https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Πανελλήνιες 2023: Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Πανελλήνιες 2023: Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες


Στις 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας η τελική καταχώριση των βαθμολογιών θα ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου και στη συνέχεια η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου.
Read More »
Πανελλήνιες 2023: Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες Πανελλήνιες 2023: Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Άθλιες Τουρκο-Αλβανικές προκλήσεις με το «Τσάμικο»

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Άθλιες Τουρκο-Αλβανικές προκλήσεις με το «Τσάμικο»


Σε ρυθμούς… Τσάμικου κινείται η Αλβανία έχοντας την θερμή υποστήριξη της Τουρκίας. Οι προκλήσεις που φαίνεται ότι ενορχηστρώνονται από την Τουρκία διαδέχονται η μία την άλλη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία αντίδραση από την Ελληνική Κυβέρνηση ή από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

Κεντρικό θέμα της Αλβανικής έκδοσης του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας «Ανατολού» αποτέλεσαν οι «διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων» που έγιναν στην Αδριανούπολη για να τιμηθεί η «σφαγή των μουσουλμάνων Τσάμηδων στη Θεσπρωτία».

Η επισήμανση μάλιστα στο ρεπορτάζ «Αλβανών μουσουλμάνων» έχει τη σημασία της.

Αλλά ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι την φερόμενη διαμαρτυρία που σκοπό είχε απλά να καταλήξει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, τη διοργάνωσαν και συμμετείχαν Τουρκικοί σύλλογοι και κανένας της Αλβανίας.

Στην πρόσοψη του Ελληνικού Προξενείου τοποθέτησαν μαύρο στεφάνι με την επιγραφή «Δεν ξεχνούμε την σφαγή της Τσαμουριάς».

Επικεφαλής της δραστηριότητας ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων της Βαλκανικής Erhan Pekkan (Ερχάν Πεκάν) ενώ έχει σημασία να αναφερθεί ότι μετείχε και ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Συλλόγου Τούρκων Cevat Sedes (Τζεβάτ Σεβντές) καθώς και ο Γραμματέας Εξωτερικών Κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας Τούρκων Βαλκανικής και Ρούμελης Zurfetin Hacioglou (Ζυρφεντίν Χατζιόγλου). Ο Πεκκάν προέβη μάλιστα σε δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης αναπαράγοντας στην ουσία αριθμούς – μυθεύματα που από καιρό οι Τουρκικές υπηρεσίες έχουν ετοιμάσει για το αφήγημα Αλβανών και Τούρκων εθνικιστών.

Στα πλαίσια παρακινούμενων ανάλογων δραστηριοτήτων για την 79η επέτειο της «σφαγής» των Τσάμηδων μουσουλμάνων στην Θεσπρωτία – ως γνωστό τους παρέσυραν σε έξοδο προύχοντες που είχαν συνεργαστεί με τους Γερμανούς Ναζί και διαπράξει δεκάδες εγκλήματα ενάντια στους κατοίκους της περιοχής και των κοινοτήτων τους , με την ελπίδα να αποκτήσουν διεθνή προστασία και αμνηστία – ανάλογη πορεία και παράλληλες δραστηριότητες διοργανώνουν Τουρκογενείς και αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι στα Σκόπια όλη αυτή την εβδομάδα.
Read More »
Άθλιες Τουρκο-Αλβανικές προκλήσεις με το «Τσάμικο» Άθλιες Τουρκο-Αλβανικές προκλήσεις με το «Τσάμικο» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Γνώριμος στις αρχές ο «αρχιτέκτονας» στις απάτες

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Γνώριμος στις αρχές ο «αρχιτέκτονας» στις απάτεςΚάτοικος Ιωαννίνων και γνώριμος στις αρχές είναι ο εμφανιζόμενος ως αρχιτέκτονας εγνωσμένου κύρους που κατάφερε να αποσπάσει 150 χιλιάδες ευρώ από τρεις κατοίκους της Θεσπρωτίας και μετά τους εκβίαζε!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι τρεις ημεδαποί στη Θεσπρωτία πείστηκαν για την φερεγγυότητά του και έτσι του ανέθεσαν έναντι αμοιβής διάφορα έργα όπως ανακαίνιση και μεσιτεία διαμερισμάτων που διαθέτουν, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αγοραπωλησίες οχημάτων και ρύθμιση διαφόρων οφειλών και προστίμων.

Με τον τρόπο αυτό ο συλληφθείς κατάφερε να τους αποσπάσει τμηματικά χρηματικά ποσά που έφθαναν τις 150.000 ευρώ.

Στο τέλος τους εκβίαζε κάτι που τους υποχρέωσε να απευθυνθούν στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έβαλαν τέλος στη δράση του.

 

Read More »
Γνώριμος στις αρχές ο «αρχιτέκτονας» στις απάτες Γνώριμος στις αρχές ο «αρχιτέκτονας» στις απάτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει


Έχει κάστρο, έχει Ιστορία, έχει ενδιαφέροντα μουσεία, έχει φαγητό να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μήπως να μείνεις ένα βράδυ Ηγουμενίτσα πριν πάρεις το πλοίο για Κέρκυρα;

Ηταξιδιωτική κουλτούρα στην Ελλάδα αγνοεί επιδεικτικά τις πόλεις, και όχι εντελώς άδικα, αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις σαν την Θεσσαλονίκη ή την Καλαμάτα αυτές είναι στην πλειοψηφία τους μάλλον άσχημες με την πρώτη ματιά. Αν όμως είσαι διατεθειμένος/η να προσπεράσεις τις πρώτες εντυπώσεις και να τις βολτάρεις, είναι πολύ πιθανό να εκπλαγείς θετικά. Ειδικά για την περίπτωση των λιμανιών, οι παλιοί ναυτικοί έλεγαν πως δεν έχουν ανάγκη να είναι όμορφα, επειδή είναι κάτι σαφώς σημαντικότερο: Ενδιαφέροντα. Η Ηγουμενίτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Μικρός οδηγός για νεοφερμένους

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση λιμάνι της χώρας μετά τον Πειραιά, η Ηγουμενίτσα είναι μια μικρή πόλη της Ηπείρου με πληθυσμό 10.000 κατοίκους. Απέχει μια ώρα από τα Γιάννενα, 5 από την Αθήνα και μισή από τις φανταστικές παραλίες στα Σύβοτα.

Η παραλιακή της περαντζάδα απλώνεται σε ένα φαρδύ πεζοδρόμιο από την πλευρά της θάλασσας, ενώ στην κορυφή του λόφου σώζονται τα ερείπια του ενετικού της κάστρου, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τη Γαληνοτάτη και ανατινάχτηκε δύο αιώνες αργότερα, το 1685, από τον Φραντσέσκο Μοροζίνι (που άλλο χόμπι από το να ανατινάζει κάστρα δεν είχε). Τον 18ο αιώνα το κάστρο επισκευάστηκε μερικώς, από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Σήμερα γίνονται εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξης του κάστρου, η βόλτα στον πευκόφυτο λόφο του οποίου είναι μια από τις ωραιότερες στην Ηγουμενίτσα.


Και τι άλλο έχει να κάνουμε εδώ;
Πρώτο και καλύτερο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας είναι ένα φωτεινό και άψογα οργανωμένο μουσείο που διηγείται, μέσα από τη μόνιμη έκθεσή του «Θεσπρωτών Χώρα», ιστορίες που ξεκινούν από τη Μέση Παλαιολιθική περίοδο, 100.000 χρόνια πίσω, όταν οι κάτοικοι αυτής εδώ της γης έμεναν ακόμα μέσα σε σπήλαια, και φτάνουν ως την Οθωμανική αυτοκρατορία του 19ου αιώνα. Όπως εύκολα μαντεύεις, η έμφαση δίνεται στην ελληνιστική εποχή, τα χρόνια αμέσως μετά τον Μέγα Αλέξανδρο δηλαδή, η οποία είναι και μια από τις σημαντικότερες για την Ιστορία της Ηπείρου. Ακόμα και αν δεν είσαι μεγάλος/η φαν των μουσείων, αυτό εδώ αξίζει οπωσδήποτε μια επίσκεψη, καθότι η Ήπειρος είναι από τα μέρη εκείνα της Ελλάδας των οποίων η Ιστορία σκεπάζεται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Ενδιαφέρον είναι επίσης και το «Σπίτι της Ρένας», ένα λαογραφικό μουσείο στην καρδιά της πόλης που φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 παραδοσιακά αντικείμενα τα οποία αποτυπώνουν τη νεότερη ιστορία της περιοχής –κεντήματα και υφαντά, παραδοσιακές φορεσιές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Περί τα 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, μια επίσκεψη αξίζει οπωσδήποτε το Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, του 3ου αιώνα π.Χ. ενώ πολύ κοντά στις εκβολές του ποταμού Καλαμά, ένα τεταρτάκι οδήγησης από το κέντρο της Ηγουμενίτσας, ο Πύργος Ραγίου είναι ένα εντυπωσιακό οθωμανικό κάστρο επάνω σε ένα κατάφυτο λοφάκι 85 μέτρων.

Οι παραλίες λένε τίποτα;
Καταρχάς, μισή ώρα με το αυτοκίνητο απέχουν όπως είπαμε οι απολύτως εξωτικές παραλίες στα Σύβοτα, για τις οποίες σου τα έχουμε πει αναλυτικά εδώ. Αν πάλι βαριέσαι να οδηγείς, μόλις 3 χιλιόμετρα έξω από την Ηγουμενίτσα ξεκινά το Μακρυγιάλι, μια χρυσαφένια αμμουδιά που απλώνεται στο ιλιγγιώδες μήκος των 7 χιλιομέτρων (εξ ου και το όνομά της) και βρέχεται από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.


Πού (και τι) θα φάμε
Σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες, η Ηγουμενίτσα είναι στην Ήπειρο, και η Ήπειρος θα μπορούσε άνετα να είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει πως άσχημα δεν θα φας πουθενά. Αν χρειάζεσαι συστάσεις ως χαωμένος πρωτάρης, σημείωσε καταρχάς την Αμβροσία για ζουμερά κρεατικά αλλά και πίτσα στον ξυλόφουρνο και θεϊκές μακαρονάδες, το Μπριζολάδικο του Λούη για… αυτό που λέει το όνομά του, τον Λίθο για σπιτικά μαγειρευτά (στα «οπωσδήποτε» το κοκκινιστό μοσχαράκι) τους Βλάχους για ζουμερά παϊδάκια και κρεατοφαγία μέχρι τελικής πτώσης και τον Κοκόση στην Πλαταριά για θαλασσινά και φρέσκο ψάρι πλάι στο κύμα.

Πού θα μείνουμε;
Στα συμπαθέστατα δωμάτια του Holiday Zigos (60€ το δίκλινο) του Alexandras Appartments (53€ το δίκλινο) ή του Alexander Rooms & Apartments (70€ το διαμέρισμα δύο ατόμων)
Read More »
Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει Η Ηγουμενίτσα μπορεί και να σε εκπλήξει Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης από τη ΔΕΕΠ & ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης από τη ΔΕΕΠ & ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας


Δράση για την "πρόληψη της παιδικής κακοποίησης" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα. 
Στα πλαίσια της πανελλήνιας καμπάνιας που διοργανώθηκε από την Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ, μοιράστηκε έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό
σε γονείς και παιδιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση στα θέματα "πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης". 
Γιατί κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει σε ένα ασφαλές και προστατευμένο κοινωνικό περιβάλλον!!!
Read More »
Δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης από τη ΔΕΕΠ & ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Δράση για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης από τη ΔΕΕΠ & ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Άκυρο από την Αποκεντρωμένη στο σχέδιο για μαρίνα στα Σύβοτα (Ζέρη)

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Άκυρο από την Αποκεντρωμένη στο σχέδιο για μαρίνα στα Σύβοτα (Ζέρη)


Στα σχέδια θα μείνει προς το παρόν το σχέδιο για την κατασκευή ιδιωτικής μαρίνας στην πασίγνωστη παραλία «Ζέρη» των Συβότων.
Φρένο έβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία απέρριψε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με ομόφωνη μάλιστα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης.
Η παραλία χρησιμοποιείται για κολύμπι και η λειτουργία της μαρίνας θα επιβάρυνε το περιβάλλον ενώ θα δημιουργούσε κινδύνους για τους λουόμενους λόγω της κίνησης των σκαφών. 
Αυτό ήταν το βασικό σκεπτικό για την απόρριψη της μελέτης. Σημειώνεται ότι προβλεπόταν στη συγκεκριμένη μαρίνα να φιλοξενούνται 90 σκάφη.

Read More »
Άκυρο από την Αποκεντρωμένη στο σχέδιο για μαρίνα στα Σύβοτα (Ζέρη) Άκυρο από την Αποκεντρωμένη στο σχέδιο για μαρίνα στα Σύβοτα (Ζέρη) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023Σάββατο 1η Ιουλίου 2023, Θέατρο Πέτρας
Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2023 όλα δείχνουν ότι θα είναι το μεγαλύτερο πολυφωνικό αντάμωμα διαχρονικά στην Ελλάδα! Είκοσι πολυφωνικά σχήματα, όμιλοι, κομπανίες έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή! Από όλες τις γενιές, όλες τις περιοχές της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας! Καθώς και αλβανική πολυφωνία, διφωνίες από Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία! Και με Θρακιώτικες γκάιντες και χορούς με το σύνολο του ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΑΝΑΚΗ. Και με την αγαπημένη ηπειρώτικη κομπανία του ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ στον κυκλωτικό χορό μας στο αγαπημένο Θέατρο Πέτρας!
Καλή αντάμωση το άλλο Σάββατο, την πρώτη νύχτα του Iούλη, στην πιο μεγάλη, διαχρονικά γιορτή πολυφωνίας! Ας είμαστε όλοι εκεί, όλοι αντάμα! Με το κάλεσμα του παγκόσμια αναγνωρισμένου Πολυφωνικού Καραβανιού, την στήριξη του Υπουργείου Πoλιτισμού και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ!
Read More »
Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023 Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού 2023 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Ημέρα Ηπειρώτικης Μουσικής και Χορού

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Ημέρα Ηπειρώτικης Μουσικής και ΧορούRead More »
Ημέρα Ηπειρώτικης Μουσικής και Χορού Ημέρα Ηπειρώτικης Μουσικής και Χορού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Η ετήσια εκδήλωση της Σχολής Vitality και του Συλλόγου ΡΟΗ

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Η ετήσια εκδήλωση της Σχολής Vitality και του Συλλόγου ΡΟΗ


Η χρονιά για το τμήμα της Ρυθμικής και Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής της Σχολής Vitality και του Συλλόγου ΡΟΗ έφτασε στο τέλος της, σε ένα κατάμεστο κλειστό, γεμάτο χαμόγελα και χειροκροτήματα από όλους.
Πόσα μπράβο και συγχαρητήρια να πω σε όλες τις αθλήτριές μας, πόση συγκίνηση και περηφάνια να νιώσεις, όταν βλέπεις τους κόπους και τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται με τόσο δυνατό χειροκρότημα και τόση αγάπη από το όμορφο κοινό μας.
Τα κορίτσια μας δώσανε τον καλύτερο εαυτό τους μέσω της παρουσίασης των προγραμμάτων τους.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά όταν κάθε φορά αντικρίζω στο βλέμμα τους την χαρά και την δίψα να εξερευνήσουν τα τόσο δύσκολα αυτά αθλήματα, ακόμη και στη θέα των δυσκολιών και των απαιτήσεων κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους.
Να τοποθετούν κάθε χρόνο τον πήχη όλο και πιο ψηλά και να καταφέρνουν κάθε χρόνο να πετύχουν τους στόχους τους με αγώνα, κόπο και θυσίες.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους γονείς των αθλητριών, που με εμπιστεύθηκαν από την πρώτη στιγμή και καθημερινά στηρίζουν έμπρακτα τις προσπάθειές μου με όποιο τρόπο.
Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, με την πολύτιμη βοήθεια των οποίων πραγματοποιήθηκε αυτή η βραδιά.
Ειδικότερα:
- Πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ Μιχάλης Καρβούνης
- Hotel Angelika Pallas, Chrisa Kalogeraki-Revi, για τα όμορφα Αναμνηστικά.
- Αγροτεχνική Ηπείρου Νίκος Βρακάς για τα υπέροχα τσαντάκια
- Επίσημο service Toyota Dimitris Gkarozis για τα μετάλλια των απονομών
- Έπιπλα Γεωργίου και την elite strom, Θωμάς Γεωργίου - Antony Georgiou
- Τον πανέμορφο και ξεχωριστό ανθοστολισμό, Eirini Ntorkou
- Professional
- Medley, Eleni Rapti
- The Glass, Alex Mitselos
- Irish, Alex Mitselos
- Remax Direct, Dimitris Efthymiou
- Golden Wash
- Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Vasilis Pappas, epixeirein.gr
- Κατάστημα παιχνιδιών Ντάνης, Christiana Ntani
- Λογιστικό-Φοροτεχνικό Γραφείο, Ανθούλα Τζάνη
- Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας, Sofia Mouka
- Φαρμακείο Nikolas Katsios
- Kouzineri
- Vassos Security για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης
- Στεγνοκαθαριστήρια Χατζηρούμπη- Χαρίσης
- Τους χορηγούς επικοινωνίας:
Θεσπρωτικός Παλμός, Nikos Fatsios
Να ευχαριστήσω ξεχωριστά:
*Την εταιρεία maestro George Lampris και τον συνεργάτη Lampros Lampris για την κάλυψη και το άρτιο αποτέλεσμα του ήχου για ακόμη μια φορά.
*Τον Thomas Tsakiris, George Mantis και τους συνεργάτες τους, για την κάλυψη τη παράστασης με φωτογραφίες και βιντεοσκόπηση
(Τις επόμενες μέρες θα ενημερωθείτε για το υλικό)
*Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην εταιρεία motion sports και την αγαπημένη Xenia Kantzoura για τα υπέροχα κορμάκια που ράφτηκαν για τις αθλήτριές μας, με τόσο μεράκι και λεπτομέρεια ώστε να αναδείξουμε τις ικανότητες και την χάρη τους.
*Τις Valentina F. Tsoumani και Αγγελική Τσίπη που επιμελήθηκαν τα μακιγιάζ των αθλητριών με λάμψη
- Πολλά πολλά ευχαριστώ στις εθελόντριες για την πολύτιμη και σημαντική βοήθειά τους που τόσο απλόχερα μας χάρισαν, για την ομαλή διεξαγωγή και τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Ευχαριστώ το ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξάνδρα Τσιάβου.
Και τέλος την συνεργάτιδα μου Rania Avgerinou, που όσα ευχαριστώ κι αν πω είναι λίγο.
Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τα κορίτσια με αγάπη και ενθουσιασμό και καθημερινά τους μεταδίδει τη γνώση και την εμπειρία της απλόχερα.

Read More »
Η ετήσια εκδήλωση της Σχολής Vitality και του Συλλόγου ΡΟΗ Η ετήσια εκδήλωση της Σχολής Vitality και του Συλλόγου ΡΟΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Πανήγυρι Παρεκκλησίου Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λαδοχωρίου

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Πανήγυρι Παρεκκλησίου Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου ΛαδοχωρίουRead More »
Πανήγυρι Παρεκκλησίου Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λαδοχωρίου Πανήγυρι Παρεκκλησίου Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Aπό την Ηγουμενίτσα στο First Dates (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Aπό την Ηγουμενίτσα στο First Dates (+ΒΙΝΤΕΟ)


Τι θα δούμε απόψε, Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 23:00.
First Dates, εκεί όπου δύο άγνωστοι ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο, με στόχο, φυσικά, τον έρωτα! Η Ζεν έχει στη λίστα της τα ονόματα των καλεσμένων και το εστιατόριο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του. Ποιοι θα δειπνήσουν μαζί απόψε;
H Ειρήνη δηλώνει γλυκούλα και κοινωνική. Έχει έρθει έτοιμη να φλερτάρει έναν δυναμικό και δοτικό άντρα και η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι αυτοπροσδιορίζεται ο Γιάννης, που θα συναντήσει.
Ένας «πρίγκιπας» από την Ηγουμενίτσα έρχεται στο First Dates, με σκοπό να γνωρίσει την petite γυναίκα των ονείρων του. Η Ελένη περνά εύκολα το πρώτο τεστ συμβατότητας του Γιάννη Ρ., όμως η ενέργεια, που δημιουργείται στο ραντεβού, προκαλεί μια άβολη ατμόσφαιρα.
«Σπίτι δίχως Γιάννη προκοπή δεν κάνει» και σε αυτό το εστιατόριο οι παροιμίες παίρνονται στα σοβαρά. Ο Γιάννης Δ. συμβουλεύτηκε στιλιστικά την κομμώτρια του για τη σημερινή βραδιά και διαθέτει μια λίστα με 17 χαρακτηριστικά, που τον καθοδηγούν στην αναζήτηση για ταίρι. Θα καταφέρει να κερδίσει την ανυποψίαστη Κλαίρη με τη στρατηγική του;
Η βραδιά κλείνει με το όνομα που έχει την τιμητική του απόψε. Ο Γιάννης Κ., αφού γύρισε τον κόσμο, αναζητά το προσωπικό του λιμάνι. Θα είναι, άραγε, η Τάνια από τη Νορβηγία ο σταθμός της ζωής του;


Read More »
Aπό την Ηγουμενίτσα στο First Dates (+ΒΙΝΤΕΟ) Aπό την Ηγουμενίτσα στο First Dates (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης συντονιστής της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης συντονιστής της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα , η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών.
Στην κατάμεστη αίθουσα Golden του Ξενοδοχείου ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, με την παρουσία εκπροσώπων από την οικονομική, πολιτική και πανεπιστημιακή κοινότητα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, η επίσημη ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί κ.κ. Μάκης Βορίδης και Νίκος Παπαθανάσης, καθώς και η βουλευτής κα. Άρια Αγάτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Β. Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κ. Κόλλιας, πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτ. Ελλάδος κ. Γ. Παππάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας και άλλοι επίσημοι.
Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Υπουργοί κ.κ. Μάκης Βορίδης και Νίκος Παπαθανάσης, ενώ ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του, αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονεί η παγκοσμιότητα των αγορών, που υπερβαίνουν τις πολιτικές αποφάσεις .
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στην δυνατότητα αξιοποίησης της δύναμης των Ελλήνων της διασποράς, καθώς και την αξιοποίηση του Ελληνικού Πολιτισμού, αφού, όπως ανέφερε ο Ελληνικός Πολιτισμός, αποτελεί το μόνο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας και θα πρέπει στην Ελλάδα να επανιδρυθεί η Ακαδημία Πλάτωνος, αφού στην Ελλάδα γεννήθηκε η φιλοσοφική σκέψη, που αποτελεί την βάση του δυτικού πολιτισμού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική εισήγηση του μέλους του Δ.Σ. κυρίου Ιωάννη Πατινιώτη, με θέμα ’Πως το Ανθρώπινο Δυναμικό επηρεάζει την επιχειρηματική αβεβαιότητα.’’
Ο Θεσπρωτός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, και αυτή τη χρονιά ,ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον της παρουσίασης των ομιλητών και του συντονισμού της εκδήλωσης. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε , στον εκλιπόντα Παναγιώτη N. Γεννηματά, επίτιμο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επί χρόνια φίλο και αρωγό του Συνδέσμου. 

Ο Γ. Στάθης στην εισήγηση του μεταξύ άλλων ανέφερε: 
 «Ο Τάκης Γεννηματάς υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος ,μια μεγάλη προσωπικότητα με πολύπλευρη και βαθιά μόρφωση , πολυγραφότατος , με υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και με μοναδική ρητορική δεινότητα. Ένας ευγενής κοσμοπολίτης. Άφησε μια τεράστια πνευματική παρακαταθήκη με τη διαδρομή του, με τα βιβλία του , τα άρθρα , τις ομιλίες και τις αναλύσεις του .Ήμουν προνομιούχος, διότι με τίμησε με την φιλία του και ομολογώ ότι από την πλευρά μου, υπήρξα μαθητής και διαχρονικά πιστός υποστηρικτής του ".

Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Πρόεδρο Αλέξανδρο Κωστόπουλο , ο οποίος με την επιμονή την ποιότητα και το χαρακτήρα του έχει οδηγήσει τον ΣΕΟΔΙ στα σημερινά του επίπεδα.

*Ο Γιάννης Στάθης είναι Αντιπρόεδρος των Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών
Read More »
Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης συντονιστής της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών Ο Θεσπρωτός Γιάννης Στάθης συντονιστής της ετήσιας εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

«Χρυσές» οι διακοπές για τους Έλληνες | Στα ύψη τα εισιτήρια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
«Χρυσές» οι διακοπές για τους Έλληνες | Στα ύψη τα εισιτήρια (+ΒΙΝΤΕΟ)


Δύσκολες θα είναι φέτος οι διακοπές για τους περισσότερους, καθώς τόσο τα έξοδα διαμονής όσο και εκείνα της μετακίνησης, κυρίως με το πλοίο, έχουν εκτοξευτεί.
Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μοιάζουν απλησίαστα και παρουσιάζουν αύξηση τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι.

«Φωτιά» στα ναύλα
Για την Κέρκυρα, μέχρι την Ηγουμενίτσα το κόστος για βενζίνη με την τρέχουσα τιμή του λίτρου και το κόστος των διοδίων φθάνουν συνολικά τα 330 ευρώ. Από την Ηγουμενίτσα, το πλοίο για Κέρκυρα κοστίζει για την τετραμελή οικογένεια με ΙΧ 90 ευρώ.
Το εισιτήριο για Σύρο στην οικονομική θέση του ημισυμβατικού πλοίου, κοστίζει 45,50€. Στο ταχύπλοο φθάνει τα 62,50. € Η μεταφορά αυτοκινήτου κοστίζει 102,50€. Άρα συνολικά μία τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά κάτω των 12 ετών, καλείται να πληρώσει 478€ μετ΄ επιστροφής.
Το εισιτήριο του επιβάτη για Ρόδο, στην οικονομική θέση, κοστίζει 91€ και του αυτοκίνητου 150€. Συνολικό κόστος για την τετραμελή οικογένεια, 846€.
Και για την Κρήτη οι τιμές των εισιτηρίων είναι τσιμπημένες. Ενδεικτικά, για τα Χανιά το εισιτήριο του επιβάτη κοστίζει 48€ και του αυτοκινήτου 79€. Το συνολικό κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα φθάνει τα 430€.
Το ποσό αυτό είναι για ταξίδι χωρίς καμπίνα και στην περίπτωση που ο πηγαιμός και η επιστροφή είναι με την ίδια εταιρία.
Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενδέχεται να δουν κι άλλη αύξηση.

Read More »
«Χρυσές» οι διακοπές για τους Έλληνες | Στα ύψη τα εισιτήρια (+ΒΙΝΤΕΟ) «Χρυσές» οι διακοπές για τους Έλληνες | Στα ύψη τα εισιτήρια (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Τιμητική βράβευση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΕ ΑΕ

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Τιμητική βράβευση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΕ ΑΕ 


Στο Συλλεκτικό Λεύκωμα «Προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας 2023» της ναυτιλιακής εφημερίδας Maritime Economies, για τη μακρά εμπειρία και το έργο του στην Οργάνωση και Ανάπτυξη Λιμένων συμπεριλαμβάνεται ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ ΑΕ.
Ο κ. Απόστολος Καμαρινάκης βραβεύτηκε σε τιμητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις Liberty Press στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων - ΛΑΕΔ, την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Ως εξειδικευμένος μηχανικός στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Θαλασσίων Λιμένων, ο κ. Καμαρινάκης έχει διατελέσει:
Διευθυντής Λιμένων και Λιμενικών Έργων, Διευθυντής Λιμενικής Πολιτικής και Κλαδάρχης στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής (Executive Committee) και Εθνικός εκπρόσωπος όλων των Ελληνικών Λιμένων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων European Sea Ports Organisation με έδρα τις Βρυξέλλες.
Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ, όπου έθεσε τα θεμέλια για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας σε ουσιαστική δυτική πύλη των Βαλκανίων, μέσω της σύνδεσής του με την Εγνατία Οδό σε συνδυασμό με τη θαλάσσια λεωφόρο Αδριατικής - Ιονίου, καθώς και της σύνδεσής του με τον Λιμένα Βάρνας στη Βουλγαρία, δημιουργώντας έναν δια-τροπικό διάδρομο Ανατολής-Δύσης των Βαλκανίων.Μαζί για το Παιδί - Πρόγραμμα σίτισης


Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
Εκτελεστικός Διευθυντής Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Λιμένων.Σήμερα ο κ. Καμαρινάκης, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ - υποναύαρχος ΛΣ- είναι:Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ.
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος.
Εκπρόσωπος Ελληνικών Λιμένων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων - European Sea Ports Organisation.
Γενικός γραμματέας ΔΣ του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών.

Στη συνέντευξη του στο Λεύκωμα «Προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας 2023» ο κ. Καμαρινάκης αναφέρεται στο εξωστρεφές έργο του ΟΛΕ. ΑΕ για την ανάπτυξη της δυναμικής του Λιμένα Ελευσίνας προς όφελος της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, επισημαίνοντας τα εξής:Αξιοποίηση του κομβικού ρόλου του Λιμένα Ελευσίνας στις συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές λόγω της γεωγραφικής του θέσης (εγγύτητα με το Θριάσιο πεδίο και τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα), ώστε με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και υποδομές να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής σε σημαντικό κέντρο διαμετακόμισης για την αγορά της ΝΑ Ευρώπης, με τεράστια οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία.
Εκπόνηση του νέου μάστερ πλαν του Λιμένα Ελευσίνας, το οποίο προσεγγίζει για πρώτη φορά ολιστικά, όχι αποσπασματικά, ολόκληρη την περιοχή δικαιοδοσίας ΟΛΕ ΑΕ. Εκτός του κεντρικού εμπορικού λιμένα στη δικαιοδοσία του οργανισμού εντάσσεται και μία ακτογραμμή μήκους περίπου 50 χλμ, που εκτείνεται από τον Σκαραμαγκά μέχρι και την Πάχη Μεγάρων, σε 4 Δήμους (Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγάρων), όπου συνυπάρχουν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, τσιμεντοβιομηχανίες, χαλυβουργίες, ναυπηγεία, διυλιστήρια, κ.α.
Τουριστική αξιοποίηση περιοχών, όπως ο Ασπρόπυργος, η Νέα Πέραμος και η Πάχη Μεγάρων, όπου μελετάται η κατασκευή δικτύου πλωτών προβλητών, προς εξυπηρέτηση της αυξημένης ζήτησης ελλιμενισμού σκαφών.
Προώθηση της καινοτόμου θαλάσσιας ακτοπλοϊκής-τουριστικής-πολιτιστικής γραμμής, «Θαλάσσια Ιερά Οδός», η οποία θα συνδέει τον Πειραιά με την Ελευσίνα με πλοιάρια και δρώμενα κατά τον πλου, αναδεικνύοντας την ιστορική κληρονομιά ολόκληρης της περιοχής και εντάσσοντας την παραμελημένη μέχρι σήμερα τουριστικά Δυτική Αττική στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Συμβολή του εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας στον Πολιτισμό. Σε χώρους του ΟΛΕ ΑΕ φιλοξενήθηκε με επιτυχία η επίσημη τελετή έναρξης για την ανακήρυξη της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2023, δεδομένου ότι ο οργανισμός υλοποίησε έγκαιρα, με πρόγραμμα και συνέπεια, τεχνικά έργα και λοιπές χωροταξικές παρεμβάσεις, που διακρίθηκαν εικαστικά και εξωράισαν την εικόνα του παράκτιου μετώπου, προς όφελος της ίδιας της πόλης και των πολιτών.
Σημαντικό έργο στον τομέα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Τα τελευταία 3 χρόνια απομακρύνθηκαν συνολικά 18 επικίνδυνα πλοία και ναυάγια.
Πράσινος μετασχηματισμός του Λιμένα Ελευσίνας με την ένταξη του στο διεθνές δίκτυο GREEN AWARD και ως μέλος της HELMEPA.
Ανάπτυξη συνεργασιών ΟΛΕ ΑΕ με εκπαιδευτικά ιδρύματα ώστε να αποτελέσει ο Λιμένας Ελευσίνας έναν χώρο που συνδυάζει την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα ως κέντρο ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Αττική.
Εξωστρέφεια και εκσυγχρονισμός των λιμενικών υπηρεσιών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση της αγοράς και την προσέλκυση νέων φορτίων μέσω εξειδικευμένου μάρκετινγκ.

Επίσης, ο κ. Καμαρινάκης τονίζει τη σημασία και τον ρόλο των λιμένων της χώρας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.
Read More »
Τιμητική βράβευση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΕ ΑΕ Τιμητική βράβευση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΕ ΑΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα με την Κ. Νοτοπούλου

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα με την Κ. Νοτοπούλου


Tα σαφή αλλά και αμείλικτα διλήμματα της κάλπης της 25ης Ιουνίου έθεσε από την Ηγουμενίτσα, η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ». 
•Ποια κυβέρνηση, με ποιο πρόγραμμα και τι θα σημάνει το όποιο αποτέλεσμα για τη ζωή των πολιτών;
•Ισχυρή κοινωνία με ισχυρό κοινωνικό κράτος ή «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»;
•Ισχυρή Δημοκρατία ή απαξίωση του κράτους Δικαίου;
•Ισχυρή οικονομία που στηρίζεται στην έρευνα και την καινοτομία ή ασυδοσία των αγορών,  πελατειακές σχέσεις και funds;
•Δημόσια Υγεία ή κατάρρευση του ΕΣΥ; 
•Αξιοπρέπεια στην εργασία με καλυτέρους μισθούς και καλύτερες συνθήκες ή επισφαλής, ανασφάλιστη και υποαμειβόμενη εργασία;
•Διαφάνεια στα έργα ή απευθείας αναθέσεις;
Επιδιώκουν τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου «να εγκαθιδρύσουν στη χώρα ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς, με μια κατακερματισμένη και ανίσχυρη αντιπολίτευση», στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τη στάση των άλλων κομμάτων «που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά αλλά φρόντισαν να υπονομεύσουν την απλή αναλογική»
Σήμερα δεν υπάρχει η έννοια της «χαλαρής ψήφου», τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου, υπενθυμίζοντας ότι, τίποτα δεν έχει κριθεί πριν αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του  και κάλεσε τους πολίτες να πορευτούν σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην ομιλία της εξήγησε αναλυτικά τις αντιφάσεις και την κρυφή ατζέντα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας  που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από μόλις δύο μήνες» και τόνισε πως οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια, δύο αντιπαραθετικά κυβερνητικά προγράμματα για την επόμενη τετραετία. Από τη μία το ακραία νεοφιλελεύθερο σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, που συγκεντρώνει τον παραγόμενο κοινωνικό πλούτο στα χέρια ολίγων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχει ως  προτεραιότητά την ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου που θα στηρίζεται στις αρχές της δίκαιης, βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνικής πλειονότητας. 
Εκτενή αναφορά έκανε η Κατερίνα Νοτοπούλου στα τοπικά ζητήματα της μονοεδρικής Θεσπρωτίας, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας γνωρίζουν πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια  η περιοχή γνώρισε την πλήρη απαξίωση από την τους «άριστους» της ΝΔ, ενώ ικανοί φάνηκαν μόνο στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, στο κλείσιμο του ΤΕΙ και στην απαξίωση του αγροτικού και επιχειρηματικού κόσμου. 
Την συγκέντρωση άνοιξε ο συντονιστής της ΝΕ Θωμάς Δημητρίου και χαιρέτισαν κατά σειρά οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού, Άννα Στεργίου, Γιάννης Γόγολος και Μάριος Κάτσης, στέλνοντας μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης μέχρι το τελευταίο λεπτό της εκλογικής μάχης. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Θεσπρωτίας. Να ξαναδώσει ελπίδα στους παραγωγούς και στη μεταποίηση μέσα από αρδευτικά έργα, αντιπλημμυρικά έργα, έργα πνοής στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στις ψηφιακές υποδομές. Σήμερα υπάρχει η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εντάξει ούτε μισό έργο για τη Θεσπρωτία. Μας θεωρούν δεδομένους», επεσήμανε η Άννα Στεργίου. 
«Η αριστερά έχει υποχρέωση να ξανασηκωθεί, να διεκδικήσει και να κερδίσει τόνισε ο Γιάννης Γόγολος, καλώντας τους πολίτες «να στηρίξουν την ιδεολογία των αξιών και όχι των συμφερόντων». 
Αναλυτική αναφορά στη διακυβέρνηση του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην αντιπολίτευση που άσκησε την τελευταία τετραετία έκανε ο Μάριος Κάτσης: 
«Είτε ως κυβέρνηση είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είμασταν πάντα παρόντες στα μεγάλα και μικρά ζητήματα του νομού μας και των κατοίκων του» σημείωσε. «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Γιόγιακας δεν έχουν να επιδείξουν ούτε ένα έργο 4 χρόνια τώρα. Είμαστε περήφανοι για τα έργα υποδομής όπως η είσοδος πόλης, τα μεγάλα αποχετευτικά έργα και η 3η φάση του λιμανιού, γιατί αυτά είναι έργα ουσίας και ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές. Είμαστε περήφανοι που ανοίξαμε το ΤΕΠ γιατί, όταν αναλάβαμε ήταν ένα παρατημένο μαντρί, που έμπαζε νερά. Είμαστε περήφανοι που ενισχύσαμε το νοσοκομείο με νέα μηχανήματα και προσωπικό. Είμαστε περήφανοι ότι ξεχρεώσαμε τους Δήμους και τις οφειλές τους σε τρίτους, που  χρηματοδοτήσαμε δεκάδες έργα τοπικού ενδιαφέροντος που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Είμαστε περήφανοι που ψηφίσαμε το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην  Ηγουμενίτσα για να έχει νεολαία η πόλη μας». 
Ήμασταν εκεί, τόνισε «όταν η ΝΔ ξεπουλούσε το λιμάνι «μπιρ παρά» μαζί με τη χερσαία ζώνη που δεν αποδόθηκε στους δήμους. Ήμασταν εκεί όταν καταψήφιζαν την ίδρυση του Πανεπιστημιακού τμήματος και ακυρώνανε την έναρξη λειτουργίας του. Ήμασταν στο πλευρό των αγροτών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων, όλων των πολιτών.
Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε τη δύναμη για να το κάνουμε με καλύτερους όρους. Για  να μην αφήσουμε να σβήσει η ελπίδα της δικαιοσύνης για  ευημερία για όλους, για δίκαιη κοινωνία» κατέληξε.
Η Κατερίνα Νοτοπούλου συνοδευόμενη από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κλιμάκιο στελεχών, περιόδευσε την Τετάρτη το πρωί στην αγορά της Ηγουμενίτσας και την Πέμπτη πρωί στην αγορά των Φιλιατών. 

Read More »
Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα με την Κ. Νοτοπούλου Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηγουμενίτσα με την Κ. Νοτοπούλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Στα μεγάλα έργα “πράσινων μεταφορών” της Ε.Ε. εντάχθηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Στα μεγάλα έργα “πράσινων μεταφορών” της Ε.Ε. εντάχθηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Η Επιτροπή επέλεξε 107 έργα υποδομών μεταφορών, τα οποία θα λάβουν επιχορηγήσεις ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ από τον Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (ΜΣΕ), το χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για στρατηγικές επενδύσεις σε υποδομές μεταφορών. Πάνω από το 80% της χρηματοδότησης θα στηρίξει έργα που θα καταστήσουν πιο αποδοτικό, οικολογικό και ευφυές το δίκτυο σιδηροδρόμων, εσωτερικών πλωτών οδών και θαλάσσιων οδών κατά μήκος του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΔΕΔ-Μ). Επιπλέον, τα έργα θα ενισχύσουν τις λωρίδες αλληλεγγύης ΕΕ-Ουκρανίας, οι οποίες δημιουργήθηκαν για τη διευκόλυνση των εξαγωγών και των εισαγωγών της Ουκρανίας.
Έχει επίσης δοθεί προτεραιότητα στη χρηματοδότηση μεγάλων διασυνοριακών σιδηροδρομικών συνδέσεων κατά μήκος του κεντρικού δικτύου ΔΕΔ-Μ. Σε αυτές περιλαμβάνονται η σήραγγα βάσης του Brenner (που συνδέει την Ιταλία και την Αυστρία), η Rail Baltica (που συνδέει τα τρία κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία με την υπόλοιπη Ευρώπη) και το διασυνοριακό τμήμα μεταξύ Γερμανίας και Κάτω Χωρών (Emmerich-Oberhausen).
Θαλάσσιοι λιμένες της Ιρλανδίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, των Κάτω Χωρών και της Πολωνίας θα λάβουν χρηματοδότηση για την ανάπτυξη της από ξηράς ηλεκτροδότησης με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα ελλιμενισμένα σκάφη.
Το έργο που επιλέχθηκε στην Ελλάδα αφορά μελέτες και εργασίες για την ανάπτυξη υποδομών από ξηράς ηλεκτροδότησης (SSE) στο λιμάνι στην Ηγουμενίτσα, το οποίο αποτελεί βασικό λιμάνι του διαδρόμου ORIENT- EAST /MED . Το έργο καλύπτει εργασίες για την ανάπτυξη της SSE για τρεις θέσεις αγκυροβολίας καθώς και τεχνικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης για πρόσθετες θέσεις SSE και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για την κάλυψη των αναγκών της SSE. Το σημαντικότερο όφελος του έργου θα είναι η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα ελλιμενισμένα πλοία.
Read More »
Στα μεγάλα έργα “πράσινων μεταφορών” της Ε.Ε. εντάχθηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Στα μεγάλα έργα “πράσινων μεταφορών” της Ε.Ε. εντάχθηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Συνάντηση εργασίας για «την επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Συνάντηση εργασίας για
«την επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου»
Με θέμα την «επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου» πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε» συνάντηση εργασίας σήμερα 22.6.2023.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ», ο Πρόεδρος της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κ. Κωνσταντίνος Ντέτσικας, η Αντιπρόεδρος της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κα Ελένη Ρόκκου, ο Γενικός Διευθυντής της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κ. Γιώργος Θεοχάρης και τα στελέχη της Πολιτιστικής Διαδρομής κ. Αριστοτέλης Σταγκίκας και κα Γεωργία Κιτσάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας τέθηκαν επί τάπητος η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα της Πολιτιστικής Διαδρομής και η καθιέρωση δεικτών αξιολόγησης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι «έγινε μια συζήτηση για την ΟΧΕ των Αρχαίων Θεάτρων και για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου, με την παρουσία του κ. Μπένου που μας βοήθησε τα μέγιστα σε όλα. Ευχαριστώ για ό,τι γίνεται στην Ήπειρο».

Ο κ. Μπένος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σήμερα ήταν μια συναρπαστική μέρα γιατί ανοίξαμε έναν νέο ιστορικό κύκλο. 

Ο πρώτος ιστορικός κύκλος άνοιξε πριν ακριβώς από δέκα χρόνια. Δώσαμε στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα, την πρώτη ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, την ΟΧΕ των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.

 Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη φάση που σηματοδοτείται από τρεις μαγικές λέξεις: Λειτουργικότητα, Βιωσιμότητα του Φορέα Διαχείρισης και το τρίτο και σημαντικότερο για μένα είναι ότι δώσαμε όλοι σήμερα μια υπόσχεση ότι από την Ήπειρο θα ξεκινήσει για την Ευρώπη μια απόπειρα για να βάλουμε δείκτες αξιολόγησης στα προϊόντα πολιτιστικού προορισμού».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης του Φορέα Λειτουργίας της Πολιτιστικής Διαδρομής, η οποία συμπίπτει και με το κενό του νόμου σχετικά με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών.


 

Read More »
Συνάντηση εργασίας για «την επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» Συνάντηση εργασίας για «την επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Σουλίου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Ο Δήμαρχος Σουλίου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς


Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,
με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να συγχαρώ για την προσπάθεια και την ολοκλήρωση της σχολικής εκπαίδευσης, όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που φοίτησαν στο Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς, τη χρονιά 2022-2023, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, που συνέβαλαν τα μέγιστα, για την αναβάθμιση της παιδείας και την πρόοδο του τόπου μας.
Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα στους τελειόφοιτους, ανάμεσα σε φιλικά πρόσωπα που όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζω από τη μικρή τους ηλικία.
Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της σημερινής εκδήλωσης, εσείς είστε που σας αξίζουν τα μπράβο και τα συγχαρητήρια.
Η ημέρα αυτή, είναι ιδιαίτερη γιατί σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό στάδιο στη ζωή σας, είναι η κατάληξη μιας μακροχρόνιας και επίπονης προσπάθειας που ολοκληρώνει την ενότητα της μόρφωσης.
Είναι επίσης, ημέρα χαράς για εσάς τους μαθητές που μοχθήσατε, για τις οικογένειές σας που συμπορεύτηκαν στον αγώνα σας, αλλά και για τους καθηγητές σας που σας δίδαξαν.
Είναι σημαντική, γιατί εκτός των άλλων, σηματοδοτεί και την αρχή της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, μιας πορείας που καλείστε να επιλέξετε, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρίες στα μαθητικά θρανία, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σας.
Θα θυμάστε όμως πάντα, πως η μόρφωση δεν σταματά ποτέ, είναι αέναη και το ταξίδι της θα συνεχίζεται εμπλουτισμένο με δεξιότητες που θα αναπτύξετε, με ευκολίες αλλά και δυσκολίες που θα συναντήσετε στη ζωή σας.
Παράλληλα, εσείς θα εξελίσσεστε, διαμορφώνοντας το μέλλον σας σύμφωνα με τους στόχους σας, κατακτώντας τα πολυπόθητα όνειρά σας.
Αγαπητοί τελειόφοιτοι, σας εύχομαι ειλικρινά και ολόψυχα κάθε επιτυχία στη ζωή σας. Να έχετε πρωτίστως την υγεία σας, να είστε δημιουργικοί, πετυχημένοι και να είστε ευτυχισμένοι. Οι πράξεις και τα έργα σας να είναι για το καλό το δικό σας αλλά και της κοινωνίας, και εμείς θα είμαστε υποστηρικτές σας καμαρώνοντας με υπερηφάνεια.
Σε εσάς βασιζόμαστε γιατί εσείς είστε το μέλλον.
Read More »
Ο Δήμαρχος Σουλίου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς Ο Δήμαρχος Σουλίου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Εκδρομή του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας στην Καστοριά

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Εκδρομή του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας στην Καστοριά


ΚΥΡΙΑΚΉ, 2 ΙΟΥΛΊΟΥ 2023

Πρόγραμμα Εκδρομής:
08:00 Αναχώρηση από το χώρο του Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα.
10:30 Άφιξη και ξενάγηση στον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού.
11:45 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγιάς Μαυριωτίσσης.
12:45 Ελεύθερος χρόνος στην πόλη τις Καστοριάς.
18:00 Αναχώρηση για επιστροφή στη Ηγουμενίτσα
20:45 Άφιξη στην Ηγουμενίτσα

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 13€ ανά άτομο (περιλαμβάνει και το εισιτήριο για τον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού.)

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλώ επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.
Τηλ. 6945751665 – email.: triteknoithesprotias@gmail.com
Read More »
Εκδρομή του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας στην Καστοριά Εκδρομή του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας στην Καστοριά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Δείτε τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων επαγγελματιών με επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
ΔΥΠΑ: Δείτε τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων επαγγελματιών με επιχορήγηση 14.800 ευρώΤο ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 € και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι πίνακες με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες Γ’ Κύκλος».

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, ενώ 60% των δικαιούχων είναι άνεργες γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 € και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

ADVERTISEMENT1η δόση 4.000 €, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
2η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
3η δόση 5.400 €, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης

Αιτιολογημένες ενστάσεις (με τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα) μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των 10 ημερών από την ηλεκτρονική ενημέρωση (μέσω email) των δυνητικά δικαιούχων.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 61.200.000 €, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Η διαδικασία, η μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση.
Read More »
ΔΥΠΑ: Δείτε τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων επαγγελματιών με επιχορήγηση 14.800 ευρώ ΔΥΠΑ: Δείτε τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων επαγγελματιών με επιχορήγηση 14.800 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 26 Ιουνίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 
ΘΕΜΑ 1ο
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α1, ομάδα 1Π,α/α 13): «Παράκαμψη Ηγουμενίτσας, του κάθετου άξονα 30 (Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι) της Εγνατίας οδού, Δήμος Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.».

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α1, ομάδα 1η,α/α 4): «Εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οικολογική αξιολόγηση στο οδικό τμήμα Ηγουμενίτσα- Σαγιάδα- Μαυρομάτι του Κάθετου Άξονα 30 της Εγνατίας οδού-κωδ. Αναφοράς 5719, Δ.Ε. Ηγουμενίτσας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δ.Ε. Σαγιάδας, Δ. Φιλιατών, Περιφέρειας Ηπείρου», με φορέα πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.».

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του Τ.Π. & Δ για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Κοιμητηρίου Δήμου Ηγουμενίτσας».

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού (5η) Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2023.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 5
Έγκριση μίσθωσης κτιρίου-γραφείων για τη στέγαση της υπηρεσίας Πρόνοιας.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Τροποποίηση της αριθ. πρωτ. 11854/01.06.2023 σύμβασης 23SYMV012796552) για την υπηρεσία: «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων λουτρικών εγκαταστάσεων (παραλιών) περιοχής δικαιοδοσίας Δήμου Ηγουμενίτσας στις ΔΕ Πέρδικας και Συβότων για το έτος 2023» (Α/Σ Διαγωνισμού 189665) Συμβατική αξία 103.400,00 πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ 24%).

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 7ο
Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ηγουμενίτσας (ΦΕΚ 709/τ.Β΄/ 24.02.2021).

-Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Μετονομασία οδού στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας, από οδός «Ολύμπου» σε οδό «Ρένας Κώτσιου».

-Εισηγήτρια: Ζεϊμπέκογλου Δέσποινα – Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 9ο
Εισήγηση ΕΠΖ περί αιτήματος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Α.Ε. για την παραχώρηση της χρήσης χώρου στο Ο.Τ.44 της 1ης Π.Ε. έκτασης 357,95τμ. (σχετ. η υπ’ αριθμ. 340/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 45/2023 απόφασή της περί ανταλλαγής απαλλοτριωμένου εδαφοτεμαχίου ΑΔΜΗΕ ΑΕ με νέο εδαφοτεμάχιο ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση πυλώνα υψηλής τάσης στο πλαίσιο έδρασης εναέριας διασυνδετικής Γραμμής Μεταφοράς 150 KV διπλού κυκλώματος βαρέως τύπου ΑΡΑΧΘΟΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ και συγκεκριμένα με το κύκλωμα Υ/Σ Πρέβεζας Ρ40-Υ/Σ Μούρτου Ρ30 στη θέση ΤΖΑΝΑ.

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 30/2023 απόφασή της περί τροποποίησης της εγκεκριμένης μηκοτομής στο Ο.Τ.6 της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 32/2023 απόφασή της περί εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης Εμβαδού 11,458.67τ.μ. από τμήμα του τεμ.950 Αγροκτήματος Γραικοχωρίου έτους 1959, που βρίσκεται στην Κοινότητα Γραικοχωρίου Δήμου Ηγουμενίτσας, με σκοπό την εναπόθεση οχημάτων.

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 33/2023 απόφασή της για την ολοκλήρωση-αποκατάσταση-ανταλλαγή έκτασης εμβαδού 1.680,00τμ από το με αριθμό 978 αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας κληρονόμων Τηλέμαχου Θ. Κανάκη με τμήμα ίσης έκτασης από το με αριθμό 1195 αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Εισήγηση ΕΠΖ περί δωρεάν παραχώρηση χώρου ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας (Κοινότητα Αργυροτόπου) για ικανοποίηση αναγκών Τελωνείου Ηγουμενίτσας για τη φύλαξη κατασχεμένων οχημάτων.

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ» (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την ανάληψη από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας των διαδικασιών επίτευξης της απαιτούμενης μελετητικής επάρκειας του έργου με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας» και καθορισμός των όρων αυτής.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του Έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο
Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του Έργου «Μεταφόρτωση Απορριμμάτων του Δήμου Πάργας στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Βασιλικό Δήμου Ηγουμενίτσας» και καθορισμός των όρων αυτής.

-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο
Εισήγηση Επιτροπής Κυκλοφορίας με την υπ’ αριθμ. 22/2023 απόφασή της περί δημιουργίας δυο (2) θέσεων στάσης για τουριστικά λεωφορεία μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο της Δ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο
Εισήγηση Επιτροπής Κυκλοφορίας με την υπ’ αριθμ. 25/2023 απόφασή της περί δημιουργίας διαβάσεων – διαγραμμίσεων επί των οδών “Δαγκλή” και “Παρόδου Δαγκλή” στην Δ.Κ. Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο
Επί αιτήσεως του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας περί ανανέωσης – τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 118488/24-09-2020 περί απαγόρευσης θήρας στη θέση «Βραχωνά» της Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο
Λύση σύμβασης μισθωμένου περιπτέρου στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Μαρτίνης Δονάτος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο
Έγκριση προσωρινής παραχώρησης της χρήσης των σχολικών κτιρίων των κοινοτήτων Μορφάτι και Σπαθαράτι στο εργαστήριο “Trans-Oikeiology”.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο
Χορήγηση παράτασης του χρόνου ολοκλήρωσης της ανταλλαγής ιδιωτικής έκτασης με κοινοτική στην Τ.Κ. Πέρδικας.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο
Αποδοχή παραίτησης κ. Γεώργιου Ματρακούκα από το διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» και αντικατάστασή του.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 27ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 163/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 28ο
Έγκριση της αριθμ. 60/2023 απόφασης του ΝΠΔΔ “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας” περί έγκρισης του Πρακτικού Καταστροφής Υλικού 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Ηλίας Λώλης –Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣRead More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «θάλασσα και Τρίτη ηλικία»

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «θάλασσα και Τρίτη ηλικία»


Πρώτη μέρα σήμερα για το πρόγραμμα «θάλασσα και Τρίτη ηλικία» του ΚΑΠΗ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ κα Ζειμπέκογλου, η οποία πάντα στέκεται αρωγός σε κάθε είδους δράση μας, καθώς και τους ναυαγοσώστες της σχολής safe cost Βασίλη και Αλέξανδρο Χρήστου, για την ενημέρωση που έκαναν στα μέλη μας σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν στη θάλασσα. 
Ευχαριστούμε επίσης για την συνεργασία και το τμήμα αθλητισμού του ΠΑΚΠΠΟ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «θάλασσα και Τρίτη ηλικία» Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «θάλασσα και Τρίτη ηλικία» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Στον «αέρα» βγαίνει το Εξοικονομώ – Επιχειρώ – Τα ποσά της επιδότησης και οι επιλέξιμες παρεμβάσεις

Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023
Στον «αέρα» βγαίνει το Εξοικονομώ – Επιχειρώ – Τα ποσά της επιδότησης και οι επιλέξιμες παρεμβάσειςΣτον «αέρα» βγαίνει μέσα στο επόμενο διάστημα το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Επιχειρώ από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λαμβάνοντας επιχορήγηση έως και 50% για παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης.

Όπως σημείωσε μιλώντας την Τετάρτη στο Athens Energy Summit Νικόλαος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών η πρόσκληση του προγράμματος «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις θα βγει σύντομα με τη δράση να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν από τις ελληνικές επιχειρήσεις μέχρι το 2026 με συνολικούς πόρους 30,5 δισ. εκ των οποίων το 38% θα κατευθυνθεί σε έργα πράσινης μετάβασης.


Όσον αφορά ειδικότερα στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Επιχειρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προδημοσίευση του οδηγού, αναμένεται να διατεθούν κονδύλια ύψους 200 εκατ. ευρώ με τα 100 εκατ. ευρώ να κατευθύνονται προς τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ προς τον κλάδο του Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, για τους κλάδους εμπορίου και υπηρεσιών ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης έως 100.000 ευρώ, ενώ για τον κλάδο του τουρισμού τα όρια αυτά κυμαίνονται από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Ως προς το ποσοστό της δημόσιας επιχορήγησης, αυτό διαμορφώνεται στο 40% για τις μεσαίες επιχειρήσεις και στο 50% για τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ενώ προβλέπεται ότι θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής προκαταβολής μέχρι και το 40% της αναλογούσας δημόσιας δαπάνης έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής, από τραπεζικό ή άλλο δημόσιο χρηματοδοτικό ίδρυμα εγκατεστημένο στην Ελλάδα.

Οι επιχειρήσεις που πληρούν τις 20 προϋποθέσεις που ορίζει το πρόγραμμα, μπορούν να επιλέξουν από μία λίστα 9 παρεμβάσεων με απώτερο στόχο μέσω των επενδύσεων που θα γίνουν να εξασφαλιστούν η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35%, η εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 35% και αναβάθμιση της ενεργειακής κατηγορίας βάσει ΠΕΑ τουλάχιστον κατά τρείς ενεργειακές τάξεις σε σχέση με την υπάρχουσα κατάταξη.
Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις

Οι επιλέξιμες επεμβάσεις αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους (όπως θερμομόνωση αδιαφανών δομικών στοιχείων, αντικατάσταση διαφανών δομικών στοιχείων και εγκατάσταση συστημάτων σκίασης), την εγκατάσταση συστημάτων σκίασης, την αναβάθμιση συστήματος φωτισμού (εσωτερικού και εξωτερικού) και επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων. Παράλληλα θα επιδοτούνται και άλλες δράσεις όπως είναι η σύνταξη, η υποβολή και η παρακολούθηση της αίτησης.

Πιο συγκεκριμένα, επιδοτούνται:
επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού κελύφους όπως θερμομόνωση αδιαφανών δομικών στοιχείων, αντικατάσταση διαφανών δομικών στοιχείων, εγκατάσταση συστημάτων σκίασης,
επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης συστήματος φωτισμού, εσωτερικού και εξωτερικού, όπως αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων από νέα τεχνολογίας LED, εγκατάσταση αυτοματισμών σύζευξης τεχνητού με φυσικό φωτισμό, εγκατάσταση αυτοματισμών μείωσης κατανάλωσης λόγω απουσίας / παρουσίας χρηστών,
επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης χώρων όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση τερματικών μονάδων από νέες ενεργειακά αποδοτικότερες,
επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ψύξης χώρων όπως αντικατάσταση ψυκτών από νεότερης τεχνολογίας αντλίες θερμότητας ή ψύκτες, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση τερματικών μονάδων από νέες ενεργειακά αποδοτικότερες,
επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα αερισμού χώρων όπως αντικατάσταση Κ.Κ.Μ. από νεότερης τεχνολογίας που διαθέτουν ανάκτηση της ενέργειας του απορριπτόμενου αέρα, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση ανεμιστήρων μονάδων από νέες ενεργειακά αποδοτικότερους που ελέγχονται από ηλεκτρονικές διατάξεις (inverters),
επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα ζεστού νερού χρήσης όπως αντικατάσταση λεβήτων από αντλίες θερμότητας, ενίσχυση θερμομόνωσης δικτύων διανομής, αντικατάσταση μονάδων αποθήκευσης από νέες ενεργειακά αποδοτικότερες,
επεμβάσεις εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα, φωτοβολταικά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, μικρές ανεμογεννήτριες και γεωθερμικές Α/Θ συμπεριλαμβανομένων των γεωεναλλακτών,
εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης σε τοπικό αλλά σε κεντρικό επίπεδο
συστήματα βελτίωσης ποιότητας ισχύος.
Read More »
Στον «αέρα» βγαίνει το Εξοικονομώ – Επιχειρώ – Τα ποσά της επιδότησης και οι επιλέξιμες παρεμβάσεις Στον «αέρα» βγαίνει το Εξοικονομώ – Επιχειρώ – Τα ποσά της επιδότησης και οι επιλέξιμες παρεμβάσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2023 Rating: 5

Σελίδες