Οι Χαγιάλ στην Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Οι Χαγιάλ στην Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς


Με τους Χαγιάλ θα διασκεδάσουμε την δεύτερη νύχτα των Παραμυθιώτικων και της Λευκής Νύχτας, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στον Πεζόδρομο της Παραμυθιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου σε συνδιοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου και του ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς.

Το μουσικό ταξίδι για την Καλλιρόη Πετράκη και τον Κώστα Βασδέκη ξεκίνησε 6 χρόνια πριν όταν αποφάσισαν να μοιραστούν το ίδιο όνειρο και να δημιουργήσουν τους Χαγιάλ (Χαγιάλ στα Τούρκικα, σημαίνει όνειρο).Με αφετηρία την Ήπειρο από την οποία κατάγονται, άρχισαν να διαγράφουν τις δικές τους διαδρομές με όχημα πάντα τα όμορφα τραγούδια και προορισμό όλους τους τόπους που αγαπούν την καλή ελληνική μουσική.
Read More »
Οι Χαγιάλ στην Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς Οι Χαγιάλ στην Λευκή Νύχτα της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» έχει συστήσει γραφείο με αντικείμενο την δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία στις επιχειρήσεις του δευτερογενή τομέα της οικονομίας και την δημιουργική βιομηχανία, καθώς και την βιομηχανία της εμπειρίας.

Οι ωφελούμενοι της παρέμβασης θα προέρχονται από την ΠΕ Ιωαννίνων εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και όλη η ΠΕ Θεσπρωτίας.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και ευκαιρίες επενδύσεων στους ανωτέρω τομείς
για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρονται τόσο μέσω των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ όσο και του ισχύοντος εθνικού πλαισίου κινήτρων ενισχύσεων (π.χ. Αναπτυξιακός Νόμος κλπ.).
για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά κατηγορία επένδυσης για την σύσταση επιχείρησης και την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται είτε από τα γραφεία της εταιρείας (Πλ.Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.
Read More »
Δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα Δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Νέο κλειστό φέρρυ αποκλειστικά για Παξούς – Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Νέο κλειστό φέρρυ αποκλειστικά για Παξούς – Ηγουμενίτσα


“Ανεξαρτητοποιούνται” ακτοπλοϊκά οι Παξοί καθώς δρομολογείται κλειστού τύπου φέρυ μποτ καθημερινά απευθείας από και προς Ηγουμενίτσα, χωρίς να μεσολαβεί δρομολόγιο προς Κέρκυρα.
Τα δρομολόγια εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και το πλοίο Νήσος Αίγινα θα εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Παξοί – Ηγουμενίτσα καθημερινά.
Για το καλοκαίρι τουλάχιστον, τα δρομολόγια θα είναι δύο καθημερινά από κάθε λιμάνι: από Παξους στις 7:15 και στις 16:30, ενώ από Ηγουμενίτσα στις 11:45 και στις 18:45, ενώ το δρομολόγιο αναμένεται να διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. Η γραμμή εγκαινιάζεται αύριο Δευτέρα από τους Παξούς.

Χωρά 65 ΙΧ
Το πλοίο, το οποίο ανήκει στην εταιρία Joy Ferries, έφτασε στο Γάιο πριν από λίγο και αυτή την ώρα γίνεται αγιασμός παρουσία των τοπικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης.
Το Νησος Αίγινα ήταν στα τελη του ΄90 δρομολογημένο στις γραμμές του Αργοσαρωνικού ενώ έχει ανακατασκευαστεί στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά για να δρομολογηθεί στους Παξούς.
Πρόκειται για επιβατηγό που έχει ναυπηγηθεί το 1974 με ελληνική σημαία και 1.812 τονάζ . Έχει μήκος 77.88 μέτρα και πλάτος 12.6 μέτρα.
Με την ονομασία Midsland παλαιότερα, είχε ναυπηγηθεί το 1974 στο ναυπηγείο Cassens Werft στο Emden της Γερμανίας με χωρητικότητα 1600 άτομα και 65 ΙΧ στο γκαράζ.

