Διευκρινήσεις από τη Μυρτώ Λύκα για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Διευκρινήσεις από τη Μυρτώ Λύκα για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι


Επειδή τον τελευταίο καιρό γράφτηκαν πολλα που δεν ισχυουν απλά και μόνο επειδή η φαντασία κάποιον οργιάζει θα πω δυο λόγια για το έργο των 91 ιδιωτών στο Μαργαριτι για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο. 
Η ιδέα του έργου ξεκίνησε πριν τρία χρόνια το καλοκαίρι του 2019. 
Δεδομένου ότι υπήρχε ήδη κορεσμός δικτύου και δεν ήταν δυνατόν να κάνουμε παρκα στα χωραφια μας ψάχναμε έναν τρόπο ώστε να γίνουν τα παρκα μας και να συνδεθούν σε έναν νέο υποσταθμό. 
Για να καλυφθεί το κόστος του υποσταθμου και να γίνει η επένδυση βιώσιμη έπρεπε να μοιραστεί η ενέργεια σε πολλα άτομα. 
Αυτός είναι και ο λόγος που κάναμε την ομαδοποίηση των έργων. 
Σκεφτήκαμε ότι εφόσον ο υποσταθμος θα ήταν για 50 megawatt ενέργειας θα έπρεπε να βρουμε και 100 επενδυτές που να μπορουν να υποστηρίξουν ο καθένας απο ενα φωτοβολταϊκό των 500 kilowatt. Στην αναζήτηση του χώρου ωστε να γίνουν όλα τα παρκα σε ένα σημείο βρεθήκαμε στο Καρβουναρι Παραμυθιας. 
Εκεί δυστυχώς βρήκαμε απέναντι μας το Δήμο Σουλίου ο οποίος ναι μεν περασε το έργο από γνωμοδότηση του τοπικού Συμβουλίου αλλά ουδέποτε έφερε το θέμα μας στο δημοτικό συμβουλιο. 
Δεν μας ζητήθηκε ποτε κάποια διευκρίνηση όπως διάφοροι είπαν. 
Το θέμα έμεινε στα συρτάρια ώσπου εμείς βρήκαμε έναν άλλο χώρο εξίσου καλό για εμάς στον δήμο Ηγουμενίτσας. 
Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο όπου ο ίδιος μας διευκρίνισε ότι το κομμάτι αυτό δεν ανήκει στο δήμο αλλά στο υπουργείο. 
Σε συζητήσεις με το υπουργείο κ κατάθεση πολλων φακέλων ενημερωθήκαμε ότι το κομμάτι χαρακτηρίστηκε ως δασική έκταση οπότε έπρεπε να απευθυνθούμε στο δασαρχείο. 
Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο ορισμένα πραγματα που πολλοι δεν κατάλαβαν. 
Δεν είμαστε εταιρεία μεγάλων έργων. 
Είμαστε μικροί επενδυτές που ο καθένας μας κατασκευάζει από ένα παρκο. 
Δεν είμαστε όλοι κτηνοτρόφοι. 
Εξάλλου δεν υπάρχει νόμος που να απαιτεί να είμαστε ο νόμος λέει απλά ιδιώτες και αυτό είμαστε. 
Ο καθένας από εμάς θα παρει δικια τους άδεια οπότε δεν μιλάμε για ένα μεγάλο παρκο όπως πολλοι φαντάζονται αλλά 91 μικρά παρκα. 
Για την ακρίβεια 90 παρκα ιδιωτών και ένα παρκο ΤΟΕΒ. 
Αφορά τον ΤΟΕΒ Κορυτιανης ο οποίος εδώ κ καιρο προσπαθει να βρει μέρος να κάνει ένα παρκο για τις ανάγκες του σε ρευμα κ δυστυχώς δεν έβρισκε. 
Όσων αφορά τον Δήμο Ηγουμενίτσας. 
Προστέθηκε την τελευταία στιγμή από εμάς. 
Δεδομένου ότι μας περισσευε ένα ποσοστο ενέργειας το οποίο εφόσον έμενε στον υποσταθμό θα μπορουσε να δοθεί σε οποιαδήποτε εταιρεία χωρίς να ερωτηθουμε συζητήσαμε με τον δήμαρχο το ενδεχόμενο να μπει ο δήμος με ένα παρκο για τις ανάγκες του δήμου και μόνο. 
Το γεγονός αυτό δεν στοιχίζει τίποτα στο δήμο Ηγουμενίτσας και είναι πραγματικα αξιοσημείωτο ότι αν τελικά καταφέρει ο δήμος να μπει θα κάνει καλό καθώς τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν υπέρ του δήμου είναι πολλα. 
Επειδή πολλοι υποστήριξαν την ιδέα της ενεργειακής Κοινότητας ξεκαθαρίζουμε ότι η ομαδοποίηση έργων λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο όπως και η ενεργειακες κοινότητες με την μόνη διαφορά ότι στην ενεργειακή κοινότητα θα είχαμε ένα έργο όλοι μαζί ενώ τώρα ο καθένας θα έχει το δικό του. 
Εξάλλου αν το έργο γινόταν ως ενεργειακή κοινότητα οι αγρότες θα μέναμε απέξω για φορολογικούς λόγους.
Παρακαλω πολυ λοιπόν να σταματήσει η λασπολογία είμαι στην διάθεση σας για τυχόν απορίες στα πλαισια του πολιτισμένου διαλόγου.
Read More »
Διευκρινήσεις από τη Μυρτώ Λύκα για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι Διευκρινήσεις από τη Μυρτώ Λύκα για το φωτοβολταϊκό στο Μαργαρίτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΘΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΘΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΗ


Με μία σεμνή τελετή τίμησε σήμερα τη μνήμη του Υπολοχαγού Θωμά Τριάντη, από τον οποίον πήρε και το όνομά του το 628 Τ.Π, η διοίκηση του τάγματος, παρουσία του Υποδιοικητή Ταξιαρχίας Συν/χη Κατραχούρη Γεωργίου, του Δημάρχου Φιλιατών κ Σπύρου Παππά, του Δοικ/τη του 628 Τ.Π κ. Νικολόπουλου Γεώργιου, Αντιδημάρχων και των Αρχών της πόλης.
Read More »
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΘΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΗ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΘΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΗ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

H Πέστανη, το Σπήλαιο και το "αίμα των καλόγερων" - Αστικός μύθος ή πραγματικότητα?

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Σήμερα βρέθηκα μετά από χρόνια στην Κρυόβρυση όπου είχα αφήσει "ανοιχτούς λογαριασμούς" με το περιβόητο σπήλαιο πριν την είσοδο στο εγκαταλελειμμένο χωριό. 
Πρόκειται φυσικά για την ιστορία με το "αίμα των καλόγερων" το οποίο έχει μείνει ανεξίτηλο πάνω στα βράχια του σπηλαίου και γίνεται άμεσα αισθητό από τον επαρχιακό δρόμο χαμηλότερα και από μαρτυρίες κατοίκων, χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο την εποχή της κατοχής του 1940. 
 Εκεί σύμφωνα με τον μύθο έσφαξαν παλαιότερα οι τούρκοι κατακτητές μια ομάδα καλόγηρων, το αίμα των οποίων ποτίζει ακόμα τους βράχους του και αποτελεί αιώνιο μάρτυρα του ηρωισμού και των δινών που πέρασε ο τόπος αυτός. 
Επίσης ήθελα να δω αν το σπήλαιο συνέχιζε παραμέσα, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες το σπήλαιο επικοινωνούσε με τον κάμπο της Ρίζιανης πίσω από το βουνό. 
 
Στην Εικόνα 1 μπορείτε να δείτε την θέση του σπηλαίου ως προς την Πέστανη. 
Η είσοδος στο σπήλαιο γίνεται χαμηλότερα από φυσικό πέρασμα που έχει διαμορφωθεί τεχνητά σε πρόχειρο μαντρί. 
Σύρματα κακοβαλμένα "απαγορεύουν" την είσοδο παραμέσα (η είσοδος ήταν εύκολη). 
 
Εκεί με περίμενε η πρώτη έκπληξη. Υπάρχει και δεύτερη εστία του μακάβριου ευρήματος και όχι μόνο αυτή που φαίνεται από τον δρόμο (Εικόνα 2 και εικόνα 3). 
Δεξιότερα και προς τα πάνω υπάρχει οπή στο βράχο που οδηγεί μετά από σκαρφάλωμα στο δεύτερο επίπεδο του σπηλαίο και όπως φαίνεται στην Εικόνα 4 οι εστίες "αίματος" είναι δύο. 
Δύο διαφορετικοί βωμοί αποτρόπαιων πράξεων Στην εικόνα 5 μια κοντινή λήψη του νέου ευρήματος. 
 
Λίγο παραπάνω δεσπόζει πλέον το κλασσικό σημείο του σπηλαίου που φαίνεται και από τον δρόμο (Εικόνα 6). 
 
