Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Ηγουμενίτσα


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23:19 το βράδυ της Δευτέρας με επίκεντρο το χωριό Καστρί, 5.7 χμ ΒΒΑ της Ηγουμενίτσας.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Read More »
Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Ηγουμενίτσα Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Φ. Μπελέρης: Το δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Φ. Μπελέρης: Το δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος


Απορρίφθηκε και πάλι από το αρμόδιο δικαστήριο στην Αλβανία το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας Φρέντη Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας.

Σύμφωνα με το himara.gr, δικηγόρος του υπογράμμισε ότι σκόπιμα δεν επιτρέπεται στον Μπελέρη να ορκιστεί καθώς η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερη συμπάθεια για τον δήμο Χιμάρας όσο κανένας, ενώ πρόσθεσε ότι θα ασκηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

«Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είναι μια απόφαση με στοιχεία φασιστικού πνεύματος. Η πρωτόδικη απόφαση τονώνει τις ενέργειες της κυβέρνησης για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Χιμάρα. Δεν είναι αλήθεια. Το δικαστήριο την επικύρωσε χωρίς να αλλάξει κανένα μέρος αυτής της απόφασης. Δεν μας έγινε γνωστή η αιτιολόγηση. Είμαστε στο τέλος της διαδικασίας, η ίδια τριάδα έχει πάρει τον δρόμο για να τον τιμωρήσει και να μην πάρει ειδική άδεια. Θέλουν πάση θυσία τον δήμο Χειμάρρας», είπε ο δικηγόρος.

Για την υπόθεση Μπελέρη έχουν απορριφθεί πολλά αιτήματα προκειμένου να ορκιστεί. Αρχικά το αίτημά του μεταφέρθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο σε αυτό του Δυρραχίου. Αφού τα δύο θεσμικά όργανα κήρυξαν αναρμοδιότητα για την εξέταση του αιτήματος του Φρέντη Μπελέρη, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί από το GJKKO. Το τελευταίο, δεν έδωσε στον Μπελέρη την άδεια να ορκιστεί, απόφαση που επικυρώθηκε και σήμερα από το Εφετείο του GJKKO.
Read More »
Φ. Μπελέρης: Το δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος Φ. Μπελέρης: Το δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημά του να ορκιστεί δήμαρχος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

H Λαϊκή Συσπείρωση : Για την διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
H  Λαϊκή Συσπείρωση : Για την διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας                          Στην 2η/2024 Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ηγουμενίτσας η οποία θα πραγματοποιηθεί την 31η Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (οδός Σουλίου αρ.3) είναι στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και λήψη απόφαση σαν 19ο θέμα η «Καταχώρηση η μη 6 θέσεων ΤΑΧΙ έναντι καινούριου ΚΤΕΛ, περί της οδού Λυρικών Ποιητών με την προϋπόθεση τήρησης των διατάξεων του Κ.Ο.Κ.(12μ. απόσταση από πινακίδα STOP και 5μ. απόσταση από την διάβαση».

Με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Πάσχο.

Πιστεύουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα γνωρίζει την με αρ. πρωτ. 57108-15/12/2023 απόφαση του γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που ακυρώνει την απόφαση του περιφερειάρχη για άδεια λειτουργίας του ΚΤΕΛ κατά το μέρος που καθορίζεται ο χώρος αυτός ως αφετηρία και τέρμα υπεραστικών λεωφορείων για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών σε όλες τις εγκεκριμένες και νόμιμες επιβατικές λεωφορειακές γραμμές.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Άρα γεννιέται το ερώτημα, τι επιδιώκει η νέα Δημοτική Αρχή με την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος; Να διευκολύνει την λειτουργία «καινούριου ΚΤΕΛ» το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια ,(και όχι για τυπικούς λόγους); Μα αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί!!

Σε ανακοίνωση μας στις 15/12/2023 αναφέραμε «…. Η απόφαση αυτή δικαιώνει τους αγώνες των εκλεγμένων της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ τόσο στον δήμο της Ηγουμενίτσας όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο που αντιδράσαμε στην κατασκευή και λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο από το 2019, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που προσφύγανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στην παράνομη αυτή απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Η Λ.Σ. ζητήσαμε την ακύρωση αυτή γιατί όπως αναφέραμε σε ανακοίνωση στις 14/09/2023 ,για την λειτουργία του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο σημείο «….Δημιουργούνται εμπόδια στην πρόσβαση των 400 μαθητών του 2ουΛύκειου και των αθλητών του Κλειστού Γυμναστηρίου, αφού έκλεισαν την πρόσβαση από την οδό 49 Μαρτύρων. Η κίνηση των λεωφορείων επιβαρύνει με τα καυσαέρια και το θόρυβο όλη την περιοχή. Είναι άγνωστο το πόσο ασφαλής είναι ο χώρος για τους επιβάτες και το προσωπικό των ΚΤΕΛ, αφού δεν υπάρχει καν άδεια πυρασφάλειας για λειτουργία υπεραστικού σταθμού. Τέλος είναι ενδεικτικό ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο χώρος αυτός είναι πολύ κοντά σε ρέμα που υπερχειλίζει…..»

ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ.

ΟΣΤΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ.

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ;…….»

Ο Δήμος της Ηγουμενίτσας θα έπρεπε να συμβάλλει στην εφαρμογή της απόφασης της Αποκεντρωμένης για απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από τον συγκεκριμένο χώρο. Η Καταχώρηση όμως των 6 θέσεων ΤΑΧΙ, για διευκόλυνση του παράνομου ΚΤΕΛ, αποτελεί επιδοκιμασία της παρανομίας. Μπορεί δε να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

Ας αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή τις ευθύνες για ότι συμβεί από την λειτουργία του ΚΤΕΛ στον συγκεκριμένο χώρο. Το «πάμε και όπου βγει» αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει παντού καταστροφές. Για αυτό είναι αναγκαίες οι μελέτες, τα χωροταξικά, τα ΓΠΣ. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών αλλά αν συμβεί κάτι στον συγκεκριμένο χώρο ,δεν θα πρόκειται για ατύχημα η την «κακιά την ώρα».

Εμείς θα επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά “το ΚΤΕΛ πρέπει να πάει στον χώρο που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο”.

Καλούμε δε τους κατοίκους να μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους εκπαιδευτικών, να αγωνισθούν για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από τον συγκεκριμένο χώρο.

Γιατί μόνο ο λαός θα σώσει τον Λαό.

Read More »
H Λαϊκή Συσπείρωση : Για την διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας H Λαϊκή Συσπείρωση : Για την διευκόλυνση του «καινούριου ΚΤΕΛ» από την Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας             Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση αδειών υλοτομίας – απόληψης καυσόξυλων για κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση αδειών υλοτομίας – απόληψης καυσόξυλων για κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης


Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων για χορήγηση αδειών υλοτομίας – απόληψης καυσόξυλων για κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης των οικιών των δημοτών του Δήμου Σουλίου, θα γίνει από την Πέμπτη 01/02/2024 έως και την Παρασκευή 01/03/2024, στην αρμόδια υπηρεσία και το πρωτόκολλο του Δήμου Σουλίου (Νέο Δημαρχείο Παραμυθιάς), στο Δημαρχείο Δ.Ε. Γαρδικίου, και ηλεκτρονικά (με αποστολή της επισυναπτόμενης αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης κλικ εδώ) στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: protocol@paramythia.gr.

(Παρακαλούνται οι δημότες για την ορθή και πλήρη συμπλήρωση των στοιχείων στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (πρ.στοιχεία, τηλέφωνα επικοινωνίας), η οποία διαβιβάζεται στην Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας.)
Read More »
Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση αδειών υλοτομίας – απόληψης καυσόξυλων για κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση αδειών υλοτομίας – απόληψης καυσόξυλων για κάλυψη των ατομικών αναγκών θέρμανσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Ο προϋπολογισμός του 2024 του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Ο προϋπολογισμός του 2024 του Δήμου Σουλίου


Με ευρεία πλειοψηφία (εκτός από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης) εγκρίθηκε ο προϋπολογισμό του 2024 του Δήμου Σουλίου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως εξής:


Σύμφωνα με την απόφαση:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίνει και ψηφίζει την πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής ως εγκεκριμένο προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων του Δήμου Σουλίου, οικονομικού έτους 2024, όπως εμφανίζεται στο επισυναπτόμενο κείμενο το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

Σο σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου οικονομικού έτους 2024, καταρτίστηκε σύμφωνα με την αριθ. ΚΤΑ οικ. 63726/2023 (ΥΕΚ 4795/τ.Β΄/2023) << Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων οικονομικού έτους 20242-μερική τροποποίηση της αριθ.7028/2004(Β΄253) απόφασης >>.

Σο σχέδιο του Προϋπολογισμού συντάχθηκε με μήνα αναφοράς τον Δεκέμβριο του οικ. Έτους 2023. 
το σχέδιο περιλαμβάνονται και τα οικονομικά στοιχεία του καταργούμενου Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου 
σουλίου με την επωνυμία «ΑΡΩΓΗ» τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των εξόδων αυτού.

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού που αφορά τα ΕΞΟΔΑ περιλαμβάνονται :

Όλα τα έσοδα που προβλέπεται να εισπράξει ο Δήμος Σουλίου το οικ.έτος 2024, ΣΑΚΣΙΚΑ και ΕΚΣΑΚΣΑ, όπως χαρακτηρίζονται , ανάλογα με την πηγή
προέλευσής τους.

Στα έσοδα αυτά προέρχονται από εκμετάλλευση κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου , από τέλη ,δικαιώματα και φόρους , από επιχορηγήσεις από
θεσμοθετημένους πόρους για κάλυψη λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών (όπως Κ.Α.Π , ΢ΑΣΑ).

Σρα ποσά που αναγράφονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού , υπολογίστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τα διαχειριστικά αποτελέσματα του έτους 2022 και του 2023, καθώς και τις αριθ.240/2015, 241/2015, 243/2015, 251/2015, 87/2017, 88/2017 , 171/2019 , 138/2023 και 139/2023 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις οποίες επιβλήθηκαν τέλη και δικαιώματα του Δήμου.

Αναγράφονται επίσης τα έσοδα από ειδικά προγράμματα και αφορούν συγκεκριμένα έργα, τα οποία έχουν ενταχθεί σε αυτά και ήδη εκτελούνται ή υπάρχει απόφαση ένταξης αυτών.

Στα έσοδα επίσης περιλαμβάνονται τα ανείσπρακτα έσοδα προηγούμενων ετών και το χρηματικό υπόλοιπο της 31ης-12-2023. Κατά τον υπολογισμό των εσόδων από ΚΑΠ , ΢ΑΣΑ , Λειτουργικές δαπάνες σχολείων εφαρμόστηκαν οι οδηγίες της ΚΤΑ οικ. 63726/2023 (ΥΕΚ 4795/τ.Β΄/2023) .

Στο δεύτερο μέρος του σχεδίου του προϋπολογισμού που αφορά ΔΑΠΑΝΕΣ περιλαμβάνονται :

Οι πάσης φύσεως υποχρεωτικές δαπάνες του Δήμου , οι δαπάνες για μισθοδοσία του πάσης φύσεως προσωπικού (μόνιμου, αορίστου χρόνου , ορισμένου χρόνου, κ.λ.π. ) , οι δαπάνες για εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως προκύπτουν από τις σχετικές μισθοδοτικές καταστάσεις , δαπάνες αιρετών .

Οι υποχρεωτικές εισφορές του Δήμου. Οι δαπάνες για λειτουργικές δαπάνες του Δήμου ( για προμήθειες αναλωσίμων, ΟΣΕ, ΔΕΗ , καύσιμα κ.λ.π ) , για συντηρήσεις –επισκευές εξοπλισμού .

Περιλαμβάνονται τα έργα του Σεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2024 που ψηφίστηκε με την αριθ.137/2023 (ΑΔΑ : ΡΟ0ΧΨ1Α-ΛΚ2) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και οι δαπάνες για προμήθειες παγίων και εξοπλισμού με το ποσό που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για το έτος 2024.

Όλα τα έργα τα οποία είχαν ανατεθεί το έτος 2023 και προηγούμενα και τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί , με τις απαιτούμενες πιστώσεις.

Όλα τα έργα , που είχαν ενταχθεί σε επενδυτικά προγράμματα και είχαν δημοπρατηθεί και ανατεθεί τα προηγούμενα έτη και ήδη εκτελούνται, με τις
αντίστοιχες πιστώσεις καθώς και έργα για τα οποία υπάρχει απόφασης ένταξης με τις αντίστοιχες πιστώσεις.

Οι πάσης φύσεως οφειλές (λειτουργικές και επενδυτικές ) προηγούμενων οικ.ετών.

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού του προϋπολογισμού που καταρτίστηκε είναι ισοσκελισμένο


Read More »
Ο προϋπολογισμός του 2024 του Δήμου Σουλίου Ο προϋπολογισμός του 2024 του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Προσλήψεις 904 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Προσλήψεις 904 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Προσλήψεις 904 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι προσλήψεις αφορούν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Αναλυτικά, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλαμβάνονται:123 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και
227 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται:152 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και
402 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Παρασκευή 2 έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024.

Για τη διαδικασία τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (στις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στη διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Αναλυτικά οι πίνακες προσλήψεων

Προσλήψεις Γενικής ΔΕ

Προσλήψεις ΕΑΕ ΔΕ

Προσλήψεις Γενικής ΠΕ

Προσλήψεις ΕΑΕ ΠΕ
Read More »
Προσλήψεις 904 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Προσλήψεις 904 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΣΥΒΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΣΥΒΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ


Οι τακτικές επισκέψεις, αυτοψίες και επιτόπου συναντήσεις και επαφές με τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, ξεκίνησαν από την Πλαταριά – Σύβοτα και την Πέρδικα, τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές, στις οποίες δίδεται ιδιαίτερη έμφαση προκειμένου να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις έως την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Κλιμάκιο του Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελούμενο από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή, τους Αντιδημάρχους Τάσο Ζαφείρη, Βασίλη Ντάσιο, Ηλία Παππά και Αλέξη Μητσέλο, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ντίνο Μπόλωση και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, διενήργησε αυτοψίες σε συγκεκριμένα προβληματικά σημεία, συζήτησε τα άμεσα προβλήματα με τους Προέδρους και τα Μέλη των Συμβουλίων των Κοινοτήτων, αλλά και άλλους δημότες και μέσω των συζητήσεων αυτών τέθηκαν οι προτεραιότητες των επομένων μηνών.

 Στόχος η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας (καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, οδοποιία, κοινωνικές δομές κ.α.), η ολοκλήρωση και αποτελεσματική λειτουργία των έργων και υποδομών που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια, η πρώτη προσέγγιση για τα απαιτούμενα νέα έργα στην περιοχή, η προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο, η διαχείριση των χώρων που αποδόθηκαν στο Δήμο μετά την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.ΗΓ. κ.α. ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιούνται περιοδικά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Ο Δήμαρχος
Παναγιώτης Β. Νταής

Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΣΥΒΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΣΥΒΟΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 


Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επί τη ευκαιρία του νέου έτους.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Γιόγιακας Βασίλειος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Αντώνιος Μπέζας, ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας κος Ηλίας Βεζδρεβάνης, οι Δήμαρχοι: Σουλίου κος Αθανάσιος Ντάνης, Ηγουμενίτσας κος Παναγιώτης Νταής, και εκ μέρους του Δημάρχου Φιλιατών ο Αντιδήμαρχος κος Παρασκευάς Βλάχος, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου κα Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Αλιείας και Ιχθυοκαλλιεργειών κος Νικόλαος Παπαγρηγορίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Δημήτριος Γκαμπρέλας, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων-Αντιδήμαρχοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Θεσπρωτίας, ο Διοικητής του 628 ΤΠΖ κος Ιωάννης Καρράς, ο Διοικητής Περιφ/κής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κος Παύλος Τιφτικίδης, ο Λιμενάρχης Θεσπρωτίας κος Κωνσταντίνος Κορίζης, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κα Αγγελική Κωνσταντινίδη, ο Υπεύθυνος της ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Ηπείρου κος Χρήστος Τάτσης, εκπρόσωποι εμπορο-επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων και φορέων του νομού, πρώην Μέλη ΔΣ του Επιμελητηρίου, τα μέλη του ΔΣ και πλήθος μελών του Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίων, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κος. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέκος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Σουλίου κος Αθανάσιος Ντάνης και Ηγουμενίτσας κος Παναγιώτης Νταής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε και εκ μέρους του Δ.Σ. ένα 2024 δημιουργικό για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, Ευτυχία, Επιτυχίες και πάνω από όλα Υγεία σε όλους.

Αφού καλωσόρισε θεσμικά στην Θεσπρωτία τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, αναφέρθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα και η κοινωνία, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Νομός και οι επιχειρήσεις το νέο έτος, τις αστοχίες της Κεντρικής Διοίκησης που το νέο έτος πρέπει να επουλωθούν, όπως στο θέμα της επέκτασης της λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου,, τόσο για το ωράριο λειτουργίας, όσο και για τον εκτελωνισμό προϊόντων, η ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, η συνεργασία του νέου επενδυτή του λιμένα Ηγουμενίτσας σε ζωτικά αναπτυξιακά θέματα όπως η Μαρίνα, το Εμπορευματικό Κέντρο και η αξιοποίηση των τουριστικών καταφυγίων, η επίλυση των προβλημάτων των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα, ο εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών, η χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα, η προστασία των επιχειρήσεων και του παραγόμενου προϊόντος, από όπου κι αν αυτό προέρχεται, και τέλος η αναζωογόνηση της αγορά με την αναγκαία ενίσχυση της ρευστότητάς της.Παράλληλα παρουσίασε συνοπτικά το έργο του Επιμελητηρίου για το έτος που πέρασε, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό των Ψηφιακών του Υπηρεσιών, την ολοκλήρωση Εθνικών και Διακρατικών έργων και δράσεων προβολής και εξωστρέφειας προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων κλάδων του νομού μας, την εξυπηρέτηση των μελών με αμεσότητα κι αντικειμενικότητα, την συνεργασία με Κρατικούς φορείς, την Περιφέρεια, την Αυτοδιοίκηση και με άλλες συνδικαλιστικές ή επαγγελματικές οργανώσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου και την αξιοποίηση των τεράστιων αναπτυξιακών του προοπτικών και δυνατοτήτων.

Δήλωσε το παρών του Επιμελητηρίου ενόψει και των νέων προσκλήσεων το 2024 με οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια διεκδίκησης, επιδιώκοντας συνεργασίες με όλους τους φορείς, με ανοικτές διαδικασίες, διαφάνεια και μοναδικό κριτήριο την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων της.

Δεσμεύθηκε προσωπικά, έχοντας πλέον και την ιδιότητα του αιρετού της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, ότι θα χρησιμοποιήσει τη θέση αυτή ως γέφυρα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ του Επιμελητηρίου των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας, για κοινές δράσεις και διεκδικήσεις σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως: τουρισμός, ανάπτυξη πρωτογενούς τομέας, προβολή και προώθηση της περιοχής, υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και αύξηση της απασχόλησης.

Τέλος ευχαρίστησε το ΔΣ για την άριστη συνεργασία τους και το προσωπικό του Επιμελητηρίου που με την άρτια και άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους αποτελούν τους πολύτιμους συμμάχους και συνεργάτες της Διοίκησης στην επίτευξη των στόχων της.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος παρέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη συμβολικά δώρα για την ενθρόνισή του κι ανάληψη των καθηκόντων του, ένα Σταυρό Ευλογίας και ένα μπαστούνι για τους περιπάτους του στην Θεσπρωτία

Ο Τυχερός της εκδήλωσης παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μία θρησκευτική εικόνα.
 Read More »
Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Τράπεζα Ηπείρου: Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα μέσω ΕΣΠΑ 2021- 2027 για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Τράπεζα Ηπείρου: Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα μέσω ΕΣΠΑ 2021- 2027 για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ιωάννινα, 29 Ιανουαρίου 2024 – Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει την ανάπτυξη και τα επενδυτικά σχέδια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμμετέχοντας στις δύο νέες Δράσεις του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», την «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και την «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων».

Η Τράπεζα Ηπείρου λειτουργώντας πάντα ως έμπιστος σύμβουλος και συνεργάτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδοτικούς πόρους και προγράμματα, ώστε αυτές να εξελιχθούν ακολουθώντας βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα. Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία των στελεχών της, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, τόσο για την υποβολή του αιτήματος, όσο και την υλοποίηση της επένδυσης, αρχομένης της έκδοσης Βεβαίωσης Πρόθεσης/ Έγκρισης Χρηματοδότησης Επενδυτικού Σχεδίου για την υποβολή του αιτήματος του επενδυτή, με άμεση αξιολόγηση του αιτήματος, έκδοση της βεβαίωσης και των χρηματοδοτικών λύσεων:

· Μακροπρόθεσμο δάνειο για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής σύμφωνα με το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει υποβληθεί

· Βραχυπρόθεσμο δάνειο για την προεξόφληση της επιχορήγησης

· Βραχυπρόθεσμο δάνειο για την προεξόφληση πιστωτικού ΦΠΑ

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Η Τράπεζα Ηπείρου είναι η τράπεζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Λόγω της εντοπιότητάς μας, έχουμε το πλεονέκτημα της γνώσης της τοπικής οικονομίας και μπορούμε να κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας, αξιολογώντας τη σκοπιμότητα και τα ευρύτερα οφέλη στις τοπικές ανάγκες και συνθήκες. Παρέχουμε συμβουλευτική τραπεζική, διευρύνοντας την πρόσβαση όλο και περισσότερων ΜμΕ σε πηγές χρηματοδότησης».

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα, να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας, η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 18.000 Ηπειρωτών, αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με τη συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιό της, βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια ισχυρή ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό-επιχειρηματικό μοντέλο-πρότυπο, που σχεδιάζει η Τράπεζα, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όσο και στους εργαζομένους και μετόχους της.
Read More »
Τράπεζα Ηπείρου: Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα μέσω ΕΣΠΑ 2021- 2027 για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Τράπεζα Ηπείρου: Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα μέσω ΕΣΠΑ 2021- 2027 για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα για την άνοια στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα για την άνοια στην Παραμυθιά


Read More »
Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα για την άνοια στην Παραμυθιά Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα για την άνοια στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Τουριστική αξιοποίηση βοηθητικών σκαφών υδατοκαλλιέργειας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Τουριστική αξιοποίηση βοηθητικών σκαφών υδατοκαλλιέργειας
 
Δυνατότητα άσκησης αλιευτικού τουρισμού από βοηθητικά σκάφη υδατοκαλλιέργειας

Σε συνέχεια της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες», άρθρα 14 (Τουριστική αξιοποίηση βοηθητικών σκαφών υδατοκαλλιέργειας - Τροποποίηση περ. β) παρ. 1 άρθρου 175 ν. 4070/2012) και 15 (Δυνατότητα άσκησης αλιευτικού τουρισμού από βοηθητικά σκάφη υδατοκαλλιέργειας - Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 177 ν. 4070/2012) για την ενίσχυση των Υδατοκαλλιεργειών, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) διευκρινίζει κατηγορηματικά ότι ο νέος θεσμός στόχο έχει να ανοίξει την υδατοκαλλιέργεια στο ευρύ κοινό.

Η δραστηριότητα των βοηθητικών σκαφών υδατοκαλλιέργειας αφορά στις συγκεκριμένες λειτουργίες - εργασίες που εκτελούνται αποκλειστικά μεταξύ της μισθωμένης υδάτινης έκτασης και του λιμένα στον οποίο και ελλιμενίζονται, ως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Ως εκ τούτου, τα σκάφη στις επισκέψιμες υδατοκαλλιέργειες θα πλέουν μόνο εντός των μισθωμένων εκτάσεων. Τα 22 Μέλη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) δεν αποσκοπούν να ενεργοποιηθούν στο κομμάτι του αλιευτικού τουρισμού που πραγματοποιείται από επαγγελματίες αλιείς και στο οποίο ο αδελφός κλάδος των αλιέων δραστηριοποιείται με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αποστολή των Μελών της ΕΛΟΠΥ είναι και θα παραμείνει η παραγωγή ενός εξαιρετικά ποιοτικού ελληνικού προϊόντος και η παρουσίαση στο ευρύ κοινό των αρχών και της διαφάνειας που διέπει κάθε στάδιο της λειτουργίας τους.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), και του European Aquaculture Society (EAS), αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα το σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. Επιπλέον, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish from Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece

Τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece έχουν απαράμιλλη φρεσκάδα, υπέροχη γεύση, εξαιρετική ποιότητα και πλούσια θρεπτικά συστατικά. Αναπτύσσονται στο φυσικό τους περιβάλλον, την πεντακάθαρη διαυγή θάλασσα της χώρας μας, σύμφωνα με αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφονται με εξαιρετικής ποιότητας, πλήρως ισορροπημένες μη γενετικά τροποποιημένες ιχθυοτροφές.


Read More »
Τουριστική αξιοποίηση βοηθητικών σκαφών υδατοκαλλιέργειας Τουριστική αξιοποίηση βοηθητικών σκαφών υδατοκαλλιέργειας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Νέα έργα ύψους 5 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων σε Άρτα- Πρέβεζα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Νέα έργα ύψους 5 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων σε Άρτα- Πρέβεζα


Νέα έργα εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εξοικονόμηση νερού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5 εκ. ευρώ προωθούνται προς υλοποίηση στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Πρέβεζας, μετά από αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
 
Συγκεκριμένα:
 
Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

 Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίου άρδευσης αρδευτικό Α2- χαμηλής ζώνης ΤΟΕΒ Λάμαρης (Μάγισσα) προϋπολογισμού 1.340.000 ευρώ. Ανάδοχος: INTERCON ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ι.Κ.Ε. με δ.τ. INTERCON CONSTRUCTIONS»».

 «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου του ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ (Κ/Ξ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ - ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε)

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

 Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης» του δικτύου του ΤΟΕΒ Λάμαρης», προϋπολογισμού 571.516 ευρώ

 «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης» του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιάς», προϋπολογισμού 293.000 ευρώ.

 «Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης» του ΤΟΕΒ Αχέροντα, προϋπολογισμού 824.600 ευρώ

Η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ των άλλων αποφάσεών της, ανάδειξε τον ανάδοχο (Θεοφυλακος Π. & Γεωργιάδης Γ. Ο.Ε.) του έργου «Συντήρηση δομικών υλικών και διακόσμου του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ.

Επίσης, ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων:

 «Άμεση αποκατάσταση βατότητας προς Κούνιες Άρτας (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (Ανάδοχος: Φούκας Δημήτριος)

 «Άμεση βελτίωση βατότητας στην 25η επαρχιακή οδό στο τμήμα Γυφτόκαμπος – Βρυσοχώρι», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ (ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.)

 Συντήρηση – αποκατάσταση του εικονογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεστών, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: «ΛΙΟΥΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΠΕΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

 «Επισκευή – αποκατάσταση πρώην σχολικού κτιρίου Τ.Κ. Καταρράκτη Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Θ. Χριστογιάννης.

Αναδείχθηκε ανάδοχος η εταιρεία MAYCON Ανώνυμη Εμπορική & Τεχνική Εταιρεία για τρία έργα διαγραμμίσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα:.

 «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρεβέζης», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

 «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

 «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:

 «Μελέτη οριοθέτησης ποταμού Αώου και αρχιτεκτονική ανάπλαση παρόχθιας περιοχής Κοινότητας Κόνιτσας», (προϋπολογισμού 1.338.627,75 ευρώ. (Μέσω Προγραμματικής με το Δήμο Κόνιτσας).

 «Καθαρισμοί τεχνικών – κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός, σήμανση και ασφάλεια στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 348.800 ευρώ

 Άμεση αποκατάσταση των φθορών οδών πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 365.800 ευρώ.
Read More »
Νέα έργα ύψους 5 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων σε Άρτα- Πρέβεζα Νέα έργα ύψους 5 εκ. ευρώ για εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων σε Άρτα- Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή


Συνελήφθησαν την 27 και 28-01-2024 στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων πέντε ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών καθώς και -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (27-01-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους ημεδαπούς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε από μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη συνέχεια, χθες (28-01-2024) το μεσημέρι, συνελήφθησαν ακόμη τρεις ημεδαποί καθώς όπως προέκυψε διέμεναν προσωρινά με τους άλλους δύο συλληφθέντες σε οικία που είχαν εκμισθώσει, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (18,29) γραμμαρίων και μία σιδερογροθιά που ανήκε σε έναν από τους ημεδαπούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωάννινων.

Read More »
Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

12ο FolCalFest – Διασυνοριακοί Διάλογοι: Σχέσεις Πολυφωνίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
12ο FolCalFest – Διασυνοριακοί Διάλογοι: Σχέσεις Πολυφωνίας


Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος [ΕΡ.Κ.Ε.Τ.] διοργανώνει το “12ο FolCalFest | Διασυνοριακοί Διάλογοι: Σχέσεις Πολυφωνίας” στον Χολαργό. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Σάββατο-Κυριακή 2-3 Μαρτίου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.

Το “12ο FolCalFest” έχει ως θέμα του τις διασυνοριακές λαϊκές πολυφωνίες των νοτιοδυτικών Βαλκανίων και συγκεκριμένα στις χώρες Αλβανία και Ελλάδα. Εστιάζεται στον τρόπο που αυτές συμβάλουν στις διακοινοτικές σχέσεις των δύο όμορων λαών. Προβάλει την πολιτισμική τους ώσμωση η οποία έχει ως συνέπεια τους δημιουργικούς μετασχηματισμούς των συγκεκριμένων τραγουδιστικών εκφάνσεων.

Κύριος άξονας των φεστιβαλικών δράσεων θα είναι η διαπολιτισμική παρουσίαση λαϊκών πολυφωνιών -τραγουδιστικά και μουσικοχορευτικά- από περιοχές των συνόρων της Ελλάδας (βόρεια τμήματα νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας) με την Αλβανία (νότια τμήματα των νομών Αργυροκάστρου και Αυλώνας).

Το 12ο FolCalFest στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και είναι υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών. Τέλος οι δραστηριότητές του εντάσσονται στο πλαίσιο:
-των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομιάς για το 2024
-των εγκεκριμένων με το EFFE Label για τα έτη 2024-2025 ευρωπαϊκών φεστιβαλικών εκδηλώσεων
-των δραστηριοτήτων από τις Μ.Κ.Ο. που έχουν εγκριθεί ως διαπιστευμένοι σύμβουλοι της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Σύμβασης για την Α.Π.Κ. (UNESCO 2003)
-του Δικτύου Πολυφωνίας (Polyphonia Network – Interreg – IPA CBC Greece Albania Polyphonia | το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. είναι partner από τον Μάιο του 2021 και
-του τριετούς μνημονίου (2022-2025) πολιτιστικής συνεργασίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Read More »
12ο FolCalFest – Διασυνοριακοί Διάλογοι: Σχέσεις Πολυφωνίας 12ο FolCalFest – Διασυνοριακοί Διάλογοι: Σχέσεις Πολυφωνίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ηγουμενίτσας» (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Καλφόγλου

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ :
ο κ. Δημάκος Δημήτριος, αναπληρούμενος από τον κ. Ντάσιο Βασίλειο
η κα Τσώτου Βασιλική, αναπληρούμενη από τον κ. Μητσέλο Αλέξανδρο
ο κ. Ζαφείρης Αναστάσιος, αναπληρούμενος από τον κ. Τακλάκογλου Παναγιώτη
η κα Μονάχου Αικατερίνη, αναπληρούμενη από τον κ. Παππά Ηλία

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ:
ο κ. Φουσέκης Γεράσιμος, αναπληρούμενος από τον κ. Κώστα Ελευθέριο
ο κ. Βένος Διαμαντής, αναπληρούμενος από τον κ. Καρβούνη Χρήστο

ΔΗΜΟΤΕΣ:
ο κ. Φλίνδρης Κωνσταντίνος, αναπληρούμενος από τον κ. Γαλανούλη Ηλία
ο κ. Τσίγγος Σπυρίδων, αναπληρούμενος από τον Τετρίγκα Κωνσταντίνο

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Τ.Ε.Ε.:
 Ένας εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε (περιβαλλοντικός ή κοινωνικός φορέας της περιοχής), κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης, ο οποίος θα οριστεί με τον αναπληρωτή του από το Τ.Ε.Ε.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:
Ο κ. Κατσούλης Αθανάσιος με αναπληρωτή του τον κ. Παπαϊωάννου Δημήτριο, σύμφωνα με το Πρακτικό 1/2024 του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, το οποίο μας κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. πρωτ.1/22-1-2024 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί την θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Λώλος Ιωάννης, Γκόλιας Βασίλειος, Ντάνης Γεώργιος, Κώστας Ελευθέριος και Φουσέκης Γεράσιμος, οι οποίοι δήλωσαν ότι "δεν συμφωνούν με τον ορισμό της δημοτικού συμβούλου κας Μονάχου Αικατερίνης ως τακτικό μέλος στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ γιατί η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος βρίσκεται σε αντιδικία με την Επιχείρηση για εργασιακά - οικονομικά θέματα ως πρώην υπάλληλός της και επειδή η Δημοτική Επιχείρηση έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα θεωρούν ότι δεν μπορεί να συμμετέχουν στο ΔΣ άτομα που αγωνίζονται για προσωπικό τους όφελος."
Δήλωσαν επίσης ότι συμφωνούν με τον ορισμό όλων των άλλων μελών.
Read More »
Το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Το νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Η Σοφία Κατσάρη εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Κ.Π. Αριάδνη

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Η Σοφία Κατσάρη εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Κ.Π. Αριάδνη


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Δημάρχου και τις απόψεις και τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών του, ομόφωνα αποφάσισε να ορίσει εκπρόσωπο του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» την δημοτικό σύμβουλο κα Κατσάρη Σοφία, αναπληρούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Καρβούνη Χρήστο. 
Οι ανωτέρω εκπρόσωποι του Δήμου ορίζονται έως τη λήξη της θητείας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου.
Read More »
Η Σοφία Κατσάρη εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Κ.Π. Αριάδνη Η Σοφία Κατσάρη εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Κ.Π. Αριάδνη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Κατώτατος μισθός: Ξεκινά η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Κατώτατος μισθός: Ξεκινά η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης


Άμεσα θα αρχίσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επεξεργάζεται ήδη την τροπολογία η οποία ορίζει το χρονοδιάγραμμα, που θα ακολουθηθεί, μέχρι την εισήγηση της αρμόδιας υπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.

Οι διαβουλεύσεις
Στόχος είναι οι διαβουλεύσεις να «τρέξουν», ώστε ο νέος κατώτατος μισθός να εφαρμοστεί από την τρέχουσα χρονιά και στους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο. Με βάση όσα ορίζει η νομοθεσία, αρχικά, θα αποσταλεί έγγραφη πρόσκληση από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς τους εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για τη σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού και θα πραγματοποιηθεί η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης.

Το επόμενο στάδιο είναι η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση.

Στη συνέχεια, έπεται η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων, καθώς και της έκθεσης των φορέων, στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη του σχεδίου πορίσματος διαβούλευσης.

Τέλος, υποβάλλεται η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.

Γνώμονας για το τελικό ύψος που θα «κλειδώσει» το ποσοστό αύξησής του είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα προσμετρηθούν οι εισηγήσεις των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών φορέων, που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης, οι αντοχές της οικονομίας, αλλά και οι ανάγκες των εργαζομένων.

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνεται σήμερα
Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 780 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ, ενώ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προηγήθηκαν και άλλες αυξήσεις. Συγκεκριμένα, από 650 ευρώ το 2019, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε σε 663 ευρώ τον Ιανουάριο του 2022, σε 713 ευρώ τον Μάιο του 2022 και, από τον Απρίλιο του 2023, έφτασε τα 780 ευρώ.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι, σε ορίζοντα της τετραετίας, ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι ωφελημένοι επίσης από το «ξεπάγωμα» των τριετιών, χωρίς αναδρομική ισχύ για την περίοδο από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η απόφαση για την επαναφορά της προσαύξησης του κατώτατου νομοθετημένου μισθού με επίδομα προϋπηρεσίας (τριετίες) τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους εργατοτεχνίτες, από την 1η Ιανουαρίου 2024, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και επιταχύνει τη μισθολογική εξέλιξή τους, συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Read More »
Κατώτατος μισθός: Ξεκινά η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης Κατώτατος μισθός: Ξεκινά η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς


Η TRUST CC αναπτύσσεται συνεχώς.

Μετά την Αθήνα, τις Κυκλάδες, την Ηλεία, την Κρήτη και την Κέρκυρα η ΤRUST CC επεκτείνεται τώρα και στη Θεσπρωτία και τους Παξούς

Το γραφείο μας στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται στην οδό Γρ. Λαμπράκη 40 (ισόγειο) και στους Παξούς στη Λάκκα, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών τους για τη διεκπεραίωση των δηλώσεών τους στο Κτηματολόγιο.

Το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό μας βρίσκεται εκεί καθημερινά να σας εξυπηρετήσει.

Αναλαμβάνουμε επίσης:
Την σύνταξη και υποβολή του φακέλου στο Κτηματολόγιο

Την σύνταξη σύχρονων εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων

Τον έλεγχο των δικαιωμάτων στα στάδια της προανάρτησης και της ανάρτησης

Η κατάθεση των δικαιωμάτων σας γίνεται από εμάς με φυσική παρουσία στο γραφείο κτηματογράφησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Ηγουμενίτσα: Γρ. Λαμπράκη 40, 2665023757, ktimahgoumenitsa@gmail.com

Κέρκυρα: Ριζ. Βουλευτών 4 (έναντι 1ου & 5ου Γυμνασίου), 2661080802, 82220 ktimakerkyra@gmail.com

Παξοί: Λάκκα, 6987653676, 6932911477 ktimaionion@gmail.com

Read More »
Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Σαν σήμερα 29.01.1993 | Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς Κυρός Παύλος

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Σαν σήμερα 29.01.1993 | Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς Κυρός Παύλος


Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παραμυθίας Κυρός Παύλος κατά κόσμον Γεώργιος Καρβέλης, βρέθηκε στην Ιερή Μητροπολη Παραμυθιάς όπου και λειτούργησε ως ποιμενάρχης από τις 18 Δεκεμβρίου 1968 μέχρι και τις 13 Ιουλίου 1974, όπου και κηρύχθηκε έκπτωτος του θρόνου χωρίς δίκη και απολογία από την χούντα του Ιωαννίδη, η οποία λίγο πριν είχε ανατρέψει την επίσης η Χούντα των Συνταγματαρχών η οποία κυβερνούσε την Ελλάδα από το 1967.

O Κυρός Παύλος ήταν αγωνιστής της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των ανθρώπων και πολλές φορές η συναναστροφή μαζί του αποκτούσε μορφή κατήχησης των παραπάνω ιδανικών. Αυτό βέβαια δεν άρεσε στην χούντα που το στοχοποίησε.

Η καθαίρεση του ως Μητροπολίτης Παραμυθίας, έγινε 11 ημέρες πριν την πτώση του καθεστώτος στις 24 Ιουλίου του 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ήταν η τελευταία ωμή παρέμβαση της Χούντας στην Ελληνική Εκκλησία.

Και όμως αν και αποκαταστάθηκε η δημοκρατία και αν και όλοι περίμεναν πως ο αείμνηστος Κυρός Παύλος θα δικαιωνόταν με την τοποθέτηση του σε κάποια άλλη μητρόπολη (καθώς στην Παραμυθιά υπήρχε είχε ήδη ο σημερινός Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Τίτος), ωστόσο αυτό δεν συνέβη ποτέ.

“Σήκωσε το σταυρό του διωγμού δέκα οκτώ ολόκληρα χρόνια Άδικα. Με το σταυρό του διωγμού στον ώμο πορεύθηκε στη Μονή της μετανοίας του, στην Ιερά Μονή Παναγία της Μυτριάς” ανέφερε σχετικά χαρακτηριστικά ο Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Αεράκης.

Η δικαίωση ήρθε 18 χρόνια μετα, στις 10 Σεπτεμβρίου 1991 οταν εξελέγη Μητροπολίτης στην Μητρόπολη Αγιάς και Συκουρίου. Είχε προηγηθεί βέβαια ο τιμητικός τίτλος του Μητροπολίτη Αμυλκών, όπου και ονομάστηκε Τιτουλάριος.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Παύλος γεννήθηκε το 1922 στο Νέο Ερινεό Πατρών και σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας από το 1955 έως και το 1968 αναπτύσσοντας σημαντική εκκλησιαστική και κοινωνική δραστηριότητα. Υπήρξε υπόδειγμα Ποιμενάρχου με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της απλότητας, της υπομονής, της συγχωρητικότητας και της Αγάπη

Εκοιμήθη στις 29 Ιανουαρίου 1993 σε ηλικία 71 ετών και σύμφωνα με την επιθυμία του, τάφηκε στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς, στο Θέρμο Τριχωνίδος Αιτωλοακαρνανίας


Read More »
Σαν σήμερα 29.01.1993 | Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς Κυρός Παύλος Σαν σήμερα 29.01.1993 | Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς Κυρός Παύλος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας έκοψε την 
 πρωτοχρονιάτικη πίτα

Με πνεύμα αισιοδοξίας για μία ακόμα δημιουργικότερη χρονιά και σε μια πολύ ευχάριστη “οικογενειακή” ατμόσφαιρα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Την κοπή της πίτας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής .

Η Φιλαρμονική για το 2024 βάζει “πλώρη” για νέες μουσικές δράσεις, έχοντας ως δεδομένο τη στήριξη όχι μόνο των μουσικών, των μαθητών, των πολιτών αλλά και της νέας δημοτικής αρχής, που με μεγάλο ενδιαφέρον την πλαισιώνουν σε οποιαδήποτε εμφάνιση της.

…Καλή μουσική χρονιά…


Read More »
Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Πολλές επιτυχίες για τους αθλητές του Πρωτέα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Πολλές επιτυχίες για τους αθλητές του Πρωτέα


Στο Περιφερειακό Ανωμάλου Δρόμου που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ με απόλυτη επιτυχία στο Πανηπειρωτικό Στάδιο συμμετείχε ο σύλλογος μας ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ .
Πολλές επιτυχίες για τους αθλητές και αθλήτριες της ομάδας και συγκεκριμένα:
Πρώτη θέση και Χρυσό Μετάλλιο στην ομάδα Σκυταλοδρομίας 4Χ500 στην κατηγορία Κ12,
Πρώτη θέση και Χρυσό Μετάλλιο στα 2000 μέτρα Κ16 Κοριτσιών ,
Πρώτη θέση και Χρυσό μετάλλιο στα 1000 μέτρα Κ14 Κοριτσιών ,
Δεύτερη θέση και Ασημένιο Μετάλλιο στα 1000 μέτρα Κ14 Κοριτσιών .
Με πολλές καλές θέσεις στην κατάταξη και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες .
Επίσης στην Ημερίδα κλειστού στίβου που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη στους Αμπελόπηκους η Ναταλία Μπέση στο άλμα εις μήκος κατέκτησε την Δεύτερη θέση με επίδοση 6.14 και η Ναταλία Ράπτη στο άλμα εις ύψος την Τρίτη θέση με επίδοση 1.55 .
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες και στους προπονητές τους .
Read More »
Πολλές επιτυχίες για τους αθλητές του Πρωτέα Πολλές επιτυχίες για τους αθλητές του Πρωτέα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Τι αλλάζει στην εξόφληση του ΕΝΦΙΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Τι αλλάζει στην εξόφληση του ΕΝΦΙΑ


Παράταση για έναν ακόμη χρόνο και συγκεκριμένα έως το τέλος του 2025, θα λάβει η αναστολή ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει την προσφορά κατοικίας την αγορά, που σήμερα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός «διότι πάνω απ’ όλα θεωρούμε ότι η έλλειψη στέγης αντιμετωπίζεται πρωτίστως με παραγωγή στέγης».

Όμως οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν μένουν εκεί. Επίσης έχει αποφασιστεί να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν εφέτος να εξοφλήσουν τον φόρο σε 11 αντί για 10 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Απριλίου, αντί για το τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα κερδίσουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που έχουν ασφαλίσει για φυσικές καταστροφές και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με στόχο τα νέα εκκαθαριστικά να φτάσουν στους φορολογούμενους τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Όπως τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, «στόχος για εφέτος είναι ο ΕΝΦΙΑ να ανοίξει ένα μήνα νωρίτερα ώστε να πληρωθεί σε 11 δόσεις αντί για 10». Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Απριλίου, αντί για τέλη Μαΐου, και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2025.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΦΠΑ 24% επιβλήθηκε στις αγοραπωλησίες ακινήτων το 2006 και αφορούσε ακίνητα με άδεια οικοδομής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά, με εξαίρεση την αγορά πρώτης κατοικίας.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φοροαπαλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα βάλουν ενοικιοστάσιο σε κλειστά ακίνητα όπως προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνοντας: επισημαίνοντας ότι «είναι κάτι που έχουμε συζητήσει στο υπουργείο. Είναι μία πρόταση που δεν μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Έχω δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να κάνουν τις σχετικές μελέτες, ώστε να δούμε και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον πραγματικό αριθμό των ακινήτων και να κάνουμε με βάση τα στοιχεία αυτά μία ανάλυση κόστους-οφέλους. Προκειμένου να είμαστε σίγουροι από τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις που θα κάνουμε, τόσο τον πραγματικό αριθμό των κενών διαμερισμάτων αλλά και για όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους. Έτσι ώστε η απόφαση που θα πάρουμε να βασίζεται σε περισσότερα δεδομένα».

Η πρόταση των ιδιοκτητών αναφέρει ότι όσοι ιδιοκτήτες είχαν κλειστά τα ακίνητά τους όλο το 2023 ή στις 31 Δεκεμβρίου 2023 διέθεταν ανενεργό Αριθμό Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, εφόσον τα νοικιάσουν τουλάχιστον για τρία χρόνια από φέτος έως και το τέλος του 2026, δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος για τα μισθώματα που αποκτούν από τα συγκεκριμένα ακίνητα . Οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ακίνητα ξεκινούν από 15% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ και φτάνουν ακόμα και στο 45%.
Read More »
Τι αλλάζει στην εξόφληση του ΕΝΦΙΑ Τι αλλάζει στην εξόφληση του ΕΝΦΙΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

ΑΣΕΠ: Αυτές οι προκηρύξεις έρχονται μέσα στο Φεβρουάριο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
ΑΣΕΠ: Αυτές οι προκηρύξεις έρχονται μέσα στο Φεβρουάριο


Δύο μεγάλες προκηρύξεις που αφορούν συνολικά 2.029 μόνιμες προσλήψεις αναμένεται να εκδοθούν μέσα στο Φεβρουάριο.

Η πρώτη προκήρυξη αφορά την πρόσληψη 816 ατόμων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά αποκλειστικά θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Η νέα προκήρυξη είναι η συνέχεια της πρώτης (5Κ/2023), για την οποία οι αιτήσεις ξεκινούν στις 12 Φεβρουαρίου και αφορούν θέσεις ΔΕ και ΥΕ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr, η νέα προκήρυξη με τις 816 μόνιμες θέσεις θα αποσταλεί από το ΑΣΕΠ στο υπουργείο Υγείας στις 22 Ιανουαρίου ώστε να υπάρξουν και οι τελικές διορθώσεις. Στη συνέχεια η προκήρυξη θα επιστρέψει στο ΑΣΕΠ και από εκεί θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο 10ημερο του Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις να ξεκινούν λίγες μέρες αργότερα σε κάθε περίπτωση μέσα στο Φλεβάρη. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει 15 μέρες.

Η δεύτερη μεγάλη προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στο Φεβρουάριο, αφορά 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία.

Η μεγάλη προκήρυξη για τις 1.213 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους σε την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, δεν έχει ακόμα εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, κάτι που αναμένεται ωστόσο να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιε πηγές, η προκήρυξη θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η δημοσίευση της προκήρυξης σε ΦΕΚ θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους που θα ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ είχε έτοιμο το προσχέδιο της προκήρυξης ήδη από το 2023, αλλά ανέμενε τους νέους δήμαρχους να αναλάβουν καθήκοντα, προκειμένου να δώσουν το τελικό «οκ» και να υπογράψουν για τις σχετικές προσλήψεις.

Η κατανομή των θέσεων της προκήρυξης έχει ως εξής:
633 προσλήψεις κατηγορίας ΔΕ
183 της κατηγορίας ΠΕ
184 προσλήψεις της κατηγορίας ΤΕ

Οι προϋποθέσεις
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Να είναι ηλικίας από 20 έως 35 ετών, να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους.

Όσοι κριθούν κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:
Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).

Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4′ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).

Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).

Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

Όσοι προσληφθούν θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών, που παρέχεται από την ΕΛ.ΑΣ. και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες

Να σημειωθεί ότι μετά την ψήφιση, τον περασμένο Δεκέμβριο, του νόμου 5003/22 για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας, οι αρμοδιότητες του σώματος διευρύνονται και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος του δήμου.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να προβαίνουν σε συλλήψεις και για συγκεκριμένα παραπτώματα να ασκούν καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου. Θα λειτουργούν στα πρότυπα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς θα φέρουν στολή και ειδικό εξοπλισμό όπως αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και γκλοπ.

Αλλαγές επήλθαν επίσης στους βαθμούς, αλλά και στο προβάδισμα μεταξύ του ειδικού ένστολου προσωπικού, ενώ πλέον θα τηρείται επετηρίδα για το προσωπικό αυτό.

Προσλήψεις με οποιοδήποτε πτυχίο

Σύμφωνα με το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, τα κατά κλάδο και ειδικότητα τυπικά προσόντα διορισμού του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας είναι τα εξής:

Για τον κλάδο ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.

Για τον κλάδο ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής

Για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 (ΙΕΚ ή Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης ΙΕΚ. ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ. ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών [άρθρο 1 ν.δ. 580/1970, (Α΄ 139)] ή Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Τα πρόσθετα προσόντα διορισμού

Παράλληλα, το σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει ότι για όλους τους κλάδους του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας, ως πρόσθετα προσόντα διορισμού ορίζονται τα εξής:

Γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή (Η/Υ) στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής, τουλάχιστον 50 κυβικών εκατοστών.

Η καλή τουλάχιστον γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας.

Τελικώς, ψηφίστηκε ο Ν. 5003/2022 (ΦΕΚ 230/Α/14.12.2022), στις διατάξεις του άρ. 9 παράγρ. 2.α. του οποίου προβλέφθηκε ότι, οι υποψήφιοι για τις θέσεις του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας, πρέπει, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, «α. Να έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ό) έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το τριακοστό πέμπτο (35ο) έτος αυτής για όλες τις κατηγορίες προσωπικού…».
Read More »
ΑΣΕΠ: Αυτές οι προκηρύξεις έρχονται μέσα στο Φεβρουάριο ΑΣΕΠ: Αυτές οι προκηρύξεις έρχονται μέσα στο Φεβρουάριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Συντάξεις: Αναδρομικά 52 μηνών σε χιλιάδες συνταξιούχους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Συντάξεις: Αναδρομικά 52 μηνών σε χιλιάδες συνταξιούχους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοιΣτις 17 Απριλίου ορίστηκε η δικάσιμος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, για να εξετάσει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου που αφορά τα δώρα και το επίδομα αδείας των συνταξιούχων

Αναδρομικά έως και 52 μηνών θα λάβουν χιλιάδες δικαιούχοι μετά την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεών τους, τον Απρίλιο. Οι 20.000 συνταξιούχοι θα λάβουν την Άνοιξη αυξήσεις αποδοχών αναλόγως των ετών ασφάλισης και του ύψους της σύνταξης τους.

Ειδικότερα, αυτό αφορά τέσσερις μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων πριν και μετά το νόμο Κατρούγκαλου και Βρούτση σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι αυξήσεις
Οι διαδικασίες επαναυπολογισμού κινούνται ταχύτερα μετά από την εφαρμογή διόρθωσης των εννέα πιο συνηθισμένων περιπτώσεων λάθους. Όσοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία κερδίζουν την αύξηση που αντιστοιχεί στα επιπλέον των 30 έτη ασφάλισης, την διόρθωση του λάθους στον επιπλέον χρόνο ασφάλισης και την αύξηση στην κανονική σύνταξη του 7,73% πέρισυ και 3,1% από τον ν. Βρούτση.

Οι δικαιούχοι:
Όσους συνταξιοδοτήθηκαν με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης - συνταξιούχους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, χωρίς εφαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης τόσο του ν. Κατρούγκαλου όσο και του ν. Βρούτση γι' αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων.
Συνταξιούχους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, από 13/9/2019, με 30 έτη ασφάλισης και άνω, των οποίων η σύνταξη δεν έχει επαναυπολιγιστεί
Συντάξεις γήρατος, χηρείας, συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση πριν και μετά τον ν. Κατρούγκαλου.

Παράλληλα, για τις 17 Απριλίου ορίστηκε η δικάσιμος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για να εξετάσει το παραπεμπτικό ερώτημα του Β' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου που αφορά τα δώρα και το επίδομα αδείας των συνταξιούχων για την περίοδο 2013-2018.


Read More »
Συντάξεις: Αναδρομικά 52 μηνών σε χιλιάδες συνταξιούχους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Συντάξεις: Αναδρομικά 52 μηνών σε χιλιάδες συνταξιούχους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Βγαίνουν από τα συρτάρια φάκελοι για αθέμιτες πρακτικές στη φέτα, έλεγχοι στις πύλες εισόδου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Βγαίνουν από τα συρτάρια φάκελοι για αθέμιτες πρακτικές στη φέτα, έλεγχοι στις πύλες εισόδου


Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών φαίνεται ότι μπαίνουν 161 «ξεχασμένες» στα συρτάρια, υποθέσεις παρατυπιών για αθέμιτες πρακτικές τυροκόμων από το 2017 μέχρι το 2023.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ελληνοποιήσεων αλλά και νοθείας, που θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή του εθνικού μας προϊόντος, της φέτας ΠΟΠ.

Μέχρι στιγμής και στο διάστημα από 18 έως και 24 Ιανουαρίου 2024 στους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν ληφθεί 64 δείγματα για εργαστηριακή ανάλυση (φέτα, κίτρινα και λευκά τυριά, γιαούρτια, γάλα) και 80 προϊόντα για έλεγχο επισήμανσης από τη λιανική πώληση, ενώ έχον γίνει έλεγχοι και σε 36 βυτία και φορτία γαλακτοκομικών σε πύλες εισόδου.

Έλεγχοι γίνονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και κατά μήκος των οδικών αξόνων και τα αποτελέσματα αυτών αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ή θα επιβεβαιώσουν καταγγελίες περί νοθείας ή καταρρίψουν… μύθους.

«Εκκαθάριση των υποθέσεων άμεσα»

Την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης όλων των υποθέσεων ζήτησε άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε περιστατικά παρανομίας.

Το έναυσμα για την εντατικοποίηση των ελέγχων δόθηκε μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για διοχέτευση από ελληνικές βιομηχανίες στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας νοθευμένης φέτας ΠΟΠ με τη χρήση αγελαδινού γάλακτος, γεγονός που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υπόστασή της ως ΠΟΠ, καθώς βάσει νομοθεσίας έχει αποκλειστικά ως πρώτη ύλη το πρόβειο και το γίδινο γάλα.

Για τον μέσο Έλληνα κτηνοτρόφο τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης και είναι απολύτως δικαιολογημένες οι αντιδράσεις τους καθώς το τελικό προϊόν προς τον καταναλωτή, φτάνει σε απλησίαστες τιμές, ενώ οι ίδιοι δίνουν το προϊόν τους σε τιμές συχνά κάτω του κόστους. Επόμενο είναι, η κατάσταση αυτή να υπονομεύει όχι μόνο τη δική τους βιωσιμότητα αλλά και την επιβίωση του ίδιου του κλάδου.

Οι έλεγχοι από το ΥπΑΑΤ σαφώς αναμένεται να συμβάλλουν στην αποκατάσταση στρεβλώσεων της αγοράς, οι κτηνοτρόφοι όμως ζητούν πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυσή τους.

πηγή epiruspost.gr
Read More »
Βγαίνουν από τα συρτάρια φάκελοι για αθέμιτες πρακτικές στη φέτα, έλεγχοι στις πύλες εισόδου Βγαίνουν από τα συρτάρια φάκελοι για αθέμιτες πρακτικές στη φέτα, έλεγχοι στις πύλες εισόδου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Τέλος εποχής για την Alpha Bank στην Παραμυθιά.

Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024
Τέλος εποχής για την Alpha Bank στην Παραμυθιά.


Το διαφαινόμενο τέλος της Alpha bank στην Παραμυθιά, φαίνεται πως ήρθε, αφού η τράπεζα σταματάει την λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Οι υπάλληλοι έχουν ήδη ενημερωθεί για την διακοπή της λειτουργίας και την μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλη τράπεζα.

Ο Δήμος Σουλίου στην χτεσινή συνεδρίαση εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, το οποιο θα διαβάζεται σε επόμενο άρθρο.

Υπενθυμίζουμε πως η πρώτη απόπειρα να κλείσει η τράπεζα, πραγματοποιηθηκε το 2022, ωστόσο μετά απο την καθοριστική παρέμβαση της τότε Γ.Γ. Φορολογικής Πολιτικής Αθηνάς Καλύβα, πηρε μια παράταση ζωής και προ μηνών ανακοινώθηκε η λειτουργία της για μόνο 2 ημέρες στην εβδομάδα.
Read More »
Τέλος εποχής για την Alpha Bank στην Παραμυθιά. Τέλος εποχής για την Alpha Bank στην Παραμυθιά. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2024 Rating: 5

Σελίδες