Δήλωση των ιδιοκτητών
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της εκπροσωπόντας την ιδιοκτήτρια εταιρία η Λίτσα Μπαρμπαγιάννη, “η οικογένεια μας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Παξινους που είναι δίπλα μας αλλά και όλους εκείνους που δεν είναι δίπλα μας αλλα κατάφεραν να μας κάνουν πιο δυνατους. Πλέον οι Παξοί θα έχουν καθημερινή σύνδεση με την Ηγουμενίτσα γιατί και οι Παξινοι έχουν δικαίωμα στην ανάπτυξη”.
Πληροφορίες για εισιτήρια και τα δρομολόγια, στο εκδοτήριο της Ηγουμενίτσας στο τηλ. 6948668663 και 2665029255 και των Παξών στα τηλ. 2662032245 και 6944458075.

Read More »
Νέο κλειστό φέρρυ αποκλειστικά για Παξούς – Ηγουμενίτσα Νέο κλειστό φέρρυ αποκλειστικά για Παξούς – Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Μόνο Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Μόνο Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά το προσεχές διάστημα ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας θα λειτουργεί μόνον Σάββατο και Κυριακή, με ωράριο 8.30 - 15.30, λόγω έλλειψης προσωπικού. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας του χώρου.
Read More »
Μόνο Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας Μόνο Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτός ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

25χρονη κατήγγειλε βιασμό στην Λούτσα - Συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
25χρονη κατήγγειλε βιασμό στην Λούτσα - Συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός


Θύμα βιασμού κατήγγειλε ότι έπεσε 25χρονη ημεδαπή γυναίκα στην περιοχή της Λούτσας, Δήμου Πάργας, ενώ ύστερα από αναζήτηση των αστυνομικών αρχών συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός τον οποίον η νεαρή γυναίκα υπέδειξε ως δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, η 25χρονη η οποία σήμερα το μεσημέρι επισκέφτηκε το Α.Τ. Καναλακίου για να καταγγείλει το συμβάν, κατέθεσε πως το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης 5/7 στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας.

Η 25χρονη κατονόμασε ως δράστη του βιασμού έναν 48χρονο αλλοδαπό τουρίστα, ο οποίος σήμερα το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Καναλακίου και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών στην Πρέβεζα.
Read More »
25χρονη κατήγγειλε βιασμό στην Λούτσα - Συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός 25χρονη κατήγγειλε βιασμό στην Λούτσα - Συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Στην Αλβανία εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων ο Βασίλης Γιόγιακας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Στην Αλβανία εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων ο Βασίλης Γιόγιακας


Στην Αλβανία εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, βρίσκεται ο Βουλευτής  Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, στα πλαίσια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, μαζί με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα και τη βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεων της κοινοβουλευτικής αποστολής περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής της Αλβανίας, κ. Nicolla, επίσκεψη στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και συνάντηση με τους εκπροσώπων των κομμάτων, καθώς και συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος, κ. Pellumbi, με την Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, κ. Balluku και με τον Δήμαρχο των Τιράνων, κ. Veliaj.

Η επίσκεψη της κοινοβουλευτικής αποστολής στην Αλβανία ολοκληρώνεται αύριο με τη συνάντηση που θα έχει με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.
Read More »
Στην Αλβανία εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων ο Βασίλης Γιόγιακας Στην Αλβανία εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα γυναίκα στα Σύβοτα

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα γυναίκα στα Σύβοτα


Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ηπειρωτικών ακτών και νήσου Αγίου Νικολάου Συβότων, 85χρονη αλλοδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σύβοτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Read More »
Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα γυναίκα στα Σύβοτα Νεκρή ανασύρθηκε από τη θάλασσα γυναίκα στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Αύξηση σοκ με 679 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Πάνω από 100 στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Αύξηση σοκ με 679 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Πάνω από 100 στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 81
ΠΕ Θεσπρωτίας 108
ΠΕ Ιωαννίνων 400
ΠΕ Πρέβεζας 90

Read More »
Αύξηση σοκ με 679 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Πάνω από 100 στη Θεσπρωτία Αύξηση σοκ με 679 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Πάνω από 100 στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, τους οδικούς άξονες και Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, τους οδικούς άξονες και Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας


Η κατάθεση της τροπολογίας για το ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, σε άσχετο νομοσχέδιο, που αφορούσε τη σύμβαση παραχώρησης στην ΤΕΡΝΑ του καζίνο Ελληνικού, αργά το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου και η ψήφισή της την επομένη κι ενώ την ίδια ημέρα κατατέθηκε νομοσχέδιο (Υπ, Εσωτερικών) με αντικείμενο τους ΦΟΔΣΑ, είναι θέμα ηθικής τάξης για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή τοποθέτηση του βουλευτή Ιωαννίνων και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Σταύρου Καλογιάννη.
«Δεν έχω τίποτε μαζί του, αλλά διαφωνώ πλήρως με τις δηλώσεις του. Σε εκδήλωση στο Γρεβενίτι, μου είπε ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής δεν ήξερε τίποτε για την τροπολογία, του απάντησα ότι το δέχομαι. Εγώ δεν έχω εμμονές, αγωνίζομαι για να μη πληρώσουν επί πλέον χρήματα οι δημότες. Όταν βρήκαμε ότι υπάρχουν θέματα με το υπόλειμμα που παράγεται από το Εργοστάσιο, στις 24 Ιουνίου στείλαμε έγγραφο σε όλους τους Δήμους και ακολούθησε η τροπολογία. Αυτό δείχνει ότι δεν θέλουν διαχείριση με έλεγχο. Είχα ζητήσει από καιρό επίσης την απομάκρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όλα αυτά που έχουν συσσωρευτεί μη νομίζετε ότι είναι ωραίο να τα διαχειριζόμαστε και να αγωνιζόμαστε στην Αθήνα για το εργοστάσιο που είναι και το πρώτο που έγινε στην Ελλάδα».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει κάνει για αλλαγή του Διοικητικού μοντέλου του ΦΟΔΣΑ, όπως ισχύει και σε άλλες Περιφέρειες. Συγκεκριμένα να υπάρχει ένα επταμελές Δ.Σ. στο οποίο τα τέσσερα μέλη να προέρχονται από τους Δήμους και τα τρία από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία όπως είπε, δεν μπορεί ένα έργο που έκανε με αίμα η Περιφέρεια, να θέλουν κάποιοι να το δουλέψουν χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται και αυτό φαίνεται από ενέργειες τους που δεν ήταν εμπεριστατωμένες και δεν ήξεραν πως δημοπρατούσαν κάποια πράγματα.
Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μην είναι πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων (ή εκπρόσωπός του), όταν ο Δήμος παράγει περισσότερα από το 50% των απορριμμάτων.
«Έγιναν λάθος χειρισμοί, που εμένα με πίκραναν πολύ γιατί είναι σα να σου λένε, μην αγωνίζεσαι για το σωστό», κατέληξε.

Για τους οδικούς άξονες
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απάντησε και την εμπλοκή της Περιφέρειας με τους Διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες. «Όταν βλέπεις διαχρονικά, ότι από το 2007 μέχρι και σήμερα δεν έχουν προχωρήσει τα έργα φυσικά θα ενδιαφερθείς για να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Έτσι αρχικά προχωρήσαμε κάποιες μελέτες στο τμήμα Καλπάκι- Κακαβιά και χαιρόμαστε σήμερα που οι άνθρωποι που είχαμε εμείς και δούλεψαν πάρα πολλά κομμάτια, και έχουν έδρα την Ήπειρο, συμμετέχουν στο τιμ που ετοιμάζει το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά, το οποίο θα έχει προϋπολογισμό 240 εκ. ευρώ (με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027) που θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος», ανέφερε και συνέχισε.
«Εμείς στο πλαίσιο της ισοτιμίας όλης της Ηπείρου είπαμε πρώτα ο κόμβος Καμπής – Ζέφυρος - πιθανόν μέχρι την παράκαμψη της Νικόπολης- θα είναι έργο της Περιφέρειας και ότι άλλο μπορέσουμε να κάνουμε στο παραλιακό δίκτυο. Και αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε ως κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, με παράπλευρο δίκτυο.
Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδείξει ότι έχει τόσο βάθος στη δουλειά της, που δεν έχει καμία άλλη περιφέρεια στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δουλεύουν πολλές φορές και Σάββατα και Κυριακές πηγαίνοντας για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα έργα. Όπως βλέπετε για το έργο της Νιάρχου, όπως θα δείτε και για πολλά άλλα μεγάλα έργα στη συνέχεια».

Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας
Η ιδέα, αλλά και η δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας είναι μια πρωτοπορία για την Περιφέρεια Ηπείρου και έχει την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Αυτό (το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας) είναι δημιούργημα δικό μας και της κεντρικής διοίκησης, και γι’ αυτό μας έχουν βάλει προκαταβολικά στο Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι αυτό θα κατασκευαστεί σε δημόσια έκταση και αποτελεί το «φώλι» ώστε να προσελκυσθούν και άλλες εταιρίες του κλάδου στην περιοχή. «Από κει και πέρα η ευρύτερη περιοχή μπορεί να γίνει μια τεχνόπολη», συμπλήρωσε ενώ μετέφερε και την πρόθεση του εκπροσώπου της P&I κ. Τριάντη, ότι είναι διατεθειμένος για το τμήμα των εγκαταστάσεων που θέλει η δική του εταιρεία να αναλάβει αυτός τη δαπάνη έναντι των μελλοντικών ενοικίων.

Read More »
Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, τους οδικούς άξονες και Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, τους οδικούς άξονες και Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Προμήθεια νέων οχημάτων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Προμήθεια νέων οχημάτων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ένα ακόμη βήμα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου του Δήμου Ηγουμενίτσας αποτελεί η σημερινή παραλαβή δύο νέων οχημάτων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο τριαξονικό όχημα με συμπιεστή, τύπου πρέσας, χωρητικότητας 24 κυβικών μέτρων και για ένα ανατρεπόμενο φορτηγό τριαξονικό, μικτού φορτίου 26 τόνων.

Τα νέα οχήματα καθώς και τα υπόλοιπα, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν σύντομα, χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 και εντάσσονται στον σχεδιασμό του Δήμου για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του στόλου του, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και των συνθηκών ασφάλειας του προσωπικού καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Με συντονισμένες ενέργειες αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, καταφέρνοντας την προμήθεια σύγχρονων οχημάτων, που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τις Υπηρεσίες του Δήμου μας.
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Ενέργειας (Σ.Δ.Β.Ε.) που έχουμε εκπονήσει και με προτεραιότητα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα του Δήμου μας, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την καθημερινή μάχη των συνεργείων και του προσωπικού μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον και για ποιοτικότερη και αποδοτικότερη παροχή των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τους πολίτες.
Βασική προϋπόθεση σε αυτήν μας την προσπάθεια καθίσταται η ευαισθητοποίηση και η περιβαλλοντική συνείδηση των ίδιων των πολιτών. Κάθε πολίτης οφείλει να είναι κοινωνός της προσπάθειας για να διατηρείται η πόλη του καθαρή και να σέβεται τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, όπως ακριβώς τον ιδιωτικό. Η καθαριότητα δεν αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά είναι υπόθεση όλων μας και αντανακλά τον πολιτισμό μας».
Read More »
Προμήθεια νέων οχημάτων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Προμήθεια νέων οχημάτων για τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα για την επίθεση οπαδών στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας τον περασμένο Δεκέμβριο

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα για την επίθεση οπαδών στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας τον περασμένο Δεκέμβριο


Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας τα στοιχεία (8) ατόμων, που εμπλέκονται σε υπόθεση οπαδικής βίας, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της 17-12-2021 σε περιοχή της Θεσπρωτίας. (Δείτε εδώ)

Ειδικότερα, πρόκειται για (7) ημεδαπούς και (1) αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού, όπλων και βεγγαλικών, ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πιο αναλυτικά, οι κατηγορούμενοι, μετέχοντας σε ομάδα περίπου -15- ατόμων και εμφορούμενοι από οπαδικά κίνητρα μετέβησαν με οχήματα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιτέθηκαν με ξύλινα ρόπαλα σε θαμώνες – υποστηρικτές αντίπαλης ομάδας και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν (6) άτομα, ενώ προκλήθηκαν φθορές στο κατάστημα.

Κατά την έρευνα του χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9) ρόπαλα και ζευγάρι γάντια που εγκατέλειψαν οι δράστες.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζεται.
Read More »
Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα για την επίθεση οπαδών στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας τον περασμένο Δεκέμβριο Ταυτοποιήθηκαν 8 άτομα για την επίθεση οπαδών στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας τον περασμένο Δεκέμβριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Κατασχέθηκαν 29 νομίσματα της ελληνιστικής εποχής

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Κατασχέθηκαν 29 νομίσματα της ελληνιστικής εποχής Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κατασχέθηκαν χθες (04-07-2022) το μεσημέρι αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, σε διαμέρισμα που μίσθωνε ο κατηγορούμενος στα Ιωάννινα βρέθηκαν συνολικά -29- αρχαία νομίσματα (26 αργυρά, 2 χάλκινα και 1 χρυσό), τα οποία όπως προέκυψε ύστερα από εξέτασή τους από αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων ανάγονται στους ελληνιστικούς χρόνους.

Τα κατασχεμένα νομίσματα θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Κατασχέθηκαν 29 νομίσματα της ελληνιστικής εποχής Κατασχέθηκαν 29 νομίσματα της ελληνιστικής εποχής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Ανακοινώθηκαν οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας


Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι τελικοί πίνακες των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης
Στο νομό Θεσπρωτίας νέος διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι ο μέχρι τώρα διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας κ Βασίλης Μητσιώνης.
Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση διευθύντρια παραμένει η κα Μαρίνα Μπέση.
Ευχόμαστε και στους δύο καλή και παραγωγική θητεία.
Read More »
Ανακοινώθηκαν οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ανακοινώθηκαν οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα τσαγιού

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Θεσπρωτία: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα τσαγιού


Πάνω από 200 ματσάκια τσάι του βουνού, κατάσχεσε η Δασική Υπηρεσία Θεσπρωτίας τη Δευτέρα, στην περιοχή του Λιά, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Τρεις υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, αξιοποιώντας πληροφορίες, έφτασαν στο σημείο, όπου στη θέα τους, τουλάχιστον τρία άτομα, διέφυγαν πεζή προς την Αλβανία.

Προανάκριση και μήνυση κατά αγνώστων θα πραγματοποιηθεί από το δασαρχείο, ενώ η ποσότητα τσαγιού που κατασχέθηκε, θα δημοπρατηθεί.

Read More »
Θεσπρωτία: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα τσαγιού Θεσπρωτία: Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα τσαγιού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Κλειστό από τις 14.00 το ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας για απολύμανση

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Κλειστό από τις 14.00 το ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας για απολύμανση


Το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας σήμερα Τρίτη 05/07/2022 θα παραμείνει κλειστό από τις 14:00 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας εξαιτίας της απολύμανσης που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΠ για την καλύτερη προστασία των πολιτών.
Read More »
Κλειστό από τις 14.00 το ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας για απολύμανση Κλειστό από τις 14.00 το ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας για απολύμανση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Υψηλός αριθμός θετικών tests από τις ΚΟΜΥ στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Υψηλός αριθμός θετικών tests από τις ΚΟΜΥ στη Θεσπρωτία


Πολύ υψηλός αριθμός θετικών δειγμάτων επιβεβαιώθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν στη Θεσπρωτία οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Συνολικά τα θετικά δείγματα στη Θεσπρωτίας έφτασαν τα 55, με το δείκτη θετικότητας στην Ηγουμενίτσας να είναι 24.73%

Αναλυτικά:
-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
84 rapid test με 5 θετικά (5.95%) αφορούν σε 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΑΛΑΙΟ ΚΕΠ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
53 rapid test με 5 θετικά (9.43%) αφορούν σε 5 κορίτσια με διάμεση ηλικία τα 14 έτη

-ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
182 rapid test με 45 θετικά (24.73%) αφορούν σε 21 άνδρες και 24 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη
Read More »
Υψηλός αριθμός θετικών tests από τις ΚΟΜΥ στη Θεσπρωτία Υψηλός αριθμός θετικών tests από τις ΚΟΜΥ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Φύγαμε για Σύβοτα: Δροσιστικές βουτιές στην Καραϊβική της Ελλάδας!

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
pisina5

Ήταν, πριν η Εγνατία τα φέρει κοντά μας και το Υπουργείο Τουρισμού μας τα συστήσει ως την ελληνική Καραϊβική, ένα από τα σκονισμένα διαμαντάκια της ηπειρωτικής ακτογραμμής.
Από εκείνα που πρέπει να σου τα συστήσουν, ή έστω να ψάξεις για να τα βρεις. «Μέχρι το ’82 το χωριό δεν είχε ούτε δρόμους ούτε ρεύμα. Αν ήθελες να πας στην Ηγουμενίτσα, ένας τρόπος υπήρχε μόνο: το καΐκι. Του πατέρα μου» λέει ο Κώστας, καθισμένος στο τιμόνι της βάρκας με την οποία πηγαινοφέρνει τώρα γύρω στα εκατό ηλιοκαμένα άτομα τη μέρα, κάθε μέρα, από τα Σύβοτα στο νησάκι του Αγίου Νικολάου. Αλλάζουν οι καιροί.

Μια Πισίνα με τιρκουάζ νερά

Η πιο φημισμένη παραλία της περιοχής, η ξακουστή Πισίνα είναι η ατραξιόν-σταρ του μικρού ακατοίκητου νησιού του Αγίου Νικολάου, ακριβώς απέναντι από τα Σύβοτα. Το όνομά της δεν είναι καθόλου τυχαίο: Τα νερά της είναι τόσο τιρκουάζ και σμαραγδένια, και ταυτόχρονα τόσο διάφανα, που δημιουργούν την αίσθηση ότι κολυμπάς σε κανονικότατη πισίνα. Αίσθηση που ενισχύεται από το γεγονός ότι, όσο βαθιά και αν κολυμπήσεις, αν κοιτάξεις προς τα κάτω μπορείς άνετα να διακρίνεις και το μικρότερο βοτσαλάκι του βυθού. Η παραλία είναι στρωμένη με χοντρή άμμο, και ψιλό βοτσαλάκι σε σημεία, ενώ τα βράχια στο πίσω μέρος της προσφέρουν απλόχερα σκιά τις ώρες που χρειάζεται περισσότερο -από το μεσημεράκι και μετά. Οι τρόποι για να βρεθεί κανείς στην Πισίνα είναι δύο: Ο οικονομικός, με το βαρκάκι του Κώστα που έρχεται εδώ τρεις φορές τη μέρα από τα Σύβοτα, και κοστίζει 5€ για να σε πάει μόνο στην Πισίνα και να σε γυρίσει πίσω, ή 10€ αν θέλεις να κάνεις και και τον γύρο των δύο νησιών, για να θαυμάσεις τα εξωτικά νερά τους και την Σπηλιά στο πίσω μέρος του νησιού του Αγίου Νικολάου. Ο δεύτερος τρόπος -που συμφέρει κατά βάση τις μεγάλες παρέες- είναι να νοικιάσετε το δικό σας βαρκάκι από τα Σύβοτα, και να το κατευθύνετε μόνοι σας όπου επιθυμείτε. Το κόστος γι’ αυτό είναι 30€ για τέσσερις ώρες (συν όση βενζίνη χρειαστείτε, η οποία χρεώνεται έξτρα) ή 50€ για όλη την ημέρα -και πάλι, χωρίς τη βενζίνη.

Περπατώντας… στο νερό της Μπέλα Βράκα
Μπέλα-Βράκα-Σύβοτα

Η έτερη… σταρ της περιοχής, η παραλία με το περίεργο όνομα Μπέλα Βράκα, είναι προσβάσιμη οδικώς, στα 5 λεπτά από το κέντρο του χωριού -αν και προϋποθέτει λίγο περπάτημα, αρχικά στη στεριά και εν συνεχεία στα ρηχά νερά της για να φτάσετε στην παραλία. Η οποία παραλία είναι ουσιαστικά… δύο παραλίες, χωρισμένες μεταξύ τους από μια στενή λωρίδα ανοιχτογάλαζων νερών. Το βάθος τους ανάμεσα στις δύο παραλίες δεν ξεπερνά ποτέ το ύψος του γόνατου, αλλά σημειώστε ότι θα χρειαστείτε παπουτσάκια θαλάσσης ή έστω σαγιονάρες για να τα διασχίσετε αποφεύγοντας τα απανωτά «άουτς» που προκαλούν τα βοτσαλάκια στον βυθό τους. Αφού φτάσετε στην απέναντι παραλία, από την οποία ξεκινούν τα windsurf και τα μικρά βαρκάκια με πανί για να εξερευνήσουν τα θαλάσσια περάσματα τριγύρω, θα ακολουθήσετε το σύντομο μονοπάτι μέσα από το δάσος, για να βρεθείτε σε μια τρίτη, μεγαλύτερη παραλία με εξίσου διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και θέα στο πυκνό πευκοδάσος απέναντι.

Και πού αλλού βουτάμε;

Πέρα από τις δύο σούπερ σταρ της περιοχής, τα Σύβοτα αγκαλιάζει μια γαλαζοπράσινη αλυσίδα πολύ πιο «γήινων» αλλά εξίσου γοητευτικών παραλιών. Οι κοσμοπολίτικες αμμουδιές της Μικρής και της Μεγάλης Άμμου, με τα πεύκα τους να φτάνουν σχεδόν στο κύμα, το εξωτικό Μέγα Ντράφι με τα σμαραγδένια του νερά, η Ζάβια με την εξωτική απόχρωση στα νερά και τον ελαιώνα στο πίσω μέρος της και η οικογενειακή Ζέρη με τις νεροτσουλήθρες της είναι μερικές από αυτές. 


Υπέροχη επίσης η Αγία Παρασκευή, με το καταπράσινο νησάκι που «κλείνει» τον κολπίσκο της (οι λάτρεις της κολύμβησης φτάνουν άνετα τις ακτές του με μερικές παραπάνω απλωτές) και το εκπληκτικό της ηλιοβασίλεμα.


Αξίζει, τέλος, να οδηγήσετε τα 12 περίπου χιλιόμετρα από τα Σύβοτα ως το Καραβοστάσι, μια από τις ωραιότερες -και μεγαλύτερες- παραλίες της περιοχής. Διάσημη από τότε που γυρίστηκε εδώ η θρυλική διαφήμιση του Nescafe με τα άλογα, η τεράστια παραλία συνδυάζει χρυσαφένια άμμο και πολύχρωμα βότσαλα. Τα παγωμένα νερά του ποταμού Παραμυθιώτη καταλήγουν εδώ στην θάλασσα, χωρίζοντας την παραλία στα δύο, ενώ αν ακολουθήσετε το μονοπάτι μέσα από το φουντωτό πευκοδάσος που την πλαισιώνει θα βρεθείτε στον αρχαιολογικό χώρο του Δυμόκαστρου, για να απολαύσετε την πανοραμική θέα στο απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου.

Απογευματινές βόλτες στο χωριό
SYBOTA 0408 (4)

Η αλήθεια να λέγεται: Αν περιμένετε ομορφιά και γραφικότητα εφάμιλλη με εκείνη των παραλιών του, το χωριό των Συβότων μάλλον θα σας απογοητεύσει. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του στολίζονται σε σημεία από μερικά γραφικά σπιτάκια, και η παραλιακή περαντζάδα είναι ωραία για απογευματινές βόλτες με χωνάκι παγωτό ανά χείρας και χάζι στα κότερα και τα καΐκια, η γενικότερη αίσθηση όμως που αποκομίζει κάθε νεοφερμένος επισκέπτης είναι ότι το χωριό μοιάζει φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των (πολλών, πάρα πολλών) επισκεπτών του.
Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό: Σημαίνει, εκτός των άλλων, και ότι στις διακοπές σας δεν θα σας λείψει τίποτα -είτε αυτό λέγεται διαφορετικά μπαράκια για να έχετε να διαλέγετε, είτε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, είτε ιταλικό παγωτό, είτε ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι πλάι στο κύμα, είτε μεγάλα σούπερ μάρκετ για να ψωνίζετε και να μαγειρεύετε στο κουζινάκι του studio σας, για έξτρα οικονομία.


Read More »
Φύγαμε για Σύβοτα: Δροσιστικές βουτιές στην Καραϊβική της Ελλάδας!  Φύγαμε για Σύβοτα: Δροσιστικές βουτιές στην Καραϊβική της Ελλάδας! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού Σουλίου

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού ΣουλίουΦωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης

Κατευθυνόμενοι στο Σούλι το πρώτο αξιοθέατο που συναντά κανείς είναι οι μύλοι Σουλίου. Αποτελεί το μέρος, όπου σύμφωνα με την παράδοση, οι Σουλιώτες χρησιμοποιούσαν τον παλιό νερόμυλο που βρίσκεται εκεί, για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων.

Το τοπίο είναι ονειρικό και μαγεύει αμέσως τον επισκέπτη που σε συνδυασμό με το ποτάμι που περνά από εκεί, καθιστούν τους μύλους Σουλίου μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Η περιοχή προτείνεται ανεπιφύλακτα για πεζοπορία και βόλτα. 
Μάλιστα υπάρχει και ένα μονοπάτι που οδηγεί στον ποταμό Αχέροντα.


 
Read More »
ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού Σουλίου ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Η πόλη της Ηγουμενίτσας & τα τριγύρω αξιοθέατα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Η πόλη της Ηγουμενίτσας & τα τριγύρω αξιοθέατα (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Η πόλη της Ηγουμενίτσας & τα τριγύρω αξιοθέατα (ΒΙΝΤΕΟ) Η πόλη της Ηγουμενίτσας & τα τριγύρω αξιοθέατα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ατύχημα στο Καρβουνάρι

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ατύχημα στο Καρβουνάρι


Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή μας την Κυριακή 3/7, αυτή τη φορά σε επέκταση του ΧΥΤΥ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή, μετανάστης εργάτης του συνεργείου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο έπεσε από ύψος 3 μέτρων και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που σημειώνονται καθημερινά. Δεν πρόκειται όμως για ατυχές γεγονός. Η έλλειψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κυβερνητικές πολιτικές και οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί που οδηγούν στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε αρένες όπου άλλοτε σακατεύονται και άλλοτε χάνουν τη ζωή τους εργάτες.

Και στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες με απόλυτα εκτεθειμένη την ασφάλεια των εργατών. Χαρακτηριστικό ότι περιμετρικά της δεξαμενής όπου σημειώθηκε και το συγκεκριμένο ατύχημα η σκαλωσιά ήταν απλά ένα μαδέρι χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας! Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της 7ημερης εργασίας, ήλιο με ήλιο τη στιγμή που το ατύχημα σημειώθηκε ημέρα Κυριακή!

Τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στο χώρο εργασίας για την εργοδοσία είναι κόστος και την ίδια στιγμή το ίδιο το κράτος θεωρεί κόστος και συνεχίζει να διατηρεί υποστελεχωμένες τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Αυτές είναι οι αιτίες που τα εργατικά ατυχήματα γίνονται καθημερινό φαινόμενο. Οι λίγοι μετράνε τα κέρδη τους και οι εργαζόμενοι και ο λαός συνεχίζουμε να μετράμε θύματα, πότε σε εργατικά ατυχήματα, πότε στην πανδημία, πότε σε φυσικά φαινόμενα.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, για δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα προστασίας της ζωής τους μέσα στους χώρους δουλειάς, για μέτρα προστασίας του εισοδήματός τους από το κύμα της ακρίβειας.

Όλοι στον αγώνα για να μη θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους την ώρα του μεροκάματου.
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ατύχημα στο Καρβουνάρι Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το ατύχημα στο Καρβουνάρι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας

Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας


Με πλήθος συμμετοχών από Δήμους - μέλη του Δικτύου ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Δράση του ΕΔΔΥΠΠΥ, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, με θέμα: «Θερινό Σχολείο για την Πρόληψη της Βίας με τη στήριξη των Δήμων: «Μην υποτιμάς τις ενδείξεις». Για εφήβους και ενήλικες» στην οποία συμμετείχε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα για την πρόληψη της βίας υλοποιείται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ με τη συνεργασία της ΑΜΚΕ Obrela.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ορέστης Γιωτάκος Ψυχίατρος, PhD και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Obrela ο οποίος αναφέρθηκε στη συναισθηματική κακοποίηση των παιδιών από το περιβάλλον του και στις συνέπειες αυτής, στους τρόπους πρόληψης, στη σεξουαλική κακοποίηση αλλά και στην κατάθλιψη, στην πρόληψη της αυτοκτονικότητας και στην επίδραση του Διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκαν οι καλές πρακτικές 2 Δήμων-μελών του Δικτύου, του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Μεταμόρφωσης. Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησε η κα Σταυρούλα Κωνσταντίνου, απόφοιτος Φ.Π.Ψ. με κατεύθυνση Ψυχολογίας, η οποία παρουσίασε τις δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε το βίντεο που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας που απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον κ. Γιωτάκο να απαντά στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.
Read More »
Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας Συμμετοχή του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας στη Διαδικτυακή Εκδήλωση του ΕΔΔΥΠΠΥ για την Πρόληψη της Βίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες