Δήμαρχοι: Γεωργάκος Νίκος με 33 ψήφους, Καλαντζής Νίκος με 50, Λώλος Γιάννης με 35, Ντακαλέτσης Χρήστος με 51 ψήφους, Παππάς Σπύρος με 39, Πλιάκος Μιχάλης με 47, Σουκουβέλος Γιώργος με 44, Τζαφέας Κώστας με 45, Τσιρογιάννης Χρήστος με 37 και Χασιάκος Χρήστος με 23.

Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βλέτσας Βασίλης με 46, Δαρδαμάνης Γιάννης με 40, Ευαγγέλου Φίλιππος με 49 και Πήχας Βαγγέλης με 48.

Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται: Γιολδάσης Δημήτρης με 44, Κάτσιος Νικόλαος με 50, Παπασπύρου Ανδρέας με 33 και Τύρου- Ούζα Νατάσα με 48.

Από την Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία εκλέγονται:

Δήμαρχοι: Ζαχαριάς Νίκος με 31 ψήφους, Καραγιάννης Γιάννης με 28 και Καψάλης Κώστας με 31.

Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γαρδίκος Βασίλης με 29 ψήφους, Γόγολος Γιάννης με 20 ψήφους, Νάστος Δημήτρης με 18 ψήφους, Ταπραντζή- Κοίλια Πολυξένη με 25.

Αντιπρόσωποι στην ΚΕΔΕ εκλέγονται ο Θωμάς Μπέγκας με 31 ψήφους και ο Λάζαρος Νάτσης με 23.
Read More »
Άνετη επικράτηση της Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας - Ποιοι εκλέγονται στην ΠΕΔ Άνετη επικράτηση της Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας - Ποιοι εκλέγονται στην ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε ημερολόγια και κάθε είδους εκτυπώσεις

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε ημερολόγια και κάθε είδους εκτυπώσεις


Read More »
Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε ημερολόγια και κάθε είδους εκτυπώσεις Τυποργάνωση: Μοναδικές προσφορές σε ημερολόγια και κάθε είδους εκτυπώσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

4ήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι με μόνο 220€

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
4ήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι με μόνο 220€


Read More »
4ήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι με μόνο 220€ 4ήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι με μόνο 220€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

4ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με μόνο 220€

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
4ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με μόνο 220€


Read More »
4ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με μόνο 220€ 4ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με μόνο 220€ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν προσωπικό

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019
Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν προσωπικό


Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν άτομα με όρεξη και φιλοδοξίες, για την στελέχωση, του τμήματος παραδόσεων.

Προϋπηρεσία καθώς και γνώσεις συναρμολόγησης επίπλων θα προτιμηθούν.

Αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία στο email: epigeo.gr@gmail.com
Read More »
Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν προσωπικό Τα Έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσας ζητούν προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019 Rating: 5

Σελίδες