Ημερίδα απο τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5:30΄μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας – «ΠΑΝΘΕΟΝ». Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς-κηδεμόνες, γιατρούς και φροντιστές ψυχικής υγείας (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές κλπ), αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας διακεκριμένους επιστήμονες, που θα αναπτύξουν, με διεπιστημονική προσέγγιση, το ιδιαίτερο και ευρέως φάσματος θέμα των μαθησιακών δυσκολιών και ιδιαιτεροτήτων. Ο κ. Στράτος Αλεξάνδρου, εργοθεραπευτής, γνωστός στο πανελλήνιο, θα αναπτύξει τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, τις κινητικές τους δεξιότητες, τον τρόπο μάθησης, καθώς και τα προβλήματα μάθησης ή δυσγραφίας. Στη συνέχεια, η κα Μαρία Ταρασούδη, συμπεριφορική οπτομέτρης, θα μιλήσει για το ρόλο της όρασης στην ανάγνωση και τη γραφή, για το τεμπέλικο μάτι και τις οπτικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένα παιδί για να τα «καταφέρει» στο σχολείο. Το πάνελ θα πλαισιώσουν και δύο συντοπίτες μας, η κα Άννα Μπρέστα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, η οποία θα επισημάνει την αναγκαιότητα της άσκησης και της γυμναστικής στα παιδιά με μαθησιακά προβλήματα. Τέλος, ο κ. Αναστάσιος Μώκας, λογοθεραπευτής, θα μας εξηγήσει ποιες είναι οι διαταραχές στη μάθηση, πώς μπορεί να διαγνωστούν έγκαιρα, πρώτιστα από τους γονείς και στη συνέχεια από τους εκπαιδευτικούς, όπως επίσης και για τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τρόπο αντιμετώπισης και θεραπείας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και διευκρινίσεις που θα θέσει το κοινό, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Μπάζιου Νικολέτα, επισκέπτρια υγείας- σύμβουλος ψυχικής υγείας, στέλεχος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας.

Στο πέρας της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.


Η Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας
Κοτσώνη Αλεξάνδρα
Ο Δ/ντης της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας
Κοτσίνας Γεώργιος, Msc
Read More »
Ημερίδα απο τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας Ημερίδα απο τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Read More »
25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας 25η Έκθεση Χειροτεχνημάτων, από τη "Φλόγα" Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει την Αλβανική Κυβέρνηση και τη προκλητική δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την Ακρόπολη

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει την Αλβανική Κυβέρνηση για σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, την εκδίωξη των Ελλήνων από τα σπίτια τους στη Χειμάρρα και τη προκλητική δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι «Η Ακρόπολη σώθηκε χάρη στους Αλβανούς», ναρκοθετώντας παράλληλα την ειρηνική συμβίωση και συνεργασία του Ελληνικού και Αλβανικού λαού.

Οι αλβανικές προκλήσεις διαδέχονται μία την άλλη μετά την εκδίωξη των Ελλήνων από τα σπίτια τους στη Χειμάρρα και η αλβανική ηγεσία συγχέει την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για την ιστορία με τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο για την προστασία την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας που είναι γηγενής με κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Οι επίσημοι αλβανικοί φορείς δεν μπορούν να διατείνονται ότι τα μειονοτικά δικαιώματα είναι σεβαστά σε όλη την αλβανική επικράτεια, την ίδια στιγμή που τα παραβιάζουν στην πράξη. Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: τα ειδοποιητήρια για την κατεδάφιση κτηρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας εστάλησαν σε άτομα, όλα ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για μία μεθόδευση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Οι σχετικές δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων παραπέμπουν σε παρωχημένες συλλογιστικές, οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ισχύοντα πρότυπα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων σε σύγχρονα, δημοκρατικά και ευρωπαϊκά κράτη.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί επιπλέον, την Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες και διεθνείς ενέργειες, προκειμένου να διαφυλαχθούν, τα συμφέροντα της Ελληνικής μειονότητας, η τήρηση του διεθνούς δικαίου, οι διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι ο Ελληνικός λαός, δεν ανέχεται τις διώξεις που υφίσταται οι ομοεθνείς μας, που κατοικούν στην Αλβανία και αν η Αλβανική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες και νόμους, να προβεί στη λήψη μέτρων που θα δηλώνουν τη βούληση της Ελλάδος στη στήριξη των συμφερόντων των ομοεθνών μας που θίγονται βάναυσα, από την πολιτική της Αλβανικής κυβέρνησης.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

 
Read More »
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει την Αλβανική Κυβέρνηση και τη προκλητική δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την Ακρόπολη Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει την Αλβανική Κυβέρνηση και τη προκλητική δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για την Ακρόπολη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Ας αναλογιστούν, τουλάχιστον, την υστεροφημία τους - Του Γρηγόρη Τζιοβάρα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε κατέρρευσε το υφιστάμενο ως τότε πολιτικό σύστημα, όταν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία ψήφισαν μαζί τη δανειακή σύμβαση που συνόδευε το μεγαλύτερο στην ιστορία της ανθρωπότητας κούρεμα δημοσίου χρέους, με το περιώνυμο PSI, ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός. Και ό,τι εύχονταν γινόταν πραγματικότητα.Στους πενήντα και πλέον μήνες που παρήλθαν έκτοτε, ήρθαν τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω. Πρόσωπα, τα οποία, λόγω παρωχημένων νοοτροπιών, δεν τους έδινε κανείς σημασία και ήταν καταδικασμένα να ζουν μονίμως στο περιθώριο, βρέθηκαν αίφνης στο προσκήνιο. Ατάλαντοι και ξεπεσμένοι πολιτικάντηδες που, για διαφόρους λόγους, είχαν ξεβραστεί από την πολιτική ζωή, επανέκαμψαν και βρέθηκαν να διαδραματίζουν (συμ-)πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αρκούσε να δηλώνει κάποιος «αντιμνημονιακός» -είτε είχε ψηφίσει Μνημόνια, είτε όχι- και να υμνολογεί τον Τσίπρα για να του συγχωρεθούν όλα τα ανομήματα και να κάνει μια νέα καριέρα. Ανεξάρτητα αν στο παρελθόν είχε υπηρετήσει την «ΠΑΣΟΚοκρατία», το «κράτος της Δεξιάς», ήταν θιασώτης του Στάλιν και του Μάο ή ε΄/ιχε φλερτάρει με τη… χούντα. Όποιος δήλωνε ΣΥΡΙΖΑ, έμπαινε αυτομάτως στη μεγάλη κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Και έβγαινε από αυτήν άσπιλος και αμόλυντος. Έτοιμος να επιβραβευτεί με την απονομή κάθε είδους αξιώματος. Κάπως έτσι είδαμε υπουργούς που, υπό άλλες συνθήκες, δηλαδή, όπως εκείνες που ισχύουν σε κανονικές χώρες, ούτε ως κλητήρες –και ας μας συγχωρήσει τον παραλληλισμό η συμπαθής τάξη των κλητήρων…- δεν θα έμπαιναν σε υπουργικά γραφεία.

Δεν ήταν, όμως, μόνον η άνεση και η απόλυτη ευχέρεια που είχε ο νυν πρωθυπουργός στις επιλογές προσώπων τις οποίες έκανε, με τον τρόπο με τον οποίο τις έκανε. Ήταν και τα όσα έλεγαν και έκαναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του όλο αυτό το διάστημα, αποσπώντας το χειροκρότημα μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Ακόμη και μνημειώδεις σαχλαμάρες του τύπου «θα μας παρακαλούν να μας δανείσουν», κατέπλησσαν τα πλήθη και προκαλούσαν ντελίριο ενθουσιασμού. Ενώ γίνονταν πιστευτές από πολύ κόσμο τερατώδεις προβοκάτσιες για, δήθεν, απόπειρες εξαγοράς βουλευτών ώστε «να μη γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης».

Προβοκάτσιες, οι οποίες στήνονταν με τη σκηνοθετική επιμέλεια γνωστών διασκεδαστών.
Από τα μεγαλύτερα, ωστόσο, «επιτεύγματά» τους ήταν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι, όπως και οι πλέον ανύποπτοι μπορούν πλέον να διαπιστώσουν, είχαν κάνει ρουτίνα και καθημερινότητα το «νταλαβέρι» με τους επιχειρηματίες, εμφανίζονταν ως πολέμιοι της διαπλοκής. Ποιός, για παράδειγμα, ξεχνάει ότι το υποτιθέμενο σοβαρότερο στέλεχος που διέθεταν, όταν προκλήθηκε στο Κοινοβούλιο να πει ονόματα, αντέτεινε με στεντόρεια φωνή πως «θα αποκαλύψουμε τα ονόματα της διαπλοκής εδώ μέσα όταν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση…»;

Ένα μεγάλο τμήμα του Ελλήνων πολιτών «κατάπιε αμάσητο» τόσο το συγκεκριμένο αυταπόδεικτο ψέμα περί του, τάχατες, πολέμου που είχαν κηρύξει στη διαπλοκή, την ώρα που ανενδοίαστα επισκέπτονταν φανερά και κρυφά εκδότες, καναλάρχες και κάθε λογής επιχειρηματίες με ισχύ. Όπως «κατάπιε» και πολλά άλλα μικρότερα και μεγαλύτερα ψέματα. Χαρίστηκε στον Τσίπρα και στην παρέα του ακόμη και για την αθέτηση της μείζονος υπόσχεσης ότι δεν θα υπέγραφαν ποτέ Μνημόνιο. Και του έδωσε απλόχερα μια δεύτερη ευκαιρία, αφήνοντας μάλιστα εκτός Βουλής όλους όσοι από το κόμμα του «τόλμησαν» να απαιτήσουν στοιχειώδη συνέπεια στις εξαγγελίες με τις οποίες αναρριχήθηκαν στην εξουσία.
Όλα αυτά, όμως, ίσχυαν μέχρι πρότινος. Διότι, όπως συμβαίνει συνήθως με τους νεόπλουτους της ζωής, έτσι και οι νεόπλουτοι της πολιτικής αδυνατούν να αντιληφθούν ότι η καλοτυχία δεν είναι αιώνια. Ούτε ότι τα… κέρδη από λαχεία δεν είναι παντοτινά. Κυρίως όταν το συσσωρευμένο κεφάλαιο σπαταλιέται απερίσκεπτα. Σπατάλη που, στη συγκεκριμένη περίσταση ,ισοδυναμεί με τα συνεχιζόμενα μετεκλογικά ψέματα που είναι χειρότερα και από τα προεκλογικά. Αλλά και με την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να «παίζει εν ου παικτοίς» και να νομίζει ότι εξακολουθούν όλα τα φύλλα που τραβάει να είναι άσσοι.

Το παιχνίδι, ωστόσο, έχει γυρίσει. Και η τροπή που έχει πάρει είναι απολύτως αντίστροφη από εκείνη που ίσχυε μέχρι την περασμένη άνοιξη, άντε το καλοκαίρι. Έκτοτε, ακόμη και τα χαρτιά που ο περίγυρος του Μαξίμου θεωρεί ότι έχουν θέση «άσσου», όπως καλή ώρα η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να καίγονται το ένα μετά το άλλο. Δεν βρήκε συμμάχους για την κάλπη της απλής αναλογικής. Πήγε στον κουβά το στοίχημα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πέρασε στα αζήτητα η συνταγματική αναθεώρηση.

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι, ενώ η οικονομική δυσπραγία χτυπάει κόκκινο και η απογοήτευση των πολιτών παίρνει καθολικό χαρακτήρα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πλέον ούτε την κυβέρνησή του να ανασχηματίσει. Δεν είναι μόνον ότι «δεν έχει πάγκο», αφού αυτοί που περιμένουν να μπουν δεν δείχνουν καλύτεροι από όσους θα κοπούν. Είναι, πολύ περισσότερο, ότι τον έχουν θέσει υπό κηδεμονία τα στελέχη του κόμματός του και του υπαγορεύουν ποιους θα κρατήσει. Ενώ την ίδια ώρα τον απειλεί ο κυβερνητικός εταίρος του, λέγοντας πως του αρκεί ένα νεύμα από τον Αρχιεπίσκοπο για να τον ανατρέψει. Με αποτέλεσμα να κλωθογυρίζει εδώ και ένα μήνα τις αλλαγές και το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να κάνει είναι να αυξήσει τις θέσεις για να βολέψει περισσότερους

Έτσι, όμως, όσο και αν στο Μαξίμου στηρίζονται στο δόγμα πως «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», για όποιον δεν εθελοτυφλεί είναι πασιφανές ότι στον πρωθυπουργό δεν βγαίνει πλέον καμία από τις κινήσεις που θέλει να κάνει. Και το ίδιο θα γίνεται εφεξής. Ό,τι και αν πιάνει ο Αλέξης Τσίπρας στα χέρια του –ακόμη και χρυσός να είναι, που λέει ο λόγος- κάρβουνο θα γίνεται. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Και όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος θα είναι ραγδαίες. Και, κατά πάσα πιθανότητα, θα τρέξουν ερήμην των «εξευτελισμών» που είναι διατεθειμένοι να υποστούν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Εκτός πια και αν γίνει κάποιο θαύμα ώστε η παρέα του Μαξίμου να αντιληφθεί αυτό που έρχεται. Και να επιχειρήσει να περισώσει ό,τι περισώζεται. Είτε μοιράζοντας τις ευθύνες, είτε διασφαλίζοντας την ομαλότητα στη διαδοχή, η οποία μοιάζει να είναι αναπότρεπτη. Στο τέλος – τέλος, ας αναλογιστούν, τουλάχιστον, την υστεροφημία τους!

 
Read More »
Ας αναλογιστούν, τουλάχιστον, την υστεροφημία τους - Του Γρηγόρη Τζιοβάρα Ας αναλογιστούν, τουλάχιστον, την υστεροφημία τους - Του Γρηγόρη Τζιοβάρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Όλα για την επικοινωνία και όχι για την ουσία - Του Ανδρέα Σπυρόπουλου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Σε μια περίοδο όπου ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στην κατάρρευση του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία χειροτερεύει μέρα με την ημέρα και οι επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες φορολογικές τους υποχρεώσεις και να παραμείνουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εκτός από τη ραγδαία μείωση του κύκλου εργασιών τους και την τεράστια φορολογία που τους έχει επιβληθεί, έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και τον νέο νόμο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι πλειστηριασμοί αλλά και η πώληση των κόκκινων δανείων στα ξένα funds είναι ο νέος μεγάλος υπαρκτός κίνδυνος.

Η κυβέρνηση, αντί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με ένα εθνικό σχέδιο αναδόμησης της ελληνικής οικονομίας, επιλέγει να βρίσκεται σε μια διαρκή και αέναη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Δ.Ν.Τ. επιδεινώνοντας την αβεβαιότητα. Η επικοινωνιακή διαχείριση, με προτάγματα τη διεκδίκηση του χρέους και τον πόλεμο στην εγχώρια διαπλοκή δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη σχεδίου για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η διευθέτηση του χρέους είναι ασφαλώς ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο όμως θα απασχολήσει την Ελλάδα μετά το 2022 όπου οι ανάγκες εξυπηρέτησής του, θα είναι σημαντικά υψηλότερες από τις σημερινές. Μέχρι τότε, όμως, η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται στα ελλείμματα και την ύφεση.

Η νέα γενιά, το ανθρώπινο κεφάλαιο που θα έπρεπε να γίνει η ατμομηχανή της ανόρθωσης της οικονομίας, φεύγει αναζητώντας προοπτική και εργασία στο εξωτερικό. Ακόμη και αυτοί που παραμένουν στη χώρα, βλέπουν αντί της ελπίδας που τους υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, νέους φόρους και τη θέσπιση νέων βαρύτερων ασφαλιστικών εισφορών. Οι ελάχιστοι που προσπάθησαν μέσα στην κρίση να καταπιαστούν με την οικογενειακή τους επιχείρηση ή να δημιουργήσουν μία επιχείρηση αντιλαμβάνονται ότι το κράτος δεν είναι σύμμαχος αλλά εχθρός στο εγχείρημά τους. Είναι αποκομμένοι από τραπεζική χρηματοδότηση, προκαταβάλουν το 100% του φόρου για τα επόμενα έτη, ενώ οι ασφαλιστικές τους εισφορές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, πακέτο Γιούνκερ), η επιδότηση νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων αλλά και η ελάφρυνση των νέων από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα έπρεπε να έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση σε πρώτο πλάνο. Όπως επίσης θα έπρεπε να έχουν ήδη προωθηθεί πολιτικές για τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις (πχ. Ελληνικό, Περιφερειακά Αεροδρόμια, κ.τ.λ.) και των συνθηκών εκείνων ώστε η χώρα μόνη της να γεννά θέσεις εργασίας τόσο για εξειδικευμένο όσο και για ανειδίκευτο προσωπικό. Χωρίς όμως τέτοιες παρεμβάσεις και χωρίς πολιτικές υπέρ της αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της υπογεννητικότητας, το οποίο αποτελεί βόμβα στα θεμέλια τόσο του δημογραφικού γενικότερα όσο και του ασφαλιστικού και εργασιακού ειδικότερα, η Ελλάδα θα χάνει ανθρώπινο κεφάλαιο. Γι’ αυτό είναι άμεση ανάγκη να ανοίξει επιτέλους ο διάλογος για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους νέους ανθρώπους να επιστρέψουν, να ζήσουν, να εργαστούν και να κάνουν οικογένεια στην Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, κάποιες από τις προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέματα δημόσιας διαβούλευσης είναι:

- Η μείωση φορολογίας εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες κάτω των 35 ετών από το 26% στο 13%.

- Η απαλλαγή των επιχειρήσεων (εταιρικών και ατομικών) από τον ΦΠΑ για τζίρο μικρότερο των 40.000 ευρώ.

- Η έκπτωση φόρου στα φυσικά πρόσωπα (νέα ζευγάρια) από 1%-3% για κάθε παιδί ανάλογα με τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

- Η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των υπαρχόντων εταιριών όσο αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων.

- Η εξασφάλιση χρηματοδότησης νέων επιχειρηματικών κινήσεων από τις τράπεζες (το ζήτημα αυτό αποτελεί ίσως και το πιο σημαντικό θέμα πάνω στο οποίο πρέπει να γίνει πολύ σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς).

Αντί, λοιπόν, να αναλώνεται η παρούσα κυβέρνηση σε τακτικισμούς και συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας, θα πρέπει με γενναίες αποφάσεις να υπερβεί τις αγκυλώσεις και να διαμορφώσει εσωτερικά τους όρους ώστε να παραχθεί εγχώριος πλούτος.

*Ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ 

 
Read More »
Όλα για την επικοινωνία και όχι για την ουσία - Του Ανδρέα Σπυρόπουλου Όλα για την επικοινωνία και όχι για την ουσία - Του Ανδρέα Σπυρόπουλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 39χρονος που είχε σε κρύπτη δύο παράνομους μετανάστες

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Στη σύλληψη ενός 39χρονου διακινητή αλλοδαπών και δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας . 

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως οδηγός Φ/Γ οχήματος μετέφερε εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης, στην καμπίνα του τράκτορα, δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό . 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα. 

 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 39χρονος που είχε σε κρύπτη δύο παράνομους μετανάστες  Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 39χρονος που είχε σε κρύπτη δύο παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Μηχανική βλάβη καθήλωσε το ''VASTERVIK'' στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''VASTERVIK'' σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Ηγουμενίτσας με προορισμό το λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη.

Οι 100 επιβάτες, τα 27 Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα 08 mini bus και τα 19 Φ/Γ οχήματα, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROFERRY EGNAZIA'' σημαίας Ιταλίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''VASTERVIK'' μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

 
Read More »
Μηχανική βλάβη καθήλωσε το ''VASTERVIK'' στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Μηχανική βλάβη καθήλωσε το ''VASTERVIK'' στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Ελληνες της Χειμάρρας: Υβρις των Αλβανών - Θέλουν να αρπάξουν τις περιουσίες μας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Με τους τόνους να ανεβαίνουν μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και των Τιράνων, λόγω της εντολής εκκένωσης που έλαβαν 19 οικογένειες Ελλήνων ομογενών από την Χειμάρρα, οι τελευταίοι με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για παραχάραξη της ιστορίας από την πλευρά της Αλβανίας και για «μία από τις μεγαλύτερες των ύβρεων».

«Έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως είμαστε γηγενείς κάτοικοι, με ιστορική, εθνική, πολιτιστική και ανθρωπολογική συνέχεια σε αυτές τις εστίες εδώ και πάνω από 3000 χρόνια και με την αποφασιστικότητά μας, τον αγώνα μας και την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολλές χιλιετίες ακόμα», αναφέρουν συγκεκριμένα οι Έλληνες της Χειμάρρας.

Η ανακοίνωση των Ελλήνων της Χειμάρρας

Σχετικά με τον θόρυβο που προκλήθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες με την απαράδεκτη επίθεση που δεχόμαστε από την αλβανική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό της χώρας πιστεύουμε ότι ως αμέσως βαλλόμενοι είμαστε οι πιο κατάλληλοι για να απαντήσουμε.

«Όπως έγινε ευρέως γνωστό, στις 28 Οκτωβρίου την ημέρα που στην Χειμάρρα γιορτάζαμε την εθνική μας επέτειο, εστάλησαν 19 ειδοποιητήρια από τον δήμαρχο για την κατεδάφιση αντίστοιχων σπιτιών και καταστημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι πάνω από 100 ετών. Τα ειδοποιητήρια αυτά εστάλησαν αποκλειστικά σε ελληνικής καταγωγής πολίτες, ήταν «λιτά» χωρίς καν αναφορά στο νομικό πλαίσιο της διαταγής.

Το ειδοποιητήριο έδινε προθεσμία εκκένωσης εντός 5 ημερών με την δικαιολογία ότι θα συνεχιστεί το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Χειμάρρας. Ενώ η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε στο άκουσμα αυτής της είδησης, η ενέργεια αυτή δεν είναι μεμονωμένη αλλά αποτελεί συνέχεια ενός οργανωμένου σχεδίου για την υφαρπαγή της περιουσίας μας, την απογύμνωση από οικονομικούς πόρους και εν τέλει τον εξαναγκασμό μας σε εγκατάλειψη της Χειμάρρας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως την ώρα που κατεδαφίζονται αυτά τα κτίσματα, στις Παραλίες του Λειβαδιού, στο Ποτάμι, στον Δραλαίο και στο Κηπαρό έχουν δοθεί άδειες ανέγερσης πολυώροφων κτισμάτων (ξενοδοχείων/ πολυκατοικιών) σε μη ντόπιους με διάτρητα και πλαστά έγγραφα.

Ημερομηνία ορόσημο της τελευταίας πράξης του δράματος που ζούμε ως κοινότητα ήταν η 31η Ιουλίου του 2014 όταν ο αλβανός πρωθυπουργός αποκάλυψε σαφώς την σκοπιμότητά του για την Χειμάρρα. Από το βήμα της αλβανικής βουλής, κατά την συνεδρίαση για την νέα διοικητική διαίρεση ανέφερε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να κερδίσει την συναίνεση των εθνικιστών Αλβανών βουλευτών «η Χιμάρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα».

Έτσι στην λήξη της συνεδρίασης ψηφίστηκε η καινούρια διοικητική διαίρεση της Αλβανίας που ένωνε τον δήμο μας με άλλες περιοχές, ξένες προς τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας σε αντίθεση με όσα προβλέπει ακόμα και το ίδιο το αλβανικό σύνταγμα. Αμέσως μετά η συνέχεια του σχεδίου εξελίχθηκε κατά τις δημοτικές εκλογές του 2015 όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έκανε τα πάντα για να εκλεγεί το πειθήνιο όργανο του ο Γκόρος. Για να είναι εντελώς σίγουρος ότι δεν θα ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχό του παρά την εγγύηση που του έδινε η υλοποίηση της διοικητικής διαίρεσης, ασχολήθηκε προσωπικά με το διορισμό του Γκόρου ως δημάρχου. Ερχόμενος τρεις φορές προεκλογικά στην Χειμάρρα, έστησε ένα σκηνικό τρόμου για να εκβιάσει τον λαό της και να υφαρπάξει την ψήφο του. Τελικά αφού πήγαμε σε εκλογές χωρίς παρατηρητές και χωρίς συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή, το αποτέλεσμα για τον κύριο Ράμα και τον κύριο Γκόρο ήταν το επιθυμητό.

Θέλουμε να καυτηριάσουμε και να παραδώσουμε στην χλεύη της ιστορίας όλους αυτούς τους «Έλληνες» οι οποίοι συνεργάστηκαν και συναίνεσαν ώστε να έχουμε το μοιραίο τρίδυμο Ράμα – Κοκδήμα - Γκόρο στην εξουσία της Χιμάρας. Αμέσως μετά την εκλογή του κυρίου Γκόρου μπήκε μπροστά το σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιών και αφελληνισμού της Χειμάρρας καλυπτόμενο πίσω από όμορφα λόγια και υποτιθέμενους σχεδιασμούς όπως πολεοδομική ανάπτυξη, τουριστική ανάπτυξη, επαναξιοποίηση κτλ.

Όλοι εμείς, εδώ και ενάμιση χρόνο καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους αυτό το ύπουλο και καταστροφικό σχέδιο βρίσκοντας συνήθως μη ευήκοα ώτα (4 διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Χιμάρα, υπομνήματα σε φορείς και ξένες πρεσβείες, επιστολές προς την πολιτεία, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ κ.α.).

Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πως ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα αφού τρομοκρατεί τον λαό της Χειμάρρας, παραχαράσσοντας την ιστορία του. Προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες των ύβρεων αμφισβητώντας της ελληνική εθνική μας καταγωγή και στερώντας το δικαίωμά μας στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό.

Σχετικά με την φιλοδοξία του να παριστάνει τον ιστορικό, έχουμε να του συστήσουμε να περιοριστεί στα καθήκοντά του γιατί έχει την θλιβερό προνόμιο να πρωθυπουργεύει στην φτωχότερη χώρα της Ευρώπης και να ηγείται της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Αλβανία.

Έχουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά πως είμαστε γηγενείς κάτοικοι, με ιστορική, εθνική, πολιτιστική και ανθρωπολογική συνέχεια σε αυτές τις εστίες εδώ και πάνω από 3000 χρόνια και με την αποφασιστικότητά μας, τον αγώνα μας και την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολλές χιλιετίες ακόμα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσους στέκονται στο πλευρό μας, υπερασπιζόμενοι τα δίκαιά μας.

Υπογράφοντες:
ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ / ΚΕΑΔ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙΜΑΡΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» (Ελλάδα)
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ

Read More »
Ελληνες της Χειμάρρας: Υβρις των Αλβανών - Θέλουν να αρπάξουν τις περιουσίες μας Ελληνες της Χειμάρρας: Υβρις των Αλβανών - Θέλουν να αρπάξουν τις περιουσίες μας  Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


Ἡ ἐνορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας ἑορτάζει μέ εὐλάβεια τή μνήμη τοῦ μεγαλομάρτυρα Μηνᾶ τοῦ θαυματουργοῦ, ἀποδίδοντάς του θρησκευτική, ἠθική καί κοινωνική τιμή, μέ τήν βεβαιότητα ὅτι ἡ πίστη στό Χριστό καί στούς Ἁγίους εἶναι ἡ μυστική πηγή ἀπό τήν ὁποία παίρνουμε δύναμη.

Ἀνακοινώνεται ὅτι τό διήμερο 10 καί 11 Νοεμβρίου 2015, ὁ ἑορτασμός τῆς μνήμης τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ θά γίνει μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:

*Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2015, παραμονή τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 17.00μ.μ, θά ψαλλεῖ Μεγάλος Ἑσπερινός μέ Ἀρτοκλασία. Στό τέλος τοῦ Μεγάλου Ἑσπερινοῦ θά πραγματοποιηθεῖ Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η τῆς εἰκόνας τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ, ἐντός τοῦ χωριοῦ, μέ τή συνοδεία τῆς Φιλαρμονικῆς Μπάντας τοῦ Δήμου Φιλιατῶν.

*Τήν Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2015, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 7:30 π.μ., θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία. Μετά τό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ‘Iεροῦ Nαοῦ, θά προσφερθεῖ καφές.

Ὁ περικαλλής ὁμώνυμος Ἱερός Nαός (ἀνεγέρθηκε δίπλα στόν παλαιό), θεμελιώθηκε το 1980 καί ἐγκαινιάστηκε τό 1991 ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας κ. Τίτο. Κτήτορες τοῦ νέου ναοῦ ὑπῆρξαν οἱ ἐνορίτες Κεστρίνης καί Ὀρθόδοξοι πιστοί ἀνά τόν κόσμο, μέ πρωτοστάτη καί πρωτεργάτη τόν ἀείμνηστο πρωτοπρεσβύτερο π. Κυριάκο Γκίκα.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές της Ηπείρου στις 7 Νοεμβρίου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016«Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ' αυγά μας! Είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας! Μαθητικός ξεσηκωμός παντού! 7 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία και μαθητικές πορείες σε όλη την Ελλάδα»!

Με αυτό το κεντρικό κάλεσμα προχωρούν οι αγωνιστικές διεργασίες και στους μαθητές, που ήδη έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Δευτέρα σε 27 πόλεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας που αποτελείται από εκλεγμένους μαθητές μέλη της περσινής Επιτροπής καλεί σε σύσκεψη μαθητές που εκλέχτηκαν από τις φετινές εκλογές σε 5μελή και 15μελή Συμβούλια, προκειμένου να συντονίσουν τα βήματά τους, να ανταλλάξουν πείρα από πρωτοβουλίες που παίρνουν στα σχολεία τους και να φτιάξουν και φέτος τη νέα Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Η συνάντηση αυτή θα γίνει μεθαύριο Σάββατο, στις 17.30, στην Γκράβα (Ταϋγέτου 60, Ανω Πατήσια).

Με αποφάσεις 5μελών, 15μελών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, ήδη κινητοποιήσεις για τις 7 Νοέμβρη έχουν αποφασιστεί σε Αθήνα (12.00 Προπύλαια, στάση ΜΕΤΡΟ «Πανεπιστήμιο»), Θεσσαλονίκη (12.00, Αγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Αρτα, Βέροια, Βόλο, Γιάννενα, Εδεσσα, Ζάκυνθο, Ηγουμενίτσα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Κιλκίς, Λαμία, Μουδανιά, Πολύγυρο, Πρέβεζα, Πύργο, Ρέθυμνο, Σέρρες, Χαλκίδα και Χανιά...

Read More »
Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές της Ηπείρου στις 7 Νοεμβρίου Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές της Ηπείρου στις 7 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα μίλησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016


 
Στα Γιάννενα βρέθηκε χθες Τετάρτη 2 Νοεμβρίου το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος στις 7 το βράδυ μίλησε στα γραφεία της ΠΕΔ σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα και το κόμμα του. Ταυτόχρονα, στις επαφές που είχε με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο καταγόμενος από την Παραμυθιά Α. Σπυρόπουλος, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής των Ιωαννίνων αλλά και ευρύτερα της Ηπείρου.

 
Read More »
Σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα μίλησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα μίλησε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016 Rating: 5

Σελίδες