73 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 62 τα νέα κρούσματα

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020
73 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 62 τα νέα κρούσματα 


Συνολικά 73 θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα και 62 νέα κρούσματα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμοξιολογίας, εκπρόσωπος υπουργείου Υγείας Σ. Τσιόδρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1735, εκ των οποίων το 54.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 352 (20.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

93 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 21 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 73 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 21 ήταν γυναίκες (28.8%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 83.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25453 κλινικά δείγματα.
Read More »
73 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 62 τα νέα κρούσματα 73 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 62 τα νέα κρούσματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2020 Rating: 5

Διακομιδή 70χρονου με σκάφος από την Κέρκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020
Διακομιδή 70χρονου με σκάφος από την Κέρκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, η διακομιδή 70χρονου από τη μαρίνα Γουβιών της Κέρκυρας στο λιμένα της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο 70χρονος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, η οποία δεν σχετίζεται με το νέο κορωνοϊό.

Read More »
Διακομιδή 70χρονου με σκάφος από την Κέρκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Διακομιδή 70χρονου με σκάφος από την Κέρκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2020 Rating: 5

Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού - Κυριακή 5 Απριλίου

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020
Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού - Κυριακή 5 Απριλίου


Η Ήπειρος θρηνεί τον πρώτο νεκρό από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς εξέπνευσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ασθενής που είχε διακομιστεί από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας 75 ετών, που κατάγεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, αλλά διέμενε στην Κέρκυρα. Η Περιφέρεια και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας εκφράζουν τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αναλυτικά η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο, μέχρι σήμερα (Κυριακή 5 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
1. Tα μεσάνυχτα έχασε τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό άνδρας που είχε διακομισθεί διασωληνωμένος από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας στις 2/4/2020 και νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Πρόκειται για ηλικιωμένο άτομο ηλικίας 75 ετών, το οποίο έπασχε και από άλλα υποκείμενα νοσήματα. Η σύζυγος του θανόντος νοσηλεύεται επίσης στη Μονάδα Λοιμωδών του Νοσοκομείου. 
2. Tα άλλα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 
· Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα και ο ασθενής είναι διασωληνωμένο σε σταθερή κατάσταση. 
· Ο ηλικιωμένος από την Άρτα από χθες έχει τραχειοτομηθεί και συνεχίζεται η διαδικασία αποσωλήνωσης. 
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται πέντε διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι πολύ καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα. 
· Το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα γυναίκας που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας. Σήμερα η υγεία της είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός των επομένων ωρών. 
· Το τρίτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, το οποίο έχει σταθεροποιηθεί . 
· Το τέταρτο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του και ο οποίος είναι σταθερός. 
· Το πέμπτο εισήχθη στη Μονάδα το απόγευμα της 3/4/2020. Πρόκειται για την σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή. 
4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα έξι (36) νέα δείγματα , που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου . Όλα ήταν αρνητικά. 

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
· Τα δύο δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά.
· Σήμερα 5/4 στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση και έχουν ήδη διαγνωσθεί αρνητικά.
· Από το σύνολο των ενενήντα πέντε (95) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα , το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΙ ). Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
· Από τα είκοσι τρία (23) δείγματα που στάλθηκαν χθες, τα είκοσι είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα τρία. 
· Αρνητικά είναι και τα δύο που αναμένονταν επί του συνόλου των τριάντα τεσσάρων ληφθέντων δειγμάτων της 3/4/2020. 
· Σήμερα στάλθηκαν είκοσι επτά (27) νέα δείγματα για εξέταση.
· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους , που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
· Στο Νοσοκομείο σήμερα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε απομόνωση δύο πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες.
· Κανένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού για SARS-COV-2 δεν λήφθηκε σήμερα.
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , τόσο των τριών που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά δέκα οκτώ (18) δείγματα προς εξέταση και ήταν όλα αρνητικά.
Read More »
Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού - Κυριακή 5 Απριλίου Η εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού - Κυριακή 5 Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2020 Rating: 5

Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ήπειρο

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020
Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ήπειρο


Τον πρώτο νεκρό από το νέο κορωνοϊό μετράει η Ήπειρος,  αφού σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ένας ηλικιωμένος άντρας.

Πρόκειται για 72χρονο ο οποίος είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος από την Κέρκυρα και νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Επίσημη ενημέρωση αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής από την Περιφέρεια Ηπείρου.


Read More »
Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ήπειρο Ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ακριβά κόστισε η βραδινή έξοδος σε 6 νεαρούς...!

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020
Ηγουμενίτσα: Ακριβά κόστισε η βραδινή έξοδος σε 6 νεαρούς...!Πολύ ακριβά κόστισε μια βραδινή βόλτα για έξι νεαρούς το περασμένο Σάββατο 28-3-2020. 

Φαίνεται πως οι νεαροί μπούχτησαν να βλέπουν όλη μέρα στην τηλεόραση τον Παπαδόπουλο να τους λέει ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και αποφάσισαν να βγουν μια βολτίτσα να τα πούνε.

Έτσι μαζεύτηκαν παρέα και για να μην γίνουν αντιληπτοί βρήκαν καταφύγιο στο προαύλιο του 4ου δημοτικού σχολείου να μοιραστούν τα νέα τους, σπάζοντας την καραντίνα...!

Φαίνεται όμως πως αυτή τους η κίνηση δεν άρεσε στους περίοικους και κλήθηκε άμεσα η αστυνομία. 
Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τους νεαρούς και τους επέβαλλαν το πρόστιμο των 150 ευρώ και στους έξι...! 
Καλός τζίρος για ένα μόνο περιστατικό!

Δυστυχώς οι νεαροί πήρανε τις κλήσεις τους και επέστρεψαν σπίτια τους. 
150 ευρώ έκαστος για μία βραδινή έξοδο δεν θα είχαν πληρώσει ούτε στα μπουζούκια. 
Βέβαια, ο νόμος είναι νόμος και πρέπει όλοι να υπακούν. 

Ωστόσο, αρχίζει και γίνεται αντιληπτό ότι η επιβολή ενός προστίμου ίδιου ποσού για όλους δεν είναι και τόσο δίκαιο. 

Δεν είναι το ίδιο να πληρώνει 150 ευρώ πρόστιμο κάποιος που περιμένει το μηνιαίο επίδομα των 400 ευρώ για να ζήσει την οικογένειά του και να ισχύει το ίδιο για κάποιον που τα 150 ευρώ τα έχει για ηλιόσπορο. 

Δεν μπορεί να αγοράζουμε τις μετακινήσεις μας και την ελευθερία μας με 150 ευρώ...! 
Δε μπορεί να μετατραπεί ένα πρόστιμο σε εξιτήριο...! 
Ας το σκεφτούν αυτό οι νομοθέτες!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ακριβά κόστισε η βραδινή έξοδος σε 6 νεαρούς...! Ηγουμενίτσα: Ακριβά κόστισε η βραδινή έξοδος σε 6 νεαρούς...! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2020 Rating: 5

Ανακατασκευάζεται η οικία του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα στην Παραμυθιά

Κυριακή, Απριλίου 05, 2020
Ανακατασκευάζεται η οικία του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα στην Παραμυθιά 


Την πρώτη οικία του Θεμιστοκλή Ρίγγα στην Παραμυθιά, θα ανασκευάσει το κληροδότημα του ευεργέτη, ύστερα από σχετική απόφαση της διαχειριστικής επιτροπής.

Πρόκειται για τριώροφο κτήριο στην οδο Εθνάρχου Μακαρίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο και ήδη έχει συνταχτεί η σχετική μελέτη εργασιών.

Η πρώτη φάση των εργασιών αφορά την αντικατάσταση της στέγης και η ανακατασκευή της ανατολικής όψης του κτηρίου, προϋπολογισμού 24.614 ευρώ.

Οι παραπάνω εργασίες γίνονται με σκοπό να διασφαλιστεί η στατική επάρκεια του κτιρίου ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του έργου με την μελέτη βιωσιμότητας.
Read More »
Ανακατασκευάζεται η οικία του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα στην Παραμυθιά Ανακατασκευάζεται η οικία του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2020 Rating: 5

Σελίδες