https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Μπέζα για το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνης Μπέζας, έστειλε σε επιλεκτικά ΜΜΕ, ανακοίνωση για το θέμα του ΤΕΙ.

Σε αυτήν, προσπαθεί να αποτάξει από πάνω, κάθε ευθύνη για τα όσα προηγήθηκαν και που στην ουσία ήταν αυτά που οδήγησαν στο κλείσιμο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λέει, και για να μην παίζει η σημερινή κυβέρνηση με τη νοημοσύνη των πολιτών.

Θα συμφωνήσουμε μαζί του και θα βοηθήσουμε, τόσο τον ίδιο όσο και τους πολίτες, να θυμηθούν όλες τις λεπτομέρειες.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπέζας αναφέρει μεταξύ άλλων: "....Παράλληλα, στο τέλος του 2008 είχε εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία νέου Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, το οποίο θα περιλαμβάνονταν στα μηχανογραφικά δελτία της χρονιάς 2010- 2011. Οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 και η αλλαγή κυβέρνησης ματαίωσαν το συγκεκριμένο σχεδιασμό και το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας δεν πρόλαβε να λειτουργήσει. "

Τί ήταν αυτό που δεν του επέτρεψε, από το τέλος του 2008 (όταν ο ίδιος ήταν ο παντοδύναμος Υφυπουργός Οικονομικών) μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να λειτουργήσει το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας, και να ενταχθεί στο μηχανογραφικό από το σχολικό έτος 2009;

Στην συνέχεια ο πρώην βουλευτής αναφέρεται στο σχέδια ΑΘΗΝΑ:

"....Η δεύτερη προσπάθεια μεταρρύθμισης (σχέδιο «ΑΘΗΝΑ») το 2013, με Υπουργό Παιδείας τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οδήγησε στην μεταφορά του Τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας από την Ηγουμενίτσα στο Μεσολόγγι και στην κατάργηση του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα οποία όπως προανέφερα δεν δέχονταν νέους σπουδαστές. Παρέμεινε έτσι ένα Τμήμα, με τη μετατροπή του Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο (το οποίο δεν είχε κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους σπουδαστές του) στο «ελκυστικό» Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (υπάρχουν μόνο τρία στη χώρα)."  

Στο τι έκανε τότε ο κ. Μπέζας (που ήταν και πάλι κυβερνητικός βουλευτής) για να αποτρέψει την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά και την κατάργηση των δύο τμημάτων στην Ηγουμενίτσα, ούτε μία αναφορά.

Για αυτό θα του θυμίσουμε εμείς τι ακριβώς έπραξε.

Προκάλεσε μυστική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, επί δημαρχίας Κάτσινου, από την οποία απέκλεισε τόσο τους φοιτητές όσο και τα μέσα ενημέρωσης.

Τότε ήταν ουσιαστικά που το οριστικό κλείσιμο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, αποφασίστηκε εν κρυπτώ και ερήμην του Θεσπρωτικού λαού.

Ας μην χύνουν επομένως σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, γιατί ο λαός και μνήμη έχει και ντοκουμέντα από την μυστική συνάντηση.

Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο πλέον για αυτό άλλωστε σας έστειλε στην θέση της αντιπολίτευσης, τόσο ως κόμμα όσο και προσωπικά τον τέως βουλευτή, που από τους 13.000 σταυρούς, καταποντίστηκε στους 3.000

Αυτά για την ιστορία.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο από τη μυστική συνάντηση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, με τον τέως Δήμαρχο κ. Κάτσινο να απειλεί με την αστυνομία τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου που βρέθηκε με την κάμερά του για να καταγράψει τα όσα αποφασίστηκαν, και τον κ. Μπέζα να αποχωρεί από τη σύσκεψη, μη δεχόμενος να καταγραφούν οι απόψεις του.

Έτσι ώστε σήμερα, να παραμυθιάζει του πολίτες, πως ο ίδιος δεν είδε, δεν ήξερε τίποτα και πως για όλα φταίει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο τοπικός βουλευτής κ. Κάτσης, ο οποίος εκείνη την εποχή καμία ανάμειξη δεν είχε με την πολιτική, αλλά ήταν απλά ένας σκληρά εργαζόμενος νέος.

Read More »
Τα κροκοδείλια δάκρυα του Μπέζα για το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Τα κροκοδείλια δάκρυα του Μπέζα για το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

4.256 τροχαίες παραβάσεις τον Ιανουάριο 2018 στην Ήπειρο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 7 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 5 το 2017). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2017)
2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το 2017)
5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 4 το 2017)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 12 παθόντες (έναντι 9 το 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
κανένας νεκρός (όπως και το 2017)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2017)
10 ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2017)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
υπερβολική ταχύτητα
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
παραβίαση προτεραιότητας
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς
καιρικές συνθήκες

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (4.256) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :
· 985 για υπερβολική ταχύτητα.
· 79 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
· 41 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
· 223 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
· 161 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
· 53 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
· 5 για παραβίαση προτεραιότητας.
· 56 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
· 35 για αντικανονικό προσπέρασμα.
· 13 για αντικανονικούς ελιγμούς.
· 28 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (67) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (238) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.


Read More »
4.256 τροχαίες παραβάσεις τον Ιανουάριο 2018 στην Ήπειρο 4.256 τροχαίες παραβάσεις τον Ιανουάριο 2018 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Στ. Μπραΐμη: "Θα πληρώνει το κράτος για να πάμε βόλτα τα σκουπίδια;" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Την κατηγορηματική της αντίθεση στο ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από Κέρκυρα, εξέφρασε η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη μιλώντας στην εκπομπή ‘’ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ”. Η Σταυρούλα Μπραΐμη επεσήμανε ότι έχει έρθει κάποιο αίτημα από την Κέρκυρα στο Δ.Σ. του τοπικού ΦΟΔΣΑ, ωστόσο ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το Δ.Σ. για να πάρει απόφαση. Η ίδια εκφράζοντας την προσωπική της άποψη τη επεσήμανε ότι: ‘’δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Κέρκυρα, απλά η Κέρκυρα μεταφέρει τα προβλήματα της αλλού”.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι: "O ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς βρίσκεται σε οριακά σημεία με τα απορρίμματα που ήδη διαχειρίζεται. Γι αυτό τον λόγο είχαμε απορρίψει αίτημα της Λευκάδας. Μην ξεχνάμε ότι σε κάθε περιοχή που υπάρχει ΧΥΤΑ δεν είναι πάντα αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες μία μεταφορά απορριμμάτων από άλλη Περιφέρεια”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην Κέρκυρα για την Διαχείριση των Απορριμμάτων σημειώνοντας με ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς και Λευκίμμης, ξεκίνησαν ταυτόχρονα προ δεκαετίας. «Είναι απαράδεκτο, ένα νησί πολιτισμού σαν την Κέρκυρα να μην μπορεί να διαχειριστεί τα απορρίμματα που παράγουν οι κάτοικοι και ο τουρισμός της, ενώ ζουν από τον τουρισμό. Είναι απαράδεκτο στην σημερινή εποχή της κρίσης, να πληρώσει ο Ελληνικός λαός (σε περίπτωση χρηματοδότησης) ή ο δημότης της Κέρκυρας (σε περίπτωση μη χρηματοδότησης), το μεγάλο κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων έκτος νησιού, απλά επειδή και μόνο κωλυσιεργούν στην διαχείριση των απορριμμάτων επι σειρά ετών. Θα πληρώνει το κράτος για να πάμε βόλτα τα σκουπίδια;», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις: 


 
 
Read More »
Στ. Μπραΐμη: "Θα πληρώνει το κράτος για να πάμε βόλτα τα σκουπίδια;" (+ΒΙΝΤΕΟ) Στ. Μπραΐμη: "Θα πληρώνει το κράτος για να πάμε βόλτα τα σκουπίδια;" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: «Εγκρίθηκε το έργο τηλεμετρίας στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας»

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι εγκρίθηκε, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Ειδική Διαχειριστική Αρχή, η χρηματοδότηση του έργου «Επέκταση συστήματος αυτόματης διαχείρισης (τηλεέλεγχος-τηλεχειρισμός) εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου, στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 1.455.930 €.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης δήλωσε για την παραπάνω εξέλιξη:

«Πρόκειται για μια καινοτόμα πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης που βασικό στόχο έχει την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και τον περιορισμό των διαρροών. Όλοι ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό και για αυτό υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι ο αρμόδιος Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, αύξησε τη διαθέσιμη δαπάνη από τα 30εκ € αρχικά στα 85εκ.€ και η επιτροπή αξιολόγησε με κριτήρια σκοπιμότητας και ωριμότητας».