Μια ματιά προς τα πάνω για να ερευνήσω αν η μακάβρια ουσία πάνω στο τεχνητό τοίχο προέρχεται από τις οπές του βουνού, δεν προσθέτει κάτι καινούριο(Εικόνα 7). 
Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι η ουσία με έντονη όψη πίσσας τοποθετήθηκε ή χύθηκε εκεί από ανθρώπινα χέρια. 
 
Επιπλέον λίγο πιο μέσα και αντίθετα με τις μαρτυρίες το σπήλαιο σταματάει απότομα (Εικόνα 8), εκτός και αν έχει υποστεί κατολισθήσεις. Κανένα όμως στοιχείο εξωτερικά δεν μαρτυρά κάτι τέτοιο.
 
Με τρεις λοιπόν εικόνες (Εικόνα 9,10) από διαφορετική γωνία αποχαιρέτησα το σπήλαιο στην Πέστανη αλλά ακόμα η απορία είναι έκδηλη, για την γνησιότητα του αίματος πάνω στα βράχια, σε δύο διαφορετικά σημεία.
 
Είναι πράγματι αίμα ή κάτι άλλο? 
Νομίζω ότι μία ανάλυση σε εξειδικευμένο επαγγελματία θα λύσει οποιαδήποτε απορία. 
Αλήθεια ενδιαφέρεται κανείς να βρούμε την άκρη του νήματος? 
Είναι καλοδεχούμενα τα σχόλιά σας παρακάτω για οποιαδήποτε άλλη ιστορία ή συμπλήρωση για την Πέστανη και το σπήλαιο.
Read More »
H Πέστανη, το Σπήλαιο και το "αίμα των καλόγερων" - Αστικός μύθος ή πραγματικότητα? H Πέστανη, το Σπήλαιο και το "αίμα των καλόγερων" - Αστικός μύθος ή πραγματικότητα? Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Σαν σήμερα 20.09.1925 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθιάς ο Αθηναγόρας Ελευθερίου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Σαν σήμερα 20.09.1925 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθιάς ο Αθηναγόρας Ελευθερίου


Ο μακαριστός πρ. Μητροπολίτης Αθηναγόρας Ελευθερίου γεννήθηκε στα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας το 1869.
Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1894. Το 1893 χειροτονήθηκε Διάκονος. Υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Τραπεζούντος από το 1894 μέχρι το 1903. Το 1903 εντάχθηκε στον κλήρο της Πατριαρχικής αυλής ως Διάκονος της σειράς. Στις 30 Ιανουαρίου 1912 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ τον Γ΄ και τοποθετήθηκε Μέγας Πρωτοσύγκελος. Στη θέση αυτή υπηρέτησε από το 1912 μέχρι το 1914 και από το 1918 μέχρι το 1921.
Με προτροπή του ιδιου, εστάλη για σπουδές στη μεγάλη Θεολογική Σχολή της Χάλκης (1903) ο Αριστοκλής Σπύρου (μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας)
Τον Σεπτέμβριο του 1922 μετέβη στην Αθήνα και κατόπιν στα Ιωάννινα όπου διέμενε μέχρι την εκλογή του ως Μητροπολίτου Παραμυθίας.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 1925 χειροτονήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης Μητροπολίτης Παραμυθίας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης Ιάκωβο και Μηθύμνης Διονύσιο.
Ως Μητροπολίτης Παραμυθίας ήταν πρωτεργάτης στην μετονομασία της Τσαμουριάς στην πρώτη αρχαία της ονομασία ως ‘”Θεσπρωτία’”.
Επισης ως στενός φίλος του Άγγελου Σικελιανού συνέβαλε στην αναβίωση των Δελφικών γιορτών συγγράφοντας τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του πλήθος έργων με αρχαιοελληνικά θέματα.
Απόσπασμα της εφημερίδας ‘’Θεσπρωτία’’ φυλ. 24 / 10-6-1931: «…Καθ’ ημάς καταχρηστικώς οι Χριστιανοί κάτοικοι της ημετέρας Επαρχίας, της άλλοτε γνωστής υπό το όνομα ‘’Θεσπρωτία’’ και Κεστρίνη ονομάζονται Τσάμηδες, διότι ουδεμίαν σχέσιν προς αυτούς έχει η άθλια αυτή λέξις. Την κακέμφατον ταύτην ονομασίαν, πρώτον οι Χριστιανοί των μερών μας έρριψαν κατά πρόσωπον των ομοθρήσκων εκείνων, όσοι εγκαταλείποντες την Ιεράν θρησκείαν των πατέρων εγκολπούντο την θρησκείαν των κατακτητών Μωαμεθανών, παρά τα μέσα του ιδ΄ αιώνος. Μέχρι της εποχής ταύτης η θρησκεία του προφήτου της Αραβίας ήτο άγνωστος εις την Ήπειρον αλλά επί της ωμής μνήμης του τυράννου των Ιωαννίνων, του Σέρβου Θωμά του Πρελούμπου, μεταξύ των συμμάχων αυτού αναφαίνεται ο πρώτος οπαδός της θρησκείας ταύτης, ο εκ Λιασκοβεκίου αρνησίθρησκος Ισήμ ή Ισάμ ή Σαμ ή Τσαμ ως συνήθως γράφεται εις τα χρονογραφίας της εποχής εκείνης…. φιλόδοξος και φιλοχρήματος εφελκύων ούτω την εύνοιαν του Σουλτάνου…. »
Στις 6 Σεπτεμβρίου 1932 παραιτήθηκε για λόγους υγείας και διέμενε στο Χαλάνδρι Αττικής. Εκοιμήθη στις 7 Ιανουαρίου 1944.
Read More »
Σαν σήμερα 20.09.1925 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθιάς ο Αθηναγόρας Ελευθερίου Σαν σήμερα 20.09.1925 | Χειροτονείται Μητροπολίτης Παραμυθιάς ο Αθηναγόρας Ελευθερίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Θερινό σινεμά την Τετάρτη στα γήπεδα της οδού Γράμμου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Θερινό σινεμά την Τετάρτη στα γήπεδα της οδού Γράμμου στην Ηγουμενίτσα


