Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός αλλοδαπού στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στο λιμάνι

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ότι 36χρονος αλλοδαπός, στην προσπάθειά του να υπερπηδήσει την περίφραξη και να εισέλθει εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας τραυματίστηκε στο αριστερό ισχίο και ελαφρά στον αριστερό αγκώνα. 

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου παρέμεινε για νοσηλεία. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός αλλοδαπού στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στο λιμάνι Ηγουμενίτσα: Τραυματισμός αλλοδαπού στην προσπάθειά του να εισέλθει παράνομα στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας - Άρθρο Β. Γιόγιακα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017Το σημερινό μοντέλο παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας έχει φτάσει τα όριά του. Σε αυτό συμφωνούν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες υγείας. Χρειάζεται, λοιπόν, συνολικές και ριζικές αλλαγές, όχι «μερεμέτια». Σκοπός πρέπει να είναι, στο τέλος της ημέρας, όλοι να έχουν την ίδια πρόσβαση σε σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με τους περιορισμούς ασφαλώς που θέτουν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί. Να δημιουργηθεί, επιτέλους, ένα σύστημα «ασθενοκεντρικό» που βάζει, δηλαδή, πάνω απ’ όλα τον ασθενή και τις ανάγκες του και στο οποίο δίνεται προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους ηλικιωμένους, τους άπορους, τους μακροχρόνια ανέργους, τους ανασφάλιστους, τους χρονίως πάσχοντες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι προσυνεδριακές διαδικασίες για το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων δίνουν μια πολύτιμη ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να συζητήσει με τους πολίτες και να διαμορφώσει μαζί τους απαντήσεις για το τι σημαίνει μια ριζική αλλαγή στο σύστημα υγείας. Και ως τέτοια, η αλλαγή αυτή δε μπορεί παρά να είναι ελεύθερη από αγκυλώσεις και ταμπού του παρελθόντος.

Για παράδειγμα, ο δημόσιος χαρακτήρας ενός συστήματος Υγείας δε σημαίνει απαραιτήτως και κρατική ιδιοκτησία των δομών υγείας ή αποκλειστική παροχή των υπηρεσιών υγείας από το Κράτος. Σημαίνει επίσης ότι το κράτος θέτει τους κανόνες, χρηματοδοτεί και ελέγχει υπηρεσίες υγείας στις οποίες όλοι έχουν πρόσβαση αλλά μπορεί να παρέχονται και από ιδιώτες, εφ όσον υπάρχει και τηρείται ένα αυστηρό πλαίσιο διαπίστευσης και πιστοποίησης της ποιότητας των υπηρεσιών τους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη δυνατότητα αγοράς αναβαθμισμένων υπηρεσιών για τον ασθενή από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τους ίδιους, στην περίπτωση που αυτές έχουν χαμηλότερο κόστος για τον φορολογούμενο.Υπάρχουν και άλλες προτάσεις με τις οποίες επιχειρείται η υπέρβαση αγκυλώσεων του παρελθόντος στην Υγεία. Είναι η αποκέντρωση δομών υγείας, όπως τα Κέντρα Υγείας και τα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ, ώστε σταδιακά να περάσουν στον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, ανταποκρινόμενα έτσι καλύτερα στις ανάγκες της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Είναι η διοικητική ενοποίηση και διασύνδεση δημοσίων νοσοκομείων και κλινικών με σκοπό να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των ασθενών και να μειωθεί το κόστος με την επίτευξη οικονομιών κλίμακας.

Είναι επίσης η βελτίωση την αποδοτικότητας των νοσοκομείων, με την αξιοποίηση των τεχνολογικών πληροφορικής και την εισαγωγή σύγχρονων, επαγγελματικών μεθόδων διοίκησης: δεσμευτικοί στόχοι για τις διοικήσεις, μέτρηση της απόδοσης και της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καλύτερη αξιολόγηση των μονάδων Υγείας για να αποτραπεί η κακοδιοίκηση και η αυθαιρεσία και να εξασφαλισθούν καλύτερες υπηρεσίες για όλους τους πολίτες. Αξιοποίηση της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας και των πληροφοριακών συστημάτων για τη βελτίωση της διάγνωσης και της περίθαλψης των ασθενών.

