Μόνο το 10% των μαθητών της Γ' λυκείου στις τάξεις των σχολείων της Θεσπρωτίας - Αναλυτικός πίνακας

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Μόνο το 10% των μαθητών της Γ' λυκείου στις τάξεις των σχολείων της Θεσπρωτίας - Αναλυτικός πίνακας


Ομαλά ξεκίνησε η επανεκκίνηση της λειτουργίας των σχολείων και στην θεσπρωτία την προηγούμενη εβδομάδα, με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου να είναι οι πρώτοι που βρέθηκαν στις τάξεις τους.

Μπορεί με βάση τους νέους κανόνες να προβλέπεται η παρουσία μέχρι και 15 μαθητών ανά τάξη, στην πραγματικότητα όμως οι μαθητές ήταν ακόμα πιο λίγοι καθώς η προσέλευση ήταν μειωμένη.

Είτε επειδή έμειναν σπίτι να διαβάσουν είτε επειδή φοβήθηκαν να πάνε στο σχολείο, πολλοί ήταν οι μαθητές που επέλεξαν να μην παραστούν στα σχολεία τους.

Τις πρώτες ημέρες, όπως μπορείτε να δείτε στον αναλυτικό πίνακα που παρουσιάζει το thespro.gr, μπορεί να ήταν αυξημένη η προσέλευση των μαθητών, οι περισσότεροι όμως πήγαν στα σχολεία τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την αίτηση-δήλωση για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, διαδικασία που έληγε την Πέμπτη.

Το ποσοστό των μαθητών που επέλεξαν να παρακολουθήσουν μαθήματα στις σχολικές αίθουσες των Λυκείων της Θεσπρωτίας, ίσα που ξεπερνάει το 10% και όχι το 60% όπως ανέφερε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ ιστορική εφημερίδα της Θεσπρωτίας, η οποία προφανώς παρασύρθηκε από παπατζίδικες και αβάσιμες πληροφορίες τοπικού site.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα που εξασφάλισε το thespro.gr, μετά από ρεπορτάζ και όχι από τον καναπέ του σπιτιού μας, εξ' αποστάσεως και μάλιστα εκτός νομού Θεσπρωτίας:


Read More »
Μόνο το 10% των μαθητών της Γ' λυκείου στις τάξεις των σχολείων της Θεσπρωτίας - Αναλυτικός πίνακας Μόνο το 10% των μαθητών της Γ' λυκείου στις τάξεις των σχολείων της Θεσπρωτίας - Αναλυτικός πίνακας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δεκάδες νεκρά ψάρια κοντά στον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Ηγουμενίτσα: Δεκάδες νεκρά ψάρια κοντά στον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Δεκάδες νεκρά ψάρια εντόπισε αναγνώστης, ο οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες και το βίντεο, σε ρυάκι κοντά στον Πύργο Ραγίου.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα ψάρια κείτονται νεκρά στην επιφάνεια του νερού, προκαλώντας ανησυχίες για τα αίτια που τα ψάρια πεθαίνουν.

Θα πρέπει άμεσα η διεύθυνση αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, να μεταβεί στο σημείο, λαμβάνοντας δείγματα από τα νεκρά ψάρια, ώστε να εντοπιστεί τί είναι αυτό που κάνει τα ψάρια να ψοφάνε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την εποχή, γίνονται ψεκασμοί στις καλλιέργειες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Κεστρίνης και του Ραγίου, χωρίς να θέλουμε να συνδυάσουμε το θάνατο των ψαριών μαζί τους.

Αυτό θα το αποφανθούν οι έμπειροι ιχθυολόγοι της διεύθυνσης αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δεκάδες νεκρά ψάρια κοντά στον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Δεκάδες νεκρά ψάρια κοντά στον Πύργο Ραγίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από τα έπιπλα Γεωργίου

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από τα έπιπλα Γεωργίου


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από τα έπιπλα Γεωργίου Ηγουμενίτσα: Ζητείται προσωπικό από τα έπιπλα Γεωργίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Οριστικό: Στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Οριστικό: Στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες 


Θα ανοίξουν τελικά στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ, καθώς έγινε δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών.

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1 Ιουνίου, όπως αρχικώς είχε αποφασιστεί, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον τα δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού το επιτρέπουν. 