Read More »
Μάριος Κάτσης: «Εγκρίθηκε το έργο τηλεμετρίας στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» Μάριος Κάτσης: «Εγκρίθηκε το έργο τηλεμετρίας στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Ερώτηση Γιόγιακα και 46 Βουλευτών της ΝΔ για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Έχει τελικά κάποιο σχέδιο η Κυβέρνηση για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2018

Από τις αρχές Μαΐου 2017, οπότε ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, με σωρεία αντικρουόμενων δηλώσεων, συνεχίζετε με συνέπεια να εμπαίζετε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα:
- Εσείς ο ίδιος, λιγότερο από 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, δηλώνατε ότι δεν μπορείτε να ξεκαθαρίσετε πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρετε.
- Τον Ιούνιο 2017, διαβεβαιώνατε ότι η εισαγωγή στις ανώτατες σχολές θα γίνεται χωρίς εξετάσεις, αλλά με το απολυτήριο Λυκείου.
- Στις αρχές Ιουλίου 2017, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), παρουσίασε το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, βασιζόμενο στις πανελλαδικές εξετάσεις.
- Στα μέσα Αυγούστου 2017, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει «αυτομάτως» από τη νέα δομή του Λυκείου, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση.
- Λίγες ημέρες αργότερα, εσείς δηλώνατε ότι πρέπει να αλλάξει το ισχύον σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
- Στα τέλη Αυγούστου 2017, ενόψει της ΔΕΘ, δώσατε στη δημοσιότητα κάποιες σκέψεις σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Λυκείου και του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προβλέποντας μάλιστα διπλές πανελλαδικές εξετάσεις, και ανακοινώσατε ότι σύντομα θα κατατίθετο σε δημόσια διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο, με βάση την πρόταση του ΙΕΠ.
- Τον Νοέμβριο 2017, ο Πρόεδρος του ΙΕΠ τόνιζε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να κοινοποιήσει το σχέδιο πρόσβασης στα ΑΕΙ το αργότερο τον Ιανουάριο του 2018.
- Στα μέσα Ιανουαρίου 2018, αναφέρατε πως το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020. Αναφέρατε, δε, ότι θα είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής με κυρίαρχη λογική για την εισαγωγή τον βαθμό του απολυτηρίου.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει κατατεθεί κανένα σχετικό νομοσχέδιο είτε στη δημόσια διαβούλευση είτε στη Βουλή. Καθίσταται σαφές ότι ο τρόπος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει επανειλημμένως αποτελέσει για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντικείμενο δημαγωγίας και λαϊκισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:
Έχετε συγκεκριμένο σχέδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση; Αν ναι, σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται; Πότε σκοπεύετε να θέσετε το εν λόγω νομοσχέδιο υπ’ όψιν της εκπαιδευτικής κοινότητας και της Βουλής, δεδομένων μάλιστα των δηλώσεών σας ότι το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στη Β’ Λυκείου τον φετινό Σεπτέμβριο;Οι ερωτώντες Βουλευτές
1. Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας
2. Σάββας Αναστασιάδης, Β’ Θεσσαλονίκης
3. Ιωάννης Ανδριανός, Αργολίδας
4. Ιωάννης Αντωνιάδης, Φλωρίνης
5. Μαρία Αντωνίου, Καστοριάς
6. Άννα -Μισέλ Ασημακοπούλου, Β’ Αθηνών
7. Ελευθέριος Αυγενάκης, Ηρακλείου
8. Γεώργιος Βαγιωνάς, Χαλκιδικής
9. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ημαθίας
10. Κωνσταντίνος Βλάσης, Αρκαδίας
11. Γεώργιος Βλάχος, Αττικής
12. Γεώργιος Γεωργαντάς, Κιλκίς
13. Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης, Β' Αθηνών
14. Στέργιος Γιαννάκης, Πρέβεζας
15. Βασίλειος Γιόγακας, Θεσπρωτίας
16. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Α’ Θεσσαλονίκης
17. Αθανάσιος Δαβάκης, Λακωνίας
18. Χρίστος Δήμας, Κορινθίας
19. Αθανάσιος Καββαδάς, Λευκάδος
20. Νικήτας Κακλαμάνης, Α’ Αθηνών
21. Σταύρος Καλαφάτης, Α’ Θεσσαλονίκης
22. Άννα Καραμανλή, Β’ Αθηνών
23. Κωνσταντίνος Καραμανλής, Σερρών
24. Θεόδωρος Καράογλου, Β’ Θεσσαλονίκης
25. Γεώργιος Κασαπίδης, Κοζάνης
26. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Α’ Πειραιώς
27. Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, Εύβοιας
28. Χρήστος Κέλλας, Λαρίσης
29. Όλγα Κεφαλογιάννη, Α’ Αθηνών
30. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Ρεθύμνου
31. Εμμανουήλ Κόνσολας, Δωδεκανήσου
32. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Πιερίας
33. Γεώργιος Κουμουτσάκος, Β’ Αθηνών
34. Ανδρέας Κουτσούμπας, Βοιωτίας
35. Δημήτριος Κυριαζίδης, Δράμας
36. Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη, Α’ Αθηνών
37. Χρήστος Μπουκώρος, Μαγνησίας
38. Αθανάσιος Μπούρας, Αττικής
39. Βασίλειος Οικονόμου, Επικρατείας
40. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Καβάλας
41. Ελένη Ράπτη, Α’ Θεσσαλονίκης
42. Μάριος Σαλμάς, Αιτωλοακαρνανίας
43. Κωνσταντίνος Σκρέκας, Τρικάλων
44. Δημήτριος Σταμάτης, Επικρατείας
45. Γεώργιος Στύλιος, Άρτας
46. Κωνσταντίνος Τσιάρας, Καρδίτσας
47. Ιάσων Φωτήλας, Αχαΐας
48. Κωνσταντίνος (Κωστής) Χατζηδάκης, Β’ Αθηνών

Read More »
Ερώτηση Γιόγιακα και 46 Βουλευτών της ΝΔ για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ Ερώτηση Γιόγιακα και 46 Βουλευτών της ΝΔ για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Για 11η Χρονιά θα βρέξει Τηγανίτες στο Γραικοχώρι την Δευτέρα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Αναβιώνουμε για 11η Χρονιά το έθιμο της Τηγανίτας .

Η περιοχή μας, Ευλογημένη από τον Θεό μας παράγει το καλύτερο λάδι της Ελλάδος .

Τότε τα πολύ παλιά χρόνια που στα λιοτρίβια όταν πήγαιναν τις ελιές να τις βγάλουν λάδι, τις έριχναν στο αλώνι. (Μέσα στο αλώνι υπήρχαν δύο πελώριες πέτρινες ρόδες, συνδεμένες με ένα χονδρό ξύλινο άξονα. Για να γίνει το λιώσιμο, τούτες τις πέτρες τις έφερναν γύρω ένα άλογο.)

Οι γυναίκες με το πρώτο λάδι που έβγαζαν από τα λιοτρίβια, άναβαν το καντήλι του σπιτιού και έφτιαχναν τις τηγανίτες.
Προσευχή στο θεό για τον άρτο της ημέρας αλλά και να είναι συχωρεμένοι για τα ανομήματα της ζωής .

Με αλεύρι και νερό, έδεναν τον χυλό, τον τηγάνιζαν στο φρέσκο πρώτο λάδι, μεγαλώνοντας έτσι γενιές και γενιές.
Η τελετή και το έθιμο αυτό, της τηγανίτας των απλών και αγνών υλικών του Γραικοχωρίου ήταν χαρά για την σοδειά της χρονιάς .

Τηγανίτες έφτιαχναν και τη μέρα που μαζεύονταν όλες οι ελιές, για να φάνε όλοι όσοι έπαιρναν μέρος στη συγκομιδή τους. Τηγανίτες γεύονταν, κι αυτοί που εργάζονταν στο λιοτρίβι.

Οι πρώτες και οι πιο αφράτες τηγανίτες με το μέλι,τη ζάχαρη ή το τυρί, ήταν για τα παιδιά. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά εκείνης της εποχής, δεν είχαν τις σημερινές λιχουδιές, είχαν στερηθεί τα πάντα και όταν έβλεπαν να ετοιμάζονται τηγανίτες τους έπεφταν τα σάλια…

Βρέξει δεν βρέξει θα βρέξει ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Γιορτάζουμε το έθιμο και σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε
Χοροί από τα χορευτικά του συλλόγου και Γαϊτανάκι,  Παραδοσιακά Αποκριάτικα Παιχνίδια από το ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ και το Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΓΟ, Χρωματοπόλεμο, Ζωγραφική Προσώπου και με πολλά καρναβαλικά ευτράπελα ....

Συνδιοργάνωση:

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου
Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου ,
Δήμος Ηγουμενίτσας ,
ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας ,
ΚΔΑΠ "Δίαυλος"
Θεατρικό Εργαστήρι ΑΥΓΟ
και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστρίου-Μαυρουδίου-Αγ. Βλασιου


 
Read More »
Για 11η Χρονιά θα βρέξει Τηγανίτες στο Γραικοχώρι την Δευτέρα Για 11η Χρονιά θα βρέξει Τηγανίτες στο Γραικοχώρι την Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Πορεία οπαδών του Σώρρα στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις», του φορέα που ίδρυσε ο καταζητούμενος πλέον Άρτεμης Σώρρας, συμμετείχαν σε πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Η πορεία έγινε στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, το σύνολο σχεδόν όσων μετείχαν ήταν μεταφερόμενοι.

Με τις Ελληνικές σημαίες στα χέρια, πλακάτ και πανό , φώναξαν συνθήματα και μετά το τέλος της πορείας τους απόλαυσαν την βόλτα τους στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Το τελευταίο διάστημα ανάλογες πορείες και διαδηλώσεις έχουν γίνει σε διάφορες πόλεις της χώρας, από οπαδούς πιστούς στον Αρτέμη Σώρρα, που μετά την καταδίκη του τον Μάρτιο του 2017- μαζί με τη σύζυγό του σε οκταετή κάθειρξη και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων- αγνοούνται τα ίχνη του.


 
 
Read More »
Πορεία οπαδών του Σώρρα στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Πορεία οπαδών του Σώρρα στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Σύνδεσμος Υδραυλικών Θεσπρωτίας - Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και κοπή της βασιλόπιτας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Θεσπρωτίας επιθυμώντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερες τις δράσεις του για την προστασία του κλάδου και την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων των συναδέλφων υδραυλικών, αλλά και των καταναλωτών, αποφάσισε την υλοποίηση ενεργειών ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων και του κοινού σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος (ΟΒΥΕ).

Στα ανωτέρω πλαίσια, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Λάζαρος Φίλιος, με τον Ταμία κο Κωνσταντίνο Ζαρκάδα και τον Πρόεδρο της ΟΒΥΕ κ. Δημήτριο Βαργιάμη επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018 και συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας κο Ηλία Ντόντη και τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας κο Νικόλαο Σταματεράκη, τους οποίους και ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου αιτούμενοι την συνδρομή τους στην πάταξη της παράνομης εργασίας από μη αδειούχους υδραυλικούς, όπως ορίζεται από τον Νόμο 3982/11 άρθρο 12, και παράλληλα ανέπτυξαν τρόπους συνεργασίας για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας του Συνδέσμου Υδραυλικών Θεσπρωτίας, με την παρουσία του επίσημου προσκεκλημένου του Συνδέσμου μας, του Προέδρου της ΟΒΥΕ καθώς και των μελών μας. Το Δ.Σ. ενημέρωσε για τις ενέργειες του σε διάφορα κλαδικά ζητήματα και κυρίως για την πάταξη της παράνομης εργασίας, τονίζοντας πως οι ενέργειες γίνονται με γνώμονα όχι μόνο την προστασία των αδειούχων υδραυλικών αλλά και την προστασία των πολιτών από επικίνδυνες κακοτεχνίες.


Read More »
Σύνδεσμος Υδραυλικών Θεσπρωτίας - Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και κοπή της βασιλόπιτας Σύνδεσμος Υδραυλικών Θεσπρωτίας - Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και κοπή της βασιλόπιτας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το ΤΕΙ κυρίαρχο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο. Πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας και παρατηρήσεις, επ’ αυτής, του Υπουργού.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Έγκριση του διαμορφωμένου προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. “ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ” Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2018 σύμφωνα με τις οδηγίες και τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
-Εισηγητής: Φουσέκης Γεράσιμος – Πρόεδρος ΔΣ ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ».

ΘΕΜΑ 3ο
Έγκριση παραχώρησης για χρήση δημοτικού οχήματος στο ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» για τις ανάγκες του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
-Εισηγητής: Φουσέκης Γεράσιμος – Πρόεδρος ΔΣ ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ».