Ο εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης μπορεί να προωθηθεί με τη γενίκευση των διαφόρων πρωτοκόλλων υγείας και τη χρήση ατομικών και οικογενειακών ηλεκτρονικών φακέλων υγείας για τον ψηφιακά εξοικειωμένο πληθυσμό.

Προτεραιότητα όχι στις προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων, αλλά στις προσλήψεις νοσηλευτών που θα καλύψουν τις μεγάλες σημερινές ελλείψεις που κατατάσσουν τη χώρα μας πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η αποσυμφόρηση των δομών και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας περνά μέσα από μια εθνική στρατηγική για την πρόληψη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Ασφαλώς οι προτάσεις, οι θέσεις και τα σχέδια θα κριθούν από την εφαρμογή τους. Είναι σημαντικό να πείσουμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι μόνο με δραστικές αλλαγές θα φτιάξουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας προς όφελος πρώτα απ’ όλα των πολιτών. Ένα σύστημα στο οποίο τα λεφτά του φορολογούμενου θα πιάνουν τόπο.

Έχουμε επίγνωση μιας άλλης αγκύλωσης του παρελθόντος, όταν μικρότερες ή μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία έμειναν ατελείς γιατί τελικά αποδείχθηκε ότι μικρότερα και μεγαλύτερα συμφέροντα είχαν τον τρόπο να τις σταματήσουν. Η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να μας εμπνεύσει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, ο οποίος έδειξε πώς «ότι δε λύνεται, κόβεται». 
Read More »
Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας - Άρθρο Β. Γιόγιακα Ριζική Αλλαγή, για Εξυγίανση της Υγείας - Άρθρο Β. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ - ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΡΚΟΥ (ntorkos.gr)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017Καθημερινά πολλοί φίλοι με ρωτούν αν θα πρέπει να κλαδέψουν τα φυτά τους, να ρίξουν κάποιο λίπασμα και τι φροντίδες θα πρέπει να κάνουν στο χλοοτάπητά τους αυτήν την εποχή ενόψει του χειμώνα. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα.

Αν και στη Θεσπρωτία τα πρώτα ¨βαριά¨ κρύα ίσως αργήσουν ακόμη, εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Η αντοχή των φυτών στην παγωνιά διαφέρει από είδος σε είδος, όμως τα υγιή και εύρωστα φυτά πάντα ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες καλύτερα και ευκολότερα από τα ταλαιπωρημένα. 
Η αντοχή ενός φυτού στις χαμηλές θερμοκρασίες εξαρτάται από τη χρονική διάρκεια και την ένταση του κρύου, από την θρεπτική του κατάσταση κ.α. ΄Έτσι όπως είναι φυσικό δεν είναι εύκολο να δώσουμε τις αντοχές σε ψύχος σε απόλυτους αριθμούς. Ξεκινώντας λοιπόν ας δούμε κάποιες βασικές αρχές για να αποφύγουμε τις ζημίες από την επερχόμενη αλλαγή του καιρού.
 • Κλάδεμα: σταματούμε κάθε είδος του είτε πρόκειται για αειθαλή είτε για φυλλοβόλα φυτά συμπεριλαμβανομένων και των καρποφόρων δένδρων.
 • Λίπασμα: σταματούμε κάθε λίπανση στα φυλλοβόλα είδη, ενώ στα αειθαλή δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αζωτούχα λιπάσματα.
 • Ελαττώνουμε την διάρκεια και τη συχνότητα του ποτίσματος στα αρδευτικά μας δίκτυα.
 • Προστατεύουμε κάποια ευπαθή είδη που ξέρουμε ότι ο χειμώνας ίσως τους δημιουργήσει προβλήματα.
 • Απομακρύνουμε τα πεσμένα φύλλα από το έδαφος και πολύ περισσότερο από το χλοοτάπητα.
 • Στους κάκτους και τα παχύφυτα που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους σταματούμε το πότισμα και τη λίπανση.