Τελικά η πρόταση έγινε δεκτή.
Read More »
Οριστικό: Στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες Οριστικό: Στις 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των εταιρειών Multirama και Nova Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των εταιρειών Multirama και Nova Ηγουμενίτσας


Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες των εταιρειών Multirama και Nova Ηγουμενίτσας. 
Είναι το αποτέλεσμα της βασικής πεποίθησης ότι αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας στην οποία λειτουργούμε, της Θεσπρωτίας, γεγονός που μας δημιουργεί ευθύνες για την βελτίωση και την εξέλιξή της, με συστηματική και έμπρακτη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ειδικών δράσεων στην εκπαίδευση, τον αθλητισμό, το περιβάλλον κ.α. 
Στα πλαίσια αυτά μια ακόμη πρωτοβουλία είναι η δωρεά σε όλους τους μαθητές λυκείου της Θεσπρωτίας που ξεκίνησαν τα μαθήματα τους, με αντισηπτικά/αντιβακτηριακά. 
Δεν είναι επιλογή αλλά ευθύνη μας το ευχαριστώ στους πελάτες που στηρίζουν εμάς αλλά και όλες τις τοπικές επιχειρήσεις του Νομού, να μετουσιώνεται έμπρακτα με δράσεις κοινωνικού περιεχομένου. 
Όλες αυτές οι δράσεις γίνονται πραγματικότητα χάρη σε εσάς, σαν ένα Μωσαϊκό που κάθε κομμάτι του απαρτίζεται από τον καθένα σας! 
Ιδιαίτερα μετά από μια δύσκολη κατάσταση που περάσαμε και σιγά σιγά βγαίνουμε, είναι πολύ σημαντικό να εκτιμήσουμε την ενότητα και αλληλοβοήθεια που δείξαμε μεταξύ μας και να μεταφέρουμε όσες περισσότερες από τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν στα δύσκολα και στην καθημερινότητα μας. 
Πιστεύουμε στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και στην ανάδειξη αυτής από περισσότερες επιχειρήσεις/καταστήματα στην κοινωνία που λειτουργούμε, στην κοινωνία της Θεσπρωτίας, αλλά και την στήριξη της κοινωνίας στις επιχειρήσεις του τόπου μας! 
Εξέλιξη δεν σημαίνει online αγορά αλλά η σωστή ενημέρωση/εκπαίδευση του καταναλωτή, η αναζήτηση του προϊόντος και στην τοπική αγορά που σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υπάρχει και καλύπτει και την ποιότητα και την τιμή ! 
Τα επιχειρήματα και τα οφέλη είναι πάρα πολλά( θέσεις εργασίας, εξυπηρέτηση ζωντανή, υποστήριξη μετά την αγορά, τιμή, αμεσότητα, συμβουλευτική-λύσεις, κ.α.) 
Κύκλος είναι...
Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η εξάλειψη διακρίσεων και η αξιοκρατία αποτελούν βασικές αρχές μας! 
Η δημιουργικότητα, η αφοσίωση και η παραγωγικότητα ανταμείβονται! 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συνεχίζουμε !
Read More »
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των εταιρειών Multirama και Nova Ηγουμενίτσας Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των εταιρειών Multirama και Nova Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Αρίλλα Θεσπρωτίας: Η παραλία του Ρωμαίου στρατηγού

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Αρίλλα Θεσπρωτίας: Η παραλία του Ρωμαίου στρατηγούΚοντά στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, βρίσκεται μια απάνεμη παραλία, με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά.

Κάμερα του epirustravel.eu, τοποθετημένη σε drone, κατέγραψε σπάνια πλάνα από την περιοχή.

Η παραλία έλαβε το όνομά της από τον Ρωμαίο στρατηγό Αρίλλα.


Τα ρηχά και καταγάλανα νερά της φιλοξενούν πλήθος επισκεπτών, καθώς και οικογένειες.