Θερινό σινεμά στα Γήπεδα της οδού Γράμμου την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30 από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ηγουμενίτσας.
Θα προβληθεί η βραβευμένη την ταινία Full Time (À Plein Temps), σε σκηνοθεσία Ερίκ Γκραβέλ με τους ηθοποιούς Λορ Καλαμί, Αν Σουάρες & Ζενεβιέβ Μινς.
“Η Ζιλί παλεύει μόνη της να μεγαλώσει τα δυο της παιδιά στην επαρχία και να διατηρήσει τη δουλειά της σε ένα παριζιάνικο ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Όταν καταφέρνει να κλείσει μια συνέντευξη για μια δουλειά που την ενδιαφέρει, ξεκινάει ένας αγωνιώδης αγώνας δρόμου”.
Η ταινία έλαβε Βραβείο Σκηνοθεσίας και Γυναικείου Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας και το Βραβείο Κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.
Η προβολή διοργανώνεται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 και του Ευρωπαϊκού Έργου THRIVING STREETS που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT.

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 88'
Ελληνική διανομή: Cinobo
Read More »
Θερινό σινεμά την Τετάρτη στα γήπεδα της οδού Γράμμου στην Ηγουμενίτσα Θερινό σινεμά την Τετάρτη στα γήπεδα της οδού Γράμμου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

5η Ημέρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
5η Ημέρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022
· 19:00 Birdog Mobility Yoga & Pilates, στο Πάνθεον
Απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα μαθαίνοντας πρακτικές βιώσιμης κινητικότητας κι ευεξίας του σώματος με Yoga και Pilates δίπλα στη θάλασσα παρέα με τους Εύα και Γιάννη Σεγγούνη @birdogshala. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους κι ένα στρώμα γυμναστικής.

Οι συμμετέχοντες στις δράσεις μπαίνουν στην κλήρωση δύο ποδηλάτων, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα λήξης της Ε.Ε.Κ., λαμβάνοντας ένα κουπόνι συμμετοχής ανά δράση.
Read More »
5η Ημέρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 5η Ημέρα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου του Δήμου Σουλίου απαντά στον πρόεδρο της Γλυκής για την εμποροπανήγυρη

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου του Δήμου Σουλίου απαντά στον πρόεδρο της Γλυκής για την εμποροπανήγυρη


Σέ απάντηση προς τον πρόεδρο της Γλυκής, και για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τον ορισμό της επιτροπής στο πανηγύρι τής Γλυκής, ωφείλω να ενημερώσω τούς πολίτες του Δήμου (γιατί ό πρόεδρος της κοινότητας οφείλει να γνωρίζει) πως η επιτροπή ορίζεται και ψηφίζεται απ’ το δημοτικό συμβούλιο και όχι από τον εκάστοτε αντιδήμαρχο.
Και ο ορισμός της συγκεκριμένης επιτροπής έγινε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στην συνεδρίαση πού πραγματοποιήθηκε στις 25/7/22.
Και στο οποίο είχα ζητήσει απ' όλους τους δημοτικούς συμβούλους ότι οποίος επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στην επιτροπή, καθώς ή κανονιστική τής εμποροπανήγυρης λέει ξεκάθαρα ότι αυτή θ αποτελείτε από δημοτικούς συμβούλους. Οπότε προχωρήσαμε στον ορισμό τριών δημοτικών συμβούλων.
Όλα αυτά που ανέφερα ο πρόεδρος της Γλυκής όφειλε να τα γνωρίζει καθώς έπρεπε να είναι παρόν σ΄ ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορούσε την κοινότητα της οποίας είναι πρόεδρος.
Αντίθετα για άγνωστου λόγους ό πρόεδρος ήταν ΑΠΩΝ, από εκείνο το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη).
Κι επειδή σέβομαι τούς κατοίκους όχι μόνο τής Γλυκής αλλά όλου του Δήμου, αισθάνθηκα την ανάγκη να απαντήσω απευθυνόμενος κυρίως προς αυτούς για την πλήρη και λεπτομερείς καταγραφή των γεγονότων έτσι όπως πραγματικά έγιναν.
Όσον αφορά τον ορισμό τού προέδρου της Κοινότητας Παραμυθιάς στην εμποροπανήγυρη του Λαμποβου, έγινε κι αυτός με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, και για λόγους οι οποίοι εξηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 12/9/22.
Κύριε πρόεδρε τής κοινότητας Γλυκής είμαι εδώ για να απαντώ σε όλα σας τα ερωτήματα και να υλοποιώ τα αιτήματα σας, θεωρώ όμως πώς ο καταλληλότερος χώρος αυτών των συζητήσεων είναι τα δημοτικά συμβούλια και οι άμεσες συναντήσεις.

Με εκτίμηση
ΝΤΑΓΚΑΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
Αρμόδιος αντιδήμαρχος Εμπορίου
Read More »
Ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου του Δήμου Σουλίου απαντά στον πρόεδρο της Γλυκής για την εμποροπανήγυρη Ο Αντιδήμαρχος Εμπορίου του Δήμου Σουλίου απαντά στον πρόεδρο της Γλυκής για την εμποροπανήγυρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ληστεία σε βάρος ανήλικου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ληστεία σε βάρος ανήλικου


Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη τριών ανήλικων αλλοδαπών από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων για υπόθεση ληστείας που έγινε χθες (19-09-2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ανήλικο αλλοδαπό κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 60 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να τους εντοπίσουν άμεσα και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην παθόντα.

Προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ληστεία σε βάρος ανήλικου Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για ληστεία σε βάρος ανήλικου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Λα.Συ. Ηπείρου: Περιφερειάρχης κερνάει Περιφερειάρχης πίνει….

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Λα.Συ. Ηπείρου: Περιφερειάρχης κερνάει Περιφερειάρχης πίνει….Περιφερειάρχης κερνάει Περιφερειάρχης πίνει….
Αυτό έκανε πράξη η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, όταν γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση ενός Φωτοβολταϊκού Πάρκου (ΦΠ) στην Κοινότητα Μαργαριτίου, στο οποίο ιδιοκτήτες είναι μέλη της φυσικής αλλά και της πολιτικής οικογένειας του κ. Περιφερειάρχη.
Για να διασφαλίσει την υλοποίηση αυτής της επένδυση πριν λίγους μήνες η Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για έργο αντίστοιχης ισχύος στο ίδιο σημείο που συμμετείχε άλλη επιχείρηση με το σκεπτικό ότι θα δεσμευτεί το δίκτυο της ΔΕΗ και θα είναι αδύνατη η τοποθέτηση ΦΠ από ΤΟΕΒ ή κτηνοτρόφους που θα θελήσουν φτηνή ενέργεια.
Σε συνέχεια του προηγούμενου αφηγήματος, η επιχειρηματική επένδυση βαφτίστηκε συνεργασία αγροτών ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, κτηνοτρόφους, ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων μέχρι και τοπογράφους μηχανικούς. Οι συνοπτικές διαδικασίες για τις οποίες έχει ενημερωθεί και συμφωνεί και το Υπουργείο -όπως ανέφερε ο μελετητής του έργου- βαφτίστηκαν αγώνας δρόμου της υποψήφιας με την πλειοψηφία υπέρ των αγροτών, και η επένδυση έκτασης 870 στρεμμάτων απασχόλησε την επιτροπή από φιλοπεριβαλλοντικά κίνητρα, αφού θα μπορούσαν να πάρουν απαλλαγή οι ιδιοκτήτες αν κατέθεταν ο καθένας ξεχωριστά αίτηση.
Σα να μην έφταναν τόσα… «βαφτίσια», ο ίδιος ο κ. Περιφερειάρχης συμμετείχε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για να υπερασπιστεί την επένδυση που συμμετέχει η φυσική και πολιτική του οικογένεια αποδεικνύοντας πόσο θετικός είναι στο ημέτερο ΦΠ. Να σημειωθεί ότι στο προηγούμενο θέμα, υπήρχε αρνητική εισήγηση για μια εξίσου μεγάλη επένδυση στο Δήμο Ζίτσας, με το σκεπτικό ότι «τόσα άγονα μέρη έχει η Ήπειρος, γιατί να γίνει η επένδυση στο Δήμο Ζίτσας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Προφανώς με αυτό το σκεπτικό οι κτηνοτρόφοι και λοιποί επιχειρηματίες του Μετσόβου, κάνουν επενδύσεις στο Μαργαρίτι...
Η πλειοψηφία της περιφερειακής αρχής έδειξε τόση σπουδή στο συγκεκριμένο έργο που προχώρησε στη γνωμοδότηση παρά το γεγονός ότι με έγγραφο του μελετητή έγινε γνωστή η προσθήκη του Δήμου Ηγουμενίτσας στους επενδυτές, η οποία άλλαζε τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, το μέγεθος του έργου και προφανώς την επίδραση στο περιβάλλον!
Μέσα σε μια μόλις συνεδρίαση αποκαλύφτηκε ότι κανένα περιβαλλοντικό άγχος δεν διέπει την περιφερειακή αρχή που ούτως ή άλλως παραδέχεται ότι συμφωνεί στο σύνολο με τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι όποιες αρνήσεις σε συγκεκριμένα έργα έχουν τελείως διαφορετικές αφετηρίες από την αγωνία για την κτηνοτροφία ή για το περιβάλλον όπως θέλουν να λένε οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας.
Read More »
Λα.Συ. Ηπείρου: Περιφερειάρχης κερνάει Περιφερειάρχης πίνει…. Λα.Συ. Ηπείρου: Περιφερειάρχης κερνάει Περιφερειάρχης πίνει…. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι ξεκινάει η έναρξη υποβολής αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν είτε εκ νέου είτε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αγίου Δονάτου, έναντι πυροσβεστικής), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας
5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης (Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος
6. Στην περίπτωση που συνοικεί με ενήλικα πρόσωπα που υποβάλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση θα προσκομίζεται επιπλέον εκκαθαριστικό σημείωμα και Ε1 των συνοικούντων προσώπων.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:
1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας
3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο
4. Όσοι δημότες δεν είναι δικαιούχοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Καλλιεργούσε 5,8 κιλά παραισθησιογόνου μανιταριού

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022
Καλλιεργούσε 5,8 κιλά παραισθησιογόνου μανιταριούΣυνελήφθη χθες (19-09-2022) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος το οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο και σε έλεγχο που διενήργησαν βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα παραισθησιογόνου μανιταριού.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
· ποσότητα παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους (5) κιλών και (819) γραμμαρίων,
· ποσότητα σπόρων παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους (2) κιλών και (595) γραμμαρίων,
· ακατέργαστη κάνναβη βάρους (36) γραμμαρίων,
· κοκαΐνη βάρους (1) γραμμαρίου,
· (2) μεταλλικοί τρίφτες,
· αποξηραμένος καρπός παραισθησιογόνου μανιταριού βάρους 12,02 γραμμαρίων,
· υδάτινο διάλυμα σπόρων παραισθησιογόνου μανιταριού σε σύριγγα 7,5ml,
· σπόροι κάνναβης βάρους 11,29 γραμμαρίων,
· λίπασμα διαφόρων τύπων συνολικού βάρους -15- κιλών και -200- γραμμαρίων και
· χρηματικό ποσό -1.000- ευρώ.

Ο κατηγορούμενος με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Καλλιεργούσε 5,8 κιλά παραισθησιογόνου μανιταριού Καλλιεργούσε 5,8 κιλά παραισθησιογόνου μανιταριού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2022 Rating: 5

Σελίδες