Τα παραπάνω είναι κάποιοι βασικοί γενικοί κανόνες. Ας δούμε τώρα και μερικές συμβουλές για την προστασία των φυτών.
 • Τα ευαίσθητα φυτά που βρίσκονται σε γλάστρες είτε στον κήπο, είτε στο μπαλκόνι, θα πρέπει να μεταφέρονται σε θέση προστατευμένη από το κρύο. Αυτή μπορεί να είναι μια προσήλια θέση μέσα στο σπίτι με καλό αερισμό, ή κάποιος τοίχος.
 • Αυτά που είναι στο έδαφος θα πρέπει να καλυφθούν είτε με τα ίδια τους τα φύλλα, είτε με τα ειδικά προστατευτικά που εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν στην αγορά. Πρόκειται για συνθετικό υλικό που προστατεύει ενώ αφήνει το φυτό να αναπνεύσει. Τα φυτά μπορούν να αντέξουν με αυτό το υλικό σκεπασμένα ολόκληρο το χειμώνα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρέπει να αποφεύγεται η κάλυψη με νάιλον παραπάνω των δυο ημερών διότι έχουμε την συσσώρευση υγρασίας η οποία σε ένα ισχυρό άνεμο θα παγώσει το φυτό.
 • Σε μια δύσκολη νύχτα μπορούμε να καλύψουμε ένα φυτό με κάποιο χαρτοκούτι ή σε έσχατη περίπτωση με αεροπλάστ.
 • Εκεί που το κρύο είναι πολύ δυνατό μπορούμε να καλύψουμε τον κορμό με κοπριά, κομπόστ η ακόμη και χώμα αν είναι απαραίτητο.
 • Είναι λάθος επίσης να μεταφέρουμε ένα παγωμένο φυτό σε ένα θερμό χώρο. Αυτό γιατί το θερμικό σοκ είναι μεγάλο. Έτσι είναι προτιμότερο να το αφήσουμε να υποστεί το κρύο και να το βοηθήσουμε όταν αυτό παρέλθει.
 • Κατά τη διάρκεια του ψύχους ποτίζουμε, αλλά σε μικρές ποσότητες. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα φυτά μας να διψάσουν.
 • Αν έρθει παγετός δεν κλαδεύουμε, αλλά περιμένουμε να δούμε σε ποιο σημείο το φυτό μας θα πετάξει βλαστούς. Εφαρμόζουμε λίπασμα χωρίς καθόλου άζωτο και με μεγάλη ποσότητα καλίου. Ψεκάζουμε με κάποιο χαλκούχο σκεύασμα.

Τα παραπάνω αποτελούν μια καλή βάση για να προετοιμαστούμε για την έλευση του χειμώνα. Όπως αναφέραμε αποτελούν κάποιους βασικούς κανόνες που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να προετοιμάσουμε τα φυτά μας όσο το δυνατό καλύτερα. Ας αρχίσουμε λοιπόν αυτήν την προετοιμασία. Καλό χειμώνα. 
Τα φυτώρια Ntorkos Plants ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, από τον κύριο Γεώργιο Ντόρκο, με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή εσπεριδοειδών και καλλωπιστικών φυτών εξωτερικού χώρου.
Το έτος 2004 με την προσθήκη του κυρίου Άγγελου Ντόρκου Γεωπόνου Τ.Ε. στο ανθρώπινο δυναμικό, η επιχείρηση ξεκίνησε δυναμικά την επέκτασή της στους τομείς των λαχανικών και εποχιακών φυτών.


 
Read More »
Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ - ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΡΚΟΥ (ntorkos.gr) Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ - ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΡΚΟΥ (ntorkos.gr) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017


Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στην πορεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017, στις 6:30 μ.μ. στον Πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας (ΟΤΕ).

Η χούντα υπηρέτησε πιστά τους καπιταλιστές. Την περίοδο της δικτατορίας τα κέρδη των καπιταλιστών αυξήθηκαν, ενώ το λαϊκό εισόδημα παρέμεινε καθηλωμένο. Πάντα η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση της καταστολής.

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα. Είναι ζωντανά επίσης αγωνιστικά παραδείγματα αγωνιστών, αξιωματικών του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και των φαντάρων και ναυτών που αντιστάθηκαν στη χούντα.

Αποτελεί δίδαγμα ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και σήμερα να είναι απέναντι από το λαό. Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού να παλεύει για να ζήσει καλύτερα, χωρίς ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν το λαό και φουσκώνουν τις τσέπες των λίγων.

Κάθε εργάτης, κάθε φοιτητής και σπουδαστής χρειάζεται να πάρει θέση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα επικίνδυνα σενάρια που μπλέκει τη χώρα για να εξασφαλίσει τις μπίζνες ντόπιων και ξένων επενδυτών. Οι άγριες θυσίες που οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, το ΔΝΤ και το εγχώριο πολιτικό προσωπικό τους, επιβάλλουν στο λαό δεν έχουν σταματημό! Τα νέα μέτρα που σιγοβράζουν μέσω της 3ης αξιολόγησης και του νέου προϋπολογισμού έρχονται να πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. 

Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχουν ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμερική, μπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οι συνεχείς δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για τη δήθεν «σταθερότητα» και τη «συμβολή» της χώρας μας στην υπόθεση της ειρήνης πρέπει να ανησυχήσουν τον εργαζόμενο λαό. Αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας και φορτώνει στην καμπούρα των εργατών 2,5 δις δολάρια για την αναβάθμιση των F16 που θα αξιοποιηθούν όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για το ΝΑΤΟ. Ο κίνδυνος της ανάφλεξης είναι προ των πυλών. Οι δεσμεύσεις της χώρας μας είναι ισχυρές και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους.

Το δικαίωμα για μόρφωση -δουλειά-ζωή για εμάς και τα παιδιά μας δεν το διαπραγματευόμαστε. Το διεκδικούμε και το θα κατακτήσουμε από αυτούς που μας το στερούν.

Παλιές και νέες κυβερνήσεις υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, κάνουν το πανεπιστήμιο -ΑΕ και τους φοιτητές πελάτες. Προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που θέλουν τα παιδιά μας "ευέλικτους, φτηνούς εργαζόμενους". Για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ «δεν υπάρχει σάλιο» αλλά για τα F-16 δίνουν δισεκατομμύρια και κάθε χρόνο 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ. Αξιοποιούν επιστήμονες, προσωπικό, υποδομές των πανεπιστημίων για μελέτες και έρευνες για τον πολεμικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, ενώ την αξιοποίηση της επιστήμης προς όφελος των λαϊκών αναγκών τη θεωρούν κόστος όταν πρόκειται για παράδειγμα την αντισεισμική θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα κλπ.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου και τα αιματοβαμμένα συνθήματα στην πύλη του, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο φασισμό που πρέπει να απαντηθεί σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Αποτελεί υποχρέωση όσων τιμούν αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται και εξυμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και βρωμίζει την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους θα μιλήσουν για τα "καλά" της χούντας και θα υμνούν τους δικτάτορες. Η χούντα ήταν ένα διεφθαρμένο καθεστώς, σάπιο μέχρι το μεδούλι. Εξέφραζε με τον εθνικισμό και τον αντικομμουνισμό την καταστολή του λαού μας και το μίσος για τους άλλους λαούς. Το έγκλημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% της Κύπρου έχει τη σφραγίδα τόσο της χούντας, όσο και των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Αυτά τα «πρότυπα» έχει η Χρυσή Αυγή και δεν διστάζει να τα αναδεικνύει. Απομονώνουμε τη φασιστική ναζιστική εγκληματική οργάνωση από τους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια.

Οργανώνουμε μαζί με τα συνδικάτα και τους φοιτητές το δικό μας αγώνα. Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας που θα βάλουν στη ζωή αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια, ο λαός θα βασανίζεται από πολέμους, φτώχεια, ζωή με τα ψίχουλα. Με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τον πρωτοπόρο ρόλο της, καλούμε τους εργαζόμενους να βαδίσουμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017


Η Φιλαρμονική του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας μετά από τρία χρόνια συστηματικής και επίμονης προσπάθειας και μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή της συναυλία, ανοίγει τα φτερά της και συμμετάσχει στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοεμβρίου 2017 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος στην αίθουσα φίλων μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών ομολογουμένως αποτελεί ένα μεγάλο καλλιτεχνικό μουσικό γεγονός, είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 55 τμήματα με 2.700 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τμήματα που συμμετάσχουν είναι από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Ελλάδα. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Μακεδονίας Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η Φιλαρμονική εκτός από το παλαιότερο Νομικό Πρόσωπο απετέλεσε την πρώτη σχολή διδασκαλίας θωριάς και πρακτικής της μουσικής στην Ηγουμενίτσα. Καλείται σήμερα να δώσει την μεγαλύτερη και την πιο σημαντική, έως τώρα, παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών . 

Μετά από επίπονες και πολύωρες προσπάθειες τόσο των εθελοντών μουσικών όσο και του Αρχιμουσικού μας Κου Κων/νου Τζάνη προετοιμάστηκε και θα παρουσιασθεί ένα μελίρρυτο μουσικό πρόγραμμα που ενορχηστρώθηκε από τον Κο Σπύρο Τσαδήμα με τίτλο «Στα Μονοπάτια της Παράδοσης» το οποίο περιλαμβάνει μια πανδαισία δημοτικών ήχων και ακουσμάτων της Ηπείρου .

Το Φεστιβάλ θα αποτελέσει Μοναδική εμπειρία στους εθελοντές μουσικούς μας να ξεφύγουν από τις καθιερωμένες επετειακές εκδηλώσεις και τα στενά όρια του νομού μας αλλά και να αποκομίσουν γνώσεις που θα τις μεταλαμπαδεύσουν στη μπαντίνα και στο φυτώριο μας που αισίως έφτασε στα 130 παιδιά.

Με την πολύτιμη στήριξη τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου του Δήμου Ηγουμενίτσας όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ ΑΕ και ιδιαιτέρα του πρόεδρου της Κου Αντρέα Νταή, η φιλαρμονική θα μπορέσει να διευρύνει ακόμα περισσότερο το καλλιτεχνικό της πεδίο και σύσσωμη νιώθει ιδιαίτερη τιμή που θα εκπροσωπήσει σε ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός τον Δήμο Ηγουμενίτσας .

Είναι σίγουρο ότι τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν το Δήμο μας και μας κάνουν όλους περήφανους.

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Γεράσιμος Φουσέκης


Read More »
Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017


Μετά και από τον πόλεμο που έχει ανοίξει στο σωματείο μας η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΕ (Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή πρώην ΠΑΣΚΕ )παρεμβαίνοντας τις συλλογικές αποφάσεις του συλλόγου, εκβιάζοντας ακόμα τον σύλλογο και με την παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης, ζητώντας να αναιρεθούν αποφάσεις Γ.Σ. που δεν εξυπηρετούν τους παραταξιακούς τους σκοπούς, συνεχίζουν την απαξιωτική λογική απέναντι στα εκλεγμένα όργανα του συλλόγου αλλά και την κατάπτυστη στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην Γ.Σ. στις 14/11/2017 στην Ηγουμενίτσα γιατί δεν τους υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Έφτασαν και σε επιπλέον μεθοδεύσεις , επιστρατεύοντας τους μηχανισμούς τους – για τους οποίους είναι γνωστή η στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους – και παραγκωνίζοντας, χωρίς καμία ενημέρωση του εκλεγμένου οργάνου των εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας να περιοδεύσουν στο δήμο Σουλίου στις 15/11/2017 προσπάθησαν να υλοποιήσουν τα διασπαστικά τους παιχνίδια, παρεμβαίνοντας στις συλλογική και ενιαία δράση των εργαζομένων που εκφράζετε από τα εκλεγμένα με διαδικασίες όργανα τους .Ο ρόλος τους είναι γνωστός μπροστά στην μάχη που δίνουν για τα κουκιά χρησιμοποιούν κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο, να ρίξουν το δηλητήριό τους απέναντι σε όποιον αντιστέκεται στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Είναι αυτοί που υποσκάπτουν την ενότητα των εργαζομένων, είναι αυτοί που διέγραψαν τα τέσσερα από τα έξι σωματεία της περιοχής από συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ γιατί έκαναν το αυτονόητο, δεν δέχθηκαν και αγωνίστηκαν να μην υπάρχουν εργαζόμενοι πρώτης και δεύτερης κατηγορίας

Τέλος την απάντηση θα την δώσουν οι εργαζόμενοι ,γιατί και βλέπουν, και γνωρίζουν, το ποιοι είναι διπλά τους, και το ποιοί ήταν εξαφανισμένοι τόσα χρόνια.


 
Read More »
Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Σταύρου Ανδρέας: Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017Φίλοι επαγγελματίες της Ηγουμενίτσας της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητα μου ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, με επικεφαλής τον Πάσχο Αλέξανδρο για τις εκλογές στις 03&04 Δεκεμβρίου 2017.

Όραμά μας και φιλοδοξία μας είναι μόνο η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων. Σε εμάς ανήκουν όλοι, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε κόμμα.Είμαστε ένας πραγματικά υπερκομματικός συνδυασμός πλήρως απαγκιστρωμένος από κομματικές γραμμές.

Σκοπός και στόχος τις υποψηφιότητας μου για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στο οικοδόμημα που δημιουργήσαμε, με δράσεις για όλους τους κλάδους του επιχειρηματικού ιστού του νομού μας, μεταφέροντας όμως το βάρος των ενεργειών μας στους κλάδους που χρήζουν πλέον άμεσης υποστήριξης, ενίσχυσης και οργάνωσης όπως του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ της Νόμιμης Επιχειρηματικότητας, η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είναι αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις τις υποψηφιότητας μου.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας μας χρειάζεται όλους και έτσι θα πρέπει να πορευτούμε τα επόμενα χρόνια.

Οι δύσκολες για όλους μας εποχές, πρέπει να μας βρουν ενωμένους μπροστά στον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την αύξηση του παραγωγικού πλούτου του Νομού μας, και την ανάπτυξη τις Επιχειρηματικότητας έτσι ώστε όλοι μας να έχουμε συμμετοχή στο καλό αποτέλεσμα και ωφέλεια από αυτό.

Γυρίζουμε λοιπόν σελίδα, κοιτάζουμε το μέλλον, οργανώνουμε την τοπική μας αγορά, χτίζουμε ένα Επιμελητήριο παραγωγικό και κυματοθραύστη των προβλημάτων των μελών του και της τοπικής αγοράς.

Δική μου υπόσχεση, να εργαστώ σκληρά και ειλικρινά για αυτά, όπως έχω πράξει στην μέχρι τώρα θητεία μου ως Αντιπρόεδρος του φορέα.

Σας ευχαριστώ.
Σταύρου Π. Ανδρέας
Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6975863700
Email : info@stavrou-paints.gr


 
Read More »
Σταύρου Ανδρέας: Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Σταύρου Ανδρέας: Υποψήφιος στο Εμπορικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Άνωστοι ανατίναξαν Α.Τ.Μ. και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017


Επισταμένες έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών, οι οποίοι σήμερα (16-11-2017) και ώρα 04:00΄ στο Κανάλι Πρέβεζας, προξένησαν έκρηξη σε Αυτόματη Ταμειολογική Μηχανή (Α.Τ.Μ.) τραπεζικού καταστήματος και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε σε αγροτική οδό κοντά στη διασταύρωση Φραξύλας Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 25-08-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Παγκρατίου Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Read More »
Άνωστοι ανατίναξαν Α.Τ.Μ. και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό Άνωστοι ανατίναξαν Α.Τ.Μ. και έκλεψαν άγνωστο χρηματικό ποσό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

6 προσλήψεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017Το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Περίοδος 2017-2018). Περισσότερες Πληροφόρησες στην ιστοσελίδα: http://igoumenitsa.gr/el/grafeio-tipou/prokirikseis-diagonismoi/1367-prk-enr417pakp

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου για την στελέχωση της Δομής «ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ». Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://igoumenitsa.gr/el/grafeio-tipou/prokirikseis-diagonismoi/1372-prk-prosklprospkdapdiavl


Read More »
6 προσλήψεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας 6 προσλήψεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για τις εκλογές του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,

Τις τελευταίες μέρες είδαμε την πιο προκλητική στάση και προπαγάνδα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι ξανά-φυσάει ο αέρας της ανάπτυξης, ότι έρχεται το ξεπέρασμα των μνημονίων και … οι καλύτερες μέρες.

Την ίδια ώρα ετοιμάζουν νέο γύρο σφαγής των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων, με ακόμη πιο σκληρό πακέτο από αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα.

Θα συνεχίσουν άξια τη δουλειά τους, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ κλπ), πάντα για λογαριασμό του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου και πάντα απέναντι στους εργαζόμενους.

Η ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει, έχει στόχο το ξήλωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων στην προσπάθεια που κάνει το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός να πάρει από τους λαούς την ιστορική ρεβάνς. Οι νίκες και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, τον προηγούμενο αιώνα, ήταν πολλές και τεράστιες ενώ έφτασαν μέχρι και το πρώτο πάρσιμο της εξουσίας πριν από 100 χρόνια (Οκτωβριανή Επανάσταση).

Για το λόγο αυτό χτυπούν ασταμάτητα και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και όλα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για να αποσυγκροτήσουν πλήρως την εργατική τάξη και συνολικά τους εργαζόμενους και τις αντιστάσεις τους. Η απέραντη ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν γίνει καθεστώς, καθώς είναι στόχευση δεκαετιών και κατεύθυνση από ΕΕ-ΔΝΤ έτσι ώστε να κερδοφορεί το Κεφάλαιο όπως θέλει. Είτε λοιπόν θα είμαστε άνεργοι, είτε θα έχουμε ‘δουλειά’ λίγων ωρών με μισθούς πείνας, είτε θα ξεπερνάμε τα 10ωρα … και πάλι με μισθούς πείνας.Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,

Η εντατικοποίηση στη δουλειά και η ένταση της εκμετάλλευσης από τις δυνάμεις της εργοδοσίας, έχει οδηγήσει την τελευταία περίοδο σε αμέτρητα εργατικά ατυχήματα. Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα καθώς για αυτά ευθύνεται η ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδος και δεν πρόκειται ποτέ να νοιαστεί για τους κινδύνους και τις συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ο διαχωρισμός στους μισθούς πείνας σε κάτω και άνω των 25 ετών, οι ομαδικές απολύσεις, … είναι μόνο μερικά από όσα είτε εφαρμόζονται είτε θα αποτελέσουν τα επόμενα …προαπαιτούμενα.

Ξέρουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και για αυτό το λόγο χτυπούν το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ, που αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια των εργαζομένων, φέρνοντας το συνδικαλιστικό νόμο.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση όμως, οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες) αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πόσο ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ είναι καθώς τηρούν σιγή ιχθύος είτε προκηρύσσουν μονοήμερες απεργίες τουφεκιές. Από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απέδειξαν ξανά με τη σειρά τους πως ακόμη και τις όποιες κινητοποιήσεις κάνουν με τον εαυτό τους, τις οδηγούν …στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, δηλαδή στα κοινοβούλια. Την ώρα δηλαδή που απαιτείται η οργάνωση και ο αγώνας στην κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (που ελέγχουν και το σωματείο) λειτουργούν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή.

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι,

Ο αρνητικός όμως συσχετισμός που επικρατεί στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να αποθαρρύνει κανέναν εργαζόμενο. Αντιθέτως! Οι εργαζόμενοι πρέπει και να οργανώνονται στο σωματείο και να αντιστέκονται. Πρέπει όλοι να είμαστε ενεργά μέλη στην πάλη και τη διεκδίκηση! Δεν υπάρχει άλλη λύση από τον αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, μακριά από ‘σωτήρες’ και αυταπάτες. Μόνο με συνελεύσεις – απεργίες – διαδηλώσεις και συνεχή πάλη μπορούμε να νικήσουμε.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καλεί κάθε εργαζόμενο να οργανωθεί, να αντισταθεί και να παλέψει ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους

· Συλλογικές συμβάσεις και πάλη για αυξήσεις

· Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση

· Οι εργάτες δεν είναι εργαλεία, παράγουνε τον πλούτο σε αυτή την κοινωνία

Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, συμμετέχουμε στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στις 18 Νοέμβρη στην Παραμυθιά και στις 19,20 στην Ηγουμενίτσα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ το ψηφοδέλτιο της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Υποψήφιοι (αλφαβητικά)
Μουσελίμης Λάμπρος
Μουσελίμης Νίκος
Μπουραντά Μαρία
Ντινάκου Αχιλλέας 
Τριανταφύλλου Δημήτρης


Read More »
Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για τις εκλογές του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων στη Θεσπρωτία Ανακοίνωση της Ταξικής Πορείας για τις εκλογές του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2017 Rating: 5

Σελίδες