Στην άκρη της, η παραλία φιλοξενεί ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι, ενώ διαθέτει εγκαταστάσεις εστίασης και διαμονής, ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Read More »
Αρίλλα Θεσπρωτίας: Η παραλία του Ρωμαίου στρατηγού Αρίλλα Θεσπρωτίας: Η παραλία του Ρωμαίου στρατηγού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Άξια προαγωγή του Θεσπρωτού Σπύρου Κουτσοχρήστο σε πρόεδρο εφετών

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Άξια προαγωγή του Θεσπρωτού Σπύρου Κουτσοχρήστο σε πρόεδρο εφετών


Ο καταγόμενος από το Παλαιοχώρι Φιλιατών Σπύρος Κουτσοχρήστος, γιος του αείμνηστου δάσκαλου Θωμά Κουτσοχρήστού, προήχθη στον βαθμό του Προέδρου Εφετών και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, όπου μέχρι τώρα υπηρετούσε ως Εφέτης.
Read More »
Άξια προαγωγή του Θεσπρωτού Σπύρου Κουτσοχρήστο σε πρόεδρο εφετών Άξια προαγωγή του Θεσπρωτού Σπύρου Κουτσοχρήστο σε πρόεδρο εφετών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ανήλικες ημεδαπές για κλοπή από κατάστημα

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Συνελήφθησαν δύο ανήλικες ημεδαπές για κλοπή από κατάστημα 


Συνελήφθησαν, χθες (15-05-2020) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πρέβεζας, δύο ανήλικες ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, οι δύο ανήλικες εισήλθαν σε εμπορικό κατάστημα και αφαίρεσαν κοσμήματα και άλλα προϊόντα, συνολικής αξίας (200) ευρώ. 

Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος. 

Προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ανήλικες ημεδαπές για κλοπή από κατάστημα Συνελήφθησαν δύο ανήλικες ημεδαπές για κλοπή από κατάστημα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Εξετάζεται το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ στις 25 Μαΐου

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Εξετάζεται το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ στις 25 Μαΐου


Να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον τα δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού το επιτρέπουν ζήτησε η κυβέρνηση από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών.

Και αυτό γιατί, όπως λένε κύκλοι του Μαξίμου, η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.
Read More »
Εξετάζεται το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ στις 25 Μαΐου Εξετάζεται το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ στις 25 Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Παραμυθιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της πρώτης οικίας του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Παραμυθιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της πρώτης οικίας του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα


Με την πρώτη φάση των εργασιών που αφορούν την αντικατάσταση της στέγης και την ανακατασκευή της ανατολικής όψης του κτηρίου, προϋπολογισμού 24.614 ευρώ, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της πρώτης οικίας του Θεμιστοκλή Ρίγγα στην Παραμυθιά, ύστερα από σχετική απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος του ευεργέτη και μετά την σχετική μελέτη εργασιών

Πρόκειται για τριώροφο κτήριο στην οδο Εθνάρχου Μακαρίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο.

Οι εργασίες γίνονται με σκοπό να διασφαλιστεί η στατική επάρκεια του κτιρίου ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του έργου με την μελέτη βιωσιμότητας.
Read More »
Παραμυθιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της πρώτης οικίας του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα Παραμυθιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της πρώτης οικίας του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

80χρονος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
80χρονος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα 


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για τον εντοπισμό 80χρονου, χωρίς τις αισθήσεις του, στην περιοχή “ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ” Ν. Άρτας.

Ο 80χρονος ανασύρθηκε από λουόμενους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Read More »
80χρονος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα 80χρονος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη μετά από 31 χρόνια για τη δολοφονία 25χρονης από τη Βρυσέλλα Φιλιατών

Σάββατο, Μαΐου 16, 2020
Συνελήφθη μετά από 31 χρόνια για τη δολοφονία 25χρονης από τη Βρυσέλλα Φιλιατών


Ήταν το 1989 όταν στο Πλέτενμπεργκ της Γερμανίας δολοφονείται μία 25χρονη κοπέλα από τη Βρυσέλλα Φιλιατών. 

Λίγες μετά στο χωριό της, η οικογένειά της την αποχαιρέτισε για πάντα και όλα αυτά τα χρόνια ζούσε με τα αναπάντητα ερωτήματα αλλά και με την ελπίδα ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη. 

Οι Γερμανικές αρχές δεν έκλεισαν ποτέ τον φάκελο του εγκλήματος. 
Τα στοιχεία του δράστη ήταν στη διάθεσή τους, όμως εκείνος είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης.  
Ο δράστης από το Μπάρι πέρασε στην Ελλάδα, κατευθύνθηκε στους Φιλιάτες και έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν.  