ΘΕΜΑ 4ο
Επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2018.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Επιχορήγηση των ΝΠΔΔ Σχολικών Επιτροπών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2018.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Διενέργεια ανοιχτού (ηλεκτρονικού) διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας για την περίοδο 2018-2019, συνολικού προϋπολογισμού 268.708,00€ συμπεριλαμβα-νομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και του δικαιώματος προαίρεσης.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση εκμίσθωσης μετά από δημοπράτηση ακινήτου ιδιοκτησίας Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στην πλατεία της Δ.Κ. Νέας Σελεύκειας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση αποκριάτικων εκδηλώσεων.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Διάθεση πίστωσης για την προμήθεια αναμνηστικών δώρων και τη σίτιση των εκπροσώπων του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση των εξόδων της εκδήλωσης για την κοπή βασιλόπιτας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση κάλυψης εξόδων διαμονής και μετακίνησης του εκπροσώπου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. για τη συμμετοχή του στην επιτροπή καταλληλότητας ακινήτου για τη στέγαση του 7ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Έγκριση κάλυψης εξόδων διαμονής και μετακίνησης του εκπροσώπου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. για τη συμμετοχή του στην επιτροπή καταλληλότητας ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών της μελέτης με τίτλο “Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για την Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ηγουμενίτσας”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ» Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του επιβατικού οχήματος (4Χ4) Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, Παραλαβής και Διανομής της προμήθειας γάλακτος ετών 2018 - 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.Read More »
Ηγουμενίτσα: Το ΤΕΙ κυρίαρχο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας Ηγουμενίτσα: Το ΤΕΙ κυρίαρχο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ 3ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Την 05/02/2018 και ώρα 11:00 πραγματοποιηθηκε στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας η κοπή πιτας ετους 2018 της 3ΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.(3Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.)

Στην τελετη παρεβρέθηκαν οι:
• κ. Κάτση Μάριο, Βουλευτή Ν.Θεσπρωτίας
• κ. ΓΙΟΓΙΑΚΑ Βασίλειο, Βουλευτή Ν.Θεσπρωτίας
• κ. ΝΤΑΗ Ανδρέα, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.
• Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχος κ. ΝΤΟΝΤΗΣ Ηλίας
• Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγ/τσας Πλοίαρχος Λ.Σ ΜΑΖΗΣ Αντώνιος
• κ. Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας Αντιπύραρχος ΓΚΙΟΚΑΣ Λεωνίδας
• Εκπροσωπος 628 υπολοχαγός πεζικου Ανυφαντής Κωνσταντίνος
• κα ΖΟΥΜΗ Βασιλική Δ/ντρια Τελωνείου Ηγ/τσας
• Πρόεδρος Ε.Π.Λ.Σ. Β.Δ.Ε. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος
• Εκπρόσωπος Καβοδετών Σωματείου ¨Αγιος Σπυρίδων¨κος ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ Παναγιώτης


Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ 3ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ 3ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συντάξεις χηρείας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Την αλληλεγγύη του προς το Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., για το θέμα των συντάξεων χηρείας γυναικών που θίγονται από το άρθρο 12 του Ν. 4387/2016 εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Σώματος της 31ης Ιανουαρίου 2018, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, καλεί την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, όπως μεριμνήσουν:

• για την κατάργηση του ηλικιακού κριτηρίου, που προβλέπει το άρθρο 12 του Ν 4387/2016 στη χορήγηση των συντάξεων χηρείας, ανεξαρτήτως ηλικίας, αιτίας θανάτου, φύλου και κοινωνικής ομάδας , και

• για την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης στο 70% , που θα εδικαιούτο και ο εκλιπών.


Read More »
Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συντάξεις χηρείας Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συντάξεις χηρείας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

ΠΟΕΔΗΝ: Λίγες στην Ήπειρο οι κλίνες ΜΕΘ - Καμία στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χωρίς λειτουργικά υλικά και ακόμη χωρίς χημειοθεραπευτικά φάρμακα λειτουργούν πλέον τα νοσοκομεία της χώρας μας σύμφωνα με μία μακροσκελή έρευνα που διεξήγαγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε 74 Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Από τις 3.500 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, λειτουργούν μόλις 540 (500 στα Δημόσια Νοσοκομεία και 40 σε Ιδιωτικές κλινικές). Από τις υπόλοιπες μάλιστα υπάρχουν διαθέσιμες ακόμα 150 κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες που όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού! Το τραγικό αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι περίπου 1000 ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν τη ζωή τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Καθημερινά εξάλλου 40-50 διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ και πολλοί εξ’ αυτών δεν εμφανίζονται στη λίστα αναμονής της επόμενης ημέρας, γεγονός που συνήθως σημαίνει ότι δεν τα κατάφεραν στη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ στην Ήπειρο με 782 Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και πληθυσμό 336.856 κατοίκους υπάρχουν 29 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ αντί 78.

Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Η ΜΕΘ του Π.ΓΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ λειτουργεί με 14 κλίνες παλιάς τεχνολογίας αλλά υπάρχει συντήρηση από την Βιοιατρική υπηρεσία.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Λειτουργεί ΜΕΘ 6 κλινών.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Λειτουργεί ΜΕΘ 9 κλινών
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.Read More »
ΠΟΕΔΗΝ: Λίγες στην Ήπειρο οι κλίνες ΜΕΘ - Καμία στο Νοσοκομείο Φιλιατών ΠΟΕΔΗΝ: Λίγες στην Ήπειρο οι κλίνες ΜΕΘ - Καμία στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Θέσεις εργασίας για 18 άτομα στα ΕΛΤΑ Ηπείρου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018


Τα Eλλnνικά Tαxυδρομεία ανακοινώνουν την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δέκα οκτώ (18) ατόμων [επτά (7) ατόμων της ειδικότητας ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, εννέα (9) ατόμων της ειδικότητας ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ και δύο (2) ατόμων της ειδικότητας ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ], πλήρους απασχόλησης χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε., που εδρεύουν στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων & Κέρκυρας, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

7 ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
11 ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, σε απλό φάκελο μεγέθους Α4, σε ένα από τα παρακάτω Ταχυδρομικά Καταστήματα:

Κεντρικό Κατάστημα Ιωαννίνων, Μ. Μπότσαρη 1 – 451 01 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, τηλ: 26510 28698
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κας Β. Ζδράβου

Κατάστημα Ιωαννίνων 2, Γ. Παπανδρέου 14 – 450 02 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, τηλ: 26510 71440
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κ. Δ. Ράπτη

Κατάστημα Ανατολής, Ιωαννίνων 25 – 450 03 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, τηλ: 26510 49576
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κας Α. Μαλέσκου

Μονάδα Διανομής Ιωαννίνων, Σάββα Νικολάτου & Νάξου – 453 32 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, τηλ: 26510 43059
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κ. Α. Λαδιά

Κέντρο Διαλογής Ιωαννίνων, 3ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών-440 00 ΙΩΑΝΝΙΝΑ, τηλ: 26510 40307
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κ. Α. Παπαγεωργίου

Κεντρικό Κατάστημα Κέρκυρας, Λ. Αλεξάνδρας 26 – 491 00 ΚΕΡΚΥΡΑ, τηλ: 26610 27861
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κ. Δ. Παπαβλασόπουλου

Κατάστημα Παραμυθιάς, Κ. Καραμανλή 108 – 460 30 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, τηλ: 26660 22247
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κ. Β. Πατσούρα

Κατάστημα Μετσόβου, Τοσίτσα 3 – 442 00 ΜΕΤΣΟΒΟ, τηλ: 26560 42245
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κας Γ. Θεοδώρου

Μονάδα Διανομής Κέρκυρας, 2ο χλμ. Ε.Ο. Κέρκυρας-Πέλεκα – 491 00 ΚΕΡΚΥΡΑ, τηλ: 26610 82265
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κ. Κ. Μανιατόπουλου

Μονάδα Διανομής Άρτας, Αρισταγόρα 4 – 471 00 ΑΡΤΑ, τηλ: 2681071015
Στο φάκελο οι υποψήφιοι να αναγράφουν οπωσδήποτε την ένδειξη :
Για την ανακοίνωση ΣΟΧ 5/2018, υπόψη κας Π. Μανιφάβα

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.Read More »
Θέσεις εργασίας για 18 άτομα στα ΕΛΤΑ Ηπείρου Θέσεις εργασίας για 18 άτομα στα ΕΛΤΑ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Δευτέρα (12-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (13-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (14-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (15-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (16-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (18-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Σελίδες