Πριν από μερικές ημέρες, ένα τυχαίο γεγονός, οδήγησε την Ελληνική Αστυνομία στον εντοπισμό του 68χρονου πλέον φερόμενου δράστη της δολοφονίας.  
Ο άνδρας ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στην Αμφιλοχία, υποστηρίζοντας ότι στα νιάτα του ήταν μετανάστης στην Αυστραλία!  
Πριν από μερικές ημέρες έπαθε επιληπτική κρίση.  
Ένας γείτονας ήταν αυτός που ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία. Όταν τα στοιχεία του έγιναν γνωστά στην Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του από τις Γερμανικές αρχές.  
Η εγκληματική ενέργεια στη Γερμανία δεν παραγράφεται στην 25ετία όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και έτσι οι Γερμανικές αρχές έχουν αιτηθεί την έκδοσή του.  
Το θέμα έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα στον Γερμανικό τύπο, ο οποίος αναφέρεται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στην άγρια δολοφονία.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του karvasaras.gr
Η υπόθεση δολοφονίας μίας 25χρονης Ελληνογερμανίδας που έλαβε χώρα στη Γερμανία πριν από 31 χρόνια, σε χώρο στάθμευσης στο Πλέτενμπεργκ, τραβάει την προσοχή και πάλι. 
Το karvasaras.gr παραθέτει ολόκληρο το χρονικό της υπόθεσης. 
Ο ύποπτος για τον φόνο συνελήφθη στις 29 Απριλίου στην Αμφιλοχία και έχει ζητηθεί έκδοση στη Γερμανία.

Π​ως αισθάνεται μετά από όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του θύματος, μετά τη σύλληψη του φερόμενου δολοφόνου; Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη 31 χρόνια μετά τη δολοφονία, ο 68χρονος σήμερα Σπυρίδων Κ., φέρεται να κρύφτηκε στην Ελλάδα για όλα αυτά τα χρόνια.

Ο φάκελος της υπόθεσης «κοιμόταν» επί δεκαετίες στο αρχείο της εισαγγελικής αρχής στο Χάγκεν, όμως τα αρχεία είναι πλέον πίσω στα γραφεία των ερευνητών – όπως αναφέρθηκε την Πέμπτη 14 Μαΐου στον Γερμανικό Τύπο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του come-on.de. «Περιμένουμε την ανακοίνωση έκδοσης από την Ελλάδα και ξεκινάμε τη διαδικασία», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Dr. Gerhard Pauli.
Το χρονικό της υπόθεσης

Ο φερόμενος δολοφόνος, κατηγορείται ότι διέφυγε από τη σκηνή του εγκλήματος στις 6 Απριλίου 1989 με κόκκινο Mercedes, και εντοπίστηκε στην Αμφιλοχία όταν και συνελήφθη, στις 29 Απριλίου 2020, ως ύποπτος για το φρικτό έγκλημα, 31 χρόνια μετά.

Ο 68χρονος κατηγορούμενος, είχε επιληπτική κρίση, οπότε ένας γείτονας ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα ξημερώματα της Τετάρτης 29 Απριλίου και ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας και έπειτα στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Αυτός ο χάρτης δείχνει τη διαφυγή του κατηγορούμενου στο Μπάρι, έπειτα στην Αμφιλοχία, όπου συνελήφθη, αλλά και την πόλη των Φιλιατών όπου θάφτηκε το θύμα του φόνου, η 25χρονη Ελληνογερμανίδα Γαρυφαλλιά Ζ. Μία διαδρομή περίπου δύο ωρών με το αυτοκίνητο, από την Αμφιλοχία, όπου ζούσε ο συλληφθείς τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

© Christogeros

Περίπου 2500 χιλιόμετρα από το πρώην σπίτι του στο Πλέτενμπεργκ, ο φερόμενος δολοφόνος έζησε ανενόχλητος για δεκαετίες και ισχυριζόταν ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν μετανάστης στην Αυστραλία.

Σημειώνεται ότι μετά από τη δολοφονία, ο σύζυγος και οι δύο κόρες της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς είχαν αρχικά μετακομίσει στην Ελλάδα. Σήμερα ο σύζυγος ζει στην περιοχή της Στουτγάρδης, όπως και η μεγαλύτερη κόρη της. Η νεότερη κόρη της έκανε οικογένεια και μένει στην Ελλάδα.

Γερμανοί δημοσιογράφοι μίλησαν με τον αδελφό του θύματος
«Το όλο πράγμα ήταν πολύ τραυματικό εκείνη την εποχή», θυμάται ο Γρηγόρης Αλεξίου, αδελφός της γυναίκας, σε συνέντευξη του σε Γερμανική εφημερίδα.
Τον Αλεξίου, ο οποίος δούλευε σε βενζινάδικα, επισκέφθηκε την ημέρα της δολοφονίας η σοκαρισμένη φίλη της αδερφής του που την συνόδευε την ημέρα που έχασε τη ζωή της από τους πυροβολισμούς. «Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οδήγησα την αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος», του είπε.

Το θύμα πιθανότατα πέθανε αμέσως
Ο 59χρονος μιλά για «ενοχλητικές και τραυματικές εικόνες» στο χώρο στάθμευσης. Κατά τη διάρκεια της εγκληματολογικής έρευνας από την ομάδα έρευνας του αστυνομικού του Πλέτενμπεργκ, Wilfried Böcker, διαπιστώθηκε ότι ο Σπυρίδων Κ. είχε πυροβολήσει συνολικά οκτώ φορές από ένα όπλο μέσω των πλευρικών παραθύρων του Opel Kadett κατά της 25χρονης.
Δύο από αυτές πέτυχαν την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι και άλλες τέσσερις την πέτυχαν στον θώρακα. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο όταν ήταν ήδη πολύ αργά, η 25χρονη, τα πόδια της οποίας ήταν ακόμα στα πεντάλ του αυτοκινήτου που ήταν σε λειτουργία, είχε πεθάνει ακαριαία. Ο δολοφόνος της έφυγε αμέσως μετά το έγκλημα και παρέμεινε απαρατήρητος για 31 χρόνια.

«Μέχρι σήμερα αδιανόητο»
Η φίλη του θύματος που είδε την αιματηρή πράξη υπέφερε από την τραυματική εμπειρία για μεγάλο χρονικό διάστημα και αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον ζει και αυτή στην Ελλάδα. «Κανείς στην οικογένειά μας δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη εκεί. Είναι ακόμα ακατανόητο μέχρι σήμερα», λέει ο αδελφός της νεκρής, Γρηγόρης Αλεξίου.
Ο τότε 37χρονος Σπυρίδων Κ. ήταν γνωστός στην οικογένεια ως φίλος του συζύγου του θύματος. Ο γενικός εισαγγελέας Dr. Gerhard Pauli, μετά από ερώτηση ανέφερε ότι ο 68χρονος πλέον κατηγορούμενος είχε απασχολήσει τις Τοπικές Αρχές και πριν από το έγκλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει την 25χρονη Γαρυφαλλιά πριν τη δολοφονία της. Πέντε χρόνια πριν από το έγκλημα μάλιστα, ο Σπυρίδων Κ., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να μαχαίρωσε από ζήλια τον γαμπρό του με ψαλίδι 24 φορές, επειδή τον έπιασε να πίνει καφέ με τη γυναίκα του. Για αυτό του είχε επιβληθεί και ποινή φυλάκισης. Πιθανώς αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο το θύμα είχε ζητήσει από τη φίλη της να τη συνοδεύσει στη συνάντηση στις 6 Απριλίου 1989.

Η ελπίδα της οικογένειας για μία δίκαιη τιμωρία
«Νομίζω ότι ήθελε απλώς να του πει ότι αρνήθηκε την πρότασή του να έρθουν πιο κοντά επειδή ήταν παντρεμένη και ευτυχισμένη», λέει ο αδελφός, ο οποίος περιγράφει την αδερφή του ως «πραγματικό άνθρωπο της οικογένειας και στοργική μητέρα».
Το γεγονός ότι ο φερόμενος δολοφόνος της αδερφής του έχει συλληφθεί παρέχει ανακούφιση στην οικογένεια, παράλληλα όμως το γεγονός ότι η σύλληψη έγινε τόσα χρόνια μετά το έγκλημα, είναι πολύ ενοχλητικό για την οικογένεια, τον σύζυγο και τις δύο κόρες, οι οποίες έχασαν τη μητέρα τους νωρίς.
Read More »
Συνελήφθη μετά από 31 χρόνια για τη δολοφονία 25χρονης από τη Βρυσέλλα Φιλιατών Συνελήφθη μετά από 31 χρόνια για τη δολοφονία 25χρονης από τη Βρυσέλλα Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες